Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Nacionalinis stadionas

2019 Sau 22 01:06

Daugiau aiškumo Nacionalinio stadiono koncesijos konkurse – 2019-ųjų pradžioje
https://www.madeinvilnius.lt/naujienos/ ... pradzioje/" onclick="window.open(this.href);return false;

2019 metų pradžioje turėtų paaiškėti, ar bendrovė Vilniaus nacionalinis stadionas galės dalyvauti Nacionalinio stadiono koncesijos konkurse. Vilniaus savivaldybė patvirtino gavusi įmonės dokumentus, kuriais ji grindžia savo kvalifikaciją.

Savivaldybės administracijos vadovas Povilas Poderskis BNS patvirtino, kad gauti dokumentai dabar bus vertinami. Vilniaus nacionalinis stadionas neįpareigojantį išankstinį 77,8 mln. eurų pasiūlymą pateikė šiemet lapkritį.

Jei Vilniaus nacionalinio stadiono kvalifikacija būtų pripažinta tinkama, koncesijos konkurse dalyvautų du dalyviai. Antras jų yra koncerno „Icor“ valdomos įmonės „Axis Industries“ vadovaujamas konsorciumas. Jų bus prašoma pateikti išsamius pasiūlymus.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas spalį įpareigojo savivaldybę priimti iš konkurso pašalinto Vilniaus nacionalinio stadiono preliminarų pasiūlymą ir jį svarstyti. Teismas taip pat uždraudė sudaryti sutartį su koncerno „Axis Industries“ vadovaujamu konsorciumu. Maždaug pusmetį trukusios derybos buvo baigtos spalio 11 dieną, o sutartį planuota pasirašyti gruodį.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Nacionalinis stadionas

2019 Sau 22 01:25

„Budimex“ ir „BaltCap“ neigia dalyvausiantys Nacionalinio stadiono konkurse
https://www.15min.lt/verslas/naujiena/k ... 73-1086040" onclick="window.open(this.href);return false;

Nacionalinio stadiono koncesijos konkurse siekianti dalyvauti bendrovė Vilniaus nacionalinis stadionas nurodo, jog projekto partneriais bus Lenkijos kompanija „Budimex“ ir investicijų bendrovės „BaltCap“ fondai, tačiau pastarųjų atstovai tokius ketinimus neigia.

Dar gruodį viešame pristatyme ir ketvirtadienį BNS atsiųstoje informacijoje Vilniaus nacionalinis stadionas kaip partnerę nurodo „Budimex“, tačiau ši iš konsorciumo pasitraukė daugiau nei prieš metus. Tai BNS patvirtino „Budimex“ interesams atstovaujantis advokatas Česlavas Okinčicas. „Jie nusprendė nedalyvauti jau seniai. Tas buvo, kai „Kauno dujotiekio statyba“ bankrutavo, jie („Budimex“ – BNS) turėjo sutartis ir įsipareigojimus, kad dalyvauja tik su „Kauno dujotiekio statyba“. Be jų žinios pasikeitė įmonės (Vilniaus nacionalinis stadionas – BNS) savininkas ir jie nusprendė nedalyvauti. Apie tai pranešėm visiems akcininkams ir savivaldybei“, – BNS teigė Č.Okinčicas. Pasak jo, Lenkijos kompanija nepasitiki naujųjų Vilniaus nacionalinio stadiono akcininkų patirtimi norint įgyvendinti projektą. „Aš jau nepamenu kada tas buvo. „Budimex“ jau metai ar daugiau yra pateikęs informaciją, kad jie pasitraukia, nes pasikeitė sąlygos ir nauji savininkai neturi jokios patirties statybose. „Kauno dujotiekio statyba“ jiems buvo savotiškas garantas dėl statybos darbų. Dabar kai nėra su kuo dirbti, jie iškart pasitraukė“,– aiškino advokatas. Jo nuomone, Vilniaus nacionalinis stadionas „Budimex“ pavadinimą pristatydamas savo planus dalyvauti konkurse naudoja neteisėtai. „Jie skelbia neteisėtai, bet ką aš galiu padaryti? Mes pranešėme miesto savivaldybei ir informavome, kad tas jų rašymas, jog „Budimex“ yra vienas iš garantų to projekto, yra neteisėtas“, – teigė Č.Okinčicas. BNS žiniomis, „Budimex“ kaip partnerė įrašyta ir Vilniaus nacionalinio stadiono pateiktame pasiūlyme savivaldybei.

Investicijų bendrovės „BaltCap“ fondo „BaltCap Infrastructure Fund“ partneris Šarūnas Stepukonis taip pat patvirtino, kad neplanuoja dalyvauti projekte. „Bendrovė šiame projekte nedalyvaus. Nacionalinio stadiono projektas neatitinka fondo investavimo kriterijų. Projekto trukmė, susijusi su kapitalo kaštų investicijomis, tėra šeši metai. Tai yra gerokai trumpiau negu siekiamas 15 metų investavimo laikotarpis. Visa kita yra valdymo koncesija, kuri siejasi su paklausos rizika ir yra netinkama veikla fondui“, – BNS sakė Š.Stepukonis.

BNS žiniomis, Vilniaus nacionalinis stadionas pateikė tris projekto finansavimo alternatyvas. Pirmu atveju apie 62 mln. eurų kreditą įmonės teigimu jai suteiktų komercinis bankas „Luminor“, kiek daugiau nei 13 mln. eurų sudarytų „BaltCap“ fondų finansavimas, o 15 mln. eurų viliamasi pritraukti išleidžiant Vilniaus nacionalinio stadiono obligacijų. Antroji projekto finansavimo alternatyva – Turkijos kompanijos „Kayi Insaat“ lėšos, kuriai bankai suteiktų apie 10 mln. eurų paskolą ir 90 mln. eurų dydžio garantiją. Trečioji alternatyva – projektą finansuotų Kinijos kompanija „China Machinery Engineering“. BNS žiniomis, Kinijos įmonė Vilniaus nacionaliniam stadionui nėra suteikusi garantijų dėl finansavimo, tik išreiškusi susidomėjimą projektu.

R.Načajus: pajėgumų projekto įgyvendinimui turime daugiau nei reikia

Reaguodamas į pasirodžiusią publikaciją, Vilniaus nacionalinio stadiono vadovas Renatas Načajus ketvirtadienio vakarą išplatino pranešimą, kuriame paaiškino situaciją. 15min pateikia jo komentarą.

„Visų pirma, svarbu suprasti, kad UAB „Vilniaus nacionalinio stadiono“ finansuotojų ir subrangovų sąrašas yra ilgas – teikdami pasiūlymą koncesijos konkursui nusimatėme kelis subrangovus ir ne vieną finansavimo šaltinį kaip alternatyvas. Dėl to galime užtikrinti, kad turime daugiau nei reikia pajėgumų ir finansavimo šaltinių, kad sėkmingai įgyvendintume šį Vilniui ir Lietuvai svarbų projektą. „Budimex“ vis dar yra subrangovų sąraše, nes iš dalyvavimo konkurse su „Vilniaus nacionaliniu stadionu“ savavališkai negali pasitraukti. UAB „Vilniaus nacionalinis stadionas“ ir „Budimex“ yra pasirašę įsipareigojimo sutartį, kuria „Budimex“ prisiėmė įsipareigojimą suteikti atitinkamus pajėgumus Sutarties vykdymui, šie besąlyginiai įsipareigojimai yra tiek VNS, tiek Suteikiančiųjų institucijų naudai, taigi, tiek VNS, tiek Suteikiančiosios institucijos turi ir turės teisę reikalauti iš „Budimex“ vykdyti atitinkamas prievoles. Sutartis vienašališkai nutraukta būti negali, todėl „Budimex“ teisiškai vis dar yra VNS subrangovu.

Vis dėlto net ir tuo atveju, jei „Budimex“ atsitrauktų, turime pajėgumų įgyvendinti projektą pasitelkdami kitus subtiekėjus - „KAYI“, „Fima“, „Elsis“. Be to, dar šiandien priduotuose savivaldybei papildytuose dokumentuose nurodėme, kad ir kinų bendrovė „China Machinery Engineering“ yra pasiryžusi ne tik finansuoti, bet ir tapti projekto rangovu. Jei matytume, kad pajėgumų nepakanka, subrangovų kiekį didintume – tai konkurso taisyklės leidžia ir projekto įgyvendinimo metu. Savivaldybei priduotuose dokumentuose kvalifikacijai bei finansavimo šaltiniams įrodyti, esame pateikę kelis alternatyvius variantus, tarp kurių – minėtoji turkų bendrovė „KAYI“ bei kinų įmonė „China Machinery Engineering“. Tai reiškia, kad ne tik esame užsitikrinę finansinį užnugarį, bet ir galime pasirinkti tą pasiūlymą, kuris bus naudingiausias mums ir Vilniaus miestui.

Suvokdami projekto mastą ir svarbą Vilniui ir Lietuvai, projektą teikiame apgalvoję įvairius scenarijus, todėl turime alternatyvų ir finansavimo šaltiniams, ir projekto partneriams, subrangovams“, – pranešime rašė R.Načajus.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Nacionalinis stadionas

2019 Sau 25 13:20

Nacionalinio stadiono konkurse permainos – vienas dalyvis išmestas už melagingą informaciją
Speciali komisija nusprendė, kad spalio mėnesį Lietuvos Aukščiausiojo Teismo sprendimu į nacionalinio stadiono konkursą sugrąžinta UAB „Vilniaus nacionalinis stadionas“ iš jo yra šalinama. Priežastis – bendrovės pateikta melaginga informacija apie savo konsorciumo sudėtį, techninius ir finansinius pajėgumus.
Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/verslas/naujiena/k ... 938?copied" onclick="window.open(this.href);return false;

Primena kažkiek paminklą Lukiškių aikštėje. Tik šiuo atveju savivaldybė kitoje pusėje. jei mes norim iš vieno rinktis, tai ir rinksimės iš vieno. Jokie čia teismai nenurodynės :D

Dabar vėl išmestieji turėtų teismui skųsti sprendimą.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Nacionalinis stadionas

2019 Sau 25 18:51

Primena kažkiek paminklą Lukiškių aikštėje. Tik šiuo atveju savivaldybė kitoje pusėje. jei mes norim iš vieno rinktis, tai ir rinksimės iš vieno. Jokie čia teismai nenurodynės :D

Dabar vėl išmestieji turėtų teismui skųsti sprendimą.
Kad skųs tai tikrai. Juokingai skamba tiktai vadovo pareiškimai apie skirtingas kvalifikacines sąlygas viešame konkurse. Ir kai partneriai viešai atsiriboja ir kompanija neturi kapitalo, tai labai gerai, kad savivaldybė gina viešąjį interesą. Pagalvok kas nutiktų, jeigu jie laimėtų pagal žemiausios kainos kriterijų ir tuomet prasidėtų teismų maratonai tarp UAB VNS ir jų finansinių partnerių dėl įsipareigojimų... Vėl keisnotume visus, kad jokios statybos nevyksta...

P.S. Čia matau praleistas straipsnis apie pašalintuosius

Arūnas Pukelis-Švinius apie Nacionalinį stadioną: man šis projektas įdomus, investuoti norėčiau
https://www.15min.lt/verslas/naujiena/k ... 73-1074046" onclick="window.open(this.href);return false;

ziedas
Pranešimai: 256
Užsiregistravo: 2010 Bal 01 13:24
Palaikoma komanda: Kruoja

Re: Nacionalinis stadionas

2019 Vas 04 13:34

https://www.delfi.lt/verslas/verslas/na ... d=80250855" onclick="window.open(this.href);return false;
apgailetina ir tiek, visi liberalai su sikasiumi priesakyje ir vienos padermes , naudininkai

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Nacionalinis stadionas

2019 Vas 04 13:51

paskaičiau, dėl Krasauskų aš nematau kažkokios problemos. Mūsų šalis maža, gana dažnas atvejis kad kažkokie giminaičiai, draugai, pažįstami dirba įvairiose institucijose ir keliai susikerta. Idealiu atveju taip neturėtų būti, bet praktiškai tokių sąsajų labai sudėtinga išvengti

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Nacionalinis stadionas

2019 Vas 04 14:23

paskaičiau, dėl Krasauskų aš nematau kažkokios problemos. Mūsų šalis maža, gana dažnas atvejis kad kažkokie giminaičiai, draugai, pažįstami dirba įvairiose institucijose ir keliai susikerta. Idealiu atveju taip neturėtų būti, bet praktiškai tokių sąsajų labai sudėtinga išvengti
Ypač kai kitas konkurso dalyvis yra totalus ad hoc nulis

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Nacionalinis stadionas

2019 Vas 05 12:06

Skelbia apie pinigų „taškymą“ Nacionaliniam stadionui: numatyta pelno marža 40 proc.

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/verslas/verslas/sk ... d=80282841" onclick="window.open(this.href);return false;

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Nacionalinis stadionas

2019 Vas 05 16:21

Tokį politizuotą tekstą smagu (asmeniškai) skaityti, maišomi dalykai kaip tik patinka ir pritinka, tai atsiranda bendros sąsajos su Veolia, tai abejojama parinktu koncesijos modeliu, tai primetami kažkokie teiginiai apie sąlygas, kai realybėje pateikta yra visiškai priešinga. Ir pastoviai abejoju, nemanau, galėtų būti kitaip ir panašiai... Kaip gaila, kad projektas buvo nuvilkintas iki rinkimų ir tapo "gerų darbų" įkatų, dabar jau tikriausiai belieka pripažinti, kad vėl pradėsime laukti iš naujo bent jau keletą metų dar vieno biurokratinio derinimo.

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Nacionalinis stadionas

2019 Vas 20 14:48

nubalsavo šiandien savivaldybė, kad tipo statys.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Nacionalinis stadionas

2019 Bal 27 02:09

P.Poderskis: nacionalinio stadiono projektas lieka įstrigęs
https://www.15min.lt/verslas/naujiena/k ... 73-1136220

Iš Nacionalinio stadiono konkurso pašalinta antroji jo dalyvė – bendrovė Vilniaus nacionalinis stadionas – žada skųsti jai nepalankų teismo sprendimą. Tuo metu sostinės vadovai pripažįsta, kad projektas lieka įstrigęs.

„Teismo sprendimą tikrai skųsime. Matome, kad jis priimtas visiškai neįsigilinus į bylos medžiagą, aplinkybes bei teisinius motyvus. Sprendime tiesiog perrašyta savivaldybės pozicija, trumpai pažymint, kad mūsų išdėstyti argumentai nėra esminiai sprendžiant ginčą. Teismo sprendimas yra akivaizdžiai nepagrįstas“, - BNS atsiųstame komentare teigė bendrovės bendraturtis ir vadovas Renatas Načajus. Pasak jo, bendrovė siekė inicijuoti taikos sutartį su savivaldybe, siekdama grįžti į konkursą, tačiau į tai negavo jokio atsakymo.

Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis BNS sakė, kad nepaisant miestui palankaus teismo sprendimo, projektas lieka įstrigęs dėl teismo pritaikytų laikinųjų apsaugos priemonių - savivaldybei neleidžiama pasirašyti sutarties su koncerno „Icor“ bendrove „Axis industries“.

„Dabar yra pirmos instancijos teismo sprendimas, nesame juo ypatingai nustebinti, nes žinome, kad esame teisūs. Bet dar yra apeliacinės ir aukščiausiosios instancijos teismai ir aš manau, tikėtina, jei niekas nepasikeis, kad mes visą tą kelią turėsime ir nueiti“, - kalbėjo jis.

Neoficialiomis BNS žiniomis, savivaldybėje taikos sutarties galimybė svarstoma, tačiau grąžinti įmonę į konkursą neplanuojama.

Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį atmetė Vilniaus nacionalinio stadiono ieškinį ir pripažino, kad sostinės savivaldybė pagrįstai pašalino bendrovę iš sporto komplekso Šeškinėje statybų konkurso. Šį sprendimą dar galima skųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.

Teisme Vilniaus nacionalinis stadionas siekia, kad būtų panaikintas savivaldybės sprendimai atmesti jos preliminarų pasiūlymą, nekviesti dalyvauti tolesnėse procedūrose, įpareigoti perkančiąją organizaciją pripažinti, kad įmonė atitinka reikalavimus ir vertinti jos pasiūlymą.

Nuo kovo pradžios Vilniaus nacionalinio stadiono prašymu Vilniaus apygardos teismas yra uždraudęs savivaldybei pasirašyti sutartį su „Axis industries“.

Vasario pabaigoje Vilniaus taryba pritarė 79,9 mln. eurų vertės Nacionalinio stadiono statybų sutarčiai su „Axis industries“. Ją planuota pasirašyti per mėnesį.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Nacionalinis stadionas

2019 Bir 15 00:22

Teismas leido tęsti Vilniaus Nacionalinio stadiono konkursą
https://www.15min.lt/verslas/naujiena/k ... 73-1159698

Vilniaus miesto savivaldybė gali tęsti Nacionalinio stadiono konkurso procedūras, tačiau sudaryti sutartį su jo laimėtoja vis dar neleidžiama, ketvirtadienį nusprendė Lietuvos apeliacinis teismas, tenkinęs savivaldybės skundą.

Teismo vertinimu, pirmosios instancijos teismo sprendimas, palankus savivaldybei, nėra pakankamas pagrindas visiškai panaikinti laikinąsias apsaugos priemones.

„Nebeliko pagrindo pakartotinai spręsti dėl ieškinio pagrįstumo, tačiau tai nepaneigia ir viešojo intereso apsaugos prioriteto. Teismas, atsižvelgdamas į pasikeitusias aplinkybes, sprendžia, kad šiuo atveju yra pagrindas spręsti dėl laikinųjų apsaugos priemonių masto sumažinimo“, – rašoma teismo nutartyje.

Teismas pakeitė kovo pradžioje Vilniaus apygardos teismo taikytas laikinąsias apsaugos priemones ir leido savivaldybei tęsti procedūras.

Nuo kovo pradžios konkurso dalyvės bendrovės Vilniaus nacionalinis stadionas prašymu teismas yra uždraudęs savivaldybei pasirašyti sutartį su koncerno „Icor“ bendrove „Axis industries“. Šis draudimas liko galioti.

Teisme Vilniaus nacionalinis stadionas siekia, kad būtų panaikinti Vilniaus miesto savivaldybės sprendimai atmesti bendrovės preliminarų pasiūlymą, nekviesti dalyvauti tolesnėse procedūrose, įpareigoti perkančiąją organizaciją pripažinti, kad įmonė atitinka reikalavimus ir vertinti jos pasiūlymą.

Balandį Vilniaus apygardos teismas atmetė Vilniaus nacionalinio stadiono ieškinį ir pripažino, kad sostinės savivaldybė pagrįstai pašalino bendrovę iš sporto komplekso Šeškinėje statybų konkurso. Šį sprendimą bendrovė yra apskundusi.

Vasario pabaigoje Vilniaus taryba pritarė 79,9 mln. eurų vertės Nacionalinio stadiono statybų sutarčiai su „Axis industries“. Ją planuota pasirašyti per mėnesį.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Nacionalinis stadionas

2019 Lie 05 17:35

Teisinių kliūčių neliko, klausimas tik ar nestrigs finansavimas

https://www.delfi.lt/verslas/nekilnojam ... d=81649569

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Nacionalinis stadionas

2019 Lie 10 23:24

Savivaldybė pritarė 50 mln skyrimui nacionalinio stadiono komplekso statybai. Jeigu vyriausybė irgi skirs numatytus 36 mln, galima tikėtis, kad galų gale pavyks pastatyti.

Reikia suprati, kad Šimašiaus komandai pastatyti šitą stadioną yra politinės reputacijos klausimas.

Pagrindiniai faktai ir skaičiai:

Pasak P. Poderskio, bendra projekto suma dabar yra apie 90 mln. Eur (be PVM), arba apie 109 mln. Eur (su PVM), nors galutinis „Axis Industries“ kainos pasiūlymas dar nėra gautas. Sutartį su „Axis Industries“ planuojama pasirašyti šį rudenį. „Axis Industries“ projektą įgyvendins kartu su bendrovėmis „Venetus Capital“, „Kauno arena“, „Populous“ bei „Cloud architektai“

„Axis Industries“ lėšas gaus tik visiškai užbaigusi statybą (numatoma, kad tai įvyks 2023 m.), o koncesijos sutartis su privačiu investuotoju bus sudaryta 25 metams.

„Axis Industries“ 2018 m. sausį skelbė Nacionalinio stadiono kompleksą pastatysianti už 79,9 mln Eur (be PVM). Vien futbolo stadiono statyba kainuotų 33,8 mln. Eur, neformaliojo ugdymo infrastruktūra, įskaitant 3 lauko futbolo aikštes ir 6 dengtas krepšinio aikšteles, – 16,4 mln. Eur, bendra teritorijos infrastruktūra – 11 mln. Eur, kultūros ir ugdymo centras bei biblioteka – 4,6 mln. Eur, vaikų darželis – 3,6 mln. Eur, nacionalinis sporto muziejus – 4,2 mln. Eur, projektavimas, tyrimai ir skolinimosi kaštai – 6,3 mln. Eur.


Pritarė, kad iš savivaldybės biudžeto stadionui būtų numatyta 50 mln. eurų
Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/verslas/nekilnojam ... d=81687431

Galutinė Nacionalinio stadiono kaina neaiški, gali kainuoti 109 mln. Eur
Plačiau: https://www.vz.lt/nekilnojamasis-turtas ... 09-mln-eur


Planuojama nacionalinio stadiono aplinka: apžvalgos bokštas, laisvalaikis ir pramogos
Plačiau: https://www.vz.lt/nekilnojamasis-turtas ... r-pramogos

Perkūnas
Pranešimai: 79
Užsiregistravo: 2018 Vas 14 15:19
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Nacionalinis stadionas

2019 Lie 11 08:30

"Kauno arena" kuo rimčiausiai nusiteikusi tapti Nacionalinio stadiono operatoriumi. Ne taip svarbu ar pastatys tą stadioną, ar tikrai pavyks tapti operatoriumi, bet optimistiškai nuteikia faktas, kad Žalgiris ieško ir toli į priekį numato galimus klubo finansavimo šaltinius.

Grįžti į