JonasPetraitis
Pranešimai: 271
Užsiregistravo: 2018 Lap 04 21:23
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Nacionalinis stadionas

2019 Lie 12 10:47

Tegul kas nors pastato - nesvarbu kur: Kaunas, Vilnius ar dar kas nors...
Nes žiauriai GĖDA.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Nacionalinis stadionas

2019 Rgp 21 03:07

LAT atvėrė kelią Vilniaus nacionalinio stadiono statybų sutarčiai
https://www.15min.lt/verslas/naujiena/k ... 73-1188408

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) atvėrė kelią pasirašyti Nacionalinio stadiono Vilniuje statybų rangovo sutartį.

LAT atsisakė priimti bendrovės Vilniaus nacionalinis stadionas skundą dėl savivaldybės sprendimo pašalinti ją iš koncesijos konkurso, pranešė savivaldybė.

Vilniaus mero atstovas spaudai Aleksandras Zubriakovas BNS sakė, kad ši galutinė nutartis atveria savivaldybei kelią užbaigti derybas su konkursą laimėjusia koncerno „Icor“ bendrove „Axis industries“ ir jau rudenį pasirašyti sutartį.

„Yra pašalintos visos kliūtys tęsti derybas su konkurso nugalėtoja pripažinta bendrove „Axis industries“ ir pasirašyti sutartį. Šį ir kitą mėnesį bus tęsiamos derybos su įmone“, – teigė jis.

Pasak savivaldybės, LAT teisėjų kolegija nusprendė, kad skunde nekeliama teisės klausimų, kurie atitiktų bylos peržiūrėjimo kasacine tvarka pagrindus.

„Sprendimas nepriimti skundo parodo, kad savivaldybė bei projekto komisija buvo teisūs, iš naujo pašalindami bendrovės Vilniaus nacionalinis stadionas pasiūlymą, o visos konkurso procedūros gali būti toliau tęsiamos su vieninteliu konkurse likusiu dalyviu, bendrove „Axis Industies“, – pranešime teigia savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis.

Lietuvos apeliacinis teismas liepos 5 dieną nutarė, kad savivaldybė pagrįstai pašalino bendrovę Vilniaus nacionalinis stadionas iš sporto komplekso statybų konkurso. Taip pat buvo panaikintos laikinosios apsaugos priemonės.

Nuo kovo pradžios bendrovės prašymu Vilniaus apygardos teismas buvo uždraudęs savivaldybei pasirašyti sutartį su „Axis Industries“. Kiek vėliau laikinųjų apsaugos priemonių mastas buvo sumažintas, tačiau draudimas sudaryti sutartį buvo likęs galioti.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Nacionalinis stadionas

2019 Rgs 14 13:58

Tiesa ar melas? S.Skvernelis – stadiono projektą vykdo savivaldybė, R.Šimašius – stadiono projektą vykdo Vyriausybė
https://www.15min.lt/verslas/naujiena/k ... 73-1201724

Vilniuje antradienį ant dirbtinės Lietuvos futbolo federacijos stadiono dangos vykęs didžiulį ažiotažą sukėlęs Lietuvos futbolo rinktinės ir Europos čempionės Portugalijos rinktinės mačas vėl pakurstė ginčus dėl Nacionalinio stadiono Vilniuje. Kurį laiką paliaubas paskelbusios Vyriausybė ir Vilniaus savivaldybė šią savaitę vėl atsirado konflikto smaigalyje, kai premjeras Saulius Skvernelis pareiškė, kad jei Nacionalinio stadiono projektą Vilniuje būtų įgyvendinusi ne savivaldybė, o Vyriausybė, stadionas esą jau stovėtų. Į tai netruko sureaguoti sostinės meras Remigijus Šimašius, pareiškęs, kad stadiono projektą vykdo Vyriausybė. 15min patikrino, kuris politikas sako tiesą.

„Pagal visus dokumentus, kuriuos esame pasirašę, Vyriausybė ir vykdo projektą, tik tas vykdymas toks, kad premjeras apie tai net nežino“, – BNS sakė R.Šimašius. Taip Vilniaus meras ironiškai priminė, kad pats S.Skvernelis, ko gero, nežino, jog už projektą atsakinga Vyriausybė. Jis taip pat pabrėžė, kad jei Vyriausybė nebūtų nusprendusi atimti europinio finansavimo, „sutartis jau būtų pasirašyta ir darbai tikrai vyktų“.

Tačiau S.Skvernelis teigia, kad už stadiono projektą atsakinga Vilniaus savivaldybė, o Vyriausybė tik daro spaudimą ir padeda. „Jeigu Vyriausybė būtų šitą projektą įgyvendinusi, stadionas jau stovėtų. Tai daro savivaldybė, tai mes negalime už savivaldybę darbus dirbti. Taip, čia turi nuolatinį spaudimą jų atžvilgiu, nuolatinį domėjimąsi, pagalbos teikimą. Nuo 2015 metų nesugebame suvaldyti šito projekto. Tai labai gaila, apmaudu, jau nekalbant apie tai, kad europinės lėšos nebus tam skirtos“, – trečiadienį žurnalistams sakė premjeras.

Ar tikrai už Nacionalinio stadiono projektą atsakinga tik Vyriausybė?

15min primena, kad ne Vyriausybė, o Vilniaus savivaldybė organizavo stadiono operatoriaus konkursą, vedė derybas ir atrinko laimėtoją, dalyvavo teisminiuose ginčuose su pralaimėjusia puse.

Tiesa, čia pasitaikė daug trikdžių – konkurso dalyviai skundėsi negalėję elektroniniu būdų pateikti dokumentų, vėliau sekė skundai teismuose, ginčai su Vyriausybe dėl finansavimo. Konkurso dalyviai laužė ietis, kaltino konkurso rengėjus.

Vyriausybei dėl koncesijos sutarties vėlavimo nusprendė stadiono projektui numatytus 30 mln. ES lėšų skirti kitiems projektams. Savivaldybė liepą nusprendė projektą tęsti už savo ir Vyriausybės pinigus – iš sostinės biudžeto projektui reikėtų apie 50 mln. eurų.

Kai rugpjūtį teismas leido pasirašyti sutartį su stadiono operatoriumi, Vilniaus miesto savivaldybė pradėjo ieškoti alternatyvaus finansavimo ir derasi su neįvardijamu rizikos kapitalo fondu. Savivaldybė planuoja lapkritį pasirašyti sutartį su stadiono operatoriumi. Savivaldybės administracijos vadovas P.Poderskis prognozuoja, kad stadiono kaina dėl minėtų nesklandumų gali išaugti nuo 93 mln. eurų iki 106 mln. eurų.

Vyriausybė: esame projekto partneris

15min kreipėsi į Vyriausybę su prašymu paaiškinti, kas iš tiesų yra stadiono projekto plėtotojas.

„Vyriausybė yra šio projekto partneris ir dalinis finansuotojas, o projekto vykdytojas – Vilniaus miesto savivaldybė“, – teigiama Vyriausybės atsakyme. Taip pat primenama, kad, pagal Vyriausybės nutarimą, visą turtą numatoma perduoti Vilniaus miesto savivaldybės nuosavybėn. Taip pat Vyriausybė primena, kad savivaldybė vykdo šio projekto viešųjų pirkimų procedūras ir taps sukurto turto – vaikų darželio, neformalaus ugdymo patalpų ir panašių objektų savininke.

Statybų chronologija

Stadiono statybos pradėtos dar sovietmečiu – 1987 m., tačiau greitai įstrigo. 2006 m. statybas bandyta atgaivinti.

2006 m. liepos 26 d. Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimu Nr. 755 Nacionalinis stadionas su sporto kompleksu Ukmergės gatvėje, Vilniuje, pripažintas nacionalinės svarbos sporto objektu.

2007 m. liepos 11 d. Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimu Nr. 748 „Dėl Nacionalinio stadiono Šeškinėje statybos projekto parengimo programos bei kūno kultūros ir sporto objektų statybos ir rekonstravimo programos patvirtinimo“ patvirtinta stadiono projekto parengimo programa.

Koncesininko atrankos sąlygas tvirtino Vilniaus miesto taryba, tačiau jas įgyvendino Vyriausybė.

2008 m. pradėti statybos darbai, tačiau netrukus dėl finansavimo trūkumo jie buvo sustabdyti. Nacionalinio stadiono projektas atgaivintas 2015 m.

Koncesijos konkurso komisijai vadovauja Vyriausybė

Taigi čia ryškėja, kad stadionas yra dviejų pusių – Vyriausybės ir savivaldybės – projektas. Tai įrodo ir tolesni įvykiai.

Pavyzdžiui, koncesijos konkursui yra sudaryta bendra Vilniaus miesto savivaldybės ir Kūno kultūros ir sporto departamento prie LR Vyriausybės komisija. Joje – trys savivaldybės, trys Vyriausybės atstovai, dar yra trys ekspertai. Komisijai vadovauja Kūno kultūros ir sporto departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės Teisės ir veiklos organizavimo skyriaus vedėja Sigita Vasiljevaitė.

Vyriausybė turi atsakymą, kodėl. „Vyriausybės atstovo pirmininkavimas pirkimo komisijai užtikrina teisingą Valstybės biudžeto lėšų panaudojimą ir Vyriausybės nutarimo laikymąsi, nes projektas finansuojamas ir Valstybės biudžeto lėšomis“, – teigiama 15min atsiųstame komentare.

Savivaldybės duomenimis, nuo 2016 m. birželio mėn. iki dabar įvyko 119 Komisijos posėdžių. Tačiau griaučiai Šeškinėje iš mirties taško nepajudėjo.

„Taigi šis projektas visuomet buvo įgyvendinamas Vyriausybės ir drauge su Vyriausybe. Koncesijos darbo grupei taip pat vadovauja Vyriausybės deleguota atstovė“, – 15min aiškino Vilniaus mero patarėjas Aleksandras Zubriakovas. „Deja, pastaruoju metu, ir tai savo komentare žiniasklaidai pažymėjo meras, Vyriausybės aktyvumo ir geranoriško bendradarbiavimo įgyvendinant projektą, pasigendame“.

Vilniaus miesto administracijos vadovas P.Poderskis pridūrė, kad Vyriausybė anksčiau ir dabar turi šiame projekte lemiamą žodį, o tai parodo ir komisijos sudėtis.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Nacionalinis stadionas

2019 Rgs 14 20:57

stumdo kaip karštą bulvę :) abu humoristai - ir Šimašius, ir Skvernelis. Tokiems frajeriams 10 eurų negali patikėt, nekalbant apie kažkokius rimtus reikalus

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Nacionalinis stadionas

2019 Rgs 16 00:59

Kur ir kada stovės nacionalinis stadionas?
https://www.ziniuradijas.lt/laidos/dien ... as?video=1

Laidoje dalyvauja Lietuvos futbolo federacijos generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius, Kauno vicemeras Andrius Palionis, Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis, Seimo narys, buvęs premjeras Algirdas Butkevičius, Lietuvos futbolo rinktinės žaidėjas Saulius Mikoliūnas ir buvęs LFF prezidentas Liutauras Varanavičius.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Nacionalinis stadionas

2019 Rgs 16 16:23

„BaltCap“ nori finansuoti nacionalinio stadiono kompleksą
https://www.vz.lt/nekilnojamasis-turtas ... -kompleksa

Didžiausias Baltijos šalyse privataus kapitalo fondų valdytojas „BaltCap“ reiškia norą finansuoti apie 100 mln. Eur vertės nacionalinio stadiono ir multifunkcio komplekso projektą.

Koncesijos konkursą laimėjusios UAB „Axis Industries“ pranešime teigiama, kad vienas iš „BaltCap“ fondų galėtų veikti kaip tarpininkas tarp projekto plėtotojų ir savivaldybės: fondas pirmiausia sumokėtų „Axis Industries“ vadovaujamam įmonių konsorciumui, o savivaldybė vėliau, per ilgesnį laikotarpį atsiskaitytų su „BaltCap“.

„Preliminariai galiu patvirtinti, kad šio projekto ilgalaikio finansavimo partnerio pozicija atitinka mūsų fondo nuostatas ir galimybes. Mes turime įrankių, leidžiančių finansuoti didelės apimties ir ilgo laikotarpio infrastruktūros objektus. Be to, jei pasitelktume tarptautinių finansinių institucijų skolintą kapitalą, galėtume pasiūlyti pigiausią tokio tipo projekto finansavimo modelį. Tai galėtų tapti precedentu kitiems svarbiems Lietuvai projektams įgyvendinti“, — pranešime cituojamas „BaltCap Infrastructure Fund“ valdytojas Šarūnas Stepukonis.

„BaltCap“, kaip potencialaus finansuotojo, vardas buvo iškilęs kito koncesijos konkurso dalyvio UAB „Vilniaus nacionalinis stadionas“ pasiūlyme. Tačiau tuo metu sudėliota projekto įgyvendinimo strategija neatitiko fondo investavimo kriterijų, todėl „BaltCap“ teigė niekaip nedalyvaujantis vėliau iš konkurso pašalintos bendrovės pasiūlyme.

„Projekto trukmė, susijusi su kapitalo kaštų investicijomis, tėra šešeri metai. Tai yra gerokai trumpiau negu siekiamas 15 metų investavimo laikotarpis. Visa kita yra valdymo koncesija, kuri siejasi su paklausos rizika ir yra netinkama veikla fondui “, – šiemet sausį BNS sakė Š. Stepukonis.

„Axis Industries“ konsorciumas teigia pateikęs Vilniaus miesto savivaldybei atnaujintą pasiūlymą, kuriuo į projekto finansuotojo poziciją siūlomas „BaltCap“. Įmonės teigimu, pasiūlymas pateiktas paaiškėjus, kad projekto įgyvendinimui nebus skiriamas anksčiau planuotas ES struktūrinių fondų finansavimas.

„Projekto finansavimo sudėtyje nebelikus ES lėšų, kurios garantavo projekto patikimumą, mes siūlome įtraukti finansuotoją, kuris užtikrintų finansinius sutarties įsipareigojimus, projekto tvarumą ir skaidrumą. „BaltCap“ sutinka prisiimti Vilniaus miesto savivaldybės mokėjimų riziką. Pasitelkęs pasaulinę tokių projektų finansavimo praktiką, „BaltCap“ fondas visu 100% rūpintųsi projekto finansavimu“, — sako Mantas Galdikas, koncernui „Icor“ priklausančios „Axis Industries“ generalinis direktorius.

„BaltCap“ įsitraukimui į projektą reikalingos šio fondo ir Vilniaus miesto savivaldybės sutarimas dėl abiem pusėms priimtinų finansavimo sąlygų.

Iki šiol preliminariame susitarime buvo numatyta už stadiono statybas visiškai atsisakyti per dvejus metus, tam naudojant ir ES fondų lėšas. Anot P. Poderskio, ieškoti naujo finansavimo šaltinio nutarta reaguojant į „Axis industries“, taip pat „politikų ir visuomenės“ įvardijamas rizikas.

P. Poderskis anksčiau teigė, kad dėl besikeičiančių finansavimo šaltinių ir atsirandančio pridėtinės vertės mokesčio bendra projekto vertė gali išaugti nuo anksčiau planuotų 93 mln. Eur iki maždaug 106 mln. Eur (su PVM). Teigta, kad dalį mokesčių Vyriausybė galės susigrąžinti.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Nacionalinis stadionas

2019 Lap 28 22:37

Šimašius: nacionalinio stadiono statybos šiais metais neprasidės
https://www.lrt.lt/naujienos/verslas/4/ ... neprasides

Vilniaus meras Remigijus Šimašius tikisi šiais metais pasirašyti sutartį dėl nacionalinio stadiono, jei tik netrukdys centrinė valdžia.

„Kad statybos neprasidės šiais metais, tai tikrai galiu patvirtinti. (...) Nenoriu aš dabar savęs į medį įvaryti, aš tikrai tikiuosi šiais metais sutartį pasirašyti, jeigu iš centrinės valdžios nebus kokių užvilkinimų ir užlaikymų“, – laidoje „DELFI Diena“ teigė R. Šimašius.

Vilniaus meras sakė, kad artimiausiu metu laukiama galutinės Finansų ministerijos išvados.

„Aš nenoriu dabar pasakyti tikslios datos, kada prasidės statybos, tikiuosi, kad mes (Vilniaus miesto. – ELTA) taryboje galėsime patvirtinti tą sutartį dar šiais metais. Tada sutartį pasirašius įsijungia visi mechanizmai ir, tiesą sakant, visą atsakomybę už sutarties realizavimą privatus koncesininkas perimtų. Tiesiog mes numatytą dieną gautume raktelius ir gautume pilnai veikiantį objektą. Tai viskas vyksta pagal planą“, – DELFI teigė R. Šimašius.

Kalbėdamas apie stadiono statybų pabaigą, Vilniaus meras paminėjo 2023-iuosius. „Šiuo atveju yra numatytas galutinis terminas, ir tai yra labai aišku“, – pridūrė R. Šimašius.

Kaip ELTA jau skelbė, Vilniaus miesto taryba yra nutarusi nacionaliniam stadionui iš 2023 metų savivaldybės biudžeto numatyti 50,107 mln. eurų.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Nacionalinis stadionas

2019 Lap 28 22:37

Nacionalinio stadiono komplekso sutarties vertė gali siekti 280 mln. Eur
https://www.vz.lt/nekilnojamasis-turtas ... 80-mln-eur

Pasak Povilo Poderskio, savivaldybės administracijos direktoriaus, sutarties projekte numatyta minėta suma – maksimali, apimanti ne tik investicijas į nekilnojamojo turto (NT) bei infrastruktūros plėtrą, bet ir atsiskaitymą už būsimas paslaugas. Be to, svarbu paminėti, kad „lubas“ įpareigoja įvardyti teisės aktai. Jas pasiekus, sutartis nutrūktų.

„Pavyzdžiui, jeigu koncesininkas labiau stengsis arba radikaliai pasikeis kaštų struktūra, sutartis galios trumpiau. Jeigu, pavyzdžiui, jo kapitalo investicijos į ilgalaikį turtą (angl. capex) bus ne 93, o 110 mln. Eur, tai bus jo minusas ir rizika. Bet kartu tai trumpins koncesijos laikotarpį“, – VŽ aiškina P. Poderskis.

Kalbant apie investicijas iki pradedant teikti paslaugas, jos, anot pašnekovo, turėtų siekti apie 87 mln. Eur be PVM, arba 93,2 mln. Eur su PVM. Koncesininkas įsipareigoja projektą parengti „iki rakto“ (angl. „turnkey“).

Šiuo metu koncesijos sutarties su UAB „Axis Industries“ vedamu įmonių konsorciumu projektą, kurį matė VŽ, svarsto miesto savivaldybės tarybos komitetai. Vėliau dėl sutarties turės balsuoti taryba. P. Poderskis tikisi, kad taryba sutartį galėtų palaiminti gruodžio 18 d., tuomet ją būtų galima pasirašyti kitų metų vasario pradžioje.

Mokės kas metus

Su koncesininku už atliktus darbus ir suteiktas paslaugas bus atsiskaitoma kas metus. Fiksuota suma nėra numatoma – kiekvieną kartą bus skaičiuojama pagal sutartyje apibrėžtą formulę. Joje tarp dedamųjų yra komplekso sukūrimo investicijų vertė, kompensacija už sąnaudas vaikų darželyje, kultūrinio ugdymo centre, muziejuje bei bibliotekoje. Taip pat atsiskaitymas už aptarnavimą viešųjų renginių metu.

Paslaugų kainą numatoma indeksuoti, atsižvelgiant į šalyje fiksuojamą infliaciją, atlyginimų augimą ir kitus rodiklius.

Koncesininkas komplekse galės vykdyti komercinę veiklą, tačiau institucijos įsipareigoja daugiafunkcį centrą užimti ir savo inicijuotomis veiklomis. Pavyzdžiui, Kūno kultūros ir sporto departamentas (KKSD) per metus užsitikrins ne daugiau nei 15 dienų renginiams, savivaldybė čia planuoja organizuoti neformalųjį ugdymą.

Pavadinimo klausimai

Šių metų liepą P. Poderskis naujienų agentūrai BNS sakė, kad derinant sutartį vienas iš iškilusių techninių klausimų buvo būsimo stadiono pavadinimas, prekės ženklas.

Dabartiniame sutarties projekte numatoma, kad savivaldybė turės galimybę komplekso pastatams suteikti oficialius pavadinimus – juos turės patvirtinti taryba. Tačiau lygiagrečiai koncesininkas taip pat turi teisę objektams suteikti ir komercinius pavadinimus.

„Viešųjų kultūros ir sporto renginių infrastruktūros oficialus pavadinimas bus parenkamas iš istorinių, vietovės pavadinimų ar kitų simbolinę reikšmę turinčių žodžių arba ši infrastruktūra bus pavadinta Lietuvai, Vilniui ar sportui nusipelniusio asmens vardu“, – rašoma sutarties projekte.

Tačiau organizuojant ir viešinant renginius privalės būti nurodomas komercinis prekės ženklas, išskyrus atskirus atvejus, kai konkrečių renginių taisyklės (pvz., FIFA) to neleidžia.

„Projekto bendrovė (koncesininkas – VŽ) neįsipareigoja ir neprivalo naudoti oficialaus pavadinimo organizuodama, viešindama, reklamuodama ir vykdydama renginius infrastruktūroje, taip pat neprivalo ant pastato fasadų, kitų konstrukcijų ar sklypų teritorijoje kabinti reklaminių ar kitokių iškabų, nurodančių oficialų pavadinimą“, – rašoma sutarties projekte.

Uzufruktas

Iš viso aplink nacionalinį stadioną numatoma pastatyti apie 1.100 naujų parkavimo vietų, bendrą skaičių padidins dalis „Akropolio“ aikštelės. Savivaldybė skaičiuoja, kad iš viso aplink multifunkcį kompleksą svečiams bus prieinama 4.600 vietų automobiliams.

Dalis prekybos centro (PC) „Akropolis“ automobilių stovėjimo aikštelės patenka į nacionalinio stadiono kompleksui numatytą sklypą. PC plėtojusi įmonė 13.100 kv. m ploto aikštelę padovanojo savivaldybei, o ji infrastruktūra VP grupės įmonei „Nikola Mushanov projektas“ leido naudotis uzufrukto pagrindu.

Pagal Civilinį kodeksą, uzufruktas – apibrėžtam terminui nustatyta teisė naudoti svetimą daiktą ir gauti iš jo vaisius, produkciją ir pajamas.

Koncesijos sutarties projekte nurodoma, kad su „Akropoliu“ sutarta, jog aikštele galės naudotis komplekso svečiai. Tačiau pasibaigus uzufruktui, savivaldybė įsipareigoja aikštelę išnuomoti ar kitaip perleisti stadiono koncesinkui.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Nacionalinis stadionas

2019 Lap 30 09:50

KŽ valdys ir Nacionalinį stadioną? :D bus labai įdomi situacija

"Nacionalinio stadiono komplekso koncesijos sutartį savivaldybė planuoja pasirašyti su koncerno „Icor“ valdoma bendrove „Axis industries“ ir objektus komplekse planuojančia valdyti „Kauno arena“.

Skaityti daugiau: https://madeinvilnius.lt/naujienos/mies ... -mln-euru/ .

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Nacionalinis stadionas

2019 Gru 02 08:50

R. Šimašius apie nacionalinio stadiono sutartį: esame finišo tiesiojoje
https://madeinvilnius.lt/naujienos/mies ... iesiojoje/

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius sako, kad nacionalinio stadiono sutartis taryboje turėtų būti pateikta jau kitą savaitę.

„Esame finišo tiesiojoje. Trečiadienį į tarybą einame su pateikimu. (…) Turbūt po to, kai viskas įvyksta taryboje, po to pusantro mėnesio, turime formalių dalykų, (…) patikslinimų ir sutarties pasirašymą“, – žurnalistams penktadienį sakė Vilniaus meras.

Kaip nurodė savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis, Daugiafunkcio komplekso, į kurį įeina nacionalinis stadionas, neformaliojo ugdymo veiklai skirti sporto objektai, nacionalinis sporto muziejus ir kita infrastruktūra, statybų išlaidos sieks 93,2 mln. eurų.

„Stadionas kainuoja beveik 40 mln. eurų ir, palyginti su analogiškais objektais kitur pasaulyje ar šalia mūsų, yra labai gera kaina. (…) Turime realiai 2017 metų kainą atitinkančią stadiono statybos kainą“, – tikino P. Poderskis. Anot jo, siekiant suvaldyti projekto rizikas, prisijungė didžiausias Baltijos šalyse privačių kapitalo fondų valdytojas „BaltCap“. „Jis suteikia garantiją tiek valstybei, tiek verslui – jis užtikrina, kad kritiniais atvejais projektas nežlugs. Jeigu koncesininkas norės pasitraukti statybų ar operavimo laikotarpiu, jie turės užtikrinti, kad objektas toliau funkcionuos“, – tikino P. Poderskis.

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Nacionalinis stadionas

2019 Gru 03 21:03

Kaip suprantu Vilniaus savivaldybė nusiteikusi perduoti stadiono valdymą Kauno Žalgiriui be jokių ten dvejonių, tik blin mūsų šalyje taip galima...

tvset
Pranešimai: 27
Užsiregistravo: 2019 Kov 26 17:16
Palaikoma komanda: FK "Žalgiris"

Re: Nacionalinis stadionas

2019 Gru 04 01:25

Kaip suprantu Vilniaus savivaldybė nusiteikusi perduoti stadiono valdymą Kauno Žalgiriui be jokių ten dvejonių, tik blin mūsų šalyje taip galima...
...what...???

Perkūnas
Pranešimai: 79
Užsiregistravo: 2018 Vas 14 15:19
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Nacionalinis stadionas

2019 Gru 04 09:50

Kaip suprantu Vilniaus savivaldybė nusiteikusi perduoti stadiono valdymą Kauno Žalgiriui be jokių ten dvejonių, tik blin mūsų šalyje taip galima...
Jeigu Vilniaus klubai ar įmonės pramiegojo galimybę ir yra neįgalūs tokį objektą operuoti, tai visada atsiras, kas sugebės tai padaryti. Prieš penketą metų nepadaryti tinkami sprendimai, dabar atsiliepia.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Nacionalinis stadionas

2019 Gru 04 10:20

na čia reikėtų atskirti BC Kauno Žalgiris ir Žalgirio arenos operavimo UAB. bet neišeina atskirti, nes personalu tikriausiai dalinasi.

šiaip jei bus tas stadionas, tai abejoju ar bus problemų su operavimu. Keista, kad Vilniaus Žalgirio žmonės db biški tuo piktanisi, nors šiaip yra prieš šitą projektą ir sako, kad vistiek VŽ ten žais tik kelis kart per metus.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Nacionalinis stadionas

2019 Gru 04 10:25

UAB "Kauno arena" pelnas yra naudojamas Kauno Žalgirio klubui išlaikyti. Tad kai Vilniaus Žalgiris nuomosis aikštes Nacionalinio stadiono komplekse, gausis, kad kažkiek finansiškai parems konkurentą Kauno Žalgirį. Situacija sakyčiau savotiška :)

Grįžti į