Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Nacionalinis stadionas

2021 Vas 09 22:23

Jeigu kam reikia/įdomūs skaitiniai čia pilna byla VMS vs VPT
https://ppplietuva.lt/lt/docview/?file= ... 29feca.pdf
Teismas panaikino VPT nurodymą nutraukti Nacionalinio stadiono konkursą
https://www.vz.lt/nekilnojamasis-turtas ... o-konkursa

Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) nurodymas nutraukti 156 mln. Eur vertės Nacionalinio stadiono statybos ir koncesijos konkursą yra nepagrįstas, todėl turi būti panaikintas.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Nacionalinis stadionas

2021 Vas 10 22:45

Šimašius: „Barai nėra pirmoji priemonė, bet tai – gyvenimo dalis, jau reikėtų ruoštis saugiam atidarymui“
https://www.tv3.lt/naujiena/lietuva/sim ... i-n1081176

Jeigu kalbėtume apie Nacionalinį stadioną, tai anksčiau buvo skelbta, kad jis bus užbaigtas 2023 m. Bet vėlgi, buvo papildomų problemų su šiuo projektu. Tai, ar 2023 m. yra tie metai, kai Lietuvos futbolo rinktinė išbėgs ant Nacionalinio stadiono vejos?
Dabar 2023 m., bijau sumeluoti, arba ant ribos, arba vargu, ar tikėtini. Pagal sutartį yra terminas, per kiek laiko turi būti padaroma, per 2,5 metų, jeigu neklystu, nuo pasirašymo. Pasirašymo datą jau buvome suplanavę praeitų metų vasario mėnesį, bet kaip žinome, tuometinė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija prirašė raštų keistų, nors patys yra projekto bendraautoriai, ir Viešųjų pirkimų tarnyba užstabdė šitą procesą.

Mes laimėjome teismą pirmojoje instancijoje prieš Viešųjų pirkimų tarnybą, antrosios instancijos teismas sprendimą skelbs vasario 25 d. Jau tada bus Vyriausybei apsisprendimas, ar jie vis dar nori būti partneriai šitame projekte, ar nebenori. Aš tikiuosi, kad ir teismo sprendimas bus palankus, ir Vyriausybė, kad ir pasikeitusi, bet nesitrauks nuo projekto.

Tenka tik apgailestauti, kad ankstesnė Vyriausybė, tą aš tiesiai įvardijau, panašu, kad darė viską, kad parodytų, kad procesas juda, bet kita ranka darė viską, kad jis sužlugtų. Tas sužlugdymas jiems pavyko, bet yra tikimybė, kad pavyks atgaivinti šį projektą.

Jeigu šito neatgaivinsime, tai kažkaip kitaip perkrausime ir statysime erdvę ir futbolui, ir kitoms sporto šakoms. Nes čia ne tik Nacionalinis stadionas, čia daugybė kitų sporto šakų, daugybė kitų erdvių, kurios žmonėms reikalingos, būtų statomos pagal daugiafunkcio komplekso projektą.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Nacionalinis stadionas

2021 Vas 11 19:04

Nacionalinio stadiono griaučių apsaugai – dešimtys tūkstančių eurų
https://www.alfa.lt/straipsnis/50438037 ... anciu-euru
Arvydas Jockus

Eilinį kartą įstrigus Nacionalinio stadiono Vilniuje statyboms, Vilniaus miesto savivaldybė leidžia tūkstančius eurų išlikusiems neužbaigto ankstesnio projekto betono griaučiams ir statybos atliekoms saugoti.

Šiemet nebaigto stadiono apsauga savivaldybei, atrodo, atsieis dar brangiau, mat planuojama statybvietę aptverti aukšta tvora bei pastatyti sargybos postus.

Skelbs konkursą pirkti apsaugos paslaugas

Vilniaus miesto savivaldybės įmonė UAB „Vilniaus vystymo kompanija“ 2021 m. vasario 8 d. Centrinėje viešųjų pirkimų informacinėje sistemoje (CVP IS) paviešino nebaigto statyti Nacionalinio stadiono su sporto kompleksu Ozo g. 27, Vilniuje, apsaugos paslaugų pirkimo techninę specifikaciją. Kaip Alfa.lt informavo bendrovė, informacija skirta potencialių tiekėjų pastaboms, pasiūlymams ar suinteresuotumui didinti. O būsimo viešojo pirkimo sąlygos dar rengiamos.

„Paskelbus viešąjį pirkimą, tikėtina, kad jis gali užtrukti apie 1 ar 2 mėnesius, priklausomai nuo gautų pasiūlymų skaičiaus, procedūrų eigos“, – teigiama Alfa.lt atsiųstame bendrovės komentare.

Vilniaus miesto savivaldybės išlaidos Nacionalinio stadiono griaučių apsaugai, pasak įmonės, priklausys nuo pirkimą laimėjusio pasiūlymo.

Apgriuvusių betono luitų nebaigtame stadione apsaugai Vilniaus miesto savivaldybė kasmet išleidžia per kelias dešimtis tūkstančių eurų. Antai 2019 m. tam skirta 33 580,32 eurų be PVM, 2020 m. – 38 016,00 eurų be PVM. Šiuo metu objektą saugo UAB „Argentavis“.

Aptvers aukšta tvora, statys sargybą

Saugomas objektas paskelbtoje techninėje specifikacijoje apibūdinamas kaip armatūros karkasų ir strypų bei keliuose hektaruose išmėtytų statybos atliekų visuma.

„Aptveriamos ir saugomos teritorijos plotas – apie 5,72 ha. Nebaigtas statinys sudarytas iš monolitinių rigelių, surenkamųjų rigelių, perdangos plokščių. Objekte statybos medžiagų, susandėliuotų įvairiose statybvietės vietose: įdėtinės detalės, armatūros karkasai, lankstiniai, gelžbetoninės perdangos plokštės, armatūros strypai. Dauguma statybos medžiagų neturi žymenų, nurodančių jų identifikaciją. Vienoje vietoje sandėliuojami kelių rūšių statybos medžiagos“, – nurodoma dokumente.

Skelbiama, kad konkursą nebaigto stadiono griaučiams saugoti laimėjusi įmonė per 10 darbo dienų nuo sutarties įsigaliojimo turės statybvietės teritoriją aptverti ne žemesne kaip 2 m aukščio tvora bei užtikrinti, kad aptvėrimas apsaugos paslaugos teikimo metu nebūtų pažeistas ir pažeidimo atveju pažeistą aptvėrimo dalį pakeisti per įmanomai trumpiausią laiką, bet ne ilgiau kaip per 3 darbo dienas.

Teritorijoje laimėtojas turės įrengti saugos postus, esant poreikiui – apšvietimą. Nurodoma, kad perkančioji organizacija turi galiojančią elektros energijos tiekimo sutartį. Todėl paslaugos tiekėjui bus sudaryta galimybė neatlygintinai naudotis elektros energija saugant nebaigto statyti stadiono teritoriją.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Nacionalinis stadionas

2021 Vas 22 13:05

Čia paskelbti projektiniai pasiūlymai, kur maždaug tiksliai matoma ir visas planuotas nacionalinis multifunkcinis kompleksas, su lengvosios atletikos stadionu, futbolo aikštėmis, darželiu, sporto federacijomis ir aikštelėmis. Ant dabartinių griaučių plano.

http://www.architektusajunga.lt/wp-cont ... SETE-2.jpg
Paveikslėlis

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Nacionalinis stadionas

2021 Vas 23 09:33

Paskutinis žmogus, kuris dar tiki nacionalinio stadiono projektu
https://www.ziniuradijas.lt/laidos/puik ... os?video=1
28:00

Pokalbis su Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriumi Povilu Poderskiu, kuris netrukus paliks savo užimamas pareigas ir tęs karjerą versle.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Nacionalinis stadionas

2021 Vas 25 10:55

Šiandien Apeliacinis teismas 15:00.
Mes laimėjome teismą pirmojoje instancijoje prieš Viešųjų pirkimų tarnybą, antrosios instancijos teismas sprendimą skelbs vasario 25 d. Jau tada bus Vyriausybei apsisprendimas, ar jie vis dar nori būti partneriai šitame projekte, ar nebenori. Aš tikiuosi, kad ir teismo sprendimas bus palankus, ir Vyriausybė, kad ir pasikeitusi, bet nesitrauks nuo projekto.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Nacionalinis stadionas

2021 Vas 25 19:54

Apeliacinio teismo sprendimas dėl nacionalinio stadiono – atidėtas
https://madeinvilnius.lt/naujienos/mies ... -atidetas/

Sprendimas, ar Vilniaus valdžia galės pasirašyti daugiau nei 150 mln. eurų vertės nacionalinio stadiono koncesijos sutartį su konkursą laimėjusia koncerno „Icor“ įmone „Axis industries“ bei projekto finansuotoja „Baltcap“, bus paskelbtas po mėnesio. Apeliacinis teismas, ketvirtadienį turėjęs paskelbti sprendimą, jį atidėjo kovo 29 dienai, pranešė savivaldybė. Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) pernai gruodį atmetė savivaldybės pasiūlymą susitarti taikiai ir Apeliaciniam teismui apskundė jai nepalankią Vilniaus apygardos teismo pernai lapkritį priimtą nutartį, kuria teismas pripažino neteisėtu VPT nurodymą nutraukti nacionalinio stadiono koncesijos konkursą. Apygardos teismo teigimu, VPT neturėjo pakankamo pagrindo nutarti, kad projektas neatitinka koncesijos požymių ir todėl koncesija yra neteisėta. Vilniaus meras Remigijus Šimašius tikisi, kad jei teismo sprendimas bus palankus savivaldybei, Vyriausybė nepakeis ankstesnio sprendimo ir dalyvaus projekte. Pasak jo, privatus partneris yra pasiruošęs realizuoti projektą. Pasak miesto mero, jeigu teismo sprendimas bus nepalankus savivaldybei, bus ieškoma „kitų kelių“. Savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis Seimo komitete ketvirtadienį sakė, kad vien stadiono statyba kainuotų 39 mln. eurų, jis galėtų būti pastatytas 2024 metais. R. Šimašiaus teigimu, būtų galima atsisakyti komplekse numatyto Sporto muziejaus, kuris buvo planuotas, numatant projekto finansavimą ir iš Europos Sąjungos lėšų. Po kelerius metus trukusių konkurso procedūrų koncesijos sutartį su „Axis industries“ bei „Baltcap“ savivaldybė planavo pasirašyti dar pernai kovą. Tam pritarė tiek savivaldybės taryba, tiek Vyriausybė. Pagal bendrą savivaldybės, statytojų, finansuotojų ir Vyriausybės sutartį, kompleksą daugiau nei du dešimtmečius valdytų bendrovė „Kauno arena“. Jį tikėtasi pastatyti 2023-iaisiais. Komplekso su 15 tūkst. vietų stadionu ir kitais objektais statyba turėtų kainuoti apie 93 mln. eurų, tačiau mokėjimus išdėsčius per 25 metus, „BaltCap“ fondui planuota sumokėti beveik 156 mln. eurų. Vyriausybės dalis, atsižvelgiant į sutarties projektą, būtų siekusi apie 54,5 mln. eurų, savivaldybės – 101,5 mln. eurų. Komplekse, be stadiono, planuota pastatyti ir lengvosios atletikos stadioną, sporto kompleksą su gimnastikos, rankinio, tinklinio, bokso, krepšinio salėmis, bendruomenės ir kultūrinio ugdymo centrą su biblioteka, 300 vietų darželį ir Sporto muziejų.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Nacionalinis stadionas

2021 Kov 02 08:53

Šimašius tikisi, kad Vyriausybė dalyvaus nacionalinio stadiono projekte
https://www.lrt.lt/naujienos/verslas/4/ ... o-projekte

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Nacionalinis stadionas

2021 Kov 02 08:57

Laukiant teismo verdikto dėl Nacionalinio stadiono, Seimo komitete – ginčai, kas yra koncesija
https://www.15min.lt/verslas/naujiena/k ... 73-1461334

https://www.youtube.com/watch?v=Aaw46fuavg8


Ypatingai išgirsti 24:00, nu ir dar pradžioje yra kainų skaidrės.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Nacionalinis stadionas

2021 Kov 16 20:44

Gintaras Nenartavičius. Ačiū pandemijai, kuri pridengė gėdą dėl nacionalinio stadiono
https://www.lrytas.lt/sportas/futbolas/ ... -18658747/

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Nacionalinis stadionas

2021 Kov 18 17:51

Nacionalinis stadionas – anekdotas, nacionalinis baseinas – prakeiksmas
https://www.diena.lt/naujienos/vilnius/ ... as-1016773

Apie stadioną šitame straipsnyje nerašoma nieko, bet labai atvirai nagrinėjama būtent tokių projektų finansavimo eiga, tame tarpe turbūt pritaikoma ir buvusiam stadiono statybų nesėkmei (2008m).

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Nacionalinis stadionas

2021 Kov 20 23:10

Atvirlaiškis: pažvelk kitu kampu #9
https://www.nebulamakers.lt/produktas/a ... u-kampu-9/

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Nacionalinis stadionas

2021 Kov 23 19:18

Nežinau ar šioje temoje jau buvo kažkur dėta, bet atsitiktinai radau aukštos raiškos dabartinio projekto pjūvį.

Paveikslėlis

bachtacor
Pranešimai: 55
Užsiregistravo: 2015 Vas 15 13:50
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Nacionalinis stadionas

2021 Bal 06 13:43

Laukiant teismo verdikto dėl Nacionalinio stadiono, Seimo komitete – ginčai, kas yra koncesija
https://www.15min.lt/verslas/naujiena/k ... 73-1461334

https://www.youtube.com/watch?v=Aaw46fuavg8


Ypatingai išgirsti 24:00, nu ir dar pradžioje yra kainų skaidrės.
Jau Balandžio 6d., o Apeliacinis teismas tyli :)

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Nacionalinis stadionas

2021 Bal 06 17:20

Jau Balandžio 6d., o Apeliacinis teismas tyli :)
Kovo 29 posėdis buvo dar kartą atidėtas, dabar numatytas Balandžio 27 d. 15:00

Grįžti į