Naujienos

Moderatorius: Respublik

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Naujienos

2020 Rgp 12 01:37

Savivaldybė svarsto išpirkti šalia „Gilo statybos“ griuvėsių esantį stadioną: pritaikys visuomenės poreikiams
https://www.etaplius.lt/savivaldybe-sva ... poreikiams
https://miestonaujienos.lt/del-stadiono ... -nuomones/

Šiauliuose stūkso ne vienas pastatas vaiduoklis, tačiau didžiausia piktžaizde turbūt galima pavadinti jau kelis dešimtmečius miesto veidą darkančius vadinamosios „Gilo statybos“ griuvėsius. Kadaise veiklą čia pradėjęs britų verslininkas statybos darbų taip ir nebaigė. Nuo to laiko statinio savininkai ne kartą keitėsi, tačiau statyba taip ir nebuvo iki galo užbaigta, o tiek pats pastatas, tiek jo teritorija liko apleisti.

Pastato vaiduoklio savivininkui priklauso ir šalia jo esantis stadionas. Pastarasis anksčiau buvo tvarkingas, mat jį prižiūrėjo regbininkai. Tačiau kai duris atvėrė naujasis stadionas Gardino gatvėje, sportininkai persikėlė į jį, tribūnos buvo suniokotos, apaugo piktžolėmis. Visa likusi teritorija taip pat apaugusi aukšta žole, krūmokšniais ir net medžiais. Turto savininkas į kalbas leistis nenori ir, panašu, tvarkytis net neketina.

Šiaulių miesto savivaldybė nebeapsikentusi betvarkės ėmėsi inicijuoti šiuo metu privatizuoto stadiono išpirkimą ir pritaikymą visuomenės poreikiams. Paaiškėjo, kad privatizuojant šį turtą buvo itin gudriai sužaista: savininkas išpirko ne visą stadioną, o tik tribūnas, kurių vertė – maždaug 29 tūkstančiai eurų. Tačiau Nacionalinė žemės tarnyba prie šio turto priskyrė ir po tribūnomis esančią žemę. Taigi, visas stadionas buvo privatizuotas už tiesiog absurdiškai mažą kainą.

Pasak Šiaulių miesto mero Artūro Visocko, miestas jau anksčiau norėjo atgauti šį turtą ir išnaudoti jį visuomenės poreikiams, tačiau su dabartiniais savininkais taikiai ir draugiškai susitarti taip ir nepavyko.

„Buvo pasamdytas turto vertintojas, yra įvertintas turtas. Susitarti, deja, nepavyko. Todėl dabar paskutinė įmanoma stadija yra išpirkimas visuomenės naudai“, – sakė A. Visockas.

A. Visockas taip pat kviečia šiauliečius išreikšti savo nuomonę: ar miesto gyventojai norėtų, kad šis stadionas būtų išpirktas? Pareikšti nuomonę galima atsakant į klausimą elektroninėje formoje docs.google platformoje iki rugpjūčio 11 d. 10.15 val.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Naujienos

2020 Lap 12 20:00

Pagrindiniai 2021 m. sezono tikslai:
Aktyviai dalyvauti konsultuojant ir užtikrinant, jog 2021 m. būtų baigtos Kėdainių, Jonavos, Garliavos ir kt. stadionų statybos/rekonstrukcijos;

Pagal LFF Vykdomojo komiteto patvirtintą standartinių dirbtinės dangos aikščių programos tvarką, 2021 m. skirti dirbtines dangas šioms apskritims: Panevėžio, Vilniaus, Telšių, Marijampolės, Tauragės ir Alytaus.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Naujienos

2021 Vas 04 05:29

2021 metais
Planuojama rengti techninė dokumentacija dėl paraiškų teikimo paramai gauti Pasvalio miesto parko stadiono atnaujinimui ir Joniškėlio kultūros centro rekonstrukcijai.

https://www.pasvalys.lt/lt/naujienos/1/ ... dzeta:7739

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Naujienos

2021 Geg 03 10:09

Nuoširdžiai nežinau ar bent vienas iš tų 31 stadionų bus tinkamas futbolui, bet padarysiu bent jau bendrą pranešimą, kai turėsiu laiko reikės įmesti čia ir visą sąrašą.
-------

Ministerija finansuos dar 31 švietimo įstaigos sporto aikštynų atnaujinimą
https://www.smm.lt/web/lt/pranesimai_sp ... tnaujinima

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) vykdomoje Švietimo įstaigų sporto aikštynų atnaujinimo programoje per ketverius metus numatyta renovuoti 31 sporto aikštyną šalyje.

„Ugdytis įpročius palankiausia jauname amžiuje, tad sudaryti tinkamas sąlygas jaunimui sportuoti – labai svarbu. Kai kurių švietimo įstaigų sporto aikštynų būklė yra prasta: bėgimo takai nusidėvėję, žaidimų aikštelės apleistos, sportinė įranga nebetinkama naudoti. Tokia sporto aikštynų būklė neskatina mokinių būti fiziškai aktyviems“, – sako švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Ministrės įsakymu patvirtintas 31 švietimo įstaigos sporto aikštynų atnaujinimo sąrašas. Aikštynų atnaujinimo programa bus vykdoma 2021–2024 m.

Programoje numatyta, jog ŠMSM vienam savivaldybės sporto aikštynui atnaujinti skirs ne daugiau kaip 232 tūkst. eurų, o savivaldybė prie projekto privalės prisidėti ne mažiau kaip 58 tūkst. eurų. Švietimo įstaigos, kurioje ŠMSM įgyvendina savininko ar dalininko teises ir pareigas, aikštyno atnaujinimui bus skiriama ne daugiau kaip 290 tūkst. eurų.

Švietimo įstaigų, kurių aikštynai bus atnaujinami, sąraše yra 4 įstaigos, kuriose ŠMSM įgyvendina savininko ar dalininko teises ir pareigas, bei 27 savivaldybių mokyklos –Klaipėdos, Vilniaus, Kauno, Šiaulių miestų bei rajonų, Tauragės, Radviliškio, Šalčininkų, Ukmergės, Vilkaviškio, Telšių, Šilutės, Plungės ir kitų rajonų.

Pretenduoti į šios programos lėšas galėjo savivaldybės, kuriose mokosi ne mažiau nei 3000 mokinių. Atrenkant atnaujinamus švietimo įstaigų aikštynus, pirmenybė teikta toms įstaigoms, kuriose mokosi ne mažiau nei 300 mokinių, ar sporto aikštynu naudojasi ne viena švietimo įstaiga ar bendruomenė.

Iš viso pagal Švietimo įstaigų sporto aikštynų atnaujinimo programą 2011–2020 metais buvo atnaujinti 68 švietimo įstaigų sporto aikštynai.

Su švietimo, mokslo ir sporto ministrės įsakymu Dėl Švietimo įstaigų sporto aikštynų atnaujinimo programos įgyvendinimo galima susipažinti čia: https://bit.ly/3aHLsjA

Ukmergės Senamiesčio progimnazijos stadionas
https://www.ukzinios.lt/gyvenimas/aktua ... tnaujintas

Panevėžio Vytauto Žemkalnio gimnazijos stadionas
https://aina.lt/bus-atnaujinamas-vytaut ... stadionas/

Klaipėdos Hermano Zudermano gimnazijos, Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro, Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos ir Kretingos Simono Daukanto progimnazijos
https://www.atviraklaipeda.lt/2021/04/2 ... aikstynus/

Tauragės Martyno Mažvydo progimnazijos stadionas
https://kurjeris.lt/aktualijos/svietima ... ar-siemet/

Radviliškio Vaižganto progimnazijos stadionas
http://www.radviliskionaujienos.lt/vaiz ... tynas-8014

Alytaus Dainavos progimnazijos stadionas
https://alytausgidas.lt/naujiena/dainav ... ko-klases/

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Naujienos

2021 Geg 03 11:14

Panevėžiečiai griebiasi už galvų: „Ekrano“ marių teritorijoje planuojama įrengti tikrą ekologinę bombą
https://www.delfi.lt/miestai/panevezys/ ... d=87049263

Buvusios kineskopų gigantės teritorijoje Akmenės verslininkai sumojo įrengti statybų atliekų smulkinimo aikštelę. Į ją planuojama gabenti statybų atliekas iš visos Lietuvos – vidutiniškai po dešimt sunkvežimių per dieną. Per metus tokioje beveik hektaro dydžio aikštėje, miesto paplūdimio, Futbolo akademijos stadiono pašonėje, būtų malama, smulkinama apie 50 tūkst. tonų plytų, betono, čerpių, akmenų ir t. t.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Naujienos

2021 Lie 04 21:34

Defibriliatoriai – visose Utenos bendruomenės sporto erdvėse
https://www.sportas.info/kuluaruose/def ... o-erdvese/

Utenos rajono savivaldybės taryba birželio 29 dienos posėdyje priėmė sprendimą skirti papildomas lėšas įsigyti pusiau automatinius defibriliatorius ir aprūpinti jais Utenos Adolfo Šapokos bei Utenos „Saulės“ gimnazijų stadionus, vienas iš labiausiai pamėgtų Utenos bendruomenės laisvalaikio praleidimo, sportavimo ir poilsio erdvių.

Defibriliatoriai futbolo klubo „Utenos Utenis“ iniciatyva taip pat netrukus atsiras „Utenio“ stadione, Rašės hipodrome, Dauniškio gimnazijos ir Krašuonos progimnazijos stadionuose, Utenos daugiafunkciame sporto centre.

Pasak Pauliaus Čyvo, tai geriausia dovana, kurią Bernardo Louno 100-ųjų gimimo metinių proga galime padovanoti tiek šiam didžiam mūsų kraštiečiui, tiek uteniškių širdims. „Utena taps bene pirmuoju Lietuvoje miestu su išvystytu defibriliatorių tinklu bendruomenės sporto erdvėse“, – sakė tarybos narys.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Naujienos

2021 Lie 05 16:15

Ar Gilo griuvėsiai grius?
https://www.skrastas.lt/aktualijos/ar-g ... siai-grius

Šiaulių miesto savivaldybė svarsto scenarijus, kaip iš privataus verslo perimti visuomenės poreikiams vadinamosios Gilo statybos griuvėsių teritoriją su stadionu ir nebaigtu statiniu. Griuvenos šiukšlynas miestiečius seniai veda iš kantrybės, o dabar ir miesto valdžiai akis bado – visiškai nebedera prie atnaujinamo centrinio miesto parko.

„Parko teritorija tvarkoma ir ta erdvė būtų sutvarkoma, – teigė A.Bartulis. – Į stadioną jau bando regbininkai įsiprašyti, patys pjauna žolę. Tos dvi erdvės (stadiono ir nebaigtos statybos – red.past.) grįžtų miestui ir visuomenės poreikiui tenkinti. Už ją atsiskaitytume su savininkais rinkos sąlygomis, kaip numato įstatymas.“

Jeigu pavyktų perimti žemę visuomenės poreikiams, direktoriaus žodžiais, Gilo statybos teritorija taptų parko dalimi. Stadionas ir liktų stadionu, o nebaigtos statybos vieta gali būti pasiūlyta verslui su parku susijusioms veikloms, paslaugoms plėtoti.

Ratu sukasi dešimtmečius

Tris dešimtmečius stovi Gilo statyba Žemaitės gatvėje 70C. Ją kažkada pradėjo statyti britų investuotojas, su pirmosios miesto valdžios po Nepriklausomybės atkūrimo palaiminimu nugriovęs nupirktą iš Šiaulių statybos bendrovės „Talša“ sporto salę. Atiteko jam ir šalia esantis statybininkų stadionas. Pradėjo statyti kazino, bet taip ir nebaigė.

2004 metais kauniečiai investuotojai planavo vietoj stadiono ir nebaigtos statybos statyti daugiabučių kotedžų kvartalą. Vizijos neįgyvendino, apleistą statybą ir stadioną pardavė.

Teritorija ėjo iš rankų į rankas, statinys virto vaiduokliu, aplinka benamių irštva ir šiukšlynu. Tik stadionas regbininkų prižiūrimas už leidimą treniruotis.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Naujienos

2021 Lie 12 19:05

Klaipėdos politikai surėmė ietis dėl miesto ateities: vienas balsas tapo lemiamu
https://www.atviraklaipeda.lt/2021/06/2 ... o-lemiamu/
2021-06-22

Klaipėdos savivaldybės strateginis veiklos planas iki 2023 metų miesto taryboje buvo patvirtintas vasarį, tačiau antradienį vykusiame posėdyje jau pateiktas ir jo korekcijos projektas.

Anot Klaipėdos savivaldybės Strateginio planavimo skyriaus vedėjos Indrės Butenienės, pakoreguoti strateginės veiklos planą prireikė, nes atsirado naujų priemonių, kurias norima įgyvendinti, be to, dėl įvairių priežasčių reikia perskirstyti biudžeto lėšas.

Esminiai strateginio veiklos plano pokyčiai, apie kuriuos rašė ir „Atvira Klaipėda“, yra tokie, kad į jį siūloma įtraukti detaliojo plano korektūros parengimą dėl dengto futbolo maniežo statybos teritorijoje prie Baltijos pr. bei dengto futbolo maniežo statybą. Detaliojo plano korektūrą numatyta atlikti šiemet, o po to skelbti maniežo architektūrinį konkursą.

<...>net 14 politikų balsuodami susilaikė, o vienas buvo prieš. Tačiau 15 politikų, kurie priklauso valdančiąja mažuma tapusiai daugumai, sprendimo projektui pritarė. Lemiamas tapo politikės Elos Andrejevos, miesto taryboje pakeitusios Viačeslavą Titovą, balsas. Ji balsavo už, o tai lėmė, kad strateginio plano pakeitimams buvo pritarta.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Naujienos

2021 Lie 21 15:31

Nerimaujama dėl projektų įgyvendinimo: statybų žaliavos pasiekė aukščiausią kainą per 7 metus
https://www.delfi.lt/verslas/nekilnojam ... d=87751243

Statybinių žaliavų kaina, įskaitant ir kurą, yra aukščiausia nuo 2014 metų, ir per pastaruosius metus ji paaugo 60 procentų. Per vienerius metus bendra metalų kaina padidėjo 40 proc. , vario – 85 proc., geležies – 113 proc., aliuminio – 59 proc., o energijos produktų – net 172 procentais.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Naujienos

2021 Rgp 09 17:30

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė apie sporto situaciją: esame duobėje
https://www.delfi.lt/sportas/tokyo-2020 ... d=87903525

J. Šiugždinienė sako, kad reikia kuo greičiau sutarti dėl sportininkų rengimo sistemos ir tam nepakaks Seimui teikiamo Sporto įstatymo pakeitimų, todėl rugpjūčio pabaigoje kviečiama darbo grupė, kad iki kitų metų pasiūlytų būtinus žingsnius aukštojo sportinio meistriškumo sistemai sustiprinti. Ministrės vertinimu, reikia dar kartą įsivertinti strateginių sporto šakų sąrašą, ir jų turėtų būti „ne daugiau 15, o dar geriau 10, kad valstybė galėtų užtikrinti reikalingą finansavimą ir pasirengimą“.

Labai svarbu, kad su strateginėmis sporto šakomis būtų susieta ir sporto infrastruktūra – bazės, nes kol kas finansavome bet ką ir bet kaip. Lietuvoje labai trūksta tarptautinio lygio sporto bazių, kuriose galėtų treniruotis aukščiausio lygio sportininkai“, – sakoma ministrės komentare.

J. Šiugždinienė taip pat pabrėžia, kad aukštas sportinis meistriškumas yra vystomas per federacijas, o šiuo metu akivaizdu, kad „federacijoms reikia pagalbos įvairiose srityse – pradedant strateginiu veiklos planavimu, efektyviu ir skaidriu finansų valdymu ir baigiant sportininkų motyvavimu“.

Ministrė taip pat apgailestauja, kad pavasarį Seime nebuvo patvirtintas Sporto įstatymo pakeitimo projektas, kuris, anot jos, būtų leidęs didinti finansavimą, sportininkams mokėti didesnes stipendijas.

„Nuo 2016 metų aukšto meistriškumo sportui skiriamas biudžetas nedidėjo, o įstatymo projekte numatyti pokyčiai leistų jį padvigubinti – nuo 7 iki 14 mln. eurų per metus. Kita svarbi įstatymo projekte numatyta permaina – didesnės valstybės stipendijos sportininkams“, – tvirtina J. Šiugždinienė.

Kalinauskas
Pranešimai: 3261
Užsiregistravo: 2014 Sau 25 23:44

Re: Straipsniai

2021 Spa 27 17:35

Gal kažkas turi prenumeratą?
Narbutas nori savo klubui statyt stadioną Vilniuje
https://www.vz.lt/nekilnojamasis-turtas ... Wz__L9wbWo

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Naujienos

2021 Spa 27 19:59

Gal kažkas turi prenumeratą?
Narbutas nori savo klubui statyt stadioną Vilniuje
https://www.vz.lt/nekilnojamasis-turtas ... i-stadiona
Paveikslėlis
„Ober-Haus“ komercinio NT departamento komanda sėkmingai įgyvendino kompleksinį sandorį ir tarpininkavo parduodant 551 aro žemės sklypų teritoriją Vilniuje. Konsoliduoti komercinės ir žemės ūkio paskirties sklypai bei sklypų dalys Edinburgo ir Pavilnionių g., Vilniuje. Iš viso iš 11 fizinių ir juridinių pardavėjų įsigyta 10 sklypų. Pirkėjas – UAB „Amplifico“, dukterinė UAB „Narbutas“ įmonė – prie jau šalia savo turimos teritorijos prijungė naujai įsigytus sklypus ir bendras teritorijos dydis dabar sudaro daugiau nei 12 ha. Šioje teritorijoje planuojama įrengti futbolo miestelį: dengtą areną ir stadioną, skirtą „Narbuto“ remiamam futbolo klubui „Vilnius.“

JonasPetraitis
Pranešimai: 271
Užsiregistravo: 2018 Lap 04 21:23
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Straipsniai

2021 Spa 28 08:02

P. Narbutas savo futbolo klubui Vilniuje nori statyti stadioną
Publikuota: 2021-10-27

Lukas Blekaitis
„Verslo žinios“

Prieš kelerius metus į futbolo klubą investavęs biuro baldų gamybos verslininkas Petras Narbutas šalia Vilniaus vakarinio aplinkkelio planuoja statyti futbolo miestelį.

Šiam tikslui UAB „Narbutas“ priklausanti bendrovė „Amplifico“ apsipirko sklypų Pavilnionių ir Edinburgo gatvėse, šalia Pavilionių.

Nekilnojamojo turto paslaugų bendrovė „Ober-Haus“ spalio pabaigoje pranešė tarpininkavusi parduodant 5,51 ha žemės sklypų teritoriją. Iš viso iš 11 fizinių ir juridinių pardavėjų įsigyta 10 sklypų. Bendrovė prie jau šalia savo turimos teritorijos prijungė naujai įsigytus sklypus, o bendras jai priklausantis teritorijos dydis dabar sudaro daugiau nei 12 ha.

Pasak „Ober-Haus“, čia planuojama įrengti futbolo miestelį: dengtą areną ir stadioną, skirtą „Narbuto“ remiamam futbolo klubui „Vilnius“.

„Narbutas“ kol kas nuo komentarų susilaiko ir teigia, kad projektą pristatys pasibaigus jo viešinimo procedūroms, kurias tikimasi pradėti dar šiemet.

Sveikina

Valdas Benkunskas, Vilniaus vicemeras, VŽ patvirtino, kad į savivaldybę dėl projekto dar nebuvo kreiptasi, tačiau šią idėją sveikina.

„Iki šiol verslui nebuvo patrauklūs sporto investiciniai projektai, sporto infrastruktūra. Bet koks toks atėjimas ir privačios iniciatyvos realizavimas visuomet mums yra labai gera žinia bei sveikintina“, – teigia jis.

Anot jo, Vilniuje tokio dydžio žemės sklypų trūksta, o verslininkai juos dažniausiai išnaudoja biurų ar daugiabučių statyboms.

„Jeigu verslininkai įsigyja tuos sklypus, tai paprastai randa kaip juos panaudoti kitiems projektams – gyvenamosios, biurų ar komercinės paskirties pastatams statyti. Tai būtų retas atvejis. Jei realizuosis šis projektas, labai sveikinsime jį“, – VŽ sako V. Benkunskas.

Vicemeras taip pat pozityviai atsiliepia ir apie pasirinktą projekto vietą.

„Prie Vakarinio aplinkkelio, manau, iš susisiekimo pusės labai nebloga vieta, visos transporto jungtys yra išvystytos. Miesto pakraštys tokiems objektams ir yra labiau tinkamas“, – priduria jis.

Nori auginti futbolo kartą

Apie projektą bendrovė kol kas nekomentuoja, tačiau P. Narbutas 2019 m. interviu VŽ pabrėžė, kad Lietuvos futbolui trūksta infrastruktūros.

Apie siekį turėti visos struktūros futbolo klubą su futbolo mokykla, akademija, moterų ir vyrų pirmosiomis komandomis teigiama ir komandos internetiniame puslapyje.

„Galiu pasakyti, kad Islandijoje tokių dengtų arenų, kur vaikai gali visus metus treniruotis ir žaisti futbolą, yra 10, Lietuvoje – vos kelios. Mes irgi norime pastatyti dengtą futbolo aikštę, ji būtų ketvirta, norime sukurti visą vaikų mokyklą pagal šiuolaikinę metodiką, su parengtais treneriais. Taigi, priklausomai nuo to, kokiu greičiu mums eisis, tokios bus ir investicijos. Bet aišku, kad kalba eina apie kelerių metų perspektyvą. Ir apie milijonus“, – VŽ kalbėjo P. Narbutas.

Jis buvo užsiminęs, kad galutinis tikslas – patekti tarp šalies TOP 4 stipriausių futbolo klubų.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Straipsniai

2021 Spa 28 21:28

P. Narbutas savo futbolo klubui Vilniuje nori statyti stadioną
Publikuota: 2021-10-27
skamba įdomiai, pažiūrėsim kas iš to gausis :)

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Naujienos

2021 Gru 05 12:55

Pasak LFF 2021–23 perspektyvos, sudarytos šiemet rugpjūtį, dabar yra planuojamos 5 naujos pilnų matmenų dirbtinės dangos aikštės šalyje: Panevėžyje, Telšiuose, Marijampolėje, Tauragėje ir Alytuje. Galimai čia nurodytos tiesiog apskritys, nebūtinai miestai.

Grįžti į