...

Re: Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centras

2013 Gru 02 11:01

Na, kaip supratau, ten pirmiausia žiūrėjo, kad išėjimai būtų maišais neužkrauti. Dingti kuo greičiau iš stadiono, jei būtų reikalas, griūtis, gaisras, ar dar kažkas... :roll:
Tai administracija visus vartelius atidarė, atrakino, tad įvertinimas labai aukštas gavosi. :roll:

...

Re: Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centras

2013 Gru 19 15:38

Nematau garsiųjų apšvietimo stulpų... :mrgreen:

Paveikslėlis

...

Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centras

2013 Gru 19 15:40

S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcija – 12 kartų pigesnė alternatyva
http://www.DELFI.lt" onclick="window.open(this.href);return false; 2013 m. gruodžio 19 d.

Kauno miesto savivaldybė patvirtino S. Dariaus ir S. Girėno stadiono detalųjį planą. Tai – pirmasis žingsnis siekiant rekonstruoti didžiausią šalies stadioną. Kitais metais planuojama parengti techninį rekonstrukcijos projektą. Kauno miesto savivaldybė nėra pajėgi stadioną rekonstruoti savo biudžeto lėšomis, todėl ketinama pritraukti Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų paramą.

Kauno meras Andrius Kupčinskas kreipėsi į LR Vidaus reikalų ministeriją, prašydamas prisidėti prie nacionalinės reikšmės stadiono rekonstrukcijos tam panaudojant 2014-2020 metų finansinės perspektyvos ES paramą ir šiuo laikotarpiu numatyti 20 mln. Lt, reikalingų S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcijai.

„Suderinti detalųjį S. Dariaus ir S. Girėno stadiono planą užtruko daugiau nei metus, kadangi tai yra Kultūros paveldo teritorija, kuriai galioja atitinkami reikalavimai. Tačiau galime pasidžiaugti, jog detalusis planas jau suderintas ir pasirašytas. Kitas žingsnis bus techninio rekonstrukcijos projekto rengimas. Norime, kad ne tik Kaunui, bet ir visai Lietuvai reikšmingas sporto objektas būtų sutvarkytas ir atitiktų UEFA saugumo ir infrastruktūros bei patvarumo ir ilgaamžiškumo reikalavimus. Šis kompleksas yra Kauno miesto kultūrinio ir sportinio gyvenimo centras. Jame vyksta įvairių sporto šakų miesto, šalies ir tarptautinės varžybos, kultūriniai ir sveikatinimo renginiai“, - sakė Kauno meras A. Kupčinskas.

Racionalesnė investicija

Lapkričio pabaigoje vykusiame Vyriausybės strateginio komiteto posėdyje nutarta tęsti įstrigusias Nacionalinio stadiono Vilniuje statybas. Skaičiuojama, jog tai galėtų kainuoti net 250 mln. Lt. Pasak Kauno mero, daug racionaliau būtų galutinai sutvarkyti šiuo metu didžiausią šalyje S. Dariaus ir S. Girėno stadioną, kuris galėtų tapti nacionalinės reikšmės stadionu.

„Kad S. Dariaus ir S. Girėno stadionas atitiktų tokį patį lygį kaip ir sostinėje planuojamas Nacionalinis stadionas, užtektų net 12 kartų mažiau lėšų. Lėšų skirtumas akivaizdus, o pasiektas rezultatas - nacionalinės svarbos objekto galutinis sutvarkymas. Kol Vyriausybėje vyksta įvairios peripetijos dėl Nacionalinio stadiono , S. Dariaus ir S. Girėno kompleksas turėtų būti sutvarkytas iš ES lėšų. Valstybės tikslas turėtų būti būtent šio stadiono sutvarkymas iki kol atsiras kitas variantas“, - teigė A. Kupčinskas.

„Būtina sutvarkyti Kaune esantį S. Dariaus ir S. Girėno stadioną ir išsaugoti Kaunui itin reikšmingą objektą“, - pabrėžė Kauno miesto tarybos socialdemokratų frakcijos seniūnas Valys Venslovas.

Didžiausias stadionas

Šiuo metu S. Dariaus ir S. Girėno stadione yra 9180 sėdimų vietų žiūrovams. Po rekonstrukcijos šis skaičius viršytų 10 tūkst. Rekonstrukcijos metu planuojama įrengti VIP tribūną, stadiono vejos šildymo sistemą, autonominę elektros energijos sistemą, atskirą tribūną svečių komandos sirgaliams.

Praėjusią vasarą S. Dariaus ir S. Girėno stadione vyko šimtus dalyvių pritraukęs Europos lengvosios atletikos komandinis čempionatas bei pirmą kartą Lietuvoje surengtas Europos U-19 futbolo čempionatas.

S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro istorija

S. Dariaus ir S. Girėno sporto centras yra seniausias Lietuvoje sporto ir kultūros renginiams organizuoti skirtas statinys. 1921 m. Kauno miesto savivaldybės išnuomotame Lietuvos fizinio lavinimo sąjungai (LFLS) žemės sklype buvo įrengta futbolo aikštė ir bėgimo takai.
Tuometinio LFLS pirmininko Stepono Dariaus iniciatyva pagal jo parengtą projektą, iš dalies ir jo lėšomis 1924-1925 m. Kauno Ąžuolyne įrengtas pirmasis Lietuvos sporto stadionas.


http://www.delfi.lt/sportas/futbolas/s- ... z2nvaVjE7G" onclick="window.open(this.href);return false;

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centras

2013 Gru 19 15:55

Nematau garsiųjų apšvietimo stulpų... :mrgreen:
- Nuo šiol žais tik kai bus šviesu. O šiaip tai matosi vienas stulpas..

...

Re: Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centras

2013 Gru 19 16:44

- Nuo šiol žais tik kai bus šviesu. O šiaip tai matosi vienas stulpas..
Poliubomu 13 valandą žaidžia, o kai Kauno City neturi klubo A lygoje, tai pietų metas jiems pats tas futbolui... :P Juk apšvietimo tada reikia..
Mačiau tą griozdą.. nuo vėjo jis lyg koks aitvaras turėtų pakilti į orą... arba po pirmo uragano nulūžti... Kokios griozdiškos konstrukcijos... :shock:

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centras

2014 Kov 14 12:51

Pajudės 20 mln. Lt kainuosianti stadiono Kaune rekonstrukcija http://vz.lt/article/2014/3/14/pajudes- ... z2vvuUHRL0" onclick="window.open(this.href);return false;

Turėtų pajudėti S. Dariaus ir S. Girėno stadiono Kaune rekonstrukcija, kuriai siekiama gauti 20 mln. Lt ES paramą. Apie šių lėšų numatymą 2014-2020 m. finansinėje perspektyvoje patvirtina penktadienį Kaune apsilankęs ir stadioną apžiūrėjęs vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas.
Pasak ministro, naujoje finansinėje perspektyvoje yra numatytos lėšos regionų plėtrai ir miestai spręs, kuriems objektams tikslingiausia panaudoti skiriamus pinigus. Penki Lietuvos didmiesčiai pagal vadinamąją „Urban“ programą gaus 700 mln. Lt europinės paramos lėšų, iš jų Kaunas pretenduoja į 120-130 mln. Lt.


„S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcija dabar yra prioritetinis Kauno sporto objektas, jo sutvarkymui siekiame gauti reikiamas lėšas. „Žalgirio“ areną jau turime, veikia rekonstruotas „Girstučio“ sporto kompleksas, dabar prioritetas yra stadiono rekonstrukcijai“, - sako Andrius Kupčinskas, Kauno meras.


Stadiono Kaune rekonstrukcijos projektas svarstomas jau keletą metų, tačiau dėl valdžių kaitos ir lėšų trūkumo jo atnaujinimo darbai iki šiol nėra pradėti. Stadione už 2,7 mln. Lt yra atnaujintas bėgimo takas, dalis tribūnų, tačiau objektas dar neatitinka visų tarptautinių standartų ir čia negalima rengti aukščiausio lygio tarptautinių varžybų. Stadione Kaune yra rengiamos futbolo, lengvosios atletikos ir kitų sporto šakų varžybos.


Pradėtas rengti techninis projektas


Kauno m. savivaldybė pernai gruodį patvirtino S. Dariaus ir S. Girėno stadiono detalųjį planą. Taip žengtas pirmasis žingsnis, siekiant rekonstruoti šiuo metu didžiausią šalies stadioną. Mero teigimu, jau rengiamas stadiono techninis projektas. Kada jis bus parengtas, p. Kupčinskas penktadienį dar negalėjo atsakyti.

Paveikslėlis


„Techninis projektas dar nėra parengtas, bet preliminariai stadiono rekonstrukcijos sąmata sieks apie 20 mln. Lt. Pats Kaunas tokio objekto negali rekonstruoti vien savo biudžeto lėšomis, todėl kreipsimės ES, Vyriausybės investicijų programos paramos lėšų“, - kalba p. Kupčinskas.


Tikėtina, jog stadiono techninis projektas galėtų būti parengtas per šiuos metus, tuomet būtų gautas statybos leidimas rekonstrukcijai ir skelbiami viešieji pirkimai. „Manau, kad realūs stadiono rekonstrukcijos darbai galėtų prasidėti 2015 m. ir būtų baigti per dvejus metus“, - teigia Kauno meras

Netaps konkurentais


Ponas Kupčinskas ne kartą akcentavo, jog S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcijai reikalingos lėšos yra keliolika kartų mažesnės už Nacionaliniam stadionui Vilniuje reikiamas lėšas. Buvo tvirtinama, jog rekonstruotas stadionas Kaune galėtų tapti alternatyva sostinės gigantui.


Anot Kauno mero, daug racionaliau būtų galutinai sutvarkyti šiuo metu didžiausią šalyje S. Dariaus ir S. Girėno stadioną, kuris galėtų tapti nacionalinės reikšmės stadionu.


Penktadienį vykusioje spaudos konferencijoje ministras p. Barakauskas pabrėžia, jog „Kauno stadionas nebus konkurentu Vilniaus stadionui“. „Vilniuje bus daugiafunkcinis objektas ir Vyriausybė jau yra pritarusi lėšų skyrimui Nacionalinio stadiono statyboms tęsti. Taigi Kauno stadionas netaps konkurentu Vilniui“, - pažymi vidaus reikalų ministras.


VŽ primena, jog pernai lapkritį vykusiame Vyriausybės strateginio komiteto posėdyje nutarta tęsti įstrigusias Nacionalinio stadiono Vilniuje statybas. Skaičiuojama, jog tai galėtų kainuoti 250 mln. Lt.


Kaune - didžiausias stadionas Lietuvoje


S. Dariaus ir S. Girėno stadione Kaune yra 9.180 sėdimų vietų žiūrovams. Po rekonstrukcijos šis skaičius viršytų 10.000. Rekonstrukcijos metu planuojama įrengti VIP tribūną, stadiono vejos šildymo sistemą, autonominę elektros energijos sistemą, atskirą tribūną svečių komandos sirgaliams.


S. Dariaus ir S. Girėno stadionas dėl prastos vejos būklės prieš keletą metų sulaukė didelių ne tik šalies, bet ir tarptautinės sporto bendruomenės priekaištų. Tuomet Kauno stadione rungtynes turėjo žaisti Lietuvos ir Ispanijos futbolo rinktinės, tačiau dėl nešildomos vejos iki paskutinės minutės buvo nežinoma, ar įvyks mačas. Galiausiai rungtynės visgi įvyko.


Po rekonstrukcijos turėtų ženkliai pagerėti stadiono apšvietimo sistemų lygis, čia būtų įrengtas atsarginis generatorius, įrengti modernūs elektroniniai sukamieji vartai, pateikiantys informaciją apie žiūrovų skaičiaus kitimą realiu laiku, spalvoto vaizdo stebėjimo kameros, valdomos iš saugumo patalpos, leidžiančios įrašyti vaizdą bei atpažinti asmenis.


Atlikus rekonstrukcijos darbus, stadionas atitiktų UEFA 4 kategorijos stadionams keliamus reikalavimus, jame Lietuvos futbolo nacionalinė rinktinė ir šalies futbolo klubinės komandos galės vykdyti aukščiausio lygio tarptautines futbolo rungtynes, įvairaus lygio sporto renginius galės organizuoti ir lengvosios atletikos, regbio bei kitų sporto šakų atstovai.


Garbinga istorija


S. Dariaus ir S. Girėno sporto centras yra seniausias Lietuvoje sporto ir kultūros renginiams organizuoti skirtas statinys. 1921 m. Kauno m. savivaldybės išnuomotame Lietuvos fizinio lavinimo sąjungai (LFLS) žemės sklype buvo įrengta futbolo aikštė ir bėgimo takai.


Tuometinio LFLS pirmininko Stepono Dariaus iniciatyva pagal jo parengtą projektą, iš dalies ir jo lėšomis 1924-1925 m. Kauno Ąžuolyne įrengtas pirmasis Lietuvos sporto stadionas.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Naujienos

2015 Rgs 04 11:37

Kol Vilnius krapšto nosį, Kaunas juda :) Šiandien Butkevičiui ir kitiems Kauno sporto halėje Matijošaitis su komanda pristatė pirminio etapo projektą, parengtą multifunkcinio sporto centro statybai / pletojimui Ązuolyne.

http://vz.lt/sektoriai/nekilnojamasis-t ... z3kknmX9Bq" onclick="window.open(this.href);return false;

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Naujienos

2015 Rgs 04 11:54

Panašu kad Kaunas turės ne tik geriausią areną, bet ir pirmi įsirengs padorų stadioną :)

...

Re: Naujienos

2015 Rgs 04 12:08

Vinliuje ant KRABŲ FABRIKO stogo būtų įrenginėję stadioną ir aikštynus, o Kaune ant žemės.

Tikiuosi, kad realiai pastatys, ĄŽUOLYNO projektas bus sėkmingai įgyvendintas..
***

Kaune – ambicingas 40 mln. Eur projektas
Publikuota: 2015-09-04 10:43 Autorius: Indrė Sesartė
http://vz.lt/sektoriai/nekilnojamasis-t ... z3kknmX9Bq" onclick="window.open(this.href);return false;

Kaune ateinančią vasarą numatoma pradėti 40 mln. Eur kainuosiančio daugiafunkcinio sporto ir laisvalaikio centro „Ąžuolynas“ projekto įgyvendinimą. Projekto metu bus modernizuotas S. Dariaus ir S. Girėno stadionas, Sporto halė, įrengtas naujas lengvosios atletikos maniežas, sporto šlovės alėja, rekonstruotas Dainų slėnis.

Visvaldo Matijošaičio, Kauno mero, teigimu, 60% projektui reikiamos sumos – ES parama, likusią dalį planuojama gauti iš valstybės, bus pridėta ir iš miesto biudžeto.

Penktadienį ambicingas projektas Kaune pristatytas premjerui Algirdui Butkevičiui, vidaus reikalų ministrui Sauliui Skverneliui, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentei Dainai Gudzinevičiūtei.

Pasak vidaus reikalų ministro p. Skvernelio, šis projektas realus ir jo įgyvendinimas nesutriks. „Neabejoju, kad spalio mėnesį gali prasidėti realūs finansavimo darbai“, - pažymi ministras.

Ponas Matijošaitis patikslina, jog šio stambaus projekto įgyvendinimui iš Kauno m. savivaldybės biudžeto bus skirti 7 mln. Eur, iš Valstybės investicijų programos – 16 mln. Eur, dar 1 mln. Eur skirs Vidaus reikalų ministerija.

Kaip sako meras, projektui numatoma 40 mln. Eur sąmata dar preliminari: „Dabar šie skaičiai preliminarūs. Mes dar tikimės patvirtinę techninį projektą, pasirinkę rangovus šiek tiek sutaupyti“.

Kauno sporto halės pertvarkymas į daugiafunkcinį centrą turėtų kainuoti apie 7 mln. Eur, naujas 1.000 vietų lengvosios atletikos maniežas – apie 9,5 mln. Eur, S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcija, išplečiant vietų skaičių iki 20.000, – apie 14 mln. Eur. Teritorijos tarp stadiono, Sporto halės ir Lietuvos sporto universiteto sutvarkymui planuojama skirti 5 mln. Eur, Dainų slėnio rekonstrukcijai ir Ąžuolyno parko infrastruktūros sutvarkymui – 3,5 mln. Eur, Radvilėnų plento rekonstrukcijai, prie Zoologijos sodo įrengiant maksimalų automobilių parkavimo vietų skaičių, – 1 mln. Eur.

Pasak p. Matijošaičio, šis projektas „tai nėra vizijos, jau yra pradėti konkretūs darbai“. Per pusmetį numatoma parengti techninius projektus, tuomet per du mėnesius įvykdyti rangos pirkimo konkursus, o statybos darbus ketinama pradėti ateinančią vasarą. „Darbų pabaiga 2017-2018 m.“, - paaiškina meras.

Plačiau: http://vz.lt/sektoriai/nekilnojamasis-t ... z3kl8LKbQ9" onclick="window.open(this.href);return false;

Kampuotas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 2015 Kov 01 14:04

Re: Naujienos

2015 Rgs 04 12:17

Vinliuje ant KRABŲ FABRIKO stogo būtų įrenginėję stadioną ir aikštynus, o Kaune ant žemės.

Tikiuosi, kad realiai pastatys, ĄŽUOLYNO projektas bus sėkmingai įgyvendintas..
***

Kaune – ambicingas 40 mln. Eur projektas
Publikuota: 2015-09-04 10:43 Autorius: Indrė Sesartė
http://vz.lt/sektoriai/nekilnojamasis-t ... z3kknmX9Bq" onclick="window.open(this.href);return false;

Kaune ateinančią vasarą numatoma pradėti 40 mln. Eur kainuosiančio daugiafunkcinio sporto ir laisvalaikio centro „Ąžuolynas“ projekto įgyvendinimą. Projekto metu bus modernizuotas S. Dariaus ir S. Girėno stadionas, Sporto halė, įrengtas naujas lengvosios atletikos maniežas, sporto šlovės alėja, rekonstruotas Dainų slėnis.

Visvaldo Matijošaičio, Kauno mero, teigimu, 60% projektui reikiamos sumos – ES parama, likusią dalį planuojama gauti iš valstybės, bus pridėta ir iš miesto biudžeto.

Penktadienį ambicingas projektas Kaune pristatytas premjerui Algirdui Butkevičiui, vidaus reikalų ministrui Sauliui Skverneliui, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentei Dainai Gudzinevičiūtei.

Pasak vidaus reikalų ministro p. Skvernelio, šis projektas realus ir jo įgyvendinimas nesutriks. „Neabejoju, kad spalio mėnesį gali prasidėti realūs finansavimo darbai“, - pažymi ministras.

Ponas Matijošaitis patikslina, jog šio stambaus projekto įgyvendinimui iš Kauno m. savivaldybės biudžeto bus skirti 7 mln. Eur, iš Valstybės investicijų programos – 16 mln. Eur, dar 1 mln. Eur skirs Vidaus reikalų ministerija.

Kaip sako meras, projektui numatoma 40 mln. Eur sąmata dar preliminari: „Dabar šie skaičiai preliminarūs. Mes dar tikimės patvirtinę techninį projektą, pasirinkę rangovus šiek tiek sutaupyti“.

Kauno sporto halės pertvarkymas į daugiafunkcinį centrą turėtų kainuoti apie 7 mln. Eur, naujas 1.000 vietų lengvosios atletikos maniežas – apie 9,5 mln. Eur, S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcija, išplečiant vietų skaičių iki 20.000, – apie 14 mln. Eur. Teritorijos tarp stadiono, Sporto halės ir Lietuvos sporto universiteto sutvarkymui planuojama skirti 5 mln. Eur, Dainų slėnio rekonstrukcijai ir Ąžuolyno parko infrastruktūros sutvarkymui – 3,5 mln. Eur, Radvilėnų plento rekonstrukcijai, prie Zoologijos sodo įrengiant maksimalų automobilių parkavimo vietų skaičių, – 1 mln. Eur.

Pasak p. Matijošaičio, šis projektas „tai nėra vizijos, jau yra pradėti konkretūs darbai“. Per pusmetį numatoma parengti techninius projektus, tuomet per du mėnesius įvykdyti rangos pirkimo konkursus, o statybos darbus ketinama pradėti ateinančią vasarą. „Darbų pabaiga 2017-2018 m.“, - paaiškina meras.

Plačiau: http://vz.lt/sektoriai/nekilnojamasis-t ... z3kl8LKbQ9" onclick="window.open(this.href);return false;
Sis projektas nepriklausomos Lietuvos istorijoje jau kelintas ? Desimtas ar trisdesimtas ?? :)

...

Re: Naujienos

2015 Rgs 04 12:21

Sis projektas nepriklausomos Lietuvos istorijoje jau kelintas ? Desimtas ar trisdesimtas ?? :)
Buratino projektai nesiskaito, Zuoko pažadais netikėjau, o čia gi Kaunas.. kas tie 40 mln turtingiems kauniečiams???

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Naujienos

2015 Rgs 04 12:24

Jokia savivaldybė viena nevysto tokių projektų. Be abejo didesnė dalis lėšų būtų iš ES, taip par kažkiek turėtų prisidėti Vyriausybė. Kaunas realiai įdėtų turbūt apie 20 proc. sumos

Kampuotas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 2015 Kov 01 14:04

Re: Naujienos

2015 Rgs 04 12:28

Jokia savivaldybė viena nevysto tokių projektų. Be abejo didesnė dalis lėšų būtų iš ES, taip par kažkiek turėtų prisidėti Vyriausybė. Kaunas realiai įdėtų turbūt apie 20 proc. sumos
Ponas Matijošaitis patikslina, jog šio stambaus projekto įgyvendinimui iš Kauno m. savivaldybės biudžeto bus skirti 7 mln. Eur, iš Valstybės investicijų programos – 16 mln. Eur, dar 1 mln. Eur skirs Vidaus reikalų ministerija

Plačiau: http://vz.lt/sektoriai/nekilnojamasis-t ... z3klDG6E9W" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: Naujienos

2015 Rgs 04 13:01

dar 1 mln. Eur skirs Vidaus reikalų ministerija
VRM??? tai čia saugumo sąskaita taip.. policija be benzino bus, bet į stadiono statybas būtina įmerkti tą lemoną.. :shock:

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Naujienos

2015 Rgs 04 13:15

Ta prasme? VRM-ui sporto bazė irgi yra reikalinga pareigūnų ruošimui ir formos palaikymui :D

Grįžti į