geriantis
Pranešimai: 1450
Užsiregistravo: 2010 Geg 25 21:59

Re: Naujos Vilnios projektas

2020 Geg 28 11:26

Tai aišku kad siūlymas statyti nacionalinį stadioną N.Vilnioje yra nesąmonė. Tiesiog vyriausybės atstovai kurie kalba šiuo klausimu yra nekompetetingi ir nieko nesupranta apie miestų planavimą.
Aš manau jie kompetetingi ir tuo projekto perkėlimu į NV tiesiog trolina ir spaudžia Šimašių. Šimašius jau iškvėpė orą, išlaikė pauzę (kaip ir patarė pavaduotojas) nu ir jau kalba šiek tiek nuolaidžiau. Žiūrėk ir susitars dėl Šeškinės. Tik juostelę kas kirps nežinia.

cikonio
Pranešimai: 114
Užsiregistravo: 2020 Vas 23 13:28

Re: Naujos Vilnios projektas

2020 Geg 28 12:46

Tik juostelę kas kirps nežinia.
Tai niekas nekirps. 2025/2026 metais tiek Šimašius, tiek Skvernelis bus pensininkai, į jų vietą priaugs jaunesnių dykanuoduonių, kiekvienas su savo šaukštu ir dyyydeliu noru srėbt iš lovio :mrgreen:

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Naujos Vilnios projektas

2021 Sau 14 11:07

Valdas Bekunskas naujame futbolotreneris.lt tinklalaidės epizode: "Projektas Naujoje Vilnioje niekur nejuda jau 10 metų, LFF (projekto vykdymui įkurtos VšĮ dalininkai) buvo žadėjusi rasti lėšų statybai, bet taip ir nerado, ir matyt neras. Tolimesnio LFF dalyvavimo N.Vilnios projekte mes nematome, norime kad LFF perduotų savo dalis ŠMSM ir tada kartu su ministerija galėtume futbolo aikštyną (be visokių viešbučių) pastatyti."

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Naujos Vilnios projektas

2021 Geg 17 13:15

Vilniaus sporto objektų statybos: kaip sostinės valdžia vykdo duotus pažadus?
https://www.15min.lt/sportas/naujiena/k ... 26-1502320

2019-ųjų balandį Vilniuje buvo suformuota plati keturių partijų valdančioji koalicija, o naujosios valdančiosios daugumos partneriai pasirašė koalicinį susitarimą, kuriame patvirtino bendradarbiavimo principus bei planuojamų koalicijos darbų programą. Joje nemažai dėmesio skiriama ir sporto objektams. Įpusėjus kadencijai, 15min pasižvalgė, kaip duotus pažadus valdininkams sekasi įgyvendinti.

Sporto ir sveikatingumo infrastruktūrai skirta dvyliktoji koalicijos programos dalis. Joje – ir šeši punktai, susiję su konkrečių sporto objektų statybomis, vystymu bei plėtra.

Ateinantys savivaldybių tarybų rinkimai numatyti 2023-iųjų pavasarį, tad 15min pasidomėjo, kiek ir kaip darbai yra pasistūmėję kiekviename iš šių sporto barų valdininkams pasiekus kadencijos mediumą.

Galima tik priminti, kad Vilniaus savivaldybė 2021 m. sportui ir sveikatingumui sostinėje suplanavusi skirti 18,5 mln. eurų, iš kurių sporto infrastruktūrai – 3,5 mln. eurų.

3 UŽDAVINYS
Įrengti pilnų matmenų stadioną Naujoje Vilnioje.
15min vertina progresą: 1/10

Vicemero teigimu, šis projektas derinamas kartu su Lietuvos futbolo federacija. Pagal VšĮ „Vilniaus futbolo akademija“, kurios dalininkės yra LFF ir Vilniaus miesto savivaldybė, projektą, Naujojoje Vilnioje planuojamas 3–4 aikščių kompleksas.

Pradinis susitarimas įpareigojo savivaldybę surasti kompleksui tinkamą sklypą, o LFF – užtikrinti projekto įgyvendinimą finansiškai, tačiau investicijų klausimas lieka neišspręstas.

„LFF lig šiol nėra išsprendusi finansavimo klausimo, vyksta sprendimų dėl projekto įgyvendinimo derinimas“, – 15min teigė V.Benkunskas.

Vis dėlto 15min kalbinti LFF vadovai dėl šios stadiono turėjo kategoriškai priešingą nuomonę ir tikino, kad atsakomybę dėl stringančio projekto turėtų prisiimti būtent savivaldybė.

„Keista, kad V.Benkunskas taip kalba. Per šį pusmetį su Vilniaus savivaldybės atstovais ir Švietimo, mokslo ir sporto viceministru Linu Obcarsku turėjome kokius 4–5 virtualius susitikimus. Esame pateikę „Futbolo namų“ konceptą, kuriame yra aišku, ką norėtume ten daryti ir turėti. Iš mūsų pusės buvo pateikti vizualizacija ir planai, mes jį pilnai finansuojame, tad pateikėme ir naują įstatų redakciją. Turėjome ir garantinį raštą, kad investuotojas tikrai ateitų ir imtųsi šio projekto vystymo. Dabar kamuolys yra Vilniaus savivaldybės pusėje. Kita vertus, pats V.Benkunskas sakė, kad gal šiek tiek palūkėkime ir pažiūrėkim, kaip viskas išsispręs su nacionaliniu stadionu“, – savo nuomonę dėstė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Jis užtikrino, kad LFF norėtų ir toliau tęsti šį projektą.

„Esame pradėję darbus, norėtume juos tęstis, esame nusimatę pinigų sumą, kurią norėtume investuoti jau šiemet. Skolintumės ir FIFA. Ši organizacija tokius projektus palaiko, tad pradinį įnašą tikrai turėtume. Esame nusiteikę optimistiškai, bet per pusę metų jaučiame, kad Vilniaus savivaldybė viską šiek tiek stabdo“, – pasakojo E.Stankevičius.

Jis neslėpė, kad kiek anksčiau iš savivaldybės atstovų buvo užuominų, kad LFF jie ne visai pasitiki.

„Buvo tokių kalbų, tai mes tuomet išreiškėme vienintelį norą, kad Vilnius bent jau sutvarkytų tai, kas jiems priklauso – privažiavimus ir kitą vietinę infrastruktūrą. Visa kita atliktume mes etapais. Norėtume ten turėti 5 tūkst. vietų stadioną su galimybe išsiplėsti, taip pat uždarą maniežą, tris pilnų matmenų aikštes, paplūdimio futbolo aikštę. viešbutį, konferencijų centrą, SPA. Tai būtų pilnas komplektas“, – pasakojo E.Stankevičius.

LFF vadovo teigimu, dėl finansavimo į FIFA ir UEFA, federacija galėtų kreiptis, kad ir rytoj, o visą projektą įgyvendinti įsipareigotų per 4–6 metus.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Naujos Vilnios projektas

2021 Lap 22 20:20

Benkunskas apie artimiausius Vilniaus sporto objektus, įskaitant nepamirštamą šį projektą.
https://youtu.be/zKCReb0q3r8


Tiesa kol kas 0 minčių apie Narbuto norimą bazę.


Beje draugų iš miestai.net forumo dėka yra išsaugota viena šlovinga vizualizacija:
Paveikslėlis

Tai čia projektas buvo planuojamas vietoj senojo Granito stadiono ir to parko sklype.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Naujos Vilnios projektas

2024 Sau 24 19:10

Valdas Benkunskas – kokios naujos arenos išdygs Vilniuje ir kodėl jų dar nėra?
https://www.15min.lt/sportas/naujiena/k ... 26-2179618
– Naujojoje Vilnioje jau seniai buvo planai dėl didelio futbolo aikštyno, bet kodėl ten jau daug metų viskas užstrigę?

– „Užstrigę“ gal netinkamas žodis, nes ten veikiau „negyvas“ projektas.

15 metų planuojama, yra valstybinė žemė, sukurta viešoji įstaiga tarp savivaldybės ir Lietuvos futbolo federacijos, aiškiai pasidalinus funkcijas: valstybė turėjo suteikti žemės sklypą ir sutvarkyti reikalingą infrastruktūrą – sutvarkyti kelius, atvesti komunikacijas, įvesti apšvietimą, o federacija turėjo finansuoti visas statybas.

Tačiau nieko taip ir neįvyko, federacija savo įsipareigojimų net nepradėjo. Anksčiau rengėme kelis susitikimus su federacijos atstovais, bet, kaip suprantu, nėra finansinių galimybių realizuoti to projekto sprendinius. Ateis laikas, kai turėsime judėti toliau, bet dabar apie šį projektą turiu stiprių abejonių.

Grįžti į