NFA aikštynas

Moderatorius: Respublik

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

NFA aikštynas

2010 Rgs 01 10:38

P. Vileišio aikštės sutvarkymas - baigiamasis Nacionalinės futbolo akademijos projekto akordas
2010-09-01 09:56
http://www.lff.lt/news.php?news_id=8179" onclick="window.open(this.href);return false;

Paveikslėlis

UEFA EURO 2012 atrankos ciklo startas Kaune bus pažymėtas ir iškilminga Nacionalinės futbolo akademijos projekto pabaiga. Prieš dešimtmetį prasidėjusio projekto baigiamasis akordas – penktadienį, rugsėjo 3 d., 14 val. vyksianti iškilminga memorialinės lentos P. Vileišio aikštėje atidengimo ceremonija, kurioje dalyvaus Kauno miesto ir Lietuvos futbolo federacijos vadovai.

„Šį projektą kartu su miestu pradėjome prieš daugiau kaip dešimt metų. Pradžioje buvo tik maniežo pastatas su viena futbolo aikšte. Šiuo metu čia gyvena, mokosi ir treniruojasi talentingiausi šalies futbolininkai“, - sakė LFF generalinis direktorius Julius Kvedaras, - „Dėkojame miesto vadovams, kurie savo laiku patikėjo mumis ir suprato, jog Akademija taps ne tik šalies futbolininkų kalve, bet ir miestiečių aktyvaus laisvalaikio vieta“. Šiuo metu Nacionalinėje futbolo akademijoje gyvena ir mokosi daugiau kaip 40 jaunųjų futbolininkų iš visos šalies, kurie sudaro jaunimo futbolo rinktinių pagrindą ir ateityje papildys nacionalinės rinktinės sudėtį. Akademijos aikštynai užimti tiek žiemą, tiek vasarą. Čia treniruojasi mėgėjų ir profesionalų futbolo komandos, įvairaus amžiaus vaikai, vyksta įvairūs sporto bei masiniai renginiai, rengiami seminarai bei mokymai. „Miestas patikėjo mums labai svarbią istoriškai erdvę. P. Vileišio aikštėje buvo surengtos pirmosios Dainų šventės, kurios yra laikomos UNESCO kultūros paveldo šedevru. Čia vyko Nepriklausomos Lietuvos kariuomenės paradai. Deja, iš šios aikštės pajudėjo tremties ešelonai į Sibirą“, - sakė J. Kvedaras – „Mūsų pareiga - išsaugoti šį atminimą, todėl sutvarkėme šią istorinę miesto erdvę ir įamžinome mūsų miesto ir tautos atminimą memorialinėje lentoje“.
Nacionalinės futbolo akademijos projekto eiga

Nacionalinės futbolo akademijos (arba Jaunimo techninio tobulinimo centro) projekto pradžia yra laikoma 1999 metų pabaiga, kai buvo pradėtas statyti futbolo maniežas P. Vileišio aikštėje Kaune (užbaigtas 2001 metais).

2002 metais maniežo 2-ame aukšte buvo įrengta konferencijų salė, medicinos punktas, papildomos sanitarinės patalpos bei metodinis kabinetas. Tais pačiais metais prie maniežo LFF įrengė pilnų matmenų dirbtinės dangos aikštę, leidžiančią žymiai išplėsti futbolo sezoną lauko sąlygomis.

2005-2007 metais centras buvo modernizuotas - prie maniežo pastatytas 5 aukštų techninio aprūpinimo priestatas, kuriame įrengtos persirengimo patalpos, skirtos aptarnauti lauko aikščių poreikius; medicinos punktas; treniruoklių salė; kompiuterių klasė nuotoliniam mokymui vykdyti; papildomos sanitarinės ir dušo patalpos; sandėliavimo ir saugojimo patalpos; dviviečiai ir vienviečiai kambariai 60 sportininkų ir treneriams. Bazė taip pat pasipildė nepilnų matmenų dirbtinės dangos treniruočių aikšte (90x45m) ir nepilnų matmenų natūralios dangos treniruočių aikšte (105x37m).

LFF 2007 metais Jaunimo techninio tobulinimo centre įkūrė Nacionalinę futbolo akademiją talentingiems jauniesiems futbolininkams. Šiuo metu ji yra vienintelė tokia šalyje.

2008 metais prie pagrindinės aikštės įrengta 500 sėdimų vietų tribūna ir 2 persirengimo patalpos, skirtos aptarnauti lauko aikštyną. Tai leido pagrindinėje aikštėje žaisti oficialias LFF I lygos rungtynes.

2009 metais pastatyta pirmoji skulptūra skirta Lietuvos futbolui – „Jaunasis futbolininkas“.

Dėl padidėjusio centro apkrovimo, 2009-2010 metais LFF įrengė dar vieną dirbtinės dangos treniruočių aikštę (93x63m), naujai įrengta parkavimo aikštelė, sutvarkyta teritorija bei visuomeninė erdvė ties paminklu Dainų šventei. Šios erdvės sutvarkymui LFF skyrė 2,7 mln. litų.

2010 metais pakeista pagrindinės aikštės danga.

Bendra LFF investicijų suma į šį projektą siekia – 20 mln. litų.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: NFA aikštynas

2010 Spa 01 14:29

Naują dangą prie Nacionalinės akademijos pirmos išbandys I lygos komandos
2010-10-01 14:19
http://www.lff.lt/lt/article/nauja_dang ... s_komandos" onclick="window.open(this.href);return false;

Paveikslėlis

Penktadienį Lietuvos futbolo federacijos (LFF) I lygos rungtynių dalyviai turės galimybę išbandyti ir naują Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) komplekso stadiono dirbtinę dangą.

Rungtynės Kaune esančiame NFA stadione vyks beveik po trijų mėnesių pertraukos - tiek užtruko dangos pakeitimo darbai. Pirmieji naujoje aikštėje penktadienį nuo 16 valandos rungtyniaus U-19 rinktinės ir Kėdainių „Lifosos" futbolininkai.

Naujos kartos FIFA sertifikuota „Desso Sports Systems" gamybos danga prie NFA paklota tęsiant LFF vykdomą pilnų matmenų dirbtinės dangos projektą, pagal kurį sparčiai kyla aikštės įvairiuose miestuose, o per trejus metus iš viso bus įrengta 10 aikščių.

2 mln. eurų vertės projekto aikštėmis jau naudojasi Gargždai ir Kėdainiai, kur duris atvėrė rekonstruoti stadionai. Kituose miestuose - Panevėžyje ir Tauragėje - vyksta parengiamieji darbai. Nuo jų nedaug atsilieka Mažeikiai ir Alytus. Visą projektą planuojama užbaigti iki 2012 metų.

Prie NFA pakeista danga bus panaudota kitam LFF projektui -šalies mokyklų sporto aikštelių atnaujinimui. Iki šių metų pabaigos danga bus paklota Kauno, Vilniaus, Panevėžio, Radviliškio, Ariogalos, Plungės mokyklose bei Jurbarko vaikų darželyje.

Daugiau kaip 160 000 litų projekto konkurse laimėtojais tapo aktyviausi LFF masinio futbolo programos „Sugrąžinkime vaikus į stadionus" dalyviai, taip pat buvo atsižvelgta į regioninį pasiskirstymą ir poreikius.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: NFA aikštynas

2022 Vas 24 19:10

LFF generalinio sekretoriaus E. Stankevičiaus teigimu, šiemet LFF ketina investuoti 2 393 215 eurų į 12 šalies sporto infrastruktūros projektų: 1 200 000 eurų bus skirta dirbtinų aikščių dangų įrengimui net 10-yje Lietuvos miestų, 193 215 eurų bus investuota į Vilniaus futbolo stadiono ir 1 000 000 eurų į Kauno treniruočių centro infrastruktūros gerinimą.
https://lff.lt/news/13233/vu-tyrimas-pe ... -mln-euru/

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: NFA aikštynas

2022 Spa 29 16:59

LFF priklauso ir treniruočių aikštynas Kaune, į kurį ketinama papildomai investuoti, kuomet visa federacija persikraustys į antrą pagal dydį šalies miestą.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: NFA aikštynas

2023 Spa 25 17:22

„Jei parduodame LFF stadioną, kažkokį biurą jame gal ir turėsime, bet kalbame su Kauno miesto meru. Planas – keltis į Kauną, čia turime rinktinių bazę ir centrą, bet jis taip pat pakankamai nudėvėtas ir reikalauja rekonstrukcijos.

Kalbame su meru, kaip tai galėtų atrodyti, dabar maketuojamės ir dėliojamės. Gali būti taip, kad pardavus LFF stadioną turėsime laikinas nuomojamas patalpas Kaune“, – atskleidė E. Stankevičius.

Grįžti į