Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Panevėžio "Aukštaitijos" stadionas

2022 Rgs 25 17:06

Ne į temą.
PST už 27 mln. eurų rekonstruos „Aukštaitijos“ sporto rūmus Panevėžyje ir įrengs baseiną
https://sa.lt/pst-uz-27-mln-euru-rekons ... anevezyje/

Rekonstravus „Aukštaitiją“, bus įrengtas Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) reikalavimus atitinkantis 50 metrų ilgio baseinas. Be to, numatyta atnaujinti ir senąjį, 25 metrų ilgio baseiną, įrengti SPA zoną, sporto sales, kineziterapijos kambarius, atnaujinti infrastruktūrą ir kitas erdves.

Darbus numatoma atlikti per 35 mėnesius, rašoma pranešime.
Panevėžio baseinui ir menų centrui – finansavimas iš valstybės investicijų programos
https://jp.lt/panevezio-baseinui-ir-men ... programos/

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Panevėžio „Aukštaitijos“ stadionas

2022 Spa 07 15:55

Sporto rūmuose – išsikraustymo nuotaikos
https://sekunde.lt/leidinys/sekunde/spo ... nuotaikos/

Jau po trijų savaičių ši sporto oazė taps prieinama tik statybininkams. Planuojama, kad jau spalio pabaigoje, o vėliausiai lapkričio pabaigoje, prasidės griovimo darbai. Nuo žemės bus šluojamas priestatas, kuriame esantis mažasis, 12,5 metrų, baseinas virtęs griuvėsiais ir jau kelis dešimtmečius nenaudojamas. Nebeliks ir priestato su pagrindiniu rūmų pastatu jungiančios dalies.

Nors griaunama tik dalis rūmų, pasak T. Stanikūno, visas pastatas nebus tinkamas eksploatuoti – demontuojami dalis inžinerinių tinklų ir tiesiami nauji, o teritorija įgis statybvietės statusą. Oro sąlygos lems, ar dar šiais metais galės būti liejami naujojo priestato pamatai.

Kol kas, anot jo, su rangovais tariamasi dėl rūmų stadiono. „Stadionas yra tame pačiame sklype ir traktuojamas taip pat kaip statybvietė, bet ieškoma būdų, kaip jį palikti sportininkams. Dar negalime atsakyti, ar bus leista juo naudotis. Jeigu taip, teks spręsti ir dėl stadionui funkcionuoti reikalingos infrastruktūros laikino įrengimo, nes pačiuose rūmuose sportininkai tikrai negalės net persirenginėti“, – komentavo T. Stanikūnas.

Grandiozinės permainos

Kol konkursą sporto komplekso rekonstrukcijai laimėjęs rangovas Panevėžio statybos trestas planuoja būsimus darbus, miesto sporto strategai ieško vietos iš rūmų priverstiems išsikraustyti sportininkams – krepšininkams, lengvaatlečiams ir sunkiaatlečiams, kovos menų atstovams, triatlonininkams, irkluotojams ir kt.

Savivaldybės Sporto skyriaus vedėjo Justino Jasiukaičio teigimu, planuojama jiems sudaryti galimybę treniruotis miesto švietimo įstaigų sporto salėse, užleisti šįmet uždarytos „Aušros“ progimnazijos patalpas. Vieninteliams ledo ritulininkams laikinai neliks vietos treniruotis Panevėžyje. Į statybvietės zoną patenkanti ledo arena irgi uždaroma.

Pasak J. Jasiukaičio, laikinus nepatogumus kompensuos po kelerių metų atsiversiančios galimybės sportuoti kur kas geresnėmis sąlygomis nei iki šiol. „Tai bus pirmas toks grandiozinis rūmų remontas nuo jų pastatymo. Reikia džiaugtis, kad miestui pavyko pritraukti lėšų ir dabar yra galimybė sporto kompleksą atnaujinti“, – sako Sporto skyriaus vedėjas.

Išsibarstys po miestą

Rūmų iškraustymą organizuojančio Panevėžio sporto centro direktoriaus Sauliaus Raziūno teigimu, rekonstrukcijai uždaromame komplekse A. Jakšto gatvėje apsilankymų skaičius siekia 150 tūkst. per metus. „Įprastas sportinio pasirengimo ritmas sutriks, bet visi gyvens viltimi grįžti į modernius rūmus“, – mano S. Raziūnas.

Anot jo, labiausiai patalpų trūksta krepšininkams. Jiems pažadėta suteikti sporto salę buvusioje „Aušros“ progimnazijoje bei kitose miesto mokyklose. Į „Aušrą“ planuojama perkelti ir sunkiaatlečius. Lengvaatlečius numatyta įkurdinti rekonstruotame lengvosios atletikos manieže Liepų alėjoje.

Daugiausia rūpesčių, pasak Sporto centro vadovo, dėl triatlonininkų, kurių treniruotėms būtinas baseinas. Miesto privatiems sveikatingumo klubams dėl išaugusių energijos išlaidų uždarius savo baseinus, Panevėžyje teliko du veikiantys – „Žemynos“ progimnazijoje ir sporto rūmuose. Prasidėjus pastarųjų rekonstrukcijai, visiems miesto plaukikams tektų spaustis mokykloje.

S. Raziūnas sutinka, kad į jį sutilpti ir sportininkams, ir plaukti besimokantiems moksleiviams būtų labai sudėtinga. Direktorius neatmeta, kad Panevėžiui veikiausiai teks derėtis su kaimyninėmis savivaldybėmis, kad šios į savo baseinus įsileistų Aukštaitijos sostinės plaukikus. S. Raziūnas kaip išeitį mato ir galimybę tartis su baseinus uždariusiais sveikatingumo klubais.

Galvą skauda dėl stadiono

Miesto sporto strategams didžiausias galvos skausmas – ką reikėtų daryti su futbolininkais, jei rangovas neleistų naudotis stadionu.

„Futbolininkams gali būti didelė netektis, nes pagrindinės miesto komandos treniruotės vyksta rūmų stadione. Jei nebus galima jame vykdyti užsiėmimų, bus problemų“, – pripažįsta S. Raziūnas.

Visgi direktorius guodžiasi, kad išeitis bus rasta, o keletą metų truksiantys nepatogumai yra niekis, palyginus su laukiamu rezultatu.

„Pakentėjome lengvosios atletikos maniežo rekonstrukciją, ištversime ir sporto rūmų. Tiek metų jie eksploatuojami be rimto remonto, smagu, kad bus atnaujintas kompleksas ir miestas turės pasaulinius standartus atitinkantį baseiną“, – sako S. Raziūnas.

Pačiūžas teks pakabinti

Įvairių šakų sportininkams kraustantis iš A. Jakšto gatvės, vieninteliai ledo ritulininkai priversti daryti pauzę. Progos išsitraukti pačiūžų neturės ir panevėžiečiai – sporto rūmų pašonėje esanti ledo arena uždaroma.

Jos administratorius Artūras Blažinskas viliasi, jog nors arena patenka į statybvietės teritoriją, pauzė nesitęs ilgiau nei metus. „Šį sezoną teks praleisti, bet kitam bandysime įrengti įėjimą nuo Marijonų g. pusės. Vienos sienos segmentą išimam, perstatome rūbines ir arena gali toliau funkcionuoti“, – planuoja A. Blažinskas. Anot jo, statant areną buvo numatyta, kad į ją būtų galima patekti iš dviejų pusių.

Administratorius skaičiuoja, kad per praėjusį sezoną, trukusį nuo spalio iki balandžio, ledo arena sulaukė maždaug 10 tūkst. laisvo čiuožimo lankytojų, keturis kartus per savaitę į ją rinkdavosi treniruotis ledo ritulininkai, vykdavo jų varžybos. Dabar sportininkams, pasak A. Blažinsko, teks važinėti raižyti ledo į kitus miestus.

Moderni sveikatingumo zona

Statybininkams užleidžiamų Panevėžio sporto rūmų rekonstrukcija turėtų trukti maždaug 35 mėnesius. Toks terminas numatytas sutartyje su Savivaldybės skelbtą konkursą laimėjusia bendrove Panevėžio statybos trestu. Pastato rekonstrukcijos techniniame projekte numatyta nugriauti šiaurinėje pusėje esantį priestatą ir tarp ledo arenos bei rūmų pastatyti naują. Jame bus įrengtas 50 m ilgio 10 takų baseinas su SPA zona, sporto salėmis, kineziterapijos kabinetais, kavine. Baseino zonoje planuojama įrengti 600–800 vietų žiūrovų tribūnas.

Atnaujinti planuojama ir dabartinį 25 m baseiną.

Sporto kompleksas bus rekonstruojamas iš esmės – keičiamas stogas, apšiltinamas fasadas, įrengiamas liftas, atnaujinama šildymo, elektros sistemos, vandentiekis, kanalizacija, įdiegiama apsaugos ir priešgaisrinė sistemos, plečiama automobilių stovėjimo aikštelė.

Toks kapitalinis pastato atnaujinimas kainuos 27,6 mln. eurų.

Rekonstruoti numatoma ir dabartinių sporto rūmų vidų. Panevėžio savivaldybė rengia dokumentus viešųjų pirkimų konkursui atnaujinti komplekso didžiajai salei ir jos prieigoms – persirengimo kambariams, dušams, tualetams, rūbinei, holui.

Šiuos darbus planuojama atlikti per metus. Salei ir kitoms patalpoms atnaujinti Panevėžys yra gavęs 450 tūkst. eurų valstybės paramą.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Panevėžio „Aukštaitijos“ stadionas

2022 Lap 08 13:14

„Aukštaitijos“ stadione – vandalų išpuolis: sudaužytos kėdės, pripilta mazuto, supjaustyti vartų tinklai
https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/l ... 56-1956426

Aukštaitijos stadionas, kuriame namų rungtynes sezono metu žaidžia FK „Panevėžys“, nukentėjo nuo vandalų. Prasidėjus „Aukštaitijos“ sporto rūmų rekonstrukcijos darbams, buvo išmontuotos vaizdo kameros, todėl, kas niokojo stadiono inventorių nustatyti bus sudėtinga.

Įvykis užregistruotas

Tie, kas laužė, plėšė, daužė ir niokojo stadioną, matyt žinojo, kad vaizdo kamerų nėra, todėl juodus darbus atlikti buvo paranku ir patogu. Panevėžio apskrities Vyriausiojo policijos komisariate užregistruotas pranešimas apie chuliganų išpuolį stadione, bet ikiteisminis tyrimas nepradėtas – laukiama, kada Panevėžio sporto centras oficialiai kreipsis į pareigūnus ir bus nurodyta, kokie nuostoliai padaryti sporto bazei. To centro vadovas Saulius Raziūnas iki šiol padaryti nesugebėjo.

Skaičiuoja nuostolius

Panevėžio sporto centro direktorius S. Raziūnas apie vandalų išpuolius stadione sužinojo iš naujienų portalo JP žurnalistų ir nė nepatikėjo, kad chuliganų padaryti nuostoliai – nemenki.

„Maniau, kad kalbame apie įvykusius nutikimus, o, pasirodo, kad tai įvyko prieš kelias dienas. Gavome informaciją apie išpuolius ir buvo iškviesta policija. Dar taip nebuvo, kad taip suniokotų stadioną. Tik labai keista, kaip įeita į stadiono teritoriją. O prasidėjus Sporto rūmų rekonstrukcijai, viskas juk uždaryta. Mūsų žmonių ten nebėra ir labai sudėtinga aiškintis, kada įvyko įsilaužimas. Dabar skaičiuojame nuostolius ir bandome išsiaiškinti, koks inventorius sugadintas“, – aiškino S. Raziūnas ir teigė, jog visa laimė, kad stadione jau nebevyks futbolo rungtynių – FK „Panevėžys“ baigė sezoną.

Išpuoliai kartojasi

Pasak Sporto centro vadovo, chuliganiški išpuoliai stadione buvo ir anksčiau. „Tačiau jų nesureikšminame, nes nuostoliai nedideli, bet šįsyk pridaryta bėdos nemažai: supjaustyti vartų tinklai, futbolininkų išėjimo tunelio tentai, išpiltas mazutas vartininko aikštelėje, sulaužytos kėdės, nutraukti švieslentės laidai ir pridarytų kitų eibių“, – skaičiavo nuotolius S.Raziūnas, bet negalėjo pasakyti, kokio dydžio nuostoliai. S.Raziūnas tikino, kad, kai bus suskaičiuoti patirti nuostoliai, jie bus pateikti policijai, jog būtų galima pradėti ikiteisminį tyrimą.

Niokoja visų turtą

Panevėžio miesto savivaldybės Sporto skyriaus vedėjas Justinas Jasiukaitis teigė žinantis apie vandalų išpuolius „Aukštaitijos“ stadione bei įvardijo, kokie nuostoliai padaryti.

„Tai tikrai sunkiai suvokiama. Išlaužyti švieslentės lizdai, vartų tinklai supjaustyti. Be to, supjaustytas tunelio, kuriuo į aikštę eina futbolininkai, tentas, išlaužytos kėdės. Vartų zonoje papilta, berods, mazuto, o apšvietimo stulpų skydinės buvo užpurkštos hermetiku. Blogiausia, kad prasidėjus rangos darbams Sporto rūmuose, buvo išmontuotos vaizdo kameros ir nėra įrašo. Kita vertus, chuliganiški išpuoliai kartojasi – jie buvo surengti ne vieną kartą ir niokojamas turtas, kuris priklauso visam Panevėžiui“, – svarstė J. Jasiukaitis.

Beje, J. Jasiukaitis prašo atsiliepti pilietiškų panevėžiečių, kurie galbūt matė šį vandalizmo atvejį. „Labai prašau atsiliepti tų panevėžiečių, kurie galbūt ėjo pro šalį, girdėjo kokius garsus ar tiesiog matė įtartinus asmenis, kurie išėjo iš stadiono teritorijos. Tai, kas padaryta, yra sunkiai protu suvokiama. Juk tai mūsų visų miesto turtas“, – kalbėjo Panevėžio miesto savivaldybės Sporto skyriaus vedėjas.

Laukia papildomos informacijos

Panevėžio apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Jukniūtė naujienų portalui JP teigė, jog pirmadienį šis vandalizmo atvejis užregistruotas. „Pareigūnai bendravo su „Aukštaitijos“ stadiono darbuotoju, kuris negalėjo nurodyti padarytos žalos. Pareiškimą policijai turi įteikti Sporto centro direktorius, kuris atsakingas už sporto bazes. Policijoje registruotas pranešimas dėl išpuolio, o, jeigu bus pateikta informacija dėl patirtos žalos, tuomet policija pradės ikiteisminį tyrimą. Kol kas dar neturime tokios informacijos, todėl jokių veiksmų pareigūnai nesiima – laukia tikslesnės informacijos“, ؘ– aiškino O. Jukniūtė.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Panevėžio „Aukštaitijos“ stadionas

2022 Lap 09 22:46

Pirmoji Armada?

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Panevėžio „Aukštaitijos“ stadionas

2022 Lap 09 22:59

Tai su mašinomis daro mudd racing stadione, tai mazutas ir dar kažkas... ryškiai, kažkas neturi kuo užsiimti.

Absoliučiai neaiški žinutė. Teroristai bent jau nusiunčia kokiį laišką su grasinimais... priiima atsakomybę už išpuolį. O čia prikakoja ir suraukę vieną vietą tyli. Infantilūs vandalai šiais laikais.

Vaitiekūnui į plaukus kramotoškės gabalą įveltų, tortuku į snukį kaip Švedijos karaliui kažkada.... suprasčiau. O čia. Mokesčių mokėtojų pinigus nuleidžia į unitazą ir tiek. Nėra pagarbos. Čia ne chuliganai, o vandalai, kaip antraštėje ir rašo.

Keyboy
Pranešimai: 236
Užsiregistravo: 2023 Sau 08 20:38

Re: FK „Panevėžys“

2023 Vas 14 10:04

Kol rūmai uždaryti, sportininkus kurdins konteineriuose
https://sekunde.lt/leidinys/sekunde/kol ... eriuose-2/
Daiva Savickienė

Naujojo baseino Panevėžiui statybos „Aukštaitijos“ sporto kompleksą keleriems metams pavertė statybų aikštele. Bet šalia esantis stadionas ir toliau naudojamas varžyboms, taigi žaidėjams, treneriams bei teisėjams reikia vietos persirengti ir nusiprausti.

Vadinamieji sporto rūmai rekonstrukcijai uždaryti praėjusių metų rudenį. Kurį laiką nežinota, ar sportininkams bus leista naudotis greta esančiu stadionu. Tačiau kai galiausiai apsispręsta, jog varžybos čia galės vykti ir toliau, iškilo naujos infrastruktūros poreikis.

Liko be patogumų

Panevėžio savivaldybės Sporto skyriaus vedėjo Justino Jasiukaičio teigimu, pagrindiniame Aukštaitijos sporto komplekso pastate esančių persirengimo kambarių, dušinių, tualetų eksploatacija tapo negalima visą pastatą paskelbus statybviete: atjungtas ir vandentiekis, ir nuotekų tinklai.

„Kadangi stadionas fiziškai nėra statybvietės teritorijoje, jis bus eksploatuojamas, – sako Sporto skyriaus vadovas. – Bet tam, kad būtų užtikrinti higienos reikalavimai, turi būti įrengtos patalpos sportininkams, teisėjams persirengti, nusiprausti.“

Stadionu naudojasi futbolininkai, bėgikai, kartais – regbininkai. Prireikia jo, pasak J. Jasiukaičio, ir kitų sporto šakų atstovams.

Žiemą varžybos stadione nevyksta. Tačiau sezono pradžia nenumaldomai artėja – futbolininkai savąjį tradiciškai pradeda pagerėjus orams, maždaug gegužės viduryje, bėgikai – ir anksčiau.

Tad ruošiantis juos priimti paskelbtas konkursas moduliniams kilnojamiems statiniams pirkti. Šie konteineriniai nameliai laikinai atstos neprieinamus tapusius persirengimo kambarius ir dušines. Vėliau, statyboms pasibaigus, juos tikimasi panaudoti kitų sportininkų reikmėms.

Galės ir didinti, ir mažinti

Savivaldybės Sporto skyriaus vedėjo žiniomis, Lietuvoje veikia ne viena tokiais moduliniais pastatais prekiaujanti įmonė, užsienyje – taip pat. Todėl pasiūlymų, anot J. Jasiukaičio, irgi tikimasi sulaukti ne vieno. Jie bus priimami iki balandžio pradžios.

Pirkti planuojama devynis modulinius namelius. Tiek turėtų pakakti, kad stadione atsirastų visavertis kompleksas, kurio užtektų dviejų futbolo komandų ir teisėjų poreikiams. Persirengimui ketinama skirti 6 konteinerius, du taps sanitariniais ir dar vienas „modulis“ bus mišrus – persirengimui su sanitariniu mazgu. Juo naudosis varžybų arbitrai.

Pagal konkurso sąlygas, konteineriai turės būti pristatomi per du mėnesius įsigaliojus sutarčiai su galimybe pratęsti terminą, bet ne ilgiau kaip dar mėnesiui. Jiems numatyta vieta asfaltuotoje aikštelėje nuo A. Jakšto gatvės pusės, apytikriai toje vietoje, kur buvo pagrindinis įėjimas žiūrovams.

Reikalavimai moduliniams statiniams išdėstyti aiškiai: jie turi būti pagaminti iš medžiagų, atsparių ne tik išoriniams smūgiams, bet ir ultravioletiniams spinduliams, turėti 12 varstomų langų, 8 duris – iš jų 3 išorines.

Sąraše ir konvektoriniai radiatoriai patalpoms šildyti, ir kone dvidešimt suoliukų metaliniais rėmais, kabyklos drabužiams.

J. Jasiukaičio aiškinimu, pastatai bus sujungti į vieną moduliniu principu. Tad reikalui esant bus ir galimybė visą kompleksą padidinti – arba sumažinti.

Atiteks kitiems

Tokių modulinių pastatų Aukštaitijos sporto komplekso stadionui reikės mažiausiai trejetui metų, kol vyks baseino statybos.

Pasak J. Jasiukaičio, svarstyta pastatus sportininkų patogumui nuomoti, tačiau paaiškėjo, kad įsigijimo ir nuomos kainos labai panašios, todėl apsispręsta verčiau pirkti. Tuo labiau kad įsigytus konteinerius po to bus galima panaudoti kitose sporto bazėse. Viena iš jų, itin stokojančių tokios infrastruktūros, yra Venslaviškio gatvėje, kur veikia regbio stadionas bei sportuoja dalis lengvaatlečių.

Patirties su tokiais pirkiniais jau turima – panašūs konteineriai įrengti Panevėžio baidarininkams.

Tiesa, modulinių pastatų pirkėjo – Panevėžio sporto centro vadovas Sauliaus Raziūnas sako, kad kol kas anksti kalbėti apie tai, kam ateityje būtų galima panaudoti konteinerius.

„Kai bus nebereikalingi, žiūrėsime – sako jis. – Statybos vyks mažiausiai trejus metus ir per tą laiką nuspręsime, kam jie paskui bus reikalingiausi. Konteineriniai nameliai – universalūs ir jų panaudojimo būdai gali būti įvairūs.“

Didžiuliai darbai

Šiuo metu šiaurinėje „Aukštaitijos“ sporto komplekso pusėje jau nugriautas priestatas. Jo vietoje tarp Ledo arenos ir rūmų iškils naujas – su 50 m ilgio dešimties takų baseinu, SPA zona, sporto salėmis, kineziterapijos kabinetais, kavine.

Skaičiuojama, kad vienu metu baseinų, SPA ir sporto salių patalpose galės būti 250 lankytojų.

Baseino zonoje planuojama įrengti 600–800 vietų žiūrovų tribūnas.

Atnaujinti numatyta ir dabartinį 25 m baseiną.

Valstybė šiems metams baseino statyboms yra skyrusi kiek daugiau nei 3 mln. eurų, bemaž 2 mln. atseikėjusi ir pati Panevėžio miesto savivaldybė.

Viso sporto komplekso atnaujinimo darbai įkainoti 27,6 mln. eurų.

Sporto kompleksas bus rekonstruojamas iš esmės: keičiamas stogas, apšiltinamas fasadas, įrengiamas liftas, atnaujinamos šildymo, elektros sistemos, vandentiekis, kanalizacija, įdiegiama apsaugos ir priešgaisrinė sistemos, plečiama automobilių stovėjimo aikštelė. Rekonstrukcijos laukia salė su prieigomis. Šiuos darbus planuojama atlikti per metus, jiems miesto Savivaldybė yra gavusi 450 tūkst. eurų valstybės paramą.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Panevėžio „Aukštaitijos“ stadionas

2023 Gru 24 00:30

Vilniuje kitais metais tęsis Nacionalinio stadiono statybos, Kaune baigiama „Mokslo sala“, Šiauliuose – naujas ligoninės korpusas
https://www.alfa.lt/aktualijos/lietuva/ ... as/313734/

Didžiųjų Lietuvos miestų – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio – savivaldybių atstovai dalinasi projektais, kurie juose bus pradėti ar baigti per 2024 metus. Daugiausia dėmesio sulauks kultūros ir švietimo statiniai.

„Panevėžyje taip pat intensyviai vykdomi kompleksinių paslaugų centro „Harmonijos miesto“ projekto įgyvendinimo, daugiafunkcio sporto ir sveikatingumo centro „Aukštaitija“ rekonstrukcijos darbai. Pastarąjį projektą įgyvendinus mieste atsiras FINA reikalavimus atitinkantis baseinas“, – pridūrė jis.

Grįžti į