britty
Pranešimai: 221
Užsiregistravo: 2010 Kov 18 16:09
Palaikoma komanda: FK Ekranas
Miestas: Panevėžys

Panevėžio „Aukštaitijos“ stadionas

2011 Gru 01 11:45

Stadiono renovacijai – žalia šviesa (FKE TV/Foto)
2011 lapkričio 30d.
http://www.fkekranas.lt/naujienos/stadi ... lia-sviesa

Paveikslėlis
"Aukštaitijos" stadiono eskizai

FK "Ekranas" prezidentas Aušrys Labinas bei kiti klubo atstovai antradienį susitiko su miesto vicemeru Gintaru Šileikiu dėl "Aukštaitijos" stadiono rekonstrukcijos. Klubas pateikė miesto valdantiesiems renovacijos projektą.

Seną stadioną atnaujinti verčia sėkmingas „Ekrano“ dalyvavimas prestižiniuose Europos klubinių komandų turnyruose. Europos futbolo federacijų asociacija (UEFA) šiais metais šalies čempionams leido Čempionų lygos III kvalifikacinio etapo, taip pat ir Europos lygos rungtynes žaisti savame stadione, palaikant gausiai susirinkusiems žiūrovams. Tačiau išimtis buvo padaryta su viena sąlyga – klubas kitais metais turi paruošti savo namų areną iki III kategorijos stadionams būtinų sąlygų, atitikti svarbiausius reikalavimus, skirtus aukšto rango rungtynių organizavimui.

Šiuo metu „Aukštaitijos“ stadionas neatitinka daugelio kriterijų. Reikia didinti žiūrovų individualių sėdimų vietų skaičių iki 4500, dalis tribūnų turi būti dengtos stogu, sutvarkytos už vartų avarinės būklės betoninės tribūnų liekanos, išplėstas žiniasklaidos sektorius iki 50 vietų su pritaikytais darbui stalais, įrengtas žurnalistams skirtas darbo kambarys, VIP tribūna padidinta iki 250 individualių sėdimų vietų, įrengta TV studija, filmavimo aikštelė.

Pagal klubo pateiktą projektą po renovacijos stadionas atitiktų III kategorijos stadionams keliamus reikalavimus. Čia galėtų būti žaidžiamos ne tik Čempionų lygos kvalifikacinės rungtynės, tačiau ir grupių etapo varžybos, be to, čia galėtų rungtyniauti ir šalies reprezentacinė rinktinė, organizuojami kiti aukšto rango futbolo turnyrai.

„Preliminariais FK „Ekrano“ skaičiavimais, atnaujinimo išlaidos siektų 3,5 milijonų litų. Manome, tai tokia normali kaina. Visi kartu ieškosime finansų. Kreipsimės į vyriausybę, į Seimą, į futbolo federaciją, be abejonės, ir savivaldybė prisidės tam tikru indėliu. Šią sumą tikrai surinksime. Atnaujintas stadionas atitiktų UEFA iškeltus reikalavimus Čempionų lygos rungtynėms, nereikėtų ieškoti kito stadiono. Rekonstrukcija galėtų būti pakankamai greitai įgyvendinta“, - teigė miesto vicemeras Gintaras Šileikis.

Pasiteiravus G. Šileikio, ar realu tikėtis darbų pabaigos iki vasaros FK „Ekrano“ tarptautinių kovų, vicemeras teigė, jog būtent toks ir yra visų nusiteikimas ir noras atgaivinti stadioną iki to termino. „Sutelkę visas jėgas ir pastangas kartu, tikiu, jog galime tą atlikti ir įgyvendinti“, - diplomatiškai kalbėjo miesto valdžios atstovas.

Po rekonstrukcijos galėtume prisidėti prie Europos futbolo jaunimo čempionato organizavimo, vykdyti grupių varžybas, už tai tarptautinė futbolo federacija skirtų keletą milijonų litų“, - kalbėjo G. Šileikis.

Ar yra alternatyvus planas, jei nepavyktų minėtos sumos gauti iš valstybės institucijų? Pasak vicemero, yra daug sėkmingų pavyzdžių, kuomet kartu valstybės institucijos, savivaldybės ir privatus verslas bendradarbiauja ir sėkmingai įgyvendina bendrus projektus. Stadiono renovacijai būtent toks scenarijus ir numatytas.

„Svarstant biudžetą, mes turėsime atsižvelgti ir numatyti dalį pinigų stadiono atnaujinimui. Tarybos nariai bus informuoti, sutarsime su sporto bendruomene, numatysime sumą, tačiau šis projektas ne tik Panevėžio, bet ir visos Lietuvos reikalas. Manau, vyriausybė turi rast galimybių paremti šią iniciatyvą ir turėsime puikų stadioną“, - kalbėjo G. Šileikis.

„Artimiausiu metu turėtų būti paruoštas techninis projektas, visus kitus sprendimus turime labai greitai priimti ir įgyvendinti. Tiek politikai, tiek administracija turės sparčiai dirbti ir nebesnūduriuoti“, - ryžtingai kalbėjo vicemeras. Pasak jo, konkursas renovacijos darbams atlikti bus skelbiamas kitas metais.

FKE TV:Klubas ir miesto valdžia diskutavo dėl "Aukštaitijos" stadiono renovacijos
2011 Gruodžio 01d.
FK „Ekranas“ prezidentas Aušrys Labinas bei kiti klubo atstovai antradienį susitiko su miesto vicemeru Gintaru Šileikiu dėl „Aukštaitijos“ stadiono rekonstrukcijos. Klubas pateikė miesto valdantiesiems renovacijos projektą. "Aukštaitijos televizijos" reportažas.
_______________________________________________________________________________________________________________________

1965 m. pastatytas pagrindinis Panevėžio stadionas, kuriame Panevėžio „Ekranas“ be pertraukų rungtyniauja daugiau nei 46 aukščiausios lygos sezonus. Šiuo metu stadionas talpina 4000 žiūrovų. 1968 metais pirmą ir paskutinį kartą buvo įžiebti keturi dirbtinio apšvietimo stulpai – tuomet draugiškose rungtynėse Panevėžio „Statyba“ rungtyniavo prieš... Panevėžio „Statybą“.

Po 40 metų, 2008 m. FK „Ekrano“ iniciatyva ir Panevėžio savivaldybės pinigų ir darbo dėka šiame stadione vėl sužibo šviesos: stadiono apšvietimas išbandytas vėlyvą rudenį A lygos rungtynėse „Ekranas“ – „Sūduva“.


FOTO:
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paskutinį kartą redagavo 1 britty. Iš viso redaguota 2011 kartus.
Visą gyvenimą, visad kartu!
Paveikslėlis
http://fkekranas.lt/

S@muel
Pranešimai: 422
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 21:58
Palaikoma komanda: Lietuva
Miestas: Vilnius

Re: Panevėžio "Aukštaitijos" stadionas

2011 Gru 01 12:51

Aš jau nespėju skaičiuot kiek Lietuvoj yra tų tvarkomų stadionų :lol: prieš penkis metus nesitikėjau, kad būs tokia masinė psichozė, sveikinu ;) , o naujas Panevėžio stadionas gali ir palaukt

...

Re: Panevėžio "Aukštaitijos" stadionas

2011 Gru 06 18:17

Tragiškai atrodo visi stadionai, kur padaro bėgimo takus aplinkui aikštę, nes tada kažkokia parodija gaunasi.
Kažkas specialiai iš futbolo tyčiojasi.
Tokia mano nuomonė.

Jeigu suprojektuoja futbolo aikštę, tai ten neturėtų būti jokių nesąmonių a la bėgimo takai.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11744
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Panevėžio "Aukštaitijos" stadionas

2012 Vas 29 23:37

Stadiono rekonstrukcija – nebent kitąmet
2012 vasario 29d.
http://www.fkekranas.lt/naujienos/stadi ... nt-kitamet" onclick="window.open(this.href);return false;

Panevėžio FK „Ekranui“ tarptautines UEFA Čempionų lygos varžybas vasarą gali tekti žaisti kitame mieste. „Aukštaitijos“ stadionas rekonstrukcijos artimiausiu metu nesulauks.

Panevėžyje žaisti negalės

Futbolo klubas šiemet kovas UEFA Čempionų lygoje, kaip ir praėjusiais metais, pradės nuo II-ojo kvalifikacinio etapo. Jei ekipa jį sėkmingai įveiks, „Ekranas“ kitas varžybas savame mieste, palaikomas savo gerbėjų, žaisti negalės, nes „Aukštaitijos“ stadionas neatitinka keliamų reikalavimų tokio rango rungtynėms. Taip UEFA atstovai dėstė klubui pernai ir padarė praėjusiais metais išimtį bei leido Čempionų lygos III-ojo kvalifikacinio etapo varžybas prieš Barysovo BATE ir Europos lygos mačą prieš Tel Avivo „Hapoel“ žaisti Aukštaitijos sostinėje. Stadionas turi atitikti UEFA stadionų III kategorijos reikalavimus: turėti 4500 individualių sėdimų vietų, dalį tribūnų turi dengti stogas, išplėsta svarbių asmenų (VIP) bei žiniasklaidos zona, įrengta filmavimo aikštelė, kurioje galėtų filmuoti 3 kameros, elektroninė įėjimo kontrolė. Šiemet tokios pat malonės - leidimo žaisti aptriušusiame „Aukštaitijos“ stadione - tikėtis iš Europos futbolo vadovų naivu. Įveikus FK „Ekranui“ pirmą atrankos etapą, kitoms rungtynėms turės rinktis kitą vietą – Vilniuje Lietuvos futbolo federacijai priklausantį, baigiamą rekonstruoti stadioną arba Marijampolės futbolo areną.

Sprendimai – tik vasarą

Futbolo klubas yra paruošęs „Aukštaitijos“ stadiono rekonstrukcijos projekto pasiūlymą bei jį pristatęs praėjusių metų gale miesto politikams. Futbolo sezono pradžia nebe už kalnų, iki vasaros ir tarptautinių varžybų – 3 mėnesiai. Kol kas jokių postūmių dėl stadiono rekonstrukcijos nėra. „Įteiksime projektą valstybės investicijų programai ir tikėsimės finansavimo. Projektų vertinimas kiekvienais metais būna skirtingu metu, kiek pamenu, tai šiais metais balandžio ar gegužės mėnesį. Turime užpildyti atitinkamą paraiškos formą, dar peržvelgsime to rekonstrukcijos projekto kainą, apimtis, tai tokie artimiausi žingsniai“, - kalbėjo Panevėžio Kūno kultūros ir sporto centro (PKKSC) direktoriaus pavaduotojas aprūpinimui ir investicijoms Saulius Raziūnas.

Pasiteiravus dėl valstybės investicijų programos veiksmų, kada galima tikėtis konkrečių atsakymų dėl finansavimo, S. Raziūnas atsakė, jog sprendimai priimami vasaros viduryje, maždaug liepą. Pasak KKSC direktoriaus pavaduotojo, iš miesto biudžeto tikėtis lėšų stadiono rekonstrukcijai naivu, nes tai per didelės apimties projektas, kurio finansuoti miestas savo jėgomis neturi galimybių. „Tikimybė, jog stadiono rekonstrukcija bus pradėta šiemet, nedidelė. Šiai dienai žinome tik du fondus, iš kurių realu tikėtis finansavimo: valstybės investicijų programa bei Europos Sąjungos struktūrinių fondų pagalba. Yra ir kitų paramos fondų, tačiau žymiai mažesniems projektams. Daugiau vilčių dedame į valstybės investicijų programą“, - teigė S. Raziūnas. „Futbolas Europoje yra numeris vienas, o Lietuva negali pasigirti nei vienu moderniu stadionu, gal pasikeis valstybės požiūris į šią sporto šaką, gal atkreips dėmesį į tai, jog geriausia šalyje futbolo komanda, reprezentuojanti šalį tarptautiniuose turnyruose, negali rungtyniauti savo miesto stadione palaikoma savų žiūrovų“, - vylėsi vienas iš PKKSC vadovų.

...

Re: Panevėžio "Aukštaitijos" stadionas

2013 Bir 18 12:11

Stadiono remonto darbai pajudėjo iš vietos
2013 birželio 18d. http://www.fkekranas.lt/naujienos/stadi ... -is-vietos" onclick="window.open(this.href);return false;

Galiausiai iš mirties taško pajudėjo "Aukštaitijos" stadiono rekonstrukcija. Pradėti pirmieji darbai – kėdžių keitimas pagrindinėje tribūnoje. Įvertinti stadiono būklės ir planuojamų pertvarkymų atvyko ir Lietuvos futbolo federacijos atstovai.

Vaidas Kazlauskas,
Dienraštis "Sekundė"

Džiaugiasi darbais

Ilgą laiką rekonstrukcijos laukęs miesto „Aukštaitijos“ stadionas, kuriame rungtyniauja šalies futbolo čempionai Panevėžio „Ekrano“ futbolininkai, pagaliau sulaukė darbų pradžios. Stadionas nėra rekonstruojamas kapitaliai, o yra vykdomi tik būtiniausi darbai. Centriniame miesto stadione yra keičiamos dalies tribūnų sėdimos kėdės.
Šiuo metu intensyviausi darbai verda A, B ir C tribūnose, kur senos kėdės yra keičiamos naujomis. Vėliau permainų lauks ir svarbių asmenų (VIP), bei spaudos atstovų sektoriai.
Iki liepos mėnesio, kai Panevėžyje bus žaidžiamos UEFA Čempionų lygos kvalifikacinio etapo rungtynės, stadionas turi atitikti tokio rango varžyboms keliamus reikalavimus, antraip panevėžiečiai savame stadione žaidžiančios „Ekrano“ komandos neišvys.
Nors ir nedideliais žingsniais, stadiono remonto darbai įsibėgėja, tad futbolo klubo „Ekranas“ vadovai tikisi, kad komanda galės žaisti namuose ir „Aukštaitijos“ stadione sulaukti gausaus palaikymo.
Vienas „Ekrano“ komandos vadovų techninis direktorius Valdemaras Šteinas neslėpė džiaugsmo, kad ledai po truputį pajudėjo į priekį.
„Ekrano“ futbolo klubas džiaugiasi stadiono rekonstrukcijos darbų pradžia. Buvome susitikę su miesto meru, tarybos nariais ir tikrai džiugina, kad gavom pritarimą iš miesto valdžios ir po truputį viskas juda į gerą pusę. Komandai liepos mėnesį reikės žaisti UEFA Čempionų lygos kvalifikacinio etapo rungtynes, o pagal paskutinius duomenis ir turimą informaciją, dabartinis miesto „Aukštaitijos“ stadionas neatitinka reikiamo lygio ir mes negalėtume Panevėžyje žaisti nei vienų rungtynių. Šiuo metu reikalai po truputį eina į gerą pusę. Tuo džiaugiamės.“ – kalbėjo V. Šteinas.

Atvyko apžiūrėti

Apžiūrėti stadiono būklės ir surinkti informacijos apie vykdomus darbus į Panevėžį buvo atvykęs ir LFF infrastruktūros kriterijaus ekspertas Laurynas Zibolis. Lietuvos futbolo federacijos atstovas perduos medžiagą UEFA komitetams, kur bus sprendžiama ar suteikti „Ekranui“ galimybę žaisti UEFA rungtynes savų žiūrovų akivaizdoje.
„Ekrano“ klubas ir Panevėžio miestas pranešė, kad stadione yra atliekami infrastruktūros gerinimo darbai, todėl dabar pirmutinis ir pagrindinis tikslas yra susipažinti su darbais, kurie yra vykdomi. Šiuo metu pagrindiniai darbai susiję su kėdučių pakeitimu pagrindinėje tribūnoje. Surinksime vaizdinę medžiagą, pateiksime UEFA atstovams, o paskui lauksime jų galutinio sprendimo ar bus leista panevėžiečiams pirmame etape žaisti „Aukštaitijos“ stadione.“ – apie atvykimo tikslą į Panevėžį pasakojo L. Zibolis.

Dirba sutartus darbus

Panevėžio miesto centriniame stadione darbai verda kasdien. Panevėžio Kūno kultūros ir sporto centro (PKKSC) direktoriaus pavaduotojas aprūpinimui ir investicijoms Saulius Raziūnas teigė, kad atliekami būtiniausi remonto darbai, gerinamos sąlygos žiūrovams.
„Aukštaitijos“ stadione vyksta remonto darbeliai. Tai nėra rekonstrukcija. Dabar vykdomi žiūrovų sėdimų vietų pakeitimo darbai. Kėdes tvirtiname prie geležinių konstrukcijų. Stengsimės šiuos darbus padaryti.
Pagal visus UEFA reikalavimus nepavyks. Darome tai, ką galime. Mes žiūrime ne į UEFA reikalavimus, o daugiau į Panevėžio gyventojų, futbolo mėgėjų interesus. Norime, kad jiems būtų patogiau sėdėti ir stebėti futbolo rungtynes.“ – darbus trumpai apibūdino S. Raziūnas.
PKKSC direktoriaus pavaduotojas negalėjo tiksliai pasakyti ar atlikus darbus UEFA atstovai leis Panevėžio komandai namuose žaisti Čempionų lygos kvalifikacines rungtynes. „Vykdome remonto darbus, nes norime padaryti ką užsibrėžėme. Šiuo metu vykdome tai, ką padaryti buvome sutarę su klubu. Ar UEFA atstovai suteiks leidimą klubui po atliktų darbų, nežinau. Reikėtų klausti pačių „Ekrano“ vadovų.“
Centrinio miesto stadiono remonto darbams yra skirta 115 tūkstančių litų. S. Raziūno teigimu stebuklų už šiuos pinigus nepadarysi. „PKKSC yra savivaldybės biudžetinė organizacija, todėl naudojame tiek pinigų, kiek leidžia miesto savivaldybė. Šiam etapui buvo skirta 115 tūkstančių litų. Matysime, jei bus dar papildomų darbų, Savivaldybė ateityje gal vėl pagelbės. Už skirtus pinigus kažką padarysime, bet stebuklo nereikia tikėtis. Darome, kas įmanoma padaryti ir kiek leidžia finansinės galimybės.“
Dalį naujų kėdžių žiūrovai galėjo išmėginti jau praėjusį šeštadienį, kai „Ekranas“ namuose Lietuvos futbolo A lygos rungtynėse žaidė prieš Šiaulių „Šiaulius“.

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: Panevėžio "Aukštaitijos" stadionas

2013 Lie 19 18:31

Stadiono rekonstrukcija sprendžiama ir Seimo lygmeniu
http://www.fkekranas.lt/naujienos/stadi ... o-lygmeniu" onclick="window.open(this.href);return false;
Nors "Aukštaitijos" stadione prieš UEFA Čempionų lygos rungtynes buvo pakeistos kėdės trijose tribūnose ir atlikti kiti darbai, tačiau kardinalių pokyčių stadionas vis dar laukia. Išjudinti mirties taške įstrigusią stadiono rekonstrukciją ryžosi Panevėžyje išrinktas Seimo narys Petras Narkevičius.
Seimo narys, darbietis Petras Narkevičius savo frakcijai pateikė jo paties pasirašytą projektą, kuriuo remiantis "Aukštaitijos" stadione rekonstrukcijai galėtų būti skirta daugiau nei 4 milijonai litų. Frakcija įpareigota šį projektą pateikti Seimui ir Vyriausybei.
"Iki rugpjūčio 19-os dienos vyksta projektų registravimas. Toliau projektas bus perduotas atitinkamai ministerijai. Ar šis projektas taps prioritetiniu ir jam bus pritarta - kol kas negaliu pasakyti, bet dabar jis įgavo naujas "kojas" - tvirtino Seimo narys Petras Narkevičius.
Petras Narkevičius sako, kad Panevėžio miesto savivaldybė taip pat yra bandžiusi šį projektą teikti, tačiau vietos politikams išsikovoti reikiamų pingių stadiono rekonstrukcijai nepavyko.
"Šiemet bus svarstomas kitų metų biudžetas ir tikiuosi, kad "Aukštaitijos" stadiono projektas, kaip prioritetinis, sulauks pritarimo ir bus patvirtintas. Panevėžio miesto savivaldybė manęs pagalbos šiuo klausimu neprašė, bet aš matau, kad svarbūs klausimai vangiai sprendžiasi, todėl nutariau įsikišti" - apie "Aukštaitijos" stadiono rekonstrukcijos projekto niuansus kalbėjo parlamentaras.
"Miestas, kuris turi daugkartinius čempionus, privalo rasti galimybių turėti atitinkamą stadioną. Požiūris į šio klausimo sprendimą turi būti rimtas" - savo įsikišimo motyvus atskleidė "Darbo partijos" narys Petras Narkevičius.

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: Panevėžio "Aukštaitijos" stadionas

2014 Sau 23 21:36

Tomas Markelevičius Journalist
Kiek reikia turėt proto, kad neatskirt futbolo stadiono nuo treko trasos...atvirai pasakius gėda už tokį automobilių vairuotojų elgesį...visa laimė, kad normaliai pašalę jau, tai vagos nepasidarė, bet išravėta nevaikiškai...
Paveikslėlis

...

Re: Panevėžio "Aukštaitijos" stadionas

2014 Sau 24 11:04

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater" onclick="window.open(this.href);return false;

Linką sunku numest? Ane? Komentarai man patinka po foto... :roll:

Negi nerakina to stadiono? Centrinis gi, šiaip ar taip. Ar algos net sargams nebeišgali sumokėti? :roll:

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11744
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Panevėžio "Aukštaitijos" stadionas

2014 Sau 24 13:22

Panevėžyje vandalai automobiliais išraižė futbolo stadioną, nukentėjo ir ledo arena
http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/nu ... 0694?cf=df" onclick="window.open(this.href);return false;

Paveikslėlis Paveikslėlis

Naktį iš pirmadienio į antradienį nukentėjo Aukštaitijos sporto komplekso futbolo stadionas, kuriame rungtyniauja Panevėžio „Ekranas“. Apgadinta ir praėjusį sekmadienį atidaryta ledo arena. Panevėžio ledo ritulio klubo „Olimpas“ žaidėjas Artūras Blažinskas sakė, kad teritorijoje vandalai siautėjo nepraėjus nei dviem paroms nuo oficialaus ledo arenos atidarymo. „Gaila, kad panevėžiečiai nemoka vertinti to, ką jie gauna už dyką. Ledo arena leidžiame naudotis visiems nemokamai, bet matote, kas iš to išeina? Pamatėme, kad apdaužyti bortai, viename išmušta skylė. Teks tvarkyti. Manau, kad jei įėjimas čia kainuotų, nebūtų tokių išpuolių“, – sakė ledo ritulininkas. Kaip teigė A.Blažinskas, įvažiavimas į komplekso teritoriją nakčiai yra užrakinamas, bet įšalas vartus išstumdė, todėl kažkas pasinaudojo proga netrukdomai pasiausti. Nuo antradienio vartai jau yra rakinami papildoma grandine.

Futbolo stadioną išvagojo automobiliais

Kur kas labiau nei ledo arena nukentėjo Aukštaitijos stadiono veja. Joje vandalai siautė automobiliais. Pagal padangų žymes galima spręsti, kad ant apsnigtos futbolo aikštės vairavimo įgūdžius tobulino mažiausiai dviejų automobilių vairuotojai. Nors veją dengė sniegas, o žemę jau buvo persmelkęs įšalas, tačiau automobilių viražai natūralią dangą apgadino gerokai. Ketvirtadienį 15min.lt žurnalistams susisiekus su Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro atstovais šie patikino, kad apie vandalų siautėjimą dar nieko negirdėjo. „Pasakėte naujieną. Tikrai nieko negirdėjau apie tai, kad stadione kažkas važinėjo automobiliais. Penktadienį nuvyksime į stadioną ir apžiūrėsime padarinius. Nežinau, ar imsimės kokių nors teisinių veiksmų, bet šitaip daryti tikrai yra nežmoniška. Įdomu, kodėl apie tai mūsų neinformavo sargas. Negi ir jis nieko nematė?“, – stebėjosi Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro direktoriaus pavaduotojas mokomajam sportiniam darbui Algimantas Mykolaitis. 15min.lt duomenimis, tai pirmasis toks vandalų išpuolis Aukštaitijos sporto komplekse.

...

Re: Panevėžio "Aukštaitijos" stadionas

2014 Sau 24 13:47

Ot, kaimiečiai atsilupę... šaudyti tokius degeneratus... :roll: Nėra žodžių. :twisted:
O kai paskutinį kartą ten buvau, prie x stovėjo ratai, o vairuotojas gėrė alų su chėbra, tai tikiu, kad panašūs atsilpulėliai ir rengia drago varžybas stadione... :twisted:

Rulis
Pranešimai: 751
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 12:15
Palaikoma komanda: Tauras

Re: FK Tauras

2014 Sau 24 14:03

Norint daryti pykš pykšt reike šoviniu o kur šovinei pakasti nesako Baltušis su Vertelka :x

...

Re: Panevėžio "Aukštaitijos" stadionas

2014 Sau 24 14:14

Blin, gerai, kad priminei, nes mano patrankoje tuščia šovinių, tik vienas mėtosi kažkur. Reiks arba nusipirkt, o gal rasiu slėptuvę.. :mrgreen:

...

Re: Panevėžio "Aukštaitijos" stadionas

2014 Kov 31 13:15

Linas Jocius
... po žiemos neatsigavo. Durniausia yra tai, kad net nebuvo ieškota kas tai padarė


Paveikslėlis

...

Re: Panevėžio "Aukštaitijos" stadionas

2014 Geg 13 16:24

Atrodo apgailėtinai.. kaip dar ten žaisti įmanoma.. aptriušęs stadionas, veja išPYPT`inta...

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: Panevėžio "Aukštaitijos" stadionas

2015 Vas 25 08:10

Panevėžio futbolo klubo „Ekranas“ griūtis „Aukštaitijos“ stadiono vaiduokliu nepavers
http://www.15min.lt/sportas/naujiena/fu ... -24-487128" onclick="window.open(this.href);return false;

Aštuonis kartus šalies čempionu, penkis kartus LFF taurės nugalėtoju tapęs ir keturis kartus į viršų kėlęs Supertaurę Panevėžio „Ekranas“ šiemet liko už A lygos borto. Iš prasiskolinusio klubo nieko nebeliko. Koks likimas laukia „Aukštaitijos“ stadiono, kuriame žaisdavo namų aikštėje sunkiai sustabdomi „mėlynai raudoni“?

15min.lt domėjosi, koks likimas laukia Panevėžio „Aukštaitijos“ stadiono, kuriame prieš keletą metų įrengtas dirbtinis apšvietimas, atnaujintos kėdės. Šiuo metu stadione, pagal UEFA reikalavimus, galima vykdyti ir kvalifikacinio etapo varžybas.

Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro direktorius Saulius Raziūnas sako, kad stadionas statiniu vaiduokliu nevirs, o futbolininkai čia žais. Tačiau kol kas neaišku, kokios ekipos naudosis „Aukštaitijos“ stadiono infrastruktūra.

„Kas stadione vyks konkrečiai, pasakyti dar sunku. Jei Panevėžyje bus komanda ar komandos, kurios žais ne aukščiausioje, o pirmojoje lygoje, jie stadionu galės naudotis. Turime stadioną su puikiu apšvietimu, aptvarkytomis žiūrovų tribūnomis. Nestovės šis statinys nenaudojamas“, – kalbėjo S.Raziūnas.

Pastąrąjį kartą savivaldybės finansinės injekcijos stadionas sulaukė 2013-aisiais metais, prieš varžybas su Islandijos FH „Hafnarfjardur“ ekipa.

Tuomet savivaldybė investavo per 30 tūkst. eurų, už kuriuos buvo pakeistos senos ir sudėtos naujos kėdės žiūrovų tribūnose. 2008 metais paties „Ekrano“ iniciatyva buvo atnaujintas dirbtinis apšvietimas.

Žaisti galės Pakruojo „Kruoja“

Kalbama, kad rungtynes „Aukštaitijos“ stadione galėtų žaisti Pakruojo „Kruoja“. Nors namų stadioną ši komanda turi, bet aukštesnio lygio susitikimai galėtų vykti Panevėžyje. Miestus skiria vos 50 kilometrų.

„Mane pasiekė žinios, kad „Aukštaitijos“ stadionu galėtų naudotis Pakruojo „Kruoja“. Turime visą infrastruktūrą, tai kodėl neleisti čia žaisti gretimo miesto komandai? Europos taurės ar kitas, didesnės reikšmės rungtynes jie galėtų žaisti čia. Bet kuriuo atveju stadionas tuščias nebus. Žais ir mūsų komandos, jei jų turėsime pirmojoje lygoje, ir svečius iš kitų miestų įsileisime rungtyniauti, jei bus norinčių. Perspektyvos yra“, – pasakojo S.Raziūnas.

„Aukštaitijos“ stadionas talpina 4 000 žiūrovų, o praeityje jame ne kartą yra žaidusi ir Lietuvos U-21 rinktinė (1995 m. rungtyniavo su Kroatija ir Slovėnija, 2000 m. – Vengrija, 2001 m. Rumunija, 2003 m. – Islandija). 

Grįžti į