GS3
Pranešimai: 2518
Užsiregistravo: 2014 Sau 16 18:58

Paplūdimio futbolo rinktinė

2017 Lie 02 20:23

Dauguma apie tokią turbut nelabai girdėjo, o jei ir girdėjo, tikriausiai pamiršo :)

Štai pastarosiom dienom ši rinktinė dalyvavo draugiškam turnyre, kur sėkmingai pralaimėjo visiems varžovams ir liko paskutniai:

Paveikslėlis
Paveikslėlis

GS3
Pranešimai: 2518
Užsiregistravo: 2014 Sau 16 18:58

Re: Paplūdimio futbolo rinktinė

2017 Lie 18 19:24

DALYVAVO TURNYRE BALTARUSIJOJE

http://lff.lt/news/4003/dalyvavo-turnyre-baltarusijoje/" onclick="window.open(this.href);return false;


2017 m. birželio 29 – liepos 02 d. Vitebske, Baltarusijoje vyko kasmetinis, tarptautinis paplūdimio futbolo turnyras "Draugystės taurė" (FRIENDSHIP CUP 2017). Į turnyrą organizatoriai pakvietė ir Lietuvos paplūdimio futbolo rinktinę.

Kitos turnyro dalyvės - aukštus pasaulio reitingus FIFA klasifikacijoje turinčios komandos: Baltarusija (27), Azerbaidžainas (42), Turkija (44). Lietuva (87). Turnyras vyko naujai rekonstruotame paplūdimio futbolo stadione, kuris pastatytas vaizdingoje Vitebsko miesto parko dalyje, šalia upės.

Lietuvos rinktinei šis turnyras – repeticija prieš paplūdimio futbolo Eurolygos B diviziono komandų turnyrą, kuriame Lietuva dalyvaus pirmą kartą. Todėl pagrindiniai tikslai šiame turnyre buvo išbandyti varžybose naujus žaidėjus ir derinukus, įgyti patirties rungtyniaujant su stipriais varžovais, palyginti su varžovais žaidėjų fizines jėgas ir technikos lygį.

Žaidžiant su stipriausia šio turnyro komanda Baltarusija, treneris Nerijus Budraitis pasirinko gynybinę taktiką ir žaidimą “antru numeriu”. Pirmas kėlinukas sužaistas lygiosiomis 0-0, antras pralaimėtas 1-3, tačiau trečiame kėlinuke Baltarusijos komanda vadovaujama trenerio Niko iš Ispanijos pakeitė žaidimo taktiką. Baltarusiai pradėjo aktyviai presinguoti ir žaisti per vidurio puolėją, vieną iš geriausių pasaulio žaidėjų I. Brištalį, kuris mušė įvarčius vieną po kito. Galutinis rezultatas buvo 11-2 baltarusių naudai. Lietuvos žaidėjai trečiame kėlinyje pavargo ir neatlaikė varžovų spaudimo. Akivaizdu, kad Lietuvos komandai dar trūksta varžybų patirties, taktinio ir fizinio pasiruošimo žaidžiant su tokio lygio varžovais.

Antrose rungtynėse Lietuvos paplūdimio futbolo rinktinė susitiko su Azerbaidžano komanda. Azerbaidžano komanda rungtyniauja Europos A divizione, savo šalyje turi idealias sąlygas varžyboms bei treniruotėms, savo bagaže turi daug skambių pergalių. Šias rungtynes, kaip ir pirmas, Lietuvos rinktinė pradėjo gynybine taktika. Tačiau šį kartą tai nepasitvirtino, lietuviai per pirmą kėlinį prasileido net keturis įvarčius. Antrame kėlinyje buvo pakeista taktika ir varžovai pradėti aktyviai presinguoti. Rungtynių eiga pasikeitė, lietuviai įmušė du įvarčius. Ir nors kėlinio pabaigoje azerbaidžianiečiai taip pat atsakė dviem taikliais smūgiais, varžybų kontrolė perėjo į lietuvių rankas. Trečiame kėlinuke kova vyko abiejuose aikštės pusėse, tiek lietuviai tiek varžovai turėjo puikių galimybių pasižymėti, tačiau abiem komandom tai pavyko padaryti tik po vieną kartą. Varžybų galutinis rezultatas 7:3 Azerbaidžano naudai. Jei ne 4 praleisti įvarčiai pirmajame kėlinyje, lietuviai turėjo visas galimybes pakovoti dėl pergalės.
Trečios rungtynės tarp Lietuvos ir Turkijos komandų lėmė, kuri iš šių komandų užims trečią vietą šiame turnyre. Turkai į šį turnyrą atvyko labai geros sportinės formos, jų komanda jau nuo ankstyvo pavasario renkasi į treniruočių stovyklas, žaidžia draugiškas varžybas, o prieš savaitę dalyvavo stambiame tarptautiniame turnyre Stambule. Šiose rungtynėse Lietuvos rinktinė nuo pirmų minučių aktyviai spaudė varžovus. Tokia taktika nepalanki techniškiems turkų žaidėjams, kurių kombinacijos ir perdavimai strigdavo aktyvioje Lletuvių gynyboje. Ir nors lietuviai, po pirmame kėlinyje prasileistų įvarčių, šiuose varžybose buvo besivejančios komandos padėtyje, varžybų įtampa ir įvarčių kiekis parodė, kad galima įveikti net ir tokį stiprų varžovą kaip Turkija. Galutinis rezultatas 7:4 Turkijos naudai. Varžybų eigoje ir po jų, atsidėkodami už parodyta kovingumą ir gražų Lietuvių žaidimą, stadione esantys žiurovai skandavo “Litva- Litva- Litva”.

Turnyre visos komandos sužaidė tarpusavyje. Nugalėtoja tapo Baltarusijos komanda atkaklioje kovoje, paskutinėse turnyro rungtynėse įveikusi Azerbaidžaino rinktinę.
FRIENDSHIP CUP turnyras kasmet įgauną vis didesnį svorį, šiais metais jis buvo įtrauktas į bendrą FIFA turnyrų kalendorių, o komandos dalyvės gavo reitingo taškus. Varžybų organizacija – puiki, tribūnos, kuriose tilpo virš 500 žiūrovų buvo pilnos visose rungtynėse. Baltarusijos televizija tiesiogiai transliavo visas šio turnyro varžybas.
Yra kuo pasigirti! :D

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Paplūdimio futbolo rinktinė

2017 Lie 25 15:08

Ten basom kojom žaidžia? :roll: Azerbaidžane teko matyti kažkokį turnyrą, tai ten futbolo nebuvo, tik lakstymas smėliuku labai mažoje aikštutėje. Keista, kad bulbašai iš bulvių lauko ant smėlio gerai jaučiasi. :)

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Paplūdimio futbolo rinktinė

2023 Lie 16 20:11

Belarus, Portugal, Ukraine and Italy qualify for the FBSWC 2024!
https://beachsoccer.com/belarus-portuga ... fbswc-2024

The final day of the FIFA Beach Soccer World Cup European Qualifier action took place on the 9th July, as four qualification matches were played to decide the four European nations to book their place at the FBSWC UAE 2024…

Shootout win for Lithuania sees them place 15th

15th/16th place
Lithuania win 6-5 on penalties against Greece.

Lithuania took on Greece in the 15th/16th place play-off match. After the two sides were level at 4-4 after extra time, a penalty shootout was to be played to determine the winner of the match. Lithuania won 6-5 on penalties as they finished in 15th place in the tournament, whilst Greece placed 16th.

Grįžti į