Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Paulius Golubickas

2020 Rgp 04 22:27

Į pratybas grįžęs Golubickas: apie nereikalingą veido kaukę, metus Kroatijoje ir naujo sezono ambicijas
https://www.lrt.lt/naujienos/sportas/10 ... -ambicijas

Šių metų birželio 6-oji vienam geriausių Lietuvos jaunųjų futbolininkų Pauliui Golubickui įsiminė ilgam – per Kroatijos čempionato rungtynes jis patyrė vieną rimčiausių karjeros traumų, kai susidūrus su varžovu lūžo žandikaulis. Tačiau praėjus mėnesiui lietuvis jau šypsosi aikštėje su komandos draugais ir ruošiasi naujam sezonui.

Jei reikėtų ieškoti, kam iš lietuvių dėl pasaulį sukausčiusios koronaviruso pandemijos paskelbtas karantinas išėjo į naudą, juokais būtų galima sakyti, kad tai buvo P. Golubickas. Šių metų pradžioje į Kroatiją rungtyniauti išvykęs jaunas žaidėjas iš Ignalinos kurį laiką turėjo kovoti dėl vietos po saule, tačiau gegužę draugiškų rungtynių cikle parodė savo galimybes ir pelnė net kelis įvarčius, vienas kurių krito ir į daugkartinių šalies čempionų Zagrebo „Dinamo“ vartus. Visgi atnaujintas čempionatas atakuojančiam saugui truko vos aštuonias minutes – pirmų oficialių rungtynių po pertraukos metu lietuvis aikštėje susidūrė su varžovu ir pargriuvo ant žemės. Diagnozė buvo skaudi – dviejose vietose lūžęs žandikaulis ir priverstinis laikas be futbolo.

Jau kitą dieną po incidento buvo atlikta operacija, paskui futbolininkas kuriam laikui grįžo į Lietuvą ir čia atliko pirminę reabilitaciją. Šiuo metu lietuvis jau grįžęs į Kroatiją ir treniruotėse pluša su bendraklubiais iš „HNK Gorica“.

Lietuviškajam klubui „HNK Gorica“, kur direktoriumi dirba Mindaugas Nikoličius, o treneriu – Valdas Dambrauskas, sezonas eina į pabaigą. Likus vos kelerioms rungtynėms komanda nebeturi realių šansų pakilti iki ketvirtos vietos, kuri garantuotų vietą Europos taurės varžybose kitą sezoną.

Bendraudamas su LRT.lt Paulius Golubickas pasidalijo įspūdžiais apie pirmuosius metus Kroatijoje, pasidžiaugė galimybe per treniruotes kartais pabendrauti lietuviškai ir dar kartą mintimis sugrįžo į tą birželio 6-osios vakarą.

– Kaip šiuo metu pavyksta stebėti rungtynes iš šono? Ar būnant Lietuvoje žiūrėjote visas komandos rungtynes?
– Stengiausi stebėti visas komandos draugų rungtynes. Teko praleisti keletą kėlinių, bet daugiau mažiau stebėjau viską. Dabar jau esu Kroatijoje, tad galėsiu viską pamatyti gyvai.

– Kada planuojate grįžti į komandines pratybas?
– Daug kas priklauso nuo mano darbo ir požiūrio. Šiuo metu sportuoju individualiai, ruošiuosi fiziškai, o atėjus laikui prisijungsiu prie treniruočių su komanda. Reikia duoti laiko pažeistiems kaulams sugyti. Nesinori skubėti, bet kol kas judame labai gera linkme.

– Ar gali tekti kurį laiką sportuoti su specialia veido kauke?
– Tiek su gydytoju, tiek su klubo atstovais apie tai dar nekalbėjome, bet, manau, man to neprireiks.

– Ar nesijaus baimė, savisaugos instinktas žaidžiant? Kiek svarbu bus išjungti tuos saugiklius einant į aikštę?
– Kaip ir po kiekvienos traumos, yra tam tikras barjeras, kurį reikia perlipti. Neabejoju, kad taip bus ir šiuo atveju. Jau dabar dirbu su savimi, tad dalyvaujant treniruotėse ar rungtynėse neturėtų būti baimės, nes tai tik dar labiau gali pabloginti situaciją.

– Trumpam grįžkime prie to nelemto traumos epizodo. Prabėgus šiek tiek laiko, kaip jį pamenate, kokia buvo pirma reakcija? Buvo neramu, kad gali būti kažkas rimčiau?
– Kamuolys buvo kitoje pusėje, ties centru, todėl nusprendžiau kirsti į centrą ir kovoti dėl atšokusio kamuolio. Man visai neblogai pavyko, bet prieš paliesdamas kamuolį išgirdau teisėjo švilpuką. Dėmesys tuo metu buvo būtent ten, o gynėją pastebėjau tik paskutinę sekundę, kai jau nieko negalėjau padaryti – nei galvos palenkti, nei rankų ištiesti, nei sustabdyti savęs, nes atstumas buvo per trumpas. Po susidūrimo praėjus šiek tiek laiko supratau, kad kažkas negerai ir kad negalėsiu tęsti rungtynių. Jaučiau, kad kažkas negerai žandikauliui, buvo sunku kalbėti, burna pilna kraujo.

– Interviu klubui buvote minėjęs, kad iškart po to sulaukėte daugybės žinučių. Ar jau spėjote visiems atrašyti, ar vis dar keliauja tos žinutės?
– Sulaukiau daug palaikymo. Stengiausi visiems atrašyti. Jei ką praleidau, tikiuosi, kad nesupyks, ir dar kartą dėkoju visiems už palaikymą.

– Sezonas Kroatijoje eina į pabaigą. Ar pats dar veržtumėtės į aikštę dėl tų kelių likusių turų, ar labiau norėtumėte pasisaugoti ir pradėti pasiruošimą kitam sezonui?
– Kad ir kaip norėčiau žengti į aikštę dar šį sezoną, nebus galimybės to padaryti. Gydytojo rekomendacija yra kitokia, o dar ir atgauti formą užtruktų laiko. Tikiuosi būti pasiruošęs kitam sezonui, o tai parodys laikas.

– Į pabaigą eina pirmieji jūsų paties metai Kroatijoje. Kaip juos įvertintumėte? Kiek viską palengvino tai, kad jau anksčiau turėjote legionieriaus patirties Anglijoje? Gal nebuvo šoko, ypač vos atvykus?
– Nepaisydamas sunkios pradžios, koronaviruso ar dabartinės traumos, metus vertinčiau teigiamai. Stengiuosi matyti teigiamus dalykus, tai yra labai svarbu, nes ir kitaip save nuteiki. Įgavau nemažai patirties per tokį trumpą laiką. Gal šiek tiek ir turėjo įtakos legionieriaus patirtis, čia nebuvo kalbos barjero, kuris turbūt turėjo didžiausią įtaką prieš tai išvykus.

– Ar galėtumėte išskirti, kokią įtaką jūsų paties tobulėjimui padarė darbas su Valdu Dambrausku ir Mindaugu Nikoličiumi? Ar padeda tai, kad klube yra žmonių iš gimtosios šalies, su kuriais galima pabendrauti ir lietuviškai?
– Įtaka akivaizdi. Klubo sporto direktorius Mindaugas suteikė šansą atstovauti komandai aukštesniu lygiu, kur atsiveria visos galimybės, bet toliau viskas priklauso nuo manęs. Komandos treneris Valdas labai daug prisideda prie mano tobulėjimo aikštėje, padeda suprasti silpnąsias vietas ir kaip jas patobulinti, nekantrauju sugrįžti į treniruotes. Taip pat malonu, kai yra galimybė pabendrauti lietuviškai.

– Ar padarė jie kokią nors įtaką jums pačiam augant kaip žaidėjui?
– Be abejo, aikštėje jaučiuosi labiau pasitikintis savimi, geriau suprantu patį žaidimo principą, žinau, kur ir kada judėti. Ateityje dar daugiau išmoksiu. Žmogų reikia ugdyti nuo mažens, čia labai daug priklauso nuo šeimos, trenerių bei draugų.

– Ar jau tenka pagalvoti, kokias ambicijas su klubu galėtumėte ir norėtumėte sau kelti kitą sezoną?
– Dabar visos mintys apie reabilitaciją, bet klubo tikslas yra žaisti Europoje. Sezonas dar nesibaigė, reikia laimėti likusias rungtynes ir laukti kitų komandų kluptelėjimo. Komandos žaidimas gerėja, neabejoju, kad kitą sezoną būsime dar stipresni. O mano tikslas yra būti vienu iš atakos lyderių.

– Kokia situacija dėl gijimo po traumos? Ar viskas vyksta pagal planą? Kokius pratimus jau galite atlikti, kokį krūvį prisiimate?
– Praėjęs mėnuo nuo operacijos, viskas vyksta pagal planą. Dėl kalbėjimo bėdų neturiu, o valgau vis dar minkštą maistą. Šiuo metu daugiau dirbu fiziškai, stiprinu raumenyną, dabar yra galimybė sustiprinti organizmą. Be abejo, stiprinu veido raumenis. Jau šiek tiek pradedu dirbti su kamuoliu, nemažai bėgioju.

– Kokia situacija dėl žandikaulio? Ar jau galite valgyti kaip įprastai, ar yra dar produktų, kurių gydytojai rekomenduoja vengti?
– Žandikaulio sąkandis geras. Už tai turėčiau dėkoti gydytojui ir jo personalui. Per daug negaliu išsižioti. Valgau mažiau ir lėčiau negu įprastai. Pagrindinė rekomendacija – vengti kietų produktų, labai svarbu valgyti mažais gabaliukais.

– Pastaruoju metu komandos forma, atrodo, gerėja: pasiektos lygiosios su čempionais Zagrebo „Dinamo“, laimėta prieš aukščiau lentelėje esančias „Rijeka“, Splito „Hajduk“ komandas. Kur, jūsų manymu, slypi esminės tokios formos priežastys?
– Turnyro lentelėje aukščiau stovinčias komandas stengiamės pažeisti gynyboje. Nenorime būti ta komanda, kuri didesnę rungtynių dalį ginasi, nes tai atima daug energijos ir tuomet sunku kurti atakas. Jeigu jie bus labiau pažeidžiami gynyboje, tai automatiškai visi turės pasitraukti prie savų vartų, o tada ir mes turėsime šansų. Tačiau turime būti agresyvesni atakuodami ir nebijoti rizikuoti. Norėdami kovoti dėl vietos Europoje, turime būti žaidžianti komanda. Čia treneris įdeda labai daug darbo, o mes, žaidėjai, stengiamės tai išpildyti. Tai ir matyti aikštėje pastaruoju metu.

– Po lygiųjų su čempionais „Dinamo“ V. Dambrauskas minėjo, kad nėra patenkintas rezultatu, nes galėjo būti pasiekta pergalė. Ką tai sako apie komandos ir klubo ambicijas?
– Mes nenorime stovėti vietoje, norime judėti į priekį. Turnyro lentelėje turime pakilti tarp tų komandų, kurios kovoja dėl kelialapio į Europą. Dabartiniai rezultatai rodo, kad galime būti ta komanda.

– Klubas parodė pasitikėjimą jumis ir įteikė naują ilgalaikę sutartį. Kiek jums pačiam svarbus komandos pasitikėjimas?
– Naudodamasis proga dar kartą dėkoju klubui už pasitikėjimą. Man tai labai svarbu. Tai parodo, kad jie mato potencialą manyje, o kaip man tai pavyks išpildyti, viskas priklausys tik nuo manęs. Noriu visa tai paversti matomu rezultatu.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Paulius Golubickas

2020 Rgp 12 10:14

Random faktai: 2018-19 žiemą LFF Futsal I lygos čempionate dalyvavo komanda nekaip senstelėjusiu pavadinimu "Corona". Šioje ekipoje žaidė ir dar nepakankamai tuo metu žinotas Golubickas. Turnyrą baigė 6 vietoje (8 komandos).

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Paulius Golubickas

2020 Rgp 28 22:54

10 minučių šnd gavo

Gorica po 3 rungtynių 9 taškus turi

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Paulius Golubickas

2020 Rgs 09 19:30

tiesiogiai Goricos rungtynės taurėje. Golubickas starte
https://www.facebook.com/FCGorica/video ... 894073191/

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Paulius Golubickas

2020 Spa 05 22:08

Į rinktinę po pertraukos grįžęs Golubickas: tikslas vienas – trys pergalės
https://www.lrt.lt/naujienos/sportas/10 ... s-pergales

Vienas geriausiųjų jaunųjų Lietuvos futbolininkų Paulius Golubickas po beveik metų pertraukos apsivilks šalies rinktinės marškinėlius.

Beveik vienerių metų laikotarpis nuo pastarojo karto su Lietuvos rinktinės marškinėliais P. Golubickui susiklostė permainingai. 2020-ųjų pradžioje žaidėjas pradėjo legionieriaus karjerą Kroatijoje, birželio mėnesį patyrė sunkią žandikaulio traumą bei netrukus sudarė ilgalaikę sutartį su „Gorica“.

Išsigydęs traumą P. Golubickas jau sugrįžo į rikiuotę Kroatijos ekipoje, kuri, treniruojama Valdo Dambrausko, po sužaistų septynerių naujojo sezono rungtynių žygiuoja antroje vietoje šalies čempionate.

„Smagu sugrįžti į rinktinę. Smagu grįžti iš geros atmosferos klube į gerą rinktinėje, kuri laimėjo praėjusias rungtynes. Tikimės, kad artėjančiose rungtynėse pasieksime gerus rezultatus“, – tvirtino su žurnalistais prieš pirmąją rinktinės treniruotę bendravęs P. Golubickas.

– Kaip jaučiatės po traumos? Ar esate visiškai pasveikęs?
– Po traumos jau visiškai atsigavau. Kroatijoje jau sužaidžiau keletą rungtynių. Aikštėje pasirodžiau po keitimo. Aišku, kad norėtųsi šiek tiek pagerinti fizinę formą, bet su komanda treniruojuosi jau porą mėnesių. Viską vertinu teigiamai.

– Kroatijos čempionate „Gorica“ žygiuoja tarp čempionato lyderių. Ar jus patį stebina tokie sėkmingi komandos rezultatai?
– Tokius rezultatus lemia nemažai faktorių – žaidėjų atsidavimas, trenerio indėlis, sirgaliai ir klubo atstovų darbas. Mums padeda vieningumas ir disciplina bei įsisavinta trenerio sistema.

– Kaip kroatai apskritai vertina Valdo Dambrausko ir Mindaugo Nikoličiaus darbą klube?
– Laikraščiuose tenka apie juos paskaityti ir iš ten esančių frazių galima suprasti, kad jie yra vertinami. Kai klubas rodo gerus rezultatus, į juos žiūrima kitaip.

– Kaip įsivaizduojate žaidžiančią rinktinę per artimiausias trejas rungtynes?
– Tikslas vienas – trys pergalės. Lengva nebus, bet reikia galvoti pozityviai. Į aikštę turime žengti taip nusiteikę.

– Kiek tikitės žaisti rinktinėje po pertraukos? Ar aptarėte situaciją su treneriu ir dalyvausite visose trijose rungtynėse?
– Su treneriu apie tai kalbėtis dar neteko. Viską matysime treniruotėse. Žinant, kad šiuo metu klube daug nežaidžiu, laikas rinktinėje gali būti taip pat mažesnis. Kaip bebūtų, esu pasiruošęs šimtu procentų ir gautą laiką stengsiuosi išnaudoti maksimaliai.

– Kaip pats reagavote į pirmąją rinktinės pergalę po ketverių metų pertraukos?
– Smagu. Pergalė yra visada smagu, ypač po tiek daug laiko. Kaip ir sakiau, smagu grįžti į geras emocijas.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Paulius Golubickas

2020 Spa 06 17:02

Skaudų lūžį užmarštyje palikęs P.Golubickas į rinktinę grįžo ryžtingai: „Tikslas – trys pergalės“
https://www.15min.lt/sportas/naujiena/f ... 24-1387384

Skaudžią traumą birželio pradžioje patyręs Paulius Golubickas bando užmiršti trims mėnesiams jį iš rikiuotės išvedusį susidūrimą Kroatijoje. Jau trečiadienį vienas talentingiausių Lietuvos saugų turės progą po beveik metų pertraukos užsivilkti šalies nacionalinės komandos marškinėlius.

1:0 – tokiu rezultatu pasiekta pergale baigėsi pastarosios Lietuvos rinktinės rungtynės UEFA Tautų lygos rungtynėse Albanijoje. Tokiu pačiu rezultatu baigėsi ir paskutinės rungtynės, kuriose Lietuvos garbę gynė Paulius Golubickas – tai nutiko dar 2019 m. lapkričio 17-ąją, draugiškame lietuvių mače su Naująja Zelandija.

Iš pradžių dėl koronaviruso pandemijos, o vėliau – ir dėl žandikaulio lūžio beveik 11 mėnesių Lietuvos rinktinės aprangos nesimatavęs 21-erių saugas džiaugiasi galimybe vėl pasidabinti geltona ir žalia spalvomis.

„Smagu sugrįžti į rinktinę, – žurnalistams prieš pirmąją nacionalinės komandos treniruotę kalbėjo P.Golubickas. – Smagu grįžti iš geros atmosferos klube į gerą rinktinėje, kuri laimėjo praėjusias rungtynes. Tikiuosi, kad artėjančiose rungtynėse pasieksime gerų rezultatų.“

Beveik visą vasarą gydęsis sudėtingą traumą, į aikštę „HNK Gorica“ klubui atstovaujantis saugas sugrįžo tik pačioje rugpjūčio pabaigoje. Nors kol kas Velika Goricos komandos strategas Valdas Dambrauskas dar neskiria P.Golubickui pirminio vaidmens, lietuvis jau spėjo pasirodyti po keitimo trejose rungtynėse ir tikina esąs visiškai pasveikęs.

„Po traumos jau visiškai atsigavau. Kroatijoje jau sužaidžiau keletą rungtynių, aikštėje pasirodžiau po keitimo. Aišku, norėtųsi pagerinti fizinę kondiciją, bet su komanda treniruojuosi jau porą mėnesių. Situaciją vertinu teigiamai“, – sakė P.Golubickas.

Nors Marijampolės „Sūduvoje“ 2019-aisiais užsirekomendavęs ignalinietis žaidžia nedaug, „HNK Gorica“ kol kas šturmuoja Kroatijos čempionato viršūnę. Per septynis turus 16 taškų iškovoję V.Dambrausko auklėtiniai kol kas laikosi įsikabinę net į Kroatijos futbolo grandą Zagrebo „Dinamo“, kuris žaidė susitikimu mažiau, bet turi tiek pat taškų.

„Sėkmę lemia nemažai faktorių – žaidėjų atsidavimas, trenerio indėlis, sirgaliai ir kitų klubo atstovų darbas, – savo komandos sėkmės paslaptis vardijo P.Golubickas. – Didelę įtaką daro vieningumas ir disciplina, taip pat ir įsisavinta trenerio sistema.“

Be P.Golubicko ir V.Dambrausko, „HNK Gorica“ klube dirba ir dar vienas lietuvis – komandos vadovas Mindaugas Nikoličius. Anot saugo iš Lietuvos, ekipos kryptį keičiančiam lietuvių duetui Kroatijoje skiriama labai daug gerų žodžių.

„Vietiniuose laikraščiuose skaičiau teigiamus atsiliepimus. Galima suprasti, kaip jie yra vertinami. Ypač, kai klubas rodo gerus rezultatus“, – sakė P.Golubickas.

Trumpą pasirengimo stovyklą kartu su komanda pradėjęs P.Golubickas bandys pagelbėti Lietuvos rinktinei per trejų rungtynių „langą“: jau trečiadienį Valdo Urbono auklėtiniai išvykoje žais draugišką mačą prieš estus, sekmadienį namuose Tautų lygos rungtynėse priims baltarusius, o dar po trijų dienų sieks atlaikyti revanšo atvykusių albanų spaudimą. Nors lietuviai greičiausiai nebus favoritais nė vienose iš trejų rungtynių, P.Golubickas žurnalistams rėžė, jog komanda turi tik vieną tikslą. Ir jis nėra laimėti sykį ar du.

„Tikslas vienas – trys pergalės, – pareiškė saugas. – Lengva nebus, bet reikia galvoti pozityviai. Į aikštę turime žengti taip nusiteikę.“

Ar pats P.Golubickas gaus šansą prisidėti prie tų pergalių siekio?

„Su treneriu apie tai kalbėtis dar neteko. Viskas pasimatys per treniruotes. Žinant, kad šiuo metu klube daug nežaidžiu, laikas rinktinėje gali būti taip pat mažesnis. Tačiau esu pasiruošęs šimtu procentų ir aikštėje atiduosiu visas jėgas“, – tikino jaunasis futbolininkas.

Nors pats rinktinės stovykloje ir rungtynėse nedalyvavo, prieš beveik mėnesį P.Golubickas prilipęs prie ekrano stebėjo tai, ko prieš tai nebuvo beveik ketverius metus. Lietuvos rinktinė net ir be „HNK Gorica“ saugo, Arvydo Novikovo, Fiodoro Černycho, geriausio 2019 m. šalies futbolininko Ernesto Šetkaus ir kelių kitų svarbių žaidėjų išvykoje nugalėjo Albaniją ir oficialiose rungtynėse laimėjo pirmąsyk nuo 2016 m. P.Golubickas, nepaisant to, kad prie jos neprisidėjo, krykštavo džiaugsmu.

„Smagu. Pergalė yra visada smagu, ypač kai ją pavyksta iškovoti po tokios ilgos pertraukos. Labai džiaugiausi. O dabar smagu grįžti į geras emocijas“, – tikino futbolininkas.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Paulius Golubickas

2020 Spa 09 17:58

P. GOLUBICKAS: APIE SEZONĄ KROATIJOJE, NELEMTĄ TRAUMĄ IR RINKTINĖS TIKSLUS

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Paulius Golubickas

2020 Spa 09 20:56

P. Golubickas: Apie sezoną Kroatijoje, nelemtą traumą ir rinktinės tikslus
https://lff.lt/news/11466/p-golubickas- ... s-tikslus/

Spalio 11 dieną Lietuvos rinktinė Vilniuje susitiks su Baltarusijos rinktine. Lietuviai šiomis rungtynėms užbaigs pirmąjį UEFA Tautų lygos ratą. Į nacionalinę rinktinę po pertraukos sugrįžęs Paulius Golubickas džiaugėsi, jog nuotaikos rinktinėje – geros ir tikisi, jog sekmadienį jos bus dar geresnės.

„Iškovojome pergalę prieš estus, laukiame sekmadienio ir tikimės dar vienos pergalės. Šiandien vėl treniravomės, kas atsistatė, kas pajudėjo. Labai džiaugiuosi sugrįžęs į rinktinę, teko praleisti kelias stovyklas dėl traumos, bet dabar viskas gerai ir džiaugiuosi būdamas čia“, – kalbėjo P. Golubickas.

Apie sezoną Kroatijoje

Talento iš Ignalinos šįmet laukė rimčiausias išbandymas karjeroje – saugas persikėlė į Kroatijos aukščiausioje lygoje žaidžiantį „HNK Gorica“ klubą. Pasak Pauliaus, sezonas buvo sudėtingas, tačiau naudingas.

„Pirma sezono pusė buvo gana sudėtinga, iš pradžių išvis labai sunkiai įsivažiavau, po to sekė pandemija. Po pandemijos jau atsigavau, teko ir įvartį įmušt, ir rezultatyvų perdavimą atlikti – buvau pakilime, įgavau pasitikėjimą savimi. Tuomet sekė trauma, teko praleisti porą mėnesių, dabar jau atsigaunu.

Žinoma, treneris įdėjo labai didelį indėlį tiek komandai, tiek man pačiam. Visas trenerių štabas tikrai padeda, ypač daug dirbu su smūgiavimo treneriu, kurį jau daug kartų minėjau. Šiandien net A. Skerla priėjo, sako, „dadėjęs truputį ant smugiavimo“, tai tam ir dirbam, sakau. Po truputį atsigaunu po traumos, gaunu vis daugiau praktikos, bandau įeiti į ritmą ir tikiuosi, kad ateityje būsiu dar labiau pasiruošęs“, – pozityvumo nestokojo rinktinės saugas.

Apie traumą ir reabilitaciją

Kuomet P. Golubickas susidūrė su gynėju Tomislav Božić ir po susidūrimo liko gulėti ant žemės, tai sukėlė didelį šoką komandos draugams, treneriams, visam personalui bei futbolo aistruoliams. Vis dėlto, medikai greitai išvežė Paulių į ligoninę, o jau ne už ilgo P. Golubickas pasidalino nuotrauka, kurioje dėkojo visai futbolo bendruomenei už palaikymą.

„Aš viską atsimenu. Daug kas klausinėjo, ar susidūrimo metu nepraradau sąmonės, bet ne, viską atsimenu. Atsimenu, kad jis (T. Božić) tiesiog stovėjo vietoje, o aš iš inercijos bėgau ir į jį atsimušiau. Jokių rankų, nieko netiesiau, ten buvo milisekundės, tiesiog nespėjau. Pačioj pradžioj buvo labai nemalonu, bet po operacijos, tinimui atslūgus, viskas labai greitai praėjo, nes beliko klausimas kada sugis kaulai ir jau po mėnesio pradėjau sportuoti“, – kalbėjo P. Golubickas.

Apie pratęstą sutartį su „HNK Gorica“

Praėjus vos kelioms valandoms po to, kai P. Golubickas buvo išleistas iš ligoninės, jis atvyko į Velikos Goricos miesto stadioną bei pasirašė ketverių metų sutartį su HNK „Gorica“. Žandikaulio operacijos pasekmės vis dar buvo labai matomos, Pauliui vis dar buvo sunku šnekėti, tačiau jis negalėjo paslėpti savo džiaugsmo.

„Labai džiugu, kad „HNK Gorica“ pratęsė sutartį. Mano buvusi sutartis jau buvo besibaigianti, buvo likę keli mėnesiai ir buvau nežinioje – kas bus toliau. Klubas maloniai nustebino, tikrai labai džiaugiuosi ir dėkoju. Tikiuosi, kad pavyks ne tik žodžiais, bet ir veiksmais atsidėkoti“, – entuziazmo neslėpė futbolininkas.

Apie V. Dambrausko fenomeną

Sėkmingai Kroatijos aukščiausioje futbolo lygoje startavęs vyriausiasis treneris Valdas Dambrauskas sulaukė įvertinimo. „HNK Goricos“ vyriausiasis treneris pripažintas geriausiu čempionato rugsėjo mėnesio treneriu, o praėjusį sezoną tokio įvertinimo lietuvis sulaukė dukart.

„Valdas Dambrauskas – labai protingas žmogus, daug skaitantis žmogus. Man labai įsiminė jo disciplina ir filosofija – jis žino ką daro, moka bendrauti su žaidėjais tiek aikštėje, tiek už jos ribų, nepaliks nei vieno šone, visiems duos šansą. Jis visus žaidėjus suveda į vieną tikslą ir mums duoda rezultatą. Čia susideda daug faktorių – tiek geros treniruotės, tiek analizės, tiek visas trenerių štabo darbas. Futbolas yra komandinis žaidimas“, – komplimentų trenerių štabui negailėjo P. Golubickas.

Apie sugrįžimą į rinktinę

Paulius Golubickas po pertraukos grįžo į rinktinės sudėtį. Naujame UEFA Tautų lygos sezone debiutuosiantis saugas teigė, jog dabar rinktinė labiau pasitiki savo jėgomis ir pabrėžė komandos vieningumą.

„Pirma pergalė Albanijoje lėmė daug – ji pridėjo papildomo pasitikėjimo, dabar jau ir su kamuoliu jaučiamės užtikrinčiau. Taip, galima sakyti, jog varžovas buvo ne Portugalija, ne Ukraina ar Serbija, bet mes žaidžiame tikrai neblogai – tas matėsi rungtynėse ir Albanijoje, ir Estijoje. Tikimės, kad pergalių tik daugės ir viskas bus gerai. Rinktinės stiprybė – vieningumas, vienas kito palaikymas, pasitikėjimas ir kova vienas už kitą“, – kalbėjo P. Golubickas.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Paulius Golubickas

2020 Lap 23 18:42

šiandiena pradės startinėje sudėtyje

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Paulius Golubickas

2020 Lap 24 12:45

„Gorica“ namuose 1:0 nugalėjo „Varaždin“ ekipą, o Paulius Golubickas žaidė statinėje sudėtyje ir aikštėje praleido 60 minučių. Vienintelį įvartį „Gorica“ įmušė 20 minutę, kuomet realizavo paskirtą baudinį. Po šios pergalės „Gorica“ klubas su 22 taškais lieka trečioje vietoje, bet dabar vos tašku atsilieka nuo antroje vietoje esančio „Osijek“ klubo, kuris yra sužaidęs vieneriomis rungtynėmis daugiau.

Visą straipsnį galite rasti https://www.sportas.lt/naujiena/424282/ ... -arabijoje

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Paulius Golubickas

2020 Lap 29 23:39

Dambrausko komanda Kroatijos čempionate prarado svarbius taškus
https://www.lrt.lt/naujienos/sportas/10 ... ius-taskus

13-ajame Kroatijos futbolo pirmenybių ture taškus prarado Valdo Dambrausko treniruojama „HNK Gorica“. Lietuviškasis klubas namuose sužaidė lygiosiomis 1:1 su Zagrebo „Lokomotiva“.

Iki šių rungtynių V. Dambrausko ekipa buvo iškovojusi dvi pergales iš eilės. Rungtynės su „Lokomotiva“ iš pradžių taip pat nieko blogo nežadėjo – jau 13-ąją minutę „HNK Gorica“ įsiveržė į priekį, kai 11 metrų baudinį realizavo rezultatyviausias komandos žaidėjas Kristijanas Lovričus. Visgi varžovai pabudo ir antrojo kėlinio pradžioje išlygino rezultatą.

65-ąją minutę V. Dambrauskas į aikštę metė Paulių Golubicką, tačiau jam pakeisti rungtynių baigties nepavyko – mačas baigėsi taikiai.

„Gorica“ su 23 taškais lieka trečioje pozicijoje. Nuo lyderių juos skiria tik 3 taškai.

cikonio
Pranešimai: 114
Užsiregistravo: 2020 Vas 23 13:28

Re: Paulius Golubickas

2020 Gru 03 10:33

Su Slaven Belupo (0:1) reikėjo su slidėm žaist :lol: Pradėjau žiūrėt, bet po 5 minučių pamečiau - į futbolą nė iš tolo nepanašu :mrgreen: Paulius, kaip suprantu, ant suolo prasėdėjo :(

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Paulius Golubickas

2020 Gru 08 11:59

Prie „Gorica“ žygio į taurės ketvirtfinalį P.Golubickas prisidėjo rezultatyviu perdavimu
https://www.sportas.lt/naujiena/425029/ ... -perdavimu

Pirmadienio vakarą į Kroatijos taurės ketvirtfinalį pateko HNK „Gorica“ klubas, kurį treniruoja Valdas Dambrauskas. V.Dambrausko ekipa aštuntfinalyje 3:1 nugalėjo Zagrebo „Lokomotiva“ klubą, o prie pergalės prisidėjo ir lietuvis Paulius Golubickas.
P.Golubickas šias rungtynes pradėjo ant suolo, bet į aikštę žengė iškart po pertraukos. Futbolininkas gerai įsiliejo į komandos žaidimą ir sugebėjo atlikti rezultatyvų perdavimą, po kurio buvo įmuštas trečiasis „Gorica“ įvartis (77 min.)

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Paulius Golubickas

2021 Sau 15 19:56

Draugiškose pasižymėjo
Paveikslėlis

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Paulius Golubickas

2021 Sau 19 16:34

Golubickas starte. pasikeitė treneris gal ir Pauliaus statusas pasikeis

Grįžti į