Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Lietuvos futbolas bendrai

2020 Vas 13 18:11

A.Klipavičius įkūrė Profesionalių futbolininkų asociaciją, kuri jau sulaukė nemenko susidomėjimo. Manau sveikintinas žingsnis, nes anksčiau įkurta LFŽA realiai nevykdo veiklos ir žaidėjų interesų visiškai neatstovauja.

A. Klimavičius: „Futbolininkų susidomėjimas asociacija viršijo lūkesčius“
Visą straipsnį galite rasti https://www.futbolas.lt/naujiena/407684 ... -lukescius

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Lietuvos futbolas bendrai

2020 Lap 23 15:51

PFA Lietuva prisidėjo prie 12 futbolininkų kreipimosi į FIFA ir FIFPRO sukurtą fondą dėl skolų kompensacijos
https://www.pfasociacija.lt/blog/pfa-li ... -ir-fifpro

2020 metų pradžioje FIFA ir FIFPRO sukūrė 16 milijonų dolerių fondą „FIFA Fund for Football Players“, kuris skirtas futbolininkams nukentėjusiems nuo futbolo klubų bankroto ar jų išnykimo.

Dėka šio fondo, futbolininkams atsirado viltis atgauti uždarbį, net jei futbolo klubas nebeegzistuoja ir liko skolingas futbolininkams. Šiuo metu vyksta pirmasis etapas, kuriame yra skirta 5 milijonai dolerių, tai 2015 - 2020 metais nukentėjusiems futbolininkams skirti pinigai.

Pasak, FIFPRO, paraiškų į šį etapą jau gauta apie 500.

PFA Lietuva visiems dvylikai futbolininkų padėjo surinkti reikiamus dokumentus bei užpildyti paraišką į „FIFA Fund for Football Players“ fondą.

„Dėka šios FIFA ir FIFPRO iniciatyvos, futbolininkams atsirado viltis atgauti uždirbtus pinigus, net jei komanda jau nebeegzistuoja. Kadangi, ši FIFA ir FIFPRO iniciatyva nauja, tai yra labai sunku prognozuoti ar visi futbolininkai sulauks teigiamų atsakymų iš šio fondo. Reikia suprasti, kad tai 12 skirtingų futbolininkų istorijų, su skirtingais futbolo komandų teisiniais statusais. Fondas veiks ir ateityje, todėl įgavę šiais metais patirties ir ateityje galėsime padėti nukentėjusiems futbolininkams“ – teigė PFA Lietuva prezidentas Arūnas Klimavičius.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Tarptautinių organizacijų aktualijos

2021 Geg 10 16:42

PFA Lietuva atstovaujamus futbolininkus pasieks išmokos iš FIFPro ir FIFA fondo
https://www.facebook.com/PFALietuva/pos ... 6580879586

FIFA ir FIFPro 2020 metais įkurtas fondas "FIFA Fund for Football Players" skirtas padėti futbolininkams, nukentėjusiems dėl futbolo klubų išnykimo ar jų patirto bankroto. Pirmajame etape, 2015-2020 metais nukentėjusiems futbolininkams, skirta 3 milijonai USD.

„Džiugios naujienos pasiekė PFA Lietuva atstovaujamus futbolininkus. Vakar gautas oficialus patvirtinimas iš FIFA ir FIFPro, kad jų banko sąskaitas pasieks kompensacija dėl futbolo klubo išnykimo ir likusių jų įsiskolinimo. Šio fondo veikla finansiškai padės ir ateityje nukentėsiantiema futbolininkams. Džiugu, kad dėka PFA Lietuva, Lietuvos futbolininkai neliko nuošalyje ir spėjome pasinaudoti šiuo projekto pirmuoju etapu“ – sako PFA Lietuva prezidentas A.Klimavičius.

Ž.Karčemarskas iš bankrutavusio klubo atgavo dalį skolos
https://www.sportas.lt/naujiena/432897/ ... ali-skolos

Profesionalių žaidėjų sąjungos prezidentas Arūnas Klimavičius dar praėjusių metų vasarą kreipėsi į pernai karjerą baigusį Žydrūną Karčemarską su pasiūlymu pabandyti per FIFA ir FIF PRO bendrą projektą atgauti pinigus, kurių vartininkas neatgavo bankrutavus Turkijos „Gaziantepspor“ klubui. Šią savaitę paaiškėjo, kad dalį tų pinigų Ž.Karčemarskas atgaus.

„Neslėpsiu, kad ir man pačiam tas projektas atrodė miglotai, nes mes iki šiol nesame oficialūs FIF PRO nariai. Vis tik, patariau Žydrūnui pabandyti. Ir ne tik jam. Paraiškas teikė buvęs „Palangos“ legionierius Sergejus Mošnikovas bei būrys buvusių „Ekrano“ žaidėjų. Rezultatas toks, kad S.Mošnikovas taip pat atgavo nemažą dalį nesumokėtų pinigų, o ekraniečių paraiškos atmestos tik dėl to, kad Panevėžio klubas bankrutavo seniau nei 2015 metais“, - sportas.lt sakė A.Klimavičius.

Pirmajame projekto etape dalyvavo futbolininkai, nukentėję nuo bankrutavusių arba veiklos nebetęsiančių klubų 2015 – 2020 metais. Tuomet buvo išdalinti trys milijonai eurų. Prasidėjęs antrasis etapas apims 2020 – 2021 metus. A.Klimavičius tikisi, kad jame dalyvaus dar daugiau jo klientų.

„Visų pirma, pažymėsiu, kad antrajame etape žaidėjai gali tikėtis atgauti didesnę dalį, nes pinigų yra skirta tiek pat, o bankrotų terminas yra mažesnis penkis kartus. Visų antra, niekam ne paslaptis, kad probleminių klubų Lietuvoje yra. Nėra ko slėpti, nemažai dėmesio skiriu Klaipėdos „Atlanto“ ir „Vilniaus Vyčio“ situacijoms. Nors klubai oficialiai dar „gyvi“, tačiau nemaža tikimybė, kad į fondą kreipsimės su šių klubų buvusiais žaidėjais. Taip pat turime „Palangos“ pavyzdį, tačiau čia viskas gerokai paprasčiau – klubo nėra, to klubo buvę žaidėjai jau kreipėsi į mane ir ieškome sprendimų“, - pasakojo A.Klimavičius.

Lietuvos profesionalių žaidėjų sąjunga vienija apie 250 futbolininkų.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

PFA Lietuva

2022 Spa 30 17:17

A.Klimavičius: „Prisijungimas prie FIFPro suteiks naudos ne tik futbolininkams, bet ir klubams bei federacijai“
https://www.sportas.lt/naujiena/465724/ ... ederacijai

Urugvajuje, Montevidėjaus mieste vykstančioje FIFPro generalinėje asamblėjoje, Lietuvoje veikiančiai Profesionalių futbolininkų asociacijai buvo suteiktas oficialus statusas. Šiais metais kartu su Angolos asociacija, „PFA Lietuva“ gavo stebėtojo statusą ir tapo pirmąja asociacija Baltijos šalyse, kuriai pavyko pasiektį tokį lygį.

„Visų pirma, tai beveik trejų metų darbo įvertinimas ir kartu didelė ataskomybė žiūrint į priekį. Neslėpsiu, pagrindinis „PFA Lietuva“ tikslas ir buvo tapti FIFPro šeimos dalimi. Malonu, kad Lietuvos vardas nuskambėjo pasaulinėje genaralinėje asamblėjoje ir visos asociacijos išgirdo apie tai, kad Lietuva turi kokybišką ir jau įvertintą asociaciją“, - sakė „PFA Lietuva“ prezidentas Arūnas Klimavičius.

Kas yra FIFPro ir kuo ji svarbi Lietuvai?

Pateiksiu paprastą pavyzdį. Įsivaizduokite Lietuvos futbolo federaciją be FIFA ir UEFA užnugario, finansų, bendrų projektų ir turint šių organizacijų palaikymą. Lygiai taip pat ir žaidėjų asociacijoms – FIFPro yra žaidėju asociacijas visame pasaulyje jungianti organizacija ir suteikianti bei padedanti joms dar kokybiškiau dirbti.

Kokią konkrečią naudą pajus futbolininkai bei „PFA Lietuva“?

Noriu pažymėti, kad naudą pajus ne tik futbolininkai ir „PFA Lietuva“, bet ir futbolo klubai bei LFF. Šiuo metu, kai turime oficialų statusą, ir mes galime atvežti į Lietuvą FIFPro projektus, kurių anksčiau negalėjome.

Lietuvos futbolininkai ateinančiais metais jau dalyvaus FIFA FIFPro World 11 organizuojamuose rinkimuose renkant geriausius futbolininkus. Turėsime dar didesnį teisinį palaikymą auksčiausiu lygiu. Dalyvausime FIFPro organizuojamuose kongresuose ir konferencijose.

Greitu metu planuoju apsilankyti Amsterdame FIFPro būstinėje ir sužinoti, kokie tikslai ir užduotys bus keliamos mums artimiausiu metu bei supažindinti išsamiau su Lietuvos futbolo problemomis ir rasti bendrus sprendimus, kurie padės Lietuvos futbolui žengti į priekį.

Kokie statusai yra FIFPro organizacijoje ir kokie veiksmai toliau?

Pirmas statusas, kurį suteikia FIFPro, yra stebėtojo statusas. Nuo tos dienos, kai įsikūrėme, FIFPro mus stebėjo. Prieš metus teko užpildyti didelę Lietuvoje nuveiktų darbų ataskaitą. Kadangi padaryti darbai jiems tiko, mums buvo skirtas šis oficialus statusas. Kitas laiptelis yra kandidato statusas ir po to tik skiriama pilna narystė.

Kiekvienam statusui skirtingi reikalavimai ir norint žengti žingsnį į priekį reikia atlikti daug darbų. Dėsime visas pastangas, kad po 2-3 metų būtų suteiktas kandidato statusas. Tikiu, kad su „PFA Lietuva“ komanda ateityje galime turėti pilną narystę FIFPro ir sedėti prie vieno stalo lygiomis teisėmis su didžiausiomis futbolo šalimis.

Kokie tie beveik 3 metai buvo „PFA Lietuva“ organizacijai?

Su futbolininkais yra puikus ryšys nuo pat pirmos dienos ir dabar jau esame padėję netoli 200 futbolinkų ir futbolininkių. Pinigine išraišką esame padėję atgauti per 100 tūkstančių eurų, laimėję ne vieną bylą FIFA drausmės komisijoje ir padėję pasirašyti bei nutraukti nemažai kontraktų.

Taip pat labai svarbu pažymėti ir klubų požiūrį, kuris evoliucionavo. Šiai dienai, mes esame partneriai ir labai dažnai klubai į „PFA Lietuva“ kreipiasi dėl konsultacijos įvairiais teisiniais ir net buitiniais klausimais. Taip pat su klubais bendradarbiaujame projekte, kur padedame futbolininkams rasti naujas komandas. Taip jau ne vienas futbolininkas rado naują darbovietę. Šiai dienai, mums tapus FIFPro dalimi, galėsime pasiūlyti dar daugiau bendrų projektų ir iš to laimės visas Lietuvos futbolas.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: PFA Lietuva

2022 Spa 30 17:18

PFA Lietuva turi oficialų statusą FIFPRO

https://www.youtube.com/watch?v=E1vMwyAay7E

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: PFA Lietuva

2022 Gru 14 14:10

PFA pergalė – šešiems lietuviams grąžinta beveik 30 tūkstančių dolerių
https://www.sportas.lt/naujiena/468566/ ... iu-doleriu

Arūno Klimavičiaus vadovaujama Profesionalių futbolininkų asociacija per FIFA/FIFPRO fondą šešiems Klaipėdos „Atlantui“, Vilniaus „Vyčiui“ ir „Palangai“ atstovavusiems žaidėjams padėjo susigrąžinti beveik 30 tūkstančių dolerių skolą. Tarp „laimėtojų“ – penki futbolininkai iš Lietuvos ir vienas iš Australijos.

„Teko palaukti, bet manau geresnių dovanų prieš Kalėdas sunku įsivaizduoti“, - sprendimą komentavo A.Klimavičius.

„Futbolo klubų skolos nenusirašo. Jei klubai ateityje atgims, pinigus kuriuos fondas sumokėjo futbolininkams, teks klubams pinigus (apmokėta įsiskolinimą) pervesti atgal į fondą.

Viena istorija unikali ir pamokanti. Futbolininkas buvo be kontrakto (tik žodinis suitarimas), su didele klubo skola ir didelės vilties atgauti pinigus nebuvo. Kai paskambino, nieko pažadėti negalėjau. Po pusmečio jau turėjome garantinį skolos lapą, laimėtą LFF drausmės komiteto bylą ir viltį, kad paraiška fonde bus patenkinta.

Ši istorija pamokanti. Iš probleminės futbolo komandos tik du futbolininkai kreipėsi į „PFA Lietuva“, kiti nusprendė pakentėti, tikėti pažadais. Iki sezono pabaigos nusprendė žaisti be jokių garantijų. Po sezono klubo jau nebebuvo kaip ir vilčių atgauti skolas“, - savo facebook paskyroje rašė A.Klimavičius.

Į trečią etapą jau pateiktos dar dvi paraiškos, bet tai ne Lietuvos klubas, kuris susidūrė su bėdomis, o Vokietijos.




„Praeitais metais, surinkome futbolininkams reikiamus dokumentus ir pateikėme paraiškas į FIFA ir FIFPRO fondo antrajį etapą. Šeši futbolininkai atgaus pinigus, kuriuos liko skolingi išnykę futbolo klubai. Priminsiu, kad ir pirmajame etape padėjome keturiems futbolininkams atgauti dalį skolų. Šį kartą, fondas padengė visą skolą, susidariusią dėl futbolo klubų kaltės. Norisi pasidžiaugti FIFPRO organizacija, kuri bendrai su FIFA sukūrė tokį projektą, kurio naudą pajunta ir Lietuvos futbolininkai” – sako PFA Lietuva prezidentas Arūnas Klimavičius.

FIFA ir FIFPRO 2020 metais įkurė fondą "FIFA Fund for Football Players", skirtą padėti futbolininkams, nukentėjusiems dėl futbolo klubų išnykimo ar jų patirto bankroto.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: PFA Lietuva

2023 Kov 06 05:51

PVS #167 Arūnas Klimavičius

https://youtu.be/p0c-wPJfKJE

Lietuvos futbolas jau numirė? Kas atsitiktų, jie Lietuvos rinktinėje žaistų Ronaldo? Į šiuos klausimus šiandienos epizode atsakys ilgametis Lietuvos futbolo rinktinės gynėjas - Arūnas Klimavičius, kuris ir pabaigęs karjerą liko ištikimas šiai sporto šakai. Apie gyvenimą Kazachstane, komandos lėktuvų nusileidimus ant pievų bei dar daug sužinosite per ateinančias keletą valandų!

00:00:00 Pagaliau Original PVS INTRO
00:04:12 Albanijos mafija futbolo pasaulyje
00:12:40 Kazachstano sugedę lėktuvai
00:18:51 KGB atsilikę sporto direktoriai
00:21:07 Nupirkti Argentiniečiai už 400Eur ir lažybų pinklės
00:23:35 Futbolas JAV nedomina jaunų žmonių
00:29:12 Investavimas į žaidėjus ir pinigų dalinimas
00:35:43 Padaviau rusijos klubą į teismą, nes nemokėjo pinigų
00:44:52 Pasiunčiau teisėją
00:47:23 Kaip žaidėjas kelią savo kainą? Kontraktų blefas
00:54:14 Kiek reikia talento ir sėkmės gerai karjerai?
01:00:11 Futbolininko disciplina ir alkoholio spąstai
01:08:09 “Lietuvos futbolas miręs” spaudimas iš soc.tinklų
01:12:24 Ar nėra tabu eiti pas sporto psichologą?
01:20:28 Kaip pritraukti žiūrovus? Dešrelių kepimas prieš varžybas
01:29:03 Žmonės atėjo pažiūrėti į Ronaldo
01:35:19 Filmo Nuošalėje lengva propaganda
01:38:42 Jeigu turėtume du Ronaldo

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: PFA Lietuva

2023 Bir 07 11:26

4 sėkmingi prisiteisimai iš Atlanto, po 1 iš Narbuto Vilniaus ir Vyčio.
https://digitalhub.fifa.com/m/4eed88da0 ... riod-3.pdf

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: PFA Lietuva

2024 Vas 17 22:57

PFA Lithuania making strides: "Clubs now respect player contracts more"
https://fifpro.org/en/who-we-are/fifpro ... racts-more

Grįžti į