bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Planuojamas naujas stadionas Vilniuje

2011 Sau 18 13:42

Kada Vilnius turės modernų futbolo stadioną?
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujienos/n325_.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Vilnius išlieka vienintele Europos Sąjungos valstybių sostine, kuri neturi nacionalinėms futbolo rinktinėms oficialioms rungtynėms UEFA keliamų reikalavimų atitinkančio stadiono. Sostinėje paskutinį kartą oficialias rungtynes Lietuvos rinktinė žaidė 2005 metais.

Vilniaus miesto savivaldybė ketina taisyti situaciją ir šiais metais numatė investicijas sporto bazių statybai ir atnaujinimui. Sostinės savivaldybės planuose – modernus, futbolui skirtas stadionas, talpinantis 10-12 tūkstančių žiūrovų. Jį būtų galima pastatyti iki 2013 metų. Po Vilniaus miesto sporto tarybos posėdžio pakalbinome sostinės vicemerą Gintautą Babravičių.

Kada Vilniuje atsiras modernus, europinius standartus atitinkantis futbolo stadionas?
Stadiono nebuvimas – problema, kuri bado akis ne tik patiems vilniečiams, bet jau tapo mūsų gėda ir tarptautiniu mastu. Nei nacionalinė futbolo rinktinė neturi kur sostinėje žaisti, nei klubai. „Žalgiris“ pernai padarė didžiulį šuolį – „atgimė iš pelenų“ ir tapo bronziniu prizininku. Tai, kad Vilnius neturi kompaktiško stadiono yra didelė bėda. 2013 metais Lietuvoje vyks Europos jaunių futbolo čempionatas. Jeigu Vilnius nori, kad šis renginys neaplenktų sostinės ir čia vyktų Europos čempionato rungtynės, privalo pasistatyti nedidelį, 10-12 tūkstančių vietų stadioną.

Kiek kainuotų toks stadionas?
Stadiono kaina – apie 80 milijonų litų. Tokia kaina būtų už galutinį projekto įgyvendinimą, liaudiškai sakant „su rakto įteikimu“. Iki 50 milijonų litų yra numačiusi skirti Vyriausybė, kaip tarptautinių organizacijų paramą apie 2 milijonus eurų skirtų Lietuvos futbolo federacija. Vilniaus miestas galėtų prisidėti savo iniciatyva ieškant vietos, rengiant projektą. Jeigu viskas vyks sklandžiai, galima tikėtis, kad iki 2013 metų Vilnius turės futbolo stadioną.

Kurioje sostinės vietoje gali iškilti naujas stadionas?
Šiuo metu vyksta vietos parinkimo darbai, diskutuojama dėl kelių variantų. Galimos vietos – buvęs „Darbo rezervų“ stadionas Vingio parke, neatmetama galimybė stadioną statyti Žirnių gatvėje. Tačiau Žirnių gatvėje kyla problemų, nes reikia išpirkti tris privačius žemės sklypus, pastatyti viaduką per greitkelį ir nutiesti kelią gyventojams. Todėl projektas užtruktų ir pabrangtų. Lietuvos futbolo federacija neseniai perėmė „Vėtros“ stadiono valdymą, tačiau ten plėsti stadiono nėra galimybių.

Koks likimas jau ne vieną dešimtmetį Šeškinėje statomo nacionalinio stadiono?
Yra prošvaisčių ir dėl nacionalinio stadiono, šis projektas gali atgimti. Noriu pabrėžti, kad jokios konkurencijos tarp šių stadionų nėra. Nacionalinis stadionas bus multifunkcinis, ten sportas užims apie 25 procentus visos veiklos. Tik futbolui skirti stadionai, apie kokį kalbėjome, Europoje statomi jau daugiau nei du dešimtmečius ir Lietuvos sostinei toks stadionas yra labai reikalingas.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Planuojamas naujas stadionas Vilniuje

2011 Rgs 13 15:12

Nepyk, kariau, bet tavo vakarykščius postus čia ištryniau ir patalpinau teisingoje temoje (tik jau teko savo vardu talpinti..): http://www.90min.lt/post19363.html#p19363" onclick="window.open(this.href);return false;

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Įvairios bazės

2012 Lie 04 15:24

Vilniaus miestas ketina įsigyti ketvirtosios UEFA kategorijos futbolo stadioną
(1)
http://www.DELFI.lt" onclick="window.open(this.href);return false;
2012 m. liepos 4 d. 15:06

Stadiono statybos
Stadiono statybos
© DELFI (Š.Mažeikos nuotr.)

Vilniaus miesto savivaldybės taryba nusprendė įsigyti ketvirtosios UEFA kategorijos futbolo stadioną. Turint aukščiausios kategorijos šiuolaikišką futbolo stadioną, Vilnius turės galimybę vykdyti Lietuvos nacionalines futbolo rungtynes, bus sudarytos sąlygos sostinės futbolo komandų treniruotėms. Po svarstymų komitetuose nuspręsta, kad stadionas turės talpinti mažiausiai 10 000 žiūrovų. Tikimasi, kad stadionas galėtų atsirasti jau po 2 metų.

„Dabar miestas neturi nei vieno stadiono, kuris atitiktų IV kategorijos UEFA standartus, ir negali priimti nacionalinių futbolo rungtynių. Šiame stadione vyks svarbios Lietuvos nacionalinės rinktinės, taip pat futbolo klubų aukščiausio lygio varžybos. Be to, sportininkai turės optimalias sąlygas treniruotėms, o gerbėjai galės stebėti rungtynes šiuolaikiškame stadione. Įsigijus stadioną bus sukurtos naujos darbo vietos, mokami mokesčiai bei gaunamos pajamos į miesto biudžetą“, – sako Vilniaus vicemeras Jaroslavas Kaminskis.

Remiantis sprendimu, skelbiamų derybų būdu būtų įsigytas futbolo stadionas, atitinkantis ketvirtosios UEFA kategorijos standartus. Numatyta, kad vieno žiūrovo vietos stadione kaina neturi viršyti 2500 eurų, išsimokėjimo už stadioną terminas – 10 ir daugiau metų. Planuojama, kad pirkimo procedūros prasidės jau šį rudenį.

Pagal UEFA ketvirtosios kategorijos reikalavimus, stadionas turi talpinti mažiausiai 10 000 žiūrovų, turėti 500 atskirų vietų svarbiems svečiams. Taip pat stadione turi būti įrengta 75 darbo vietos žurnalistams bei 75 vietų skaičiaus spaudos konferencijų salė, 25 vietos komentatoriams, 2 televizijos studijos, vietos 25 fotografams ir 4 kameroms. Futbolo aikštės matmenys turi būti 105 m. ilgio ir 68 m. pločio.

Naujasis sostinės stadionas būtų skirtas futbolui, stadiono infrastruktūra taip pat galėtų naudotis miesto kultūrinių, pramoginių renginių organizatoriai.

Skaitykite daugiau: http://sportas.delfi.lt/abroad/vilniaus ... z1zejM47ke" onclick="window.open(this.href);return false;

kažkokia mitologija, ten pas juos pranešimų spaudai nemoka daryti, ar paprasčiausiai iš nieko ta pranešima rašė, kaip suprast įsigyti...

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Įvairios bazės

2012 Lie 04 16:19

ant smūgio tą patį straipsnį perrašė :) perkeliu prie žalgirio :)

...

Re: Įvairios bazės

2012 Lie 05 10:16

Vilniaus miestas ketina įsigyti ketvirtosios UEFA kategorijos futbolo stadioną
(1)
http://www.DELFI.lt" onclick="window.open(this.href);return false;
2012 m. liepos 4 d. 15:06

Stadiono statybos
Stadiono statybos
© DELFI (Š.Mažeikos nuotr.)
Stadioną reikia pirma pastatyti, o jau tada pirkti ar parduoti... :lol:

O karys, kaip visada, kopijuoja viską.... :twisted: Kur ta nuotrauka??? Du kartus parašyta Stadiono statybos, kurių čia nė kvapo nėra....
Nutrink tą niekalą... Kažkaip nefaina žiūrėti į tai.
kažkokia mitologija, ten pas juos pranešimų spaudai nemoka daryti, ar paprasčiausiai iš nieko ta pranešima rašė, kaip suprast įsigyti...
Rašo tam, kad rašytų, pigi chaltūra ir tiek. :lol:

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Planuojamas naujas stadionas Vilniuje

2013 Sau 12 12:32

STATYTOJAS PAAIŠKĖS PAVASARĮ
http://nt.eversus.lt/naujienos/2802" onclick="window.open(this.href);return false;
Violeta Bagdanavičiūtė
2013 01 06

Vilniaus miesto savivaldybės paskelbtas naujo futbolo stadiono, atitinkančio ketvirtosios UEFA kategorijos standartus, statybos darbų pirkimo konkursas stringa. 2012 metų gruodžio pradžioje savivaldybė buvo nurodžiusi, kad laimėtojas paaiškės po poros mėnesių, o dabar teigia, kad tai užtruks dar 3-4 mėnesius, nes pasiūlymai vis dar teikiami. Gruodžio pradžioje Vilniaus miesto savivaldybė paskelbė naujo futbolo stadiono statybos darbų pirkimo konkursą ir kol kas sulaukė dviejų dalyvių. Gruodžio 7 dieną, praėjus mėnesiui po konkurso paskelbimo, Vilniaus miesto savivaldybė buvo informavusi, kad naujo futbolo stadiono statybos rangovo konkursui paraiškas pateikė 2 dalyviai. Vienas iš jų yra Ūkio bankas, kuris pernai perėmė UAB „Žalgirio sporto arena“, kuriai priklauso ir sostinės „Žalgirio“ stadionas. Kitas – nekilnojamojo turto plėtros grupė „Ogmios centras“.

Tąkart savivaldybė žadėjo, kad šio konkurso nugalėtojas paaiškės po kelių mėnesių, tačiau dabar ji šią datą koreguoja, informuodama, kad „procedūros užtruks dar 3-4 mėnesius“. „Šiuo metu įvertinta, kad abu dalyviai atitinka minimalius kvalifikacinius reikalavimus, tačiau toliau vyksta kitų pasiūlymų teikimai“, - eVersus informuoja Vilniaus miesto savivaldybės Viešųjų ryšių skyrius. 2012-ųjų lapkričio pradžioje eVersus rašė, kad nekilnojamojo turto ekspertai šį konkursą vertino, jog tai yra Ūkio bankui ant lėkštutės pateikta galimybė sėkmingai realizuoti „Žalgirio“ stadioną. Be to, 2012 metų gegužę – birželį Vilniaus miesto savivaldybė jau vedė tiesiogines derybas dėl „Žalgirio“ stadiono išpirkimo, tačiau tada nepavyko susitarti dėl sąlygų. Praėjusių metų gruodžio 20 dieną Ūkio bankas paskelbė, kad pasirašė bendradarbiavimo sutartį su bendrove „Newsec/Re&Solution“, kuri dirbs su UAB „Žalgirio sporto arena“ valdomos teritorijos vystymu bei realizavimu. „Šiuo metu kaip tik dalyvaujame Vilniaus miesto savivaldybės paskelbtame konkurse dėl naujo futbolo stadiono statybos bei išpirkimo. Tikime, kad šis projektas turi didžiulio potencialo ir yra komerciškai patrauklus naujoms investicijoms ir plėtrai“, – tąkart dar kartą savo ketinimus patvirtino Ūkio banko Valdybos pirmininkas Arnas Žalys.

Trys metai darbų

Vilniaus miesto savivaldybės taryba pernai liepą pritarė naujo ketvirtos UEFA kategorijos reikalavimus atitinkančio futbolo stadiono statybai Vilniuje. Planuojama, kad šis stadionas bus ne mažiau kaip 10 tūkstančių vietų, vieno žiūrovo vietos kaina – ne didesnė kaip 2,5 tūkst. EUR (8,6 tūkst. Lt). Nurodoma, kad stadiono įrengimo darbai neturėtų tęstis ilgiau nei 3 metus, o išsimokėjimo už pastatytą objektą terminas – ne trumpesnis, kaip 10 metų. Tai būtų pirmas toks stadionas Lietuvoje, kuriame galėtų vykti UEFA organizuojamos Čempionų lygos bei Europos taurės turnyrų grupinių etapų varžybos.

Grįžti į