Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Planuojamas stadionas Klaipėdoje

2022 Spa 25 06:12

Klaipėdos valdžia vertins UEFA lygio stadiono galimybes
https://klaipedos.diena.lt/naujienos/kl ... es-1100141

Klaipėdos valdžia ruošiasi dar kartą aiškintis iki 15 tūkst. vietų regioninio stadiono statybų galimybes – beveik prieš dešimtmetį atlikto tyrimo dabar nebeužtenka.

Savivaldybė centriniame viešųjų pirkimų portale paskelbė rinkos konsultaciją dėl 2013 metais parengtos galimybių studijos atnaujinimo. „Privaloma komplekso sudėtinė dalis – futbolo stadionas turi talpinti ne mažiau kaip 15 tūkst. žiūrovinių vietų bei atitiktų šiandieninius ir ateities UEFA reikalavimus“, – nurodoma dokumente.

2013 metais bendrovės „Nacionalinių projektų rengimas“ atlikto tyrimo išvadose nurodyta, kad tai turėtų būti žemesnės kategorijos 8-10 tūkst. vietų stadionas.

Sporto kompleksas numatomas rytiniame Klaipėdos pakraštyje, tarp Palangos kelio, Tilžės ir Klemiškės gatvių.

Stadiono statyba rekomenduojama ir 2020 metais Klaipėdos savivaldybės užsakymu mažosios bendrijos „Begra“ už 7,9 tūkst. eurų parengtos galimybių studijos išvadose. Jame vieta ir stadiono dydis nedetalizuojami, tačiau pažymėta, jog jis būtinas įvertinus sporto šakos populiarumą mieste – futbolas masiškumu jau lenkia krepšinį.

Dalis 2013 metais parengtoje studijoje numatytų sporto objektų jau pastatyta kitur.

„Per laikotarpį nuo paskutinės galimybių studijos parengimo iki šių dienų mieste atsirado naujų sporto infrastruktūros objektų, kurie buvo planuojami ir šiame komplekse“, – skelbia savivaldybė.

Per devynerius metus Klaipėdoje pastatytas 50 metrų plaukimo baseinas, rekonstruota futbolo mokykla, projektuojamas dengtas futbolo maniežas, pritarta koncesijos sutarčiai dėl ledo arenos su sporto salėmis statybos ir valdymo, suplanuotas sunkiosios atletikos centras.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Planuojamas stadionas Klaipėdoje

2022 Lap 25 04:06

„Kitąmet vykdytume architektūrinį konkursą, kad techninis projektas būtų parengtas 2019-2020 metais. Dabar pradėjus procedūras pastatyti galima iki 2024 metų”, – aiškino tuometinis Savivaldybės administracijos Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas.
Rinse, repeat. Stadiono projektavimo studijos neplanuoja turėti bent iki 2025 metų.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Planuojamas stadionas Klaipėdoje

2023 Geg 17 04:07

Ką mano kandidatai į merus: ar Klaipėdai reikia naujo futbolo stadiono?
https://www.ziniuradijas.lt/laidos/klai ... o-stadiono

Politinio komiteto „Ištikimi Klaipėdai“ lyderis Arvydas Vaitkus ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų deleguotas kandidatas Audrius Petrošius atsako į klausytojo klausimą.


Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Planuojamas stadionas Klaipėdoje

2024 Sau 25 18:18

Klaipėdos sporto infrastruktūros laukia pokyčiai
https://klaipedaassutavim.lt/naujienos/ ... a-pokyciai

Klaipėdos sporto infrastruktūrai gerinti per ateinančius trejus metus numatoma skirti beveik 5 mln. eurų. Tokios lėšos suplanuotos Klaipėdos miesto savivaldybės strateginiame veiklos plane, kuris tvirtinti tarybai bus teikiamas vasario mėnesį.

Atnaujinama ir regioninio futbolo stadiono statybos iniciatyva. Galimybių studija dėl tokio stadiono perspektyvų buvo parengta dar 2013 metais, tačiau per šį laikotarpį keitėsi sporto infrastruktūra, sporto bendruomenės ir gyventojų poreikiai, patvirtintas teritorijos, esančios ties Palangos plentu ir Tilžės gatve, kur siūlyta statyti stadioną, detalusis planas. Siekiant numatyti objektą, atitinkantį šių dienų situaciją ir poreikius, šiais metais planuojama atnaujinti galimybių studiją, pasiūlant šioje teritorijoje daugiafunkcį sporto kompleksą – turėtų būti pateiktos galimos teritorijos panaudojimo alternatyvos futbolo ir kitai sporto, kultūros, sveikatinimo bei laisvalaikio infrastruktūrai, preliminarūs įgyvendinimo kaštai.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Planuojamas stadionas Klaipėdoje

2024 Vas 29 19:20

Artur Truš. Kai Vilniuje kliūva stadionas, Klaipėda nepastato nė poliklinikos
https://www.delfi.lt/news/ringas/politi ... s-95868155
O gal valdantiesiems ne baziniai miestiečių poreikiai galvoj? Gal Klaipėda jau varžosi su Vilniumi ir Kaunu stadionais? Štai vasario 12 d. miesto savivaldybės administracija pradėjo gyventojų apklausą, kokios yra stadiono perspektyvos regione, ir jau ruošia tokio projekto studiją.

Vadinasi, poliklinikai pinigų neranda, o svajoja apie stadioną? Žinoma, sportas – tai sveikata. Tačiau nesveiki žmonės nesportuoja.

Grįžti į