gdrs
Pranešimai: 800
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 11:26

Re: Įvairios bazės

2012 Bal 13 13:32

Kur iškils naujasis uostamiesčio stadionas?

http://klaipeda.diena.lt/naujienos/mies ... z1ruLlRbe1" onclick="window.open(this.href);return false;

Uostamiesčio valdžia nori rengti galimybių studiją, kad išsiaiškintų, kurioje vietoje reikėtų įrengti regioninį stadioną. Ši studija atsieitų apie 60 tūkst. litų.

Didžioji dalis lėšų – apie 50 tūkst. litų – būtų gauta iš ES fondų. Miesto savivaldybei reikėtų skirti apie 9 tūkst. litų.

Projektas būtų įgyvendintas per 18 mėnesių nuo projekto finansavimo ir administravimo sutarties pasirašymo
dienos.

Teigiama, kad studijoje bus išanalizuotas stadiono Klaipėdos regione poreikis, parinkta jam tinkama vieta, dydis, suplanuotos investicijos.

Pabrėžiama, kad dabar veikiantis miesto centrinis stadionas nebeatitinka didžiųjų šalies miestų bei regioninio lygio stadionams keliamų reikalavimų.

Per maži treniruočių aikščių plotai, nėra galimybės plėtoti papildomos infrastruktūros.

Tvirtinama, kad kertasi dviejų populiarių sporto šakų – futbolo ir lengvosios atletikos – interesai, planuojant sporto varžybas ir treniruotes, nes stadione atskirais metų laikotarpiais per dieną apsilanko apie 300 sportininkų.

Reikalavimų, keliamų regioninio lygio stadionams, neatitinka ir vietų skaičius tribūnose. Jose turi būti bent 3 tūkst. vietų. Taip pat jos turi būti dengtos nuo lietaus, saulės, vėjo.

Nurodoma, kad šis stadionas yra intensyviai veikiančių krovos kompanijų kaimynystėje – didesnio galimo oro užteršimo ar gaisro pavojaus zonoje. Dėl šių priežasčių negalima sporto bazės plėtra.

Anot Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vedėjos Elonos Jurkevičienės, manoma, kad Klaipėdos regiono statusas leis lengviau gauti lėšų statyboms, efektyviau išnaudoti ir eksploatuoti stadioną.

Su projektu buvo supažindintos regiono savivaldybės. Jos pritarė galimybių studijos rengimui. Visame vakarų regione nėra regioninius reikalavimus atitinkančio stadiono.

Miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komitetas be didelių diskusijų vakar pritarė galimybių studijos atlikimui, kad būtų išsiaiškinta, kur galima statyti stadioną.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Įvairios bazės

2016 Sau 05 16:18

Naujo stadiono projektas juda į priekį
https://ve.lt/naujienos/klaipeda1/klaip ... ki-1429777
Virginija Kesminė 2016-01-22

Jau keletą metų Klaipėdoje kalbama apie norą turėti regioninį stadioną netoli prekybos centro "Ermitažas". Dabar palengva artėjama šio projekto įgyvendinimo link.

"Vakarų eksprese" jau buvo ne sykį rašyta, kad iki 2020 m. Savivaldybei priklausančioje teritorijoje, esančioje šalia Jakų žiedo sankryžos ir besiribojančioje su Palangos plentu, planuojama pastatyti regioninį sporto kompleksą su stadionu.

Šiomis dienomis Aplinkos apsaugos agentūra priėmė atrankos išvadą, kad tokio sportinio komplekso su nauju stadionu statybai poveikio aplinkai vertinimas neprivalomas. Tad dabar, pasak Savivaldybės administracijos Investicijų ir ekonomikos departamento direktoriaus Ričardo Zulco, reikia sulaukti parengto detaliojo plano ir ruošti kitus dokumentus.

"Ilgalaikiame strateginiame plane buvo užduotis parengti galimybių studiją dėl regioninio stadiono. Ji buvo parengta, yra suskaičiuota, kiek reikėtų investicijų. Dabar rengiamas detalusis planas ir kai bus visi veiksmai padaryti, bus sprendžiama dėl šio projekto įgyvendinimo. Europos Sąjungos paramos nėra, tad yra tik vienas variantas, kaip šis stadionas gali būti statomas - renkantis viešosios ir privačiosios partnerystės modelį", - komentavo R. Zulcas.

Pašnekovas pasakojo, kad norima statyti atvirą UEFA 4 kategorijos futbolo stadioną, įrengti dengtą sporto kompleksą, kuris būtų visiškai pritaikytas įvairioms sporto šakoms, tarp jų - ir tinkliniui, ledo rituliui ir panašiai. Taip pat komplekse būtų ir lengvosios atletikos aikštynas.

"Skaičiuojant dar litais preliminari projekto vertė buvo apie 140 milijonų. Tačiau šis projektas gali būti skaidomas į etapus ir įgyvendinamas palaipsniui", - sakė R. Zulcas.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Naujienos

2018 Rgp 22 17:30

Klaipėdos užmojis – naujas futbolo stadionas
http://www.ve.lt/naujienos/klaipeda1/kl ... s-1653555/" onclick="window.open(this.href);return false;

Uostamiesčio taryba uždegė žalią šviesą savivaldybės valdininkams pradėti biurokratines procedūras dėl naujo futbolo stadiono, kuris turės regioninio statusą, statybos.

Skaičiuojama, kad stadiono ir papildomos infrastruktūros įrengimas gali kainuoti apie 40 mln. eurų. Pasak Klaipėdos apskrities ir miesto futbolo federacijos (KAMFF) prezidento Romualdo Jonaičio, dabartinis stadionas, statytas dar tarpukariu sanitarinėje uosto zonoje, jau atgyvenęs, todėl naujas galėtų duoti impulsą viso miesto ir regiono sporto renginiams atgimti. „Kalbame ne tik apie futbolo aikštę, bet ir apie lengvosios atletikos bėgimo takus, kitokią sporto infrastruktūrą. Kiekvienam didmiesčiui stadionas yra tarsi rotušė ar teatras, nes jis vienija, buria bendruomenę, pritraukia investicijų, garsina vietovę, plečia turizmo sektorių“, – „Lietuvos žinioms“ tvirtino R. Jonaitis.

Ilgos procedūros

Klaipėdos miesto taryba praėjusią savaitę pritarė, kad būtų organizuojamas naujo stadiono architektūrinis konkursas, rengiamas techninis projektas. Šios priemonės įtrauktos į 2018–2020 metų savivaldybės strateginį veiklos planą.

Naujam stadionui parinkta šiaurės rytinėje uostamiesčio dalyje netoli Jakų žiedo (tarp Tilžės gatvės, geležinkelio, Palangos plento ir Klemiškės gatvės) dabar plytinti dykvietė. Jau parengtas ir detalusis šios teritorijos plėtros planas. Remiantis atlikta galimybių studija, numatoma projektuoti UEFA IV kategorijos reikalavimus atitinkantį 8–10 tūkst. žiūrovų vietų stadioną, turintį lengvosios atletikos aikštyną, dengtą sporto salių kompleksą. Jame galėtų treniruotis ir žaisti futbolininkai, krepšininkai, rankininkai, tinklininkai, lengvosios atletikos, dvikovės ir kitų sporto šakų atstovai.

Anot Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Ekonomikos ir strategijos departamento direktoriaus Ričardo Zulco, dabar bus formuluojama užduotis būsimiems projektuotojams. „Viskas turi atitikti UEFA keliamus reikalavimus, tik dar reikės juos patikslinti. Kartu ieškosime panašių stadionų kitose šalyse. Laukia ilgas parengiamasis darbas. Kitąmet tikimės paskelbti architektūrinį konkursą. Tuo pat metu rūpinsimės ir įvažiavimo įrengimu, infrastruktūros plėtojimu, nes reikės tiesti naują kelią“, – „Lietuvos žinioms“ aiškino R. Zulcas.

Projektą planuojama įgyvendinti etapais: 2018–2020 metais būtų parengta techninė dokumentacija, iki 2024-ųjų vyktų stadiono ir visos reikalingos infrastruktūros statybos, o iki 2028 metų įrengta visa kita siūloma infrastruktūra.

Pasidomėjus, kas laukia dabartinio miesto stadiono, R. Zulcas neatmetė tikimybės, kad šis objektas bus demontuotas. „Kai Vitės kvartale atsirado stadionas, greta jo dar nebuvo taip smarkiai išplėtota uosto pramonė. Dabar ten, kur sportuoja žmonės, kraunama nafta, driekiasi geležinkelis, vyksta kiti intensyvūs uosto darbai. Todėl neatmetama, jog ateityje toje vietoje nebeliks sportui skirto objekto“, – kalbėjo Klaipėdos miesto merijos valdininkas.

Optimistinės prognozės

KAMFF vadovas R. Jonaitis neabejoja, kad Klaipėdai iš tiesų reikia naujo stadiono. Jis priminė, jog šiam sumanymui – jau 12 metų. „Ir pagaliau ledai pajudėjo. Senasis stadionas nebetenkina poreikių, nes per ilgą laikotarpį, kai objektas buvo naudojamas, pasikeitė miestas, išsiplėtė uostas, padidėjo krovos apimtis. Sportininkai treniruojasi lauke, tačiau oras neretai būna persmelktas naftos produktų kvapo. Tad naujas stadionas šalia Palangos plento, Jakų žiedo – puiki vieta. Kryžkelė. Jį bus patogu pasiekti: už 20 km – Palangos oro uostas, netoliese – automagistralė“, – pabrėžė R. Jonaitis.

Federacijos prezidento nuomone, modernus Klaipėdos stadionas gali būti patrauklus ir europinio lygio futbolo komandoms. „Dabar jos renkasi ne valstybes, o miestus ir šių stadionus. Mūsų pranašumas – palyginti vėsus, treniruotėms, varžyboms tinkamas oras, kai Vakarų Europą vasarą kepina 40–45 laipsnių karštis. Turime didžiulį potencialą. Toks objektas – didžiulė paskata sporto lygiui kelti, UEFA, FIFA, LFF aukščiausio lygio renginiams pritraukti“, – įsitikinęs KAMFF vadovas.

Naujas modernus Klaipėdos stadionas gali būti patrauklus ir europinio lygio futbolo komandoms.

Uostamiesčio mero Vytauto Grubliausko teigimu, Klaipėdoje išsprendus arenos klausimą, pastačius naują baseiną atėjo eilė ir futbolo stadionui. „Negąsdina ir tai, kad dar nėra aiškūs visi finansavimo šaltiniai. Matydamas tiek valstybės, tiek kaimynų regioninių savivaldybių palaikymo ženklus, manau, tikrai rasime galimybių šiems iššūkiams suvaldyti“, – svarstė jis.

Būtent investicijos labiausiai rūpėjo ne vienam šį klausimą svarsčiusiam politikui. „Tačiau dabar svarbiausia – pradėti atitinkamas procedūras, nes jos gali užtrukti ir iki 8–9 metų, todėl laiko būsimiems investuotojams rasti turime. Bus galima apeliuoti į Vyriausybės investicinius fondus, UEFA, prisidėtų mūsų savivaldybė arba kelios kitos. Žinoma, nenorėtume sekti Vilniaus nacionalinio stadiono statytojų pavyzdžiu. Tikimės, jog taip nenutiks“, – „Lietuvos žinioms“ sakė buvęs ilgametis Klaipėdos miesto meras, savivaldybės tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Naujienos

2018 Rgp 22 19:05

Nebūtų juokinga jeigu tai jau ne 4-as kartas kai nori projektuoti šitą daiktą. Tuo labiau tokio mažo dydžio objektai niekur Europoje tiek neužtrunka (nebent jeigu iškyla problemų statant), viską drauge labai realiai įmanoma įgyvendinti per ~3 metus. Tokie skaičiai tik parodo, kad realiai niekas statybomis užsiimti ir neplanuoja, tiesiog rinkimai artėja...

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Naujienos

2019 Geg 20 23:26

Klaipėda norėtų naujo stadiono, tačiau iš kur būtų galima gauti 43 mln. eurų – dar neaišku
https://www.alfa.lt/straipsnis/50391368 ... ar-neaisku

Optimistiškiems regioninio futbolo stadiono Klaipėdoje statybos planams teks pereiti per naujos miesto administracijos filtrą

Kol kauniečiai platina jau išardyto senojo S. Dariaus ir S. Girėno stadiono griaučių vaizdus ir žada netrukus iškilsiant naują futbolo šventovę, o vilniečiai vis dar suka akis nuo nacionaline gėda tapusio nacionalinio stadiono griuvėsių, į lenktynes bando įsiveržti Klaipėda. Uostamiesčio savivaldybės administracija dar 2018-ųjų vasarą ėmėsi regioninio statinio projekto – tikėjosi iki 2020 m. užbaigti techninį projektą, o iki 2024 m. – ir paties objekto, kuriam planuota rasti 43 mln. eurų sieksiančių investicijų, statybas.

Atliktos galimybių studijos parodė, jog apie 30 mln. eurų pareikalaus vien stadiono, kurį numatyta projektuoti pagal UEFA IV kategorijos reikalavimus ir jame įrengti bent 8–10 tūkst. vietų žiūrovams, statybos, dar keliolika milijonų eurų reikėtų skirti likusiai sporto komplekso infrastruktūrai įrengti: lengvosios atletikos aikštynui, dengtam sporto salių kompleksui ir keliui, vedančiam link stadiono, nutiesti. Planuojama, kad naujas Klaipėdos stadionas turėtų būti įrengtas miesto pakraštyje, šiaurės rytinėje jo dalyje, netoli Jakų žiedo.

Ar geri žodžiai virs pinigais?

Trečiai kadencijai išrinktas Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas pagaliau suspurdėjusį stadiono projektą vertino pozityviai – naujus krepšinio areną ir baseiną jau turinčiame mieste futbolo aikštės trūksta, nes 1927 m. pastatytas centrinis uostamiesčio stadionas neatitinka nė menkiausių šių dienų kriterijų. Ten sportuojančių žmonių ramybę drumsčia ir per ilgus metus išsiplėtęs Klaipėdos uostas – visai greta futbolo aikštės kraunama nafta, driekiasi geležinkelis ir vyksta kiti intensyvūs uosto darbai.

Vis dėlto praėjusios kadencijos opozicija nuo pat pradžių į valdžios užmačias žvelgė atsargiai – labiausiai jai užkliuvo neaiškios savivaldybės administracijos kalbos apie galimus stadiono finansavimo šaltinius, aiškumo nesuteikė ir pats V. Grubliauskas. „Tegul negąsdina tai, kad dar neaiškūs visi finansavimo šaltiniai. Matydamas palaikymo ženklus tiek iš valstybės, tiek iš regioninių savivaldybių, manau, kad tikrai rasime galimybių, kaip tuos iššūkius suvaldyti“, – ambicingai, tačiau nekonkrečiai apie stadiono projekto reikalus kalbėjo miesto meras.

Laukia naujos valdžios pozicijos

Dar daugiau nežinomybės atsirado po kovą įvykusių savivaldybių tarybų rinkimų, kurie virto dar sunkesniu inkaru projektui. Nors savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas vos prieš pusmetį tikino, kad architektūrinis konkursas galėtų būti baigtas 2019 m. viduryje, dabar jau aišku, kad tai tikrai neįvyks.

„Dar nesame paskelbę konkurso, – pripažino Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Ekonomikos ir strategijos departamento direktorius Ričardas Zulcas. – Po rinkimų pasikeitė miesto valdžia, o kol nėra koalicinės programos ir tolesnio veiksmų plano, nelabai galiu ką nors komentuoti. Sunku pasakyti, kaip toliau bus realizuojamas projektas, nes nežinau, kokių planų turės pasikeitusi valdžia.“

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Naujienos

2019 Lap 28 22:26

Klaipėdos savivaldybė nesutinka su Vyriausybės programa
https://www.ve.lt/naujienos/klaipeda1/k ... a-1752956/
Nenumatoma lėšų naujo regioninio stadiono statybai, o tik miglotai nukreipiama į pasikeisiančius teisės aktus nuo kitų metų sausio mėnesio, kurie savaime turėtų išspręsti dabartinio Centrinio stadiono taršos problemas (stadionas patenka į uosto įmonių SAZ ir šios zonos nustatytos teritorijų planavimo dokumentais).

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Naujienos

2019 Gru 08 01:11

Uostamiesčio meras: uosto bendrasis planas turi būti tvirtinamas su įsipareigojimais
https://www.diena.lt/naujienos/nuomones ... ais-942179

– Ar Vyriausybei pateiktas tvirtinti Klaipėdos uosto bendrasis planas priimtinas miestui?
Dėl šio sąvado būta daugybė diskusijų, girdėjome daugybę pažadų, tačiau, Susisiekimo ministerijai parengus sąvado įgyvendinimo programą, galutinis variantas nėra toks, koks tenkintų miestą. Dar posėdžio išvakarėse savivaldybė išsiuntė raštą, kuriame atkreipė dėmesį, kad tokia programa gali paspartinti tik uosto bendrojo plano tvirtinimą, o uosto plėtrai ir esamai veiklai reikalingi infrastruktūriniai projektai gula ant savivaldybės pečių.

Vienas miesto prašymų – naujo regioninio stadiono statybos finansavimas. Dabartinis miesto centrinis stadionas yra visai šalia uosto tvoros. Tačiau naujo stadiono statyboms lėšų nežadama, o, kalbant apie dabartinį centrinį stadioną, jo problema neva bus savaime išspręsta keičiant sanitarinės apsaugos zonos taikymo reglamentavimą, tačiau tai treniruočių sąlygų nepagerina.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Naujienos

2020 Rgs 30 18:10

Dėl Lietuvos bendrojo plano – keliolika pasiūlymų iš Klaipėdos
https://www.atviraklaipeda.lt/2020/09/3 ... klaipedos/

Kolegijos nariai vienbalsiai pritarė ir dar keliolikai pasiūlymų, kuriuos Klaipėdos savivaldybės administracija pateiks Lietuvos BP rengėjams.

Taip pat bus siūloma papildyti sprendinius sporto infrastruktūros objektais ir nurodyti Klaipėdos mieste regioninį sporto kompleksą su futbolo stadionu.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Naujienos

2020 Rgs 30 19:57

Glupstvo. LR teritorijos bendrasis planas sporto objektų išdėstymo nesprendžia

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Planuojamas stadionas Klaipėdoje

2022 Kov 19 16:01

Artėjant rinkimams vėl prisimintas Klaipėdos regioninis stadionas
https://www.atviraklaipeda.lt/2022/03/1 ... stadionas/

2018 metais, likus pusmečiui iki rinkimų į tarybas, Klaipėdos savivaldybė išplatino pranešimą, skelbiantį, kad bus statomas „dar vienas svarbus socialinės infrastruktūros objektas – naujas regioninis futbolo stadionas”. Tuomet planuota, kad regioninio stadiono vertė – apie 40 milijonų eurų. Tačiau per ketvertą metų į priekį nepasistūmėta.

„Kitąmet vykdytume architektūrinį konkursą, kad techninis projektas būtų parengtas 2019-2020 metais. Dabar pradėjus procedūras pastatyti galima iki 2024 metų”, – aiškino tuometinis Savivaldybės administracijos Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas.

Pranešime tada buvo cituojamas meras Vytautas Grubliauskas: „Klaipėdoje išsprendus arenos klausimą, taip pat pastačius naują baseiną, dabar mūsų pareiga imtis stadiono statybos klausimo. Neverta kryžiuoti iečių dėl tolimesnių projekto įgyvendinimo etapų, nes tai stabdo galimybę žengti pirmąjį žingsnį. Drąsiai jį ženkime ir nebijokime galimų rizikų ateityje. Tegul negąsdina šiandien tai, kad dar nėra aiškūs visi finansavimo šaltiniai, bet, matant palaikymo ženklus tiek iš valstybės, tiek iš kaimynų regioninėse savivaldybėse, manau, tikrai rasime galimybių, kaip tuos iššūkius suvaldyti”.

Bet nieko to nebuvo padaryta. Likus metams iki savivaldos rinkimų, vėl nubrauktos dulkės nuo šio sumanymo: penktadienį Savivaldybės administracijoje vyko pasitarimas dėl regioninio stadiono statybų perspektyvų. Mat savivaldybė šių metų planuose yra numačiusi atnaujinti galimybių studiją, tad kalbėtasi apie tai, kokius parametrus reikia įrašyti į atnaujinimo užduotį. Pasitarimo dalyviai nenorėjo viešai komentuoti pasitarimo turinio, tačiau „Atviros Klaipėdos” duomenimis, nutarta išsiaiškinti Klaipėdos sporto bendruomenės nuomones, poreikius, atlikti sporto bazių būklės bei perspektyvų auditą, kad būtų galima tiksliai suformuluoti techninę užduotį galimybių studijai atnaujinti.

Kada gali būti pastatytas Klaipėdos regioninis stadionas, niekas jau nesiryžta prognozuoti.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Svajonės apie stadionus

2022 Rgp 02 14:29

Pagalvojau - galėtų Klaipėda atsiplukdyti dalį Kataro 974 stadiono po naujų ir nebereikėtų dešimtmečiais planuoti regioninio stadiono. Būtų tikras, WC lygmens čempionato dalių, stadionas. Be to dalis būtų lengva realizuoti, kaip ir kito Pasaulio Čempionato dangą, su kuria jau įgyta patirties. :|

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Planuojamas stadionas Klaipėdoje

2022 Rgs 23 13:13

Regioninis stadionas: vėžlio žingsniu į neįspėjamą ateitį
https://www.atviraklaipeda.lt/2022/09/2 ... ma-ateiti/
Artūras Šulcas

„Rengiamės apie tai kalbėti per Regiono plėtros tarybos posėdį, – taip į klausimą, ar jo vadovaujamoje darbo grupėje dėl regioninio stadiono statybos yra kitų regiono savivaldybių atstovai, atsakė Klaipėdos miesto savivaldybės mero pavaduotojas Arvydas Cesiulis. – Norime žinoti, ar regionui tas klausimas įdomus”.

Pasak vicemero, šiuo metu nuo grafiko, kuriame numatytas savivaldybės veiksmų planas iki regioninio stadiono statybos pabaigos, atsiliekama tik keletą mėnesius. Specialios darbo grupės, kuri sudaryta iš miesto Tarybos narių ir Savivaldybės administracijos darbuotojų (kitų regiono savivaldybių atstovų joje nėra), posėdžio metu trečiadienį kalbėtasi apie techninės specifikacijos turinį galimybių studijai parengti.

A. Cesiulio manymu, tokia studijos nekainuoja pigiai. Todėl reikia, kad techninės sąlygos jai būtų gerai parengtos, paskelbta rinkos konsultacija, siekiant išsiaiškinti ne tik galimą studijos parengimo, bet ir regioninio stadiono statybos kainą bei kitus parametrus. Sutarta pasidomėti ir Vilniaus bei Kauno patirtimi rengiantis panašių stadionų statybai.

Vicemeras negalėjo pasakyti, ar tame grafike yra numatytas terminas, kada reikia baigti tą stadioną statyti. Elona Jurkevičienė, Savivaldybės administracijos Projektų skyriaus vedėja, tikina, kad grafike yra numatyta stadiono statybos pabaigos data. Tačiau nesiryžo jos įvardyti. Anot vedėjos, norėtųsi, kad 2025 metais jau būtų parengta galimybių studija, kuri ir atsakytų į klausimą, per kiek laiko galima tokį objektą pastatyti.

E. Jurkevičienė sako, kad turėdama parengtą galimybių studiją, kurioje būtų numatyti regioninio stadiono statybos parametrai, etapai, eiliškumas, kaštai ir kita, savivaldybė skelbtų architektūrinį konkursą, o po jo, parengus technines sąlygas, ir statybos darbų rangos konkursą.

„Esame nusistatę planingai eiti ir įgyvendinti šį projektą”, – sako vedėja ir prasitaria apie viltį – pastatyti stadioną iki 2030 metų.

Dar 2018 metais, likus pusmečiui iki rinkimų į tarybas, Klaipėdos savivaldybė išplatino pranešimą, skelbiantį, kad bus statomas „dar vienas svarbus socialinės infrastruktūros objektas – naujas regioninis futbolo stadionas”. Tačiau per ketvertą metų į priekį nepasistūmėta.

„Klaipėdoje išsprendus arenos klausimą, taip pat pastačius naują baseiną, dabar mūsų pareiga imtis stadiono statybos klausimo. Neverta kryžiuoti iečių dėl tolimesnių projekto įgyvendinimo etapų, nes tai stabdo galimybę žengti pirmąjį žingsnį. Drąsiai jį ženkime ir nebijokime galimų rizikų ateityje. Tegul negąsdina šiandien tai, kad dar nėra aiškūs visi finansavimo šaltiniai, bet, matant palaikymo ženklus tiek iš valstybės, tiek iš kaimynų regioninėse savivaldybėse, manau, tikrai rasime galimybių, kaip tuos iššūkius suvaldyti”, – pranešime tuomet buvo cituojamas meras Vytautas Grubliauskas.

Tąkart planuota, kad regioninio stadiono vertė – apie 40 milijonų eurų.

„Kitąmet vykdytume architektūrinį konkursą, kad techninis projektas būtų parengtas 2019-2020 metais. Dabar pradėjus procedūras pastatyti galima iki 2024 metų”, – 2018 metais aiškino tuometinis Savivaldybės administracijos Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas.

Šių metų kovo mėnesį, vėl likus metams iki savivaldos rinkimų, dulkės nuo šio projekto nubrauktos – sudaryta minėta darbo grupė.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Planuojamas stadionas Klaipėdoje

2022 Rgs 23 13:16

Futbolo stadionui - dar viena studija
https://ve.lt/sportas/futbolo-stadionui ... na-studija
Edgaras Valeckas

Jau praėjo beveik dešimtmetis nuo tada, kai 2013 metais buvo parengta Klaipėdos regiono stadiono galimybių studija. Nuo to laiko Klaipėdos futbolo situacija tik blogėjo, miestas net nebeturi aukščiausio lygio komandos, tačiau vietos politikų ambicijos dėl šio objekto tik išaugo.

Vieta būsimam stadionui numatyta sklype šalia Jakų žiedo, tarp Tilžės gatvės ir Palangos plento.

Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė sako, kad šiuo metu uostamiesčio politikai formuluoja dar ambicingesnes užduotis stadiono projektui nei anksčiau.

„Planuojama, kad tai bus UEFA ketvirtos kategorijos reikalavimus atitinkantis futbolo stadionas su visa infrastruktūra, pritaikytas ir kitoms funkcijos“, - sako E. Jurkevičienė.

Anot jos, šiuo metu ruošiamasi vykdyti pirkimą jau pasenusiai galimybių studijai atnaujinti.

Priminsime, kad dar 2018 metais kaip tik prieš savivaldos rinkimus buvo aktyviai diskutuojama dėl naujo regioninio stadiono statybos.

Tuomet buvo planuojama, kad stadionas kainuos apie 40 milijonų eurų, o jame futbolo rungtynes galės stebėti iki 10 000 žiūrovų.

Finansavimo nėra

Realu, kad šiandien tiek pabrangus statyboms, tiek augant vietos politikų ambicijoms, šio objekto kaina lengvai viršys 100 milijonų eurų.

Klaipėdos vicemeras Arvydas Cesiulis sutinka, kad tokio objekto statybos miesto biudžetui tikrai neįkandamos. Tačiau jokių susitarimų ar garantijų dėl finansavimo iš valstybės biudžeto ar kitų šaltinių nėra.

Pinigų planuojama rasti tik dar vienai studijai.

Stadionas yra vadinamas regioniniu, kalbama apie tai, kad čia galės žaisti Gargždų „Banga“ ir pan. Tačiau stadiono klausimus spręsti sudarytoje darbo grupėje nėra nė vieno kaimyninių savivaldybių atstovo.

Pasak A. Cesiulo, stadiono projektas turėtų būti pristatytas artimiausiame Klaipėdos regiono plėtros tarybos posėdyje. Tai turėtų padaryti Klaipėdos vicemeras Arūnas Barbšys.

Kiti projektai

Nors A. Cesiulio balse galima jausti abejonių dėl didelių ambicijų, susietų su regioninio stadiono statyba, garsiai politikas jų neįvardija.

Jis tik atkreipia dėmesį, kad šiuo momentu daug svarbesni ir realesni yra kiti uostamiesčio sporto infrastruktūros objektai.

Pirmiausia jis mini sporto salės statybą Šviesos gatvėje.

„Salės techninis projektas yra parengtas, strateginiame plane kitiems metams yra numatytas 35 procentų finansavimas, reikia tik galutinio politikų apsisprendimo“, - situaciją dėl sporto objekto šalia Klaipėdos licėjaus apibūdina E. Jurkevičienė.

Klaipėdos savivaldybė taip pat šiuo metu planuoja statyti dengtą futbolo maniežą Baltijos prospekte.

Tuo tarpu koncesijos sutartis su statybų bendrovės „Eika“ antrine įmone dėl daugiafunkcio sporto centro Paryžiaus Komunos gatvėje yra pakibusi ore, nes pagal prieš metus darytus finansinius skaičiavimus šiandien imtis tokio objekto statybų nėra realu.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Planuojamas stadionas Klaipėdoje

2022 Rgs 23 13:21

Klaipėdos futbolo stadiono galimybių studija tikrai nebloga, klausimas kodėl ji dulka stalčiuje? Stadionas tikrai turėtų tapti unikalus traukos objektas visų pirma Klaipėdos miestui, Klaipėdos regionui. Tai turėtų būti ne 8 tūkst. žiūrovų kaip galimybių studijoje, o keliskart daugiau.

Mieste skiriama 10-15 mln. Eurų sportui, dabar tikrai matau, kad ne viskas yra šioje sistemoje gerai. Kalbu apie multipleksinį statinį, kur tam tikri objektai kaip baseinas ir ledo ritulio arena energetiškai tinka vienas kitam – reikia tik vizijos. Kaip brolis Benediktas pasakė – „Be ateities vizijos nėra ir ateities kartos.“ Būkime drąsus ir nebijokime tokio pasaulinio prekės ženklo atėjimo į Klaipėdos miestą.“ – tarybos narys Arvydas Vaitkus.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Planuojamas stadionas Klaipėdoje

2022 Spa 17 13:19

Dėl Klaipėdos regioninio stadiono statybos – jau trečia galimybių studija
https://www.atviraklaipeda.lt/2022/10/1 ... u-studija/

Klaipėdos savivaldybė paskelbė galimybių studijos „Stadiono perspektyvų regione studija“ atnaujinimo paslaugų pirkimo rinkos konsultaciją.

2013 metais UAB „Nacionalinių projektų rengimas” savivaldybės užsakymu jau buvo parengęs „Stadionų perspektyvų regione studiją”, 2020 metais MB „Begra” rengė „Sporto infrastruktūros vystymo Klaipėdos mieste galimybių studiją”.

Atnaujintoje galimybių studijoje turėtų būti pateikti galimos teritorijos panaudojimo alternatyvos futbolo ir kitai sporto, kultūros, sveikatinimo bei laisvalaikio infrastruktūrai, preliminarūs jų įgyvendinimo kaštai bei ekonominė ir socialinė nauda visuomenei. Numatoma, kad analizuojamas futbolo stadione turi būti ne mažiau kaip 15 tūkst. žiūrovinių vietų, o jis pats turi atitikti tokio dydžio stadionams keliamus UEFA reikalavimus šiandien ir 50 metų perspektyvoje.

Rinkos dalyvių klausiama, ar parengtas techninė specifikacija yra aiški ir suprantama, ar jie dalyvautų šios paslaugos pirkimo konkurse, kokie galėtų būti studijos parengimo kaštai ir terminai.

Dabar jau tikimasi stadioną pastatyti iki 2030 metų.

2013 m. UAB „Nacionalinių projektų rengimas“ ir UAB „Jungtinės architektų dirbtuvės“ parengtoje studijoje tokiam sporto kompleksui buvo numatytas 11,3 ha dydžio žemės sklypas rytinėje Klaipėdos teritorijoje, netoli Jakų žiedo. Jo užstatymo plotas – 5 hektarai. Šioje galimybių studijoje čia siūlyta pastatyti futbolo stadioną, atitinkantį UEFA IV kategorijos reikalavimus, kuriame būtų 8-10 tūkst. žiūrovinių vietų. Taip pat šalia turėjo iškilti dengtas sporto ir sveikatingumo salių kompleksas (su futbolo treniruočių sale, kavine, ledo ritulio arena, rankinio/futbolo sale, dviem dvikovinių sporto šakų salėmis; sunkiosios atletikos sale ir kt.).

„Per laikotarpį nuo paskutinės galimybių studijos parengimo iki šių dienų mieste atsirado naujų sporto infrastruktūros objektų, kurie buvo planuojami ir šiame komplekse”, – rašoma savivaldybės paskelbtuose dokumentuose. Naujojoje studijoje turėtų būti įvertinta esama ir trūkstama sporto infrastruktūra, apžvelgti analogai regione ir kaimyninėse šalyse. Norima, kad būti pateikti „mažiausiai 3 galimi variantai/scenarijai, besiskiriantys komplekso dydžiu, kompleksiškumu ir funkcionalumu, remiantis geriausių pasaulinio masto analogiškų sporto kompleksų pavyzdžių analize”. O kiekvienam iš variantų būtų pateikta „įveiklinimo koncepcija”

Studijos rengėjai taip pat turės pateikti preliminarius statybos kaštų kiekvienam iš pasiūlytų variantų

Dar 2018 metais, likus pusmečiui iki rinkimų į tarybas, Klaipėdos savivaldybė buvo išplatinusi pranešimą, skelbusį, kad bus statomas „dar vienas svarbus socialinės infrastruktūros objektas – naujas regioninis futbolo stadionas”. Tąkart planuota, kad regioninio stadiono vertė – apie 40 milijonų eurų.

„Klaipėdoje išsprendus arenos klausimą, taip pat pastačius naują baseiną, dabar mūsų pareiga imtis stadiono statybos klausimo. Neverta kryžiuoti iečių dėl tolimesnių projekto įgyvendinimo etapų, nes tai stabdo galimybę žengti pirmąjį žingsnį. Drąsiai jį ženkime ir nebijokime galimų rizikų ateityje. Tegul negąsdina šiandien tai, kad dar nėra aiškūs visi finansavimo šaltiniai, bet, matant palaikymo ženklus tiek iš valstybės, tiek iš kaimynų regioninėse savivaldybėse, manau, tikrai rasime galimybių, kaip tuos iššūkius suvaldyti”, – pranešime tuomet buvo cituojamas meras Vytautas Grubliauskas.

Tačiau per ketvertą metų į priekį nepasistūmėta.

Šių metų kovą, vėl likus metams iki savivaldos rinkimų, dulkės nuo šio projekto nubrauktos – sudaryta darbo grupė.

Grįžti į