bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Plungės futbolas

2012 Geg 10 22:04

Didelė mažo miestelio pergalė
http://www.sportas.info/naujienos/11698 ... rgale.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Algirdas Klimkevičius
2012 m. gegužės 3 d. 09:33

Paveikslėlis
Plungės futbolo legenda Antanas Jadziauskas

Laikraštis "Sportas": Lietuvos futbolo čempionatų didžiausia sensacija XX a. buvo Plungės „Linų audinių“ komandos triumfas 1956 m. Tarpukariu Lietuvos futbolo čempionatuose dominavo ir žaidimo madas diktavo Kauno (LFLS, „Kovas“, LGSF, MSK) bei Klaipėdos (iki 1938 m., kai Hitleris užgrobė kraštą, KSS) komandos. Pokariu nusilpusią Klaipėdą pakeitė Šiauliai („Elnias“). Daugiau nei tris dešimtmečius (1922–1956) grandams tik retsykiais nervus padirgindavo Kybartų, Marijampolės, Panevėžio ir Tauragės futbolininkai. Tačiau niekam iš jų taip ir nepavyko tapti Lietuvos futbolo čempionais. O 1956 m. tai pasisekė padaryti nedidelio Žemaitijos miestelio (8 tūkst. gyventojų) Plungės „Linų audinių“ futbolo komandai.

SAULĖTEKIS. Plungėje, kaip ir daug kur Lietuvoje, aktyviausi futbolininkai buvo žydai. 1925 m. Plungės žydų „Makabi“ garbingai sužaidė su Telšių „Džiugu“ – 2:2. Lietuviško futbolo užuomazga tapo Šaulių sąjunga – 1926 m. joje suburta komanda susikovė su „Makabi“. Išliko tokios eilutės: „Makabi“ yra išsitreniravusi, tik mažai tesiorientuoja ir žaidžia puslaukiniškai: stumdosi, kaišioja kojas... šauliams nereikia su jais žaisti, galima palikti be kojų ir galvų.“ Įsikūrus žydų „sporto“ futbolo komandai, nesnaudė ir žemaitukai – lietuviai įsteigė komandas JSO (Jaunalietuvių sporto organizacija), Kučinskio ir Pabedinskių linų pluošto ir medvilnės fabrike. Komandos dažniausiai rungtyniaudavo tarpusavyje ar pas kaimynus – Sedoje, Kretingoje, Salantuose.

Apie Plungės futbolo problemas 1933 m. rašė „Dienos naujienos“: „Miesto savivaldybė yra paskyrusi 1,5 ha žemės sporto aikštei įtaisyti, tačiau dėl nelygios vietos ir atviro lauko čia nieko nedaroma. Tokiu būdu visos komandos naudojasi viena aikšte, kuri blogai prieinama ir nelygi. Iš esamų komandų galima sudaryti gan gerą rinktinę komandą, dalyvauti Žemaičių nugalėtojų vardui įgyti. Tačiau tarp šių komandų pastebimas ne visiškai nuoširdus, sportiškas sugyvenimas ir kiekviena komanda stengiasi iš kitos pavilioti geresnius žaidėjus.“

1938 m. Hitleriui atplėšus Klaipėdą, į Plungę ir Telšius persikėlė LDK Butigeidžio 7 pulkas ir daugkartinė Lietuvos futbolo čempionė – KSS komanda. Pulko sportininkai labai pagyvino Žemaitijos regiono gyvenimą. Kariai ne tik greitai pastatė kareivines (stovi iki šiol), bet ir stadioną. KSS su Telšių emblema 1939–1940 m. žaidė Lietuvos pirmenybėse. Plungiškiai greitai išgirdo ir apie vieną iš KSS įkūrėjų – pulko ir Klaipėdos sporto bei futbolo organizatorių mjr. Antaną Saunorį, jo talentingus sūnus futbolininką Vytautą, stalo tenisininką Algimantą, sovietmečiu vadintą „geležiniu daktaru“.

Vokiečių okupacijos metais (1942) šalies futbolo pirmenybėse pasirodė Plungės „Babrungo“ vardas. Plungiškiai ilgainiui nukonkuravo Telšius, kurių „Džiugas“ 1935 m. buvo žaidęs Lietuvos pirmenybėse. 1942 m. „Babrungas“ pirmą kartą tapo Žemaitijos futbolo pirmenybių antrosios vietos laimėtoju (finale 1:2 nusileido Telšių „Džiugui“).

Sovietmečiu Plungės futbolo vėliavnešiu tapo „Spartako“ vardu pakrikštyta komanda. 1947 m. debiutavęs „Spartakas“ 1948 ir 1949 m. tapo Vidurio Žemaitijos futbolo pereinamosios taurės varžybų nugalėtoju. 1948 m. plungiškiai po eilinės futbolo pirmenybių reformos dalyvavo šalies aukščiausios lygos pirmenybėse.

TRIUMFAS. 1953 m. Plungės komandos nauju šeimininku tapo „Linų audinių“ fabrikas. Gamyklos direktorius Alfonsas Čerškus buvo didelis futbolo gerbėjas ir įdarbino septynis futbolininkus – komanda tapo fabriko dalis. Futbolininkai mielai sutiko po mokslų Kauno kūno kultūros institute į tėviškę sugrįžusį Antaną Jadziauską. Jis tapo pirmuoju kvalifikuotu ir oficialiu komandos treneriu.

1956 m. – „Linų audinių“ ekipa debiutavo aukščiausioje lygoje. Plungiškiai iš dvylikos komandų buvo vieninteliai periferijos atstovai. Jų varžovai buvo keturios Kauno, trys Vilniaus, dvi Šiaulių, Panevėžio ir Klaipėdos ekipos. Žemaičiai neišsigando autoritetų ir pirmą kartą Lietuvos futbolo istorijoje pereinamą taurę iškovojo nedidelio miestelio atstovai.

Nors kitais metais „Linų audiniams“ ir nepavyko apginti čempionų titulo, tačiau jį perleido tik po garbingos kovos – 1957 m. tapo trečiosios vietos laimėtojai.

PAMOKA. 1956 m. vėlyvą rudenį naujiesiems čempionams teko vienintelį kartą iki tol oficialiose rungtynėse žaisti su Vilniaus „Spartako“ meistrų komanda. Pagal SSRS futbolo pirmenybių nuostatus respublikų čempionams būdavo suteikiama teisė žaisti vadinamąsias pereinamas rungtynes su blogiausiai tos respublikos SSRS pirmenybėse pasirodžiusia meistrų komanda. Kadangi Lietuva turėjo tik vieną Vilniaus „Spartako“ meistrų komandą (SSRS B klasė), tai plungiškiams teko žaisti su ja. Aikštėje susitiko skirtingų „svorio kategorijų“ varžovai. Plungiškiai, žaisdami lyg svetimomis kojomis, pralaimėjo 0:6 Vilniuje, 0:15 Plungėje.

Treneris A. Jadziauskas: „Tokio pažeminimo nenusipelnėme. Po čempionato nesibaigiančių vaišių buvome išvargę, neturėjome motyvacijos. Žinojome, kad net laimėję nebūtume žaidę SSRS pirmenybėse. Todėl po pralaimėjimo Vilniuje kategoriškai pasisakiau prieš rungtynes Plungėje. Valdžia užsigeidė bent kartą parodyti miestelėnams meistrus. Rungtynes boikotavau, nenuėjau net į stadioną. Į vartus pastatė nepatyrusį mokinuką Budą (studijuodamas KKI 1962 m. tapo Lietuvos čempionu, baigęs mokyklą dirbo VSM treneriu Ukmergėje – aut. past.), kuris, žaidžiant ant sniego, buvo tiesiog „sušaudytas“.

Stanislovas Paberžis – „Spartako“ vyr. treneris: „Jie darbštūs, ryžtingi. Tačiau išryškėjo silpnas plungiškių fizinis pasirengimas. Jie stokojo greičio, nesugebėjo žaisti kūnu, blogai valdė kamuolį. Tačiau didžiausias čempionų trūkumas – nežinojimas elementarių dabartinio futbolo taktikos žaidimo principų. Pralaimėjimai – pamoka. Turi padirbėti gerindami fizinį pasirengimą, techniką ir dar kartą techniką. Vadovai turi atkreipti dėmesį ir į auklėjamąjį darbą.“

PAGERBTUVĖS. 2006-aisiais Plungės sporto bendruomenė surengė šventę paminėdama „Linų audinių“ futbolininkų pergalės 50 metų sukaktį. Prisiminimais dalijosi komandos veteranai, jų šeimų nariai, futbolo ir sporto veikėjai.

Romas Daumantas – 1956 m. Lietuvos čempionas: „Į aikštę verždavomės kaip liūtai. 1956 m. mus, grįžtančius čempionus, Plungėje pasitiko dūdų orkestras, profsąjungos apdovanojo kelialapiais į Nidą. Dabar jaunimas daugiau žaidžia dėl pinigų, o mes gaudavome vieną rublį ir užteko... Ir mums siūlė važiuoti į Kauno „Inkarą“. Nevažiavome, nes Plungėje gimėme, užaugome, čia ir mirsime.“

Aniceta Šleinienė – 1956 m. čempiono Stasio Šleiniaus žmona: „Plungėje gražiausias užsiėmimas buvo sportas. Mano Stasys futbolu susidomėjo vaikystėje. Futbolas jam ir kitiems buvo svarbiausia – nesvarbu, kad pusplikiai, bet sulipdavo į sunkvežimį ir važiuodavo į varžybas.“

Liudvika Mockienė – 1956 m. Lietuvos čempiono Jeronimo Mockaus žmona: „Jeronimas be sporto negalėjo gyventi. Žaidė ir futbolą, ir ledo ritulį. Mes visada buvome viena komanda. Ypač Stasys Šleinius buvo geras organizatorius, visos komandos pažiba... Jeronimui nebuvo svarbu: žiema ar vasara, serga ar neserga, pirmiausia – futbolas... Buvome jauni, nors ir neturtingi, bet laimingi.“

Kazimieras Kilčiauskas – sporto žurnalistas, vienas ryškiausių sovietmečio futbolo teisėjų: „Futbolas ir ledo ritulys plungiškiams buvo vienintelė pramoga, rungtynės atstojo teatrą, šokius. Po „Linų audinių“ pergalės futbolas, kaip ir Kybartuose, tapo antrąja religija – šventadienio rytais žmonės traukdavo į bažnyčią, o po pietų miniomis, šeimomis – į stadioną, miesto gatvės ištuštėdavo. Futbolininkai buvo labai gerbiami, žaidėjai vieningi ir sąmoningi. Degtinė buvo tabu. Po rungtynių su antrosiomis pusėmis pasivaišindavo alumi. Dabar sunku įsivaizduoti, kokio reikėjo fanatizmo. Kartą teko su komanda vykti į rungtynes Vilniuje. Kelionė sunkvežimiu truko apie 15 valandų. Poilsiui žaidėjai sukrito pasitiesę ant grindų laikraščius – tikros vargo pelės...“

LEGENDA. Antanas Jadziauskas (1951-01-02) – vienintelis iš Plungės saviveiklinio futbolo 1949 m. įstojo į KKI ir išsigelbėjo nuo tarnybos sovietų armijoje. Institute brendo kaip futbolo vartininkas ir sporto specialistas. Dėkingas futbolo dėstytojui sporto eruditui Juozui Klimui, kurio dėka pateko į Kauno „Lituanikos“ komandą, žaidusią aukščiausioje lygoje. J. Klimas buvo „Lituanikos“ komandos visuomeninis konsultantas. Kartu A. Jadziauskas gynė ir instituto garbę miesto pirmenybėse, studentų žaidynėse. Baigiamaisiais (1953) metais A. Jadziauską pasikvietė buvęs čempionas Kauno „Inkaras“, tačiau jį traukė namai, jaunystės draugai. Nuo 1953 m. vidurvasario A. Jadziauskas Plungės „Spartako“ (1953–1954), „Linų audinių“ (1955–1960) vartininkas, 1955–1974 m. „Linų audinių“, 1979 m. „Kooperatininko“ vyr. treneris, 1964–1972 m. Plungės sporto mokyklos direktorius, nuo 1981 m. – Plungės „Ryto“ vidurinės mokyklos fizinio lavinimo mokytojas.

A. Jadziauskas pasakoja: „Čempionų komandos pagrindai buvo padėti šeštojo dešimtmečio pradžioje, kai iš „laukinių“ (augusių be trenerio priežiūros) žaidėjų sudaryta komanda Lietuvos jaunių pirmenybėse įveikė Panevėžio rinktinę, žaidė pusfinalio rungtynes Vilniuje.

Čempionų titulo link kopėme iš lėto: 1945 m. B klasės pirmenybėse užėmėme ketvirtąją vietą. 1955 m. buvome pirmi. Žaidėme „Tiesos“ taurės finale. Supratome, kad, iškopę į aukščiausiąją lygą, turime dirbti dar daugiau – treniravomės po tris kartus per savaitę, salės neturėjome, tad žiemą po Naujųjų metų sumintais sniego takais nubėgdavome ne vieną kilometrą. Bėgiodavom ir žaisdavom ant užšalusios Plungės jūros. Ant sniego žaidėme rungtynes su Klaipėdos „Švyturiu“, Šiaulių „Elniu“. Tarsi veidrodyje pamatėme savo trūkumus. Pavasariop ir vasarą retsykiais nuvykdavome pasimankštinti ant pajūrio smėlio. Supratau, kad atsilikdami nuo „Inkaro“ ar „Elnio“ techniniu pasirengimu, greitai jų nepavysime, tai turime kompensuoti fizinėmis savybėmis. Tai ir buvo mūsų koziris – kitas komandas tiesiog apibėgdavom, lemiamus įvarčius pelnydavom rungtynėms baigiantis, kai varžovai būdavo išsekę. Tiek Vilniaus, tiek Kauno futbolininkai buvo išlepę, o mes užsispyrę ir greitesni. Net iš šokių šeštadienio vakarais vienuoliktą valandą vyrus atėjęs išvarydavau, kad sekmadienio rytą į varžybas vyktų žvalūs. Sunkūs buvo laikai. Ypač daug vargome su kelionėmis. Į rungtynes važiuodavome fabriko sunkvežimiu, pramintu „Santa Marija“. Vyrai buvo jauni, linksmi, fiziškai gerai pasiruošę, nusiteikę kovingai, tad ir po varginančios kelionės žaisdavo entuziastingai. Komanda turėjo gerą vardą.“

80-metį atšventęs A. Jadziauskas džiaugiasi nugyventais metais, darna šeimoje (žmoną Danutę užsiaugino mokykloje), šviesia galva, gera atmintimi, tik skundžiasi subyrėjusiais kojų „guoliais“, apgailestauja, kad kaip ir pirmąjį sovietmečio dešimtmetį klesti nedarbas. Išnykus gamykloms, fabrikams, jaunimas emigruoja į Angliją, Norvegiją. Silpsta ir Plungės futbolas.

...

Re: Plungės futbolas

2012 Lap 20 12:42

2012 m. Plungės rajono mažojo futbolo pirmenybės (2012 11 16, 17)
http://www.lff.lt/lt/article/2012_m_plu ... 2_11_16_17" onclick="window.open(this.href);return false;

Praėjusį penktadienį startavo 2012 m. Plungės rajono mažojo futbolo pirmenybės. Dvi pergales į savo sąskaitą įsirašė praėjusių metų nugalėtoja „OSS" komanda. Atkakliausia vyko ir daugiausia emocijų žiūrovams padovanojo dvikova tarp „Senjorų" ir „Milašaičių lentpjūvės". Galingai rungtynes pradėję Milašaičių futbolininkai pirmojo kėlinio viduryje pirmavo net 3:0, bet „sumažino apsukas" ir buvo už tai nubausti. „Senjorai" sugebėjo primesti sau palankų žaidimo ritmą ir iškovojo pergalę.

...

Re: Plungės futbolas

2012 Lap 20 12:46

2012 11 16 - penktadienis

„OSS" 7 - 1 „Greitukai"
„OSS": Andrius Domarkas - 2, Juozas Bakutis, Donatas Gibieža, Deividas Narmontas, Giedrius Kuzavas ir
Linas Petkevičius - po 1;
„Greitukai": Tomas Šniauka.

„Versmė" 7 - 12 „Rietuva"
„Versmė": Ramūnas Ruibys 4 , Raimondas Laurinaitis, Kęstutis Petkus ir Lukas Vaitkus - po 1;
„Rietuva": Žygimantas Gedrimas ir Viktoras Joknys - po 4 , Vytautas Žukauskas ir Pranas Rauktys - po 2.

...

Re: Plungės futbolas

2012 Lap 20 12:50

2012 11 17 - šeštadienis

„Senjorai" 7 - 6 „Milašaičių lentpjūvė"
„Senjorai": Rolandas Bružas - 2, Alvydas Mickevięius, Egidijus Eidintas, Darius Makarevičius,
Gintautas Endriekus ir Regimantas Papievis - po 1;
„Milašaičių lentpjūvė": Mindaugas Čeponas ir Darius Radavičius - po 2, Tadas Bertašius ir
Laurynas Šleinius - po 1.

„OSS" 8 - 2 Šateikiai
„OSS": Andrius Domarkas - 4, Simonas Šleinius, Julius Simanauskas, Donatas Gibieža,
Deividas Narmontas - po 1;
Šateikiai: Egidijus Čėsna ir Aurimas Šakalys

„Bumas - Pėivelė" 12 - 4 „Rietuva"
„Bumas - Pėivelė": Marius Birškys - 4, Jonas Alčauskas - 3, Andrius Ragainis ir Andrius Miknius -
po 2, Artūras Malachovskij - 1;
„Rietuva": Žygimantas Gedrimas - 3, Viktoras Joknys ir Vytautas Žukauskas - po1;

„Greitukai" 2 - 18 ŽSSTC
„Greitukai": Kęstutis Norvaišas - 2;
ŽSSTC: Karolis Buivydas - 5, Rokas Rusys - 4, Vytautas Daublys - 3, Dovydas Labžentis - 2,
Žygimantas Žalimas ir Tomas Pupšys - po 1.

...

Re: Plungės futbolas

2012 Lap 20 12:51

Tolimesnis rungtynių tvarkaraštis

19 d. pirmadienis
19.00 „Plungės baldai" - SM'96
20.00 „Versmė" - „Senjorai"

20 d. antradienis
18.00 SM'96 - ŽSSTC
19.00 „Plungės baldai" - „Greitukai"

21 d. trečiadienis
19.00 „OSS" - ŽSSTC
20.00 „Greitukai" - „Milašaičių lentpjūvė"

22 d. ketvirtadienis
19.00 „Plungės baldai" - Šateikiai
23 d. penktadienis
19.00 „Rietuva" - ŽSSTC
20.00 „Plungės baldai" - „Bumas - Pėivelė"

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Plungės futbolas

2012 Lap 20 12:55

Didelė mažo miestelio pergalė
http://www.sportas.info/naujienos/11698 ... rgale.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Algirdas Klimkevičius
2012 m. gegužės 3 d. 09:33
mano senelis tadu čempionu tapo :) geri tusai būdavo vasarą futbolas, žiemą chokėjus :) ant transporto mokėdavo sutaupyt, kuzave sunkvežimio į vyjezdus važinėdavo :) gaila, kad dabar žmonių remiančių sportą Plungėje nelabai likę...

...

Re: Plungės futbolas

2012 Lap 20 13:59

mano senelis tadu čempionu tapo :) geri tusai būdavo vasarą futbolas, žiemą chokėjus :) ant transporto mokėdavo sutaupyt, kuzave sunkvežimio į vyjezdus važinėdavo :) gaila, kad dabar žmonių remiančių sportą Plungėje nelabai likę...
Tavo, kary, diedukas???

Joo, linskmai gyvendavo... gegužinės. Visą vasarą tėvas nieko neveikdavo, tik gretimo kaimo bernus į prūdą mėtydavo. :mrgreen: O žiemą ant ledo pasigrumdavo. :D
Transporto rimto nebūdavo, tik kolhoziniai sunkvežimiai, o benzino per akis. Jeigu benzinas kainuotų tris kapeikas , tai visi važinėtume ratuoti, ir, dėl to nereikėtų verkti.

Kad visur, ne tik Plungėje, su rėmimu blogai, pasibaigė katino dienos, kai buvo galima paišlaidauti, renginius, sportą paremti.

...

Re: Plungės futbolas

2014 Spa 14 11:25

VARKALIAI

Varkaliai – Plungės priemestinė gyvenvietė, prie kelio 166 Plungė–Vėžaičiai . 4 km į pietvakarius nuo Plungės. Nausodžio seniūnijos ir Varkalių seniūnaitijos centras. Yra Nausodžio pagrindinė mokykla, biblioteka.

- O dabar ten bus ir galimybė pasižaisti futbolą..


***

Varkalių sporto aikštynas atidarytas
2014/10/08 http://www.taff.lt/naujienos/varkaliu-s ... tidarytas/" onclick="window.open(this.href);return false;

Šeštadienį gausus būrys varkališkių, aplinkinių kaimų gyventojų ir svečių susirinko prie Nausodžio pagrindinės mokyklos, kur surengta naujo sporto aikštyno atidarymo šventė. Atėjusieji nesitvėrė džiaugsmu – juk dabar bus kur krepšinį ar tinklinį pažaisti, futbolo kamuolį paspardyti, pabėgioti ir šiaip smagiai laisvalaikį praleisti.

Prieš perkerpant simbolinę Varkalių kaimo bendruomenei skirto sporto aikštyno atidarymo juostelę, šeimininkai ir svečiai tarė sveikinimo žodį.
Nausodžio pagrindinės mokyklos, kuri rūpinsis naująja aikštele, direktorius Edmundas Sausdravas dėkojo visiems, kurie prisidėjo atnaujinant mokymo įstaigos stadioną.

Savivaldybės administracijos Vietos ūkio ir turto skyriaus vedėja Živilė Bieliauskienė pasidžiaugė, kad dabar varkališkiai turės puikias sąlygas leisti laisvalaikį. „Iš pradžių projektas strigo, turėjome problemų su projektuotojais. Daugiau nei milijono litų vertės statybos darbų sutartį su uždarąja akcine bendrove „VVARFF“ pasirašėme 2013 metų gegužę. Džiaugiamės, kad rangovas padarė viską, ko pageidavome, tad dabar turime tikrai modernų, daugiafunkcį sporto aikštyną, sutvarkytą mokyklos aplinką, apšvietimą. Šis objektas – ir varkališkiams vaikams, ir visai kaimo bendruomenei“, – sakė Ž. Bieliauskienė.

Pasisakyti pakviestas statybos darbų rangovo – UAB „VVARFF“ – generalinis direktorius Vilmantas Bučius kalbėjo: „Tai, ką mes pastatėme, jūs šiandien matote ir galite įvertinti. Turiu pasakyti, kad neseniai pats įsitikinau, jog šis objektas varkališkiams labai reikalingas. Mat vieną vėlų vakarą, jau sutemus, atvažiavau čia pažiūrėti atliktų darbų. Tikėjausi, kad tokiu laiku aikštelė bus tuščia, ir labai nustebau, nes buvo pilna vaikų. Tikrai pasidžiaugiau, kad jaunimas vakarą leidžia ne prie kompiuterio, ne su cigarete ar alaus skardine rankoje, o sportuodamas.“

Po pasisakymų simbolinę juostelę perkirpo meras Audrius Klišonis, bendrovės „VVARFF“ generalinis direktorius V. Bučius, Nausodžio pagrindinės mokyklos direktorius E. Sausdravas ir Nausodžio seniūnas Darius Preibys. Meras pasidžiaugė, kad darbų pabaigtuvės sutampa su aktyvesnio, sveikesnio, sportiškesnio varkališkių gyvenimo pradžia. Seniūno D. Preibio teigimu, šio aikštyno atsiradimas – didžiulis pasiekimas, nes tai esąs pirmasis rajono sporto objektas, kurio „gimimo“ vietiniai politikai nenumarino.

Į šventę atėjusius varkališkius sveikino Savivaldybės tarybos narė Asta Beierle Eigirdienė ir verslininkas Liudas Skierus. „Mane reikėjo pristatyti ne kaip verslininką, o kaip vietos gyventoją. Man išties smagu matyti kūrinį, kuris eksploatuojamas jau keletą mėnesių ir kuris, kaip pastebiu, gyventojams labai reikalingas. Asmeniškai aš šios aikštelės atidaryme dalyvauju antrą kartą. Pirmasis vyko 1964 metais, kai buvau pirmokas, o Varkaliuose buvo pastatyta ir atidaryta mokykla bei stadionas. Antrasis kartas – dabar, praėjus lygiai 50 metų“, – prisiminimais dalijosi verslo atstovas.

Susirinkusiuosius pasveikino ir gydytojas Raimondas Doviltis, šios šventės proga suorganizavęs dviratininkų ir šiaurietiškojo ėjimo entuziastų žygį į Varkalių piliakalnius.

Išlydėjus žygeivius, naujajame sporto aikštyne pasidėjo varžybos „Gondingos krašto galiūno taurė 2014“. Jėgas išbandė visų penkių Nausodžio seniūnijos kaimo bendruomenių ir Nausodžio pagrindinės mokyklos stipruoliai. Savo atstovus pasirungti pasiuntė Varkalių kaimo bendruomenė „Varkaliai“, Prūsalių „Liepupė“, Karklėnų „Karkluoja“, Stonaičių „Tuopų dvaras“, Juodeikių „Šilupis“.

Galiūnai vartė padangas, mėtė ir kilnojo svarsčius, tempė automobilį, vežė karutį, nešė smėlio maišus, traukė virvę ir dalyvavo daugelyje kitų rungčių. Susumavus komandų rezultatus, paaiškėjo, jog stipriausieji – Nausodžio pagrindinės mokyklos atstovai, antroji vieta atiteko „Tuopų dvarui“, trečioji – bendruomenei „Varkaliai“.

...

Re: Plungės futbolas

2014 Spa 14 11:28

Galiūnai vartė padangas, mėtė ir kilnojo svarsčius, tempė automobilį, vežė karutį, nešė smėlio maišus, traukė virvę ir dalyvavo daugelyje kitų rungčių.
- Stadionai ir aikštynai statomi tam, kad padangas galima būtų pavartyti.. blin, tegul eina į garažus ir ten varto..

...

Re: Plungės futbolas

2014 Spa 30 10:53

Savaitgalį Plungėje vykusiame "Žiogeliai CUP" turnyr o turnyrinė lentelė:

Galutinė komandų rikiuotė:
1. VFK "Žiogeliai-1"
2. Gargždų "Banga"
3. Tauragės SM
4. Klaipėdos FM
5. Saldus SSS
6. VFK "Žiogeliai-2"

...

Re: Plungės futbolas

2014 Lap 18 17:47

PLUNGĖS RAJONO SALĖS FUTBOLO PIRMENYBĖS

A LYGA

1 Žiogai 2 2 0 0 23 - 10 13 6
2 LiSkandas 1 1 0 0 7 - 4 3 3
3 OSS 1 0 0 1 7 - 14 -7 0
4 Plungės baldai 2 0 0 2 7 - 16 -9 0


B LYGA

1 Senjorai-I 2 2 0 0 25 - 5 20 6
2 Milašaičių lentpjūvė 2 2 0 0 15 - 9 6 6
3 Pėivelė-II 3 2 0 1 14 - 11 3 6
4 Plungės SRC-I 3 1 0 2 29 - 16 13 3
5 Rietavas 2 1 0 1 14 - 12 2 3
6 Senjorai-II 2 1 0 1 14 - 13 1 3
7 Pėivelė-I 2 1 0 1 8 - 7 1 3
8 Šateikiai 2 1 0 1 6 - 11 -5 3
9 SK Sanvaras 2 0 0 2 4 - 11 -7 0
10 Plungės SRC-II 2 0 0 2 1 - 35 -34 0

...

Re: Plungės futbolas

2014 Lap 18 17:48

Įvartis 7 E. Eidintas (Senjorai-I )
Įvartis 6 Pranas Rauktys (Rietavas )
Įvartis 6 D. Daukša (Senjorai-I )
Įvartis 6 Regimnatas Papievis (Senjorai-II )
Įvartis 6 Tomas Birškys (Žiogai )

...

Re: Plungės futbolas

2015 Sau 19 13:55

Vakar per LNK rodė laidą "Mano miestas", kur dainuoja žvaigždės ir buvo rungtis, kai su žiūronais į vienus vartus spardė kamuolį.

Plungei atstovavo du fk ŽIOGELIS atstovai ir Gabalis :)

Pusfinalyje nugalėjo PLUNGĖ ir pateko į finalą, kuriame susigrūmė su KLAIPĖDOS KOMANDA..
4-3 laimėjo klaipėdiečiai, kurių gretose pasirodė ir finale du įvarčius pelnė pats Tomas Danilevičius. :roll:

...

Re: Plungės futbolas

2015 Kov 23 10:18

Telšių apskrities 5x5 salės futbolo finalo nugalėtojai – Plungės „Žiogai“
13 Saus 2015 http://taff.lt/index.php/component/k2/i ... ges-ziogai" onclick="window.open(this.href);return false;

2015 m. sausio 11 d. Telšių sporto ir rekreacijos centro sporto salėje vyko Telšių apskrities 5x5 salės futbolo finalas, kuriose dalyvavo 6 komandos. Finale turi teisę kovoti tos komandos, kurios salės pirmenybėse iškovoja 1 ir antras vietas. Taip pat dalyvauja po vieną komandą iš Rietavo ir Mažeikių.

Komandos rungtyniavo dviejose pogrupiuose rato sistema, du kėlinukus po 15 min. Pogrupyje pirmąją vietą iškovojusi komanda susitiko su kito pogrupio antros vietos nugalėtojais ir atvirkščiai.

Pirmoje dvikovoje susitiko FK „Svajoklio“ ir „LiSkando“ komandos. Ši dvikova parodė, kad abi komandos yra vienodo pajėgumo. Nors ilgesnį laiką pirmavo „LiSkando“ komanda, bet FK „Svajoklis“ sugebėjo rasti savyje jėgų ir išlyginti rezultatą, kurios baigėsi lygiosiomis 1:1. Rungtynių foto galerija.

Antrame susitikime kovojo Ryškėnai ir Plungės rajono salės futbolo pirmenybių nugalėtojai „Žiogai“. Čia taip pat kaip ir prieš tai rungtynėse abi komandos įrodė, kad yra aukšto meistriškumo, ir pasibaigus rungtynėms, švieslentėje degė rezultatas 0:0.

Trečiose rungtynėse FK „Svajoklis“ susitiko su „Rietuvos“ komanda. Šiose rungtynėse „Svajoklio“ komandai reikėjo pelnyti kuo daugiau įvarčių norint saugiai užsitikrinti pirmąją vietą grupėje. Su tokia nuotaika „Svajoklio“ komanda ir išbėgo į aikštelę, nors pirmieji rungtynėse praleido greitą įvartį, toliau savo varžovams nepaliko jokių vilčių, nugalėdami juos rezultatu 9:4.

Kito pogrupio rungtynėse tarp „Žiogų“ ir „Olimpo-SC“ intrigos žiūrovai neišvydo. „Žiogai“ sutriuškino savo varžovą rezultatu 11:3.

Sekančios rungtynės ypač buvo svarbios „LiSkando“ komandai, kadangi jie jau žinojo kaip sužaidė jų pogrupio komanda FK „Svajoklis“, tad jiems reikėjo laimėti rungtynes prieš „Rietuvos“ komandą šešių įvarčių skirtumu, kad užsitikrintų pogrupyje pirmąją vietą. Bet jiems ne tik nepavyko įvykdyti šios užduoties, bet ir iškovoti pergalės. Po gražios ir intriguojančios kovos, pergalę šiose rungtynėse šventė „LiSkando“ komanda, taip padarydami meškos paslaugą Telšių komandai.

Paskutinėse B pogrupio rungtynėse susitiko Ryškėnų ir „Olimpo-SC“ komandos. Šiame susitikime ir vėl „Olimpo-SC“ nepavyko palaužti savo varžovus, pralaimėdami rungtynes rezultatu 4:6.

Susumavus abiejų pogrupių rezultatus paaiškėjo, kad dėl 3 – 4 vietų susikaus Ryškėnų ir „Rietuvos“ komandos, o dėl 1 – 2 vietų FK „Svajoklio“ ir „Žiogų“ komandos.

Pirmose rungtynėse dėl 3 – 4 vietų kova vyko iki pat rungtynių pabaigos, įvarčius pelnydavo tai viena, tai kita komanda ir tik rungtynių pabaigą geriau sužaidę Ryškėnų komanda, išplėšė sunkią pergalę rezultatu 3:2, ir iškovodami trečiąją vietą.

Finale žiūrovai išvydo aukštos klasės futbolą. Netrūko ne tik įvarčių gausos, bet ir dramatiškos pabaigos. Iki antrojo kėlinio likus žaisti kelioms sekundėms „Žiogai“ pirmavo rezultatu 6:5 ir tikėjo, kad pergalė atiteks į jų rankas. Bet po įspūdingo FK „Svajoklio“ įvarčio su sirena skelbiančia rungtynių pabaigą, pasiuntė abi komandas mušti baudinių serijos. Čia nors ir gausaus būrio žiūrovų palaikoma Telšių komandai nepavyko baudinių serija, pralaimėjo rezultatu 2:4, ir liko tenkintis antrąją vieta, o Plungės „Žiogų“ komanda iškovojo pirmąją vietą.

Uždarymo metu sportininkus pasveikinti atvyko Telšių apskrities futbolo federacijos prezidentas Leonas Dunauskas, kuris ir apdovanojo komandas nugalėtojas.

Komandoms buvo įteikti TAFF įsteigti medaliai, taurės, komandų geriausių žaidėjų prizai, taip pat geriausio vartininko ir rezultatyviausio žaidėjo prizai.

Geriausiais komandų žaidėjais buvo pripažinti: Antanas Tautvydas („Olimpo-SC“), Gerdas Kančelskis („Rietuva), Mindaugas Čeponas („LiSkandas“), Tomas Bagvilas („Ryškėnai“), Tadas Laukaitis (FK „Svajoklis“) ir Rokas Rusys („Žiogai“).

Geriausias vartininkas išrinktas „Žiogų“ komandos vartų sargas Eimantas Brezgys.

Rezultatyviausio finalinių rungtynių žaidėjo prizas atiteko Tomui Vyšniauskui (FK „Svajoklis“).

- See more at: http://taff.lt/index.php/component/k2/i ... lDCxf.dpuf" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: Plungės futbolas

2015 Rgp 13 14:54

Plungėje veteranų taurės turnyre apsilankė ir miesto meras bei LFF prezidentas
http://www.lff.lt/lt/article/plungeje_v ... rezidentas" onclick="window.open(this.href);return false;

Rugpjūčio 8 dieną centriniame Plungės stadione vyko tradicinis veteranų futbolo turnyras ,,Plungės veteranų taurė - 2015". Turnyre dalyvavo 9 futbolo komandos. U-35 metų grupėje - komandos iš Marijampolės, Telšių, Šilutės ir Plungės, U-50 grupėje - komandos iš Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių, Šilutės ir Plungės.

Po pirmų turnyro rungtynių tarp U-50 Plungės ir Klaipėdos veteranų, kurios baigėsi lygiu rezultatu 0-0, ir U-35 Plungės ir Šilutės futbolininkų susitikimo, kurį laimėjo plungiškiai 2-1, vyko turnyro atidarymas.

Į Plungės veteranų futbolo turnyrą atvyko Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Julius Kvedaras, Telšių apskrities futbolo federacijos prezidentas Leonas Dunauskas, LFF vykdomojo komiteto narys Anatolijus Stecenko, Plungės rajono meras Audrius Klišonis, Lopšelių-darželių "Pasaka", "Nykštukas" ir Platelių daugiafunkcinio centro vadovės.

Sveikinimo žodžius tarė turnyro organizatorius Adomas Zamulskis, o LFF prezidentas J. Kvedaras, sveikindamas susirinkusias komandas, palinkėjo dažniau susitikti futbolo aikštėse, nes futbolininkams nei karštis, nei blogas oras, nei amžius - ne kliūtys.

Plungės rajono meras A. Klišonis atvykusioms komandoms linkėjo vyriškos kovos aikštėje. Meras atskirai padėkojo LFF prezidentui J. Kvedarui, TAFF prezidentui L. Dunauskui ir LFF vykdomojo komiteto nariui A. Stecenko už prasmingą bendradarbiavimą tarp Lietuvos fubolo federacijos ir Plungės rajono savivaldybės, įteikė svečiams dovanų, kad prisimintų Plungę.

Meras džiaugėsi, kad LFF vykdomas projektas "Užauginkime Ronaldo Lietuvoje" jau pasiekė ir Plungės rajono ikimokyklinio ugdymo įstaigas: lopšelius-darželius "Pasaka", "Nykštukas" ir Platelių daugiafunkcinį centrą, LFF sprendimu, pasieks dirbtinės dangos futbolo aikštelės.

Taip pat buvo prisiminta legendinės futbolo komandos ,,Linų audiniai" futbolininkų 1956 metų pergalė - iškovoti Lietuvos čempionų medaliai.

Po turnyro atidarymo komandos vėl kovėsi futbolo aikštėje.

Varžybų rezultatai U-50 grupėje: Šilutė - Šiauliai 0-2, Klaipėda - Vilnius 3-0, Plungė - Šiauliai 1-4, Šilutė - Vilnius 0-3, Klaipėda - Šiauliai 1-0, Plungė - Vilnius 0-1, Šilutė - Klaipėda 1-1,Vilnius - Šiauliai 0-0, Plungė - Šilutė 0-0.
Varžybų rezultatai U-35 grupėje: Telšiai - Marijampolė 4-0, Šilutė - Telšiai 1-1,
Plungė - Marijampolė 6-2, Šilutė - Marijampolė 7-1, Plungė - Telšiai 0-0.

Pasibaigus varžyboms, tapo aišku, kad U-50 grupėje nugalėtojo Klaipėdos veteranų komanda, antri liko Šiaulių veteranų komandos futbolininkai, treti - Vilniaus Seimo veteranų komandos žaidėjai. U-35 grupėje nugalėtojais tapo Plungės veteranų komanda, antri liko Telšių veteranų komandos sportininkai, treti - Šilutės futbolo veteranai.

LFF prezidentas J. Kvedaras komandoms prizininkėms įteikė turnyro taures, komandų žaidėjams - iškovotų vietų medalius. Taip pat buvo apdovanoti ir geriausi komandų žaidėjai - jiems atiteko turnyro prizai. Atskirai LFF prezidentas padėkojo turnyre dalyvavusiems dviem plungiškiams ir už Plungės futbolo vardo garsinimą prisiminimo dovanas įteikė legendiniam futbolo vartininkui Vaclovui Jurkui bei Plungės rekreacijos centro futbolo treneriui Alvydui Mickevičiui.

Po turnyro uždarymo komandos susėdo prie bendro stalo aptarti turnyro įspūdžių ir paragauti Plungėje iškeptų žemaitiškų blynų.

Grįžti į