Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Podcastas „Football O‘clock“

2020 Rgp 30 08:55

Lietuvos futbolas pristato naują tinklalaidę pavadinimu „Football O‘clock“, kurioje Lietuvos futbolo atstovai dalinsis negirdėtomis istorijomis, pasakos apie savo darbo specifiką bei duos diskutuos apie įvairias aktualias futbolo temas.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Podcastas „Football O‘clock“

2020 Rgp 30 08:56

M. STANKEVIČIUS: APIE M.ALLEGRI PATARIMĄ, KARJERĄ ITALIJOJE IR KEISTĄ V.ROMANOVO PRAŠYMĄ
https://www.youtube.com/watch?v=2pk3VzKWFgg


Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Podcastas „Football O‘clock“

2020 Rgs 01 08:16

Na jo, "valdiškas" podcastas po federacijos sparnu :) Keista kad parinko anglišką pavadinimą, nes juk bus kalbama apie Lietuvos futbolą/asmenybes ir pan.? Kitose tinklalaidėse daugiau nušviečiamas užsienio futbolas, bet vistiek pavadinimai lietuviški ("Įvartis", "Skrieja kamuolys").

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Podcastas „Football O‘clock“

2020 Rgs 01 08:56

keistas ir pavadinimas ir pats pokalbis nelabai nuosekliai nuėjo.
na bet čia pirmo podcasto minusas, manau hostas padarys išvadas ir nuspręs ar geriau nespausti į jokius rėmus pašnekovo ar kaip tik stipriau paspausti.

atmetant visus lff ir angliškus pavadinimus. tai man jau senai trūko lietuviško interviu pobudžio podcasto. Jakelis su tv3sport kelis yra padaręs, bet čia geresnė kokybė. Nors, kad tai bus ilgalaikis projektas abejoju :) bet dar 2-3 pašnekovus manau turėsim.

JonasPetraitis
Pranešimai: 271
Užsiregistravo: 2018 Lap 04 21:23
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Podcastas „Football O‘clock“

2020 Rgs 01 12:57

Blemba koks ilgas... Nu bet pažiūrėjau, įdomių minčių buvo pasakyta, patiko.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Podcastas „Football O‘clock“

2021 Sau 30 20:32

VALERIJUS MIŽIGURSKIS: FUTBOLO AGENTO DARBAS IR NEGIRDĖTOS Ž. KARČEMARSKO ISTORIJOS // #6
https://www.youtube.com/watch?v=1bsGTnAossY


užstūmė ant Žalgirio, kad Uzėlai žaist neduoda.
ir šiaip įdomu.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Podcastas „Football O‘clock“

2021 Sau 31 10:15

Mižigurskis visada įdomiai kalba :) o vedėjas toks įspūdis kad biškutį įpiešęs :D

Mižigurskis ir daugiau Žalgiriui pateikė priekaištų - dėl akademijos, dėl bazės. Vilma Valerą įrašys į juodąjį sąrašą, jeigu dar to nepadarė ;)

Ko biškį nesupratau - tai nusiskundimų dėl Gertmono. Gertmonas gi išsikovojo pagrindinio vartininko vietą, tai dėl jo nebereikia pergyvent. Uzėlos sistuacija išties apmaudi - aš irgi nesupratau ką Žalgiris su juo daro. Bet pažiūrėsim kaip prie Čeburino Karoliui seksis. Kaip suprantu Čeburinas ne tas treneris, kuris klausytų valdžios nurodymų ką leist į aikštę.

Kas džiugina - kad po truputį ateina supratimas, jog jauniems talentingiems žaidėjams iš Lietuvos nereikia lėkt stačia galva į užsienio klubų akademijas, kur jie dažnai prapuola ir net baigia karjerą. Apie tai prieš kurį laiką Nikoličius kalbėjo, dabar ir Mižigurskis pakartojo.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Podcastas „Football O‘clock“

2021 Sau 31 10:54

kalbant apie vedėją, tai jis turi kelias frazes kurias naudoja kai nesupranta apie ką kalba, bet nenori išsiduoti :D

nes nu jam pagal amžių tikriausiai 30m nėra dar, tai normalu, kad jis neatsimena futbolistų kurie Rusijoje buvo žvaigždės apie 2000m :D

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Podcastas „Football O‘clock“

2021 Sau 31 11:10

Na taip, matosi kad vedėjas nebaisiai gerai gaudosi futbole. Beje, klausant susidarė įspūdis, kad epizodas įrašytas kiek anksčiau, nėra visai "šviežias".

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Podcastas „Football O‘clock“

2021 Spa 31 01:14

Sudarysiu sąrašą, kas kitur nusėdo:

Epizodas #2 – Edgaras Stankevičius: Apie UEFA konferencijas bei sutartis su „Hummel“ ir BMW
https://youtu.be/c_cZ9GGi0bU


Epizodas #3 – Tomas Danilevičius: Apie A.Wengero išmintį, savo pėdsaką Italijoje ir lemiamą pokalbį su tėvu
https://youtu.be/E8cTmf23xvM


Epizodas #4 – Saulius Mikoliūnas: Nuo meilės iki neapykantos Škotijoje ir neįtikėtinos istorijos apie V.Romanovą
https://youtu.be/NiRyqX792wI


Epizodas #5 – Andrius Skerla: Apie PSV žvaigždes, šoką Rusijoje ir istorinį pėdsaką Lenkijoje
https://youtu.be/qM6aiHil_wg


Epizodas #7 – Daniel Romanovskij: Apie legionieriaus duoną, keistą pasiūlymą Ukrainoje ir kompiuterinius žaidimus
https://youtu.be/JsKRvtzOC0k


Epizodas #8 – Deivis Kančelskis: Apie jaunų futbolininkų ugdymą, LVJUFA ir futbolo tendencijas ateityje
https://youtu.be/NplG3ZQQWrQ


Epizodas #9 – Justinas Zagurskas: Apie futsalą Lietuvoje, Neymaro turnyrą Brazilijoje ir kapitono pareigas
https://youtu.be/wHn-pfX6vK8


Epizodas #10 – Gediminas Mažeika: Apie Mourinho padėką, teisėjavimą Europos grandams ir norą būti kitokiu teisėju
https://youtu.be/nU2BHUCD-ho


2 sezonas
Epizodas #11 – Valdas Ivanauskas: Apie siūlymą gauti Austrijos pasą ir namus bei Diego Maradonos įtikinėjimą nebūti „Dinamo“ treneriu
https://youtu.be/mOTrzZ4rlbE


Epizodas #12 – Andrius Velička: Apie stažuotę „Werder“, Dagestaną ir istorinę atkarpą Škotijoje
https://youtu.be/aS_PEA2M39c

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Podcastas „Football O‘clock“

2021 Lap 29 15:12

Ražanauskas – apie draugystę su Ibrahimovičiumi, keistą patirtį Rusijoje ir istorinį įvartį Kahnui
https://lff.lt/news/12975/tomas-razanau ... -o-kahnui/



Antrasis „Football O‘clock“ sezonas įgauna pagreitį, o tryliktuoju tinklalaidės svečiu tapo legendinis Lietuvos futbolininkas, U-19 rinktinės vyriausiasis treneris bei nacionalinės rinktinės trenerių štabo narys Tomas Ražanauskas.

Grasinimai J. Lopučiui

Tinklalaidės metu treneris T. Ražanauskas prisiminė keistą situaciją Rusijoje. Iš Vilniaus „Žalgirio“ persikėlęs į Maskvos „Torpedo“ lietuvis turėjo puikią seriją – per dvylika rungtynių pasižymėjo keturiais įvarčiais, tačiau po to sekė netikėta nuoma į „Kamaz“ klubą. Kaip prisimena pats T. Ražanauskas, situacija buvo labai keista.

„Aš manau, kad mes nežinome visos istorijos, bet esmė tame, kad kai mes išėjome iš „Žalgirio“ jie nepervedė pinigų „Žalgiriui“, tada Janušas Loputis skambino man ir sako – paklausk, kada jie ruošiasi atsiskaityti. Sakau, gerai, paklausiu – o jie man sako, tegu mažiau jis čia prašinėja. Ir po to iš karto J. Loputis sako, jeigu neatsiskaitysite – paduosime ieškinį į UEFA. Ir po to įvykio man liepė nesiruošti rungtynėms, pradžia buvo gera ir staiga viskas sustojo. Jie man sako, gal dabar eisi į nuomą, nes jis (J. Loputis – red.) pinigų negaus, tegu jis ten mažiau aiškina. Manau, kad viena iš tų priežasčių, kodėl jie mus nubuksavo yra tai, jog J. Loputis paprašė už mus atsiskaityti. Nežinau, kaip jie pabaigė, bet taip buvo“, – kalbėjo T. Ražanauskas.

Janušas Loputis su klubu bendravo asmeniškai per Tomą Ražanauską. J. Loputis paprašė, jog pastarasis paklaustų, kada rusai planuoja apmokėti žaidėjų perėjimą, tačiau tikrai nesitikėjo tokio klubo atsakymo.

„Janušas skambina, klausia, na, ką jie sakė? Sakė, kad jus užmuš. Pauzė tokia... Ką, rimtai taip ir pasakė? Ką, jie išvis žemės nejaučia? Sakau – na, taip pasakė, jis klausia, tu juokauji? Jo, juokauju. Tyla tokia, sakau, alio, jūs čia? Jis vėl klausia – taip ir pasakė? Sakau – jo“, – prisiminė rinktinės trenerio asistentas.

Apie draugystę su Zlatanu Ibrahimovičiumi

Tinklalaidės svečias pasakojo, jog jam atvykus į Švedijos čempionų klubą, „Malmo“ išgyveno ne geriausius laikus, tačiau savo gretose turėjo jauną, o dabar jau ir kultinį žaidėją – Zlataną Ibrahimovičių. Puolėjo pardavimas padėjo klubui atsitoti ant kojų bei tęsti savo istorinį žygį iki šių laikų.

„Tuo metu Z. Ibrahimovičiui buvo aštuoniolika metų ir kad jis bus toks, kaip dabar – tikrai negalvojau. Teko su juo žaisti, jis buvo techniškas vaikinas, jis ne visas rungtynes pradėdavo starte, išeidavo po keitimo, bet matėsi, kad kažką jis turi. Visada likdavo po treniruotės, prašydavo, ateik čia – pažaisime vienas prieš vieną, žaisdavome su kamuoliu, sugalvodome kokių nesąmonių. Bet jis pastoviai dirbdavo – aišku, klubas juo tikėjo.

Tuo metu juo domėjosi „Feyenoord“ klubas, jis ateina pas mane ir sako – ką daryti, skambina agentai, siūlo važiuoti ten. Aš jam sakau – ar verta tau ten važiuoti dabar? Tau reikia fiziškai sustiprėti. Tu įmuši tų įvarčių ir spėsi išvažiuoti į Olandiją, bet tau reikia čia dar pažaisti. Jis klausia – galvoji, neverta? Tu matei kiek aš čia gaunu, kapeikas – o jis dešimt kartų mažiau gaudavo už visus, jis atnešė voką ir sako man – žiūrėk kiek aš gaunu, kaip aš čia išgyvesniu?

Bet aš jam sakydavau, kad tau tik aštuoniolika metų, tau reikia dar įrodinėti. Tą aš suprantu, sakydavo jis, o aš jam – tu galvoji ten tau iš karto duos milijoną? Ten irgi, jeigu nežaisi, tai ir negausi. Ir galiausiai jis niekur neišvažiavo. Bet jis tikrai labai mažai uždirbdavo, kai mes susitikome 2004 metais Kipre, jis man sako – atsimeni? Sakau jo, atsimenu “, – prisiminė T. Ražanauskas

Tuo metu „Malmo“ klube Z. Ibrahimovičius buvo mažiausiai uždirbantis žaidėjas, todėl T. Ražanauskas nusprendė jį pakviesti vakarienės į svečius.

„Galbūt jis ne visada ir pavalgęs būdavo, nes, kaip suprantu, tuo metu jis gyveno tik su tėvu, nes tėvai buvo išsiskyrę, tai buvo atvažiavęs ir pas mus namo, žmona sako – gerai, aš padarysiu tų makaronų, nėra problemų – tai pasikviečiau, nes tikrai jaunas, matosi, gal nepavalgęs, gal dar kažką, tai atvažiavo, pavalgė, sako ačiū Tomai labai už pakvietimą. Aš gal patikdavau jam kaip žaidėjas, nes jis sakydavo, kai mes kartu žaidžiame – tu man visada duodi perdavimus, po kurių aš gal įmušiu įvarčių. Mes su juo bendrą kalbą radome, plius aš vyresnis buvau. Sakė jis man – eik tu, tie švedai, kokie jie futbolininkai? Ką tu čia veiki, tau reikia važiuoti į kitą šalį, kur geresnis futbolas. Aš jam sakau – nėra taip paprasta išvažiuoti iš čia su lietuvišku pasu“, – šypsojosi T. Ražanauskas

Po „Malmo“ Tomas Ražanauskas persikėlė į Norvegiją.

„Kai buvau Norvegijoje, skambina man „Malmo“ direktorius ir jis mane kvietė atgal. Bet aš nežinojau, kieno čia buvo iniciatyva, o pasirodo, čia buvo paties Zlatano. Skambina, sako grįžk pas mus, bet sakau gerai, aš sutartį turiu, šiaip aš gal ir grįžčiau, man viskas ten patiko, sako padarysime tau sąlygas, bonusus, ką ten toje Norvegijoje, mes vienas kitą pažįstame. Sakau gerai, bet kalbėkite su klubu. Ir ar jie nesusitarė, ar kas, bet aš negrįžau.

Po to jau 2005 metais Kipre, kai mes su Zlatanu susitikome, tai jis paklausė manęs – ar tau skambino iš „Malmo“? Sakau – skambino, tai jis sako – čia aš prašiau, nes žinojau, kad jeigu tu žaisi, tu atiduosi man perdavimą ir aš įmušiu įvartį, o po to išvažiuosiu kažkur. Jeigu jūs negalite mokėti tiek pinigų, tai paimkite nuo mano atlyginimo ir duokite jam, čia jo žodžiai, bet jis (T. Ražanauskas – red.) turi atvažiuoti čia“, – prisiminimais dalinosi Lietuvos U-19 rinktinės vyriausiasis treneris.

Apie Z. Ibrahimovičiaus siūlymą skambinti Mino Raiolai

2005 metais, Tomui Ražanauskui susitikus su Zlatanu Ibrahimovičiumi, pastarasis pasiūlė susisiekti su jo agentu Mino Raiola, norėdamas, kad lietuvis gautų gerą kontraktą.

„Zlatanas susitikimo metu sako – imk mano agento M. Raiolos numerį, man buvo beveik 30 metų, sako imk, paskambink ir pasakyk, kad čia nuo manęs ir suras tau komandą. Nuvažiuosi į Kiniją ir užsidirbsi pinigų. Sakau – baik tu, niekam aš neskambinsiu, man jau trisdešimt metų, kur aš važinėsiu, bet jis vis tiek sako – imk, rašykis. Sako – paskambinsi, vis tiek jis man skambins, pasakysi, kad nuo manęs, aš užtarsiu, kad tikrai geras žaidėjas ir suras klubą. Sakau – nereikia, dabar nežinau, gal reikėjo skambinti, neskambinau, ką aš jam sakysiu? Surask man komandą, dabar aš Kipre žaidžiu, su Zlatanu kažkada žaidžiau?“, – juokėsi Tomas Ražanauskas.

Dar daugiau Tomo Ražanausko minčių apie Lietuvos futbolą, jaunimo rinktines bei istorinį įvartį į Oliverio Kahno vartus išgirside tinklalaidėje „Football O‘clock“.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Podcastas „Football O‘clock“

2021 Gru 13 19:24

Mindaugas Čepas – apie „Žalgirio“ prisikėlimą iš vidaus, treniravimo meną ir neįprastus ritualus
https://www.youtube.com/watch?v=9k7qVy0Oq-0


FA „Šiaulius“ į Optibet A lygą išvedęs Mindaugas Čepas lankėsi tinklalaidėje „Football O‘clock“, kur pasidalino savo įžvalgomis apie trenerio profesiją, papasakojo apie trenerių ritualus bei prisiminė Vilniaus „Žalgirio“ prisikėlimą.

Vilniaus „Žalgirio“ krizė

Baigęs profesionalaus futbolininko karjerą M. Čepas sulaukė kvietimo prisijungti prie Vilniaus „Žalgirio“ dublerių trenerių štabo. Laikui bėgant trenerio lygis kilo, kol galiausiai jis prisijungė prie pagrindinės komandos. Tačiau planus pradėjo jaukti žinia, jog komandos vadovas – suimtas.

„Kai Vadimas Kostujevas atėjo – viskas buvo aukštumoje, niekas nevėlavo, bet atėjo tokia žinutė (Kad V. Kostujevas suimtas – red.) ir ji mažiausiai privertė nustebti. Kiek nuo vieno žmogaus gali pasisukti kitų žmonių gyvenimai? Tas metas toks įdomus – treneris išeina, pinigų nėra, stoji prie komandos vairo nuogas basas ir galvoji – ką čia daryti? Buvai pastatytas prieš faktą ir viskas, važiuojam“, – krikštą vyriausiojo trenerio poste prisiminė strategas.

M. Čepas iki šiol žavisi tuo metu komandoje likusiais žaidėjais.

„Chebra malačiai. Kokias tu ten gali kelti užduotis? Atėjo klubo vadovai ir pasakė – žmonės gerieji, neiškriskite iš lygos. Kaip jūs tą padarysite – niekam neįdomu. Padėka tiems žaidėjams, aš dabar kai pagalvoju, net neįsivaizduoju, kaip surasti viduje motyvacijos – pas daugelį buvo šeimos, vaikai, įsipareigojimai ir būdamas profesionalus sportininkas eini į treniruotę ir žaidi suprasdamas, kad už tai nieko negausi. Pagarba tiems žmonėms, mes neiškritome, bet kas vyko toliau – gavosi, kaip gavosi. Apie kažkokius rezultatus nebuvo net ką daug galvoti, pabaigėme tą čempionatą, ačiū Dievui, ir toliau su nekantrumu laukėme, kaip viskas vyks toliau“, – pasakojo M. Čepas

Apie ritualus

Tarp sportininkų plačiai paplitę ritualai neaplenkė ir M. Čepo. Treneris pripažįsta, jog kadaise laikėsi prietarų bei jais tikėdavo. „Ankščiau, kuomet mes važiuodavome į rungtynes, klubo autobuso vairuotojui neleisdavau važiuoti atbulam, kai autobuse sėdi komanda. Bet po to pagavau save, come on, Minde, ką, kitaip neapsisuksi? Išlipdavo komanda, autobusas apsisukdavo, sulipdavo komanda ir tuomet važiuodavome. Tada pagalvojau – galima nuprotėti, bet ne tiek. Prisiminiau dar vieną iš kartų buvau paprašęs vairuotojo važiuojant į rungtynes nestoti prie šviesoforo. Taip turi pataikyti, kad pravažiuotum nestojęs. Aš įsivaizduoju, kiek iššukių turėjo vairuotojai su manimi, galvodavo, „nu čia papuolė, aišku, treneris“, – juokėsi treneris.

Pagrindiniai trenerio principai

Mindaugas Čepas yra laikomas žaidėjų treneriu – strategas dažnai sulaukia komplimentų iš futbolininkų, yra gerbiamas bei vertinamas. Paklaustas, kur yra sėkmės paslaptis, treneris pasidalino savo mintimis apie treniravimą.

„Disciplina, drausmė, abipusė pagarba ir pagarba klubui – tai yra dalykai, be kurių aš neįsivaizduoju bendradarbiavimo ir darbo eigos. Ir aišku aistra – pas kiekvieną iš jų turi būti aistra tam, ką jie daro. Be aistros futbole – niekur, ji turi būti.

Kiekvienais metais sukaupta patirtis tau eina į bagažą ir su juo tu eini į sekantį sezoną. Patirtis niekur nedingsta. Treneris turi jausti komandą, jausti, ką turi jiems ištransliuoti po pirmo kėlinio rūbinėje, kaip surasti tinkamus žodžius – treneris turi jausti komandą ir turi būti ant vienos bangos su žaidėjais. Aš niekada nesutiksiu, kad treneris susiraukęs turi vaikščioti po aikštę – yra darbas, bet tu turi rasti laiko ir pajuokauti su vaikinais. Turi būti visko po truputį. Koks aš esu? Žaidėjai turi pasakyti, koks aš esu, jie geriausiai įvardintų. Su kuo teko dirbti – jie nebuvo apatiški tam, ką jie daro. Ir daugelis myli tai, ką jie daro, o sakyti, kad nėra pas mus žaidėjų... Yra pas mus žaidėjų, kiekvienam reikia duoti šansą ir pasitikėti, o jis atsakys tau tuo pačiu. Pasitikėkite jaunais žaidėjais“, – teigė M. Čepas.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Podcastas „Football O‘clock“

2021 Gru 26 15:21

Aurelijus Skarbalius – apie debiutą Čempionų lygoje, istorijas iš nepriklausomybės laikų ir didelį norą žaisti
https://youtu.be/xhDV3Odikaw


Paskutiniuoju 2021 metų tinklalaidės „Football O‘clock“ svečiu tapo legendinis Lietuvos futbolininkas, treneris ir techninis direktorius Aurelijus Skarbalius.

Pokalbio metu A. Skarbalius papasakojo apie pirmuosius savo žingsnius futbole, su kokiu kultūriniu šoku susidūrė išvykoje į Eindhoveną, apie rungtyniavimą Čempionų lygoje ir adaptaciją Danijoje.

Ką reiškė būti sportininku nepriklausomybės pradžioje?

Aurelijus Skarbalius, prisimindamas nepriklausomybės laikus, teigė, jog tuo metu buvo išties sudėtingas laikotarpis, kurio metu reikėjo priimti sunkius sprendimus.

„Mūsų periodas, mūsų perėjimas – jis nebuvo lengvas. Mes patys atsimename, kiek tų pačių sportininkų, kiek aplamai mano kartos žmonių nuėjo kriminaliniu keliu, kiti – verslo keliu. Vieniems pasisekė, kitiems ne, yra daug skirtingų istorijų. Ir tuo metu būti sportininku niekaip neapsimokėjo. Nepriklausomybės pradžioje mes labai mažai uždirbdavome. Ir buvo tokių dvejonių, gal ne tokių, ar žaisti futbolą, o labiau – ką daryti? Nes jeigu tu eini išsilavinimo link – baigus universitetą atlyginimai tuo metu buvo sudėtingas klausimas, o einant sportininko keliu – tu nežinai, ar pavyks“, – pasakojo A. Skarbalius.

Buvęs Lietuvos rinktinės kapitonas prisiminė, kad pasibaigus sezonui jis, kartu su komandos draugais, važiuodavo į Lenkijos turgų, kad galėtų papildomai užsidirbti.

„Tada mus „Žalgiris“ po sezono, kaip bonusą, sodindavo į autobusą ir mes galėdavome pasiimti degtinės, kitų dalykų, kuriuos galėtume turguje parduoti ir veždavo į Varšuvą. Ir Varšuvoje profesionalūs „Žalgirio“ žaidėjai stovėdavo ir pardavinėdavo degtinę, sąsiuvinius ir visus kitus dalykus. Kai tu esi toje situacijoje pradedi galvoti – ką aš čia veikiu? Ir aš prisimenu, kad tuo metu turėjau tokią svajonę išvažiuoti į gerą profesionalų lygį, kur galėtum iš to uždirbti. Man nebuvo svarbu tapti kažkokia žvaigžde, man tai nebuvo motyvacija, man motyvacija buvo žaisti kuo aukštesniame lygyje, žaisti už Lietuvą“, – kalbėjo A. Skarbalius.

1992 metais Vilniaus „Žalgiris“ Čempionų lygos atrankos varžybose susitiko su Eindhoveno PSV klubu. Nors įveikti varžovų nepavyko, pasak A. Skarbaliaus, ten patirtos emocijos suteikė papildomos motyvacijos siekti tikslų.

„Atsimenu, pirma mūsų kelionė su „Žalgiriu“ buvo į Eindhoveną, kur turėjome žaisti su PSV. Tas rungtynes pralaimėjome, tačiau kai mes ten pabuvome, pamatėme, kaip viskas vyksta, kur gyvenome, autobusai, kurie pasitiko, šaldytuvuose pridėta gėrimų – limonadų, alaus, mes tada kaip laukiniai pasijautėme. Likus trims valandoms iki rungtynių yra vadinamas prematch meal, ten padėta pyragaičių, kavos, tai Aidas Preikšaitis kaip puolė į tuos pyragus, po to rungtynėse jam buvo sudėtinga. Mums tai buvo kitas pasaulis. Bet tai mums parodė – wow, tai įmanoma, mes galbūt esame šitame lygyje. Sunkiais momentais labai svarbu viduje turėti tą nenužudomą aistrą nepasiduoti ir jeigu tu ją turi – tu praeisi pro sunkiausius momentus“, – prisiminimais dalinosi treneris.

Debiutas Čempionų lygos turnyre

Sužaisti Čempionų lygos rungtynėse yra daugelio futbolininkų svajonė. Tokią pačią svajonę turėjo ir A. Skarbalius. Strategas iki šiol prisimena tą jausmą, kai sužinojo, jog gaus savo šansą.

„Tuo metu aš turėjau traumą, šoninis raištis buvo įplyšęs, du mėnesius beveik nežaidžiau. Mūsų pogrupis Čempionų lygoje – Miuncheno „Bayern“, „Manchester United“, „Barcelona“ ir mes. Po pirmų rungtynių mes buvome pirmoje vietoje – nugalėjome „Bayern“, o varžovai sužaidė lygiosiomis. Čia buvo dinamitinė grupė.

Po pirmų dviejų rungtynių mūsų dešinys gynėjas gavo dvi geltonas korteles ir negalėjo žaisti, aš įprastai žaidžiau kairėje. Grįžus po traumos spėjau pasitreniruoti su komanda savaitę, gal dvi.

Šeštadienį aš žaidžiau už antrą komandą, kažkokiame miestelyje 150 kilometrų atstumu nuo mūsų miesto, susirinkę buvo gal 150 žiūrovų. Ir po trijų dienų treneris pasirenka mane rungtynėms Čempionų lygoje. Tai yra momentai, dėl kurių gyveni. Lietuvis, kuris žais Čempionų lygoje – man tai buvo pasididžiavimas, noras parodyti, kad lietuviai irgi gali, tuo pačiu tavo vaikystės svajonė, o dar kai debiutas vyksta „Camp Nou“, „Barcelona“ stadione... Tai labai džiugina, bet tuo pačiu jauti didžiulę įtampą. Aš tas rungtynes žaidžiau prieš Rivaldo, kuris tuo metu buvo geriausias pasaulio žaidėjas. Paskutinės dvi dienos iki rungtynių man buvo ilgiausios mano gyvenime“, – šypsojosi A. Skarbalius.

Grįžti į