...

"Tigrų ekipa" - Gargždų "Bangos" fanai

2013 Kov 07 12:47

„Tigrai“ naujovių nežada
Sportas.info

„Tigrų ekipa“ – fanų grupė, aktyviai palaikanti Gargždų „Bangą“, didelių naujovių savo 2013-ųjų veikloje nežada.

„Ruošiamės sezonui taip pat, kaip visada. Vienas žmogus kokį „banerį“ (fanų demonstruojamas užrašytas šūkis - aut. past.) sugalvojo, kitas – dar kokią mintį išreiškė. Susimetėme pinigus pirotechnikai. Nieko labai ypatinga,“ – kalbėjo vienas „Bangos“ fanų lyderių Saulius Lukošius.

Gana gausi 16-ai tūkstančių miestelio gyventojų „Bangos“ fanų grupė žada dar didesnį narių skaičių šiemet.

„Manau, kad bus gretų didėjimas. Bent jau dabar jaučiasi padidėjęs aktyvumas,“ – dėstė gargždiškių nuotaikas S. Lukošius.

„Tigrai“ apsiėmė organizuoti šių metų vasaros fanų pirmenybes, sutraukiančias aistruolius ne vien iš Lietuvos, bet ir iš užsienio šalių. Po to, kai žiemą Ariogaloje, dėl vietos jaunimo išpuolio fanų čempionato nepavyko užbaigti, „Bangos“ aistruoliai sklandžių pirmenybių Gargžduose surengimą laiko savo garbės reikalu.

Iš savo komandos „Tigrų ekipa“ daug nereikalauja. Prie futbolo užkulisiuose stabiliausia komanda vadinamos „Bangos“ vis užimamos šeštosios vietos jie priprato.

„Iš komandos tikimės to paties, ko ir pernai... Mes juk stabilūs. Šiaip tai svarbu neiškristi iš A lygos. Nes pasižiūrėjus į finansinę padėtį, į žaidėjus... Žaidžia 18-19 metų vyrukai – daug juk negali iš jų tikėtis,“ – atlaidžiai savo mėgiamą komandą vertino S. Lukošius.

Makenzis
Pranešimai: 7334
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: "Tigrų ekipa" - Gargždų "Bangos" fanai

2013 Kov 14 17:56

Dėl geresnių laidos „Farai“ reitingų nukentėjo niekuo dėti „Bangos“ fanai?
2013-03-14
http://www.futbolo.tv/straipsniai/2013- ... ngos-fanai" onclick="window.open(this.href);return false;

Gargždų "Bangos" aistruoliai įsitikinę, kad prieš juos smurtauti policininkus paskatino laidos "Farai" filmuotojų siekis sukurti reportažą.

Sekmadienį po A lygos pirmojo turo rungtynių Gargžduose tarp "Bangos" ir "Šiaulių" futbolininkų įvyko policijos ir vietos aistruolių "Tigrų ekipa" incidentas.

Ultras.lt vienas Gargždų "Bangos" fanų teigė, jog rungtynėms pasibaigus ir tiek svečių fanams, tiek kitiems žiūrovams palikus stadioną "Tigrų Ekipos" nariai, kurių buvo likę 15-20 žmonių, patraukė link išėjimo iš stadiono. Prie jų priėjo trys policijos pareigūnai (ne vietiniai, o atvykę iš Klaipėdos) su laidos "Farai" filmavimo grupės atstovu netoliese ir paklausė "Bangos" fanų - "gal pageidaujate pasimankštinti?". Tuo metu, anot gargždiškio, pareigūnai rankose jau gniaužė dujų balionėlius, o "Tigrų Ekipos" nariai paragino vieną saviškį pradėti filmuoti. Deja, pačios pradžios fanui užfiksuoti nepavyko.

Nieko nelaukus policija, "Tigrų Ekipos" atstovo teigimu, išsitraukė dujų balionėlius ir ėmė purkšti. Pašnekovas teigė, jog be dujų pareigūnai jėgą panaudojo ne pasitelkę vadinamuosius "bananus", bet teleskopines lazdas.

"Bangos" fanas teigė, jog nebuvo jokios priežasties prieš juos panaudoti smurtą, fanai rungtynių metu nesielgė netinkamai, kad vėliau po rungtynių būtų dėl ko prieš juos panaudoti jėgą. "Nebuvo konkrečių asmenų, kuriuos norėjo sulaikyti - daužė ir gainiojo visus, kas pakliuvo. Su lazdom plakė ir nepilnamečius. Vieną jų daužė net trise. Vėliau atvažiavo dar 3-4 ekipažai. Suiminėjo visus - maždaug 15 žmonių. Nesupratome, nei už ką, nei koks tikslas buvo panaudoti tramdomąsias priemones",- teigė "Tigrų Ekipos" atstovas.

Gargždiškiai buvo suimti ir nuvežti į nuovadą, jiems surašyti protokolai. Vienas tądien suimtų fanų Ultras.lt teigė, jog išėjęs iš nuovados ir šalia stovėjusio policijos pareigūno paklausęs, už ką buvo panaudota tokia jėga, pareigūnas garsiai visiems girdint atsakė: "Verslas yra verslas".

Šiaulių Fanai taip pat patvirtino matę laidos "Farai" filmavimo grupę ir susidūrė su policijos pareigūnais - pastarieji įtarinėjo šiauliečius alkoholio vartojimu stadione ir kėdžių išlaužymu. Tačiau, šiauliečių teigimu, viskas baigėsi be konfliktų, Gargždų stadiono apsauginiai juos netgi užstojo nuo policijos įtarinėjimų ir svečiai po rungtynių išvyko namo.

Kiti Gargždų "Bangos" fanų - Tigrų Ekipos - atstovai minėjo, jog paprastai jų stadione tvarką prižiūri apsaugos darbuotojai, su kurias fanai jokių problemų neturi ir konfliktų tarp jų ir apsauginių nekyla.

Tačiau tądien į stadioną atvažiavo policijos pareigūnai su filmavimo grupe iš Klaipėdos, kas, anot fanų, galimai ir paskatino pareigūnus imtis smurto - LNK laidos "Farai" kūrybinės grupės siekis sukurti įdomų reportažą.

Įtampa dėl policijos pareigūnų elgesio tvyrojo ir vakar Gargžduose vykusiose A lygos rungtynėse tarp vietos "Bangos" ir Tauragės "Tauro". Į rungtynes vėlgi iš Klaipėdos atvyko du policijos autobusiukai, o pareigūnai su šunimis patruliavo stadione.

Rungtynėms pasibaigus policijos pareigūnai sekė, kur link eina Tigrų Ekipos fanai, tačiau incidentų ar smurto proveržių tiek prieš namų, tiek prieš svečių komandos fanus neįvyko.

Gargždų "Bangos" fanams už incidentą iškeltos bylos ir numatytas teismo posėdis, kuris įvyks kovo 22 dieną. Dėl jo dalis Tigrų Ekipos atstovų netgi atsisakė minties keliauti į futbolo fanų taip laukiamą renginį - tą pačią dieną Žilinoje vyksiančias rungtynes tarp Slovakijos ir Lietuvos nacionalinių futbolo rinktinių.

Gargždų "Bangos" klubo direktorius Rimantas Mikalauskas sakė girdėjęs apie sekmadienį įvykusį incidentą, bet jo vertinti negalįs: "Apie incidentą girdėjau. Bet, kad vertinčiau, turėčiau turėti daugiau informacijos. Aš pats jo nemačiau, atgarsiai apie jį - skirtingi, iš policijos negavau kokios informacijos.'

Tarp Lietuvos futbolo fanų gargždiškiai laikomi ganėtinai draugiškais, neagresyviais ir nekeliančiais konfliktų. R. Mikalauskas sako, kad "Tigrai" klubui problemų niekada nėra sukėlę, su apsauga niekada nėra konfliktavę.

"Visada su jais būdavos viskas gerai. Aš prieš antrojo turo rungtynes su "Tauru" klausiau apsaugos viršininko - ar buvo per sungtynes su "Šiauliais" kokių nors incidentų ar neramumų? Atsakė - viskas buvo tvarkinga, nebuvo nieko panašaus," - pasakojo "Bangos" direktorius.

Inf: sportas.info, ultras.lt

Makenzis
Pranešimai: 7334
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: "Tigrų ekipa" - Gargždų "Bangos" fanai

2013 Kov 14 17:58

Taip dirba mūsų teisėsauga... Pasirodo ir laidai Farai svarbiausia reitingai... Dėl to galime specialiai sukelti incidentą ir apkaltinti nekaltus žmones. Bravo. :)

Marens
Pranešimai: 388
Užsiregistravo: 2012 Vas 06 14:54
Palaikoma komanda: Lietuva
Miestas: Šiauliai

Re: "Tigrų ekipa" - Gargždų "Bangos" fanai

2013 Kov 14 18:33

Pyderai tie mentai,uz tokius bajerius..

...

Re: "Tigrų ekipa" - Gargždų "Bangos" fanai

2013 Kov 23 12:02

Farai - 2013 03 22

Žiūrim nuo 19 minutės.



Buvo naudojamos gumines lazdos, p.x. kad dujos, teleskopai matos. Gerai, kad guminių PYPT nepanaudojo. :mrgreen:

...

Re: "Tigrų ekipa" - Gargždų "Bangos" fanai

2014 Rgp 25 10:55

„Tigrų ekipos“ sirgaliai po praleisto įvarčio treneriui skandavo necenzūrinius žodžius, tačiau 45-ąją minutę turėjo trumpam nutilti. E.Zagurskas pasinaudojo puikiu Klaudijaus Upsto perdavimu ir vėl išvedė „Bangą“ į priekį.

http://alyga.smscredit.lt/rungtynes/Banga-Dainava/263" onclick="window.open(this.href);return false;

Respublik
Pranešimai: 8537
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: "Tigrų ekipa" - Gargždų "Bangos" fanai

2022 Bir 18 16:22

Sirgaliai mašiną papuošė mylimos „Bangos“ komandos ženklais
https://gargzdai.lt/sirgaliai-masina-pa ... -zenklais/

Gargždiškiai, tikri Gargždų futbolo komandos „Banga“ fanai, nusprendė net į rungtynes važiuoti nepaprastai: naują automobilį papuošė komandos ženklais. Tiesa, tai dar ne pabaiga: ant mašinos kapoto ateityje turėtų puikuotis sirgalių simbolis – tig­ras. „Kadangi mašina žalia, gaila, kad tik dvi spalvas galėjome panaudoti, mat mėlyna su žalia nesiderina“, ‒ apie baltai-oranžinėmis bangomis ir futbolo kamuoliu papuoštą mašiną kalbėjo automobilio savininko sūnus Tomas Bubelis.

Gargždiškiai atskleidė esantys tikri futbolo komandos „Banga“ fanai: Vaidotas Losis teigė, kad iki pandemijos nebuvo praleidęs nė vienų komandos rungtynių, net į draugiškas nuvykdavęs. „Anksčiau stebėti varžybų ir palaikyti komandos vykdavo daugiau žmonių“, ‒ pasakojo Vaidotas. Dabar „užkietėjusių“ sirgalių likę 4, iš kurių bent vienas ar dviese, jei yra galimybė, būtinai važiuoja į varžybas palaikyti komandos: V. Losis, papuošto automobilio savininkas Vladas Bubelis, jo sūnus T. Bubelis ir Aldas Mockus. V. Losis „Bangą“ palaiko nuo pat komandos įsikūrimo pradžios. Kaip pasakojo, jo sesers vyras žaidė futbolą, o jį pasiimdavo dar jauną į varžybas. Taip ir iki šių dienų liko meilė futbolui. Futbolu susidomėjo ir Vaidoto kaimynas Tomas – dar būdamas 12 metų jis pirmą kartą nuvyko į varžybas sirgti už „Bangą“ ir tai tapo laisvalaikio praleidimo būdas. „Tai mūsų hobis – kas vasarą važiuoja degintis, o mes – į stadioną“, ‒ juokdamiesi sakė sirgaliai. Anot Tomo ir Vaidoto, svarbu palaikyti savo miesto komandą, juk Gargždai ‒ futbolo miestas.

Gargždiškiai pasakojo, kad anksčiau gyvavo fanų grupė, aktyviai palaikanti Gargždų „Bangą“ – „Tigrų ekipa“. Stebėti varžybų ir palaikyti komandos susirinkdavo gausus būrys žmonių, vaikų, važiuodavo net pilni autobusai. Sirgaliai atskleidė, kad kelionių metu yra tekę patirti ir nuotykių, pavyzdžiui, sugedęs autobusas privertė pavėluoti į mylimos komandos rungtynes. Tiesa, šiuo metu gyvavusi nevyriausybinė organizacija jau išregistruota. Bet palaikymo dvasia ir noras sirgti už „Bangą“ niekur nedingo.

Fanai Vladas, Tomas ir Vaidotas ne tik papuošė mašiną, o jos viduje pakabino „Bangos“ komandos automobiliams skirtą kvapuką, – gargždiškiai turi ir aprangas su komandos atributika: marškinėlius, džemperius, net striukes, taip pat šalikus ir kepures. Prie automobilio raktų prisegtas pakabukas su „Bangos“ komandos simboliu, o kieme plaikstosi futbolo komandos „Banga“ vėliava. „Svarbiausia į varžybas pasiimti gerą nuotaiką ir nusiteikti garsiai skanduotėmis palaikyti savo komandą“, ‒ sakė sirgaliai. Jie paminėjo gerai visiems žinomą skanduotę: „Kas laimės, kas laimės? Gargždų „Banga“! Taip pat ir kitą: „Visos upės gilios – Minija giliausia! „Banga“ – pati geriausia.“ Gargždiškiai pasakojo, kad yra net daina apie Gargždus, „Bangą“, parodė originalų įrašytą diską.

Visus, norinčius sirgti už Gargždų futbolo komandą „Banga“ ir vykti į varžybas, Tomas ir Vaidotas kviečia į pagrindinę fanų tribūną. „Kai susirenka daugiau žmonių, linksmiau“, ‒ įsitikinęs Tomas. Fanai nueina į visas varžybas, vykstančias Gargžduose, o dabar naujai papuošta mašina ir toliau tęs tradiciją važiuoti palaikyti „Bangos“, žaidžiančios kituose miestuose.

Grįžti į