CEZIS
Pranešimai: 1582
Užsiregistravo: 2011 Kov 15 14:55
Palaikoma komanda: LFF kontora
Miestas: Karklų gatvė _-_ buto raktas po kilimėliu :) Achtung - pikta ciocė balkone :)

Rokas Stanulevičius

2016 Sau 08 12:43

Legionieriaus karjerą pradedantis R.Stanulevičius: „Legionieriaus statusas verčia dar labiau stengtis. Nuo to niekur nepabėgsi“
http://fkt.lt/index.php/component/k2/it ... -nepabegsi" onclick="window.open(this.href);return false;

Užvakar su Izraelio Kirjat Šmona „Hapoel Ironi“ klubu, o vakar pirmoje treniruotėje dalyvavęs buvęs „Trakų“ atraminis saugas Rokas Stanulevičius vis dar pratinasi prie minties, kad jis jau legionierius. Tačiau pagrindinės mintys yra skirtos ne tam, o kaip geriau pasiruošti būsimam sezonui.

„Tikrai negalvojau, kad viskas įvyks taip greitai. Tiesą sakant, planavau rimtai pasiruošti šiam sezonui, nes norėjau, kad jis būtų geresnis nei pernykštis. Turiu omeny, traumas ir panašiai. Galvojau, kad keletą metų pažaisiu Lietuvoje ir tik tada bandysiu laimę užsieny. Bet gavosi kaip gavosi ir tuo labai džiaugiuosi. Ne kiekvienam suteikiamas toks šansas, tad pažadėjau sau jo nepaleisti“, - pasakojo Izraelyje mažiau nei savaitę gyvenantis R.Stanulevičius.

Rokai, sakyk, kokia buvo reakcija, kai išgirdai apie galimybę išvykti į Izraelį? Ramiai miegojai pirmą naktį?

Pirma mintis buvo savotiška baimė. Apie tą šalį nežinojau absoliučiai nieko, ji ne Europos Sąjungoje, tad turėjau abejonių. Tiesa, google parodė, kad ta šalis visai nieko (juokiasi). Tada pasakė, kad skrydis laukia po kelių dienų, tad iš tikro miegojosi sunkiai.

Kiek laiko tu jau ten? Spėjai susipažinti su miestu, komanda, klubu?

Į Izraelį išvykau sausio 5 dieną. Kaip tik tą dieną turėjome rinktis į pirmąją „Trakų“ treniruotę. Gaila, kad su komanda negalėjau tinkamai atsisveikinti. O ten jau daug ką spėjau. Kirjat Šmona – miestas šiaurės Izraelyje. Kiek jau teko bendrauti su gyventojais, tai visi labai draugiški ir šilti žmonės. Dažnas paklausia, kaip sekasi? Ar viskas gerai? Gal ko nors reikia?

Su klubo vadovybe susipažinau tada, kai pasirašiau sutartį, o su komanda – kitą dieną. Pirmas įspūdis tikrai geras.

Kokia ta pirma treniruotė?

Gera, nes buvo daug smūgiavimo pratimų (juokiasi). Iš tikro nustebino didelis dėmesys fizinio parengimo patikrinimui, visapusiška sveikatos analizė, ortopedinė diagnostika.

Turbūt supranti, kad legionieriaus statusas reiškia, jog pakovoti dėl vietos starto sudėty teks dar sunkiau?

Puikiai suprantu. Tačiau nuo to niekur nepabėgsi. Tiek „Ekrane“, tiek ypač „Trakuose“ buvo didžiulė konkurencija. Bet tai yra futbolininko karjeros dalis ir aš tam pasiruošęs.

Ko iš tavęs tikisi klubo vadovai, treneriai?

Man labai patiko, kai jie pasakė, kad neskubėčiau ir nesistengčiau rodyti stebuklų. Jie visi puikiai žino, kad visą gruodį ilsėjausi, tad man iki optimalios sportinės formos dar toli. Reikalavo, kad į viršų kilčiau žingsnis po žingsnio.

O ko iš saves tikiesi pats?

Visų pirma, tikiuosi kuo greičiau pasiruošti tinkamai. Džiaugiuosi, kad klubas sudarė kelių savaičių programą, pagal kurią dirbsiu individualiai su fizinio parengimo treneriu. Taip pat, aišku, treniruosiuosi su komanda. O kai pasiruošiu, natūralu, kad noriu kuo daugiau laiko praleisti aikštėje, žaisti su pajėgiomis komandomis ir, aišku, įmušti įvartį. Pageidautina iš toli (juokiasi).

„Trakų“ nepasiilgsi?

Ši komanda visada išliks mano atminty. „Trakuose“ aš susipažinau su puikiais futbolininkais – asmenybėmis, kurie per metus tapo gerais draugais. Nei kiek neabejoju, kad tie ryšiai nenutrūks.

Noriu padėkoti klubo vadovybei, kad per tuos metus niekada nekilo klausimų dėl gerų treniruočių sąlygų, dėl maitinimo ar pastovaus atlygio. O atsiradus galimybei, nedarė kliūčių išvykti į naują klubą. Noriu padėkoti treneriui Valdui Urbonui už įdomias treniruotes, profesionalius patarimus. Taip pat treneriui Jensui Wedeborgui, su kuriuo ilgą laiką teko dirbti individualiai.

Naujajame sezone linkiu „Trakams“ nugalėti „Žalgirį“. Aš su jumis!

CEZIS
Pranešimai: 1582
Užsiregistravo: 2011 Kov 15 14:55
Palaikoma komanda: LFF kontora
Miestas: Karklų gatvė _-_ buto raktas po kilimėliu :) Achtung - pikta ciocė balkone :)

Re: Rokas Stanulevičius:

2016 Sau 08 12:47

The Ironi Kiryat Shemona Team oficialus saitas (cia anglu kalba): http://en.iturank8.co.il/" onclick="window.open(this.href);return false;

CEZIS
Pranešimai: 1582
Užsiregistravo: 2011 Kov 15 14:55
Palaikoma komanda: LFF kontora
Miestas: Karklų gatvė _-_ buto raktas po kilimėliu :) Achtung - pikta ciocė balkone :)

Re: Rokas Stanulevičius:

2016 Vas 01 16:24

Stanulevičius prieš savaitę gavo pasedėti ant suolo, bet debiuto dar laukia. :P Mes irgi.. :D

CEZIS
Pranešimai: 1582
Užsiregistravo: 2011 Kov 15 14:55
Palaikoma komanda: LFF kontora
Miestas: Karklų gatvė _-_ buto raktas po kilimėliu :) Achtung - pikta ciocė balkone :)

Re: Rokas Stanulevičius:

2016 Vas 05 10:07

R.Stanulevičius debiutavo Izraelyje. Jo ekipa pralaimėjo finalą
http://www.futbolas.lt/lt/naujiena/rsta ... ejo-finala" onclick="window.open(this.href);return false;

Prieš mėnesį legionieriaus karjerą Izraelyje pradėjęs buvęs „Trakų“ atraminis saugas Rokas Stanulevičius debiutavo Kiryat Šmonos „Hapoel Ironi“ komandoje, kuri „Toto“ taurės finale 1:3 pralaimėjo Petach Tikvos „Maccabi“ ekipai. Naujosios R.Stanulevičiaus komandos neišgelbėjo net ir anksti pelnytas įvartis.

Pirmojo kėlinio viduryje „Maccabi“ rezultatą išlygino, o antrajame – pelnė dar du įvarčius.

Pats lietuvis, nepaisant pralaimėjimo, buvo vienas geriausių rungtynių žaidėjų

Matas
Pranešimai: 2787
Užsiregistravo: 2012 Bal 04 15:28

Re: įvairūs

2016 Geg 04 01:00

Sugalvojau pasidomėt kaip čia stanulevičiui sekasi Izraelyje - pasirodo buvo gavęs pora startų kovo pabaigoje, bet dabar du ar tris mačus iš eilės prisėdęs. Komandai sekasi pobaisiai - yra lentelės pabaigoje, nors dar praėjusį sezoną bronzą laimėjo. Per paskutines 10 rungtynių laimėjo tik kartą, dar buvo pora lygiųjų.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Rokas Stanulevičius:

2016 Lie 16 14:21

R.Stanulevičius lieka Izraelyje, tačiau žais kitoje komandoje
http://www.futbolas.lt/lt/naujiena/rsta ... -komandoje" onclick="window.open(this.href);return false;

Po naujųjų metų iš „Trakų“ klubo į Izraelio stipriausioje lygoje rungtyniaujantį Kirjat Šmonos „Hapoel Ironi“ klubą persikėlęs ir legionieriaus karjerą pradėjęs Rokas Stanulevičius pasibaigus sezonui pratęsė sutartį su vienuoliktoje vietoje šiame sezone likusia ekipa, tačiau iš karto po to buvo išnuomotas kitai Izraelio ekipai.

Nuo šiol 21-erių metų saugas nuomos pagrindais rungtyniaus antrojoje pagal pajėgumą Izraelio lygoje, kurioje gins Nazareto „Hapoel“ klubo garbę.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Rokas Stanulevičius:

2017 Sau 21 13:58

Stipriausioje Izraelio lygoje žaidžiančiam Kirjat Šmonos "Hapoel Ironi" klubui priklausantis, tačiau šiemet antroje pagal pajėgumą lygoje rungtyniaujančio Aukštutinio Nazareto "Hapoel" klube nuomos pagrindais žaidžiantis Rokas Stanulevičius žaidžia net su lūžusia ranka, tačiau jo komanda ir toliau neranda kelio į pergales. Penktadienį lietuvio ekipa rezultatu 2:5 pralaimėjo Netanijos "Maccabi" klubui ir ir patyrė jau devintą nesėkmę per 20 rungtynių.

Su specialia langete rungtyniaujantis 22-ejų metų saugas žaidė visas 90 minučių. Tai jau tampa įprasta - buvęs "Trakų" futbolininkas antroje Izraelio lygoje sužaidė jau 18 rungtynių ir tik vienas iš jų pradėjo ant atsarginių žaidėjų suolo. Futbolininkas yra įmušęs ir vieną įvartį.

"Žaisti su langete sunku, tačiau klubas nori, kad rungtyniaučiau kuo daugiau, tad tenka žaisti",- portalui futbolas.lt pasakojo saugas.

Šiame sezone "Hapoel" su lietuviu per 20 rungtynių šventė 4 pergales ir 7 kart sužaidė lygiosiomis. Su 19 taškų "Hapoel" žengia 15-oje vietoje tarp 16-os komandų.

http://www.futbolas.lt/lt/naujiena/su-l ... i-pergales" onclick="window.open(this.href);return false;

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Rokas Stanulevičius:

2018 Geg 21 21:29

metai be futbolo, jei dar tęs karjera, tai turėtų pasirodyti Trakuose arba Panevėžyje, o gal kur kitur

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Rokas Stanulevičius:

2019 Bal 29 18:35

po dviejų metų be futbolo bandys gaivinti karjerą Panevėžyje ir gal pavyks grįžti į buvusį lygį.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Rokas Stanulevičius

2023 Lie 13 14:37

Cork City announce the signing of midfielder Rokas Stanulevičius
https://www.irishexaminer.com/sport/soc ... 81460.html

Cork City have announced the signing of Rokas Stanulevičius, subject to international clearance.

The 28-year-old central midfielder joins the club after a spell in Romania while he also played for clubs in Israel and his native Lithuania.

“First of all, I am really happy and honoured to be part of Cork City FC," he told the club's official website.

"I did not know too much about the club before, but then I heard the club played in the Europa League against Ekranas from Lithuania in 2005. I was there in the youth academy of Ekranas, and I remember I was at the game.

“I am a team player, and I will give everything for the team in every game. I hope that the fans will see more long shots, passes and stability from the middle. I trained with my teammates this morning and everybody greeted me warmly. The quality of the training was great and I think the team have all the conditions to succeed.”

City’s Sporting Director, Liam Buckley added; “I am delighted to get Rokas on board, and I think he will be a very good addition to our squad.

"He’s a good passer of the ball, he can get around the pitch well and links the play well, so I think he can help us improve. He has a good range of passing and he is also an experienced player, so I am pleased to add him to the squad.”

The playmaker is the third signing the club has made in this transfer window following the additions of Conor Drinan and Republic of Ireland U21 international goalkeeper Tiernan Brooks last week.
---------------
Žais aukščiausioje Airijos futbolo lygoje
https://siaure.lt/zais-auksciausioje-ai ... lo-lygoje/

Iš Biržų kilęs futbolininkas Rokas Stanulevičius iki šio sezono pabaigos pasirašė sutartį su Airijos „Cork City FC“ futbolo klubu, rungtyniaujančiu aukščiausioje Airijos futbolo lygoje.

„Džiaugiuosi, kad Rokas prisijungė prie mūsų, ir manau, kad jis labai gerai papildys komandą. Jis gerai perduoda kamuolį, gerai juda po aikštę ir jungia žaidimą, todėl manau, kad jis gali padėti mums tobulėti. Jis turi gerą perdavimų diapazoną, be to, yra patyręs žaidėjas, todėl džiaugiuosi galėdamas jį įtraukti į komandą“, – sakė „Cork City FC“ sporto direktorius Liamas Buckley.

Pirmieji apsilankymai treniruočių bazėje, stadione ir pačios treniruotės R. Stanulevičiui paliko gerą įspūdį. Šiuo metu žaidėjo fizinė forma gera, kamavusių traumų padarinių žaidėjas nejaučia.

28 metų amžiaus R. Stanulevičius per savo karjerą jau yra rungtyniavęs Lietuvos, Izraelio ir Rumunijos klubuose.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Rokas Stanulevičius

2023 Spa 25 03:05

Andriy Kravchuk, the Ukrainian footballer given refuge by Manchester City
https://theathletic.com/4925127/2023/10 ... ster-city/
What has happened over the past 20 months can still feel hard to comprehend given that Donetsk, to cite just one example, is now occupied by Russian forces and so much has been destroyed in the city where Kravchuk, now 24, spent his teenage years.

“We had the First World War, the Second World War, and this is the third one,” he says. “So many of our cities – Bakhmut, Mariupol and others – are gone, finished. 500,000 people have died (or been injured). I’m so sad. I’m worrying all the time for my family. They are safe now but there are times when I call home and I can hear the drone attacks in the background.”
By the time Kravchuk made it back to Ukraine, the authorities had ruled it was too dangerous for football matches to be played in front of crowds.

“If we heard sirens, we had to stop the match and go downstairs (to bomb shelters),” Kravchuk says. “After that, you just wait. If the sirens stop and it is safe to restart the game, you go back on the pitch. If, say, the game was stopped after 30 minutes, you continue the game from 30 minutes.”
After that impressive start, however, he was restricted to a solitary five-minute appearance as a substitute until the winter break. And when he asked for an explanation, there was none. Everything came to light when a group of ultras-turned-soldiers, affiliated to a military group called Centuria Poltava, recorded a video message making it clear they did not want Kravchuk representing their club and that there would be repercussions if he did. Their complaint was that he had played for a Moscow team during the years of escalating conflict that led to Russia’s president, Vladimir Putin, starting the invasion.

For Kravchuk, it was a shattering blow. “I tried to explain that I had supported Ukraine every time. When the war started, I cancelled my contract with Torpedo Moscow. I wanted to help Ukraine. But some fans (ultras) were not happy and the club did not help me.

“I trained alone for a month. My condition (fitness) was good at the start of the season but, without matches, it went down and down. The situation was impossible and, eventually, I was told I had to leave the club. I had not played for six months and it was very hard to explain to other clubs what happened.”
Andriy Kravchuk has been getting used to life at Cork City. He is sharing a house with Rokas Stanulevicius, a Lithuanian midfielder who joined Cork in July. Kravchuk has English lessons twice a week and, though the Cork accent can be challenging sometimes, it helps that the people of Ireland’s “Rebel City” have been so welcoming.

“I came to Cork to help them stay in the league and reach the final of the FAI Cup (Cork will play St Patrick’s again in the semi-final),” says Kravchuk. “It’s a new experience because it’s a different type of football. In my country, it’s slower. Here, it’s run, run, run and everyone fighting for the emblem on their shirt.”

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Rokas Stanulevičius

2024 Sau 26 01:33

Lygtai liko Lietuvoje neaprašyta, kad Stanulevičiaus kontraktas pasibaigė.
https://www.corkcityfc.ie/blogs/news/sq ... rom-clancy

Grįžti į