Respublik
Pranešimai: 8579
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Rokiškio futbolas:

2021 Lie 16 15:43

Rokiškėnai futbolininkai įveikė biržiečius
https://www.rokiskiosirena.lt/naujiena/ ... k-birieius

Šeštadienį, birželio 26-ąją svaria pergale sirgalius pradžiugino Rokiškio futbolo klubas. Jis išvykoje 3:1 įveikė Biržų „Širvėnos“ komandą. Šios komandos varžosi Panevėžio apskrities futbolo federacijos pirmenybėse, kurios prilyginamos Lietuvos futbolo federacijos trečiajai lygai.

Mūsų ekipos gretose pasižymėjo Lukas Sirvydis, Alikas Samoilovas ir kapitonas Gedvidas Sirvydis. Iki tol mūsiškiai žaidė vienerias rungtynes namuose, vienerias – išvykoje ir abu kartus nusileido varžovams: Dembavos ir „Atomo“ (abi Panevėžio) komandoms.

Kitas pirmenybių rungtynes mūsiškiai šį savaitgalį namuose žais su Pasvalio futbolininkais.

Biržuose alumi pavaišinti nebuvome
https://rokiskiofk.lt/naujienos/0/1331/ ... i-nebuvome
2021 06 27

Po dviejų turų 0 taškų ir neaiškios perspektyvos kaip seksis kautis toliau. Nuotaiką šiek tiek pakėlė neblogas senjorų turas daugiau iki penktadienio vakaro pozityvių emocijų kaip ir nebuvo, o jų neišvengiamai mūsų gyvenime reikia.

Iš visų dalyvaujančių komandų Biržai viena iš labiausiai patyrusių. Mūsų istorija tarpusavio rungtynių buvo tokia, kad varžybose 11 prieš 11 pergalių turbūt nebuvome iškovoję. Taigi laukė rimtas išbandymas. Šį sykį nebuvo problemų su susirinkimu. Trūko vieno, kito pagrindinio žmogaus, bet turėjome 5-6 ant pakeitimo. Biržai nors ir žaidė namie jų susirinkimas buvo prastesnis, žmonės ir jų susirinkimas visiems aktuali problema.

Apie varžybas galima pasakyti tiek, kad Biržams nepasisekė jie atrodė geriau ypač antrame kėlinyje. Pirmas buvo labiau mūsų. Būna tokių varžybų kada atakuoja viena komanda, bet nesugeba pramušti gynybos, o besiginanti komanda surengia sėkmingų atakų kurios pasibaigia įvarčiais, be fortūnos kaip žinia sporte sunku. Penktadienio vakarą fortūna buvo mūsų pusėje. Aišku duoklė visiems kas buvo aikštėje be jų pasiaukojimo irgi nieko nebūtų pasiekti.

Mūsų įvarčiai visi skirtingi. pirmą pirmo kėlinio viduryje pelnė Laurynas po gražios atakos kairiuoju kraštu ir mažojo Luko tikslaus skerso perdavimo. Antrą įvartį pelnė Alikas iš baudos smūgio ten buvo ir sėkmės ir varžovų vartininko netikslumo. Trečią pelnė Gedvė varžybų pabaigoje realizuodamas 11m. baudinį už pražangą baudos aikštelėje.

Į lentelę kol kas nesižvalgome. Prieš varžybas biržiečiai prisinešė alaus mūsų nepavaišino, kaip žinodami.

Respublik
Pranešimai: 8579
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Rokiškio futbolas:

2021 Lie 16 15:44

Rokiškio futbolo klubas žais namų rungtynes
https://www.rokiskiosirena.lt/naujiena/ ... -rungtynes

Liepos 16-ąją 20 val. Kūno kultūros ir sporto centro stadione numatytos Lietuvos futbolo federacijos III lygos rungtynės Rokiškio futbolo klubas – Pasvalio FC. Rokiškėnai kviečiami ateiti palaikyti savo komandos. Tiems, kurie negalės sirgti stadione, numatoma tiesioginė rungtynių transliacija „Rokiškio Sirenos“ facebook paskyroje.

Rokiškio futbolo klubas pastaruoju metu lydimas sėkmės. Iš trijų lygos rungtynių jis laimėjo dvejas. Birželio pabaigoje įveikta Biržų „Širvėnos“ ekipa. O praėjusį savaitgalį išvykoje 2:1 įveikti FK „Orfa“ futbolininkai. Nors rungtynių pradžia buvo gana nesėkminga: jau 13-ąją minutę varžovai uždirbo 11 m baudinį (laimė, jo nerealizavo), o 40-ąją min. įmušė įvartį, rokiškėnai nepasidavė. Jų atkaklias atakas antrajame kėlinyje varžovams pavyko sustabdyti tik pražangomis baudos aikštelėje. Du 11 m baudinius tiksliai realizavo Deividas Velutis.

Taigi, po šių rungtynių surinkę 6 taškus rokiškėnai tarp 7 ekipų užima ketvirtąją vietą. Tačiau reikia atsižvelgti į tai, kad jie sužaidė 1-2 rungtynėmis mažiau, nei varžovai. Nuo trečioje vietoje esančios „Širvėnos“ mūsiškius skiria 4 taškai, o su Pasvalio ekipa mūsiškiai – turnyrinės lentelės kaimynai: abi komandos turi po 6 taškus, bet pasvaliečiai sužaidė vieneriomis rungtynėmis daugiau.

Respublik
Pranešimai: 8579
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Rokiškio futbolas:

2021 Lap 29 16:20

PAMINĖTAS ROKIŠKIO FUTBOLO KLUBO 15 METŲ GIMTADIENIS
https://www.uaff.lt/2021/09/07/pamineta ... mtadienis/
2021-09-07

Savaitgalį Rokiškio futbolo klubas atšventė savo 15-ąjį gimtadienį.

Nuo pat klubo įkūrimo jam vadovaujantis Erikas Gaigalas džiaugiasi, kad pagaliau pavyko suburti visą Rokiškio futbolo bendruomenę.

„Atšventėme gražiai. Praėjusiais metais dėl karantino ribojimų negalėjome visi susirinkti, tai dabar jau yra šiek tiek laisviau ir galėjome visi susitikti. Buvome užsisakę sodybą šalia Rokiškio ir smagu, kad į šventę susirinko ne tik futbolininkai ar klubo bendruomenė, bet ir svečiai iš kitų miestų“, – sakė E. Gaigalas.

Rokiškio futbolo klubas įkurtas 2005 metais. Dabar jis nuolat dalyvauja Utenos arba Panevėžio apskrities pirmenybėse, salės futbolo čempionatuose.

„Kuriant klubą, vienas iš tikslų buvo, kad Rokiškis nebūtų balta dėmė Lietuvos futbolo geografijoje. Norėjome turėti komandą, kuri žaistų, dalyvautų įvairiose varžybose. Taip praktiškai nuo 2007 metų nepraleidom nei vienerių metų be varžybų, – sakė E. Gaigalas. – Varžybos būna įvairios, daug metų dalyvavome Utenos apskrities pirmenybėse, bet pastaruoju metu žaidžiame Panevėžio čempionate, nes Utenoje nėra 11 prieš 11 pirmenybių. Mes turime žmonių, jaunimo, todėl šiemet pasirinkome Panevėžio apskritį. Galiu pasidžiaugti, kad turime futbolininkus, kurie noriai renkasi į varžybas ir treniruojasi.“

E. Gaigalas taip pat pasidžiaugė, kad Rokiškyje yra pora vaikų komandų, taip pat senjorų ekipa. Rokiškio futbolo klubui nepriklauso, bet mieste yra ir moterų komanda. „Pagal dalyvavimą įvairiuose renginiuose atrodome visai neblogai, tuo tikrai galėčiau pasidžiaugti“, – sakė E. Gaigalas.

Na o nerimą daugiausiai kelia vadinamasis „provincijos sindromas“. Jaunimas, baigęs mokyklą, dažniausiai išvažiuoja iš miesto. Vėliau dauguma pasilieka didmiesčiuose arba išvyksta į užsienį. Tačiau su tokia problema susiduria dauguma mažesnių Lietuvos miestų.

Kalbėdamas apie futbolo infrastruktūrą, E. Gaigalas pabrėžė, jog Rokiškyje trūksta reprezentacinio stadiono.

„Mieste neturime varžyboms skirto stadiono. Sporto mokyklos stadionas yra pasenęs ir jis prašosi renovacijos. Buvo planai jį tvarkyti, tikimės, kad šiais metais pajudės ledai iš mirties taško. Projektas yra paruoštas ir Rokiškio savivaldybės pritarimas. Jeigu atsirastų finansavimą, tai dvejų metų bėgyje būtų galima stadioną sutvarkyti. Tada jis atitiktų minimalius šiuolaikiškam stadionui keliamus reikalavimus.

Kol kas dar to neturime ir žaidžiame tokiomis sąlygomis, kokios jos yra. Treniruojamės Rokiškio Tubelio progimnazijos dirbtinės dangos aikštelėje. Ji nėra didelė, bet mūsų poreikiams to užtenka“.

E. Gaigalas nuo pat įkūrimo vadovauja Rokiškio futbolo klubui ir vis dar yra kupinas noro ir jėgų toliau puoselėti futbolą savo mieste.

„Idėjų ir minčių visada yra, bet didžiausia problema yra laiko stoka. Mūsų pajėgumai nėra dideli. Nesame labai didelė bendruomenė, o norint ją stiprinti, reikia įdėti daug darbo. Žinant, kad tą tenka daryti laisvalaikiu, tai suprantama, kad pajėgumų ir tiesiog žmogiškų išteklių neužtenka“, – teigė E. Gaigalas.

Panašių entuziastų Rokiškyje rasti nėra lengva, nes, kaip jau minėta, jaunimas dažniausiai išvyksta arba pasirenka kitas gyvenimo sritis.

„Viskas yra suprantama. Pragyventi iš futbolo nedideliame mieste neįmanoma, todėl nėra svertų, kuriais būtų galima pritraukti žmones iš miesto“, – pridūrė E. Gaigalas.

Utenos apskrities futbolo federacija (UAFF) sveikina savo narį su gražia sukaktimi ir linki toliau nesustoti, augti, tobulėti ir populiarinti futbolą Rokiškyje.
Sakyčiau gaunasi 16 metų, nes 15 atšvęsta pernai...

Respublik
Pranešimai: 8579
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Rokiškio FK

2022 Sau 28 09:41

Futbolas Rokiškyje atgyja
https://www.grokiskis.lt/sportas/futbol ... yje-atgyja
Andrius Stanys 2021 spalio 18

Futbolas Rokiškyje atgyja, įsitikinęs Rokiškio futbolo klubo vadovas Erikas Gaigalas. Apie puikų rajono futbolininkų sezoną, situaciją provincijose ir įsimintiniausias varžybas – pokalbis su E. Gaigalu.

– Pakalbėkime apie šių metų sezoną. Kokie pamąstymai, kokie vertinimai? Ar džiaugiatės pasiekimais? Ką galima buvo keisti, galbūt kažko pritrūko?
– Nepaisant to, kad Lietuvos futbolo padangę toliau apniukę tamsūs debesys, Rokiškio futbolo padangėje kur kas daugiau pragiedrulių ir netgi saulėtų dienų.

Besibaigiantis sezonas, be abejonės, dviejų atspalvių, tai pandemijos sukaustytas sezonas ir vilčių bei sugrįžimų sezonas. Sportiniai rezultatai neblogi. Rokiškio futbolo klubo komanda sugrįžo į varžybas 11 prieš 11 (LFF III lyga) ir iškovojo 3 vietą. Jūžintų „Elniaragio“ merginų komanda Utenos regiono pirmenybėse irgi iškovojo 3 vietą. Rokiškio vaikų U15 komanda, kol kas žengia be pralaimėjimų Utenos regiono pirmenybėse, o U11 komanda irgi rodo gerus rezultatus. Gal tik senjorams šiais metais nelabai pasisekė. Taigi vertinčiau šiuos metus kaip vienus sėkmingesnių.

Pavasarį buvo iškilusi dilema, ar mums apskritai verta dalyvauti didžiojo futbolo pirmenybėse, nes tai visa eilė naujų iššūkių. Neskaitant vienų dviejų varžybų, susirinkdavome labai gerai. Šiuo metu pusė komandos narių gyvena ne Rokiškyje. Vilnius, Kaunas, Šiauliai, Anykščiai, Panevėžys, net Klaipėda – tokia mūsų žaidėjų geografija. Bet džiugu, kad turime branduolį, aplink kurį lipdome komandą. Man, kaip komandos vadovui, tikrai džiugu, kad žmonės randa laiko ir noro atstovauti savo miesto komandai.

Prieš sezoną konkrečių tikslų kaip ir nekėlėme. Žinodami kitų komandų lygį supratome, kad kovoti dėl pirmosios vietos su Panevėžio žaidėjais bus nelabai realu. Biržai turi stiprią komandą. Buvo reikalingas laikas susižaisti, susidėlioti prioritetus. Pirmąsias dvejas varžybas pralaimėjome, todėl nuotaikos buvo nekokios, tačiau po to sekė 6 nepralaimėtų varžybų serija ir pakvipo medaliais. Turėjome šansą netgi užsikabinti už 2 vietos, bet nepasisekė.

Džiugu, kad užėmėme trečiąją, bet dar labiau džiugu, kad turime bendraminčių komandą, vieningą kolektyvą, kuriame susijungė patirtis ir jaunystė. Turime žaidėjų, kurie gali užvesti, kai nesiseka, turime linksmų plaučių žmonių, kurie sugeba pralinksminti sudėtingose situacijose. Mane šiuo metu labiausiai džiugina būtent komandinė dvasia. Po beviltiškai pralaimėtų varžybų Pasvaliui kitose sutriuškinome varžovus iš Panevėžio. Manau, čia daug prisidėjo būtent komandinė dvasia. Komanda, kuri visada ir viską laimėtų, nėra mūsų tikslas. Mūsų prioritetas – komanda, kurioje visi jaustųsi gerai, visi žinotų, kad jie yra svarbūs ir reikalingi. Tik subūrus tokį kolektyvą galima tikėtis gerų rezultatų.

Atskirai keletą žodžių reikėtų tarti apie Jūžintų merginų komandą. Buvo daug abejonių, ar joms dalyvauti, teko net įkalbinėti, kad pabandytų. Po pirmųjų varžybų paaiškėjo, kad ne taip viskas blogai ir baisu. Po to apetitas užaugo ir merginos tapo prizininkėmis. Ir tada pažįstami pradėjo klausinėti, kaip kitoms merginoms prisijungti prie komandos ar bent lankyti merginų futbolo treniruotes. Taigi avantiūra pasiteisino 100 proc.

– Kokios šiais metais rungtynės buvo įsimintiniausios?

– Labiausiai įsimintinos varžybos vyko vasaros pabaigoje su Panevėžio „Dembavos“ komanda. Po vasaros atostogų jie sugrįžo stipriai pakeitę sudėti, nusisamdę žaidėjų iš Nigerijos. Teko kautis iš visų jėgų, kad nepralaimėtume, nes varžovai žaidė labai gerai. Antrojo kėlinio viduryje praleidome įvartį ir, atrodė, gresia pralaimėjimas, tačiau paskutinės atakos metu pavyko pelnyti įvartį ir išplėši lygiąsias. Yra buvę nemažai varžybų, kai pabaigoje praleisdavome įvartį, o šį sykį fortūna buvo mūsų pusėje.
Trumpa pastaba, kad Dembava legionierius buvo pasikvietę nuo sezono pradžios, bet nepavyko jų užregistruoti transferų lange ir tada jie negalėjo žaisti iki vasaros. Aišku pats sezonas vėlai prasideda. Dar pamenu, kai rašiau apie tai forume.

Respublik
Pranešimai: 8579
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Rokiškio FK

2022 Vas 09 11:08

Paveikslėlis

Rokiškio FK 22 metų kalendorius.

Makenzis
Pranešimai: 7341
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Rokiškio FK

2022 Vas 09 17:11

O jau kalcionų gražumas. Žiūrint į kalendorių prisiminiau visus pigius serialus, kur pastoviai rodo, praeina pusę metų, dar pusę metų, dar pusę metų ir amžinai... arba žiema už lango, arba medžiai amžinai žali. taip ir čia, kalendorius tarsi 2022 m., o man aišku, kad foto iš ankstesnių sezonų. :lol: čia šiaip, per daug nesigilinant.

Kalinauskas
Pranešimai: 3261
Užsiregistravo: 2014 Sau 25 23:44

Re: Rokiškio FK

2022 Vas 09 17:15

O jau kalcionų gražumas. Žiūrint į kalendorių prisiminiau visus pigius serialus, kur pastoviai rodo, praeina pusę metų, dar pusę metų, dar pusę metų ir amžinai... arba žiema už lango, arba medžiai amžinai žali. taip ir čia, kalendorius tarsi 2022 m., o man aišku, kad foto iš ankstesnių sezonų. :lol: čia šiaip, per daug nesigilinant.
O sudėtis gal ir nepasikeitė. Ar tavo žiniomis keitėsi. Jei nesikeitė, kam samdyti fotografus.

Makenzis
Pranešimai: 7341
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Rokiškio FK

2022 Vas 09 17:17

O sudėtis gal ir nepasikeitė. Ar tavo žiniomis keitėsi. Jei nesikeitė, kam samdyti fotografus.
Neturiu supratimo kur tasai Rokiškis iš viso yra. Gal Suvalkijoje kur nors, šalia Kybartų. :roll: Tai ir apie sudėtį nieko nežinau. Spėjimo būdu - galimai nesikeitė.

bet tie pageltę lapai antrame fone mus nukelia į 2022 m. rudenį. :lol:

Respublik
Pranešimai: 8579
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Rokiškio FK

2022 Lap 25 09:28

Rokiškio futbolas – tik pavienių žmonių entuziazmo dėka
https://www.grokiskis.lt/sportas/rokisk ... iazmo-deka

Pasibaigęs futbolo sezonas nebuvo pats geriausias Rokiškio komandoms, žaidžiančioms įvairiose pirmenybėse. „Reikėtų keisti ne tik Rokiškio, bet ir visos Lietuvos futbolo reikalus, nes rezultatai yra apgailėtini. Ne tik nacionalinė rinktinė nepasiekia jokių rezultatų, bet ir jaunimo rinktinės yra dugne. Vadinasi, ir toliau bus liūdni reikalai“, – optimizmu netrykšta Rokiškio futbolo klubo vadovas Erikas Gaigalas.

– Kaip mūsų komandoms, žaidžiančioms įvairiose lygose, sekėsi šį sezoną?
– Šių metų pirmenybėse dalyvavo penkios komandos.

Rokiškio futbolo klubo komanda varžėsi LFF III lygos pirmenybėse. Tarp Panevėžio regiono septynių komandų užėmėme penktąją vietą. Pernai analogiškose varžybose buvome treti.

Rokiškio vaikų U11 futbolo komanda „FMK Lituanica“ rungėsi Utenos apskrities pirmenybėse su aplinkinių rajonų bei miestų komandomis. Pirmenybės vyksta „ruduo – pavasaris“ sistema, todėl su varžovais žaidėme du sykius. Labai aukštų vietų nepasiekėme. Sakyčiau, buvome vidutiniokai. Šios komandos lyderis – Adas Matešiūnas.

„FMK Lituanika“ U15 komandai sekėsi kur kas geriau. Patyrę tik vieną nesėkmę, pirmenybėse iškovojome pirmąją vietą. Įdomus faktas – varžybų tvarkaraštis buvo sudarytas taip, kad ši komanda nesužaidė nė vienerių varžybų Rokiškyje, bet tai nesutrukdė tapti nugalėtojais. Šį rudenį su „FMK Lituanika“ U15 komanda dalyvavome futbolo turnyre Biržuose, kur varžėmės su Biržų, Pasvalio, Pakruojo, Akmenės komandomis ir irgi tapome turnyro nugalėtojais. Taigi, galima sakyti, rezultatų prasme tai didžiausi pasiekimai šiais metais. Šios komandos lyderiai – Karolis Zizas ir Einaras Rakūnas.

Rokiškio „Entuziastų“ komanda žaidė Utenos apskrities futbolo pirmenybėse 8 prieš 8. Turnyrą pradėjo 4 komandos, o baigė tik 3. „Entuziastų“ užimta trečioji vieta kaip ir prizinė iš tiek tebuvusių varžovų.

Jūžintų „Elniaragio“ moterų futbolo komanda varžėsi regioninėse Utenos apskrities pirmenybėse ir tarp prizininkų nepateko. Taigi praėjusių metų rezultato pakartoti nepavyko.

–Kokį pažymį parašytumėt Rokiškiui futbolui šį sezoną?
– Kaip matyti iš rezultatų, tai ne pats geriausias sezonas. Sakyčiau, vienas prastesnių, ir ne tik rezultatų prasme. Iš 10-ies parašyčiau 5.

Išsamiau skaitykite

Respublik
Pranešimai: 8579
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Rokiškio FK

2023 Sau 25 22:38

2022 m. sezono apžvalga
https://www.rokiskiofk.lt/naujienos/0/1 ... o-apzvalga

1.Kadangi turime net kelias komandas žaidžiančias įvairiose lygose, gal galima būtų trumpai apie kiekvieną atskirai? Kaip sekėsi sezonas, kas buvo pasiekta? Gal buvo kokių įsimintinų varžybų?
Rokiškio futbolo klubo komanda varžėsi LFF III lygos pirmenybėse. Panevėžio regiono komandų tarpe iš 7 dalyvavusių užėmėm 5 vietą. Priminsiu, kad pernai analogiškose varžybose buvome treti.

Rokiškio vaikų futbolo komanda FMK Lituanica U11 dalyvavo Utenos apskrities pirmenybėse kur varžėsi su aplinkinių rajonų ir miestų komandomis. Kadangi pas mus pirmenybės vyksta ruduo – pavasaris sistema tai žaidėme su varžovais du sykius. Labai aukštų vietų nepasiekėme. Sakyčiau buvome vidutiniokais. Šios komandos lyderis Adas Matešiūnas. FMK Lituanika U15 komandai sekėsi kur kas geriau patyrę tik vieną nesėkmę visų pirmenybių metu iškovojome I vietą. Įdomus faktas, kad varžybų tvarkaraštis buvo sudarytas taip jog ši komanda nesužaidė nei vienerių varžybų Rokiškyje, bet tai nesutrukdė tapti nugalėtojais. Šį rudenį su FMK Lituanika U15 komanda dalyvavome futbolo turnyre Biržuose kur varžėmės su Biržų, Pasvalio, Pakruojo, Akmenės komandomis ir irgi tapome turnyro nugalėtojais. Taigi galima sakyti jog rezultatų prasme tai didžiausi pasiekimai šiais metais. Šios komandos lyderiai Karolis Zizas ir Einaras Rakūnas.

Rokiškio „Entuziastų“ komanda žaidė Utenos apskrities futbolo pirmenybėse 8 prieš 8. Turnyrą pradėjo 4 komandos, o baigė tik 3. Taigi Entuziastų užimta 3 vieta kaip ir prizinė, tačiau tik iš 3 dalyvavusių. Južintų „Elniaragio“ moterų futbolo komanda varžėsi regioninėse Utenos apskrities pirmenybėse ir tarp prizininkų nepateko. Taigi praėjusių metų rezultato pakartoti nepavyko.

2.Apskritai, kaip galima būtų vertinti šių metų Rokiškio futbolo sezoną? Ar tai vienas geresnių per pastaruosius metus? Kokį pažymį parašytumėt?
Kaip matyti iš rezultatų tai tikrai ne pats geriausias sezonas. Sakyčiau vienas prastesnių ir ne tik rezultatų prasme. Pažymys iš 10 parašyčiau 5.

3.Gal išskirtumėte ir kelis žaidėjus kurie šį sezoną rodė labai gerą formą? Ar smarkiai patobulėjo?
Labai būtų sunku kažką išskirti, nes buvo daug įvairių aplinkybių kurios trukdė siekti geresnių rezultatų. Visų pirma sezono pradžioje 3 pagrindinės sudėties žaidėjai patyrė traumas ir negalėjo mums padėti metu. Pavyzdžiui Lukas Čeikauskas sužaidė tik 2 varžybas ir abejose pasiekė po įvartį.

Tikėjomės, kad jaunimas užkamšys atsiradusias spragas tačiau taip neįvyko. Iš visų jaunesnių žaidėjų išskirčiau tiktai du Danielių Mikalkėną ir Matą Baltakį kurie rodė didžiausią norą ir užsidegimą. Visi kiti žaidėjai buvo tie kurie jau ne vienerius metus atstovauja Rokiškį. Turbūt optimaliausia forma pasižymėjo Renatas Giriūnas tapęs šių metų komandos lyderiu.

4.O apskritai, jei kalbant apie Rokiškio publiką, ar turime pakankamai žmonių kurie domisi šia sporto šaka Rokiškyje?
Publika jau daug metų išlieka ta pati tai nuo 30 iki 40 pastovių žiūrovų kartais jų būna daugiau kartais
mažiau. Varžybų ateina pasižiūrėti draugai, artimieji. Yra keletas fanatų kurie nepraleidžia nei vienerių varžybų.

Susidomėjimas galėtų būti ir didesnis, tačiau prasta varžybų organizacija nuvilia ir tuos pačius. Pasvalio komandos šiais metais Rokiškyje taip ir nesulaukėme, nors buvome nusiteikę žaisti su jais net 3 kartus.

5.Gal žinomi kokie ateities planai ar siekiai? Gal yra kažkas ką reikėtų pakeisti Rokiškio futbolo „scenoje“?
Aišku reikėtų keisti ne tik Rokiškio, bet ir visos Lietuvos futbolo reikaluose, nes padėtis kalbant apie rezultatus yra apgailėtina. Čia ne tik, kad nacionalinė rinktinė nepasiekia jokių rezultatų, bet ir jaunimo rinktinės yra dugne. Tai reiškia, kad ir toliau bus liūdni reikalai.

Per pastaruosius metus neblogai susipažinau su Utenos regiono futbolo situacija, o ji tikrai nėra džiuginanti. Kol kas pozityviau atrodo Utenos „Utenio“ reikalai. Jų pasirinkta veiklos programa yra logiška ir perspektyvi. Neatsitiktinai penki FMK Lituanica U 11 komandos žaidėjai nuo šio rudens pradėjo važinėti į treniruotes Utenoje. Utenos „Utenį“ remia Utenos savivaldybė jų klubas pagal turimas lėšas galėtų dalyvauti Lietuvos A lygoje. Atsigauna Visagino futbolas atėjus Baltijos futbolo akademijai.

Kalbant apie situaciją Rokiškyje čia futbolas laikosi tik ant pavienių žmonių entuziazmo. Vaikų futbolas finansuojamas didžiąja dalimi tėvelių pinigais. Vien tik už keliones į varžybas FMK Lituanika tėvai sumokėjo apie 200 eurų už kiekvieną vaiką, o kur dar visokios kitos išlaidos. Rokiškio futbolo klubas irgi gyvena dėka rėmėjų, nes savivaldybės parama labiau simbolinė.

Ateities planai labai migloti. Už suaugusiųjų komandą žaidžia 80 procentų žaidėjų kurie šiuo metu negyvena Rokiškyje. Čia liko tik vaikai ir veteranai. Prisikviesti atvykti kas savaitgalį į varžybas žaidėjus kuo toliau tuo sudėtingiau.

Tikiu, kad situacija pasikeis renovavus sporto mokyklos stadioną, nes sukišti „milijonus“ dar sykį neaišku kam būtų didžiulė klaida. Bent jau Anykščiuose, Utenoje renovavus stadionus reikalai su futbolu pajudėjo.

Respublik
Pranešimai: 8579
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Rokiškio FK

2024 Vas 17 22:26

Keliai ves į futbolo ir muzikos festivalį
https://www.grokiskis.lt/sportas/keliai ... -festivali

Šią vasarą Bradesių stovyklavietėje planuojama surengti futbolo ir muzikos festivalį. Šia idėja pasidalino Rokiškio futbolo klubo vadovas Erikas Gaigalas.

„Tokia idėja kirbėjo jau seniai. Čia, Sartų ežero pašonėje, jau keleri metai yra įrengta futbolo aikštelė, kurioje nebuvo sužaistos nė vienerios oficialios futbolo varžybos. Turim šią neteisybę ištaisyti. Todėl liepos 13 dieną visi keliai ves ne į Romą, o į Bradesius. Čia vyks „A mid-summer sports and music festival“. Bus daug futbolo, bus daug muzikos, bus daug visko. Pasižymėkime savo kalendoriuose šį įvykį, kad jo nepraleistume“, – pasakoja E. Gaigalas.

Šį renginį organizuos Rokiškio futbolo klubas ir „Alchemikai“.

Grįžti į