Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

ŠAFF III Lyga

2022 Gru 08 17:54

Šiaulių apskrities futbolo bendruomenės apdovanojimų vakaras
http://saff.lt/index.php?pg=naujienos&nid=1861

Gruodžio 2 dieną įvyko Šiaulių apskrities futbolo bendruomenės apdovanojimų vakaras, kurio metu buvo apdovanoti 2022 metų sezono laureatai bei prizininkai.

Kaip įprasta, ŠAFF apdovanojimų vakarą vainikavo LFF III lygos Šiaulių apskrities „Splius" taurei laimėti apdovanojimai. Šiemet dalyvavo 8 komandos. Komandoms įteiktos padėkos už dalyvavimą bei apdovanoti geriausi komandų žaidėjai:
„Kruoja"-Pakruojo SC - I vieta (geriausias komandos žaidėjas - Aivaras Renusas)
FK „Kražantė" - II vieta (geriausias komandos žaidėjas - Valdas Judeikis)
FK „Akmenė"-SC - III vieta (geriausias komandos žaidėjas - Artūras Mačys)
FK „Venta" - IV vieta (geriausias komandos žaidėjas - Kornelijus Tamošaitis)
FC „Saulininkas" - V vieta (geriausias komandos žaidėjas - Dovydas Stašenko)
FC „Kupsc" - VI vieta (geriausias komandos žaidėjas - Benas Kurauskas)
„Adiada" - VII vieta (geriausias komandos žaidėjas - Vykintas Galkauskas)
FK „Fanai" - VIII vieta (geriausias komandos žaidėjas - Tadas Bačiauskas)

Taip pat išrinkti ir geriausi atskirų pozicijų žaidėjai:
Geriausias pirmenybių vartininkas - Davyd Hryshyn (FK „Akmenė"-SC)
Geriausias pirmenybių gynėjas - Aivaras Renusas („Kruoja"-Pakruojo SC)
Geriausias pirmenybių saugas - Domas Nacickas („Kruoja"-Pakruojo SC)
Geriausias pirmenybių puolėjas - Deividas Dargužas (FK „Kražantė")
Rezultatyviausias pirmenybių žaidėjas - Vaidas Viktoravičius (32 įvarčiai, FK „Venta")

Kaip ir pernai, taip ir šiemet buvo išrinkti ir Šiaulių apskrities metų futbolininkai. 2022 metų Šiaulių apskrities futbolininke išrinkta Simona Veličkaitė-Petravičienė, kuri buvo viena iš lyderių Lietuvos moterų rinktinėje, o 2022 m. Šiaulių apskrities metų futbolininku išrinktas Rokas Lekiatas, kuris šį sezoną buvo tvirtas FA „Šiauliai" gynybos ramstis.

Apdovanojimų vakarą pradėjo Šiaulių apskrities futbolo federacijos prezidentas Gintautas Mirauskas, kuris pasveikino visą Šiaulių futbolo bendruomenę su sezono pabaigą bei padėkojo visiems už puikius metus. Padėkų vakaras startavo nuo ŠAFF rėmėjų, kurie prisideda prie futbolo populiarinimo visoje Šiaulių apskrityje. Padėkota UAB „Sovli", UAB „Splius", UAB „Citma" bei UAB „Bodesa".

Susirinkusius svečius taip pat su puikiu sezonu sveikino Pakruojo rajono meras Saulius Margis, kuris pasidžiaugė Šiaulių apskrities futbolo komandų rezultatais bei ženkliai pagerėjusia futbolo infrastruktūra Šiauliuose ir tame pačiame Pakruojyje.

2022 metais tarp bendruomenės narių buvo ir gražių jubiliejų, kurie buvo paminėti šio vakaro metu bei pasveikinti ŠAFF vardu. Su 50-ies metų jubiliejumi pasveikinti Saulius Jagminas ir Viačeslavas Konikas, su 60-ies metų jubiliejumi pasveikintas Gintaras Radavičius, o 2022 metais 70-ies metų jubiliejų šventė Vladas Goleris.

Padėkota buvo ir veteranų ekipoms, kurios dalyvavo Lietuvos veteranų pirmenybėse bei atstovavo Šiaulių apskritį jose: „Masera" (Lietuvos 35 m. ir vyresni salės futbolo pirmenybės), FK „Šiaulių liūtai" (Lietuvos 40 m. ir vyresni senjorų pirmenybės), Šiaulių VFK (Lietuvos 50 m. ir vyresni senjorų pirmenybės), „Skaistgirys-Žvelgaitis" (Lietuvos 50 m. ir vyresni senjorų pirmenybės), Šiaulių VFK (Lietuvos 60 m. ir vyresni senjorų pirmenybės). Už aktyvią veiklą moterų futbole šiame sezone padėka įteikta ir futbolo entuziastėms FK „Mamukai". Atskiro paminėjimo vertas ir net 21-ąjį kartą klubo istorijoje bei 18-ąjį kartą iš eilės čempionėmis tapusio klubo FC „Gintra" pasiekimas. Taip pat padėka įteikta ir Joniškio „Saned" klubui, kuris dalyvavo tiek Moterų A lygoje, tiek LFF II lygoje. Komandinės padėkos už dalyvavimą futsal A lygoje įteiktos dviems klubams. Tai - FK „Saulės kraštas" bei „ŠSPC-Radviliškis". Pastaroji ekipa dalyvavo ir LFF II lygoje. 2022 metais tiek Optibet Pirmoje lygoje, tiek Optibet A lygoje dalyvavo futbolo akademijos „Šiauliai" ekipos. Didžiausia futbolo organizacija Šiaulių apskrityje buvo apdovanota už visą darbą futbolo labui.

Vakaro metu buvo paminėti ir Šiaulių futbolo teisėjai, kurie sėkmingai dirbo 2022 metų sezone, ne tik Lietuvoje, bet ir tarptautinėje arenoje. 2022 metų sezone A lygoje dirbo rekordinis skaičius - septyni teisėjai Manfredas Lukjančukas, Mindaugas Jackus, Mangirdas Mirauskas, Dainius Raudys, Aleksandras Stepanovas bei du debiutantai Deividas Klimas ir Arnas Alūzas. Taip pat paminėtos ir dvi FIFA kategoriją turinčios moterys teisėjos - Jurgita Mačikunytė bei Rasa Grigonė, kurios taip pat sėkmingai teisėjavo tarptautinėse rungtynėse.

Grįžti į