bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Simonas Stankevičius

2012 Sau 18 12:58

2017 Egersund (Norvegija) 2nd Division -
2017 Mjøndalen (Norvegija) 1st Division - 6 rungtynės (185minutės);
2016/2017 Šibenik (Kroatija) 2 HNL - 13 rungtynių (752 minutės), 1 raudona kortelė;
2015/2016 Oldham Athletic (Anglija) League one - 4 rungtynės (110 minučių);
2014/2015 Nuneaton Town (Anglija) National league - 5 rungtyės (187 minutės);

Simonas Stankevičius
1995 01 03
Puolėjas

_________________________________________________________________

Panevėžietis futbolo talentas kelią į svajonę nutiesė pats
2012-01-16 12:08
Laimis Kavoliūnas, "Panevėžio Rytas"
http://www.lff.lt/lt/article/paneveziet ... tiese_pats" onclick="window.open(this.href);return false;

Paveikslėlis

Vaikystėje savo tikslus ant popieriaus lapo susirašęs panevėžietis futbolininkas Simonas Stankevičius nuosekliai juos ir įgyvendina. Pernai 16-metis vaikinas jau treniravosi kartu su šalies nacionalinės rinktinės žaidėjais, o nuo rudens meistriškumą tobulina futbolo tėvyne laikomoje Anglijoje.

Į futbolą pastūmėjo senelis

Kartu su mama, trejais metais jaunesne sesute Beatriče ir seneliais gimtajame Panevėžyje atšventęs Kalėdas bei sutikęs Naujuosius metus S.Stankevičius vėl išvyko į Angliją. Apie staigų paauglio šuolį sporte tarpušvenčiu kalbėjomės Stankevičių namuose. Šeimos namą rasti nebuvo sunku - nuo gatvės pro langą ryškiai spindi Simono iškovotos taurės ir kiti trofėjai. Futbolininko mama Irma Stankevičienė prisimena, kad Simonas nuo mažens buvo judrus ir sportiškas berniukas: vos trejų metų jau mokėjo važiuoti dviračiu, vaikų darželyje žaisdavo futbolą, nuo 5-erių pradėjo lankyti teniso treniruotes. Žaisti tenisą jam sekėsi gerai, tačiau senelis, buvęs Panevėžio „Statybos" futbolo komandos puolėjas Kęstutis Bertašius nutarė, kad Simonas galėtų sekti jo pėdomis, ir 6 metų anūką nuvedė į miesto futbolo mokyklą (dabartinę futbolo akademiją).

Geriausias tarp bendraamžių

Iš pradžių Simonas pateko į trenerio Lino Niurkos rankas ir treniravosi su metais vyresniais berniukais, nes šešiamečių grupės nebuvo. Po metų treneris pasiūlė Simonui pereiti į savo amžiaus grupę, kad žaisdamas su bendraamžiais įgytų didesnį pasitikėjimą savo jėgomis. Nuo tada berniukas futbolo paslapčių mokėsi pas trenerį Darių Butkų. Jaunasis talentas greitai tapo vienu iš savo amžiaus grupės lyderių ir su Panevėžio futbolo akademijos komanda iškovojo du šalies čempiono titulus, o trejus pastaruosius metus buvo išrinktas geriausiu puolėju šalyje tarp savo bendraamžių.

Vietoje Vilniaus - į Kauną

Simono meistriškumo kreivė dar sparčiau į viršų pradėjo kilti, kai užpernai jis sulaukė kvietimo treniruotis Nacionalinėje futbolo akademijoje Kaune, ten surinkti geriausi jaunieji futbolininkai iš įvairių šalies kampelių. Nedaug trūko, kad Simonas futbolininko karjerą būtų tęsęs sostinėje. Tais pačiais metais berniuko motina, iki tol dirbusi bendrovės „Omnitel" Panevėžio regiono vadove, gavo pasiūlymą vadovauti šios įmonės Vilniaus regionui ir persikėlė į sostinę. „Simas jau buvo priimtas į vieną stiprią Vilniaus gimnaziją, taip pat buvo susitarta su „Vėtros" futbolo komanda, tačiau kaip tyčia ji tuo metu bankrutavo. Tada paskambino iš Nacionalinės futbolo akademijos, ir sūnus su tais pačiais daiktais išvyko ne į Vilnių, o į Kauną. Nelabai to norėjau dėl mokslo - Simas gerai mokosi, ypač gerai sekasi matematika. Manau, mokytis Vilniuje jam būtų buvusios geresnės sąlygos", - sakė I.Stankevičienė.

Debiutavo dviem įvarčiais

Kaune Simonui savo vertę teko įrodinėti iš naujo, tačiau panevėžietis ir čia greitai tapo vienu iš lyderių. „Nacionalinėje futbolo akademijoje dirbome daug rimčiau, pajutau, kad per metus patobulėjau visomis prasmėmis. Kaune sunkiau buvo tik mokytis, nes žaidžiau dviejose rinktinėse, daug važinėjau, todėl praleidau pamokų", - prisipažino vaikinas. Praėjusią vasarą S.Stankevičių kartu su dar dviem Nacionalinės futbolo akademijos auklėtiniais į atranką pasikvietė Anglijos antrojo diviziono „Leicester City" klubas. Anglų klubui futbolininkus rekomendavo kaunietis futbolo agentas Deividas Sadauskas. „Atranka tęsėsi savaitę, iš pradžių per treniruotes jaudinausi. Ten lygis dar aukštesnis, tačiau ir motyvacijos bei noro dirbti taip pat buvo daugiau. Paskui išvykoje žaidėme draugiškas rungtynes su „Barnsley" komanda, jaučiausi kaip ant sparnų, įmušiau du įvarčius, o mes nugalėjome 3:2. Po rungtynių treneris pasakė, kad norėtų matyti mane savo komandoje", - debiutą Lesterio jaunimo klube prisiminė S.Stankevičius.

Mama viskuo patenkinta

Po savaitės panevėžietis grįžo namo, treniravosi Nacionalinėje futbolo akademijoje, o spalio mėnesį antrąkart išvyko į Angliją, „Leicester City" klubo kvietimu šįkart kartu vyko ir sesuo bei sutartį turėjusi pasirašyti mama. I.Stankevičienė įsitikinusi, kad Anglija jos sūnui - geriausias variantas, nes Lietuvoje suderinti mokslą su futbolu sudėtinga. Moteriai ne mažiau svarbu ir tai, kad Lesterio klube yra puiki medicininė priežiūra, futbolininkais rūpinasi net 7 įvairių sričių specialistai. „Labiau jaudinausi, kai Simas išvyko treniruotis ir mokytis į Kauną, paskui pripratau. Lesterio klubas pasistengė, kad nesijaudinčiau, su klubo atstovais nuolat palaikome ryšį. Tikiu, kad Simas taps profesionalu, nes Anglijoje jis gavo daug šansų. Tačiau jei klubas pamato, kad žaidėjas nepateks į profesionalų komandą, sudaro jam galimybes išvykti studijuoti į JAV ir ten gauti nemokamą išsilavinimą, nereikalaudamas grąžinti už tai nieko", - teigė I.Stankevičienė.

Tikslai pildosi greičiau nei planavo

Motinai tenka pripažinti, kad sūnus ją jau pralenkė sugebėjimu tiksliai susidėlioti savo siekius ir juos įgyvendinti. „Manau, visiems būtina išsikelti tikslus, nes jie tikrai pildosi. Simas visus savo tikslus buvo susirašęs tiksliai su datomis - nuo kada pradės treniruotis Nacionalinėje futbolo akademijoje, kada pateks į rinktinę, kada išvyks žaisti į Angliją. Visa tai jis pasiekė net greičiau nei planavo, pavyzdžiui, manėme, kad į Angliją išvyks būdamas 18 metų", - sakė I.Stankevičienė. Nors I.Stankevičienė profesionaliai ir nesportavo, tačiau visada randa laiko aktyviam poilsiui - lankydama mokyklą šoko tautinius šokius, mėgsta slidinėti, o persikėlusi į Vilnių pradėjo žaisti tenisą. Jaunesnioji Simono sesutė Beatričė dabar lanko sostinės S.Daukanto progimnazijos 7-ąją klasę ir užsiiminėja orientavimosi sportu.

Tėvas didžiuojasi sūnumi

Jaunystėje futbolą mėgėjiškai žaidė ir Simono tėtis Sigitas Stankevičius, atstovavo tuometės Panevėžio autokompresorių gamyklos komandai. Dabar vyras yra sukūręs kitą šeimą, tačiau seka sūnaus karjerą ir džiaugiasi jo laimėjimais. „Dažnai pasimatyti su Simu nepavyksta, ypač po to, kai išvyko treniruotis į Kauną, paskui į Angliją. Buvome susitikę per Kalėdas, pasikalbėjome. Didžiuojuosi sūnumi ir džiaugiuosi, kad jį pakvietė Anglijos klubas, ten jam atsiveria dar didesnės galimybės, svarbiausia, kad išvengtų traumų", - sūnui linkėjo Panevėžio savivaldybėje vairuotoju dirbantis S.Stankevičius.

Anglijoje mokytis lengviau

Simonas džiaugiasi, kad „Leicester City" klubo atranką sėkmingai įveikė ir plungiškis Tomas Dombrauskis, nes dviem lengviau apsiprasti svečioje šalyje. Abu vaikinai apsigyveno klubui priklausančio pastato viename kambaryje. Jis, pasak Simono, nėra prabangus, tačiau poilsiui sudarytos visos sąlygos. Iš viso name gyvena apie 20 futbolininkų nuo 16 iki 19 metų iš kitų Anglijos miestų, taip pat iš Meksikos, Prancūzijos. Kadangi „Leicester City" klubo savininkas yra tailandietis, treniruotis atvyksta ir šios šalies jaunieji futbolininkai. Klubas žaidėjus visiškai išlaiko bei suteikia galimybę nemokamai mokytis. Panevėžietis lanko 11-ą klasę sporto pakraipos koledže, kuriame mokosi vien berniukai. Simonas prisipažįsta, kad iš pradžių mokytis Lesterio koledže buvo nelengva, bet jam padėjo tai, kad Panevėžyje lankė 5-ąją vidurinę mokyklą, kurioje sustiprintai dėstoma anglų kalba. „Dabar viskas gerai, jau rašiau bandomąjį egzaminą. Apskritai Anglijoje lengviau mokytis, pas mus matematikos užduotys daug sunkesnės, Lesterio koledže mokytojas man atskiras užduotis iš savo knygos užduoda", - sakė S.Stankevičius. Panevėžietis tuo pačiu metu internetu mokosi ir Kauno Gedimino sporto ir sveikatingumo vidurinės mokyklos devintoje klasėje.

Fiziniai krūviai didės

Anot Simono, treniruočių krūviai Lesterio jaunimo ekipoje mažesni palyginti su tais, kokie buvo Nacionalinėje futbolo akademijoje Kaune. Nuo šių metų panevėžietis jau pradės treniruotis su „Leicester City" komandos dubleriais, tada gerokai padidės ir fiziniai krūviai. „Norėdamas žaisti Anglijoje turi būti ištvermingas, stiprus fiziškai, turėti sprogstamąją jėgą. Ugdydami šias savybes ir dirbame, aišku, derindami, kad neprarastume ir greičio. Lietuvoje iš bet ko stengiasi lipdyti futbolininką, nes nėra didelio vaikų pasirinkimo. Anglijoje - didžiulė konkurencija, jeigu nesugebi gerai žaisti, malonėk išeiti", - sakė panevėžietis. Simonas mano, kad britų žaidimo stilius jam labai tinka: vaikinas yra tvirto sudėjimo, aukštas (185 cm ūgio), greitas - šiomis savybėmis pasižymi dauguma Anglijoje rungtyniaujančių puolėjų.

Gipsas nesutrukdė nugalėti

Panevėžietis nepastebėjo didelio skirtumo rengiantis rungtynėms, anot jo, mūsų treneriai kartais net daugiau skiria tam dėmesio, tačiau Lesterio klube daugiau taikoma įvairių technologijų. „Pas mus prireikus peršviesti raumenį žaidėjas vežamas į ligoninę, o Lesterio klubas pats turi visą reikalingą įrangą, padedančią atsigauti po traumų", - skirtumus aiškino S.Stankevičius. Laimė, itin sunkių traumų puolėjui pavyko išvengti, rimčiausiai buvo susižalojęs prieš dvejus metus, kai buvo įplyšęs kairės kojos raumuo. Prieš dvejus metus Simonas bečiuožinėdamas snieglente susilaužė ranką, tačiau tai nesutrukdė jam iškovoti pergalės Panevėžyje vykusiose Baltijos šalių jaunučių lengvosios atletikos varžybose. „Kai atsistojau prie starto linijos, visi kreivai žiūrėjo į mano gipsuotą ranką, tačiau pirmas nubėgau 1 kilometrą. Paskui treneris kalbino lankyti lengvąją atletiką, sakydamas, kad čia mažiau traumų, tačiau aš jau buvau pasirinkęs futbolą", - sakė vaikinas. Sutartyje su Lesterio klubu yra punktas, draudžiantis užsiiminėti ekstremaliomis sporto šakomis.

Nori į mačą - valyk batelius

Pasak vaikino, Anglijoje gera aikštė - savaime suprantamas dalykas, tuo tarpu nuvykę į bet kurį mūsų šalies miestą futbolininkai pirmiausia eini pažiūrėti, kokios kokybės aikštėje teks žaisti. Panevėžietis ne kartą turėjo progos nemokamai stebėti pagrindinės „Leicester City" komandos rungtynes. Tiesa, pagal klubo tradiciją kaskart po 2 jaunimo ekipos žaidėjus privalo sutvarkyti žaidėjų persirengimo kambarius ir nuvalyti futbolininkų sportinius batelius. Tačiau, anot Simono, tai nėra joks pažeminimas, atvirkščiai, visi džiaugiasi galėdami kartu su kitais Lesterio klubo sirgaliais palaikyti saviškius. Kai komandai sekasi, į „King Power" stadioną susirenka iki 35 tūkst. žiūrovų, įspūdis tribūnose - nepakartojamas. „Lesteris - išties mielas miestas, turintis apie pusę milijono gyventojų bei kelis universitetus, jame yra daug jaunimo, sutikau ir čia studijuojančių lietuvių, net vieną panevėžietį", - pasakojo Simonas.

Įmušė keturis įvarčius

Pernai rudenį S.Stankevičius buvo pakviestas treniruotis su šalies nacionalinės rinktinės žaidėjais, besirengiančiais Europos futbolo čempionato atrankos rungtynėms su čekais. Tąsyk Simonas turėjo progą pabendrauti su buvusiu „Ekrano" ekipos gynėju, šiuo metu Italijoje rungtyniaujančiu bendrapavardžiu Mariumi Stankevičiumi, kitais geriausiais šalies futbolininkais. Paskui Simonas su šalies jaunimo iki 17 metų rinktine išvyko į Serbiją, kur vyko šios amžiaus grupės žemyno atrankos turnyras. Šio turnyro rungtynės su Armėnijos bendraamžiais panevėžiečiui tapo kol kas geriausios jo karjeroje: Simonas įmušė net keturis įvarčius, o lietuviai sutriuškino varžovus 4:0. „Norėdami grupėje užimti antrą vietą ir patekti į kitą atrankos etapą, mes tas rungtynes privalėjome laimėti 4 įvarčių skirtumu. Prieš varžybas treneris sakė neskaičiuoti įvarčių, o stengtis iškovoti bent vieną pergalę, nes prieš tai pralaimėjome dvejas rungtynes. Pirmaujant 3:0 turėjau dar vieną progą, bet pataikiau į virpstą. Vis dėlto per pridėtą laiką įmušiau ketvirtą įvartį", - svarbų mačą prisiminė S.Stankevičius. Šiemet kovo mėnesį kitame atrankos turnyre Škotijoje mūsų šalies jaunimo rinktinė su šeimininkais škotais, danais ir islandais kovos dėl vienintelio kelialapio į finalinį Europos čempionato turnyrą.

Informacija - "Panevėžio rytas" ir http://www.panskliautas.lt/panevezietis ... nuotraukos" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Simonas Stankevičius

2014 Lap 22 10:44

Lietuvos rinktinės puolėjas tobulės penktoje Anglijos lygoje
2014 m. lapkričio 21 d. 22:29

Anglijos „Premier“ lygos autsaideris „Leicester City“ klubas penktadienį pranešė, kad jo jaunimo komandai atstovaujantis 19-metis Lietuvos rinktinės puolėjas Simonas Stankevičius yra skolinamas penkto pagal pajėgumą šalies čempionato ekipai „Nuneaton Town“.

Ji „Conference Premier“ pirmenybėse kol kas žengia tik 23-ia.

Primename, kad dviem mėnesiams „Nuneaton Town“ išnuomotas S. Stankevičius šį antradienį Kijeve padėjo Lietuvos nacionalinei komandai draugiškame mače sužaisti lygiosiomis 0:0 su 19-ta pagal FIFA reitingą pasaulyje Ukrainos rinktine.

Mūsiškis aikštėje pasirodė 66 min., kai pakeitė Deivydą Matulevičių.

http://www.delfi.lt/sportas/futbolas/li ... z3Jmjd7Yk9" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: Simonas Stankevičius

2014 Lap 22 10:47

http://www.footballconference.co.uk/new ... s_id=13883" onclick="window.open(this.href);return false;

Nuneaton Town, has returned to the loan market to add additional fire power to his frontline.

Full Lithuanian international Simonas Stankevicius has joined the club on a two-month loan deal from Barclays Premier League side Leicester City.

The striker, 19, has represented his country at senior level six times but has yet to appear for the Foxes' first-team.

Chairman Lee Thorn said: “We are delighted to welcome Simonas to the Boro. He arrives with plenty of pedigree, he is a powerful target man with a great awareness and physical presence, along with a killer instinct in front of goal.

“Simonas has just returned from International duty with Lithuania who are competing for qualification in England's group for the 2016 Euro Finals.

"Leicester have once again been supportive in loaning us one of the games future bright stars who will undoubtedly make a difference to our team.”

Stankevicius was the top scorer for Leicester City’s under-18s in 2013/14.

...

Re: Simonas Stankevičius

2014 Lap 22 10:49

Pos Team Pld W D L GF GA GD Pts Adj
1 Barnet 21 14 3 4 48 18 30 45 -0
2 Grimsby Town 21 10 7 4 35 15 20 37 -0
3 Woking 19 10 5 4 34 19 15 35 -0
4 Gateshead 20 9 7 4 33 26 7 34 -0
5 Bristol Rovers 20 9 7 4 22 17 5 34 -0
6 Macclesfield Town 20 8 9 3 24 16 8 33 -0
7 Forest Green Rovers 20 8 9 3 29 22 7 33 -0
8 FC Halifax Town 20 9 5 6 31 22 9 32 -0
9 Torquay United 19 9 4 6 36 26 10 31 -0
10 Eastleigh 18 8 6 4 31 25 6 30 -0
11 Kidderminster Harriers 20 8 6 6 25 21 4 30 -0
12 Wrexham 20 8 5 7 23 22 1 29 -0
13 Aldershot Town 20 7 6 7 22 21 1 27 -0
14 Chester FC 20 8 2 10 22 33 -11 26 -0
15 Braintree Town 21 7 3 11 21 23 -2 24 -0
16 Lincoln City 20 6 6 8 33 36 -3 24 -0
17 Dover Athletic 20 7 3 10 24 31 -7 24 -0
18 Altrincham 21 6 4 11 21 38 -17 22 -0
19 Dartford 20 4 8 8 20 29 -9 20 -0
20 Southport 19 5 5 9 20 31 -11 20 -0
21 Welling United 20 4 7 9 24 29 -5 19 -0
22 Alfreton Town 20 5 2 13 19 39 -20 17 -0
23 Nuneaton Town 19 4 3 12 14 32 -18 15 -0
24 AFC Telford Utd 20 3 4 13 25 45 -20 13 -0

http://www.footballconference.co.uk/" onclick="window.open(this.href);return false;

- jaučiu DAINAVOS/ BANGOS atitikmuo... :mrgreen:

...

Re: Simonas Stankevičius

2014 Lap 22 10:51

tobulės penktoje Anglijos lygoje
Penktoo lygoo galima tik marinuotis ir degraduoti.. ypač, kai klubas vos kelis kartus pergalę per sezoną pasiekia..

tarp tokių nevykėlių nieko netobulėsi, tik užsikrėsi newezuha..

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: Simonas Stankevičius

2014 Lap 22 11:10

O Kazlų Rūdos Šilas jaučiu sutriuškintų Nuneaton'ą. Jeigu nelemta tapti geru žaidėju, tai nėra didelio skirtumo ar tu LT pirmoje lygoje žaisi ar trinsiesi visokių superklubų jaunimo komandose.

...

Re: Simonas Stankevičius

2014 Lap 22 11:38

„Conference Premier“ - ten mėgėjų grynai komanda.. vairuotojai, paštininkai, apsauginiai..

FK ŠILAS jau pusiau profai.. :mrgreen: o tie "niūnios' labiau gal į Mostiškes panašėja..

patobulėsi ten.. :evil:

mafia7
Pranešimai: 7309
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: Simonas Stankevičius

2014 Lap 22 15:28

Ar ne protingiau jį buvo nuomoti į A-lyga kitam sezonui ? kiek jis ten įvarčių pelnys ? turbūt 30-40
Kažkaip net gėda, kad mes jį į rinktinę kvietėme, prastūmė matai į 5 anglijos lygą....

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Simonas Stankevičius

2014 Lap 22 15:41

Jakelis rašo, kad jis toliau treniruosis su Leicester komanda ir tik porą kartų per savaitę su tais mėgėjais palakstys ir žais už juos rungtynes porą mėnesių. Jei gerai seksis po poros mėn gal iš 4 lygos jo kas panorės.

mafia7
Pranešimai: 7309
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: Simonas Stankevičius

2014 Lap 22 15:44

Lai prasimuša bent į Barneta, ar į Grimsby ten bent komandos su vardu kurios kažką pasako.Šios dvi mano minėtos ekipos yra gana perspektyvios tai pakyla į aukštesnį lygmenį, tai vėl krenta, bet perspektyva jose yra, o čia kažkoks Armateur.

pokstelk
Pranešimai: 54
Užsiregistravo: 2014 Kov 07 19:52

Re: Simonas Stankevičius

2014 Lap 30 19:17

Kad jis net šitoj komandoj į startą neprasimuša. Iš 3 rungtynių visas pradėjo ant suolo ir nuo jo kilo dukart bendrai sužaisdamas viso labo 59 minutes.

...

Re: Simonas Stankevičius

2014 Gru 01 11:13

po kokių dviejų metų koks treneris pasakys, kad S.s. nemoka angliškai ir nesupranta nei jo, trenerio, nei komandos draugų sumanymų..

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Simonas Stankevičius

2014 Gru 22 21:01

Stankevičius dvi paskutines rungtynes sedėjo ant suolo. Tikriausiai atsigavo po traumos ir vėl lauks savo progos.

Behemoth'c
Pranešimai: 813
Užsiregistravo: 2014 Sau 06 08:52
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Simonas Stankevičius

2015 Vas 04 09:01

https://www.facebook.com/LTUfutbolas" onclick="window.open(this.href);return false;
S. Stankevičius vakar priminė apie save Anglijoje ir nuliūdino P. Vieira auklėtinius. "Premier" lygos elitinės tarptautinės U-21 taurės rungtynėse dviejų "City" dvikovoje Lesteris nukovė Mančesterį 3:2, o išlyginąmąjį įvartį pelnė S. Stankevičius. Video (1:13):


https://www.youtube.com/watch?v=U9jQZki00EY#t=76" onclick="window.open(this.href);return false;

Matas
Pranešimai: 2787
Užsiregistravo: 2012 Bal 04 15:28

Re: Simonas Stankevičius

2015 Kov 16 23:28

Įmušė šian EPL U21

Grįžti į