...

Re: Šlovės galerija: Edgaras Jankauskas

2014 Kov 03 11:42

Po J.Mourinho pamokų E.Jankauskas rengiasi debiutui A lygoje
Giedrius Janonis 2014-03-02 21:53, atnaujinta 2014-03-03 08:16
http://www.lrytas.lt/sportas/futbolas/p ... xRLoYVvDVI" onclick="window.open(this.href);return false;

Tituluočiausias visų laikų Lietuvos futbolininkas Edgaras Jankauskas ruošiasi pradėti savarankišką trenerio karjerą.

„Lietuvos ryto“ šaltinių teigimu, 38 metų vilnietis artimiausiu metu taps „Trakų“ treneriu. Oficialiai apie E.Jankausko sutartį su A lygos debiutantais turėtų būti pranešta jau šį pirmadienį.

„Palaukite porą dienų“, - „Lietuvos rytui“ dar penktadienį sakė E.Jankauskas, paklaustas, ar jis jau sulaukė pasiūlymo perimti „Trakų“ vairą.

Turi rinktinės žaidėjų

Pernai šalies pirmojoje lygoje „Trakai“ užėmė trečiąją vietą, bet LFF jiems atvėrė A lygos duris.

2005 metais įsteigtas klubas iki šiol labiausiai spėjo išgarsėti kartu su „AC Milan“ rengiamomis vaikų futbolo stovyklomis, bet puoselėja vis daugiau ambicijų ir Lietuvos pirmenybėse.

Ruošdamiesi debiutui A lygoje „Trakai“ sudarė sutartis su Lietuvos rinktinės žaidėjais: vartininku Pauliumi Grybausku, saugu Vytautu Lukša ir anksčiau nacionalinei ekipai atstovavusiu Dariumi Miceika.

Naujajam sezonui „Trakus“ iki šiol rengė buvęs komandos vartininkas Vaidas Jakimavičius. „Trakai“ jau pateko tarp keturių stipriausių LFF taurės komandų, o šio turnyro pusfinalyje svajoja įkąsti ir Lietuvos čempionams Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkams.

Tarp potencialių kandidatų šį sezoną treniruoti „Trakus“ buvo minimas ir buvęs Lietuvos rinktinės treneris Algimantas Liubinskas, tačiau galiausiai klubo vadovai šias pareigas pasiūlė E.Jankauskui.

Ruošėsi trenerio karjerai

E.Jankauskas dar prieš penketą metų ėmė ruoštis trenerio karjerai.

Jis dar net nebuvo oficialiai pakabinęs futbolo batelių ant vinies, kai 2009-ųjų gegužę Kaune gavo UEFA B lygio trenerio licenciją.

2010 metais baigęs profesionalaus futbolininko karjerą E.Jankauskas JAV netrukus išklausė dar vienus trenerių kursus, po kurių gavo amerikietiškąją B licenziją.

„Norėčiau pamėginti pelnytis trenerio duonos. Būtų nesąžininga nepasidalyti savo patirtimi su jaunais žaidėjais“, -- kalbėjo tituluočiausias šalies futbolininkas,

Dirbo J.Couceiro asistentu

E.Jankauskas rimtai svarstė galimybę likti JAV ir dirbti futbolo akademijoje Sietle, bet galiausiai grįžo į gimtinę.

Kai Lietuvos rinktinės vairą perėmė Jose Couceiro, penkis kartus (1997, 1998, 2000, 2001, 2004) geriausiu Lietuvos futbolininku pripažintas vilnietis priklausė trenerio iš Portugalijos štabui.

Vėliau E.Jankauskas lydėjo buvusį Lietuvos rinktinės trenerį į Rusiją ir dirbo Maskvos „Lokomotiv“ štabe (2011-2012 m.), kai J.Couceiro vadovavo šiai rusų komandai.

2012-ųjų liepą buvusią Lietuvos futbolo žvaigždę vėl prisiminė Vladimiras Romanovas. Buvęs Edinburgo „Hearts“ savininkas pakvietė E.Jankauską į jo valdomo Škotijos klubo trenerių štabą.

2005 – 2007 m. jau vilkėjęs Edinburgo komandos marškinėlius E.Jankauskas šį kartą iki 2013-ųjų gegužės buvo „Hearts“ trenerio Johno McGlynno asistentas.

J.Mourinho pamokos

Per futbolininko karjerą E.Jankauskas atstovavo net 9 valstybių komandoms, tačiau labiausiai jį išgarsino bendras darbas su Jose Mourinho „Porto“ klube.
Vadovaujant vienam garsiausių pastarojo dešimtmečio pasaulio futbolo trenerių lietuvis 2003-aisiais laimėjo UEFA taurę, o 2004-aisiais triumfavo ir Čempionų lygoje.

„Iš karto krito į akis, kad jis labai pasitiki savimi. Tuo pasitikėjimą netrukus perėmė ir visi mūsų žaidėjai, -- pažintį su portugalu prisiminė E.Jankauskas. – Per savo karjerą sutikau daug ir skirtingų trenerių. Iš kiekvieno stengiausi perimti tik tai, kas geriausia, bet ne iš karto suvokiau, kokia šios profesijos savybė – sudėtingiausia.

Žaidėjui reikia galvoti tik apie save, o treneriui – apie visą komandą. Po ilgos žaidėjo karjeros, kai atsakai tik už save, nelengva prisitaikyti prie naujo režimo“.

E.Jankausko karjera futbolo aikštėje

1991–1996 m.: Vilniaus „Žalgiris“ – 41 įvartis;

1996 m.: Maskvos CSKA (Rusija) – 9,

1997 m.: Maskvos „Torpedo“ – 10,

1997–1999 m.: „Brugge“ (Belgija) – 16,

2000–2002 m.: San Sebastiano „Real Sociedad“ (Ispanija) – 19,

2002 m.: Lisabonos „Benfica“ (Portugalija) – 8,

2002–2004 m.: „Porto“ (Portugalija) – 19,

2004–2005 m.: „Nice“(Prancūzija) – 2,

2005–2007 m.: Edinburgo „Hearts“ (Škotija) – 9,

2007–2008 m.: Larnakos AEK (Kipras) – 5,

2008 m.: Lisabonos „Belenenses“ (Portugalija) – 0,

2008 m.: Rygos „Skonto“ (Latvija) – 2,

2009–2010 m.: „New England Revolution“ (JAV) – 2,

2010 m.: Voronežo „Fakel“ (Rusija) – 0.

Laimėjimai: Čempionų lygos nugalėtojas (2004 m.), UEFA taurės laimėtojas (2003 m.), Portugalijos čempionas (2003, 2004 m.), Belgijos čempionas (1998 m.), Škotijos taurės laimėtojas (2006 m.), Lietuvos čempionas (1991, 1992 m.).

Lietuvos rinktinėje E.Jankauskas debiutavo būdamas 16-os, kai iš Vilniaus „Panerio“ jaunimo ekipos perėjo į Vilniaus „Žalgirį“.

1991–2009 m. rinktinėje sužaidė 56 mačus, įmušė 10 įvarčių. Rezultatyviausių rinktinės žaidėjų sąraše užima 3-iąją vietą, nusileisdamas tik T.Danilevičiui (19 įvarčių) bei A.Lingiui (12).

Daugiausia kartų – 5 – rinktas geriausiu metų Lietuvos futbolininku (1997, 1998, 2000, 2001, 2004 m.). Po 4 sykius šiuos laurus nuskynė V.Ivanauskas ir A.Narbekovas.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Šlovės galerija: Edgaras Jankauskas

2014 Lie 26 11:33

Futbolo legendų rungtynėse - E. Jankausko įvartis į „Barcelona“ klubo vartus
2014 m. liepos 26 d. 11:20
http://www.delfi.lt/sportas/futbolas/fu ... d=65394980" onclick="window.open(this.href);return false;

Penktadienį buvo pagerbtas legendinis portugalų futbolininkas Deco. Šia proga jėgas Porto „Estadio do Dragao“ stadione išmėgino „Porto-2004“ ir „Barcelona-2006“ ekipos, kuriose yra žaidęs žymusis Portugalijos saugas. Deco tuomet su šiais klubais triumfavo UEFA Čempionų lygoje. „Porto“ komandos spalvas gynė ir Edgaras Jankauskas. Vienintelis Čempionų lygą laimėjęs lietuvis „Porto“ klube žaidė 2002-2004 metais. Vienas garsiausių šalies futbolininkų dabar yra „Trakų“ komandos treneris. E. Jankauskas Deco pagerbimo rungtynėse pasižymėjo įvarčiu ir buvo laikinai išvedęs „mėlynuosius“ į priekį (3:2). Mačas baigėsi lygiosiomis rezultatu 4:4. Deco po kėlinį žaidė abejose komandose ir įmušė po įvartį.


Komandų sudėtys:
„Porto“: Vitor Baia, Nuno, Jorge Costa, Pedro Emanuel, Ricardo Carvalho, Ricardo Costa, Carlos Secretario, Nuno Valente, Paulo Ferreira, Mario Silva, Costinha, Sergio Conceicao, Dmitri Alenichev, Jose Bosingwa, Maniche. Carlos Alberto, Marco Ferreira, Pedro Mendes, Edgaras Jankauskas, Derlei, Cesar Peixoto, Benni McCarthy; treneris - Jose Mourinho.

„Barcelona“: Victor Valdes, Albert Jorquera, Juliano Belletti, Rafael Marquez, Carles Puyol, Edmilson, Sylvinho, Oleguer, Thiago Motta, Xavi, Ronaldinho, Giovanni van Bronckhorst, Mark van Bommel, Gabri, Andres Iniesta, Henrik Larsson, Ludovic Giuly, Samuel Eto’o, Maxi Lopez, Lionel Messi, Gianluca Zambrotta, Eric Abidal, Diego Milito, Demetrio Albertini; treneris - Frank Riijkaard.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Šlovės galerija: Edgaras Jankauskas

2014 Lie 29 23:07

E.JANKAUSKAS: „ĮVARČIO INSTINKTO PRARASTI NEĮMANOMA“
14 liepos 29, Antradienis 17:45
http://www.fkt.lt/component/k2/item/254 ... -neimanoma" onclick="window.open(this.href);return false;

Po devynerių metų praėjusią savaitę į Portugalijos Porto miestą grįžęs „Trakų“ vyriausiasis treneris Edgaras Jankauskas ne tik dalyvavo Deco atsisveikinimo rungtynėse, tačiau ir prisiminė senas geras vietas, kurias dažnai aplankydavo atstovaudamas „Porto“ ekipai. „Deco norėjo matyti visus žaidėjus, dalyvavusius kelyje į Čempionų lygos sostą ir kartu su jais parungtyniauti prieš „Barceloną“, į kurią jis ir perėjo iš „Porto“. Tokie įvykiai nėra kasdienybė, todėl, aišku, kad norėjau sudalyvauti. Ačiū „Trakų“ vadovams, kad jie neprieštaravo, jog trims dienoms paliksiu komandą“, - apie neplanuotą išvyką pasakojo E.Jankauskas.

Kokį Deco jūs atsimenate iš to laiko, kai rungtyniavote kartu: kaip gerą draugą, kaip draugą, ar kaip komandos draugą?
Mūsų tarpusavio santykiai visada buvo labai geri. Kai nebūdavo Dmitrijaus Aleničevo, su Deco prieš rungtynes gyvendavau vienam kambary. Aišku, dabar nėra taip, kad susiskambintumėm kas savaitę, bet taip jau yra futbole. Kolegų kaita yra labai didelė, tad nieko keisto, kad vieną savaitę dar daliniesi kambariu, o kitą – žaidėjui palikus komandą, ryšys nutrūksta.

Kurį komandos draugą labiausiai norėjote sutikti?
Visus smagu buvo sutikti – tiek D.Aleničevą, tiek Paolo Ferreirą, tiek tą patį Deco, Maniche. Tai yra žaidėjai, su kuriais turėjome daugiau nei darbinius santykius. Nuvykęs ten, pajutau nostalgiją. Geras jausmas.

Ar nuo 2005 metų nors kartą buvote grįžęs į Portugaliją?
Lisabonoje ir Algarvėje buvau, tačiau į Porto grįžau pirmąkart po devynerių metų pertraukos. Miestas pasikeitęs, išgražėjęs. Praėjau pro senai išmintas vietas, kur praleisdavau daugiausiai laiko. Gavau gerą emocionalų jausmų užtaisą.

Sakykite, ar tokioms šventinėms rungtynėms futbolininkai specialiai ruošiasi?
Mes profesionalai, net ir baigę karjeras, negalime sustoti. Kai yra proga, aš asmeniškai visada pajudu tiek su savo komanda, tiek su senjorais. Man nepatinka tas jausmas, kai jaučiuosi sunkus. Visas gyvenimas surištas su judėjimu, tad kurį laiką to nedarant – kūnas pradeda „rūdyti“. Kalbant konkrečiai apie šias rungtynes, aš nesiruošiau. Manau, kad visi kiti – lygiai taip pat.

Ar tikėjotės tokių rungtynių, kokios jos įvyko?
Iš tikro galvojau, kad bus labiau draugiško pobūdžio. Aišku, kad kietesnių „užėjimų“ nebuvo, nes žaidėjai kaip ir saugojo vienas kitą, bet jei būdavo dvikova, nei vienoje niekas nenorėjo pralaimėti. Tie žaidėjai, kurie žaidė ten, niekada nenorėjo pralaimėti ir niekada nenorės. Jokiame lygyje.

Turbūt smagu buvo prisiminti tą jausmą, kai žaidi 55 tūkstančių sirgalių apsuptyje? Labai pasikeitę sirgaliai nuo paskutinio karto, kai juos matėte?
Tie, kas atėjo į stadioną, jie atėjo ne rezultato, o atiduoti pagarbą žaidėjams. Puikiai atsimenu, kaip publika reaguodavo, kai čempionato ar Čempionų lygos rungtynėse per pirmas dvidešimt minučių nesiklijuoja žaidimas. Prasidėdavo didžiulis spaudimas, švilpimai. O dabar visi tiesiog mėgavosi futbolu, palaikymas buvo nuostabus. Vien tik pozityvumas.

Prisiminkite tą epizodą, kai įmušėtė įvartį..
Buvo tolimas smūgis. Vitoras Baia atmušė kamuolį, tad beliko pasiųsti jį į vartus. Nelabai parankiai buvo atmuštas kamuolys, bet pasirodo dar galiu ir „korpusą padėt“, ir susigrupuot. Susitvarkiau. Toje pozicijoje aš žaidęs visą gyvenimą. Toks puolėjo darbas, kad turi visada laukti, visada tikėtis, kad kamuolys atšoks arba nuo vartininko, arba nuo virpsto.

Intstinto, kaip mušti įvarčius, dar nepraradote?
Tokie dalykai arba yra, arba jų nėra. Jeigu jų nėra – jų niekada nebus, o jei juos visą gyvenimą tobulinai, tai kažkur viduje jie yra. Visiškai nesvarbu, kad metai bėga, kad esi lėtesnis ir lašinukų daugiau, kad viską skauda ir galva žila. Meistriškumas dingti negali.

Lietuvos žiniasklaidą apskriejo jūsų nuotrauka su Lioneliu Messi. Tiesa, kad jį taip saugo apsauginiai, kad nusifotografuoti nėra lengva?
Ten kur mes buvome, turiu omeny viešbutį ir restoraną, tai ten jokios apsaugos nebuvo. Ten buvo visi lygūs ir ten nebuvo nuo ko jį saugoti. Bet mieste ar bet kokioje viešoje vietoje aišku, kad jam būtų sudėtinga. Spėju, kad nuo to dėmesio kartais jam būna net bloga.

Ar L.Messi yra geriausias futbolininkas, prieš kurį yra tekę žaisti?
L.Messi yra vienas geriausių futbolininkų per visą futbolo istoriją, tačiau kai žaidžiau Ispanijoje, teko žaisti ir prieš nuostabius žaidėjus, kaip Ronaldo, Ronaldinho, Rivaldo, Figo, Roberto Carlosą. Galbūt jie dabar šiek tiek primiršti, nes yra naujų žvaigždžių, bet meistriškumu iš jų, tikrai nenusileido niekas.

Ką tie žaidėjai turi turi tokio, kad sugebėjo pasiekti tokį lygį?
Tie žaidėjai, kurie patenka į tokį lygį – jie visi kažką turi. Atranka yra nežmoniška. Į tokias komandas, kaip „Barcelona“ ar „Real“ patenka tik vienas žaidėjas iš milijono. Pats geriausias žaidėjas. Todėl tokios kalbos, kad žaidėjui pasisekė, yra tuščios, nes čia pasisekti negali. Kad patektum į tokią „Barceloną“ ar „Benficą“, tu turi stengtis tiek vaikystėje, tiek paauglystėje, tiek patekęs į tą mėsmalę, iš kurios komandos vadovai renkasi, ką pakviesti, o ko ne. Renkasi ne vienas žmogus, o visas skyrius, kuris jau tuos sprendimus yra apsvarstęs tūkstantį kartų.

Vos grįžęs iš Portugalijos, iškart patekote į A lygos sūkurį. Sakykite, ar „Trakai“ sugebėjo pagerinti žaidimą, kurį žaidė prieš vasaros pertrauką?
Taip nebūna, kad praleidusi be rungtynių penkias savaites, komanda žais geriau nei prieš tą pertrauką. Žaidybinis ritmas yra svarbus dalykas, o ta ilga pauzė visada palieka klaustukų. Rungtynių pradžia mums nebuvo pati sėkmingiausia, nes reikėjo laiko įsižaisti. Antrame kėlinyje buvome visai kitokia komanda. Šaunuoliai vaikinai, kad darbą padarė taip, kaip reikia.

„Žalgiris“ žaidė Čempionų lygos rungtynes, todėl priverstinės pertraukos neturėjo. Ar dėl to jis turės pranašumą šį sekmadienį?
Sunku pasakyti, ar kas turės kažkokią persvarą ar kažkokį pranašumą. Nemanau, kad kažkas atsineš negatyvų ar pozityvų bagažą. Visi žinome, kad „Žalgiris“ yra favoritas, tačiau mes nenorime nusileisti ir stengsimės nenusileisti nei viename aikštės centimetre.

...

Re: Šlovės galerija: Edgaras Jankauskas

2014 Spa 31 11:33

2014.10.31, 09:16 | Komentarų: 0
E. Jankauskas: J. Mourinho gerbė kiekvieną žaidėją
http://penalty.lt/e-jankauskas-j-mourin ... a-zaideja/" onclick="window.open(this.href);return false;

Šiemet sukako 10 metų, kai UEFA Čempionų lygos taurę iškovojo portugalų “Porto” klubas su lietuviu Edgaru Jankausku.

2004-ųjų Čempionų lygos finalas buvo išskirtinis tuo, kad jame kovėsi elitui nepriskiriami klubai. Tuomet Gelzenkirchene Jose Mourinho vadovaujamas “Porto” 3:0 nugalėjo prancūzų “Monaco” ekipą.

E. Jankauskas finale nežaidė, bet tą sezoną Čempionų lygoje pasirodė 10 rungtynių (1 – starto sudėtyje). Pergalės Europoje dešimtmečio proga Rusijos žurnalistai kalbino E. Jankauską.

Nuovargis užgožė emocijas

- Dažnai prisimenate istorinę dvikovą su “Monaco”?

- Pasitaiko. Ypač stebint Čempionų lygos rungtynes. Puikiai prisimenu, kai laimėjome. Ypatingų emocijų nebuvo – na laimėjome, tai laimėjome. Grįžus į Portą mūsų autobusą mieste sveikino minios gerbėjų. O man tuomet labiausiai norėjosi pabėgti nuo viso to šurmulio. Sezonas buvo sunkus, susikaupė pragariškas nuovargis ir nebeliko gerų emocijų, kuriomis galėjau pasidalinti su sirgaliais. Suvokimas, kad laimėjome prestižiškiausią Europos klubų titulą atėjo gerokai vėliau.

- Taip išėjo, kad tai buvo vienintelis finalas naujoje Čempionų lygos eroje, kuriame kovojo klubai, neklasifikuojami į rangus “Top” ir “Super”?

- Mano nuomone, “Porto” klubas yra toks pats, kaip ir kitos pasaulyje žinomos komandos. Aišku, jam sunku lygiuotis į “Man United”, “Real”, “Barcelona” ar “Bayern”, bet patikėkite – “Drakonai” savo darbą ir veiklą sustygavę lyg šveicarišką laikrodį. Manau, tai efektyviausias klubas pasaulyje. Pažiūrėkite, kaip dirba “Porto” skautai. Jie atranda niekam nežinomų talentų ir vėliau parduoda juos dešimt kartų brangiau. Ir tai vyksta daug metų. Sutinku, kad mūsų pergalė buvo sensacinga. Atkrintamosiose varžybose eliminavome “Man United”, “Lyon” ir “Deportivo”, kurie tuomet laikyti superklubais. Kelias į finalą buvo sunkesnis, nei pats finalas. Nors “Monaco” savo ruožtu iki finalo pašalino “Chelsea” ir “Real”.

Beje, mažai kas žino, jog iš “Porto” galėjau pereiti į “Monaco”. Buvo toks variantas, o aš visuomet norėjau žaisti ir gyventi Prancūzijoje. Ten gražu, mėlyna jūra. Galiausiai tai pavyko, tik perėjau ne į “Monaco”, o į “Nice” komandą.

Mokosi iš portugalo

- Kokie priešrungtyniniai prisiminimai?

- Dieną prieš rungtynes stadione vyko tradicinė treniruotė. Mes baigėme pirmi ir po to nevykome į viešbutį, o likome stebėti, kaip treniruojasi prancūzai. Tribūnoje sėdėjau greta J. Mourinho. Kažkurią akimirką Jose atsisuko į mane ir pasakė: “Jei rytoj neįveiksime jų, tai bus neteisingumo viršūnė.”

- Finale jūsų taip ir neįleido į aikštę.

- Prieš “Monaco” J. Mourinho nutarė žaisti be nominalių puolėjų. Aš su Benni McCarthy likau ant suolo. Benni pasirodė aikštėje antro kėlinio pabaigoje. Toks buvo trenerio sprendimas. Ir jis pasiteisino.



- Nugalėjęs finale, 41 metų J. Mourinho tapo jauniausiu treneriu, laimėjusiu Čempionų lygą. Jūs gyvai matėte, kaip Ypatinguoju save vadinantis žmogus žengė pirmuosius trenerio karjeros žingsnius.

- Iki jo “Porto” treniravo Otavio Machado. Nenoriu apie šį žmogų sakyti nieko blogo, bet “Porto” buvo ne jo klubas. Žaidėjai buvo kažkokie suirzę, nervingi, treneris juos dirgino. Po to atėjo J. Mourinho. Nors jis niekada profesionaliai nežaidė futbolo, visuomet buvo proceso viduje – pradėjo kaip vertėjas, po to dirbo asistentu. Jo tėvas buvo profesionalus futbolininkas.

J. Mourinho jau tuomet buvo geras psichologas ir žinojo, ko tiksliai reikia komandai. Kolektyve tarpusavio santykiai buvo grindžiami remiantis abipuse pagarba. To reikalavo klubo prezidentas Pinto da Costa. Jis puikus žmogus, savo profesijos etalonas. P. da Costa visuomet palaikė trenerį. Atėjęs į “Porto”, J. Mourinho buvo praktiškai niekas – jo niekas nežinojo, jis nebuvo iškovojęs didelių pergalių ir titulų. O čia dar kilo konfliktai su garsiais, autoritetą turinčiais futbolininkais. P. da Costa stojo trenerio pusėn ir visą laiką jį rėmė.

Vėliau J. Mourinho pakeitė italas Luigi Delneri. Atrodo, kad jis nesuprato, kur pateko. Iš karto pareiškė: “Žinau, kad jūs laimėjote Čempionų lygą, bet dabar aš vyriausias ir viską darysite taip, kaip liepsiu aš.” Jis “pastatė” save aukščiau komandos. Bet neištempė pareigose net iki sezono pradžios. J. Mourinho buvo protingas ir suprato, kad savo “aš” būtina nustumti kuo toliau. Žaidėjai į jį kreipdavosi kreipiniu “Tu” ir dėl to nekildavo jokių problemų. Trenerio niekas nebijojo, bet visi gerbė, nes ir jis gerbė kiekvieną žaidėją.

- Zlatanas Ibrahimovičius buvo sužavėtas J. Mourinho rodytu dėmesiu, kai žaidė Milano “Inter”. Sakė, kad būdamas rinktinės stovyklose gaudavo trumpąsias žinutes nuo trenerio.

- Jose taip elgėsi ir Porte. ir tai buvo labai malonu. Kartą po rungtynių klube išvykau į rinktinę. Pakeliui gavau sms: “Šaunuolis, gerai sužaidei, sėkmės.”

Videorežisierius A. Villas-Boas

- Toje čempioniškoje “Porto” komandoje vienas asistentų buvo ir Andre Villas-Boas…

- Jis dirbo trenerių štabo analitiku, rengdavo video santraukas. Andre buvo paprastas, malonus vyrukas, didelis futbolo fanatikas, kuris išmanė visas šiuolaikines kompiuterines programas. Po vienų rungtynių paprašiau padaryti mano žaidimo santrauką ir įrašyti į diską. Prašymas buvo išpildytas be jokių klausimų.

Ar galėjau įsivaizduoti, kad A. Villas-Boas vieną dieną taps treneriu? Ne. Žmogus praktiškai dirbu videorežisieriumi – tokiose pareigose parodyti savo trenerio gabumus nerealu. Buvau nustebęs, kai jis pasirinko šį kelią, bet nenustebino jo sėkmė. Kai jis tapo treneriu, “Porto” buvo mašina, kuri važiavo pati – čia žaidė tokie žaidėjai, kaip Hulkas, Radamelis Falcao, Joao Moutinho. Su tokiais vaikinais dirbti vienas malonumas.

- J. Mourinho ar A. Villas-Boasui daug sunkiau pradėti trenerio karjerą, nei tarkim, jums. Nes jie niekada profesionaliai nežaidė futbolo. Sutinkate?

- J. Mourinho sulaužė stereotipą, kad sėkmingu treneriu gali būti tik praeityje garsus futbolininkas. Nors iš pradžių jis mėgindavo su mumis žaisti “kvadratą”, bet greitai suprato, kad geriau to nedaryti (juokiasi).

Treneris ir futbolininkas yra skirtingos profesijos. Treneris privalo mokėti suvaldyti komandą, suprasti žaidėjų nuotaikas, mokėti prieiti prie jų. Aš to mokausi dabar dirbdamas “Trakų” klube. Stengiuosi pozityviai bendrauti su visais, noriu, jog žaidėjai stengtųsi ir nebijotų, kad taptume vieningi. Siekiu kažko panašaus, kokie buvome “Porto” komandoje vadovaujant J. Mourinho. Tačiau sutinku, kad trenerio karjerą pradėti lengviau Zinedine’ui Zidane’ui: jį visi žino, jis turi didžiulę patirtį ir autoritetą. Jis buvo didis žaidėjas. Ar taps didžiu treneriu – didelis klausimas.

- Ar bendraujate su čempioniškos komandos nariais?

- Su Maniche ir Paulo Ferreira bendraujame iki šiol. Porą kartų matėmės su J. Mourinho. Kitų žaidėjų karjeras seku internete.

- Ar apsilankote Portugalijoje?

- Kai dirbau Maskvos “Lokomotiv” štabe, surengėme stovyklą Portugalijoje. Ten žmonės nuolat prašė manęs autografų ir drauge nusifotografuoti. Aš ne tik laimėjau Čempionų lygą, bet dar sugebėjau parungtyniauti dviejuose didžiausiuose Portugalijos klubuose – Lisabonos “Benfica” ir “Porto”. Taigi, dėmesio šioje šalyje man pakaks dar dešimtmečiui (juokiasi).

...

Re: Šlovės galerija: Edgaras Jankauskas

2014 Spa 31 11:37

EJ buvo toks perspektyvus treneris, bet susidėjo su ta buvusia vot-lialia kalendorine ir vietoj to, kad gyventų futbolu, ėmė slankioti po aukštuomenės vakarėlius ir pašlo-pojehalo..

dar kelios tokios kalendorinės dažytos ir matysime tik šlovės musiejuje jo delno įspaudus, o trenerio karjerą ir pasiekimus temdo visokios dažytos bobos..

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Šlovės galerija: Edgaras Jankauskas

2014 Spa 31 12:22

iki šiol apie cioces geriau atsiliepdavai :D

...

Re: Šlovės galerija: Edgaras Jankauskas

2014 Spa 31 12:32

iki šiol apie cioces geriau atsiliepdavai :D
Ar tu ją matei??? Blowjobinti tokiai neduočiau.. skonio neturi EJ.. :shock:

sakykim taip, kad mano ir EJ skoniai skiriasi.. :roll: tos kalendorinės net popieriuje nejaudina.. :roll:
o pamačius tokią ir subloguoti galima.. :mrgreen:

...

Re: Šlovės galerija: Edgaras Jankauskas

2014 Lap 04 15:06

Apsisprendė: „Trakai“ išsiskyrė su E. Jankausku
2014 m. lapkričio 3 d. 12:51
Edgaras Jankauskas ir Viktorija Staponaitė
Paveikslėlis


Savaitgalį pradėję sklandyti gandai pasitvirtino: DELFI žiniomis, pirmadienio vakarą A lygos naujokai „Trakai“ atsisveikino su vyriausiuoju treneriu Edgaru Jankausku. Laikinai jį pavaduos sporto direktorius Virmantas Lemežis.
Sutartis su vienu tituluočiausių visų laikų Lietuvos futbolininkų, trakiškius treniravusiu nuo sezono pradžios, nutraukta likus sužaisti trejas rungtynes A lygoje.

Šiemet debiutavę „Trakai“ ryžtingai įsiterpė į lygos senbuvių ginčus dėl prizinių vietų ir ilgą laiką žygiavo antri.
Tačiau spalio mėnesį prasidėjo nesėkmių serija: komanda pralaimėjo ketverias rungtynes paeiliui ir šiuo metu su Klaipėdos „Atlantu“ ir Marijampolės „Sūduva“ dalijasi 3-5 vietas.

„Trakų“ komanda buvo pirmasis E. Jankausko bandymas treniruoti savarankiškai. Trenerio poste jis iki šių metų buvo geriau žinomas, kaip 2008-2010-ųjų Lietuvos rinktinės stratego Jose Couceiro asistentas.

Lietuvos rinktinė, treniruojant portugalui ir jam padedant E. Jankauskui išgyveno bene geriausius laikus. Vyr. trenerio asistentu jis dirbo ir Rusijos Maskvos „Lokomotiv“ bei Škotijos Edinburgo „Heart of Midlothian“ klubuose.


http://www.delfi.lt/sportas/futbolas/ap ... z3I6Xz3CVR" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: Šlovės galerija: Edgaras Jankauskas

2014 Lap 12 12:26

„Trakų“ futbolininkai sutrikę po Edgaro Jankausko pasitraukimo: „Tai buvo netikėta“

Lietuvos futbolo A lygoje rungtyniaujantis „Trakų“ futbolas nustebino Lietuvos futbolo bendruomenę, kai paskelbė apie Edgaro Jankausko pasitraukimą iš trenerio pareigų. Po trijų pralaimėjimų iš eilės treneris dar tikino, kad niekas baltos vėliavos nekelia ir bus kovojama toliau, tačiau po dar vienos nesėkmės klubo vadovų kantrybė trūko – E.Jankauskas neteko darbo.

„Aišku, kad sprendimas buvo nelauktas ir netikėtas, tačiau mūsų žaidėjų užduotis yra žaisti, o ne kažko laukti ar tikėtis. Tai, kad išsiskyrė klubo ir trenerio keliai, yra mūsų visų kaltė. Tačiau ką dabar padarysi? Ar mus treniruotų Jankauskas, ar Mourinho, ar Lemežis, skirtumo nėra – mūsų tikslas lieka tas pats – laimėti medalius“, – emocingai kalbėjo Tadas Labukas.
Tiek jis, tiek kiti komandos nariai galvoja, kaip greičiau išlipti iš tos duobės, į kurią įkrito per rungtynes su „Žalgiriu“. Naujojo trenerio pagrindinis uždavinys – pažadinti komandą.
„Man asmeniškai su Edgaru Jankausku buvo įdomu ir malonu dirbti. Jis paliko savo filosofiją apie futbolą, kuri mums padėjo tobulėti. Sėkmės jam, o mes su naujuoju treneriu tikimės išpildyti buvusio trenerio tikslus“, – teigė Vytautas Lukša, kuriam antrino ir komandos kapitonas Paulius Grybauskas.
Ar mus treniruotų Jankauskas, ar Mourinho, ar Lemežis, skirtumo nėra – mūsų tikslas lieka tas pats – laimėti medalius
„Palaukim sezono pabaigos ir tada galėsim pasakyti, ar tai buvo teisingas sprendimas, ar ne. Tai vadovų sprendimas, o mes, žaidėjai, privalome jį gerbti. Mūsų tikslas koncentruotis rungtynėms su „Ekranu“. Jei komandai padėtų laimėti medalius, išvykčiau su ja į negyvenamą salą. Patikėkit, visi „Trakų“ žaidėjai trokšta iškovoti medalius ir žinau, kad padarytų tą patį. Skamba neįtikėtinai, mes pralaimėjome ketverias rungtynes iš eilės, tačiau vis tiek išliekame padėties šeimininkai“, – pasakojo P.Grybauskas.
Svarbiausias sezono rungtynes „Trakai“ žais lapkričio 10 dieną, pirmadienį 18.00 valandą.

Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/naujiena/sportas/fu ... z3IqftWNaG" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: Šlovės galerija: Edgaras Jankauskas

2014 Lap 12 12:28

Po trijų pralaimėjimų iš eilės treneris dar tikino, kad niekas baltos vėliavos nekelia ir bus kovojama toliau, tačiau po dar vienos nesėkmės klubo vadovų kantrybė trūko – E.Jankauskas neteko darbo.
joo, kai šalia tokia pupa, tai blin, negi apie darbą galvosi...

Paveikslėlis

mafia7
Pranešimai: 7309
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: Šlovės galerija: Edgaras Jankauskas

2014 Lap 12 12:41

O ko Trakų futbolininkai norėjo ? toliau atostogauti ir pralošti absoliučiai viską likusioje sezono dalyje ?
Na jau neeee...

...

Re: Šlovės galerija: Edgaras Jankauskas

2014 Lap 12 12:50

gal ir kiti užsinorėjo kalendorinių pupyčių... real :mrgreen:

- jaučiu, kad tuoj reiks keisti pavadinimą iš ŠLOVĖS GALERIJĄ į GĖDOS STULPAS...

galėsiu kada parašyti knygą JANKĖS NUOPOLIS...

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: Šlovės galerija: Edgaras Jankauskas

2014 Lap 20 10:22

Paveikslėlis

Aukštuomenės renginyje su drauge pasirodęs E. Jankauskas fotografuotis nenorėjo


http://www.delfi.lt/pramogos/zmones/auk ... z3JaxUy4Cp" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: Šlovės galerija: Edgaras Jankauskas

2014 Lap 20 10:24

Aukštuomenės renginyje su drauge pasirodęs E. Jankauskas fotografuotis nenorėjo
2014 m. lapkričio 19 d.

Trečiadienio vakarą į Lietuvos nacionalinį dramos teatrą savo bičiulius ir gerbėjus sukvietė fotomenininkas Marius Jovaiša. Čia jis pristatė savo naujausią fotografijų albumą „Neregėta Kuba". Gausų būrį politikos, verslo ir meno atstovų sudominusio renginio nepraleido ir futbolo treneris Edgaras Jankauskas su naująja širdies drauge Viktorija Staponaite, su kuria pirmą kartą viešumoje pasirodė spalio 4-ąją. Tiesa, šį vakarą jie fotografamas maloniai pozuoti ir šypsotis nepanoro, nestabtelėjo ir prie svečių sienelės.
Kaip DELFI skelbė anksčiau, naujoji legendinio Lietuvos futbolininko, o dabar futbolo klubo „Trakai“ trenerio Edgaro Jankausko draugė – buvusi „Olialia“ mergaitė V. Staponaitė iš Palangos. Merginai rugsėjo pabaigoje suėjo 20 metų, E. Jankauskas 39-erių metų sukaktį paminėjo kovo 12 dieną.
Kiek anksčiau futbolininkas šiltus jausmu puoselėjo žinomai dainininkei Vilijai Pilibaitytei-Miai. Pora skyrėsi ir taikėsi ne kartą, tačiau dabar dainininkės ranką papuošė sužadėtuvių žiedas. Jį vienai garsiausių šalies pramogų verslo atstovių ant piršto užmovė verslininkas Nerijus. Apie santykius su dabartiniu mylimuoju Mia žiniasklaidai nebeatvirauja.

http://www.delfi.lt/pramogos/zmones/auk ... z3Jaxv6AjF" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: Šlovės galerija: Edgaras Jankauskas

2014 Lap 20 10:27

man tai atrodo, kad tuoj EJ pradės didintis papus, putlintis lūpas ir ant špilkų vaikščioti, nes kai su tokiom kalendorinėm susideda, tai vyriškumo nebesimato.. :evil:

po baletus vaikščios su ta, dar po elito išsigimėlių vakarėlius.. vemt man nuo jo norisi.. sublogavau.. :evil:

Grįžti į