Behemoth'c
Pranešimai: 812
Užsiregistravo: 2014 Sau 06 08:52
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Šlovės galerija: Edgaras Jankauskas

2014 Lap 20 10:37

nu b... visai Janke job... nu dulk.. tu ja (jei tokios sliun... patinka) bet rodytis viesumoje su tokia.. ir dar tarp ,,aukstuomenes''.. pats klounu klounas patapo.. gal serga jis :cry:

...

Re: Šlovės galerija: Edgaras Jankauskas

2014 Lap 20 10:43

man tai jo žvilgsnis lyg kokio nakromano..

gal prozaką ryja saujomis, kažkoks depresuotas atrodo..

gal stogą rauna, kokia ten viduramžio krizė, kad ciocė bet kokia tinka, kad tik už pavadėlio laikytų ir kartais pau**** palaižytų..

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: Šlovės galerija: Edgaras Jankauskas

2014 Lap 20 10:46

o kodėl Viktorija paprasčiausiai negali būti labai geras ir išmintingas žmogus?

...

Re: Šlovės galerija: Edgaras Jankauskas

2014 Lap 20 10:49

o kodėl Viktorija paprasčiausiai negali būti labai geras ir išmintingas žmogus?
kurioj vietoj pas ją išmintis??? :roll: :idea:

rūžavoji nudrožta, tai vienintelė jos išminties knyga.. :idea: :D

visiems atversta, tik imkit ir skaitykit, o skaitydami permanykit.. :mrgreen: :geek: :ugeek:

...

Re: Šlovės galerija: Edgaras Jankauskas

2014 Lap 20 10:53

Čia anekdotą prisiminiau.. reikia rašinėlį parašyti, ką veikiau per vasarą.. nagi, PYPT ir PYPT.. nieko daugiau.. tai sugalvojo vietoj PYPT parašyti, kad skaičiau knygą..
ir gavosi taip, kad skaitė virtuvėj ant stalo, lovoj vos pabudusi, prieš miegą ir ant galinės sėdynės mašinoje.. net pirtyje.. baseine.. :mrgreen: ir duše skaitė.. :mrgreen:

apsišvietusi, vienžo, turėtų ir Vika būti.. :P

...

Re: Šlovės galerija: Edgaras Jankauskas

2014 Gru 02 10:47

Paviešintos Edgaro Jankausko draugės Viktorijos Staponaitės nuotraukos, kuriose ji nuoga krūtine

Vieno garsiausių Lietuvos futbolininkų, dabar jau karjerą baigusio ir futbolo treneriu dirbančio Edgaro Jankausko mylimoji Viktorija Staponaitė drąsos trūkumu negalėtų skųstis. TV3 infošou „VIRAL'as“ pirmadienio vakarą parodė kadrus, kuriuose matyti, kad buvusi „Olialia mergaitė“ nevengia atvirai apsinuoginti.

Prieš porą metų Viktorija įsiamžino erotinėje fotografo Eitvydo Timinsko fotosesijoje. Tuomet nusimetusi drabužius mergina parodė dailų savo kūną ir nuogas krūtis.
Žmonės.lt susisiekė su fotografu E.Timinsku. Pasak jo, Viktorija prieš fotoobjektyvą elgėsi labai drąsiai. „Ji – ne iš tų, kurią reikėjo įkalbinėti. Buvo ir meninių kadrų, kuriuose Viktorija – visiškai nuoga, tačiau jie nepublikuojami ir skirti jai asmeniškai. O aš pats po tam tikro laiko tas nuotraukas ištrinu“, – Žmonės.lt pasakojo fotografas.
Dirbdamas su modeliai kiekvienos fotosesijos pradžioje jis pats pasiūlo, kaip merginoms pozuoti, o vėliau žiūri – tinka jai tam tikros pozos ar ne. „Svarbiausia – draugiškas bendravimas, merginos turi pasitikėti, iš vidaus jaustis gerai“, – sakė jis.

Ruošdamasis fotosesijai E.Timinskas iš anksto susitaria su modeliais, jie atvyksta sutartu laiku. Tačiau kai kurioms, anot fotografo, reikia duoti laiko apsiprasti pozuoti be drabužių.
„Jei matau, kad drovisi, pasiūlau padaryti gramą. Merginos taurę ar dvi šampano išgeria, vyno – ir jau po pusvalandžio ar valandos jos tampa drąsesnės“, – Žmonės.lt pasakojo fotografas.

Po fotosesijos kurį laiką Viktorijos nuotraukas buvo galima pamatyti E.Timinsko administruojamame puslapyje internete, tačiau šiuo metu jos yra pašalintos ir viešai neprieinamos.
Tačiau „VIRAL'ui“ pavyko gauti išskirtinius kadrus, po laidos juos gavo ir Žmonės.lt.
Savo širdies draugę Viktoriją E.Jankauskas viešai pristatė spalio pradžioje vykusiose verslininko Ernesto Butrimo ir Jurgitos Alsytės vestuvėse. Tuomet neseniai su dainininke Mia išsiskyręs futbolininkas pirmą kartą atvyko su nauja mylimąja.

Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/zmones/naujiena/lie ... z3KjDehEjX" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: Šlovės galerija: Edgaras Jankauskas

2014 Gru 02 10:48

Pagraibė už papo EJ ir prarado gebėjimą mąstyti, visi jo talentai išgaravo kažkur.. :roll:

prarū****** sibarbą ir net be bronzos liko..

Paveikslėlis

...

Re: Šlovės galerija: Edgaras Jankauskas

2014 Gru 02 10:50

TV3 infošou „VIRAL'as“ pirmadienio vakarą parodė kadrus, kuriuose matyti, kad buvusi „Olialia mergaitė“ nevengia atvirai apsinuoginti.


Turi menką ydą, kad vis nori apsinuoginti.. :mrgreen: o šiaip, anot slasher`io, nuostabus žmogus..

...

Re: Šlovės galerija: Edgaras Jankauskas

2015 Kov 13 17:03

Publikuota: 2015 kovo 12d. 13:37

40-metį švenčiantis Edgaras Jankauskas: „Labai pasiilgstu emocijų aikštėje“
Paulius Cubera http://www.15min.lt/sportas/naujiena/fu ... -24-490315" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) būstinėje Vilniuje ketvirtadienį su 40-uoju gimtadieniu pasveikintas vienas geriausių visų laikų Lietuvos futbolininkų, vienintelis UEFA Čempionų lygos laimėtoju tapęs lietuvis, Edgaras Jankauskas. Trenerio karjeros siekiančiam buvusiam puolėjui LFF prezidentas Julius Kvedaras įteikė Lietuvos futbolo rinktinės marškinėlius su skaičiumi 40.

2004 metų Čempionų lygos laimėtojas su „Porto“ klubu taip pat žaidė tokiose komandose kaip Maksvos CSKA, „Club Brugge“, San Sebastiano „Real Sociedad“, Lisabonos „Benfica“, „Nice“ ir kitose. Lietuvos futbolo rinktinėje per 56 mačus „Jankis“ įmušė 10 įvarčių.
Kai eini į aikštę, kur daugybė varžovų, jauti įtampą, rungtynių svarbą. Nesinori to pamiršti.
– Ar jaučiate, kad jau esate 40 metų?

– Nežinau, čia turbūt tik skaičius, kuris šįkart yra apvalus. Aišku, metai bėga ir nė vienas iš mūsų nejaunėjame, tačiau jokios baimės senti nėra. Svarbiausia rūpintis savo sveikata, juk kažkiek esame savo likimo kalviai, galime teisingai ir tvarkingai gyventi.

– Ką šiuo metu veikiate?

– Prasidėjo FIFA Pro trenerių kvalifikacijos kursai – tai pagrindinis mano tikslas, gauti aukščiausią trenerio licenciją. Tikiuosi, kad mano gyvenimas bus susijęs su futbolu.

– Galite papasakoti plačiau apie kursus?

– Kursai vyksta Lietuvoje, trunka dvejus metus. Žinoma, jų metu bus ir išvykų į užsienį, stažuočių užsienio klubuose, stovyklų. Tai ilgas ir, tikiuosi, kad įdomus procesas.

Anglijos rinktinėje nėra futbolininkų su keturiomis kojomis, kurie būtų kelis kartus greitesni. Reikia teisingai pasirengti, tinkamai nusiteikti, be abejo, tikėti. Kai netiki savimi, jau eidamas į aikštę pralaiminėji 0:1.


– Po praėjusios vasaras nebetreniruojate jokios komandos. Kodėl?

– Trenerio darbas yra kitoks nei žaidėjo – nebūtina būti aktyviam visada. Futbole viskas greitai keičiasi.

Pažiūrėkite į Madrido „Real“ – sausį visi nešiojo ant rankų, prasidėjus kovui jau visi sako, kad viską reikia keisti. O kas keičiasi šiais laikais pirmas? Treneris. Su šia specifika reikia susitaikyti ir, svarbiausia, turėti kantrybės.

– Mindaugas Kalonas sakė, kad geriau važiuos į Latviją nei žais A lygos naujokų klubuose. Kaip jūs tai vertinate?

– Kiekvienas atvejis, kiekvienas pasiūlymas yra individualus. Priklauso nuo norų, nuo klubo lūkesčių, realybės. Manau, kad skirstyti klubus į naujokus ir senbuvius nelabai verta. Lietuvoje, be Vilniaus „Žalgirio“, didelių tradicijų futbole nėra, tad pagal tai skirstyti nevertėtų.

– Kalbant apie trenerio karjerą, ar turite tikslą, kur norėtumėte dirbti?

– Kaip ir visi žmonės turiu norų ir svajonių, bet nenorėčiau jų įvardinti. Žinoma, kad norisi kažko siekti, eiti į priekį, tikslai visada yra maksimalūs. Neužtenka laimėti vienų ar dviejų rungtynių – norisi eiti pirmyn, kautis dėl titulų.

– Ar „Porto“ klubo pergalės jums vis dar suteikia emocijų?

– Visada žiūrint futbolą yra emocijų. Net ir vakarykštės rungtynės („Chelsea“ – PSG), manau, visiems suteikė emocijų. Geras futbolas visada jų duoda, o jei žiūri į komandą, kurioje pats praleidai nemažai laiko, tų emocijų būna tik daugiau.

Prasidėjo FIFA Pro trenerių kvalifikacijos kursai – tai pagrindinis mano tikslas, gauti aukščiausią trenerio licenciją.

– Gailitės „Chelsea“ po pralaimėjimo?

– Nepasakyčiau, rezultatas yra logiškas ir PSG buvo verti patekti į kitą etapą. Taip sakė ir pats Jose Mourinho.

– Raudona kortelė Zlatanui Ibrahimovičiui buvo teisinga?

– Ne, neteisinga. Tose rungtynėse buvo keistų sprendimų, tačiau tokio lygio rungtynėse klysti yra žmogiška. Mums sunku net įsivaizduoti įtampą tokiose rungtynėse. Žinoma, gaila, kad tokios klaidos daromos.

– Pats taip pat esate žaidęs Čempionų lygoje. Ar žiūrėdamas rungtynes pasiilgstate tų emocijų, ar jau tai pamirštate?

– Žinoma, kad pasiilgstu, nemanau, kad tas jausmas kada nors pasimirš. Kai eini į aikštę, kur daugybė varžovų, jauti įtampą, rungtynių svarbą. Nesinori to pamiršti. Vakarykštės rungtynės puikiai parodė, kad kai komanda yra vieninga kaip kumštis, nebijo, tiki savimi, pasiekia įspūdingų dalykų. Tokios pergalės neužsimiršta visą gyvenimą.

– Kaip įsivaizduojate save po dešimties metų? Ar galėtumėte gyventi be futbolo?

– Manau, kad ne. Gyvenimas liks susijęs su futbolu ir tai neturėtų pasikeisti.

Aišku, metai bėga ir nė vienas iš mūsų nejaunėjame, tačiau jokios baimės senti nėra. Svarbiausia rūpintis savo sveikata, juk kažkiek esame savo likimo kalviai, galime teisingai ir tvarkingai gyventi.

– Pernai treniravote „Trakų“ klubą A lygoje. Kaip jums patiko ši patirtis?

– Tai tikrai buvo labai įdomu, to ne visada gautum dirbdamas užsienyje. Lietuvoje, be darbo su žaidėjais, dar reikia dirbti ir su futbolo aplinka apskritai.

Futbolo lygis mane nustebino, manau, kad viskas po truputį kyla.

Atsiranda žmonių, kurie supranta, kaip vystomas futbolas, kaip viskas turi būti daroma, kaip kurti klubą, jo struktūrą.

– Teko girdėti „Trakų“ žaidėjų atsiliepimų, kad treniruotės būdavo labai įdomios. Ar daug naudojote savo buvusių trenerių metodų?

– Žinoma, kažkiek patirties naudoti reikia, tačiau niekada nenorėjau kopijuoti. Minčių pasisėmiau, tačiau viską dariau pagal save.

Manau, kad geriausia treniruotė yra ta, kuri labiausiai priartinta prie rungtynių, tad kažko ypatingo aš neišradau.

– Ko norėtumėte palinkėti Lietuvos futbolo rinktinei prieš išvykos rungtynes su Anglija?

– Pirmiausia linkėčiau vienybės. Sugrįžkime prie „Chelsea“ – PSG rungtynių. Gal pavyzdys ir ne geriausiai tinka, tačiau jos parodo, kad viskas yra įmanoma. Anglijos rinktinėje nėra futbolininkų su keturiomis kojomis, kurie būtų kelis kartus greitesni. Reikia teisingai pasirengti, tinkamai nusiteikti, be abejo, tikėti. Kai netiki savimi, jau eidamas į aikštę pralaiminėji 0:1.

...

Re: Šlovės galerija: Edgaras Jankauskas

2015 Bal 29 17:51

Edgaras Jankauskas pasipiršeliojo draugei Viktorijai Staponaitei..

Aš tai kiekvieną vakarą, kai alkanas būnu pasiperšu, tai vienai, tai kitai.. ir neskelbiu to per visus bobiškus portalus.

...

Re: Šlovės galerija: Edgaras Jankauskas

2015 Bal 29 17:53

E. Jankauskas prabilo apie santykius su nauja drauge: norint sukurti šeimą juk nebūtina tuoktis
Edita Maželytė, http://www.DELFI.lt" onclick="window.open(this.href);return false; 2015 m. kovo 11 d. 17:55

Vienas geriausių visų laikų Lietuvos futbolininkų Edgaras Jankauskas kovo 12 dieną švęs savo 40-metį. Artėjančio jubiliejaus proga garsųjį sportininką naujienų portalas DELFI pakalbino apie karjeros planus, šeimos kūrimą ir, žinoma, moteris.

– Kokiomis nuotaikomis pasitinkate savo 40-metį?
– Šiek tiek susirgau, tai tokios ir nuotaikos. Turbūt peršalau, per anksti pasitikau pavasarį.
– Vieni žmonės su nekantrumu laukia savo gimtadienių, planuoja iškilmes. Kiti – atvirkščiai, apsimeta, kad tokios dienos metuose net nebuvo. Koks jūsų požiūris į tokius asmeninius jubiliejus?
– Man tai eilinės dienos. Nei laukiu tų gimtadienių, nei jie manęs gąsdina. Atėjo ir praėjo. Žinoma, malonu, kai draugai ir pažįstami pasveikina. Tačiau tikrai niekada neskaičiavau dienų ir mėnesių iki gimtadienių. Tiesą sakant, mano šventės nelabai patinka.

– Gal jau sulaukėte pirmųjų dovanų?

– Taip, gavau šokoladuką iš vienos draugės ir greitojo maisto restorane vaikai per vieną renginį padovanojo rašiklį (juokiasi).
– Labai kuklios dovanėlės...
– Bet dar ir gimtadienis neatėjo. Tačiau puotos aš ir neplanuoju. Reikia kaip reikiant išsveikti. Nes jei būsiu sergantis, bus pavojinga ir svečiams pas mane rinktis. Nebent visiems su šalmais ar naro kostiumais sėdėti (juokiasi).
– Ar per pastaruosius praėjusius metus įgyvendinote visus lūkesčius, kuriuos buvote užsibrėžęs?
– Metai buvo tikrai įdomūs, įgijau naujos patirtis. Tikiuosi, kad ateinantys metai bus tokie pat turiningi.
– Galbūt draugai šiais metais tikisi sulaukti ir pakvietimo į jūsų vestuves?
– Ne, tokių planų tikrai nėra (juokiasi).

– Artimiausiu metu neplanuojate kurti šeimos?
– Norint sukurti šeimą juk nebūtina tuoktis. Tačiau dabar to daryti tikrai dar nereikia. Mano tikslas yra futbolas, su trenerio darbu sieju savo ateitį. Dabar vyksta mūsų pradėti darbai Lietuvos futbolo kvalifikacijai kelti. Ką daugiau veikti, jei ne sportu užsiimti?
– Na, kiti sportininkai tampa pramogų pasaulio pažibomis, eina į politiką, kuria verslą.
– Ne, mane domina tik švarūs dalykai ir švarus sportas. Be jokių šešėlių.
– Kalbant apie pramogų pasaulį, jūsų pavardė čia taip pat buvo nertai linksniuojama...
– Tai buvo tikrai ne mano noru. Nežinau, kodėl buvau ten minimas (juokiasi).
– Turbūt dėl audringų jūsų santykių su garsia atlikėja Mia, dėl dabartinės jūsų širdies draugės Viktorijos Steponaitės.
– O kuo ji garsi (juokiasi)?
– Praeityje buvo garsaus „Olialia“ šviesiaplaukių judėjimo atstovė.
– Kaip lengva Lietuvoje tapti žinomu... Pramogų pasaulyje aš tikrai nenorėjau būti, bet daugelį žmonių kažkodėl domina, kas kur ir su kuo leidžia laiką. Nemanau, kad reikėtų į tai gilintis. Reikia žmones vertinti pagal jų talentą ir darbą, o ne su kuo jie draugauja.


http://www.delfi.lt/pramogos/zmones/e-j ... z3Yi5dPiv3" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: Šlovės galerija: Edgaras Jankauskas

2015 Bal 29 17:54

Futbolininkas E. Jankauskas pateko į policijos akiratį: nereikia man tų nemalonumų
Dainius Sinkevičius,
http://www.DELFI.lt" onclick="window.open(this.href);return false; 2015 m. balandžio 28 d. 09:48

Buvęs garsus futbolininkas Edgaras Jankauskas turi bėdų su policija – pareigūnai jam surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą dėl Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimo.

„Man labai nepatinka administraciniai pažeidimai, jeigu 20 metų nebuvo, tai kodėl dabar turi būti?“ – sakė 40 metų E. Jankauskas.
Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Viktorija Šelmienė antradienį pradėjo nagrinėti E. Jankausko skundą dėl sostinės policijos pareigūnų priimto nutarimo, kuriuo jam skirta administracinė nuobauda už neleistinoje vietoje pastatytą automobilį.

Futbolininko karjerą baigęs E. Jankauskas nesutinka su padarytu pažeidimu ir prašo jo atžvilgiu priimtą nuobaudą panaikinti.

„Aš suprantu, kad pažeidžiau taisykles, bet aš nurodžiau priežastis – manau, pareigūnai man padėjo nusižengti, tada buvo tamsu, apie 23.30 val., tas ženklas visai nebuvo matomas, o ten stovėjo policijos mašina, jeigu būčiau žinojęs, kad ten negalima statyti, tikrai nebūčiau statęs“, – sakė jis.
Už padarytą pažeidimą E. Jankauskui buvo skirta minimali įstatyme numatyta bauda, tačiau sportininkas prašo šią nuobaudą panaikinti. „Aš esu pasiruošęs pinigus įnešti į kasą, tačiau nenoriu turėti pažeidimų – viskas prasidėjo, kai grįžau į Lietuvą, aš tikrai stengiuosi laikytis įstatymų“, – sakė jis.
E. Jankausko skundo teismui iš pirmo karto nepavyko išnagrinėti – į posėdį neatvyko policijos pareigūnai, o tokio pobūdžio bylos, anot teisėjos, privalo būti nagrinėjamos dalyvaujant abiem pusėms. Būtent dėl šios priežasties teismas posėdį atidėjo – tai nepatiko E. Jankauskui: „Negi dabar kiekvieną kartą vaikščiosime?“
„Teks atvykti“, - sakė ji ir paskyrė kitą posėdžio datą, kuri numatyta po dviejų savaičių.


http://www.delfi.lt/pramogos/zmones/fut ... z3Yi61CJER" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: Šlovės galerija: Edgaras Jankauskas

2015 Bal 29 17:56

Buvęs garsus futbolininkas Edgaras Jankauskas


- o tai dabar mažiau garsus??? :roll: :P
Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Viktorija Šelmienė
- O tai vyro pavardė ŠELMIS??? :D

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Šlovės galerija: Edgaras Jankauskas

2016 Kov 19 14:00

E. Jankauską grūdino ankstyvi karjeros iššūkiai
Vilmantas REMEIKA
[email protected]
2016-03-19 06:00
http://lzinios.lt/lzinios/Sportas/e-jan ... iai/219921" onclick="window.open(this.href);return false;

Kelios dienos beliko iki Edgaro Jankausko kaip Lietuvos futbolo rinktinės trenerio debiuto. Kitą savaitę jo vadovaujami lietuviai draugiškose rungtynėse išmėgins jėgas su Rumunijos ir Rusijos futbolininkais. Penkis kartus geriausiu Lietuvos futbolininku rinktas 41 metų E. Jankauskas pasiryžęs gaivinti nacionalinę rinktinę. Nors trenerio darbo patirtis gana kukli, ambicijų ir idėjų šiam specialistui nestinga. „Į rinktinę ateinu su tokia žinute – kiekvienas privalo iš savęs reikalauti daugiau. Po nesėkmių neieškoti kaltųjų, nesiskųsti, kad buvo prasta aikštė, viešbutis ar treneris, bet prasto žaidimo priežasčių pirmiausia ieškoti savyje. Silpnieji visuomet ras ką apkaltinti, o stiprieji bus reiklūs sau. Kai pats žaidžiau, niekada nebuvau savimi patenkintas. Visada reikalavau iš savęs daug. Tokie dalykai stumia į priekį. Jei taip elgsis ir žaidėjai, jiems nereikės užduoti klausimo, ar aikštėje atidavė viską“, – „Lietuvos žinioms“ tvirtino naujasis rinktinės treneris.

Vaikystės pamokos

Jau baigdamas futbolininko karjerą E. Jankauskas tvirtai žinojo, kad anksčiau ar vėliau dirbs treneriu. 2009 metais jis trumpai talkino portugalui Jose Couceiro Lietuvos rinktinėje, vėliau – Maskvos „Lokomotiv“ klube. Taip pat lietuvis dirbo Edinburgo „Hearts“ trenerių štabe, o 2014 metais treniravo „Trakų“ komandą. „Savęs neįsivaizduoju be futbolo, o kitos veiklos sritys nedomina. Negalėčiau nei šokti ar dainuoti, nei čiuožti ant ledo, – tvirtino futbolo specialistas ir su šypsena prisiminė, kaip ankstyvoje vaikystėje veržėsi į futbolo treniruotes: – Tėvams reikėjo ne skatinti, o stabdyti mane. Išbandžiau daug sporto šakų, bet iš karto buvo aišku, kad toliau – tik futbolas. Su draugais žaisdavome ištisus metus. Baisiausias laikas mums buvo ankstyvas pavasaris, atgyjant žemei ir tirpstant sniegui. Kur tik įmanoma, ieškodavome žalesnio žemės lopinėlio. Vartus kieme atstodavo sūpynės, namie – suolai ir kėdės. Užmesdavau ant jų skudurą, lyg vartų tinklą, ir spardydavau lauko teniso kamuoliuką. Jis baisiai bildėdavo. Susitikęs kaimynas klausdavo: kada gi baigsite tą remontą? O tas „remontas“ prasidėdavo kasdien iš karto po pamokų.“ E. Jankauskui savotiškai pasisekė, nes gyveno vos kelios minutės nuo legendinio „Žalgirio“ stadiono. Jo atsarginėje ir „Marakana“ vadintoje aikštėje vykdavo futbolo pratybos. „Trys minutės bėgte. Perbėgi kelią, perlendi per tvorą ir jau minkai tą žvyrą. Karštomis dienomis aikštę liedavo sunkvežimis, nes ji buvo kieta lyg asfaltas. Apie dušus po treniruočių net kalbos nebuvo. Draugai į kitus rajonus namo važiuodavo nesiprausę“, – teigė futbolininkas.

Ne visi treneriai geba sudominti ir įtraukti vaikus į futbolą. Rinktinės treneris prisiminė, kad vienas pedagogas vaikinams numesdavo kamuolį, o pats per treniruotę įnikdavo į tuomet populiarų laikraštį „Vakarinės naujienos“. „Žaisdavome ir fone matydavome to laikraščio viršelį. Matyt, treneris labai domėjosi Lietuvos aktualijomis“, – sakė jis. E. Jankauskas progresavo žaibiškai. Būdamas vos 16 metų jau debiutavo Lietuvos čempionate, žaidė Vilniaus „Panerio“ komandoje. Patekęs į vyriškos kovos sūkurį, jaunuolis atlaikė konkurenciją ir išsikovojo vietą po saule. „Nebaugino nei vyriška kova, nei baimė patirti traumą. Noras žaisti buvo didžiulis. „Paneryje“ man daug padėjo Gintautas Buzas. Tokiame amžiuje labai svarbu turėti vyresnį patyrusį draugą, kuris duotų naudingų patarimų ir padėtų ištverti spaudimą. Yra buvę daug talentingų futbolininkų, kuriems perėjimo į vyrų futbolą procesas nepavyko, – tikino E. Jankauskas, kuris iš „Panerio“ paskui perėjo į „Žalgirį“. – Dabar viskas atrodo daug paprasčiau, jaunimui sudarytos nepalyginti geresnės sąlygos treniruotis. Mes net kamuolių neturėjome, spardėme senus ir nutrintus. Sportbačiai kainavo 3,1 rublio. Jei jie atlaikydavo du mėnesius ant žvyro ir purvo – tai jau labai gerai. Tačiau kai pereini tokią gyvenimo mokyklą, vėliau viskas atrodo lengviau. Tokios sąlygos mūsų kartos žmones padarė stipresnius ir neišglebusius.“

Stebino rusiški standartai

Tokia patirtis futbolininkui leido greitai aklimatizuotis Rusijos sostinėje Maskvoje. Į CSKA jis išvyko būdamas 21 metų, bet garsiame klube nepražuvo ir greitai užsitarnavo pagarbą. „Kai tave įmeta į plačiuosius vandenis – išplauki arba nuskęsti. Aš išplaukiau. Bet tokiose situacijose geriausiai supranti, kad futbolininkai aukščiausią lygį pasiekia ne dėl sėkmės ir pažinčių, o dėl sunkaus darbo. Galima per pažintis susirasti žemo lygio komandą. Ten, kur mokami dideli pinigai, draugystės dėsnis negalioja. Savo vietą turi išsikovoti pats“, – tvirtino E. Jankauskas. Vienas Rusijoje labiausiai varginusių faktorių – ilgos kelionės. „Vėliau žaidžiant Belgijoje, su „Brugge“ komanda į rungtynes važiuodavome autobusu. Kiti žaidėjai muistydavosi – 2,5 valandos kelionė, kaip toli... Palaukite, sakau: mes Maskvoje 2 valandas iki oro uosto vykdavome. Ir dar kelias valandas skrisdavome“, – sakė lietuvis.

Jį taip pat stebino Rytų ir Vakarų pasaulių mentaliteto skirtumas. Rusams rungtynių rezultatas lemdavo nuotaiką kelioms dienoms. „Lokomotiv“ klube dirbęs J. Couceiro viename interviu stebėjosi, kodėl šioje šalyje žmonės po pergalės jausdavosi lyg laimėję Čempionų lygą, o po nesėkmės juos apimdavo neviltis. Kodėl viskas tapoma tik juoda arba balta spalva. Tą patį teko patirti ir E. Jankauskui. O Vakaruose į pralaimėjimus buvo žvelgiama liberaliau. „Pralaimėtos rungtynės Rusijoje prilygdavo tragedijai. Galėjai pamanyti, kad kas nors mirė. Į klubą ateidavo neaiškūs „dėdės“ rėmėjai ir visiems nesigailėdami duodavo velnių. Belgijoje viskas buvo kitaip. Po vieno pralaimėjimo įlipau į komandos autobusą ir matau, kad atsipalaidavę žaidėjai lošia kortomis, geria kolą, netgi alų. Man tai buvo neįtikėtina, – lygino E. Jankauskas. – Vakaruose įsitikinau, kad prieš rungtynes komandos rūbinėje gali groti muzika, o futbolininkai – šypsotis. Rusijoje nusišypsosi – apkaltins, kad esi nenusiteikęs ir nepasiruošęs žaisti. Laimėti trokšta visi. Bet galima to siekti nebūtinai akmeniniu veidu, sukaustytu įtampos.“

Rado kalbą su garsenybėmis Iš Belgijos

E. Jankausko karjeros kelias pasuko į Ispaniją, o paskui – į Portugaliją. Futbolininkas sugebėjo pažaisti abiejose aršiausių konkurentų Lisabonos „Beficos“ ir „Porto“ stovyklose. Plataus atgarsio sulaukęs puolėjo perėjimas iš Lisabonos į Portą įvyko 2002 metais. „Įdomus jausmas, kai vieną dieną sirgaliai tave garbina, o kitą – nekenčia. Su „Porto“ turėjome vykti žaisti į Lisaboną. Vietinė spauda apie tai rašė visą savaitę. Įeini į aikštę – o tau švilpia priešiškai nusiteikusi 60 tūkst. sirgalių minia. Įspūdinga, – prisiminė lietuvis. – Buvo labai įdomi patirtis, bet Portugalijoje šie klubai nuolat varžosi, bandydami nugvelbti vienas kito žaidėją. Tuomet „Benfica“ turėjo pirmumo teisę į mane, bet kažkodėl pramiegojo terminą, ir „Porto“ tuo pasinaudojo.“

Porto klube legionieriaus laukė dar viena įdomi patirtis – pažintis su garsiuoju portugalų treneriu Jose Mourinho. Pasaulio žiniasklaida mėgsta šį specialistą dėl jo skambių pareiškimų ir išsišokimų. E. Jankauskas sakė, kad jųdviejų santykiai buvo puikūs: „Tuomet Jose dar nebuvo tokia garsi asmenybė. Bendravome labai draugiškai. Vėliau buvome susitikę kelis kartus, prisiminėme „Porto“ klube praleistus metus. Kaip ir visi žmonės, J. Mourinho su kiekvienu bendrauja savaip. Anglijoje jo santykiai su žiniasklaida buvo komplikuoti, nes į žurnalistų puolimą atsakydavo tuo pačiu. Tuomet buvo vaizduojamas kaip arogantiškas, akis draskantis treneris.“ Škotijoje, Edinburgo „Hearts“ klube, E. Jankauskas susipažino su dar viena ryškia asmenybe – klubą rėmusiu bankininku Vladimiru Romanovu. Apie jo darbo metodus ir idėjas seniai sklando legendos, buvę bendražygiai pripasakoję nemažai įdomybių. „Šis žmogus buvo kitoks nei visi. Turėjo įvairiausių idėjų, kurios kai ką galbūt stebino. Žinau dalykų, kurių V. Romanovui būčiau pataręs nedaryti. Tačiau Škotijos futbolui jis davė daug naudos. Mudu sutarėme gerai, jis skleidė pozityvią energiją. Bet klube buvo žmonių, kurie į V. Romanovą vien pažvelgti bijojo. O jis tai puikiai jautė ir tuo naudojosi“, – pasakojo E. Jankauskas.

Neviltį keitė džiaugsmas

Bene gražiausi E. Jankausko karjeros metai pralėkė „Porto“ klube, su kuriuo du kartus tapo Portugalijos čempionu. 2003 metais „Porto“ iškovojo UEFA taurę, Sevilijoje po pratęsimo įveikdami Glazgo „Celtic“. Bet puolėjas iš Lietuvos turėjo praleisti rungtynes dėl apmaudžios priežasties. Finalo išvakarėse, paskutinėje treniruotėje, prieš pat nuaidint jos pabaigą skelbiančiam švilpukui, jis kryptelėjo koją ir pajuto didžiulį skausmą. Diagnozė – nutrūkę čiurnos raiščiai. Kol specialistai nebuvo atlikę išsamių tyrimų, futbolininkas slapta vylėsi, kad pavyks atsistoti ant kojų. Su komandos gydytoju jis bandė išmankštinti čiurną, nors teko kęsti didžiulį skausmą. Kaip pats sako – vos ne iki sąmonės netekimo. „Tai buvo savo galimybių patikrinimas, kiek galima iškęsti skausmo. Kartais prieš svarbias rungtynes girdžiu žaidėjus kalbant, kad jie galėjo žaisti. Tikrai žinau, kad ne. Visi esame savo kūno įkaitai, ir yra traumų, kurios tave sustabdo, net jei ir laukia gyvenimo rungtynės“, – įsitikinęs E. Jankauskas. Trauma Sevilijoje tapo didžiausiu jo karjeros nusivylimu. O didžiausia pergalė aplankė jau po metų. Tas pats „Porto“ klubas su J. Mourinho priešakyje 2003–2004 metų sezoną pergalingai žygiavo Čempionų lygoje ir pasiekė finalą Gelzenkirchene. Jame „Porto“ futbolininkai buvo aiškiai pranašesni už „Monaco“ – 3:0. Taip E. Jankauskas tapo pirmuoju ir kol kas vieninteliu lietuviu, laimėjusiu prestižiškiausią futbolo klubų turnyrą.

„Grįžę į Portugaliją, patekome į tikrą beprotybę. Žmonėms mūsų pergalė virto didžiule švente. Tūkstančiai gerbėjų pasitiko komandą oro uoste ir miesto gatvėse. Turėjome jiems atiduoti duoklę. Patys buvome pavargę po sezono ir kaip nors ypatingai nesijautėme. Na gerai, laimėjome taurę, duokite premijas ir skirstomės atostogų, – juokėsi E. Jankauskas. – Tik dabar supranti, kokio svarbumo tai buvo pergalė.“ Finalo rungtynėse Gelzenkirchene legionieriui iš Lietuvos taip ir neteko pasirodyti. Nors vienas rungtynių epizodas jam neduoda ramybės iki šiol. „Antrame kėlinyje vienu metu J. Mourinho atsisuko ir įsmeigė žvilgsnį į mane bei į kitą puolėją Benni McCarthy. Kelias sekundes žiūrėjo tai į vieną, tai į kitą, stebėdamas mudviejų reakciją. Aš dabar neabejoju – jei būčiau pašokęs nuo suolo, treneris būtų įleidęs į aikštę. O tuomet tik sėdėjau ir galvojau, kaipgi bus. Kai vėl susitiksiu J. Mourinho, būtinai priminsiu tą epizodą. Nors nujaučiu, ką atsakys“, – sakė Lietuvos rinktinės treneris.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Šlovės galerija: Edgaras Jankauskas

2016 Bal 05 11:57

Panama Papers: tarp 7 sukčiavusių „Real Sociedad“ žaidėjų E.Jankausko nėra
http://www.15min.lt/sportas/naujiena/fu ... -24-605505" onclick="window.open(this.href);return false;
Paulius Cubera

San Sebastiano „Real Sociedad“ futbolo klubas 2000-2008 m. laikotarpiu septyniems legionieriams atlyginimus mokėjo per ofšorines kompanijas mokesčių rojuose – rodo sekmadienį Tiriamosios žurnalistikos centro „International Consortium of Investigative Journalists“ (ICIJ) išplatinti „Mossack Fronseca“ dokumentai. 1999-2002 m. šiam baskų klubui priklausė ir dabartinis Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas, tačiau jis patikino, kad visada sąžiningai tvarkė savo finansus. Žinomiausia „Real Sociedad“ atvejo pavardė – serbas Darko Kovačevičius. Jam klubas 2006-2007 m. sezone oficialiai mokėjo tik 2000 eurų mėnesinį atlyginimą. „Mossack Fonseca“ dokumentai rodo, kad klubas serbui sumokėjo daugiau nei 1,4 mln. JAV dolerių per sezoną per Nyderlanduose registruotą kompaniją „IMFC Licencing“. Klubo atstovas spaudai tyrėjams pareiškė, jog klubo vadovas Iñaki Otegi prašė perduoti, kad „Real Sociedad“ klube su žaidėjais atsiskaitinėjama lygiai taip pat, kaip ir daugumoje Ispanijos klubų. Kol kas žinomos penkios iš septynių futbolininkų pavardžių, kuriems „Real Sociedad“ atlygį mokėjo per ofšorines įmones:

– Tayfunas Korkutas, Turkija
– Nihatas Kahveci, Turkija
– Darko Kovačevičius, Serbija
– Sanderis Westerveldas, Nyderlandai
– Mattiasas Asperas, Švedija

1999-2002 m. klubui priklausė ir vienas geriausių visų laikų Lietuvos futbolininkų Edgaras Jankauskas. Jis baskų ekipoje sužaidė 55 rungtynes, per jas pelnė 19 įvarčių. „Galiu garantuoti, kad visada mokesčius mokėjau teisingai“, – 15min sakė E.Jankauskas. Dabartinis Lietuvos rinktinės treneris patikino, kad žaisdamas „Real Sociedad“ iš klubo siūlymų algą gauti neteisėtu būdu nebuvo sulaukęs. E.Jankauskas į Ispanijos ekipą persikėlė 2000 metų sausį. Klubas už lietuvį nepagailėjo 2,3 mln. eurų, kurie sumokėti Belgijos klubui „Club Brugge“. „Real Sociedad“ ekipoje E.Jankauskas 1999-2000 m. sezono pabaigoje sužaidė 11 rungtynių, per visą 2000-2001 m. sezoną žaidė 27 mačuose. Įpusėjus 2001-2002 m. sezonui, 2002-ųjų sausį, E.Jankauskas buvo išnuomotas Lisabonos „Benfica“ ekipai, o pasibaigus sezonui – parduotas į „Porto“.

Grįžti į