Steaua - Ekranas

Moderatorius: Respublik

...

Re: Steaua - Ekranas

2012 Rgp 21 14:42

O ką ta POLONIJA??? :mrgreen:
po keleto metų žais prieš Anderlechtą LFF stadione :)
Tai čia faktas. :mrgreen: Jeigu koks Komarovskis paauksuos jų delnus, tai greitai turėsime tikrus ir nesumeluotus čempionus. :mrgreen:

...

Re: Steaua - Ekranas

2012 Rgp 23 10:42

Jau ketvirtadienį Vilniuje - akistata su Rumunijos grandu
http://www.fkekranas.lt/naujienos/jau-k ... jos-grandu" onclick="window.open(this.href);return false;

Taip jau "Ekranui" tarptautiniuose turnyruose burtai lėmė, jog ekipa šiemet susitinka su tų šalių tituluočiausiomis ir garsiausiomis ekipomis. "Shamrock Rovers" iš Airijos, Belgijos RSC "Anderlecht", o dabar ir Rumunijos flagmanas - Bukarešto "Steaua".

Klubas įkurtas 1947 m. ir buvo žinomas kaip Rumunijos armijos sporto klubas. 1998 m. „Steaua“ atsiskyrė nuo karinio dalinio ir tapo savarankišku sporto klubu. Per visą savo istoriją „Steaua“ rungtyniavo aukščiausiame Rumunijos čempionate, tik 5 kartus finišavo žemiau 6-osios vietos.

23 kartus Rumunijos čempionai, 21 taurės laimėtojai, 5 kartus tapo supertaurės nugalėtojais – tokia pagrindinė „Steaua“ Rumunijos trofėjų statistika. O pasiekimai Europoje?

1986 m. Rumunijos komanda - pirmą kartą klubas iš Rytų Europos - laimėjo UEFA Europos taurės (dabartinį Čempionų lygos) turnyrą, po 11 m. baudinių serijos „Steaua“ palaužė „Barselona“ vienuolikę. Tais pačiais metais iškovojo ir Europos Supertaurę, 1:0 įveikusi Kijevo „Dinamo“. 1989 m. Rumunijos komanda vėl pasiekė UEFA Europos taurės finalą, tačiau jame 0:4 nusileido „A.C. Milan“.

Europa. Šiais laikais „Steaua“ dažnai dalyvauja pagrindiniuose Europos turnyrų etapuose. 2007-2008 bei 2008-2009 metų sezone komanda žaidė Čempionų lygos grupių etape. 2009, 2010 ir 2011 m. komanda pateko į Europos lygos grupių etapą. Paskutiniame Europos lygos turnyre „Steaua“ grupių etape užėmė antrą vietą, į priekį praleidusi Gelzenkircheno „Shalke 04”. Atkrentamosiose kovose šiais metais vasario mėnesį susitiko su Entšedės „Twente“ (Olandija) ir dukart nusileido 0:1.

22 kartus šalį atstovavo UEFA Čempionų lygos turnyre, 15 kartų dabartinėje Europos lygoje, 11 kartų Europos taurių laimėtojų taurės turnyre. Iš viso – 251 tarptautinis mačas, 92 pergalės, 70 rungtynių sužaista lygiosiomis, 89 pralaimėjimai.

Kadangi praėjusiame Rumunijos čempionate „Steaua“ užėmė 3 vietą, šiemet Bukarešto ekipa tarptautines kovas pradėjo nuo Europos lygos III kvalifikacinio etapo ir susitiko su Slovakijos „Spartak Trvana“ ekipa. Pirmosios rungtynės kiek netikėtai Rumunijoje baigėsi slovakų pergale 1:0. Atsakomajame mače „Steaua“ išnaudojo savo progas ir nesuteikė varžovams jokių šansų bei iškovojo pergalę 3:0. Įvarčius pelnė Raul Rusescu, Adi Rocha, Stefan Nikolič.

Komandoje 6 legionieriai: du brazilai puolėjai Adi Rocha ir Gabriel Machiado, Juodkalnijos futbolininkas, puolėjas Stefan Nikolič, serbas gynėjas Novak Martinovič, Makedonijos ir Australijos pilietybę turintis, gynėjas Daniel Georgievski, klubui priklauso Vokietijos ir Lenkijos pilietybę turintis Łukasz Szukała.

Šiame dar naujame, vasarą prasidėjusiame Rumunijos čempionato sezone rezultatyviausiai „Steaua“ gretose rungtyniauja Raul Rusescu, pelnęs 4 įvarčius, po 3 pelnė Adi Rocha ir Christian Tanase. Beje, pastarasis žaidėjas yra suspenduotas pirmosioms rungtynėms Vilniuje.

Atraminis saugas Aleksandru Bourceanu prie ekipos prisijungė 2011 m. ir netrukus komanda jam patikėjo kapitono raištį. Atidžiai reikės prižiūrėti ir puolėją Stefan Nikolič, tai jaunas, bet labai perspektyvus Juodkalnijos pilietybę turintis futbolininkas.

Gausus būrys žaidėjų - Florin Gardos, Vlad Chiriches, Alexandru Chipciu, Ciprian Tatarusanu, Alexandru Bourceanu, Cristian Tănase, Iasmin Latovlevici, Mihai Pintilii – atstovauja nacionalinei Rumunijos futbolo rinktinei arba yra jos kandidatai. Atskirai reikėtų išskirti Ch.Tănase, kuris yra vienas rinktinės lyderių, sužaidęs 22 oficialius mačus už Rumuniją.

Primename, jog rungtynės vyks rugpjūčio 23 dieną, 19:45 val., Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione. Bilietų kainos – 15Lt ir 30Lt. Juos iš anksto galite įsigyti bilietai.lt platinimo sistemoje arba rungtynių dieną, ketvirtadienį nuo 16 val. LFF stadiono bilietų kasose (Liepkalnio g. 13/2, Vilnius).

...

Re: Steaua - Ekranas

2012 Rgp 23 11:03

„Ekrano” varžovo Bukarešto „Steaua” savininko istorija: nuo piemens iki milijardieriaus
Kęstutis Rimkus („Lietuvos rytas”) http://www.lrytas.lt/-13456957461344608 ... eriaus.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Panevėžio „Ekrano” komandos Europos lygos turnyre varžovas Bukarešto „Steaua” klubas priklauso skandalingam Rumunijos politikui George Becali, pravarde Oieru (Piemuo). Ne vieną sporto klubą pasaulyje valdo ekstravagantiški turtuoliai, bet varžytis su G .Becali būtų sunku visiems.
Piemuo tapo milijardieriumi
:mrgreen:
Lady Gagą išvadino šėtone
:mrgreen:
Buvo įtariamas papirkinėjimu
:mrgreen:

Gerulis šitas ponulis. :twisted: 53 metų rumunas milijonierius žymesnis dėl savo poelgių – nuo labdaros akcijų iki įtartinų machinacijų, taip pat skambių pareiškimų.

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: Steaua - Ekranas

2012 Rgp 23 11:19

Gerulis šitas ponulis. :twisted: 53 metų rumunas milijonierius žymesnis dėl savo poelgių – nuo labdaros akcijų iki įtartinų machinacijų, taip pat skambių pareiškimų.
Rimtas dėdė. Su Ekrano valdžia turėtų greitai bendrą kalbą rasti.

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: Steaua - Ekranas

2012 Rgp 23 11:25

Lady Gagą išvadino šėtone
:mrgreen:
pas mus į tos lesbės šou dvidešimt tūkstančių ir krūva elito susirinko. O į Žalgirio ir Atlanto mačą vargani 500. Ne ką geriau ir Steua pasiseks. Nevažiuos žmonės iš Panevėžio. O dar lietų praneša..

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Steaua - Ekranas

2012 Rgp 23 11:32

jo rumunas tai buratinoido kopija, sovietinis mentalitetas + daug pinigų ir megalomanija ...

...

Re: Steaua - Ekranas

2012 Rgp 23 11:49

Gerulis šitas ponulis. :twisted: 53 metų rumunas milijonierius žymesnis dėl savo poelgių – nuo labdaros akcijų iki įtartinų machinacijų, taip pat skambių pareiškimų.
Rimtas dėdė. Su Ekrano valdžia turėtų greitai bendrą kalbą rasti.

Abejoju ar panorės įsigyti galingiausią LT klubą. :roll:

...

Re: Steaua - Ekranas

2012 Rgp 23 11:52

į tos lesbės šou dvidešimt tūkstančių ir krūva elito susirinko. O į Žalgirio ir Atlanto mačą vargani 500. Ne ką geriau ir Steua pasiseks. Nevažiuos žmonės iš Panevėžio. O dar lietų praneša..
ATLANTUI ir FD SPARTAKUI iki GAGOS lygio reikia priaugti, tada šių komandų rungtynes stebės 20 tūkst. ir dar krūva elito. :mrgreen:

P.S. slash, tu ant GAGOS nevaryk, ji mano draugų sąraše yra. Paveikslėlis

The Miz

Re: Steaua - Ekranas

2012 Rgp 23 17:25

Negalėsiantiems atvykti į Vilnių - tiesioginė transliacija per Lryto TV nuo 19:45.

mafia7
Pranešimai: 7309
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: Steaua - Ekranas

2012 Rgp 23 21:48

Jurgeli, meistreli, mokyk savo vaikus :mrgreen:
....O jūs vaikai taip darykit, kaip Jurgelis daro....Urbono taktika 0:2 :mrgreen:

Rieshutas
Pranešimai: 85
Užsiregistravo: 2012 Kov 26 14:28
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Steaua - Ekranas

2012 Rgp 23 23:19


FD SPARTAKUI
atsargiai juokauk, vaikeli

...

Re: Steaua - Ekranas

2012 Rgp 24 10:20

EKRANAS 0 - 2 STEUA
UEFA Europos lygos kvalifikacinio etapo rungtynės, 2012 08 23

“Ekranas” 0:2 pralaimėjo “Steaua”

Pirmajame kėlinyje daugiau kamuolį kontroliavo rumunai, bet jiems ilgai nesisekė sukurti pavojingų momentų. Dar iki pertraukos labai gerą progą įmušti turėjo panevėžiečiai, bet varžovai atmušė kamuolį nuo vartų linijos. Tačiau didesnis svečių aktyvumas pirmajame kėlinyje davė savo vaisių ir po kampinio smūgiu galva pasižymėjo Novakas Martinovičius.

Antrajame kėlinyje rumunai kontroliavo situaciją aikštėje, o “Ekrano” futbolininkai bėgant laikui akivaizdžiai pavargo. Jau baigiantis dvikovai baudos smūgiu rezultatą padvigubino Adrianas Popa. Tituluoti svečiai dar galėjo ir padidinti savo persvarą, bet neišnaudojo geros galimybės įmušti.
_____________________________________________________________________
http://penalty.lt/ekranas-namuose-02-pralaimejo-steaua/" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: Steaua - Ekranas

2012 Rgp 24 10:21

EKRANAS 0 - 2 STEUA
UEFA Europos lygos kvalifikacinio etapo rungtynės, 2012 08 23

"Ekranas" nusileido "Steaua" po dviejų standartinių padėčių

UEFA Europos lygos atkrintamosiose varžybose Panevėžio „Ekranui" nepavyko pateikti staigmenos. Lietuvos klubas Vilniuje pirmasis galėjo išsiveržti į priekį, tačiau praleido du įvarčius po standartinių padėčių turėjo pripažinti tituluoto Rumunijos klubo Bukarešto „Steaua" pranašumą - 0:2.

„Ekranas", kuris antrą kartą šiemet Europos taurių dvikovą žaidė sostinėje - nes Panevėžio stadionas neatitinka UEFA reikalavimų - šiose rungtynėse vertėsi be diskvalifikuoto vartininko Emilijaus Zubo. Jį vartuose pakeitė Tadas Kauneckas.

Dvikovos pradžioje jam neteko gelbėti komandos, nes pavojingiausios „Steaua" atakos baigėsi smūgiais šalia vartų. 18 min. „Ekranas" turėjo savo geriausią progą įmušti, tačiau po perdavimo iš krašto Žilvinas Kymantas kamuolio nepasiekė, o Arsenijaus Buinickio smūgis pataikė į galvą „Steaua" gynėjui iš Serbijos Novakui Martinovičiui.

24 min. šansą po kampinio turėjo Mantas Samusiovas, bet jam nepavyko smūgis. 30 min. pavojingai iš eigos smūgiavo „Steaua" puolėjas Mihai Costea, o 36 min. rumunai išsiveržė į priekį. Po kampinio niekas nesustabdė N.Martinovičiaus ir šis pašokęs galva pasiuntė kamuolį į beveik neginamus vartus.

Antrojo kėlinio pradžioje šansą turėjo A.Buinickis, bet jo smūgis buvo netikslus. Panevėžiečiai antrajame kėlinyje suaktyvino atakas, tačiau nesugebėjo jų tiksliai užbaigti. 76 min. „Steaua" padidino savo persvarą - iš baudos smūgio kamuolį į vartus pasiuntė Adrianas Popa. Dvikovos pabaigoje jau teko padirbėti T.Kauneckui, kuris atmušė pavojingai įsiveržusio M.Costea smūgį.

„Rezultatas nėra geras, bet paties žaidimo kokybė nebuvo prasta. Įsiminė ta A.Buinickio proga pirmajame kėlinyje prie 0:0. Stipraus varžovo bruožas yra tas, kad jis išnaudoja standartines situacijas. Tik nesakyčiau, kad jos buvo vertos įvarčio. Galėjome apsiginti. Bet džiugu tiek, kad vyrai nesustojo ir stengėsi iš pat paskutiniųjų - ne tik apsiginti, bet ir atakuoti. Net jei ir tas ne visada pavykdavo", - po rungtynių sakė „Ekrano" treneris Valdas Urbonas.

Atsakomoji dvikova vyks po savaitės Rumunijoje. Šios poros nugalėtojas pateks į UEFA Europos lygos grupių etapą.

Rungtynių statistika:

Panevėžio „Ekranas" - Bukarešto „Steaua" 0:2 (0:1)
Vilniaus LFF stadionas
Teisėjas - Aleksei Kulbakov (Baltarusija)
Įvarčiai: 36 min. Novak Martinović, 76 min. Adrian Popa („Steaua").
Įspėti: 37 min. Vytautas Lukša, 75 min. Marko Andjelkovič („Ekranas"); 90+2 min. Iasmin Latovlevici („Steaua").

„Ekranas": Tadas Kauneckas, Yani Urdinov, Ignas Dedura, Mantas Samusiovas, Giedrius Tomkevičius, Aurimas Vertelis, Marko Andjelkovič, Aurimas Kučys (78 min. Edvinas Girdvainis), Vytautas Lukša, Arsenij Buinickij (63 min. Egidijus Varnas), Žilvinas Kymantas (76 min. Dovydas Norvilas). Atsarginiai: Kornelijus Timofejevas, Dainius Gleveckas, Vitalijus Kavaliauskas, Tadas Markevičius.
_____________________________________
http://www.lff.lt/lt/article/ekranas_nu ... iu_padeciu" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: Steaua - Ekranas

2012 Rgp 24 10:46

UEFA Europos lygos atrankoje Lietuvos čempionai neatsilaikė prieš rumunus: „Ekranas“ - „Steaua“ 0:2
lrytas.lt http://www.lrytas.lt/-13457397901344014 ... ua-0-2.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Rumunijos futbolo čempionė Bukarešto „Steaua“ ekipa Vilniuje žengė tvirtą žingsnį link UEFA Europos lygos grupių etapo. Tuo tarpu stipriausios Lietuvos komandos Panevėžio „Ekrano“ futbolininkai, Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione 0:2 (0:1) nusileidę svečiams iš Rumunijos, atsidūrė sudėtingoje situacijoje. Atsakomosios rungtynės Bukarešte vyks rugpjūčio 30 dieną.
_____________________
Daugiau: lrytas.lt

...

Re: Steaua - Ekranas

2012 Rgp 24 10:47

Lietuvos čempionai nusileido Bukarešto "Steaua"
http://www.fkekranas.lt/naujienos/lietu ... sto-steaua" onclick="window.open(this.href);return false;

Ketvirtadienį vakare Vilniuje, LFF stadione FK "Ekranas" UEFA Europos lygos atkrintamajame etape pirmosiose rungtynėse 0:2 (0:1) nusileido Bukarešto "Steaua".

Pirmasis įvartis pelnytas po kampinio, tiksliai galva 36 min. smūgiavo Novak Martinovič. Antrajame kėlinyje, 76 min. tiksliai baudos smūgį realizavo Adrian Popa.

Geriausias Lietuvos ekipos šansas, matyt, buvo 18 min., kada varžovų gynėjas nepataikė į kamuolį ir šis riedėjo keli metrai šalia vartų, deja, Arsenij Buinickij smūgį blokavo varžovų žaidėjas.

Atsakomasis mačas - po savaitės, rugpjūčio 30 dieną.

Grįžti į