...

Re: Straipsniai

2014 Rgs 29 17:45

Kaip suprantu, tai panevėžiečiai jau ruošia naują pamainą FKE ir buria geriausius iš geriausių, kurie su lažybininkais nesusiję ir greitai startuos naujas projektas FC PANEVĖŽYS. be parsidavėlių ir banditėlių. bus bendruomenės klubas.. :idea:

...

Re: Straipsniai

2014 Spa 07 11:40

Tradicinį Linksmakalnio futbolo mėgėjų turnyrą laimėjo Rumšiškių atstovai
http://www.lff.lt/lt/article/tradicini_ ... u_atstovai" onclick="window.open(this.href);return false;

2014 m. spalio 4 d. Linksmakalnyje (Kauno raj.) vyko mėgėjų futbolo turnyras, skirtas lauko sezono uždarymui. Varžybos buvo pavadintos pagrindinio rėmėjo vardu UAB Šalvis futbolo taurė. Šiame turnyre dėl nugalėtojo vardo rungėsi šešios komandos: Linksmakalnio SK, Garliavos LC Partizanas, Domeikava, Rumšiškių FC Regalis, Trakai ir Kruonio SK “Jungtinės pajėgos”. Varžybos vyko vieno rato sistema.

Nuo turnyro pirmųjų akimirkų trejas pergales iš eilės iškovoję FC Regalis futbolininkai atrodė neturės sau konkurentų ir lengvai taps šių varžybų nugalėtojais, bet ketvirtame ture suklupo prieš Trakus 0:1, o tuo pasinaudoję Linksmakalnio SK įveikė varžovus LC Partizano futbolininkus ir taškais priartėjo prie turnyro lyderių.

Paskutiniajame ture susitiko šeimininkai Linksmakalio SK ir Trakai. Rungtynių svarba buvo didelė, nes nugalėtojas užsitikrintų mažiausiai antrą vietą, o pralaimėję lieka už “apdovanojimų pakylos”.

Lygių varžovų dvikovoje po Egidijaus Pašukevičiaus ir Giedriaus Bačinsko įvarčių Linksmakalnio SK įveikė varžovus 2:0 ir pakilo į pirmąją vietą turnyre, tačiau, kad čia išliktų, reikėjo sulaukti FC Regalio nesėkmės prieš Kruonio SK “Jungtines pajėgas”.

Bet Rumšiškių atstovai nebuvo linkę kurti sensacijų, jie lengvai ir užtikrintai įveikė Kruonio futbolininkus rezultatu 5:0 ir įsirašę dar 3 taškus susigražino pirmąją vietą, o kartu ir varžybų nugalėtojų vardą (12 taškų), antri Linksmakalnio SK 10 taškų, treti Domeikava 8, ketvirti Trakai – 8 taškai, penkti Kruonio SK”Jungtinės pajėgos” – 4 taškai, šešta vieta LC Partizanas 0 taškų.

Geriausiai žaidėjais buvo išrinkti Mindaugas Žadavičius (LC Partizanas), Mindaugas Kasparas (Domeikava), Mantas Raulynaitis (Linksmakalnio SK), Giedrius Balčiūnas (Kruonio SK Jungtinės pajėgos), Paulius Aleškevičius (Trakai).

Rezultatyviausias žaidėjas Skirmanats Bulauka (FC Regalis), geriausias turnyro vartininkas Mantas Koškus (Linksmakalnio SK).

...

Re: Straipsniai

2014 Spa 07 11:44

Šiame turnyre dėl nugalėtojo vardo rungėsi šešios komandos:
Linksmakalnio SK,
Garliavos LC Partizanas,
Domeikava,
Rumšiškių FC Regalis,
Trakai,
Kruonio SK “Jungtinės pajėgos”.


Rumšiškių FC REGALIS (12 taškų), antri Linksmakalnio SK 10 taškų, treti Domeikava 8, ketvirti Trakai – 8 taškai, penkti Kruonio SK”Jungtinės pajėgos” – 4 taškai, šešta vieta LC Partizanas 0 taškų.


O kokie čia dar TRAKAI??? :idea: gal, blin, ne A lygos??? nors nuo mėgėjų gavo, tai gal tie patys.. :mrgreen:

...

Re: Straipsniai

2014 Spa 07 11:47

Naktinio futbolo turnyras suvienijo tauragiškius
2014-10-07 http://www.lff.lt/lt/article/naktinio_f ... uragiskius" onclick="window.open(this.href);return false;

Masinis futbolas - tai neprofesionalus futbolas, kurio pagrindinis tikslas yra kuo daugiau žmonių paskatinti žaisti. Ypatingas dėmesys skiriamas vaikams, kurie nelanko futbolo treniruočių.

Futbolas - pats paprasčiausias pasaulyje komandinis sportas, kurį galima žaisti visur ir visada. Tauragės „Versmės" gimnazijoje futbolas viena iš populiariausių sporto šakų. Dar didesnio susidomėjimo futbolas sulaukė įkūrus Gimnazijos futbolo lygą, kurioje žaidžia daug buvusių ir esamų gimnazistų.

Kaip ir kiekvienais metais, minint Tarptautinę Mokytojų dieną, buvo vykdomas netradicinis naktinis futbolo turnyras, kuriame dalyvavo keturios komandos. Nepamirštame ir buvusių gimnazistų - jie visada kviečiami ir laukiami turnyruose. Be jų, šiųmečiame turnyre dalyvavo dar dvi gimnazijos komandos ir svečiai - FK „Tauras" fanai.

Varžybos prasidėjo 21 val., kai jau lauke buvo tamsu, universalioje aikštelėje, o baigėsi jau po vidurnakčio. Žavus „Amadeus dance" merginų pasirodymas puikiai nuteikė žaidėjus, kėlė gerą nuotaiką sirgaliams. Po burtų traukimo buvo žaidžiama rato sistema.

Kiekvienos varžybos buvo įtemptos, tačiau nenugalimi pasirodė buvę gimnazistai - jie įveikė visas komandas. Antra liko „Versmės" pirmoji komanda, treti - FK „Tauras" fanai, ketvirta - „Versmės" antroji komanda. Kiekviena komanda rinko kitos komandos geriausią žaidėją. Jais tapo Gedas Jucevičius, Jonas Austrevičius, Arnas Lietuvininkas.

Kad futbolas populiarus, parodė susirinkęs gausus sirgalių būrys. Ačiū jiems už palaikymą. Malonu, kad visada sulaukiame „Versmės" administracijos pritarimo ir paskatinimo įgyvendinant idėjas. Džiaugiamės ir bendradarbiavimu su Tauragės apskrities futbolo federacija, prezidentu Sigitu Jukna, kuris visada remia masinį futbolą. Nuoširdus ačiū visiems, prisidedantiems prie futbolo populiarinimo.

Autorius - A. Skurdelis

...

Re: Straipsniai

2014 Spa 14 11:02

Linas Kojala. Tikrasis „istorinis šansas“ Lietuvos futbolo rinktinei?
2014-10-09 http://www.bernardinai.lt/straipsnis/20 ... c.facebook" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos futbolo rinktinę lydi „istorinių šansų“ krūvis. Nepaisant to, kad mūsų šalies komanda niekada nepateko į finalinius Europos ar pasaulio čempionatų etapus, optimizmo pliūpsnių būta: pavyzdžiui, po įspūdingų lygiųjų 1–1 su pasaulio vicečempione Vokietija ir iškart sekusios pergalės 1–0 prieš Škotiją atrodė, kad 2004 metų Senojo žemyno pirmenybės gali tapti istorinėmis. Tačiau po to sekė triuškinanti nesėkmė 0–3 prieš Islandiją, o į čempionatą galiausiai pateko ne lietuviai, o sensaciją kitoje grupėje pateikę latviai.

Nereikia žvalgytis ir taip toli: po 2014 metų pasaulio čempionato atrankos turnyro burtų, kurie lietuvius suvedė su mažiau tituluotomis Graikija, Bosnija ir Hercegovina, Slovakija, Latvija ir Lichtenšteinu, prabilta, kad tokioje kompanijoje užimti antrą vietą tikrai įmanoma. Bet viskas baigėsi įgyvendinus tik minimalų tikslą pranokti Latviją ir Lichtenšteiną.

Visgi šis Europos čempionato atrankos turnyras kitoks. Tą lemia ne vien sąlyginai palanki grupė – Anglija, Slovėnija, Estija, San Marinas, Šveicarija, – bet ir pasikeitusios finalinio etapo taisyklės. 2016 metais Prancūzijoje žais nebe 16, o 24 stipriausios žemyno rinktinės. Tai reiškia, kad norint patekti į pirmenybes lietuviams reikia grupėje užimti vieną iš pirmųjų dviejų vietų, kurios garantuoja automatinį kelialapį, arba – ko nebuvo anksčiau – bent trečią poziciją, kuri suteiks šansą atkrintamosiose varžybose įveikti dar vieną oponentą.

Sakysite, kad ir trečia vieta mums istoriškai praktiškai nepasiekiama? Ir būsite teisūs: ją paskutinį kartą užėmėme dar 1998 metų pasaulio čempionato atrankoje, kuomet Vilniuje patirtas dramatiškas pralaimėjimas Airijai palaidojo viltis atsidurti per žingsnį nuo pasaulio futbolo elito. Vėliau likdavome arba ketvirtoje, arba penktoje vietoje grupėje – netgi išgirto portugalo trenerio Jose Couceiro laikais.
Visgi šį turime rinktinę, kuri gali bent iš dalies priminti rezultatyviu futbolu išsiskyrus Couceiro laikus. Minėtą ir dabartinį laikotarpį sieja viena aplinkybė: rinktinėje turime futbolininkus, kurie daug ir sėkmingai rungtyniauja įvairių šalių klubuose.
Tokių ryškių žvaigždžių kaip tuomet – komandą į priekį vedė Deividas Šemberas iš Maskvos CSKA, Marius Stankevičius iš Ispanijos ir Italijos elitinių klubų, pastarojoje šalyje taip pat žaidęs Tomas Danilevičius – ko gero, neturime.

Bet vartininkas Giedrius Arlauskis sėkmingai rungtyniauja Europos taurių turnyruose Bukarešto „Steaua“ sudėtyje, Vytautas Andriuškevičius pralaužė duris į aukščiausią Nyderlandų divizioną, Arvydas Novikovas bando laimę aukštos klasės antroje pagal pajėgumą Vokietijos lygoje, Fedoras Černychas tampa Lenkijos čempionato atakų lyderiu, o Lukas Spalvis (tiesa, besigydantis sunkią traumą) – žvaigžde Danijoje. Greta jų mažiau žinomus marškinėlius vilkintys, bet, svarbiausia, gerame lygyje daug žaidžiantys Deivydas Matulevičius iš Rumunijos „Pandurii“, Izraelio ekipoms atstovaujantys Mindaugas Panka, Mindaugas Kalonas, Tadas Kijanskas, aukštyn iš dugno kylančio Glazgo „Rangers“ gynėjas Marius Žaliūkas ir kiti.

Panašu, kad futbolo talentų, gimusių sudėtingais pirmaisiais nepriklausomybės metais, stokos problema pagaliau sprendžiasi ateinant perspektyviam ir augti norinčiam jaunimui. Kartu tai proga paneigti stereotipus ir įrodyti, kad Lietuvos futbolas reprezentuoja šalį garsiau ir geriau nei daug kam atrodo.

Norint svajoti apie „naują istorinį šansą“ praktinius žingsnius reikia žengti jau dabar. Ketvirtadienį ir sekmadienį Lietuva namie priims du pagrindinius konkurentus dėl trečiosios vietos grupėje – Estiją ir Slovėniją. Manant, kad galingas sudėtis turinti Anglija ir Šveicarija pasidalins pirmąsias dvi pozicijas, telieka viltis griebtis trečiojo šiaudo. Ir tai įmanoma: estai pirmajame mače jau įveikė slovėnus, tad šiandien nugalėdami kaimyninę šalį atsidurtume puikioje pozicijoje. Juo labiau, kad tai suteiks papildomą impulsą sekmadienio dvikovai su slovėnais – abi jos turės lemtingą įtaką galutinėms pozicijoms turnyrinėje lentelėje.

Tad futbolininkai savo užduotį turi, o mums, sirgaliams, telieka įgyvendinti savo dalį – aklinai užpildyti Lietuvos futbolo federacijos stadioną Vilniuje ir parodyti, kad Lietuva myli futbolą bei savo rinktinę. Gal tūkstančiai aistruolių ir dešimtys žurnalistų iš užsienio – toks kiekis svečių per sporto renginius Lietuvoje nutinka itin retai – tai taps paskata politikams išspręsti ir nacionalinio stadiono problemą?

Bernardinai.lt

...

Re: Straipsniai

2014 Gru 05 11:02

Futbolo grimasos: kokie pūliniai gadina Lietuvos veidą?
Martynas Suslavičius 2014-12-04 http://www.lrytas.lt/sportas/futbolas/f ... -veida.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Tradicinė nežinomybė, byrantys klubai, tamsa Europoje, sprogęs lažybų pūlinys ir į rungtynes neišvykęs klubas – Lietuvos A lygos sezone spalvų netrūko, tačiau šviesių potepių buvo vos vienas kitas, o paveikslas perteikia niūrų futbolo pogrindžio gyvenimą.

O kaipgi situacija su tvarkaraščiu?

„Chaosas“, – taip šį A lygos sezono paveikslą pavadino buvęs Lietuvos rinktinės treneris Algimantas Liubinskas, kurio neįkvėpė prieš turnyrą į Lietuvą atvykę garsūs mūsų žaidėjai.

„Nesuprantu, kaip „Dainava“ pateko į A lygą ir kas ten darėsi. „Šiauliai“ vos galą su galu sudūrė, „Ekrano“ likimas iš viso neaiškus, nes nežinom, ar žais kitąmet. Galiausiai „Banga“ net į paskutinį mačą neatvyko“, – į Lietuvos futbolo pūlinius pirštais badė 63 metų specialistas.

Į Lietuvos futbolo problemas prieš ketvirtadienį vyksiantį sezono uždarymą lrytas.lt pažiūrėjo kartu su A.Liubinsku, LFF varžybų ir renginių skyriaus vadovu Nerijumi Dunausku ir LFF Sąžiningo žaidimo pareigūnu Gerchardu Dunausku bei LFF licencijavimo skyriaus vadovu Laurynu Ziboliu.

Netikėjo nuo pradžių

A lygos sezono startas įvyko dvejomis juostomis. Vienoje – tradicinė spėlionė ir skandalas, o kitoje – intrigą kuriantys naujokai. Deividas Šemberas prisijungė prie „Žalgirio“, Edgaras Jankauskas ėmė treniruoti „Trakus“, „Klaipėdos granito“ ir Roberto Poškaus atvykimas. Toks posūkis suteikė nemažai vilčių, bet A.Liubinskas nebuvo tarp tų gerbėjų, kurie tikėjosi tvirto turnyro.

„Praradau optimizmą. Čempionatas stiprus yra tada, kai komandos varžosi ir kažką pasiekia Europoje. „Žalgiris“ buvo atsiplėšęs taškais, bet Europoje pasirodė apgailėtinai. Šiandieną nematau perspektyvių komandų. Neturime reikiamų bazių“, – sakė A.Liubinskas.

Žaliai baltus marškinėlius vilkėjęs, o vėliau „Žalgiriui“ vadovavęs A.Liubinskas brėžtų tiesią A lygos kreivę – nei į viršų, nei į apačią.

„Lyginti metus sunku, – teigė A.Liubinskas. – Esu čempionu tapęs su Šiaulių „Kareda“. Nežinau, ar ji buvo silpnesnė nei dabartinės komandos. Tiesiog tame laikmetyje ekipa buvo meistriškesnė. Turėjau grupę futbolininkų, kurie domino užsienį. Dabar pažiūrėkime į geriausią komandą – „Žalgirį“. Ar rasime ten rinktinės lyderių, ar tokių, kurie viliotų garsius klubus?“

Kas galės žaisti?

A lyga tradicijas išsaugojo, kai artėjant sezono pradžiai nebuvo aišku, kiek komandų žais ir kokios tai bus ekipos. Tuomet „Žalgirio“ treneris Marekas Zubas juokėsi, o Tauragės „Tauro“ savininkas Jaunutis Šetkus piktinosi, kad jų nenori priimti. 2015-uosius A lyga žada pasitikti naujove – jau šiandieną paskelbta, kad turnyre žais dešimt klubų, o patrankų mėsa buvusią Alytaus „Dainavą“ pakeis LFF I lygos čempionė Kauno „Stumbro“ ekipa.

„Yra klaustukų, – pažadus stabdo A.Liubinskas. – „Ekranas“ net nežino, ar turės pinigų. Tos pačios „Bangos“ likimas neaiškus, nors klubas neseniai buvo laikomas pavyzdžiu. Tiesiog niekam kantrybės neužteko. „Kruoja“ šiemet buvo antra, bet kiek laiko gyvuos šis projektas? Buvo Mažeikių „Romar“, „Kareda“, „Grifas“, kur jie dabar?“

L.Zibolis ramina aistras ir tikina, kad federacija kruopščiai tikrina klubus, o daugiausia problemų sukelia tai, kad investuotojai nesilaiko pažadų.

„Visi A lygos klubai prieš sezoną yra audituojami ir teikia finansines ataskaitas – ko, jei neklystu, analogišku lygmeniu nedaro nei viena kita sporto lyga Lietuvoje. Sezono eigoje taip pat ne pirmus metus vyksta finansinės drausmės patikrinimai", – sakė L.Zibolis.

Juokino tvarkaraštis

LFF mėgina mokytis iš klaidų ir iš anksto paskelbė turnyro startą – vasario 28 dieną. Tačiau dar šiemet Klaipėdos „Atlanto“ treneris Konstantinas Sarsanija garsiai piktinosi, kai buvo priverstas savaitę pratęsti treniruočių stovyklą ir sujaukti visus planus, nes organizatoriai paskutiniu metu nutarė datą pakeisti.

„Tas tvarkaraštis (praėjusio sezono, – Red.) – kvailokas. Tai ekipos žaidžia kas antrą ar trečią dieną, tai turi savaitės pertrauką. O dar tos dieninės rungtynės, kai žaidžiama 12 valandą. Kokį žiūrovą gali rasti stadione? Ypač vasarą?“, – sakė A.Liubinskas, priminęs 35-ąjį turą, kai „Dainava“ ketvirtadienį namų rungtynes žaidė Kaune 14 valandą.

„Nėra stabilumo. Juk nori žinoti, kada vyksta rungtynės. Reikia suderinto tvarkaraščio. O „Dainavai“ nebuvo galima žaisti ant mokyklos dirbtinės dangos? Juk išimtį galima padaryti, nes kokia esmė Alytaus klubui žaisti Kaune?“, – svarstė A.Liubinskas.

N.Dunauskas sako, kad buvo du pasirinkimai – leisti „Dainavai“ žaisti Kaune arba įskaityti ekipai pralaimėjimą.

„Dėl „Dainavos“ atvejo - šį klausimą reikėtų pirmiausia adresuoti klubui, kodėl jam nepavyko susitarti dėl rungtynių surengimo miesto stadione“, – sakė N.Dunauskas.

„Mano nuomone, kad tvarkaraščio atžvilgiu šis sezonas buvo vienas stabiliausių“, – teigė jis.

Vaidina valymą?

Garsiausiai Lietuvos futbolą šiemet drebino ne pergalės, o rungtynių sukčiavimo skandalai. LFF ėmėsi priemonių prieš futbolininkus, įtariamus nesąžiningu žaidimu. „Klaipėdos granito“ legionieriui Olegui Dmirtrijenkai neleidžiama dalyvauti futbolo veikloje, diskvalifikacijų sulaukė ir kiti šios komandos žaidėjai bei Panevėžio „Ekrano“, „Šiaulių“ futbolininkai.

Atrodo, kad pirmieji smūgiai suduodami, bet A.Liubinskas į tai numoja ranka – galima ir stipriau.

„Nemačiau jokio valymo. Jeigu visi – Vyriausybė, LFF ir Seimas – norėtų, tai tokie dalykai nevyktų. Matyt, kad kažkam paranku ir niekas pernelyg nesivargina. Mes turime galimybes, bet nieko nevyksta. Teisėtvarkos institucijos turi ir galių, ir aparatūros, kad viską sutvarkytų. Ar kažkas vyksta? Ne“, – pabrėžia treneris.

Dar prieš sezoną LFF klubams pareiškė, kad ketina mojuoti kardais, o kalbėdamas apie „Tauro“ klubą LFF prezidentas Julius Kvedaras užsiminė apie sukčių mėginimą ateiti į A lygą.

„Čia užkliuvo ir vienas asmuo, kuris „Taurą“ finansuoti nusprendė. Mums baimę kelia, kad kojos į Lietuvą neįkeltų tie sukčiai lažybininkai“, – lrytas.lt tuomet sakė J.Kvedaras.

G.Dunauskas sako, kad Lietuvoje trūksta specialaus teisinio reguliavimo, o federacija pasigenda rezultatų teisėsaugos veikloje.

„Dalyvavome diskusijose dėl teisinės bazės keitimo ir adaptavimo prie šiandienos realijų. Taip pat atitinkamai pakoregavome savo prevencinės veiklos taktiką. Vienas iš mūsų pasiekimų yra tai, kad apie šią problemą kalbama vis rimčiau, kad atkreiptas dėmesys. Pagal mūsų pateiktą medžiagą pradėti du nauji ikiteisminiai tyrimai", – teigė G.Dunauskas.

Jis pabrėžė, kad jeigu apie lažybas ir toliau būtų tylima, situacija galėtų tapti nevaldoma.

Iki profesionalų – toli

Jau ne vienerius metus futbolo užkulisiuose kalbama, kad A lyga turėtų sumažinti kai kuriuos licencijavimo kriterijus ir tapti pusiau profesionalia, tačiau pažiūrėjus į iš metų į metus besikaupiantį bėdų aruodą susidaro įspūdis, kad į šį tašką čempionatą pastūmėjo realybė.

„O kas mes dabar? Niekada nemaniau, kad esame profesionalai. Mes turime pusiau profesionalią lygą. Galbūt norime įsivaizduoti, kad esame geresni. Mes tokio lygio neatitinkame nei atlyginimais, nei darbo sąlygomis, apgyvendinimu, niekuo. Mėgėjų lygį pralenkėme, nes žaidėjai gali niekur daugiau nedirbti, bet mėgėjų – ne“, – rėžė A.Liubinskas.

Jis mano, kad nieko blogo nenutiktų, jeigu kai kurie klubai leistų savo futbolininkams dirbti papildomą darbą. „Vis tiek meistriškumas žemas“, – teigė treneris.

N.Dunauskas mano, kad dirbinai versti lygą į profesionalią ar pusiau profesionalią būtų neteisinga.

„Didžioji dalis klubų yra visiškai profesionalūs, tam tikra dalis lygos žaidėjų turi mėgėjišką statusą – t.y. jiems tik kompensuojamos išlaidos. Kiekvienas klubas pasirenka savo kelią ir strategiją“, – sakė jis.

Reikia Vyriausybės pagalbos

O kas galėtų išgelbėti Lietuvos klubus nuo griūčių viduryje ar sezono pabaigoje?

„Bankinės garantijos. Tada viskas būtų surišta su savivaldybe ir panašiai. Jeigu bankas patikrintų finansinę situaciją ir pateiktų garantiją, tuomet būtų kitaip. Nežinau, kiek minimaliai reikėtų klubui turėti pinigų. Gal milijono? Čia jau reikia apsispręsti, bet bankinės garantijos leistų jaustis tvirčiau“, – svarstė A.Liubinskas.

Jis taip pat mano, kad LFF turėtų ieškoti ryšio su Vyriausybe, o klubai didesnius pinigus gauti iš savivaldybių. „Mes nesame tokiame lygyje, kad klubas galėtų išlikti vien iš komercinių lėšų“, – sakė A.Liubinskas ir pirštu parodė į „Žalgirio“ pavyzdį.

„Komanda gavo pinigų iš miesto ir iškart pakilo. Manau, kad reikia bendradarbiavimo su valstybe, – teigė A.Liubinskas. - Krepšiniui kažkaip pavyko susitvarkyti, kodėl negali futbolas?“

Futbolo specialistas pabrėžė, kad Lietuvos situaciją gerai apibūdina pagrindiniai klubų lėšų šaltiniai.

„Pažiūrėkime į kapitalą. Kiek turime lietuviško kapitalo komandų? Vilniaus „Žalgiris“ - lietuviškas, Klaipėdos „Atlanas“, Pakruojo „Kruoja“, „Klaipėdos granitas“ – rusiškas, „Dainava“ - itališkas. Panevėžio „Ekranas“ ir „Šiauliai“ arti bankroto. Va tokia ta situacija. Tiesiog LFF reikia kreiptis į Vyriausybę“, - kalbėjo A.Liubinskas.

Bijo jaunimo

Jis mano, kad anksčiau vardytos problemos – tik viršūnė. Vaikus treniruojantis A.Liubinskas tikina, kad kol jaunimui nebus skiriamas deramas dėmesys, A lygos klubai neperžengs aukšto lygio ribos, o Lietuvos rinktinės situacija negerės.

„Gal treneriai bijo leisti jaunus žaidėjus, bet jų tikrai pasigedau. Mums reikia futbolininkų, kurie kabintųsi. „Atlantas“ nepabijojo žaisti su jaunimu, o štai „Žalgiris“ turi vaikinų komandą, bet nemėgino. O kodėl neturėtų? Jeigu pirmauji, turi galimybę, privalai, – sakė A.Liubinskas. – Jaunus futbolininkus reikia tempti. Jie iškart nepradės rodyti rezultatų. Štai „Manchester United“ yra sudėtingoje situacijoje, bet Louisas van Gaalas į aikštę meta devyniolikmetį Jamesą Wilsoną. O čia jau kitas lygis.“

A.Liubinskas mano, kad prie tokios situacijos galėjo prisidėti ir susiformavusi nuomonė apie jaunus žaidėjus. Tačiau treneris tikina, kad A lygai reikia strategijos, kuri keistų situaciją, kuomet saugas Linas Pilibaitis („Žalgiris“) yra antras pagal rezultatyvumą.

„Štai 1983 metais mes į aikštę leidome Arminą Narbekovą. Tai buvo jo debiutas. Kitąmet sužaidė Valdas Ivanauskas. O tai buvo Sovietų sąjungos aukščiausia lyga“, – prisiminė A.Liubinskas.

Paradoksu jis įvardijo ir tai, kad geriausiu žaidėju laiko „Žalgirio“ veteraną Deividą Šemberą.

...

Re: Straipsniai

2014 Gru 05 11:07

Straipsnio autorius jau pirmame sakinyje grybauja, taip parodydamas, jog jo domėjimasis futbolu yra epizodinis (vienkartinio pobūdžio). Teiginys, jog prieš šį sezoną į "Klaipėdos granitą" atvyko Robertas Poškus, - kažkoks nesusipratimas. Jeigu ką, užpraeitame (2013 m.) futbolo sezone, kuomet "Klaipėdos granitas" dar žaidė I lygoje ir tapo jos nugalėtoju, Robertas Poškus jau buvo šios komandos vyr. treneris, be to žaidžiantysis, tais metais į aikštę išeidavęs vos ne kiekvienose rungtynėse ir įmušęs nemažai įvarčių.

- Išvada: Martynas Suslavičius yra diletantas, kuris vykdo kažkokių grupuočių užsakymus.. :evil:

Toks ilgas rašinėlis dar viena žurnalistinė šiukšlė.. :twisted:

šiaip
Pranešimai: 3828
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 17:49

Re: Straipsniai

2014 Gru 05 11:22

Straipsnio autorius jau pirmame sakinyje grybauja, taip parodydamas, jog jo domėjimasis futbolu yra epizodinis (vienkartinio pobūdžio). Teiginys, jog prieš šį sezoną į "Klaipėdos granitą" atvyko Robertas Poškus, - kažkoks nesusipratimas. Jeigu ką, užpraeitame (2013 m.) futbolo sezone, kuomet "Klaipėdos granitas" dar žaidė I lygoje ir tapo jos nugalėtoju, Robertas Poškus jau buvo šios komandos vyr. treneris, be to žaidžiantysis, tais metais į aikštę išeidavęs vos ne kiekvienose rungtynėse ir įmušęs nemažai įvarčių.
Tai kad jis taip nerašo. Jis sako "KG" ir RP atvykimas. Suprask, kad kartu iš kažkur atvyko :)

...

Re: Straipsniai

2014 Gru 05 11:41

Straipsnio autorius jau pirmame sakinyje grybauja, taip parodydamas, jog jo domėjimasis futbolu yra epizodinis (vienkartinio pobūdžio). Teiginys, jog prieš šį sezoną į "Klaipėdos granitą" atvyko Robertas Poškus, - kažkoks nesusipratimas. Jeigu ką, užpraeitame (2013 m.) futbolo sezone, kuomet "Klaipėdos granitas" dar žaidė I lygoje ir tapo jos nugalėtoju, Robertas Poškus jau buvo šios komandos vyr. treneris, be to žaidžiantysis, tais metais į aikštę išeidavęs vos ne kiekvienose rungtynėse ir įmušęs nemažai įvarčių.
Tai kad jis taip nerašo. Jis sako "KG" ir RP atvykimas. Suprask, kad kartu iš kažkur atvyko :)
iš kažkur.. :roll: man tai diletantizmo pvz, kai taip pateikiama viskas..

pamini kelias pavardes ir tuo viskas pasibaigia.. arba įkyriai rašo apie tai, kas nesvarbu ir užmiršta..

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Straipsniai

2014 Gru 12 13:21

V. Šiškauskas yra geresnis už Lietuvos futbolą
http://www.lrytas.lt/komentarai/v-siska ... utbola.htm
Kęstutis Rimkus 2014-12-05 15:33

Ketvirtadienio vakarą stebėjau Lietuvos futbolo A lygos sezono uždarymo šventę. Ją dainomis pradėjo ir pabaigė Vytautas Šiškauskas. Kaip jam ir įprasta, dainavo žvaliai ir nuoširdžiai. Bet kadangi apdovanojimų vertų komandų ir futbolininkų buvo labai daug, šventė tęsėsi ilgai, oficiali dalis truko dvi valandas, į galvą ėmė belstis keistos mintys. Aš vis galvojau apie V.Šiškauską. Koks jis būtų, jei tai jis būtų Lietuvos futbolas? Akivaizdu, jog V.Šiškauskas turėtų padykusių draugelių, su kuriais kartais kirstų lažybų, jog padainuos blogai. Per koncertą jis tyčia nepataikytų į natą. Dainuotų gergždančiu prikimusiu balsu, kartais pamiršdamas dainos žodžius. Gal net nuvirstų nuo scenos. Žiūrovai nujaustų, kad kažkas negerai, bet vis tiek mylėtų. Už tokius fokusus V.Šiškauskas matyt gautų per nagus nuo koncerto režisieriaus, nes anas suprastu, kad kaltas ne V.Šiskauskas, o jo nedori bičiuliai. Režisieriui nepatinka tie draugai, jis tų draugų net nepažįsta. Tačiau jis leido Vytautui taip pokštauti jau dešimt metų. Ankščiau jis pro pirštus žiūrėjo į tokias kvailystes, tad dabar nelabai ir moka būti piktas. Lyg ir norėtų jau užvožti nenaudėliui per ausį, bet nelabai žino kaip.

V.Šiškauskas turėtų nemažai turtingų gerbėjų-rėmėjų iš Rusijos. Tai gal nebūtų blogai, jei šiems taip nepatiktų Vytauto pokštai. V.Šiskauskui dažnai tektų padainuoti pagal sintetinę fonogramą. Ne todėl, kad negalėtų gyvai užtraukti. Tikrai galėtų. Bet dainuojant pagal fonogramą balsas sodrus ir tyras lyg žalia žolė. Kodėl reikėtų varginti balsą? V.Šiškauskas įkurtų savo muzikos akademiją ir į ją pakviestų daug berniukų iš įvairių miestų ir miestelių. Ne todėl, kad jie jam labai patiktų, gink Dieve, ne. Jis tiesiog nemano, kad gabiausiems berniukams būtų tinkamos kitos akademijos - Arinos, Marijono Mikutavičiaus ar SEL'o. Jei V.Šiškauską aplankytų koks prodiuseris iš Didžiosios Britanijos, tegu ir iš Mažosios, galbūt kokį vaikinuką pavyktų prakišti į tarptautinį šou? V.Šiškauskas būtų šaunus vyras, bet net ir jam kartais reikėtų užsukti pas daktarą. Bet ne pas kokį dr., o pas Henriką. Dėl senų įpročių. Dainininko prodiuseriams seni įpročiai nepatinka, nes kultūringų rėmėjų koncertams ieškoti sunkiau, bet seni draugai juk neišduodami.

Be abejo, pasitaikytų sunkių momentų gyvenime ir V.Šiškauskui stigtų pinigų. Meras ne visada jų duoda. Kai neduoda, V.Šiškauskas kelis mėnesius dainuoja dykai. Jis pasiskolina ir sutaręs su prodiuseriais kasmet pradedą naują koncertų turą, negražinęs pinigų už praėjusį. Bet jei labai truktų pinigų benzinui, į paskutinį koncertą V.Šiškauskas nevažiuotų. Tegu žiūrovai padainuoja patys vieni kitiems. V.Šiškauskas koncertus rengtų įvairiomis dienomis. Jis kartais turėtų koncertuoti Alytuje, bet susipainiojęs nuvyktų į Kauną ir surengtų koncertą ten viduryje darbo dienos. Metai po metų V.Šiškauskas dalyvautų Eurovizijos atrankoje. Bet vis nepatektų į finalą. Net naujas raudonas kostiumas vargu ar ištemptų.

Į V.Šiškausko koncertus rinktųsi nedaug žmonių. Daug ir negalėtų, nes erdvių koncerto rūmų Lietuvoje nėra. Tačiau žmonės vis tiek eitų, žiūrėtų ir klausytųsi, kaip dainuoja V.Šiškauskas. Jie žino ir supranta, kad jų Vytautas niekada nestriksės taip pašėlusiai po sceną, kaip Robbie Williamsas. Niekada nebus toks gražus, kaip Beyonce. Ir niekada nedainuos taip galingai, kaip užtraukdavo Luciano Pavarotti. Žmonės vis tiek žiūrėtų į V.Šiškauską ir jį mylėtų. Ne todėl, kad jiems labai patiktų toks Vytautas, kokiu jis pavirto per pastaruosius dvidešimt metų. Žmonės tiesiog jaučia, kad jis gali pasikeisti

...

Re: Straipsniai

2014 Gru 12 13:35

dzin, Šiškauskas.. mažeikiuose per vieną gimšę grajino, paskui dar tris dienas turėjau kompaktų klausytis.. vemt norisi nuo jo..

užmutinau transliaciją net, kad netektų klausytis..

o dar futbolą su dainomis lygina..

Kas per ZvOnkės mental pas Kęstutis Rimkus

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Straipsniai

2014 Gru 15 17:42

LSŽF prezidiumo sprendimu R. Grinbergienės premija už ryškiausius metų darbus paskirta dienračio „Lietuvos rytas“ sporto žurnalistui Kęstučiui Rimkui.

...

Re: Straipsniai

2014 Gru 16 10:43

LSŽF prezidiumo sprendimu R. Grinbergienės premija už ryškiausius metų darbus paskirta dienračio „Lietuvos rytas“ sporto žurnalistui Kęstučiui Rimkui.
V.Šiškauskas turėtų nemažai turtingų gerbėjų-rėmėjų iš Rusijos. Tai gal nebūtų blogai, jei šiems taip nepatiktų Vytauto pokštai. V.Šiskauskui dažnai tektų padainuoti pagal sintetinę fonogramą. Ne todėl, kad negalėtų gyvai užtraukti. Tikrai galėtų. Bet dainuojant pagal fonogramą balsas sodrus ir tyras lyg žalia žolė. Kodėl reikėtų varginti balsą? V.Šiškauskas įkurtų savo muzikos akademiją ir į ją pakviestų daug berniukų iš įvairių miestų ir miestelių.


Pirma, dienraŠtis, praleista "Š" raidė..

Jeigu aš rašau, kad pas jį (Kęstutį Rimkų) liewas suvokimas ir kažkoks bobiškas mentalitetas,
tai jis tuojau pat gauna kažkokią bobišką premiją.. :evil:

Trečia, pateiktoje ištraukoje apie sportą nieko neparašyta, tik atsilikėlio koreliacija tarp Šiškausko, turtingų rusų ir daug.. berniukų..
Ryšio nematau.. Čia Rimkus berniukus paradvinės tyrtingiems rusams, o Šiškė bus jų suterneris???

Nežinau kokia komisija ar kokie padarai tas premijas dalina ir už ką, bet, kaip visada, ji atitenka blogiasiam iš blogiausių... :evil:

...

Re: Straipsniai

2014 Gru 16 12:42

Ligšioliniai LSŽF premijų laureatai:

R. Grinbergienės premija

2005 – Artūras Gimžauskas („Spo“)
2006 – Dovilė Kamarauskienė („Kauno diena“)
2007 – Rita Stankevičiūtė („Lietuvos rytas“, „Krepšinis“)
2008 – Alfredas Pliadis („Olimpinė panorama“, KAM)
2009 – Eglė Šilinskaitė („Lietuvos rytas“, „Lietuvos ryto“ TV)
2010 – Mindaugas Augustis (Delfi.lt)
2011 – Stasys Petkus (LRT)
2012 – Gintarė Grikštaitė (LRT) - įdomu už kokius nuopelnus? Kad žinias sporto skaitydavo???
2013 – Gintaras Šiuparys („Lietuvos rytas“)

o šiais metais - K.R.

kaip suprantu, tai bet kam duoda, gal kitais metais man duos :idea:

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Straipsniai

2014 Gru 17 12:43

Krentantis rublio kursas kerta per Rusijos futbolą
Куда рубль заведет российский футбол?
http://football.sport-express.ru/reviews/51980/

Pagrindinė mintis toka - dalies žaidėjų (ne tik užsieniečių) kontraktai sudaryti eurais ar doleriais, tad smingant rubliui jų algos atitinkamai pučiasi (nebent klubo biudžetas būtų sudarytas užsienio valiuta). Dėl ekonominės krizės daugelis Rusijos klubų susidurs su daugiau ar mažiau rimtomis finansinėmis problemomis ir bus priversti kažkaip vartytis. Klubams gali tekti atsisveikinti su dalimi brangesnių žaidėjų, ypač "valiutininkų", bet tai nėra paprasta žinant išpūstas futbolininkų algas Rusijoje. Naujų futbolininkų pirkimas taip pat bus apribotas.

Be to, ekonominiai sunkumai gali rimtai atsiliepti World Cup 2018 organizavimui, nes medžiagas arenų statybai ir pan. dažniausiai reikia pirkti iš užsienio
Paskutinį kartą redagavo 2 Anbo. Iš viso redaguota 2014 kartus.

Grįžti į