bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Straipsniai

2016 Geg 16 22:22

A. Pukeliui–Šviniui – geros žinios iš teismo

http://www.delfi.lt/news/daily/crime/a- ... d=71282612" onclick="window.open(this.href);return false;

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Straipsniai

2016 Lie 05 11:30

A. Tapinas. Lietuviškos futbolo pasakos pabaiga
Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/news/ringas/lit/a-t ... d=71731010" onclick="window.open(this.href);return false;

Kampuotas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 2015 Kov 01 14:04

Re: Straipsniai

2016 Lie 05 12:50

A. Tapinas. Lietuviškos futbolo pasakos pabaiga
Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/news/ringas/lit/a-t ... d=71731010" onclick="window.open(this.href);return false;
Tiesiai sviesiai, nevyniodamas zodziu i vata, ir kas svarbiausia teisingai

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Straipsniai

2016 Lie 24 11:20

Nerijus Kesminas: „Dugnas beveik pasiektas. Kaip atsispirti?“
Skaitykite daugiau: http://sportas.lrytas.lt/futbolas/nerij ... edium=Copy" onclick="window.open(this.href);return false;

Kampuotas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 2015 Kov 01 14:04

Re: Straipsniai

2016 Lie 25 20:08

Nerijus Kesminas: „Dugnas beveik pasiektas. Kaip atsispirti?“
Skaitykite daugiau: http://sportas.lrytas.lt/futbolas/nerij ... edium=Copy" onclick="window.open(this.href);return false;
Lietuvai reikia ne keturių, o bent jau šešių ar aštuonių konkurencingų klubų. Jei kažkokiu būdu – apie galimybes turėtų labai nuosekliai mąstyti ir šalies futbolo lyga, ir federacija – tai pavyktų padaryti, galbūt stumdytumėmės pečiais ne su Malta ir Gibraltaru, o bent jau su Estija ar Islandija.

Skaitykite daugiau: http://sportas.lrytas.lt/futbolas/nerij ... edium=Copy" onclick="window.open(this.href);return false;
Va su situo punktu tai sunku sutikti. Praktika rodo kad Europos turnyruose geriau pasirodo ne tu saliu klubai, kuriu lyga konkurencingiausia, bet tu kurie turi viena ar du superklubus savo lygose. Ispanija ir Anglija- Anglijos lyga daug konkurencingesne nei ispanu bet Europoje dominuoja ispanai. musu kaimynai lenkai ir baltarusiai - Baltarusijos klubai, BATE ir Dinamo deka paskutinius kelis metus geresniu rezultatu pasiekia Europoje, nors lenku lyga daug konkurencingesne. Bosnija ir Hencegovina ir Slovenija. Bosnijoje lyga tikrai nenuspejama ( 2015 metu cempionas ir 2016 metu cempionato pagrindinis favoritas FC Sarajevo siais metais net nesugebejo i Europos lyga pakliuti) bet bosniu klubai Europoje tikrai neblizga, o slovenus Europoje i prieki tempia ju superklubas - Maribor, jau ne karta zaides grupese. Norint atsispirti nuo UEFA reitinfo dugno, reiketu stipresnes komandos nei dabartinis Zalgiris, ir vieno konkurento jam (Kaip LKL visada buvo Zalgiris -Lrytas) Kalbos apie tai kad Lietuvoje gali buti 4-6 klubai, kurie butu pajegus Europoje praeiti nors 2 atrankos etapus yra nerealios. Jei turesime 6 vienodo lygio komandas tai ivyks tik vienu atveju, jei dabartinis lyderiu ketvertas nusiris iki Utenio lygio,bet tada UEFA reitinge liksime uz San Marino nugaros

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Straipsniai

2016 Rgp 02 19:34

D.Šemberas: "Norėčiau, kad Lietuvos futbolas būtų Islandijos lygyje"
http://www.futbolas.lt/lt/naujiena/dsem ... lygyjequot" onclick="window.open(this.href);return false;

Šiandien savo 38-ąjį gimtadienį švenčiantis Deividas Šemberas nuo pat ryto priiminėja sveikinimus. Tiesa, didelio burbulo iš savo gimtadienio buvęs Lietuvos nacionalinės vyrų futbolo rinktinės žaidėjas nepučiau. „Malonu, kad žmonės prisimena, sveikina, bet jokios ypatingos šventės neruošiame. Manau, kad būtent tas parodytas dėmesys ir yra pagrindinis gimtadienio akcentas. Man pompastikos ir kažkokių išskirtinių dalykų nereikia. Filmus apie mane kurti dar anksti“, - portalui futbolas.lt sakė D.Šemberas.

Pernai vienas geriausių visų laikų Lietuvos futbolininkų po dar vieno čempioniško sezono atsisveikino su Vilniaus „Žalgiriu“ ir persėdo į Lietuvos futbolo klubų asociacijos A lyga prezidento krėslą. „Manau, kad sprendimas baigus futbolininko karjerą iš karto užsiimti kitais darbais buvo geriausias. Dabar dirbu visiškai kitokioje futbolo sferoje, bendrauju su kitais žmonėmis - verslo, vadybos, rinkodaros ir komunikacijos sričių atstovais. Darbo specifika kitokia, tenka daug mokytis. Bet man patinka. Tikrai nepasiilgstu futbolo, manęs visai netraukia į aikštę, kamuolio nesapnuoju. Savo malonumui šiek tiek pažaidžiu, bet retai. Šiuo metu ir taip yra visokių užsiėmimų bei darbų, kurie nutolina pačio futbolo ilgesį“, - teigė D.Šemberas.

Nuo metų pradžios vadovaujate A lygai. Ar jus tenkina čempionato kokybė?
Mūsų čempionate dalyvauja tik 8 komandos, tad natūralu, kad įpusėjus varžyboms išryškėjo susiskaidymas į du ketvertukus. Panaši tendencija pastebima daugelyje pasaulio futbolo lygų, tiesiog, ten kur yra didesnis dalyvių skaičius ir tų grupių būna daugiau. Visur yra pagrindinės komandos, autsaideriai ir vidutiniokų sluoksnis. Pas mus yra tik dvi grupės, bet reikėtų džiaugtis ir tuo, kad keturios komandos kovoja dėl medalių, o kitos keturios - dėl patekimo į šešetuką. Apskritai, pats čempionatas yra įdomus. Aišku, norėtųsi, kad visi A lygos klubai kovotų dėl medalių, tada čempionato konkurencingumas būtų aukštas, o tokioje terpėje sparčiau tobulėtų ir klubai, ir jų žaidėjai. Bet šiai dienai apie tai galime tik pasvajoti.

Paskutiniu metu pastebima tendencija, kai A lygos klubų žaidėjai išvyksta į Suomiją, Norvegiją ir žaidžia šių šalių 3-4 lygų klubuose. Ką tai pasako apie mūsų šalies klubinį futbolą?
Tikriausiai žmonės ieško geresnių sąlygų, tiek gyvenimo, tiek ir futbolo. Ir jei jie gauna pasiūlymus išvykti ir uždirbti daugiau pinigų, natūralu, kad nusprendžia palikti Lietuvą. Gal tai nebus visiškai profesionalus futbolas, gal jie dar papildomai darbuosis, bet tai yra pačių futbolininkų reikalas. Manau, visi žino, kad Lietuvos futbole nėra didelių pinigų. Tas pats Utenos „Utenis“ negali pasiūlyti žaidėjams prabangių sutarčių, bet jie visada sumoka tai, ką pažadėjo, dirba profesionaliai ir suteikia jauniems futbolininkams galimybę tobulėti. Beje, toks turėtų būti ir kitų futbolo klubų tikslas. Futbolininkai privalo suprasti, kad žaisdamas Lietuvoje visam gyvenimui neužsidirbsi. Turi stengtis kuo geriau pasirodyti, patekti į nacionalinę rinktinę, tokiu būdu bus didesnė tikimybė sulaukti turtingesnių užsienio šalių futbolo klubų dėmesio. A lyga futbolininkams turėtų būti savotiška tarpinė stotelė, tramplinas į užsienį, į aukštesnes lygas ir didesnį uždarbį.

Ar esate patenkintas savo darbu A lygos prezidento poste?
Niekada nebūsiu visiškai patenkintas, nes žinau, kad visada galima padaryti ir geriau, ir daugiau. Mano pagrindinė užduotis - spręsti iškylančias problemas. Kai kada pavyksta geriau, kai kada - ne taip gerai. Bet aš stengiuosi, rankų nenuleidžiu ir dirbu toliau. Suprantu, kad greitų mano darbo rezultatų nebus matyti. Reikia kantrybės ir užsispyrimo. Be abejo, reikia ir didesnės bendraminčių paramos. Manau, kad jei prie mūsų prisijungtų daugiau žmonių, galinčių ne tik garsiai kalbėti apie problemas, bet ir norinčių padėti jas realiai spręsti, būtų gerokai lengviau. Būtent to bendrumo ir pasigendu. Tikėjausi, kad futbole dirbantys žmonės yra sąmoningesni. Deja, bet taip nėra.

Prieš kelias savaites Klaipėdoje susitikote su buvusiu Lietuvos rinktinės puolėju Tomu Danilevičium. Ar nekilo minčių sugrąžinti Tomą į Lietuvą, įtraukti jį į futbolo veiklą?
Tomas tikrai būtų labai naudingas visam Lietuvos futbolui. Manau, kad ne tik aš, bet ir visa šalies futbolo bendruomenė norėtų, kad jis grįžtų į Lietuvą. Bet jis šiuo metu dirba ir gyvena Šveicarijoje, universitete kremta vadybos mokslus, neabejoju, kad ateityje jis taps puikiu specialistu. Ir bus naudingas ne tik Šveicarijos, bet ir Lietuvos futbolui.

Ką manote apie kito Lietuvos nacionalinės rinktinės futbolininko Deivido Česnauskio sprendimą dalyvauti Šiaulių apskrities futbolo federacijos prezidento rinkimuose?
Prieš rinkimus kalbėjausi su Deividu, jis sakė, kad norėtų baigęs karjerą įsitraukti į kitokią su futbolu susijusią veiklą, padėti gimtam Šiaulių kraštui atgaivinti futbolą. Nenoriu vertinti rinkimų rezultatų, bet tikiu, kad tokie žmonės kaip D.Česnauskis turėtų likti futbole net ir baigę karjerą. Nesakau, kad atėjus naujam vadovui Šiaulių apskrities futbolo padėtis taps blogesnė. Viską parodys jų darbai ir tų darbų rezultatai.

Kokios dovanos labiausiai norėtumėte sulaukti gimtadienio proga?
Norėčiau, kad Lietuvos futbolas būtų Islandijos lygyje. Šiai dienai tai būtų geriausia dovana. Bet jaučiu, kad teks atšvęsti dar ne vieną gimtadienį, kol to sulauksime.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Straipsniai

2016 Rgp 02 19:37

R. Garastas: Lietuvos klubų ir rinktinių problema - progų realizacija
http://www.eurofootball.lt/naujienos/r- ... cija/47928" onclick="window.open(this.href);return false;

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Straipsniai

2016 Rgp 05 16:54

Geri, garsūs, tituluoti ir nereikalingi
http://www.futbolas.lt/lt/naujiena/geri ... reikalingi" onclick="window.open(this.href);return false;

Prieš kelias dienas Lietuvos futbolo A lygoje žaidžiantis Utenos „Utenis“ sudrebino eterį pranešimu, kad komandos kapitonas Valentinas Jeriomenko išvyko į Norvegiją ir karjerą tęs šios šalies trečio diviziono (ta prasme, ketvirtos pagal pajėgumą lygos) klube „FK Kirkenes“. Lyg ir nieko blogo. Galima tik pasidžiaugti, kad 27 metų futbolininkas sulaukė užsienio klubų skautų dėmesio. Tiesa, vargu ar žaisdamas ketvirtoje Norvegijos lygoje jis taps geresniu futbolininku. Tačiau gal bent finansine prasme žaidimas su Norvegijos futbolo mėgėjais bus pelningesnis nei profesionalus futbolas Lietuvoje. O jei ne pats futbolas, tai bent jau kokia nors kita veikla.

Apskritai, Lietuvos futbolininkams galima tik pavydėti. Jei atsibosta žaisti futbolą profesionaliai (ta prasme – už pinigus), jie gali nebežaisti futbolo ir pradėti dirbti. Arba ne tik dirbti, bet dar ir treniruoti vaikus. Ir nebūtinai Lietuvoje. Vyrai jauni, pačiame jėgų žydėjime, stiprūs, imlūs, nesibaidantys gyvenimiškų permainų. Ir finansinis atlygis už darbą galimai bus net didesnis nei už profesionalų futbolą A lygoje. O štai treneriai Lietuvoje tokio prabangaus pasirinkimo neturi. Darbą praradusiam futbolo specialistui mūsų šalyje vietos kaip ir nėra. Tiesa, ne visiems, bet tik patiems geriausiems ir žinomiausiems.

Prieš kelias savaites „Trakus“ palikęs geriausias 2015 m. Lietuvos treneris Valdas Urbonas papildė žymių bedarbių Lietuvos trenerių gretas. Jose netrūksta garsių pavardžių. Darbo neturi buvę Lietuvos rinktinės vyriausieji treneriai Raimondas Žutautas ir Igoris Pankratjevas, jau daugiau nei metus ilsisi Valdas Ivanauskas, nuo balandžio atostogauja Mindaugas Čepas, su vaikais darbuojasi Arminas Narbekovas, Tomas Ražanauskas, Kęstutis Latoža, nežinia ką veikia Stasys Baranauskas, Viačeslavas Sukristovas. Ir sąrašas tikrai dar ne galutinis. Ne vienas žinomas Lietuvos futbolo specialistas treniruoja I lygos komandas. I lygoje šiais metais veikia ne vieną sezoną A lygoje praleidę treneriai – Kazlų Rūdoje darbą rado Gediminas Jarmalavičius, Kėdainiuose – Vitalijus Stankevičius, Panevėžyje - Virginijus Liubšys, Gargžduose - Vaidas Žutautas, Vilniuje - buvęs Lietuvos nacionalinės rinktinės strategas Algimantas Liubinskas. Į šią lygą persikėlė ir prieš kelias savaites iš Kauno „Stumbro“ išlydėtas Darius Gvildys.

Visi šie treneriai yra ne šiaip geri specialistai. Jų žinios yra įvertintos aukščiausio lygio UEFA PRO licencija. Lietuvoje tokių aukščiausio lygio trenerių yra daugiau nei 30. Bėda, kad aukšto lygio klubų (ar bent jau futbolo komandų) yra kelis kartus mažiau. Skaičiai kalba patys už save. Lietuvos A lygoje žaidžia 8 komandos. Dar 16 kolektyvų juda I lygoje. Bet žemesniame lygyje judėti galima ir be PRO lygio trenerio. O A lygoje šiuo metu net penkioms komandoms diriguoja užsieniečiai. Lietuviškumo bastionu liko Vilniaus „Žalgiris“ su Valdu Dambrausku ir jo asistentų komanda, taip pat Roberto Poškaus treniruojama Jonavos „Lietava“ ir Laimiui Bičkauskui priklausantis „Kauno Žalgiris“.

Visi supranta, lad Lietuvoje klubinio futbolo rinka labai skurdi, o konkurencija dėl tų kelių darbo vietų A lygoje gaunasi nevaikiška. Galima pasiūlyti mūsų treneriams dirbti užsienyje. Bet ten mūsų šalies futbolo specialistų poreikis yra minimalus. Šiuo metu Latvijoje įsikūręs ir „Jelgava“ komandą treniruojantis Saulius Širmelis yra bene vienintelis Lietuvos trenerių cecho atstovas sėkmingai dirbantis svečiose šalyse. Prieš keliolika metų Latvijoje su „Ventspils“ ekipa gerą įdirbį padaręs futbolo specialistas kelis paskutinius metus praleido Kazachstane, o šią vasarą perėmė „Jelgava“ ekipos vairą. Anksčiau Rusijoje darbo pasiūlymų nestokojo Benjaminas Zelkevičius, kelis metus šioje šalyje praleido ir V.Ivanauskas. Tačiau kiti mūsų šalies treneriai tokio įdirbio neturi. Danijoje du dešimtmečius dirbantis Aurelijus Skarbalius ir Lenkijoje, Suvalkuose įsitvirtinęs Donatas Vencevičius yra išimtys iš šios taisyklės.

Akivaizdu, kad bedarbiai Lietuvos treneriai turi tik kelias alternatyvas. Jie gali atostogauti ir tuo pačiu skirti daugiau laiko bei pastangų asmeninių žinių bagažo turtinimui. Arba gali leistis ieškoti darbo į žemesnes Lietuvos futbolo lygas. Tačiau ši alternatyva tinka gimtame mieste (arba netoli jo) pasilikusiems, su minimaliu atlyginimu sutinkantiems ar tiesiog be veiklos būti negalintiems treneriams. Tituluoti, ambicingi ir garsesnį vardą turintys futbolo specialistai dirbti su žemesnio lygio ir rimtų ambicijų neturinčiais futbolo klubais nesiveržia. Apie tai užsiminė ir geriausias 2015 m. Lietuvos futbolo treneris V.Urbonas. „Manau, kad kiekvienam treneriui geriausia karjerą pradėti nuo žemiausios grandies, o paskui kilti aukštyn. Bent jau aš tokį kelią ir nuėjau. Buvau administratorius, sporto direktorius, asistentas, galiausiai – vyriausias treneris. Man ši schema yra puikiai suprantama, bet iš naujo kartoti nueito kelio nesinori. Tačiau trauktis nuo futbolo irgi nesinori. Tad lieka tik laukti“, - konstatavo V.Urbonas.

Laukia ne tik V.Urbonas, bet ir kiti geriausi (ar žinomiausi) treneriai. O ir kas jiems belieka? Dauguma jau nebe jaunuoliai, visas gyvenimas praleistas su futbolu, persikvalifikuoti į vadybininkus, vairuotojus ar informacinių technologijų specialistus lyg ir per vėlu. Galima būtų padirbėti su vaikais, bet ar tam reikalinga PRO licencija? Kai kuriose užsienio šalyse kvalifikuoti futbolo specialistai randa nišą žiniasklaidoje. Jie komentuoja, analizuoja, vertina, apžvelgia. Iš dalies tai galima daryti ir Lietuvoje. Tik pinigų už analitines įžvalgas pas mus nemoka. O komentuoti kol kas geriausiai sekasi tik Žydrūnui Grudzinskui.

Gal būt išeitį iš šio uždaro rato galėtų pasiūlyti Lietuvos futbolo federacija. Žinomas ne vienas atvejis kai nusipelniusiam, bet darbo neturinčiam specialistui LFF ištiesdavo pagalbos ranką ir suteikdavo galimybę padirbėti įvairaus amžiaus bei lyties nacionalinėse rinktinėse. O gal vertėtų futbolo trenerių patirtį ir žinias panaudoti įtraukiant juos į darbą su vaikais, jaunaisias futbolininkais bei futbolininkėmis? Ir nebūtinai tik visuomeniniais pagrindais? Nes dabar susidaro įspūdis, kad bedarbiai Lietuvos treneriai yra nereikalingi. O juk jų patirtis, kursuose ir praktinėje veikloje įgytos žinios galėtų būti išnaudotos bendram futbolo labui. Ar vis dėlto, niekam to nereikia?

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Straipsniai

2016 Rgp 18 16:10

Nuoširdus, įdomus Big Beno interviu :)

R. Beniušis atvirai apie karjerą, trofėjus, trenerius ir Lietuvos futbolą
http://fksilas.lt/r-beniusis-atvirai-ap ... roblemasbr" onclick="window.open(this.href);return false;

Kampuotas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 2015 Kov 01 14:04

Re: Straipsniai

2016 Rgs 06 13:06

http://www.sportas.info/naujienos/34018 ... zkele.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Siaip "megejiskoje" Islandijos lygoje daug daugiau profesionalumo nei musu "profesionalioje" A lygoje, ir klubai visi su pilna struktura ne tik auksciausioje, bet ir II lygoje, kai pas mus anot Lietavos direktoriaus tokiu yra tik 2 ( Utenis ir Banga). Ir kokia cia profesionali lyga, jei Lietavos puolejas Stonkus pries si sezona atsisake persikelti i Atlanta, nes Jonavoje pasirodo turi darba, kurio nenori prarasti, o futbolas jam hobis ir papildomas pinigu saltinis :D Ji jau dabar yra pusiau megejiska! Ir kalbos apie tai kad jei Lietuvoje yra krepsinio profesionali lyga, tai gali buti ir futbolo yra naivios. Profesionali lyga gali buti jei yra ziurovu, ziurinciu rungtynes arenose ir prie TV ekranu, krepsinyje Zalgirio ar Neptuno LKL rungtyniu lankomumas turbut kad didesnis nei visu A lygos klubu kartu sudejus ( Zalgirio vidurkis 3800, Neptuno 3300 si sezona ).

Hilpert
Pranešimai: 8
Užsiregistravo: 2012 Sau 07 13:39

Re: Straipsniai

2016 Rgs 07 17:52

Draugai nuo vaikystės - varžovai aikštėje
http://saff.lt/index.php?pg=naujienos&nid=1166" onclick="window.open(this.href);return false;

Nuo pat vaikystės kartu Šiaulių futbolo akademijos treniruotes lankę Simonas Jurgilas ir Eligijus Jankauskas už aikštės ribų yra geri draugai, tačiau dabar aikštėje - varžovai.

Liepos 20 dieną, „SMScredit.lt A lygoje" susitiko vieni iš čempionato lyderių - „Trakai" ir Marijampolės „Sūduva". Būtent šiose komandose ir rungtyniauja jaunieji šiauliečiai, kurie su Šiaulių futbolo akademija yra 6 kartus tapę Lietuvos jaunimo čempionais.

Abu žaidėjai rungtynes pradėjo ant atsarginių žaidėjų suolelio. Pirmasis po keitimo aikštėje pasirodė „Sūduvos" spalvas ginantis Eligijus Jankauskas, jis į aikštę žengė 56-ąją minutę, o neilgai trukus, 62-ąją minutę į aikštę buvo mestas ir Simonas Jurgilas, kuriam šios rungtynės „Trakų" ekipoje „SMScredit.lt A lygoje" buvo debiutinės.

Rungtynes minimalia persvara laimėjo marijampoliečiai, o jų gretose žaidęs E. Jankauskas pripažino, kad rungtyniauti prieš gerą draugą buvo kiek keista: „Šios rungtynės buvo eilinės, tik tiek, kad varžovų gretose rungtyniavo mano draugas nuo vaikystės. Prieš pasirodant aikštėje kartu su Simonu apšilinėjome, o žengę rungtyniauti dar žaidėme viename krašte, todėl buvo keistas jausmas. Visą savo jaunystę kartu žaidėme vienoje komandoje, o dabar mes jau varžovai. Žinoma, aikštėje draugų nėra, bet už aikštės ribų palaikome labai gerus santykius, laisvalaikį kartu leidžiame draugų būryje. Su Simonu dabar kartu rungtyniaujame tik jaunimo rinktinėse, o klubai jau skirtingi, bet svarbiausia išliko mūsų bendravimas, kūrį užmezgėme nuo pirmos klasės."

„Trakų" gretose debiutavęs Simonas Jurgilas džiaugėsi, kad teko išmėginti jėgas prieš Eligijų: „Jausmas debiutuoti „Trakų" ekipoje ir rungtyniauti prieš vaikystės draugą - tikrai geras. Gaila, kad tik rungtynės susiklostė ne taip, kaip norėjome. Su Eligijumi kartu žaidėme apie 10 metų įvairiuose jaunimo čempionatuose, o praėjųsį sezoną net ir pavyko kartu rungtyniauti „SMScredit.lt A lygoje", o šį sezoną mes jau varžovai, dėl to kažkiek keista, tačiau džiugu, kad dabar galime pasitikrinti jėgas vienas prieš kitą. Tikiuosi, kad už aikštės ribų visada liksime draugais."

Šių vaikinų pirmasis treneris Renatas Vestartas tikino, kad šie vaikinai yra pavyzdys kitiems jauniejiems Šiaulių akademijos auklėtiniams: „Malonu matyti savo auklėtinius rungtyniaujant „SMScredit.lt A lygoje". Nors šie vaikinai dar galėtų rungtyniauti jaunių pirmenybėse, bet jie jau atstovauja tokios komandoms kaip „Sūduva" bei „Trakai". Man tai yra geriausias, kaip trenerio įvertinimas. Tiek Simonas, tiek Eligijus yra pavyzdingi vaikinai, per treniruotes jie nėra susilaukę pastabų dėl atsidavimo ir darbštumo, todėl jie pirmieji iš visos mūsų „auksinės" kartos vaikinų pasirašė profesionalius kontraktus, o iš šių vaikinų pavyzdį turėtų imti visi mūsų jaunieji auklėtiniai. Manau, kad mūsų sprendimas nebedalyvauti „Elitinėje jaunių U-19" lygoje pasiteisino ir šie vaikinai dabar gali tobulėti jau tarp vyrų."

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Straipsniai

2016 Rgs 21 12:09

In memoriam: Leonidas Donskis: „Joks sportas taip neįkvepia, kaip futbolas“

Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/sportas/naujiena/fu ... -24-686123" onclick="window.open(this.href);return false;

mafia7
Pranešimai: 7309
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: Straipsniai

2016 Rgs 21 15:27

Dabar tik pamačiau... Pagarba šiam žmogui

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Straipsniai

2016 Spa 14 16:59

Pernai Giedrius Arlauskis pasiūlė žurnalistams prieš kritikuojant paspirti kamuolį, o rinktinė buvo sutriuškinta anglų. Lygiai po metų nacionalinė komanda išgyvena tikrą Renesansą.
Lietuvos futbolo rinktinės metamorfozė: nuo dugno iki didvyrių – per metus

Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/sportas/naujiena/fu ... -24-696765" onclick="window.open(this.href);return false;

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Straipsniai

2016 Spa 21 17:18

Alkoholis stadione: per UEFA varžybas – sausas įstatymas, o per FIFA varžybas gerti galima

Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/sportas/naujiena/fu ... -24-700613" onclick="window.open(this.href);return false;

Per UEFA rengiamas varžybas dėl to futbolo federacijai būtų riesta, tačiau šįkart, pasirodo, buvo galima gerti legaliai.

Grįžti į