...

Re: Subtilus humoras apie rinktinę

2015 Lap 17 10:12

Kaip žinote, šiuo metu daugelis rinktinių grajina draugiškas rungtynes ir renkasi reitingo taškus tokiu būdu, o LTU užmetusi ignorą.. na, gal baudą gavo už bardaką LFF stadione per rungtynes su anglais, tai taupo reitingo taškų sąskaita..

o gal jau nebeliko įveikiamų varžovų.. :D
,tai motyvacijos žaisti nėra.. juk Malta draugiškose apžaidė igorinius, tai dabar tik Vietnamas gal dar įveikiamas ir kelios valstybės Okeanijoje, bet jos labai toli..

Apsieisime be reitingo papildomų taškų..

...

Re: Subtilus humoras apie rinktinę

2015 Lap 17 10:27

STRAIPSNIO ANALIZĖ

Pradėsiu nuo klausimo: " - Kas, straipsnio autoriaus nuomone, yra tie "mums"??? "
Ar jis žaidžia už kokią nors komandą, kuriai reikia žaidybinės praktikos???

..

Jei žaidžia, tai turėtų kreiptis į savo komandos trenerį, komandos vadovus, kad leistų jam pakelti subinę nuo suoliuko ir įsijungti į komandos žaidimą..

O dabar jis kreipiasi į skaitytojus.. Skaitytojų juk yra visokių.. :roll:

O, jeigu rimtai - kiek dar laiko Kvedaro rinktinę mes vadinsime "savimi"??? Arba - "Lietuvos"??? :roll:
Aš savęs netapatinu su Kvedaro Lietuva.. nenešu savo širdies niekur, nes gaila atiduoti ją kažkam, kad į ją šika.. :roll:
Sakysite: "- O juk kitos mes neturime.." :roll:
Ane???
Tačiau, jei aš PATS neturiu automobilio, tai juk kaimyno ar draugo automobilio nevadinu savuoju.. :roll:

Straipsnio autorius neabejotinai pasako ir nemažai teisingų minčių..
Tačiau diskutuoti apie "kaimyno automobilio" galimybes, sakyčiau yra gerokai vaikiška..
Ne gi jums jau pradėjo patikti LFF veikla???
Pergalė prieš San mariną taip užvedė??? Nuteikė optimistiškai???
Nacionalinė rinktinė iš kurios Lietuvoje ir pasaulyje juokiasi visi kas netingi.. :roll:
Tai negi sudėtinga padaryt vienintelį TIKRAI ĮMANOMĄ dalyką: - PAMIRŠT tą rinktinę, tą federaciją ir, paprasčiausiai - gyventi..
Juk, sutikite, kalbėt reikia tada, kai kalbos turi bent mažiausią prasmę.. :roll:
Kiek apie LFF veiklą jau kalbėta???
Dar per mažai??? Ką pakeitė visos tos kalbos, pašaipos ir t.t.???
Kvedaro federacija pasikeitė???
Ar pasikeitė nors vienas numirėlis nuo pamokančių kalbų prie jo kapo???

...............................................................

Jei mes nustotume rūpintis tuo ko pakeisti negalime ir juos paliktume "sau patiems" - jie, paprasčiausiai - neturėtų kur dingti - ir tiesiog PRIVALĖTŲ KEISTIS. Nes, skirtingai nei jie patys yra burbtelėję - jie žaidžia tikrai ne dėl savęs.
Jie žaidžia dėl žiūrovo.
Jei žiūrovo neliks, jie tiesiog privalės kažką daryti..
Dabar gi, tokiomis populistinėmis šnekomis mes tik metame malkas į tą vos rusenančią federacijos ugnį..
Ir bandom prie jos šildytis.. Juk LFF turi pinigų.. Gal kas nubyrės ir "mums"..

...

Re: Subtilus humoras apie rinktinę

2015 Lap 18 12:46

Lygiai prieš dvejus metus Lietuvos rinktinės saugas Mindaugas Kalonas draugiškose rungtynėse siuntė kamuolį į Moldovos rinktinės vartus!
https://www.facebook.com/FutboloTV/vide ... eo&theater" onclick="window.open(this.href);return false;

istoniniai kadrai.. nelabai jau pamename tokio Kalono.. :roll:

...

Re: Subtilus humoras apie rinktinę

2015 Lap 21 12:33

Šiuo metu esame futbolo nykštukai
2015 lapkričio mėn. 13 d. 13:02:54
Evaldas GELUMBAUSKAS, „Respublikos“ žurnalistas

Blankiame pastarųjų metų Lietuvos futbolo peizaže ryškesnėmis spalvomis spindi vienintelis Lukas Spalvis. „Aalborg“ ekipoje žaidžiantis 21 metų lietuvis yra rezultatyviausias Danijos čempionato žaidėjas, atrankos į 2016 m. Europos čempionatą ciklo pabaigoje jis tapo ir pagrindiniu Lietuvos nacionalinės rinktinės puolėju.

VILTIS. Danijos futbolo čempionate 11 įvarčių šį sezoną įmušęs Lukas Spalvis šiandien ves į kovą Lietuvos jaunimo (iki 21 metų) rinktinę. Irmanto Sidarevičiaus nuotr.

Šiandien L.Spalvis apsivilks Lietuvos jaunimo (iki 21 metų) futbolo rinktinės aprangą. Atrankos į 2017 m. Europos jaunimo čempionatą varžybose lietuviai patyrė penkias nesėkmes ir kol kas nusileidžia net ir Andoros rinktinei. Bet artimiausios dvejos rungtynės turėtų parodyti tikrąjį mūsų šalies jaunimo rinktinės veidą. Į kovą su Airijos ir Italijos rinktinėmis stos geriausi jaunieji Lietuvos futbolininkai, jau turintys ir žaidimo nacionalinėje rinktinėje patirties. L.Spalvis, Vykintas Slivka, Deimantas Petravičius, Donatas Kazlauskas, Simonas Stankevičius, Edvinas Gertmonas - šie futbolininkai jau po kelerių metų turėtų sudaryti Lietuvos nacionalinės rinktinės branduolį. Tik nuo jų priklausys, ar Lietuvos futbolo rinktinė sugebės išsikapanoti iš milžiniškos nesėkmių duobės. O pergalės su jaunimo rinktine galėtų nutiesti tiltą į šviesesnę šalies futbolo ateitį.

Kita vertus, Lietuvos futbolo perspektyvas gali koreguoti ir jaunųjų futbolininkų klubinės karjeros vingiai. Nuo 2012 m. „Aalborg“ klube žaidžiantis L.Spalvis šiuo metu yra bene vienintelis vyrų futbole įsitvirtinęs jaunimo rinktinės narys. L.Spalvio karjeros kreivė sparčiai kyla, jaunąjį puolėją savo gretose norėtų matyti pajėgiausių Europos futbolo lygų klubai. Šį sezoną Danijos čempionate jis jau pelnė 11 įvarčių ir yra rezultatyviausias pirmenybių žaidėjas. Luko žaidimą įvertino ir Danijos futbolo specialistai, išrinkdami jį geriausiu spalio mėnesio Danijos futbolo čempionato futbolininku. „Tai antras toks įvertinimas, jis man bent tris kartus svarbesnis nei pirmasis, - prieš rungtynes su Airijos jaunimo rinktine „Sporto gyvenimui“ sakė L.Spalvis. - Pirmą kartą geriausiu mėnesio žaidėju buvau pripažintas 2014 m. balandį. Tada maniau, kad bus dar tų apdovanojimų. O po kelių mėnesių patyriau sunkią traumą, plyšo kryžminiai kelio raiščiai, dėl to praradau beveik visą sezoną. Po traumos daug ir sunkiai dirbau, norėjau įrodyti visiems, kurie paskubėjo mane nurašyti, kad galiu žaisti futbolą. Buvo labai sunku, bet aš atsilaikiau ir dabar demonstruoju tokią pat sportinę formą, kaip ir prieš traumą.“

- Esate rezultatyviausias Danijos čempionato žaidėjas. Ar turite tikslą užbaigti čempionatą snaiperių rikiuotės viršūnėje?

- Šiais metais čempionate man dar liko trejos rungtynės. Po to prasidės žiemos pertrauka, labai gali būti, kad jos metu teks atsisveikinti su „Aalborg“ klubu. Šiuo metu mano agentas veda intensyvias derybas su keliais klubais. Noriu, kad nauja mano karjeros stotelė būtų žingsnis į priekį. „Aalborg“ nėra finansiškai stipriausias Danijoje, jiems taip pat būtų naudinga, kad aš už atitinkamą išpirką pereičiau į kitą komandą. Iš tiesų šiuo metu esame pasiekę pačią karjeros viršūnę, laukti nėra prasmės, be to, man pačiam norisi išbandyti jėgas aukštesnio lygio čempionate.

- Į kokias lygas ar klubus dairotės?

- Negaliu to pasakyti, nes vyksta derybos su įvairiais klubais, žiūrime visus įmanomus variantus. Kai atsivers žaidėjų perėjimo langas, viską ir sužinosite. Pagaliau tuo užsiima mano agentas, jis turi rasti geriausią sprendimą. Aš juo visiškai pasitikiu. Esame sutarę, kad reikia ieškoti aukso vidurio. Noriu, kad naujoje komandoje turėčiau galimybę žaisti. Nenoriu kartoti kitų futbolininkų klaidų, kai pasirenkama gera sutartis, dideli pinigai, bet žaidėjas sėdi ant suolo. Aš tam dar per jaunas.

- Šiandien apsivilksite Lietuvos jaunimo rinktinės aprangą. Ne paslaptis, kad komanda išgyvena gilią krizę. Daug kas tikisi, jog su jūsų pagalba pavyks nutraukti užsitęsusią nesėkmių seriją. Ar nebaugina tokia atsakomybė?

- Lietuvos futbolas yra didelėje mėšlo krūvoje, tad galėjau numoti ranka ir savaitę atostogauti Maljorkoje. Bet man kiekviena galimybė žaisti Lietuvos rinktinėje yra labai svarbi. Jei kviečia, vadinasi, reikia važiuoti ir žaisti. Negaliu pažadėti, kad dabar mes visus nugalėsime. Bet galiu užtikrinti, kad aikštėje atiduosiu visas jėgas, kad komanda laimėtų.

Atvirai pasakysiu, man labai skaudu girdėti kaltinimus, kad atvykę į rinktinę mes nesistengiame, nežaidžiame taip, kaip klubuose. Aš su tuo nesutinku. Atiduodu visą save, gal tiesiog mūsų galimybės yra ribotos. Visų pirma rinktinė nėra klubas. Čia mes susirenkame likus kelioms dienoms iki rungtynių, šiek tiek pasitreniruojame ir einame į aikštę. Nėra laiko ne tik susižaisti, bet net ir dorai susipažinti. O juk puolėjas futbole yra labai priklausomas nuo komandos draugų. Nežinau, gal rinktinės gerbėjai įsivaizduoja, kad aš turiu pasiimti kamuolį, vienas apsivaryti penkis varžovus ir įmušti įvartį? Bet šiuolaikiniame futbole tai padaryti gali tik keli geriausi pasaulio futbolininkai. Tuo metu dauguma puolėjų savo įvarčius pelno po perdavimų į baudos aikštelę. Jei jų nėra, tai nėra ir įvarčių.

- Šiame atrankos cikle jaunimo rinktinė pralaimėjo ne tik serbams, slovėnams ar airiams, bet ir Andoros futbolininkams. Kaip manote, kas lėmė tokius rezultatus?

- Aš pats Andoroje nebuvau, tad negaliu pasakyti, kaip ir kodėl pralaimėjome. Be abejo, tai labai skaudus smūgis, nes visi tikėjosi, kad jau Andorą tai tikrai nugalėsime. Bet gal čia ir yra mūsų problema? Šiuo metu mes paprasčiausiai negalime sau leisti manyti, kad esame pranašesni už bet kokį varžovą. Net ir vadinamuosius futbolo nykštukus. Pagaliau tokių dabartiniame futbole jau nebėra. O jei ir yra, mes esame vieni iš jų, tokie pat futbolo nykštukai. Tad mums reikia gerbti kiekvieną varžovą, ar tai būtų San Marinas, ar Andora. Suprantu, kad praeityje mes buvome už šias rinktines geresni. Bet dabar nesame. Negaliu pasakyti, kas nutiko mūsų futbolui, bet tokia yra realybė. Regis, ne tuo keliu nuėjome, bet aš nesiimu spręsti, kas dėl to kaltas ar atsakingas.

- 2013 m. Lietuvoje vykusiame Europos jaunimo (iki 19 metų) čempionate mes jau matėme perspektyvios komandos viziją. Tada Lietuvos rinktinė, kurioje, be jūsų, žaidė Gratas Sirgėdas, V.Slivka, D.Petravičius ir kiti, suteikė viltį, kad šviesesnės ateities nereikės laukti kelis dešimtmečius. Bet po to prasidėjo juodžiausias periodas - ne tik nacionalinėje, bet ir jaunimo rinktinėje. Kas nutiko?

- Iš tiesų tas čempionatas man paliko pačius geriausius prisiminimus. Kaip lygūs su lygiais žaidėme su olandais, portugalais, kovėmės su ispanais. Mus palaikė pilnas stadionas, jautėme didelį susidomėjimą. Tai buvo nuostabu. Ir mes tikrai žaidėme, atakavome, įmušėme keturis įvarčius. Kai pasižiūri į dabartinės jaunimo rinktinės statistiką, tikrai sunku suprasti, kas mums nutiko. Kita vertus, gal susidėjo daug įvairių smulkmenų. Gal kai kurie tos 19-mečių rinktinės žaidėjai priėmė neteisingus tolesnės karjeros sprendimus, pateko į netinkamas komandas, negauna žaidimo praktikos ir pan. Tai labai sudėtingi sprendimai, daug kas priklauso ir nuo futbolininko agento. Man pasisekė, kad mano agentas nesivaiko pinigų, o nori, kad mano karjera vystytųsi tolygiai ir nuosekliai. Būdamos devyniolikos galėjau pasirašyti sutartį su Vokietijos aukščiausioje lygoje žaidžiančia Berlyno „Hertha“, panašiai kaip G.Sirgėdas su „Stuttgart“ komanda. Bet aš pasirinkau „Aalborg“ ekipą ir dėl to nesigailiu. Taip, tai yra tris kartus silpnesnis klubas, jame aš gaunu tris kartus mažesnį atlyginimą, bet užtat žaidžiu futbolą, mušu įvarčius ir esu atitinkamai įvertintas.

- Jūs jau įsitvirtinote Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės pagrindinėje sudėtyje. Tačiau, regis, kol kas rinktinėje nusivylimo ir frustracijos buvo daugiau nei džiaugsmo akimirkų.

- Iš tiesų buvo labai sunkių epizodų. Kad ir paskutinės rungtynės su Anglija. Bėgioji po aikštę, giniesi ir žinai, kad nieko nepadarysi. Visas jėgas ištaškėme gynybai, o kai gaudavome kamuolį, paprasčiausiai nebuvo jėgų su juo kur nors bėgti, ką nors daryti. Pagaliau ir varžovai buvo tokie, kad pro juos linkstančiomis kojomis neprasiverši. Mes bandėme, bet, manau, visi matė, kad neturime jokių šansų.

- Rungtynėse su San Marinu pelnėte pergalingą įvartį, bet jūsų emocijos sulaukė labai kritiško įvertinimo. Kas tada nulėmė tokį sprogimą?

- Mane labiausiai užgavo tai, jog beveik visą antrą kėlinį iš vienos tribūnos mano adresu skriejo tokie keiksmai, kad net nesinori jų prisiminti. Natūralu, kad susikaupė stiprios emocijos. Ir kai įmušiau įvartį, norėjau pasakyti tiems žmonėms, kad nereikia taip... Tai nebuvo skirta žiūrovams ar sirgaliams, o tik tiems keliems asmenims. Aš jų nepažįstu, bet jie žino, ką man sakė. Aš Danijoje žaisdamas išvykoje tokių dalykų neišgirstu, o čia savi, lietuviai. Tai buvo labai skaudu.

- Tikėkimės, kad šiandien rungtynėse su Airija panašių dalykų neteks išgirsti.

- Mums tikrai nebėra kur trauktis. Turime žaisti futbolą, atakuoti, o ne tik gintis. Lygiosios mūsų netenkina, privalome kautis tik dėl pergalės. Juo labiau kad šį kartą surinkome tikrai gerą komandą, jaučiu, jog kartu galime nutraukti tą nesėkmių seriją.

Parengta pagal dienraščio „Respublika“ priedą „Sporto gyvenimas
http://www.respublika.lt/lt/naujienos/s ... nykstukai/" onclick="window.open(this.href);return false;

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: Subtilus humoras apie rinktinę

2015 Lap 22 12:20

- Rungtynėse su San Marinu pelnėte pergalingą įvartį, bet jūsų emocijos sulaukė labai kritiško įvertinimo. Kas tada nulėmė tokį sprogimą?

- Mane labiausiai užgavo tai, jog beveik visą antrą kėlinį iš vienos tribūnos mano adresu skriejo tokie keiksmai, kad net nesinori jų prisiminti. Natūralu, kad susikaupė stiprios emocijos. Ir kai įmušiau įvartį, norėjau pasakyti tiems žmonėms, kad nereikia taip... Tai nebuvo skirta žiūrovams ar sirgaliams, o tik tiems keliems asmenims. Aš jų nepažįstu, bet jie žino, ką man sakė. Aš Danijoje žaisdamas išvykoje tokių dalykų neišgirstu, o čia savi, lietuviai. Tai buvo labai skaudu.
Ką loxai, varę ant Spalvio po mačo su San Marinu, dabar galvoja? Normalu turbūt iš jų pusės buvo. Didesnėje mėšlo krūvoje turbūt yra lietuviško futbolo fanai, nei pats futbolas. Jeigu patys nesusivoksime, kad reikia užpildyti stadionus, palaikyti savo klubus, tai čia nepadės jau niekas.

...

Re: Subtilus humoras apie rinktinę

2015 Lap 23 09:29

Aš Danijoje žaisdamas išvykoje tokių dalykų neišgirstu, o čia savi, lietuviai. Tai buvo labai skaudu.
- Atvažiuoja į Vilnių ir latviai. Žalgirį vs. malmiokus žiūrėjo.. ir gudai atvyksta į zwiozdas pasižiūrėti, panervinti..

Dabar Spalvis lyg tasai Paleckiukas bando įrodyti, kad savi šaudė į savus.. jeigu buvo rusiškas matas, tai vatnykai darė sabitažą..

Mąstyti biškutį reikia.. :idea:

...

Re: Subtilus humoras apie rinktinę

2015 Lap 27 13:10

"..Manęs tas jaunimas nedomina, nes, kiek esu susidūręs, jie jau gimė mirę. Tai dažniausiai yra negyvėliai.." (Šliogeris) :mrgreen:

Nesu didelis Šliogerio fanas, bet labai džiaugiuosi, kad dar yra tokių "žinomų žmonių" galinčių pasakyti garsiai tai ką mato.
Nereikia tikėtis, kad daug kas tai išgirs..
Tegu išgirsta tie, kurie dar nemirę.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Subtilus humoras apie rinktinę

2015 Gru 04 12:30

Nežinau kurioj vietoj dėt :D
L. Spalvis atvirai prakalbo apie rinktinės žaidimą: mes net nebandėme

Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/sportas/futbolas/l- ... d=69754462" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: Subtilus humoras apie rinktinę

2015 Gru 04 12:55

Liūdnas vaizdelis, kai bukina grajakus savo durnom schemom treneriai..

Grįžti į