gdrs
Pranešimai: 800
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 11:26

Sūduva - Elfsborg

2011 Lie 14 13:53

Liepos 14 dieną, 21 val. Transliacija per futbolo.tv

gdrs
Pranešimai: 800
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 11:26

Re: Sūduva - Elfsborg

2011 Lie 14 13:54

V.Liubšys: „Stengsimės žaisti taip, kad būtų patenkinti žiūrovai“

http://www.fksuduva.lt/index.php/naujie ... nti-irovai" onclick="window.open(this.href);return false;

Ketvirtadienį Marijampolės „Sūduva“ pradeda žygį į Europą. Liepos 14 d., 21 val., marijampoliečiai „Arvi“ futbolo arenoje žais UEFA Europos lygos antrojo kvalifikacinio etapo pirmąsias rungtynes su Buroso „IF Elfsborg“ (Švedija) komanda.

Prieš jas pakalbinome „Sūduvos“ strategą Virginijų Liubšį.

- „IF Elfsborg“ treneris Peteris Wettergrenas lankėsi Marijampolėje ir stebėjo „Sūduvos“ rungtynes. Jūs varžovų žaidimą matėte tik vaizdajuostėje?
– Peržiūrėjau dvi vaizdajuostes. Abi jos geros kokybės. Iki rungtynių su „IF Elfsborg“ tikiuosi gauti dar vieną vaizdajuostę iš paskutinių varžovų ekipos varžybų.

- Kokią nuomonę susidarėte apie Švedijos komandą, kokios jos stipriosios pusės, kokių pastebėjote silpnų vietų?
– Varžovai padarė labai gerą įspūdį. Tai stipri komanda, ji Švedijos čempionate užima antrąją vietą. „IF Elfsborg“ žaidžia ne visai skandinavišką futbolą, nepastebėjau daug ilgų perdavimų. Komanda stengiasi laikyti kamuolį ant žemės. Labai stiprūs varžovų ekipos kraštai, ji rungtyniauja taktiškai brandžiai.
Silpnų vietų turi visi, mes irgi ieškome varžovų silpnų vietų, tačiau apie tai geriau nekalbėsiu. Pamėginsime užčiuopti tas silpnas vietas. Iš matytų vaizdajuosčių man labiausiai patiko „IF Elfsborg“ mačas su „IFK Goteborg“, kuris baigėsi 1:1. Per jį mūsų būsimieji varžovai drausmingai gynėsi, labai greitai pereidavo į kontratakas.

- Kokie tikslai keliami „Sūduvai“ UEFA Europos lygos turnyre?
– Visi norėtų, kad „Sūduva“ nužengtų kuo toliau, kad įveiktų bent vieną etapą. Žiūrėsime, kaip susiklostys pirmas mačas savo aikštėje. Galiu pažadėti, kad vyrai kausis iš visų jėgų, padarys viską, ką leidžia jų sugebėjimai.

– Koks rezultatas savo aikštėje būtų geras?
- Norėtųsi rungtyniaujant namuose nepraleisti įvarčio. Tai labai svarbu. Manau, vieno įvarčio galutinei pergalei neužtektų. Tačiau tenkintų rezultatas 1:0. Žinoma, norėtųsi daugiau, tačiau nereikia pernelyg įsisvajoti. Futbolininkai kovos ir stengsis pasiekti kuo geresnį rezultatą.

– Liepos pradžioje „Sūduvos“ sudėtyje įvyko pasikeitimų. Kiek tai gali turėti įtakos rungtynių su „IF Elfsborg“ rezultatui?
- Ekipoje įvyko nemažai permainų, pasikeitė net keturi žaidėjai. Tokiais atvejais dažnai komandoje būna emocinis pakilimas. Kaip bus iš tiesų, sunku pasakyti. Matysime vėliau, kai bus tęsiamos Lietuvos futbolo A lygos čempionato kovos.

– Komandą neseniai papildė ukrainiečiai Sergejus Žigalovas, Sergejus Loginovas, kinai Wangas Yangas ir Gu Binas. Kaip apibūdintumėte naujokus, kuris iš jų jums padarė geriausią įspūdį?
- Nenorėčiau išskirti kurio nors vieno. Man patinka kairiojo krašto saugas Gu Binas. Jis žaidžia paprastai ir užtikrintai. Neblogas ir kitas legionierius iš Kinijos. S.Žigalovas „Mažeikių“ ekipoje buvo lyderis, mušė įvarčius, tačiau ten buvo kita komanda, kitokia situacija. S.Loginovas žaidė vieną mačą atraminio saugo pozicijoje, tačiau pasirodė nelabai sėkmingai.

- Ar ketvirtadienį „Sūduva“ galės žaisti stipriausios sudėties?
– Taip, visi yra sveiki. Stengsimės rungtyniauti taip, kad liktų patenkinti žiūrovai, kad stadione jie pasisemtų teigiamų emocijų ir išeitų iš jo būdami geros nuotaikos. Marijampolės žiūrovai supranta futbolą. Kviečiu marijampoliečius atvykti į stadioną ir aistringai palaikyti miesto komandą.


„IF Elfsborg“ komandos treneris: „Lengvos pergalės nesitikime“


http://www.fksuduva.lt/index.php/naujie ... nesitikime" onclick="window.open(this.href);return false;

Liepos 14-ąją 21 val. Arvi“ futbolo arenoje Marijampolės „Sūduva“UEFA Europos lygos antrajame kvalifikaciniame etape žais su Švedijos Buroso miesto komanda „IF Elfsborg“. Ši komanda pirmąjį kvalifikacinį etapą įveikė nesunkiai – nugalėjo Liuksemburgo „Fola“ komandą 4:0 namuose ir sužaidė 1:1 svečiuose.

Prieš atvykstant į Marijampolę pakalbinome „IF Elfsborg“ komandos trenerį Peterį Wettergreną, kuris kiek anksčiau lankėsi Marijampolėje ir stebėjo „Sūduvos“ žaidimą.

- Pirmąjį mačą prieš „Fola“ komanda laimėjote labai lengvai, o antrasis baigėsi lygiosiomis 1:1. Ar jūsų komanda atsipalaidavo, nes viskas jau buvo aišku, ar Liuksemburgo komanda namuose sužaidė itin gerai?
ENGLISH VERSION (PDF)
- Ne, tikrai neatsipalaidavome, nes kiekviename susitikime siekiame pergalės ir norime surinkti kuo daugiau taškų Europos lygoje, kadangi jie gali būti labai svarbūs ateityje. Kai Liuksemburge įmušėme pirmieji, nutarėme padaryti komandoje keitimų, bet tikrai vykome ten nugalėti.

- Ką žinote apie „Sūduvos“ komandą ar Lietuvos futbolą? Žinome, kad jums teko lankytis Marijampolėje ir matyti mūsų komandos žaidimą Lietuvos futbolo A lygos varžybose. Ar manote, kad „Sūduva“ gali pateikti netikėtumų, nors jos žaidimas pastaruoju metu ir nėra pats geriausias?

- Manau, kad „Sūduva“ yra labai gera ir stipri komanda. Ji žaidžia tikrai neblogai ir komandinis žaidimas taip pat yra gerai matomas. Tokį įspūdį man paliko komanda tame mače, kurį man teko stebėti. Kai kurie žaidėjai išties įsiminė ir atvykdami į Marijampolę mes žinome, kad žaisime prieš tikrai gerą komandą. Lengvos pergalės tikrai nesitikime.

- Ar manote, kad nugalėtojas jau bus aiškus jau po pirmojo susitikimo, kaip buvo Liuksemburge? Kokie jūsų planai pirmajam mačui – laimėti kuo didesniu skirtumu?

- Ne, aš manau, kad tai bus du pakankamai įtempti susitikimai tarp dviejų gerai pasirengusių komandų. Tik mūsų aikštelėje Burase paaiškės, kuri iš komandų pateks į trečiąjį etapą.

- Ar jūsų komandoje yra traumuotų žaidėjų, kurie negalės žaisti Marijampolėje?

- Dabar dar per anksti apie tai kalbėti. Mūsų komandoje Elminas Kurbegovicius ir Johanas Sjöbergas yra susižeidę, bet didžioji dauguma žaidėjų jau išsigydė traumas.

- Kas yra „IF Elfsborg“ komandos lyderiai? Ar turite informacijos apie „Sūduvos“ lyderius?

- Mums tai yra visa komanda, neišskiriant nė vieno žaidėjo. Visi iš mūsų turės padaryti ką tik gali, kad pavyktų nugalėti „Sūduvos“ komandą.

- Ar jūsų komandos fanai atvyks į Marijampolę? Jei taip, tai kiek?

- Kai kurie komandos rėmėjai tikrai atvyks į Lietuvą ir Marijampolę. Į Liuksemburgą vyko autobusas komandos gerbėjų ir mes dar vežėmės su savimi apie 30 rėmėjų. Panašiai gali būti ir dabar.

mafia7
Pranešimai: 7309
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: Sūduva - Elfsborg

2011 Lie 15 01:55

Įdomu, kuom pasibaigs rungtynės išvykoje ?
Baigties visiškai neprognozuoju, didelis rebusas...

...

Re: Sūduva - Elfsborg

2011 Lie 15 11:43

Svedai tikisi pergales, o as tikiuosi, kad jiems bus Poltava, pabegs cypdami is stadiono, kai gaus nuo Suduvos.

...

Re: Sūduva - Elfsborg

2011 Lie 15 13:39

2011.07.14. Marijampolės „Sūduva“ „Arvi“ futbolo arenoje žaidė UEFA Europos lygos antrojo kvalifikacinio etapo pirmąsias rungtynes su Buroso „IF Elfsborg“ (Švedija) komanda.
Ir sužaidė lygiosiomis 1:1.

77 min. nesėkmingai sužaidus „Sūduvos“ gynėjams „IF Elfsborg“ ekipa pelnė įvartį. Iš pradžių varžovo smūgiuotą kamuolį marijampoliečių vartininkas Povilas Valinčius atrėmė, tačiau pirmas prie jo suskubęs puolėjas Jamesas Keene‘as pasiuntė į tvartus.

88 min. R. Beniušis sulaukė tikslaus perdavimo varžovų baudos aikštelėje ir galva nukreipė kamuolį į vartus 1:1.

...

Re: Sūduva - Elfsborg

2011 Lie 15 13:40

“Prieš tai nepavyko pasinaudoti keletu gerų progų, tačiau aš tikėjau, kad galiu įmušti. Labai to norėjau. Epizode, kai įmušiau, viską atlikau taisyklingai. Tiesa, šiek tiek ir pasisekė. Žinant komandų reitingus, pirmųjų rungtynių rezultatas – geras. Manau, kad varžovams pasisekė įmušti ne dėl savo nuopelnų, bet po mūsų klaidos. Atsakomosiose rungtynėse turėsime atiduoti visas jėgas ir tikėtis palankios baigties”, – tuoj po mačo sakė R.Beniušis

Atsakomoji dvikova vyks po savaitės Švedijoje.

...

Re: Sūduva - Elfsborg

2011 Lie 15 13:55

James Keene:
Paveikslėlis

Hur gick resan ner till Litauen?
- Det gick väldigt bra och vi fick därmed en mycket bättre start på de här dagarna än för några år sedan då resan tog oerhört lång tid. Även bussresan här nere i Litauen flöt på smidigt.

Har ni hunnit bekanta er något med stan ännu?
- Vi kom precis och är ganska trötta efter resan så inte ännu, men det ser trevligt ut. Från det jag sett ser det lite modernare ut än Ungern och Rumänien där vi varit tidigare.

Konkurrensen i laget är stentuff i år och hittills har det mest blivit inhopp för din del. I Europa har du dock ett lysande facit de senaste åren. Tror du på speltid imorgon och hur kommer det sig att du lyckats så bra i just europaspelet?
- Jag har inte en aning om jag ska vara helt ärlig. Jag hoppas givetvis på speltid och som du säger har jag gjort en del bra matcher i Europa genom åren. Varför det gått extra bra för mig i just de matcherna vet jag inte riktigt men kanske kan det vara att lagen ute i Europa inte är vana vid att man, som jag ofta gör, stressar och pressar högt upp i banan.

En av matcherna man minns är hemmamatchen mot Braga där du med blödande magsår stressade sönder bragaförsvaret och dessutom gjorde två mål vilket säkrade avancemanget till nästa omgång. Hur klarade du av att springa så mycket med tanke på din mage?
- Det var faktiskt väldigt svårt. Jag hade inte ätit på 2-3 dagar då det helt enkelt inte gick att få ned något. Innan matchen tänkte jag bara att "nu är det 90 minuters smärta sedan är det över". Det var bara att bita ihop. Jag är stark mentalt.

Till sist, hur går det imorgon?
- Jag vet inte så mycket om laget, vi kommer få reda på mer ikväll, men de är säkert likt många andra östeuropeiska lag, stora och starka. Det kommer bli tufft men jag hoppas vi vinner. Kommer jag in så ska jag givetvis försöka göra mål det var ett tag sedan jag nätade i Europa.

...

Re: Sūduva - Elfsborg

2011 Lie 15 14:11

BORÅS ARENA – Elfsborgs fästning

Penkis kartus Svedijos cempionu stadionas is paukscio skydzio:

Paveikslėlis

...

Re: Sūduva - Elfsborg

2011 Lie 15 14:27

Team M P
1 Helsingborgs IF 16 35
2 IF Elfsborg 16 32
3 AIK 16 29
4 Kalmar FF 16 29
5 Gefle IF 16 27
6 GAIS 16 26
7 BK Häcken 16 25
8 Malmö FF 16 25
9 IFK Göteborg 16 24
10 Örebro SK 16 20
11 Djurgårdens IF 16 18
12 Trelleborgs FF 16 17
13 IFK Norrköping 16 16
14 Syrianska FC 16 15
15 Mjällby AIF 16 14
16 Halmstad BK 16 7

Svedijos cempionate nebus pertrauku: MATCHDAG 2011. 07.17 TID 19:00 Halmstad BK - IF Elfsborg, o tai tik i nauda Suduvai.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Sūduva - Elfsborg

2011 Lie 19 10:08

„Sūduvos“ kapitonas V.Slavickas: „Galime patekti į kitą UEFA Europos lygos etapą“
http://www.fksuduva.lt/index.php/naujie ... lygos-etap" onclick="window.open(this.href);return false;
Valdas Kasperavičius

Ketvirtadienį Marijampolės „Sūduva“ svečiuose žais UEFA Europos lygos antrojo kvalifikacinio etapo atsakomąsias rungtynes su Buroso „IF Elfsborg“ (Švedija) komanda. Pirmoji dvikova, vykusi Marijampolėje, baigėsi lygiosiomis 1:1. Prieš atsakomąjį mačą Fksuduva.lt pakalbino naująjį komandos kapitoną Vaidą Slavicką.

- Tapai naujuoju „Sūduvos“ kapitonu. Tikėjaisi, kad tau gali būti patikėtos šios pareigos ar išrinkimas buvo netikėtas?
– Negalėčiau teigti, kad išrinkimas buvo netikėtas, nes prieš tai žaidėjai kalbėjo apie kapitono rinkimus ir kartojo „Slava, Slava“.

- Kaip vyko kapitono rinkimai? Treneris pasiūlė ar vyko balsavimas?
– Kapitonas buvo renkamas slaptu balsavimu. Treneris, kaip ir žaidėjai, turėjo tik vieną balsą. Kapitono pavaduotoju išrinktas Povilas Leimonas, antruoju pavaduotoju – Andrius Urbšys.

- Tavo nuomone, išrinkimui kapitonu turėjo įtakos tai, kad esi marijampolietis ir „Sūduvai“ atstovauji jau septintą sezoną?
– Taip, tai turėjo įtakos. Klubo vadovai norėjo, kad „Sūduvos“ kapitonas būtų vietinis, marijampolietis.

- Ketvirtadienį svečiuose žaisite atsakomąsias UEFA Europos lygos rungtynes su „IF Elfsborg“ futbolininkais. Kaip vertini „Sūduvos“ galimybes iškopti į kitą etapą?
– Niekas neprarasta, galime patekti į kitą etapą. Tereikia įmušti įvartį ir apsiginti. Manau, šansų tikrai turime. Marijampolėje sėkmingai žaidė jų vartininkas, tačiau šiomis dienomis jis patyrė traumą ir atsakomųjų rungtynių žaisti negalės.

- Savo aikštėje su Švedijos klubu sužaidėte lygiosiomis 1:1. Kaip įvertintum tas rungtynes, ar „Sūduva“ pademonstravo viską, ką galėjo?
– Namie mes sužaidėme visai neblogai. Tiesa, pirmasis kėlinys nelabai pavyko, žaidėme tarsi išsigandę. Tačiau antrajame kėlinyje įsižaidėme, pamatėme, kad galime sėkmingai rungtyniauti. Užvaldė teigiamos emocijos.

- Ar žiūrovų palaikymas buvo toks, kokio norėjosi?
– Gal net geresnis. Seniai į stadioną nebuvo susirinkę tiek žiūrovų. Pastaruoju metu į „Arvi“ areną nesirinkdavo daug futbolo aistruolių. Dabar ir „Sūduvos“ vadovai deda pastangas ir stengiasi susigrąžinti žiūrovus.

- Prieš dvi savaites „Sūduvą“ papildė keturi naujokai. Kuris, tavo nuomone, geriausiai pritapo prie komandos?
- Ukrainietis Sergejus Žigalovas jau apsiprato. Jo tautiečiui Sergejui Loginovui dar ne viskas sekasi. Kinas Gu Binas žaidė tik vieną mačą, po jo perdavimo Ričardas Beniušis įmušė įvartį. Kitas legionierius iš Kinijos Wangas Yangas tik treniruojasi. Per rungtynes būna sunkiau nei per treniruotes.

– Jei per sezoną „Sūduvai“ tektų sužaisti dešimt rungtynių su tokio meistriškumo varžovais kaip „IF Elfsborg“, futbolininkai turbūt tobulėtų kur kas sparčiau nei A lygoje žaisdami po 30 rungtynių?
– Sutinku su tokia nuomone. Mes su penkiskart Švedijos čempionais sužaidėme lygiosiomis 1:1. Manau, kad „Sūduva“ galėtų sėkmingai rungtyniauti Švedijos čempionate. Tarp lyderių nebūtume, bet žemiau lentelės vidurio taip pat nenukristume. Rungtyniauti UEFA Europos lygos turnyre „Sūduvai“ labai naudinga. Futbolininkai gali įgyti daug patirties, sparčiai tobulėti. O A lygoje viskas jau žinoma, naujo nedaug.

...

Re: Sūduva - Elfsborg

2011 Lie 20 13:27

As jau laukiu tos pergales, kazkokie "elfai" turetu buti iveikiamas varzovas, bet kai Kruoja ir Banga tvarko Suduva, tai ir "elfams" gali netyciomis pavykti.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Sūduva - Elfsborg

2011 Lie 21 08:53

Virginijus Liubšys: "Mes atvykome čia nepralaimėti"
http://www.fksuduva.lt/index.php/naujie ... pralaimtiq" onclick="window.open(this.href);return false;

Paveikslėlis

Vakar "Sūduvos" komanda, sėkmingai perskridusi Baltijos jūrą, nusileido Švedijoje, netoli Geteborgo esančiame oro uoste. Dar valanda kelio autobusu, ir mūsų komanda atvyko į Buroso miestą. Miestas įsikūręs šiaurinėje Švedijos dalyje, palyginti nedidelis, dvelkiantis senove, išsiskiriantis įdomia, šiuolaikine architektūra. Jame gyvena apie 100 tūkstančių gyventojų. Įsikūrusi viešbutyje „Grand Hotel“ pačiame miesto centre ir truputį pailsėjusi po kelionės, komanda išvyko į treniruotę Buroso futbolo arenoje, kuri talpina daugiau kaip septyniolika tūkstančių žiūrovų. Vietinio klubo atstovai prognozuoja, kad šios dienos rungtynes tarp „Sūduvos“ ir „Elfsborg“ komandų stebės nuo 3 iki 5 tūkstančių sirgalių. Atvyko ir nedidelė „Sūduvos“ palaikymo komanda iš Lietuvos.

Stebėti „Sūduvos“ treniruotę, su trejų metų sūneliu atvyko buvęs „Sūduvos“ futbolininkas Gytis Gelgota, dabar gyvenantis ir dirbantis treneriu Švedijoje. Gyčio nuomonė apie šios dienos rungtynes tokia: „Smagu, kad liko šios dvikovos intriga. Manau, kad šansas yra. Seku „Elfsborg“ žaidimą. Manau, kad šiose rungtynėse bus įdomi trenerių taktikinė kova. Nemanau, kad „Sūduva“ stačia galva puls mušti įvartį. Aikštės danga sintetinė, kamuolys greičiau „vaikšto“, jie žaidžia namų rungtynes, yra labiau pripratę prie aikštės dangos. Matyt, bus kažkokių pasikeitimų ir jų sudėtyje, palyginus su pirmosiomis rungtynėmis. Dvikova tęsiasi devyniasdešimt minučių. „Sūduvai“ gali atsirasti šansas išnaudojant baudos smūgius, kampinius. Truputį laimės ir galima siekti sau palankaus rezultato.“

Po treniruotės „Sūduvos“ vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys davė interviu Švedijos žurnalistui: „Mes atvykome čia nepralaimėti. Manau, kad šios dienos rungtynės turėtų būti įdomios žiūrovams. Rimtai ruošiamės šioms rungtynėms, analizavome savo ir priešininko veiksmus praėjusiose rungtynėse. Aš manau, kad mums svarbiausia šios dienos varžybose nepraleisti greito įvarčio. Aišku, rungtynėms įtaką darys aikštės danga, nuo kurios mes esame atpratę, bet manau, kad lemiamos įtakos rezultatui tai neturės“.

...

Re: Sūduva - Elfsborg

2011 Lie 21 12:08

Man patinka toks nusistaymas, bet Suduva privalo imusti bent viena ivarti, kad pasiektu teigiama rezultata.

...

Re: Sūduva - Elfsborg

2011 Lie 22 11:51

IF Elfsborg - FK Sūduva 3:0

Po lygiųjų namuose 1:1, marijampoliečiai Švedijoje privalėjo laimėti arba pasiekti rezultatyvias lygiąsias. Tačiau, užuot mušę įvarčius į varžovų vartus, svečiai praleidinėjo patys.

26-ąją min. švedų ataką tiksliu smūgiu užbaigė puolėjas Davidas Elmas. 58-ąją min. pasižymėjo Andreasas Augustssonas, o galutinį tašką 67-ąją min. padėjo Niklasas Hultas.

„Sūduva” žaidė tokios sudėties: P.Valinčius, N.Radžius, A.Borovskis, Bin Gu, Yang Wang’as (T.Eliošius, 35), S.Žygalovas (P.Lukšys, 70), P.Leimonas, K.Chvedukas, S.Loginovas, A.Urbšys (R.Beniušis, 58), V.Slavickas.

"Sūduvai" tarptautinių varžybų sezonas baigėsi.

...

Re: Sūduva - Elfsborg

2011 Lie 22 13:34

Hemmaseger med 3-0 mot FK Suduva

Paveikslėlis David Elm, Andreas Augustsson, Niklas Hults.

Kapten Anders styrde Elfsborgsflottan med säker hand i dagens batalj som resulterade i avancemang och målkalas för Elfsborg. Tre viktiga mål blev det till slut när FK Suduva kom på besök för att göra upp om fortsatt spel i Europa League.

Det hela börjar med en mycket explosiv inledning från Elfsborgs sida, och redan efter två minuter har både Niklas Hult och Stefan Ishizaki varit framme och nosat och skapat vassa målchanser. Även David Elm är framme flera gånger och skapar oro i Suduvas straffområde. Målchanserna duggar tätt men ännu inga mål.

När klockan har tickat in i matchens trettonde minut är det dock mycket nära att David Elm får titulera sig målskytt. Efter ett mycket fint inlägg från Ishizaki serveras bollen till Elm precis framför mål. Men det fattades tyvärr ett eller två steg från herr Elm för att hinna fram till den bollen. Mycket vackert förarbete från Ishis sida, som tillsammans med Hult hela tiden bearbetar kanterna på bästa möjliga sätt.

Strax därefter resulterar en olycklig situation i Elfsborgs straffområde i att Suduva blir tilldelade indirekt frispark. Det blir snabbt tätt nere framför målet och skottet kommer. Då kliver Johan Larsson fram och skyddar med hela kroppen, och avvärjer därmed en kvittering i matchen. Det blir aldrig något farligt läge av den chansen.

Man slås av att det hela tiden ligger en känsla av säkerhet över spelet och matchen i allmänhet, det är Elfsborg som styr den här matchen och det mesta går deras väg. Elm är framme gång på gång och målchanser fanns det som sagt gott om. Och i minut 26 blixtrar det till. Än en gång. Efter ett magnifikt förarbete och inlägg av Niklas Hult kommer David Elm helt rätt denna gång och sätter huvudet till bollen, vilket resulterar i matchens första mål!

Suduva springer vidare och kämpar och är hela tiden med i matchen, men de får aldrig till något riktigt läge som skulle kunna resultera i ett mål. Enda egentligen farliga chansen för Suduva kommer precis innan första halvlek ska blåsas av, och det är Bin Gu som kommer till skott. Ante Covic briljerar då i målet och räddar situatione. Utsträckt upp mot det högra krysset tvingas han efter det praktskottet från Bin Gu.

Efter att andra halvlek dragit igång tickar klockan på och länge känns det som att matchens tempo har växlat ner, och chanserna blir färre. Men Andreas Augustsson är mannen som då kliver fram och höjer upp stämningen till tidigare nivå. Han får bollen till sig bara några meter från målet och får gott om tid på sig att tänka igenom skottet, han placerar bollen finurligt utmed ena stolpen och matchens andra mål är ett faktum.

Inte långt därefter får även Niklas Hult utdelning då han kommer fram ensam mot målvakten. Länge, länge håller han fast i bollen då han tar sig närmare mål. Till slut får han precis till den där sista touchen som gör att bollen letar sig förbi Povilas och sakta men säkert rullar över mållinjen. En riktigt skön avslutning på en underhållande match. Den återstående kvarten handlar mest om att hålla bollen i spel och när domaren till slut för visselpipan till munnen är det spikat. 3-0 hemma på Borås Arena och avancemang i Europa League. Nu kör vi vidare, mot nya mål.

GULA KORT
6’ Sergeii Loginov 15
90’ Povilas Luksys 9

BYTEN
FK SUDUVA
UT 7 Yang Wang
IN 11 Tadas Eliosus

UT 17 Andrius Urbsys
IN 88 Ricardas Beniusis

UT 8 Sergii Zhygalo
IN 9 Povilas Luksys

ELFSBORG
UT 24 Stefan Ishizaki
IN 17 James Keene

UT 13 David Elm
IN 20 Amadou Jawo

UT 14 Oscar Hiljemark
IN 16 Daniel Nordmark

MATCHENS LIRARE: Andreas Augustsson

http://www.elfsborg.se/nyheter/a-laget/ ... -fk-suduva
Paskutinį kartą redagavo 1 .... Iš viso redaguota 2011 kartus.

Grįžti į