matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Suduva vs Turnovo

2013 Bir 24 14:20

„Sūduvos" oponentu antrus metus iš eilės tapo Balkanų atstovai. Pernai marijampoliečiai žaidė su serbų klubu, o šiemet susitiks su Turnovo „Horizont" iš Makedonijos.
Ši ekipa tik prieš penkerius metus debiutavo šalies aukščiausioje lygoje ir pernai užėmė 3 vietą. 2013-14 metų sezonas Makedonijoje prasidės rugpjūtį.
Pergalės atveju „Sūduva" antrajame etape žaistų su vienu tituluočiausių Kroatijos klubų Splito „Hajduk".
Pirmojo atrankos etapo dvikovos bus žaidžiamos liepos 4 ir 11 dienomis, antrojo etapo - liepos 18 ir 25 d. Tikslios dvikovų vietos bus patvirtintos antradienį.

Marens
Pranešimai: 388
Užsiregistravo: 2012 Vas 06 14:54
Palaikoma komanda: Lietuva
Miestas: Šiauliai

Re: Suduva vs Turnovo

2013 Bir 24 17:07

Suduva pleas iveik tuos Makedonus,antra etapa ir as paziureciau,aisku ne i jus,o i legendini kluba Splito Hajduk :shock:

mafia7
Pranešimai: 7309
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: Suduva vs Turnovo

2013 Lie 05 10:11

Jei Sūduva žais, kaip antrame kėlinyje vakar, Turnovo komandai šansų jokių nebebus
Sūduva perprato makedonų žaidimą, tereikia įvarčio

The Miz

Re: Suduva vs Turnovo

2013 Lie 05 14:18

Marijampolės “Arvi” futbolo arena
Rungtynių teisėjas – Jari Jarvinen ( Suomija )

Marijampolės “Sūduva” 2 – 2 FK “Turnovo”
23′ [ 1 - 0 ] Petar Bašič
29′ [ 1 - 1 ] Zoran Baldovaliev
45′ [ 1 - 2 ] Dejan Blazevski
84′ [ 2 - 2 ] Nerijus Valskis


“Sūduva”: P.Davidovs, D.Isoda, N.Radžius, M.Ugge, P.Leimonas, M.Šoblinskas ( 81′ P.Kiselevskis ), P.Bašič, V.Baranovskij, A.Brokas ( 46′ K.Chvedukas ), N.Valskis, T.Radzinevičius.

“Turnovo”: S.Dimovski, Z.Baldovaliev, D.Blazevski, A.Varelovski, A.Tenekidziev, M.Tasev, T.Petrov, I.Mitrov ( 68′ G.Stoilov ), D.Mitrev, M.Mavrov.

The Miz

Re: Suduva vs Turnovo

2013 Lie 05 14:19

“Sūduva” namie neįveikė makedonų

Marijampolės “Sūduva” pirmosiose Europos lygos rungtynėse namie su Makedonijos ekipa “Turnovo” sužaidė rezultatyviomis lygiosiomis, 2:2.

UEFA Europos lygos pirmojo kvalifikacini etapo pirmosiose rungtynėse Marijampolės “Sūduvos” sudėtyje pirmą kartą pasirodė į klubą sugrįžęs puolėjas Tomas Radzinevičius. Pirmą kartą 2013 metais startinėje sudėtyje pasirodė ir po kelio traumos pasveikęs Marius Šoblinskas.

Rungtynes “Sūduva” ,kaip ir dera šeimininkams, pradėjo aktyviu žaidimu ir stengėsi atakuoti. Sužaidus 12 minučių puikią progą įmušti turėjo Nerijus Valskis. Po Petaro Bašičiaus pakelto kampinio N.Valskis į vartus smūgiavo galva, o nuo žemės atšokęs kamuolys perskriejo ir vartų skersinį.

Sužaidus apie pusę kėlinio, “Sūduva” pasiekė savo tikslą. Petaras Bašičius gavo kamuolį ties 16 metrų žyma ir fantastišku smūgiu perkėlė kamuolį per vartininką.

Po keleto minučių “Sūduva” turėjo dar vieną šansą įmušti. Šįkart Valentinas Baranovskis turėjo šansą smūgiuoti “iš eigos”. Kamuolys skriejo tiesiai į vartininką Stojaną Dimovski. “Turnovo” vartų sargas smūgį atmušė prieš save, bet suskubę gynėjai pavojų neutralizavo.

Netrukus po šio epizodo vienas iš dviejų pavojingiausių “Turnovo” žaidėjų Zoranas Baldovalievas užtildė Marijampolės “Arvi” futbolo arenos tribūnas. Jis neįtikėnai tiksliu smūgiu į apatinį vartų kampą nepaliko vilčių “Sūduvos” vartų sargui Pavelui Davidovui.

Pačioje pirmojo kėlinio pabaigoje “Turnovo” sugebėjo savo persvarą padidinti. P.Davidovs neleistinai sustabdė varžovą baudos aikštelėje ir teisėjas iš Suomijos skyrė 11 metrų baudinį. Gautą šansą užtikrintai realizavo Dejanas Blazevski.

Prieš prasidedant antrajam kėliniui “Sūduvos” vyriausiasis treneris Darius Gvildys į aikštę išleido po traumos atsigavusį Karolį Chveduką.

Antrajame kėlinyje rungtynės vyko pagal tą patį siužetą – “Sūduva” kontroliavo situaciją aikštėje, o svečiai iš Makedonijos bandė atsakyti kontratakomis.

Sužaidus apie valandą, Nerijui Radžiui nepavyko pelnyti įvarčio, nors po kampinio į vartus buvo smūgiuota iš keleto metrų atstumo.

Antrojo kėlinio metu “Sūduva” kūrė vieną progą po kitos, tačiau įmušti įvarčio vis nepavykdavo. Savųjų šansų išnaudoti nesugebėjo Nerijus Valskis, Valentinas Baranovskis.

Rungtynėms artėjant į pabaigą, savo meistriškumą pademonstravo rezultatyviausias šio sezono “Sūduvos” futbolininkas Nerijus Valskis. Jis kaire koja smūgiavo iš maždaug 16 metrų, o svečių vartininkui nepavyko į smūgį laiku sureaguoti.

Išlyginę rezultatą marijampoliečiai su dar didesne energija puolė į ataką. Vis dėlto netikslūs perdavimai neleido iškovoti pergalės nepaisant to, kad rungtynių teisėjas pridėjo net 7 papildomas žaidimo minutes.

Antrosios šių komandų rungtynės vyks po savaitės Makedonijoje.

http://www.fksuduva.lt" onclick="window.open(this.href);return false;

The Miz

Re: Suduva vs Turnovo

2013 Lie 05 14:23

D.Gvildys: Apmaudu dėl neišnaudotų progų

Pirmasis UEFA Europos lygos pirmojo kvalifikacinio etapo mačas Marijampolėje tarp “Sūduvos” ir “Turnovo” baigėsi rezultatyviomis lygiosiomis 2-2. Po rungtynių surengtoje spaudos konferencijoje abiejų komandų atstovai kalbėjo, jog niekas nėra prarasta ir patekimo į kitą etapą klausimas nukeliamas kitos savaitės mačui Makedonijoje.

„Sūduvos“ vyriausiasis treneris Darius Gvildys:„Pirmajame kėlinyje leidome varžovams žaisti laisvokai. Apmaudu, kad varžovai pelnė du įvarčius iš dviejų progų. Aišku, didelis klaustukas dėl 11 metrų baudinio. Antrajame kėlinyje vaikinai parodė charakterį ir sugebėjome rezultatą išlyginti. Apmaudu dėl neišnaudotų progų, kurių buvo tikrai nemažai. Prieš varžybas vaikinams sakiau, kad varžovai turi problemų su standartinėmis padėtimis, tačiau tuo pasinaudoti nepavyko – pritrūko sėkmės.

Antrosiose rungtynėse reikės ieškoti įvarčių. Manau, kad galime įmušti ir įveikti šią komandą. Vaikinams sakiau – duok „Turnovo“ komandai žaisti ir turėsi problemų. Tai techniška komanda, turinti greitus puolėjus.“

„Sūduvos“ įvarčio autorius kroatas Petaras Bašičius: „Šiandien pirmoje rungtynių pusėje žaidėme kiek prasčiau, nes nežinojome, ko tikėtis iš varžovų. Antrajame kėlinyje žaidėme geriau, turėjo gerų progų įmušti, bet tai futbolas – negali žinoti, kas nutiks. Tikiuosi pateksime į kitą etapą. „Turnovo“ yra „kieta“ komanda, žaidžianti agresyvų futbolą. Manau, antrasis mačas bus toks pat kovingas.“

Pirmojo „Turnovo“ įvarčio autorius Zoranas Boldovallievas: „Tai bus geros, kietos rungtynės. Abi komandos turėjo šansų laimėti, bet manau, kad rezultatas 2-2 yra geras ir mums, ir „Sūduvai“. Mūsų laukia antrosios rungtynės Makedonijoje, kur turėtume sužaisti geriau ir patekti į antrąjį etapą. „Sūduva“ yra gera komanda, žaidžianti kietą futbolą.“

http://www.fksuduva.lt" onclick="window.open(this.href);return false;

The Miz

Re: Suduva vs Turnovo

2013 Lie 05 14:30

Sūduva 2 : 2 Turnovo

http://futbolo.tv/rungtynes/973/s-duva-turnovo" onclick="window.open(this.href);return false;

The Miz

Re: Suduva vs Turnovo

2013 Lie 09 08:31

“Sūduva” išvyko į Makedoniją ( foto )
Parašyta 2013.07.09 http://fksuduva.lt/?p=2882" onclick="window.open(this.href);return false;

Ketvirtadienį UEFA Europos lygos pirmojo kvalifikacinio etapo rungtynes žaisianti Marijampolės “Sūduvos” ankstų antradienio rytą pajudėjo link Makedonijos.

Į Makedoniją išvyko šie žaidėjai:
P.Davidovs, D.Bartkus, V.Lasevičius, N.Radžius, M.Ugge, G.Urba, D.Isoda, V.Bagdanavičius, P.Leimonas, M.Šoblinskas, V.Baranovskij, P.Bašič, P.Kiselevskis, N.Valskis K.Chvedukas, , A.Breivė, A.Brokas, T.Radzinevičius.

...

Re: Suduva vs Turnovo

2013 Lie 10 10:56

į kovą Makedonijoje stos Marijampolės „Sūduva“, žaisianti 18.30 val. Lietuvos laiku. Prieš tolimą kelionę pakalbinome Suvalkijos sostinės komandos lyderį Nerijų Valskį.
„Sūduvos“ lyderis nusiteikęs optimistiškai – marijampoliečiai bus kitame etape
2013-07-10 http://futbolo.tv/reportazai/2013-metai ... tame-etape" onclick="window.open(this.href);return false;

Ketvirtadienį, 18.30 val., Marijampolės „Sūduva“ žais UEFA Europos lygos pirmojo kvalifikacinio etapo atsakomąsias rungtynes Skopjėje su Turnovo „Horizont“ (Makedonija). „Sūduvos“ lyderis Nerijus Valskis nusiteikęs optimistiškai – marijampoliečiai bus kitame etape.

Bandys atakuoti

„Iš Marijampolės išvykstame antradienį, pusę penkių ryto. Tikimės teigiamo rezultato – patekti į kitą etapą“, – prieš kelionę Futbolo.TV sakė 25-erių N. Valskis.

– Kelionė neišvargins?

– Pusę penkių iš Marijampolės išvažiuojame į sostinę. Iš Vilniaus skrisime į Ukrainą – Kijevą. Iš ten – į Sofiją. Galiausiai iš Bulgarijos sostinės važiuosime į Makedoniją. Autobusu teks įveikti apie 240 kilometrų. Skopję tikimės pasiekti apie 19–20 valandą. Taigi kelionė užtruks ir galbūt išvargins. Bet turėsime laiko atsigauti ir pasiruošti dvikovai.

– Koks tikslas Makedonijoje?

– Pasiekti teigiamą rezultatą ir patekti į kitą raundą. Kovosime tik dėl pergalės.

– Ar jau modeliavote žaidimą?

– Daugmaž. Jis bus labiau atakuojantis – kaip antrasis kėlinys Marijampolėje. Makedonijoje nuo pat mačo pradžios bandysime žaisti kaip, kaip Lietuvoje tai darėme po pertraukos.

– Kiek šansų, kad pateksite į kitą etapą?

– Sunku pasakyti. Nenoriu to įvertinti skaičiais. Tačiau iš savo pusės galiu pasakyti – pateksime į kitą etapą.

– Balkanų kraujas – karštas. Varžovų pusėje bus aršūs sirgaliai?

– Sunku pasakyti, nes „Horizont“ žais net ne namie, ne savo stadione. Taigi ir žiūrovų gali nebūti daug. Nemanau, kad mačas Skopjėje Turnovo komandai bus didelis pliusas.

Varžovų bėda – standartinės situacijos

– Kokios stipriosios ir silpnosios varžovų žaidimo pusės?

– Silpnoji – standartinės situacijos. Mums reikia jas išnaudoti, tam skirti daug dėmesio ir įmušti. Stiprioji pusė – techniškas žaidimas. „Horizont“ turi gerų futbolininkų. Išsiskiria Zoranas Baldovalievas ir Dejanas Blaževskis.

– Pirmajame mače įmušei įvartį, bet tiek Tu, tiek Tavo komandos draugai, turėjo daug daugiau progų, kurių neišnaudojo. Kodėl?

– Vienintelė priežastis – pritrūko sėkmės.

– Namie sužaidėte 2:2. Ar tai geras rezultatas? O gal prisidarėte bėdų?

– Sprendžiant iš antrojo kėlinio, manau, viskas bus gerai. Marijampolėje galėjome pasiekti teigiamą rezultatą, bet dabar reikia padaryti išvadas ir iškovoti pergalę svečiuose.

Svarbiau komandiniai rezultatai

– Kaip vertini šį sezoną?

– Komandinis – ne per geriausias. Asmeninis – neblogas. Tačiau dar tik sezono vidurys. Iki pabaigos – toli gražu. Taigi dar galima daug ką pasiekti.

– Esame įpratę Tave matyti krašto saugo pozicijoje, bet šiemet žaidi aikštės viduryje. Patinka?

– Dabar taip. Apsipratau rungtyniauti po puolėjais. Nematau reikalo kaitalioti pozicijų. Juo labiau, kad aikštės viduryje pavyksta susikurti progų ir jas realizuoti.

– Šiemet įmušei 13 įvarčių ir esi vienas rezultatyviausių „SMScredit.lt A lygos“ futbolininkų. Ką Tau tai reiškia?

– Smagu. Tačiau kad labai ką reikštų, taip nėra. Man svarbiau komandiniai, o ne asmeniniai rezultatai.

– Ar toks sėkmingas žaidimas padeda sulaukti kitų komandų dėmesio? Gal dar šią vasarą paliksi Marijampolę?

– Iš tikrųjų, tikiuosi išvažiuoti. Reikia luktelti ir viskas paaiškės. Pasiūlymų turiu, bet jų atskleisti nenorėčiau. Dabar visos mano mintys – atsakomosios UEFA Europos lygos pirmojo kvalifikacinio etapo rungtynės.

– Nepaisant puikaus žaidimo „Sūduvoje“, buvai įtrauktas tik į rezervinį Lietuvos rinktinės sąrašą. Apmaudu?

– Nenoriu kalbėti šia tema. Tai sprendžia rinktinės treneris. Nieko padaryti negaliu.

The Miz

Re: Suduva vs Turnovo

2013 Lie 12 08:14

Po fantastiško Nerijaus Valskio įvarčio "Sūduva" priekyje 1-0!!!

80' minutė, 2-1 priekyje dešimtyje žaidžianti "Sūduva". Ar pavyks atsilaikyti?

2-2. Pratęsimas.

Baigėsi pirmasis pratęsimas. 2-2. Turnovo atakavo, bet realių progų nesukūrė. Liko dar 15 minučių.

Rungtynės baigėsi. Laukiame 11 metrų baudinių serijos

The Miz

Re: Suduva vs Turnovo

2013 Lie 12 08:18

P.Bašič įmuša. 0-1

1-1

G.Urba šauna virš vartų. 1-1

D.Blaževski. 2-1

M.Šoblinskas 2-2. "Sūduvai" reikia laukti varžovų klaidos

3-2 B.Najdenov

A.Brokas muša užtikrintai. 3-3. Vis dar reikia varžovų klaidos

Davidovs atremia Tasevo smūgį. 3-3

M.Ugge 3-4

4-4

P.Leimono smūgį atrėmė vartininkas. Laukia lemiamas Turnovo smūgis

Stoilovas muša tiksliai. "Sūduva" pralaimi baudinių seriją rezultatu 5-4.

The Miz

Re: Suduva vs Turnovo

2013 Lie 12 08:20

D.Gvildys: „Nuo pergalės mus skyrė 20 sekundžių“
Parašyta 2013.07.12 http://fksuduva.lt/?p=3091" onclick="window.open(this.href);return false;

Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai labai apmaudžiai nesugebėjo prasimušti į UEFA Europos lygos antrąjį kvalifikacinį etapą. Marijampoliečiai pirmaudami rezultatu 2-1 60 – ąją minutę prarado raudoną kortelę prieš save išvydusį Tomą Radzinevičių.

Nepaisant šios netekties „Sūduva“ sėkmingai gynėsi nuo varžovų atakų iki tol, kol paskutinę rungtynių minutę į Marijampolės klubo vartus buvo paskirtas 11 metrų baudinys. Jį realizavę aikštės šeimininkai išlygino rezultatą ir išplėšė pratęsimą, kuriame savo pranašumo nė viena komanda nesugebėjo. O 11 metrų baudinių serijoje pergalę šventė FK „Turnovo“ vienuolikė.

Po rungtynių surengtoje spaudos konferencijoje „Sūduvos“ vyriausiasis treneris Darius Gvildys kalbėjo:

„Komentuoti tokias rungtynes – sunku. Šiandien vaikinai žaidė gerai, tiesio gaila, kad taip įvyko. Belieka pasveikinti FK „Turnovo“ komandą. Manau, kad „Sūduva“ nusipelnė patekti į kitą etapą. Mus nuo jos skyrė 20 sekundžių, bet buvo paskirtas 11 metrų baudinys.“

Po rungtynių surengtoje spaudos konferencijoje „Sūduvos“ gynėjas italas Maximiliano Ugge kalbėjo:

„Kol žaidėme 11 prieš 11, turėjome pranašumą, žaidėme geriau nei varžovai. Tačau tai futbolas ir nutikti gali bet kas. Mes beveik valandą atsilaikėme žaisdamai dešimtyje, bet pralaimėjome 11 metrų baudinių seriją. Apie ją – nėra ką komentuoti, nes viskas jau baigta ir niekas nebepasikeis.“

The Miz

Re: Suduva vs Turnovo

2013 Lie 12 08:25

Sunku patikėti, bet Marijampolės "Sūduvai" kelialapis į kitą etapą Makedonijoje galėjo išsprūsti paskutinę minutę. "Sūduva" pirmavo 2:1 (43 min. N.Valskis, 47 min. makedonai, 52 min. T.Radzinevičius), tačiau paskutinį pusvalandį žaidė be pašalinto T.Radzinevičiaus, o 90+7 min. teisėjas iš Maltos skyrė 11 m. baudinį ir rezultatas tapo lygus 2:2.

Labai gaila, bet "Sūduva" pralaimėjo po 11 m. baudinių serijos 4:5. Pratęsime marijampoliečiai dešimtiese atsilaikė, tačiau serijoje dukart mušė netiksliai.

The Miz

Re: Suduva vs Turnovo

2013 Lie 12 08:32

Pen. FK Turnovo * [2 - 2] Suduva
43' [0 - 1] N. Valskis
47' [1 - 1] I. Mitrov
52' [1 - 2] Radzinevicius
59' Radzinevicius
90' [2 - 2] D. Blazevski (pen.)

penalty shoot-out : [5 - 4]

http://www.livescore.com/default.dll/ga ... ame=730329" onclick="window.open(this.href);return false;

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Suduva vs Turnovo

2013 Lie 12 11:45


Grįžti į