laurenz
Pranešimai: 220
Užsiregistravo: 2010 Vas 23 20:14
Palaikoma komanda: FK Sūduva

Sūduvos sakalai

2010 Kov 18 17:40

Įkurta 2008m prieš pat prasidedant sezonui, dabartiniu metu jungia apie 30 bendraminčių.
Kodėl sakalai? buvo ieškoma kažko iš Lietuvos mitologijos...
Sakalas:
Simbolių kalboje sakalas – saulės, vyriškumo, dangiškumo, uolaus tarnavimo, tikslo siekimo, kilnumo atitikmuo. Lietuvoje šis paukštis – kario gynėjo įvaizdis.
Internetinė svetainė: http://suduvossakalai.lt

laurenz
Pranešimai: 220
Užsiregistravo: 2010 Vas 23 20:14
Palaikoma komanda: FK Sūduva

Re: Sūduvos sakalai

2010 Kov 22 15:53

Sūduva-Mažeikiai
SS tribūnoj 29 galvos.
Nuotraukos:
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis

laurenz
Pranešimai: 220
Užsiregistravo: 2010 Vas 23 20:14
Palaikoma komanda: FK Sūduva

Re: Sūduvos sakalai

2010 Bal 02 00:25

LFF taurės pusfinalis Vėtra-Sūduva
Pirmoj išvykoj 15 SS narių.
Paveikslėlis

laurenz
Pranešimai: 220
Užsiregistravo: 2010 Vas 23 20:14
Palaikoma komanda: FK Sūduva

Re: Sūduvos sakalai

2010 Bal 06 01:04

Sūduva-Žalgiris
SS tribūnoj 24.
Paveikslėlis

vo ką radau :))

Re: Sūduvos sakalai

2011 Bal 01 15:30

http://www.suduvossakalai.lt/news.php?readmore=60" onclick="window.open(this.href);return false;

SSS – pirmoji Sūduvos Sakalų subgrupuotė
Marijampolės verslininkai ir politikai nenori likti abejingi

„Praėjusiais metais Marijampolės futbolo klubui Sūduva UEFA Europos lygos kvalifikaciniame etape susitikus su Vienos Rapid komanda, Marijampolės miestas sulaukė gausaus aistruolių būrio iš Austrijos. Atvykusi aktyvų komandos palaikymą propaguojanti grupuotė per visas varžybas stovėdami beperstojo skanduotėmis palaikė savo komandą. Fanų būrį sudarė įvairaus amžiaus ir profesijų asmenys, kurie neabejingi futbolui ir kuriems sunku pasyviai stebėti savo mėgiamos komandos kovą aikštėje. Jau tada mums, Marijampolės verslininkams ir politikams, kilo noras nelikti abejingiems FK Sūduvos organizuotam palaikymui. Ši idėja buvo ilgokai brandinta, buvo iškilę daug abejonių, tačiau pamatę kiek į Lietuvos – Lenkijos varžybas atvyko svečių iš kaimyninės šalies, aišku jų netinkamas elgesys šiek tiek šokiravo, tačiau atsidavimas ir komandos palaikymas neliko nepastebėtas ir mes galiausiai apsisprendėme prisijungti prie aktyvaus ir organizuoto Marijampolės futbolo klubo Sūduva palaikymo. Buvo nuspręsta įkurti fanų klubo Sūduvos Sakalai subgrupuotę – SSS (Sūduvos Sakalų Senjorai)“ – suduvossakalai.lt tinklalapiui teigė UAB Sumeda generalinis direktorius ir FK Sūduvos klubo prezidentas Vidmantas Murauskas.
Suduvossakalai.lt tinklalapio paklaustas, kas būtent priklausys naujai įkurtai sub-grupuotei SSS, Vidmantas Murauskas nenorėjo atskleisti konkrečių pavardžių, tačiau tikino, kad rytdienos varžybose su Mažeikių futbolo klubu tarp aktyviai palaikančių Sūduvos komandą fanų jau bus galima išvysti naujus veidus. Vis dėl to FK Sūduvos prezidentas užsiminė, kad beabejojo didžiąją dalį SSS narių sudarys futbolo klubą remiančių firmų (autoriaus pastaba - Sumeda, Statybos ritmas, Hertransus, Piko valanda) vadovai bei darbuotojai, taip pat keletas Marijampolės savivaldybės tarybos narių, bei kiti Marijampolės krašto žymūs žmonės.
Baigdamas pokalbį Vidmantas Murauskas norėjo paraginti futbolo klubui Sūduva neabejingus marijampoliečius prisijungti prie aktyvaus komandos palaikymo ir komandą palaikyti ne tik namų varžybose, bet ir išvykose. Taip pat prezidentas pažadėjo, kad nuo šio sezono bus panaikintas draudimas naudoti pirotechniką vykstančiose stadione futbolo varžybose.

...

Re: Sūduvos sakalai

2011 Bir 17 15:18

Laurenz ir kompanija nusipelno pagyrimu, labai sauniai atrodo jusu interntine svetaine

laurenz
Pranešimai: 220
Užsiregistravo: 2010 Vas 23 20:14
Palaikoma komanda: FK Sūduva

Re: Sūduvos sakalai

2011 Bir 25 11:08

Į FUTBOLĄ KAIP Į ŠVENTĘ!
http://www.suduvossakalai.lt/news.php?readmore=67" onclick="window.open(this.href);return false;

jotvingis
Pranešimai: 30
Užsiregistravo: 2010 Geg 09 23:58
Palaikoma komanda: FK Sūduva

Re: Sūduvos sakalai

2012 Kov 06 15:24

Sūduvos sakalų profilis facebook'e:
http://www.facebook.com/pages/S%C5%ABdu ... 0591893184

jotvingis
Pranešimai: 30
Užsiregistravo: 2010 Geg 09 23:58
Palaikoma komanda: FK Sūduva

Re: Sūduvos sakalai

2012 Kov 13 11:58

Kovo 11-oji su Sūduvos sakalais:

http://www.suduvossakalai.lt/news.php?readmore=82

mafia7
Pranešimai: 7309
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: Sūduvos sakalai

2012 Kov 13 20:01

Jūs tikri šaunuoliai.Pagarba Jums.

...

Re: Sūduvos sakalai

2012 Lie 04 11:45

„Sūduvos sakalai“: „Svarbiausia – kova iki galo“

Birželio 30 dieną Marijampolės „Sūduvos“ gerbėjų grupuotė „Sūduvos sakalai“ surengė gražų renginį – legendinių rungtynių „Sūduva“ – Bergeno „Brann“ peržiūrą. Prieš dešimtmetį vykusias rungtynes stebėjo fanai, buvę ir esami komandos žaidėjai, oficialūs klubo asmenys . Rungtynių peržiūrą suoraganizavę gerbėjai teigė, kad tokiu būdu norėjo įkvėpti komandos futbolininkus kuo sėkmingiau pasirodyti šių metų UEFA Europos lygos turnyre. Renginiui pasibaigus, fksuduva.lt pasikalbėjo su vienu iš seniausių „Sūduvos sakalų“ narių Laurynu, kuris papasakojo apie fanų grupės susikūrimą, linksmas keliones ir santykius su kitų klubų gerbėjais.

- Papasakokite, kiek laiko gyvuoja Marijampolės fanų grupė?
- Praėjusį tarpsezonį „Sūduvos sakalams“ sukako penki metai. Viskas prasidėjo nuo to, kad trys žmonės įkūrė ne pelno siekiančią organizaciją. Iš tų kelių žmonių susidarė būrelis, kuris pradėjo komandos palaikymą.
Pirmos varžybos, kuriose palaikėme „Sūduvą“, vyko Rygoje Baltijos lygos varžybose. Aš prisijungiau prie palaikymo grupės nuo antrų varžybų, kurios vyko „Sūduvos“ stadione prieš Estijos klubą, berods Talino „Levadia“.

- Ar vadovaujatės kažkokiomis fanų grupės vidaus taisyklėmis?
- Fanų grupėje hierarchijos nėra. Yra tokia nusistovėjusi taisyklė, kad sprendimu priima senieji nariai, bet pasiūlymus gali duoti visi ir apie juos kalbame kartu. Susitariame, kada susitikti, ir aptariame visus iškylančius klausimus bei randame bendrą sprendimą.

- Ar dažnai sulaukiate naujų narių?
- Sulaukiame. Per penkerius metus praradome daug senųjų narių – kai kurie išvyko į užsienį, kai kurie sukūrė šeimas ir dažnai negali dalyvauti varžybose. Bet vyksta judėjimas ir išėjusius pakeičia nauji žmonės. Šiuo metu turime apie 20 narių.

- Kokio amžiaus žmonės priklauso „Sūduvos sakalams“?
- Yra labai įvairaus amžiaus žmonių. Nuo 14 iki 30 metų. Didesnę daugumą sudaro 18-20 metų jaunuoliai.

- Kur turėtų kreiptis žmonės, noritys prisijungti prie Jūsų?
- „Sūduvos sakalai“ turi savo internetinę svetainę http://www.suduvossakalai.lt" onclick="window.open(this.href);return false; . Čia galite rasti skype kontaktą, telefono numerį, elektroninio pašto adresą, kuriais visi norintieji galite kreiptis. Kitas variantas – papraščiausiai prieiti prie mūsų varžybų metu. Esame sulaukę ne vieno tokio žmogaus, kuris ir mūsų nepažinodamas priėjo ir prisijungė prie „Sūduvos sakalų“.

- Ar vyksite palaikyti komandos į Daugpilį?
- Mes jau planuojame kelionę į Serbiją ( šypsosi ). Jeigu įveiksime „Daugavą“, bus per mažai laiko suplanuoti kelionę į gana tolimą Serbiją, todėl žiūrime galimus maršrutus iš anksto. Į Latviją vyksime, planuojame keliauti penkiese. Rungtynės vyks darbo dieną, neaišku, ar daug fanų galės atsiprašyti iš darbų.


- Kaip vertinate šio sezono „Sūduvos“ žaidimą?
- Mes visuomet tikimės geriausio. Tikimės pergalių, bet komandą palaikysime bet kokiu atveju – ar būsime pirmi, ar dešimti... Šia komanda visada tikime ir niekada jos nesmerkiame.

- Ko, jūsų nuomone, šių metų komandai trūksta?
- Sunku pasakyti, ko trūksta žaidimo prasme... Mums visuomet svarbiausias dalykas yra kovingumas. Jeigu komanda kausis iki galo, mes būsime patenkinti. Nesvarbu, ar pralaimime 5-0 ar pirmaujame 10-0. Norime užsivedimo, žaidimo iki galo.

- Kokios pergalės buvo pačios džiaugsmingiausios per tuos penkerius komandos palaikymo metus?
- Buvo daug džiaugsmingų pergalių. Daugiausiai džiaugsmo teikia pergalės, iškovotos prieš čempionato lyderius – „Ekraną“, „Žalgirį“. O pačios įsimintiniausios buvo ne laimėtos rungtynės, o pralaimėtos. Tai Baltijos lygos finalas su „Venspilio“ komanda.

- Koks linskmiausias nutikimas yra atsitikęs „Sūduvos sakalams“ keliaujant su komandą ar palaikant ją?
- Visko yra buvę... ( juokiasi ). Pernai keliaujant į Švediją teko nakvoti mašinų aikštelėje ant pievos. Planavome, kad nakvosime kempinge arba tiesiog ant pievos. Pasirinkome tokį variantą. Dauguma mūsų kelionių būna panašios. Mums svarbi kelionės kaina, nes negauname jokio finansavimo, varome iš idėjos. Nėra lengva visur keliauti savo lėšomis.

- Kaip sutariate su kitomis Lietuvos fanų grupėmis?
- Mūsų santykiai neutralūs. Turime kitose grupuotėse gerų draugų, su kuriais sutariame, bendraujame. Bet santykiai iš tribūnų yra neutralūs. Lietuvoje yra nerašytas susitarimas, kad grupuotės tarpusavyje nekonfliktuoja. Lietuvoje vyksta fanų futbolo čempionatai, į kuriuos atvažiuoja ir svečių iš Latvijos. Visi susirenka ir kartu žaidžia futbolą. Be to, vyksta rinktinės palaikymas, kai visi fanai renkasi į vieną tribūną. Mūsų nėra tiek daug, kad vieni su kitais kariautume.

- Ir kaip „Sūduvos sakalams“ sekasi žaisti fanų futbolo turnyruose...?
- Paskutinis čempionatas vyko praeitą savaitę Panevėžyje, nes Panevėžio „Pirmoji Armada“ švenčia 10 metų jubiliejų. Mes užėmėme 8 vietą iš 16 komandų.

- Kokios šalies futbolo gerbėjus laikote sektinu pavyzdžiu sau?
- Asmeniškai man nerealus atrodė Vienos „Rapido“ palaikymas – jų keliamas garsas, pirotechnika paliko puikų įspūdį. Neblogai atrodo Vokietijos, Lenkijos, Serbija. Tai tokios šalys, kurios surenka didelius kiekius žiūrovų.

- Ko „Sūduvos sakalų“ vardu palinkėtumėte savo mylimai komandai?
- Linkime kovoti visada kovoti iki galo ir niekada nepasiduoti.
______________________________________
http://www.fksuduva.lt/index.php/sezona ... a-iki-galo

...

Re: Sūduvos sakalai

2013 Kov 07 12:43

„Sūduvos sakalams“ - penkeri
Sportas.info

Marijampolės ultrų grupė „Sūduvos sakalai“ ir „Pietų IV“, ir „Pirmajai armadai“ kiekiu nusileidžia gerokai. Ši grupė yra kur kas jaunesnė, negu susikūrusios Vilniuje ar Panevėžyje. Savo gimimo diena „Sūduvos sakalai“ laiko 2008-ųjų kovo 5-ąją, kai buvo oficialiai įregistruota tokio pavadinimo ne pelno siekianti organizacija.

„Pirmoms rungtynėms rengiamės, gaminam šūkius, norime paminėti savo susikūrimo datą,“ – kalbėjo vienas Marijampolės klubo fanų Laurynas Liukaitis.

Pasak aistruolio, tų žmonių, kurie prisimena organizacijos kūrimasi, dabar tarp aktyviųjų „Sūduvos“ fanų nėra daug – vienas kitas.

Pats L. Liukaitis prie „Sūduvos sakalų“ prisijungė per trečiąjį jų egzistavimo mačą.

Apie 2013-ųjų savo grupės perspektyvas vienas "Sūduvos" fanų lyderių negalėjo pasakyti nieko labai džiuginančio: „Per pirmas rungtynes turėtų susirinkti daugiau. Žmonės pasiilgę futbolo. Bet negaliu sakyti, kad ateitis atrodo puiki – žmonės išvažiuoja į kitus miestus mokytis. Gal mes per mažai tuo klausimu dirbame, gal reikia daugiau išnaudoti "Facebook", panašias žmonių surinkimo galimybes, bet sunku mums mažame mieste, kur visi vienas kitą pažįsta. Nors ir stengiamės.“

Juo labiau, kad Marijampolės komanda šiemet atrodo susilpnėjusi. Didelių reikalavimų jai ištikimiausi fanai šiemet neturi.

„Labai sunku prognozuoti, kaip viskas gali būti. Pačioje komandoje po pernai pasikeitė labai daug. Juk šiuo metu neaišku ar bus Rafaelis Ledesma, ar ne. Ko iš „Sūduvos“ galima tikėtis, tai greitesnio žaidimo, daugiau kovos, nes komanda labai atjaunėjo. O šiaip, mūsų svajonė – kad komandoje žaistų tik marijampoliečiai. Ir nesvarbu, kad tada laikytumėmės kokioje penktoje vietoje,“ – dalijosi „Sūduvos sakalų“ nuostatomis L. Liukaitis.

...

Re: Sūduvos sakalai

2013 Lap 13 14:32

2013 metų sezono uždarymas

FB video: https://www.facebook.com/photo.php?v=552786484802257" onclick="window.open(this.href);return false;

jotvingis
Pranešimai: 30
Užsiregistravo: 2010 Geg 09 23:58
Palaikoma komanda: FK Sūduva

Re: Sūduvos sakalai

2014 Bal 15 22:04

FK Sūduva atributika

Šie metai Sūduvai prasidėjo kiek neįprastai, naujų vėjų buvo įpūsta daugelyje sričių, tačiau atributika prekiauti bent jau artimiausiu metu didesnių planų nebuvo. Todėl keletas Sūduvos sakalų pasitarę nusprendė, kad fanų klubui tai būtų nauja veikla. Atributika galėsime apsirūpinti patys ir pasiūlyti kitiems, o už ją gauti pinigai padės stiprinti mylimos komandos palaikymą. Tad kaip tarėme, taip padarėme..

Daugiau: http://www.suduvossakalai.lt/news.php?readmore=118

Žygutis
Pranešimai: 422
Užsiregistravo: 2014 Lie 17 12:56
Palaikoma komanda: Lietuvos rinktinė.
Miestas: Vilkaviškio raj.

Re: Sūduvos sakalai

2014 Rgp 07 11:13

Sudūvos Sakalai laukia kitos išvykos. Prisijunk ir tu! http://www.suduvossakalai.lt" onclick="window.open(this.href);return false;
:mrgreen: Laikas bėga, bet futbolas išlieka tas pats.

Grįžti į