Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Sukčiai, lažybininkai ir sutartos rungtynės

2017 Sau 06 11:35

Drausmės komiteto sprendimas neapgalvotas ar jie tai daro specialiai?
http://www.futbolas.lt/lt/naujiena/drau ... specialiai" onclick="window.open(this.href);return false;
Aurimas Budraitis

Lietuvos vaikų ir jaunių futbolo asociacijos (LVJFA) paskyra facebooke vakar pranešė apie tai, kad Alytaus SRC treneris Virginijus Sinkevičius už sukčiavimą nubaustas trijų mėnesių bausme. Pirma mintis – šiek tiek mažokai, bet vis tiek gerai. Gal kažkas susimąstys, gal kažkas taip nebedarys. Valio!

Tačiau tokia buvo tik pirmoji mintis. Antroji mintis – treneriai ir toliau sukčiaus tokiais pat mastais, kaip buvo sukčiaujama sovietų laikais. Padarytas precendentas yra siaubingas, nes ta trijų mėnesių bausmė bus atlikta.. dar neprasidėjus naujajam sezonui!

Kaip taip? Bandome išsivalyti nuo sukčių, nuo negarbingo žaidimo, nuo pergalių kabinetuose. Niekas nepavyksta. Panevėžiečiams pergalė čempionate atimta, Alytus realiai niekaip nenukentėjo, o dar ir treneris, nusprendęs elgtis nesąžiningai, gauna tik butaforinę baudą. Man tik viena įdomu: drausmės komitetas taip elgiasi sąmoningai, nepagalvojęs ar iš žioplumo?

Įdomu, ir tai, kaip elgsis LVJFA? Ji turi alternatyvą: palikti šį sprendimą ir sakyti, kad taip bus padaryta mažesnė žala arba skųsti šį sprendimą ir parodyti, kad jų darbas yra šiek tiek daugiau nei malimas liežuviu.

P.S.: asociacija, kur 5x5 vaikų čempionato tvarkaraščiai? Taip, tvarkaraščiai tų pirmenybių, kurios pagal pirminį planą turėjo startuoti gruodį! Ar vėl tempsite gumą tiek, kad finalus teks žaisti salėje, kai už salės sienų kaitins 30 laipsnių karštis?

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Sukčiai, lažybininkai ir sutartos rungtynės

2017 Sau 28 13:54

The Romanian Network – The Story of Dubious Friendly Matches
http://futbolgrad.com/romanian-network- ... y-matches/" onclick="window.open(this.href);return false;

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Sukčiai, lažybininkai ir sutartos rungtynės

2017 Vas 10 22:05

Latvių kalbos nemoku, tad negaliu patikrinti, bet turbūt rašoma kad latvių klubas galėjo specialiai pralaimėti Sūduvai?
http://sportacentrs.com/futbols/virslig ... s_izmeklet" onclick="window.open(this.href);return false;

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Sukčiai, lažybininkai ir sutartos rungtynės

2017 Vas 11 10:59

Latvių kalbos nemoku, tad negaliu patikrinti, bet turbūt rašoma kad latvių klubas galėjo specialiai pralaimėti Sūduvai?
http://sportacentrs.com/futbols/virslig ... s_izmeklet" onclick="window.open(this.href);return false;
Kalbama apie koeficientus per žemus ir panašias makles.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Sukčiai, lažybininkai ir sutartos rungtynės

2017 Vas 18 12:01

A.Budraitis. Skambutis „Šilui“ arba atsiradęs šansas KŽ
http://www.futbolas.lt/naujiena/400237/ ... -sansas-kz" onclick="window.open(this.href);return false;
2017.02.18 11:06 Aurimas Budraitis

Maždaug prieš mėnesį vieno nelabai malonaus pokalbio metu Kazlų Rūdos „Šilo“ puolėjui Ričardui Beniušiui parašiau, jog turbūt kad nereiks labai ilgai laukti to momento, kada futbolas.lt rašys apie galimai nesąžiningus jo atstovaujamos komandos darbelius aikštėje. Prisipažinsiu, kad tai rašydamas, neįsivaizdavau, jog tai įvyks taip greitai. Tame susirašinėjime R.Beniušis priminė (lygtai būčiau pamiršęs) skandalingą „Trakų“ pralaimėjimą Talino „Nomme Kalju“ komandai praėjusių metų Europos taurės atrankos turnyre. Šiuo atveju jis yra teisus tik dėl vieno – „Trakų“ pralaimėjimas buvo skandalingas, su keistais įvarčiais per trumpą laiką ir panašiai. Tačiau pagrindinis dalykas – „Trakai“ tuomet nepateko po jokiais Sportradarais ir tos rungtynės (kad ir kaip keistai skambėtų) nebuvo įtrauktos į įtartinų sąrašą. Šiuo atveju, ties „Šilo“ komandos pavadinimu kabo raudonas šauktukas, o žaidėjų veiksmai tyriami net ne lietuvių. Tiksliau tariant, ne tik lietuvių. Tiesa, atskirkime du dalykus: 1. Įtarimai – dar ne faktas; 2. Pasidžiaukime, kad tai įvyko dabar, o ne kokiame trečiajame naujojo sezono ture. Vos pasklidus negeram kvapui „Šilo“ klubas iškart išplatino pranešimą, kuriame žurnalistai raginami vengti dirbtinių sensacijų, nes „Šilas“ visada buvo ir yra už sąžiningo žaidimo principus. Ši vieta kelia du klausimus: 1. Kas anot klubo atstovų turi atsitikti, kad sensacija taptų nebedirbtinė? Ir 2. Ar tas žmogus, kuris rašė (arba prašė parašyti) šį tekstą supranta, kad ir be jo žinios gali būti žaidžiami nešvarūs žaidimai? Tas antrasis klausimas žymiai svarbesnis, nes fiktyvioms rungtynėms nereikia nei klubo savininko, nei direktoriaus, nei dažnu atveju trenerio leidimo. Dažnu atveju užtenka 4 – 5 žaidėjų, kurie padaro taip, kaip reikia. Tikra tiesa, kad tais atvejais likę 6 – 7 žaidėjai lieka kvailių vietoje; treneriai, užuot ruošę komandą kitoms rungtynėms, turi galvoti, kuris žaidėjas sąžiningas, o kuris – ne; vadovai išvis nesupranta, kodėl jų klubas nuolat puolamas, nes jis tikrai žinotų, jei kas būtų ne taip. Grįžtant prie šio konkretaus atvejo, net jei „nešvarių rungtynių“ faktas nebus įrodytas (o taip greičiausiai ir bus), A lyga bet kokiu atveju laimės. Arba šalindama „Šilą“ iš A lygos (Latvijos praktika) ir tokiu būdu suteikdama vietą 1000 kartų patikimesniam „Kauno Žalgiriui“, arba apsiribodama griežtu įspėjimu (realesnis variantas). Pirmuoju atveju, turėtumėm komandą, kuri sezonui pradėjo ruoštis sausio pradžioje, turi A lygos licenciją, todėl nebūtų „iškritusi iš medžio“. Antruoju atveju, net tie, kurie žaidžia nešvarius žaidimus, puikiai suvokia, kad yra po padidinamuoju stiklu, todėl ryžtis dar vienam (arba ne vienam) žygdarbiui, prireiks ne tik neeilinio pasitikėjimo savo jėgomis, bet ir visiškai atsiriboti nuo minties, kad tas žygdarbis gali būti paskutinis. Skaidrumas. Pagarba. Pasitikėjimas. Su „Šilu? Ar be jo?

Visą straipsnį galite rasti http://www.futbolas.lt/naujiena/400237/ ... -sansas-kz" onclick="window.open(this.href);return false;

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Sukčiai, lažybininkai ir sutartos rungtynės

2017 Vas 18 12:11

PRADĖTAS TYRIMAS DĖL KONTROLINIŲ RUNGTYNIŲ LATVIJOJE
http://lff.lt/news/2603/pradetas-tyrima ... latvijoje/" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Sąžiningo žaidimo skyrius gavo partnerių informaciją dėl galimų sąžiningo žaidimo principų pažeidimų Latvijoje vykusiose kontrolinėse rungtynėse.

Vasario 13 d. vykusiose „Žiemos taurės“ (Winter Cup) turnyro rungtynėse Rygos „Skonto“ manieže susitiko Rygos FS „Metta/LU“ ir Kazlų Rūdos „Šilas“. Pergalę rezultatu 3:1 iškovojo Latvijos klubas.
Varžybų organizatorius Latvijos futbolo „Virsliga“ informavo, jog dėl gautos informacijos atšaukiamos vasario 20 d. suplanuotos turnyro rungtynės tarp „Šilo“ ir „Jelgava“ klubų.
Artimiausiu metu LFF Tyrimų komitete bendradarbiaujant su Lietuvos futbolo klubų asociacija (LFKA) dėl minėtų rungtynių bus pradėtas tyrimas.
Turinčius naudingos informacijos dėl galimų nesąžiningų veiksmų šiose ar kitose rungtynėse LFF kviečia pranešti anonimiškai pasitikėjimo el. paštu [email protected] arba telefonu 8 698 26931.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Sukčiai, lažybininkai ir sutartos rungtynės

2017 Vas 21 10:50

Trumpai apie Latvijos federacijos sprendimą Babitei.

Mežeckis pareiškė, jog klubas gauna paskutinį įspėjimą, geltoną kortelę, tačiau aukščiausioje lygoje galės žaisti. Buvo pakviesti klubo vadovai, vyr. treneris, jiems pateikti faktai (iš partnerių), kurie, pasak Mežeckio, viską pasako. Taip pat buvo kartu žiūrima video. Panašu, šį kartą niekas nebus nubaustas (t.y. nei klubas, nei žaidėjai), bet, pasak jo, pasikartojus įvykiams bus imamasi griežčiausių priemonių.

Mežeckis: "Babīte saņēma pēdējo brīdinājumu"
http://sportacentrs.com/futbols/virslig ... babitei_iz" onclick="window.open(this.href);return false;

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Sukčiai, lažybininkai ir sutartos rungtynės

2017 Kov 03 16:17

LVJFA šį kartą parodė tvirtą poziciją ir apskundė DK sprendimą.

"Rungtynių protokolų klastojimo, tarpusavio susitarimų, varžybų nuostatų pažeidimo atvejai nebus toleruojami ir taikysime visas teisines priemones užkirsti tam kelią",- teigė D.Urniežius.
Sprendimas pakeistas - Alytaus "SRC" treneriui skirta 4 kartus griežtesnė bausmė

Visą straipsnį galite rasti http://www.futbolas.lt/naujiena/400350/ ... sne-bausme" onclick="window.open(this.href);return false;

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Sukčiai, lažybininkai ir sutartos rungtynės

2017 Kov 11 16:37

G.Jarmalavičius: „Esu švarus ir prieš Dievą, ir prieš šeimą“ LFF sprendimą planuoja skųsti
http://www.futbolas.lt/naujiena/400404/ ... ries-seima" onclick="window.open(this.href);return false;

Prieš tris dienas 61 – ąjį gimtadienį atšventęs treneris Gedeminas Jarmalavičius ta proga gavo „nuostabią“ dovaną – dvejų metų diskvalifikaciją nuo visų LFF rengiamų varžybų. Iki futbolas.lt skambučio treneris apie, kaip jis vadina, „autoritetingos“ komisijos sprendimą nieko nežinojo, o patį sprendimą jis planuoja skųsti.

„Niekas nepranešė. Labai įdomu. Aš turiu teisę skųstis, tą ir padarysiu. Turbūt reikės prabilti, tačiau ne „ant karštųjų“. Nenoriu prisikalbėti, bet daug kam tai bus įdomu“, - pokalbį penktadienio vėlų vakarą su futbolas.lt pradėjo dabar jau buvęs Kazlų Rūdos „Šilo“ treneris. Dar po valandos treneris perskambino ir perklausė, kada ši informacija pasiekė portalą, nes diskvalifikacija pradėta skaičiuoti ne nuo kovos 10 dienos (kai pasirodė pranešimas lff.lt, o nuo kovo 6 – osios).

„Jeigu mes gyvename teisinėje valstybėje, tai turbūt man registruotu laišku ar bent skambučiu turėjo būti pranešta apie priimtą sprendimą. Pagal protokolą, skųsti sprendimą aš turiu septynias dienas, tačiau realiai turiu tik pirmadienį. Ką tik kalbėjau su advokatu, tai abu priėjome nuomonės, kad situacija keista“, - sakė G.Jarmalavičius, dar kartą pridūręs, jog pasiduoti neketina.

Treneri, kaip pakomentuotumėte LFF sprendimą?
Ieškojo atpirkimo ožių ir surado. Atrodo, kad svarbesnių žmonių pastaruoju metu Lietuvoje nėra – tik aš ir Kildišienė. LFF sprendimas paremtas gandais. Aš buvau iškviestas į pokalbį, tačiau nieko neišgirdau. „Ant emocijų“ nenoriu prisikalbėti, bet tardymas buvo įdomus. Jie manęs net neklausė – viską varė į vienus vartus.

Kaip manote, kodėl tas atpirkimo ožys esate būtent jūs?
Tikrai negaliu nieko komentuoti. Bijau, kad neatsisuktų prieš mane. Yra žmonės, kurie žino įstatymus – jie ir kalbės. Gal LFF turi kažkokią ypatingą medžiagą, bet aš apie tai nesu informuotas. Man labiau nei juokinga. Kas supranta futbolą, iš šios situacijos irgi juokiasi. Tiesiog rado atpirkimo ožį ir tiek.

Ar galima teigti, kad išgirdęs informaciją apie diskvalifikaciją, patyrėte šoką?
Be abejo, taip.

Sakykite atvirai, jūs esate įsitikinęs, kad „Šilo“ komanda kaltinama be priežasties?
Žinoma, neįsitikinęs. Tokie kaltinimai staiga neatsiranda. Tačiau pažiūrėkite iš mano pusės – jei treneris pradės daryti nesąmones, vadovai jį labai greitai atleis.

Ar jums rungtynės su „Metta“ neatrodė įtartinos dar iki tol, kol jos nepateko į spaudos puslapius?
Tiesą sakant, apie tai net nepagalvojau. Tądien žaidėjai kėlėsi pusę penkių ryto, kai kas – pusę keturių. Galvojau, kad tos klaidos susijusios būtent su tuo. Apskritai, pirmas tų rungtynių kėlinys nebuvo blogas. Po pertraukos pakeičiau daug žaidėjų – kažkas buvo po ligos, kažkas po traumos. Kontrolinės rungtynės, todėl norėjau, kad pažaistų visi. Aišku, kai prasidėjo tyrimas, pradėjau galvoti, kodėl tas ten nenubėgo, kodėl anas nespėjo ir panašiai. Tačiau aš esu treneris ir mano tikslas – treniruoti komandą, o ne ją įtarinėti. Dabar visi kalba apie įspūdingą „Barcelonos“ pergalę Čempionų lygoje. Perkelkime tas rungtynes į A lygą, visi neabejotų, jog PSG jas pardavė. Futbolas ne visada klostosi taip, kaip žmonės prognozuoja.

Bet sutinkate, kad 150 tūkstančių eurų, kaip skelbia spauda, antrajame kėlinyje už daugiau nei tris įvarčius draugiškose rungtynėse šiaip sau niekas nestatytų?
Man tai buvo šokas.

Jūs tikrai skųsite LFF sprendimą?
Garantijos duoti negaliu. Visų pirma, turiu išsiaiškinti daug dalykų. Gali būti, kad nusispjausiu ir eisiu žvejoti, užuot kovojęs su vėjo malūnais. Pirma pasikalbėsiu su advokatu, išklausysiu, ką jis pasakys, kiek tai kainuos. Pasitarsiu su šeima. Šiandien galvoju, kad viso to nepaliksiu, tačiau.. kas truputį galvoja, visi viską žino. Reikėjo kažką paaukoti – paaukojo mane. Visuomeninė nuomonė labai lengvai formuojama, tad daugeliui aš esu blogietis. Paskaičiau straipsnius, tai ten aš ir „Kruoją“ treniravęs, ir panašiai.

Tačiau sutikite, kad jūsų biografijoje susitepusių klubų ne tiek ir mažai..
Neneigiu. Yra įdomių dalykų. Tačiau aš sugebėjau išsiaiškinti juos.

Bandėte apie tai kalbėtis su LFF? Apskritai, kreipėtės į juos?
O koks tikslas? Aš tik treneriukas. Aš per mažas žmogeliukais, kad kovočiau su tais tais galingais žmonėmis.

Kada sužinojote, kad „Šilo“ vadovai“ pasuoja?
Tokių kalbelių buvo. Vieną vakarą (šeštadienį) visi gavome žinutes, kad renkamės į paskutinį susirinkimą. Susirinkome, mums pranešė, o mes nesupratome nei kas įvyko, nei kas bus toliau.

Darykime prielaidą, kad teikiate apeliaciją ir jos metu LFF anuliuoja jūsų diskvalifikaciją. Jūs taptumėte nediskvalifikuotas, tačiau šleifo panaikinti turbūt nesugebėtume. Tikite, kad rastumėt darbą?
Sunku pasakyti. Atvirai pasakysiu tai, ką pasakiau ir komisijai. Per mano rankas perėjo labai daug žaidėjų. Suraskite nors vieną, kuris sakė, kad Jarmalavičius liepė kažką daryti. Rasite – aš pasiduodu. Tačiau to nebus. Aš su visais gerai sutariau ir mūsų santykiai liko tokie, kad buvę žaidėjai man iki šiol parašo, pasveikina su gimtadieniu ir pan. Man nebuvo pateikta jokių įrodymų. Tik sakė, kad situaciją aiškinsis „autoritetinga komisija“. Išsiaiškino. Įdomu, ką jie Čempionų lygos rungtynėse išsiaiškintų? Aš neneigiu, kad tie nešvarūs dalykai vyksta, tačiau aš esu švarus tiek prieš Dievą, tiek prieš šeimą.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Sukčiai, lažybininkai ir sutartos rungtynės

2017 Kov 11 17:11

Jarmalavičiui tik duok pašnekėti, akimirksniu dantis užkalbės :D

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Sukčiai, lažybininkai ir sutartos rungtynės

2017 Kov 13 11:49

Jis niekada nekaltas, tik tampa aplinkybių auka. :D

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Ne į temą

2017 Kov 14 22:33

«Купить» матч в Беларуси стоит в районе 10 тысяч долларов
14.03.2017, 7:50
https://charter97.org/ru/news/2017/3/14/243680/" onclick="window.open(this.href);return false;

Журналисты газеты «Прессбол» Сергей Азаркевич и Егор Бачило в свежем выпуске издания затронули тему договорных матчей в белорусском чемпионате.

- Снежный ком "договорняков", о которых стало известно, увеличился чуть ли не вдвое. Остается только гадать: есть ли такие, о которых мы не знаем, и сколько их всего? В любом случае очевидно одно: щупальца этого спрута проникли в белорусский футбол и орудуют там не первый год.

Схема проста. Из-за границы приезжает на белом коне опытный ухарь, который с помощью местных посредников плетет паутину, вовлекая в игру на ставках десятки спортсменов. Интересы болельщиков, "фэйр плей", спортивная борьба? Как оказалось, эти понятия присутствуют далеко не у всех. Наш чемпионат — что элита, что низшие дивизионы — превратился в доходное место для иностранных криминальных дельцов и нечистых на руку местных искателей легкой наживы.

Его игры даже имеют подпольный "прайс". Речь идет о серьезных суммах. "Купить" матч в Беларуси стоит в районе 10 тысяч долларов. Сколько стоить отмыться от всего этого — вопрос несколько иного порядка, - сообщили журналисты.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Sukčiai, lažybininkai ir sutartos rungtynės

2017 Bir 22 19:53

gerai kad Šilas nestartavo, būtų tas pats

''Babite'' dėl lažybų pašalinta iš Latvijos stipriausios lygos
Visą straipsnį galite rasti http://www.futbolas.lt/naujiena/401196/ ... sios-lygos" onclick="window.open(this.href);return false;

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Sukčiai, lažybininkai ir sutartos rungtynės

2017 Bir 23 12:26

Keturių dienų senumo. Čia pradžia. Minima ir "Sūduva". :roll:

Латвийский клуб опять подозревают в манипуляции результатом
rus.DELFI.lv | 19 апреля 2017, 13:52
http://rus.delfi.lv/news/sport/latvians ... d=48747059" onclick="window.open(this.href);return false;

Некоммерческая организация Federbet, работающая над обнаружением и предотвращением незаконной практики в индустрии ставок, зафиксировала очень подозрительные колебания коэффициентов в матче 4-го тура чемпионата Латвии по футболу между командами "Бабите/Динамо" и "Вентспилс".
Игра завершилась крупной победой "Вентспилса" (4:0), что не сильно удивляет, а вот колебания коэффициента на количество забитых голов скакало подозрительно — от 1,85 на "более 2,5 голов" до 1,25 на "более 2,75".

Новичок высшей латвийской лиги "Бабите" попал под подозрение еще зимой, когда в матче "Зимнего Кубка" сыграл подозрительный матч с литовской "Судувой", проиграв тогда со счетом 1:3. После этого эпизода ЛФФ вынесла "Бабите" предупреждение.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Sukčiai, lažybininkai ir sutartos rungtynės

2017 Bir 23 12:28

Vakar vakare pasirodęs straipsnis. Visur daug isterijos ir sumišimo. sirgaliai klausinėja, tai vėl 7 komandos liks? Vėl latviai bandys lietuviams kokią bendrą lygą siūlyti. :roll:

Из высшей футбольной лиги Латвии исключен "Бабите/Динамо"
http://rus.delfi.lv/news/sport/latvians ... d=48980967" onclick="window.open(this.href);return false;

Высшая лига чемпионата Латвии по футболу снова оказалась в урезанном виде практически на старте сезона. Дисциплинарная комиссия Латвийской федерации футбола (ЛФФ) приняла решение исключить клуб "Бабите/Динамо" из числа участников турнира.
Причина такого решения в следующем. ЛФФ сообщает, что в период с февраля до июня текущего года федерация получила из УЕФА от BFDS (Система выявления мошенничества при игре на тотализаторе — Betting Fraud Detection System) и Sportradar Integrity Services (сервис, занимающийся сбором и анализом данных в различных видах спорта) шесть оповещений о матчах с участием "Бабите/Динамо", в которых со стороны латвийской команды зафиксированы действия, так или иначе, связанные с манипуляцией результата с целью извлечения выгоды.

Первый случай имел место 9 февраля этого года во время Зимнего Кубка Высшей лиги, когда "Бабите" встречалось с литовской "Судувой". Тогда латвийский клуб оперативно был исключен из числа участников турнира и строго предупрежден.

Несмотря на это, следующие сигналы из УЕФА поступили еще на четыре матча национального чемпионата: 15.04.2017 "Бабите/Динамо" — "Вентспилс", 29.04.2017 "Бабите/Динамо" — "Метта/ЛУ", 20.05.2017 РФШ — "Бабите/Динамо", 10.06.2017 РФШ — "Бабите/Динамо"; а также на контрольную игру с участием "Бабите" и словацкого клуба "Ружомберок" от 07.04.2017.

В связи с исключением "Бабите/Динамо" из числа участников чемпионата страны, все результаты команды в предыдущих 12 турах будут аннулированы. Больше всех от этого выиграют лидер турнира юрмальский "Спартак" и РФШ (Рига), у которых "Бабите/Динамо" сумело отобрать по два очка (в остальных десяти матчах команда терпела поражения). Кроме того, аннулированы будут и результаты дублеров "Бабите" в турнире дублирующих составов команд высшей лиги.

Теперь "Бабите/Динамо" придется начинать восхождение в иерархии латвийского футбола с низшей второй лиги национального чемпионата (есть еще первая и высшая) и только со следующего года.

В 2015 году из чемпионата страны по этой же причине был исключен клуб "Гулбене" (успел сыграть только восемь туров). Ранее в 2009 году такая же участь постигла даугавпилсский "Динабург".

Grįžti į