...

Re: Sukčiai, lažybininkai ir sutartos rungtynės

2015 Spa 31 10:33

Absurdo teatras: pašalintas „Klaipėdos granitas“ penktadienį Vilniuje žais A lygos rungtynes

Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/sportas/futbolas/ab ... d=69438498" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: Sukčiai, lažybininkai ir sutartos rungtynės

2015 Lap 02 10:44

Kai kas paskambino Romui P.
Pasikalbėjom apie esamą situaciją Lietuvos futbole su Granito diskvalifikacijos įtaka Atlanto ir Sūduvos santykiams ir jis man paaiškino, kad TAŠKŲ ANULIAVIMAS IŠMETUS KOMANDĄ YRA PRINCIPINĖ UEFA NUOSTATA.

...

Re: Sukčiai, lažybininkai ir sutartos rungtynės

2015 Lap 13 13:30

Apeliacinis komitetas paskelbė sprendimą dėl "Klaipėdos granito"
http://www.lff.lt/lt/article/apeliacini ... os_granito" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Apeliacinis komitetas paliko galioti LFF Drausmės komiteto (DK) sprendimą už garbingo žaidimo principų pažeidimus pašalinti „Klaipėdos granitą" iš Lietuvos „SMScredit.lt A lygos" čempionato. Nutarimą dėl rezultatų galiojimo priims LFF Vykdomasis komitetas.

Apeliacinis komitetas, kurio narių daugumą sudaro LFF struktūroje nedalyvaujantys nepriklausomi teisininkai, nagrinėjo „Klaipėdos granito" pateiktus apeliacinius skundus dėl dviejų LFF DK sprendimų.

2015 m. spalio 2 d. sprendimu LFF DK už LFF Drausmės kodekso 44 straipsnio (Neteisėtos įtakos darymas ir sutartų rungtynių draudimas) pažeidimus diskvalifikavo „Klaipėdos granito" žaidėjus Roką Borusą, Egorą Potapovą, Roką Urbelį (po 10 rungtynių), Dmitrijų Šiškiną ir Titą Vitukyną (po 2 rungtynes) bei skyrė 9 tūkstančių eurų baudą klubui dėl garbingo žaidimo principo pažeidimų birželio 30 d. rungtynėse tarp Kauno „Spyrio" ir „Klaipėdos granito".

Spalio 29 d. LFF DK vėl svarstė „Klaipėdos granito" pažeidimus spalio 4 d. rungtynėse tarp „Klaipėdos granito" ir Klaipėdos „Atlanto". Remdamasis LFF Drausmės kodekso 44 str., LFF DK nutarė pašalinti „Klaipėdos granito" klubą iš Lietuvos čempionato bei skirti 12 tūkstančių eurų baudą, taip pat diskvalifikuoti klubo žaidėjus D. Šiškiną (6 mėnesiams), E. Potapovą, Roką Borusą (abu 1 metams), Tadą Norbutą ir Tamerlaną Kozubajevą (po 3 mėnesius).

Spalio 30 d. „Klaipėdos granitas" apskundė LFF DK sprendimus LFF Apeliaciniam komitetui. Jis išnagrinėjęs klubo skundus patenkino tik iš dalies - panaikino spalio 29 d. skirtą 12 tūkstančių eurų piniginę baudą bei diskvalifikacijas R. Urbeliui ir T. Norbutui.

Sprendimai dėl „Klaipėdos granito" pašalinimo iš Lietuvos „SMScredit.lt A lygos" čempionato bei kitų žaidėjų diskvalifikacijos liko galioti.

Nutarimas dėl LFF varžybų nuostatų 96 str. taikymo (pašalintos komandos rezultatų galiojimo) nėra Apeliacinio komiteto kompetencijoje. Todėl šiandien šis klausimas bus svarstomas LFF Vykdomojo komiteto posėdyje.

mafia7
Pranešimai: 7309
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: Sukčiai, lažybininkai ir sutartos rungtynės

2015 Lap 13 14:38

Tai, kaip supratau, Granitas pašalintas

...

Re: Sukčiai, lažybininkai ir sutartos rungtynės

2015 Lap 13 14:53

Šliužai pripažinti kaltais, žaidėjai suspenduoti, klubas šalinamas, bet Gedeminas nekaltas, KG vadukai ir dalininkai nekalti.. absurdas..

Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Sukčiai, lažybininkai ir sutartos rungtynės

2016 Lie 01 16:04

LFF sveikina priimtas įstatymų pataisas dėl sukčiavimo sporte kriminalizavimo
http://www.lff.lt/lt/article/lff_sveiki ... nalizavimo" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos futbolo federacija sveikina sporto bendruomenę Lietuvos Respublikos (LR) Seimui priėmus ilgai lauktas įstatymų pataisas kriminalizuojant manipuliavimą rezultatais sporte.

LR Seimo nariai balsavimu šiandien pritarė Kriminalinės žvalgybos įstatymo, Baudžiamojo kodekso bei Kūno kultūros ir sporto įstatymo straipsnių pakeitimams ir papildymams, kuriais įtvirtintos manipuliavimo rezultatais sporte sąvokas, numatė konkrečią baudžiamąją atsakomybę bei žvalgybinio tyrimo galimybes.

Toks reglamentavimas atitinka Europos Parlamento priimtos rezoliucijos rekomendacijas, nes pagal tarptautinę praktiką teisėsauga gali veikti efektyviau, kai baudžiamajame kodekse įtvirtinamos specialios normos, kurios numato atsakomybę už neteisėtą įtakos darymą sporto rezultatams.

„Tai svarbi naujiena visoms sporto šakoms. Šių pataisų priėmimas buvo viena iš LFF siekiamybių per pastaruosius kelerius metus kovojant prieš nesąžiningus susitarimus sporte. Bėgant laikui pavyko įtikinti visus suinteresuotus dalyvius ir dirbdami kartu pasiekėme užsibrėžtą tikslą", - sakė LFF prezidentas Edvinas Eimontas.

Lietuvos futbolo federacija futbolo bendruomenės vardu dėkoja visiems prisidėjusiems prie įstatymų projektų įgyvendinimo, o ypač siūlymus teikusiams LR Seimo nariams Jurui Poželai, Valdui Vasiliauskui bei Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkui Juliui Sabatauskui.

„Tikimės, kad papildyta įstatyminė bazė bus naudinga teisėsaugos pareigūnams užkardyti su sukčiavimu sporte susijusią nusikalstamą veiklą. Tačiau norėčiau atkreipti dėmesį, kad tai tik vienas žingsnis į priekį šioje nelengvoje kovoje. Turime toliau sunkiai dirbti išgyvendinant nesąžiningo žaidimo reiškinį. LFF tęs prevencinę bei šviečiamąją veiklą, o jei prireiks - imsis griežtų drausminių sankcijų. Kviečiame sporto bendruomenę nebūti abejingai ir pranešti apie galimus nesąžiningus veiksmus, jei tokių būtų", - teigė E. Eimontas.

http://www.krepsinis.net/naujiena/lazyb ... sme/263780" onclick="window.open(this.href);return false;
Seimas priėmė, kad sportininkams, kurie dalyvaus lažybose, grės piniginės baudos, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki keturių metų.

Asmuo (taip pat ir juridinis asmuo), kuris padarė minėtą veiką, atleidžiamas nuo baudžiamosios atsakomybės, jeigu jis iki jo pripažinimo įtariamuoju savanoriškai apie tai pranešė teisėsaugos institucijai, suteikė svarbios informacijos ir aktyviai bendradarbiavimo išaiškinant šią nusikalstamą veiką.

Įstatymo pataisos įsigalioja 2017 m. sausio 1 d.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Sukčiai, lažybininkai ir sutartos rungtynės

2016 Lie 01 16:21

Atgaline data įstatymas negalios, tai sukčiai 2016 metus galės ramiai užbaigti.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Ne į temą

2016 Lie 05 00:40

Minimas kažkoks lietuvis sutartose rungtynėse Bielorosijoje:

Маски-шоу» в белорусском футболе
https://charter97.org/ru/news/2016/7/4/211915/" onclick="window.open(this.href);return false;

Prieita iki tokių kadrų:
Paveikslėlis

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Ne į temą

2016 Lie 05 12:46

čia lietuviškai:

Sutartų baltarusiškų rungtynių istorijoje - lietuviškas pėdsakas
http://www.futbolas.lt/lt/naujiena/suta ... s-pedsakas" onclick="window.open(this.href);return false;

Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Sukčiai, lažybininkai ir sutartos rungtynės

2016 Lie 17 23:50

Prielaidos šalyje visažinių, fantazuotojų, kenkėjų ir debilų
http://www.futbolas.lt/lt/naujiena/prie ... -ir-debilu" onclick="window.open(this.href);return false;

Labai smagus Budraičio tekstas, ypatingai tos vietos apie stebimų rungtynių ypatumus.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Sukčiai, lažybininkai ir sutartos rungtynės

2016 Spa 18 11:46

- Kokie dar įrodymai? bet kuris sveiko proto žmogus, nesusipykęs su logika ir protu sakytų, kad 2-0 laimės Lietuva, gal 1-0. O tokių, kurie spangtų, kad bus lygu arba Malta laimės vienetai. Neaišku, ko siekia šitas veikėjas. Manęs neįtikina, kad rinktinės lygmeniu fiksinta. Pats ant savo rinktinės meta šešėlį? Tegul ieškosi..
2016 m. spalio 18 d. 10:48
Lietuvių pergalę temdo lažybų šešėlis
http://www.sportas.info/naujienos/34624 ... selis.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Maltos futbolo vadovas teigia turįs įrodymų, kad besilažinę dėl rungtynių Vilniuje rezultato žmonės žinojo, kad lietuviai laimės ne mažiau dviem įvarčiais

Anot užsienio spaudos, Maltos futbolo federacijos prezidentas Darmaninas Demajo teigia, kad yra daugybė įrodymų, kad praėjusios savaitės pasaulio pirmenybių atrankos rungtynėms Vilniuje tarp Lietuvos ir Maltos rinktinių buvo įtartinių statymų lažybų kontorose. Lietuviai per tas rungtynes įveikė maltiečius 2:0.

Maltos futbolo asociacijos lažybų stebėsenos partnerių ataskaita pristatė šio susitikimo statymų modelį.

"Atasakaita teigia, kad besilažinę žmonės turėjo žinių, jog Malta pralaimės mažiausiai dviem įvarčiais", - kalbėjo Maltos futbolo vadovas per pirmadienio spaudos konferenciją.

Abu įvarčius lietuviai įmušė per paskutiniąsias 15 minučių.

D. Demajo teigė, kad įtartini statymai buvo užregistruoti prieš 20 minučių prieš rungtynių pabaigą. Jis tikino, kad Maltos futbolo federacija ieško daugiau įkalčių, bet kokių - nedetalizavo.

Maltos laikraštis "The Times" atskleidė, kad rungtynėms paskirtas FIFA komisaras prieš prasidendant mačui lankėsi Maltos rinktinės rūbinėje ir įspėjo futbolininkus, kad jų žaidimas bus įdėmiai stebimas, kadangi jis įvardytas, kaip padidintos rizikos dėl galimo manipuliavimo rezultatu.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Sukčiai, lažybininkai ir sutartos rungtynės

2016 Spa 18 12:29

- Straipsnis buvo papildytas LFF pezidento Edvino Eimonto komentaru.
http://www.sportas.info/naujienos/34624 ... selis.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Edvinas Eimontas sako, kad šiuo atveju LFF lažybų stebėsenos partneriai mačo neanalizavo, nes tai esantis turnyro organizatorės Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) reikalas.

Tik šiandien iš žiniasklaidos sužinojęs apie ką kalbama, LFF vadovas turėjo ir priekaištų FIFA: "O man labiausiai skaudu, kad mes nieko nežinojome iki šiandien. Kadangi už šias rungtynes atsakinga FIFA, jie patys tai pamatė ir jie patys tai nutylėjo. Dabar mes jų užklausėme: kodel taip yra, kas čia taip sprendžia ir kaip čia taip atsitiko, kad federacijos apie tai nežino? Sužino iš žinisaklaidos. Ir kaip padaryti, kad ateityje tokią informaciją žinotų ir federacijų sąžiningo žaidimo pareigūnai ir federacijų vadovai?"

Maltos futbolo federacijos vadovo kaltinimai LFF vadovui nesukėlė jokio įtarimo Lietuvos futbolininkais.

"Kiek aš permečiau situaciją, paskaitęs žinisklaidą, tai yra viskas iš Maltos pusės ir skirta Maltai", - kalbėjo E. Eimontas.

Dėl manipuliavimo rezultatu visada įprasta kaltinti pralaimėjusią komandą.

Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Sukčiai, lažybininkai ir sutartos rungtynės

2016 Lap 08 12:29

Kaip LFF su korupcija kovojo...
Sankcijos "Kražantei" ir jos žaidėjams už nesąžiningą žaidimą
http://lff.lt/news/1359/sankcijos-kraza ... a-zaidima/" onclick="window.open(this.href);return false;

Už sąžiningo žaidimo principų pažeidimus antrajame pagal pajėgumą divizione žaidusiems Kelmės „Kražantės“ žaidėjams skirtos diskvalifikacijos, o klubui – 3 tūkst. eurų bauda.
Sankcijas „Kražantei“ ir šios komandos nariams patvirtino Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Apeliacinis komitetas, kuris svarstė klubo apeliacinį skundą.

LFF Drausmės komitetas pagal LFF Drausmės kodekso 44 str. 5 dalį diskvalifikavo (po 4 rungtynes) „Kražantės“ žaidėjus Deivydą Lunskį, Kornelijų Petrauską, Tomą Miliauską, Justą Petravičių, Elviną Indrišiūną ir Remigijų Čeilutką, o pagal Drausmės kodekso 44 str. 7 dalį klubui skyrė 3000 eurų baudą.

Drausmės komitetas rėmėsi LFF Tyrimų komiteto išvadomis pagal atliktą analizę bei stebėsenos partnerių informaciją dėl nesąžiningo žaidimo 2016 m. rugsėjo 11 d. vykusiose Pirmos lygos rungtynėse tarp „Kražantės“ ir „Palangos“. Nustatyta, jog minėti žaidėjai galėjo padaryti Drausmės kodekso 44 str. 1 dalyje numatytą pažeidimą (žalingas rungtynių sąžiningumui ar eigai elgesys, sporto etikos principų pažeidimas).

Apeliacinis komitetas (AK) gavo klubo skundą. Nagrinėjant jį pažymėta, jog klubui tenka atsakomybė už žaidėjams skirtas sankcijas. Jos nebuvo apskųstos pagal esančią tvarką ir terminus ir įsiteisėjo.

Taip pat, Apeliacinio komiteto nuomone klubui bauda skirta pagrįstai pagal esančias drausmines taisykles ir nėra neproporcingai didelė. Todėl apeliacija nebuvo patenkinta ir klubui skirta bauda palikta galioti.

Šis sprendimas per 30 dienų nuo jo įteikimo gali būti skundžiamas Tarptautiniam sporto arbitražo teismui.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Sukčiai, lažybininkai ir sutartos rungtynės

2016 Gru 02 16:59

Išnagrinėjus bylą, Alytaus SRC U-16 komandai skirti penki techniniai pralaimėjimai
http://www.futbolas.lt/lt/naujiena/isna ... laimejimai" onclick="window.open(this.href);return false;

2016 m. gruodžio 1 d. LFF Drausmės komitetas išnagrinėjo bylą dėl Alytaus SRC U-16 komandos žaidėjo Martyno Gargaso diskvalifikacijos.

LFF Drausmės komiteto sprendimu Nr. 59, Alytaus SRC komandai buvo įskaityti pralaimėjimai rezultatu 0:3, tose rungtynėse, kuriose rungtyniavo diskvalifikuotas M.Gargasas. Tuo pačiu LFF DK sprendimu žaidėjo M.Gargaso diskvalifikacija yra pratęsiama vienerioms rungtynėms, perkeliant ją į ateinantį sezoną.

Istorija prasidėjo nuo to, kad Alytaus klubo futbolininkas rungtynėse su Marijampolės komanda gavo raudoną kortelę ir buvo diskvalifikuotas, tačiau nepaisant to, jau kito turo rungtynėse su Mažeikių komanda, žaidė prisidengęs kito komandos nario 15 numeriu pažymėtais marškinėliais.

Kadangi prievolė praleisti rungtynes buvo neįvykdyta, futbolininkas automatiškai privalėjo praleisti ir tolimesnes rungtynes, tačiau to nedarė. Viską išnagrinėjus, paaiškėjo, kad futbolininkas neleistina dalyvavo rungtynėse su Mažeikių "Atmosferos", Palangos SC, FM Tauro-Kauno Žalgirio, Panevėžio FA ir FA Žalgiriečio komandomis. Visose rungtynėse Alytaus klubui įskaityti techniniai pralaimėjimai rezultatu 0:3.

Čempionais šioje amžiaus grupėje tapo FA "Žalgirietis", antroje vietoje liko Panevėžio komanda, o trečią vietą užėmė Marijampolės futbolininkai.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Sukčiai, lažybininkai ir sutartos rungtynės

2017 Sau 04 14:16

Sukčiavusiam treneriui – trijų mėnesių bausmė
http://www.futbolas.lt/lt/naujiena/sukc ... siu-bausme" onclick="window.open(this.href);return false;

Skandalingai pasibaigęs Lietuvos jaunimo čempionatas, kuriame Alytaus komandai įskaityti penki pralaimėjimai, turėjo ir daugiau pasėkmių. Alytaus SRC treneris Virginijus Sinkevičius diskvalifikuojamas trims mėnesiams nuo dalyvavimo visose oficialiose LFF ar jos narių organizuojamose varžybose.

Bausmė pritaikyta V.Sinkevičiui už sąmoningus veiksmus elgtis nesąžiningai.

LFF DK sprendimas ne vėliau kaip per septynias dienas nuo jo įteikimo dienos gali būti skundžiamas LFF Apeliaciniam komitetui.

Grįžti į