...

Re: Tauragės Vytauto stadionas

2014 Rgs 09 12:17

Vejos priežiūros kokybė tik gerės
Karolina STAŽYTĖ | [email protected]
2014-09-09

- Šiandien vejos būklė pakankamai gera – tik kur ne kur reikia paberti sėklų papildomai.


Praėjusią savaitę Vytauto stadione apsilankęs Tauragės rajono meras Pranas Petrošius pasidžiaugė sužaliavusia sportine veja. Ilgai nesulaukusi tinkamo valdžios atstovų dėmesio, nederamai prižiūrėta, šiandien žolė – tarsi žalias, futbolui žaisti skirtas kilimas.

Tačiau lemiamas momentas „būti ar nebūti“ dar tik artėja. Svarbu, kaip naujajai vejai pavyks peržiemoti ir kaip toliau ji bus pjaunama, tręšiama bei laistoma. Po apsilankymo stadione pakalbintas P.Petrošius teigė, jog tuo jau imta rūpintis. Dar šį mėnesį ruošiamasi įsigyti specialų aparatą, palengvinsiantį vejos priežiūrą.

– Viena Klaipėdos įmonė įsigijo priežiūrai skirtą aparatą už 40 tūkst. Lt. Ketino važinėti po Lietuvą ir teikti profesionalią vejos pjovimo paslaugą. Deja, verslo planai pasikeitė, ir aparatas dabar parduodamas. Kainuoja jis beveik triskart mažiau – apie 17 tūkst. Lt. Mažai naudotas. Negalime delsti. Turime įsigyti. Tad artimiausiame Tauragės rajono savivaldybės tarybos posėdyje, kuris turėtų būti šaukiamas rugsėjo 24 d., siūlysiu tarybos nariams pritarti šiam pirkimui. Patikėkite, džiaugiasi mano širdis, kai matau tokią stadiono veją. Reikia ją tokią ir išlaikyti, – teigė meras.

Merui pritarė ir stadiono priežiūra besirūpinančio Sporto centro vedėjas Gediminas Sakalauskas. Pasak jo, šiandien veja nėra ideali, bet jos būklė – labai gera. Norint tokią išlaikyti naujasis aparatas būtinas.

– Ši pjovimo mašina turi ne horizontalius, bet būgninius peilius, skirtus pjauti būtent vejoms. Penki peiliai guldo žolę juostomis taip, kaip matome geriausiuose pasaulio futbolo stadionuose (viena juosta šviesesnė, kita – tamsesnė). Pjovimo plotis – 2,8 metro. Iš paskos važiuoja volai. Tad nauda dviguba. Tokį aparatą siūlė įsigyti ir latviai, bet kaina buvo didesnė – 25 tūkst. Lt. Vytauto stadioną įrenginėjusių subrangovų „Tik vejos“ aparatas mums atsieitų apie 16 tūkst. Lt, – paaiškino G.Sakalauskas.

Anot jo, kaip veja peržiemos, priklausys nuo to, pirma pasnigs ar pašals. Jei pirma pašaltų, viskas, G.Sakalausko teigimu, būtų gerai. Bet jei nutiks atvirkščiai, neaišku, kaip žolė tai atlaikys.

Šalia stadiono, kitoje tribūnų pusėje, baigiama įrengti ir papildoma treniruočių aikštelė, tad apkrovos naujoji veja kitais metais neturėtų pajusti.

...

Re: Tauragės Vytauto stadionas

2014 Rgs 09 12:22

Karolina STAŽYTĖ nufotkino žolytę Vytauto stadione Tauragėjė.

Paveikslėlis

...

Re: Tauragės Vytauto stadionas

2015 Geg 28 10:45

Štai taip atrodė Vytauto stadiono veja vakar:
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 763&type=1" onclick="window.open(this.href);return false;

Paveikslėlis
Paveikslėlis
čia geras:
Paveikslėlis

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: Tauragės Vytauto stadionas

2015 Rgp 10 19:18

Vytauto stadionas vis dar be futbolo
http://kurjeris.lt/Taurages-krastas/Kra ... be-futbolo" onclick="window.open(this.href);return false;

Jau treti metai, kai dėl prastos aikštės kokybės Vytauto stadione nevyksta futbolo rungtynės. Ir nors pernai buvo pasitelkti specialistai, o iš naujo pasėtą žolę dieną naktį lyg savą ėmė sergėti ir prižiūrėti Tauragės sporto centro darbuotojai, šiemet rezultatas toks pat. Tai pelėsis, tai išplikę plotai... Susidaro įspūdis, kad pati gamta Tauragėje nusiteikė prieš futbolą.
Pernai „Tauragės kurjerio“ kalbintas Sporto centro vedėjas Gediminas Sakalauskas labiausiai baiminosi artėjančios žiemos: ar jaunai žolei pavyks saugiai peržiemoti. Šių metų pavasarį paaiškėjo, kad šaltasis laikotarpis paliko savų pėdsakų – pelėsį. Šiuo metu jis išnaikintas, kovojama su padariniais.

– Žolytė įgauna pagreitį: auga, veši. Reikia daugiau indėlio. Pjauti, tręšti. Iš geradarių net gavome papildomų sėklų. Šiuo metu naikiname piktžoles. Pernai akis badę rudi plotai baigia užsitraukti. O po žiemos jau buvau išsigandęs, kad visas darbas velniop nuėjo, – dabartinę vejos būklę apibūdino G.Sakalauskas.

Vis dėlto futbolininkai ant atsigaunančios žolės šiemet dar neužlipo. Vargu, ar ir užlips.

– Tikėjomės šio sezono antrojo rato mačus jau žaisti Vytauto stadione. Pavasarį Lietuvos futbolo federacijos Licencijavimo skyriaus atstovas buvo atvykęs apžiūrėti vejos. Stadiono darbuotojai tuomet prasitarė, kad galėsime ant jos užlipti vasaros antroje pusėje, tačiau pažadai liko pažadais. Žolė nėra pasiruošusi mūsų priimti, o ir reikalavimo iš LFF, kad ant jos privalome žaisti, nėra. Nieko tokio, puikiai galime rungtyniauti ir ant dirbtinės dangos aikštės. Lietuvos I lygoje tai leidžiama, – paklaustas, ar LFF neverčia „Tauro“ rungtyniauti Vytauto stadione, atsakė laikinai einantis klubo direktoriaus pareigas Gerardas Šetkus.

Kad gegužę veją apžiūrėjo LFF atstovas, patikino ir G.Sakalauskas. Pasak jo, nei Šilalėje, nei Jurbarke ar Telšiuose rungtynės nevyksta. Saugomos jaunos vejos. Tad kodėl, Sporto centro vedėjo teigimu, turėtų kentėti Vytauto stadiono žolė?

– Norime ją sutvirtinti. Ji tik atsigauna. Jei leisim šiandien ant jos lipti, viskas nueis velniop. Šaknys dar nėra sutvirtėjusios. Tad nutarėme šiemet paauginti, o kitais metais gali daryti, ką nori, – reziumavo G.Sakalauskas.

Paklaustas, ar vejos priežiūrai pinigų pakanka, Sporto centro vedėjas patikino, kad didžiosios investicijos jau padarytos, skiriamų lėšų užtenka. Kiek reikia, tiek investuojama.

– Priežiūros klausimais esame visiškai pasiruošę. Dabar jau ne nuo mūsų, o nuo motulės gamtos viskas priklauso, – patikino G.Sakalauskas.

Problemų kilo ir dėl šalia įrengiamos treniruočių aikštės. Projektuotojai gerai neapgalvojo šilumos trasos tiesimo klausimo. Šiuo metu padėtis kontroliuojama. Keičiamas projektas.

nomeda
Pranešimai: 1
Užsiregistravo: 2016 Kov 21 14:00

Re: Tauragės Vytauto stadionas

2016 Kov 21 14:08

Kaip ir viskas, kas susiję su stadionų ir panašių vietų statyba, Lietuvoje vyksta ilgai ir uždelstai. Tas pats ir su Tauragės futbolo stadionu. Na kad žolė užžėlė tai gerai, bet įdomu kaip toliau bus su statinių priežiūra?

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Tauragės Vytauto stadionas

2021 Lap 30 10:40

Išpuoselėtas Tauragės stadionas Lietuvai nereikalingas
https://kurjeris.lt/aktualijos/ispuosel ... ikalingas/

Jei Tauragės sporto centras ras rangovą, dar šiemet Vytauto stadione turėtų būti įrengta vejos laistymo sistema. Jai iš savivaldybės biudžeto planuojama atseikėti 32 000 eurų. Prieš dešimt metų atidarytas renovuotas Vytauto stadionas iki šiol laikomas vienu iš trijų geriausių visoje Lietuvoje, bet oficialios Lietuvos komandų rungtynės jame nevyksta. Sporto centro direktorius mano, kad Lietuvos futbolo federacijos atstovai „laiko pyktį“.

Po savaitės baigiasi Tauragės sporto centro skelbtas viešųjų pirkimų konkursas Vytauto stadiono futbolo aikštės vejos laistymo sistemos įrengimo darbams atlikti. Numatyta darbų suma – 32 000 Eur. Pasak Sporto centro direktoriaus Gedimino Sakalausko, pinigų turi užtekti. Ne tik specialistai, bet ir jis pats įvertino darbų apimtį bei kainą.

– Esu su tuo susidūręs, domiuosi, kiek kainuoja medžiagos, kiek kainuoja įrengimas ir šios sumos turi pakakti. Numatyta, kad laimėjusi įmonė darbus turi atlikti per 45 dienas, tai, mano skaičiavimu, jei neužšals, juos padaryti galima ir per keletą savaičių. Kita vertus, kokios čia pas mus tos žiemos, – svarstė G.Sakalauskas.

Problemos su stadiono veja prasidėjo prieš dešimtmetį. Rekonstravus stadioną, pirminę žolę supūdė dar neatvežtą, vėliau užsėta žolė iššalo. Dabar stadiono veja puikiai prižiūrėta ir atsigavusi, bet išlaikyti ją tokią per vasarą reikia milžiniškų pastangų.

– Užsėjome ypač aukštos kokybės žolę, ji dygdama susipina lyg į tinklą: aeruojame, tręšiame, pjauname ir, žinoma, laistome patys, rankomis. Laistymo sistemos nebuvo visiškai nuo 2011 metų. Kai buvo rekonstruojamas stadionas, laistymo sistema buvo suplanuota, bet tuometinė valdžia jos atsisakė. Dešimt metų vargome. Turėjome susipirkę tokias šlangas, turėjome siurblį, sunkus darbas buvo. Reikėdavo laistyti vakarais, po darbo, net naktimis. Esu ir pats laistęs ne tik kolegos, tikiuosi, kad įrengus sistemą, visos problemos išsispręs, – sakė Sporto centro vadovas.

Paklaustas, ar išpuoselėtame stadione vyksta futbolo varžybos, G.Sakalauskas nevyniojo žodžių į vatą – Tauragės stadionas vienas geriausių Lietuvoje, bet Lietuvos futbolo federacija (LFF) jokių oficialių varžybų jame nerengia.

– Lietuvos futbolo federacija apeina mūsų stadioną. Jei vyktų federacijos varžybos, galėtume ir užsidirbti. Aš pats ne kartą kreipiausi raštu į federaciją prašydamas organizuoti čia LFF taurės varžybas, tikėjausi, kad šiemet situacija pasikeis, bet jos spalio 23-ąją vyks Šiauliuose, o ne pas mus, – sakė pašnekovas ir užtikrino, kad Vytauto stadionas atitinka visus FIFA reikalavimus, jame gali žaisti bet kokios komandos.

Vytauto stadiono tribūnose telpa 2900 žiūrovų, bet per dešimtmetį užpildytų tribūnų taip ir nebuvo. Daugiausia žmonių į stadioną atėjo 2011 metais pažiūrėti iškart po atidarymo vykusių varžybų. Tuomet tribūnose buvo 1500 svečių.

– Stadionas ne tuščias. Jame treniruojasi Sporto centro vaikų grupės, žaidžia veteranai, Lietuvos moterų futbolo asociacijos pirmoje lygoje žaidžiančios merginos taip pat treniruojasi ir žaidžia šiame stadione, – užtikrino G.Sakalauskas.

Pasak Sporto centro direktoriaus, pinigai vejos laistymo įrangai bus skirti iš savivaldybės biudžeto. 15 000 Eur Sporto centras jau gavo, tikisi sulaukti ir trūkstamos sumos.

„Tauragės kurjeris“ susisiekė su LFF oficialiai nurodytu telefonu. Paprašius pasikalbėti su LFF prezidentu Tomu Danilevičiumi, buvo duotas atstovės spaudai Agnės Rudytės telefonas, bet prisiskambinti jai nepavyko.

karys
Pranešimai: 9151
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Tauragės Vytauto stadionas

2021 Gru 04 15:19

Kažkokie kvaili nususkundimai, klubas būtų ir vyktų, ar labai čia jiems, kas pasikeiatų nuo taurės finalo ir poros užkių rungtynių...

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Tauragės Vytauto stadionas

2021 Gru 04 16:35

man čia kažkaip nesiriša, ar tikrai Tauragės stadionas yra Top-3 Lietuvoje? :roll:

karys
Pranešimai: 9151
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Tauragės Vytauto stadionas

2021 Gru 04 16:49

man čia kažkaip nesiriša, ar tikrai Tauragės stadionas yra Top-3 Lietuvoje? :roll:
Kol nieks nežaidžia, o kiti ištrypti, gal ir yra :)

šiaip
Pranešimai: 3829
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 17:49

Re: Tauragės Vytauto stadionas

2021 Gru 04 18:10

man čia kažkaip nesiriša, ar tikrai Tauragės stadionas yra Top-3 Lietuvoje? :roll:
kai trejetukas yra tik kalbančiojo galvoje, tai jame gali būti bet kas :)

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Tauragės Vytauto stadionas

2023 Lie 15 11:37

Teniso kortai yra, bet patekti į juos neįmanoma
https://kurjeris.lt/naujienos/teniso-ko ... neimanoma/

„Tauragės kurjeris“ susisiekė su Tauragės sporto centro direktoriumi Gediminu Sakalausku. Būtent Sporto centro žinioje yra Vytauto stadionas.

Tačiau įstaigos vadovas patikino, kad stadione esantys teniso kortai Sporto centrui nebepavaldūs jau daug metų. Jie jau seniai buvo išnuomoti privačiai įmonei ir ji sprendžia, ką ir kokiomis sąlygomis į kortus įleisti.

– Teniso kortai ne mums priklauso, jie priklauso įmonei „Suktukas“. Nežinau, kokie jų susitarimai, ten dabar yra įsikūręs teniso klubas. Taip, teniso kortai yra Vytauto stadiono teritorijoje, bet jau seniai išnuomoti. Seniai savivaldybė išnuomojo, mažiausiai dešimt metų jau, – kalbėjo G.Sakalauskas.

– O kitoje Vytauto stadiono teritorijoje, jei žmonės nori pasportuoti, pabėgioti, jie tą daryti gali bet kada – 24 valandas per parą septynias dienas per savaitę. Ir jokio mokesčio mes neimame, – užtikrino G.Sakalauskas.

Teigia, kad pernuomojo

Teniso kortus 2007 metais iš Tauragės rajono savivaldybės išsinuomojusios IĮ „Suktukas“ direktorius Jaunutis Šetkus patikino, kad jo vadovaujama įmonė šiuos kortus kadaise ir įrengė. Paklaustas, kiek kainuoja žaisti tenisą šiuose kortuose, J.Šetkus kainos neįvardijo, informavo, kad šį reikalą tvarko prieš kelerius metus įkurtas Tauragės teniso klubas.

– Yra teniso klubas įsikūręs ir aš tam klubui turiu kortus išnuomojęs iki sezono galo. Klubui vadovauja Rimas Žemaitis, bet jis šiuo metu serga. Galbūt informacijos jums suteiktų jo sūnus Audrius, – patarė „Suktuko“ vadovas, patvirtinęs, kad nemokamai sportuoti teniso kortuose Vytauto stadione galimybės tikrai nėra.

Nei veltui, nei už pinigus

Tačiau Tauragės teniso klubo atstovas Audrius Žemaitis patikino, kad plačiajai visuomenei šiuo metu patekti į teniso kortus galimybių nėra nei veltui, nei už pinigus, ir patarė teniso mėgėjams sportuoti renovuotame Martyno Mažvydo progimnazijos stadione.

– Šiandien dienai ten mes tik klubo nariai žaidžiam. Kaip ir nelabai galima patekti ten kitiems žmonėms. Tik tiek, kad mes dabar žadam liepos mėnesį tokią iniciatyvinę akciją daryti – darbo dienomis, nuo 12 val. iki 15 val., tauragiškiai galėtų kortuose žaisti. Akcijos metu ši paslauga būtų nemokama. Tačiau dar tiksliai nežinau, mes dar turime pasitarti. O dėl to, kad bet kas į kortus bet kada negali patekti, esmė tame, kad privatininkas savo lėšomis yra įrengęs tuos kortus. Aš visų plonybių nežinau, – „Tauragės kurjeriui“ kalbėjo teniso klubo atstovas.

Paklaustas, gal klubas turi ar numatys teniso kortų naudojimosi įkainius, A.Žemaitis patikino, kad jokių įkainių kol kas nėra.

– Šiaip Mažvydo mokykloje yra teniso kortai įrengti, tai jų paklauskit, ar ten galima žaisti. Gal ten kortai ir nėra labai patogūs, nežinau, bet aikštelė tikrai yra, – sakė A.Žemaitis.

Klubo atstovas pažadėjo apie planuojamą akciją, kai ji jau bus „paleista“, žiniasklaidai pranešti.

– Dabar tokia truputį dviprasmiška situacija. Kortai ne mūsų, teniso klubas dar naujas. Mūsų klubo nariai moka startinį mokestį, mes už jį išsiperkame iš privatininko. Nežinau, yra tų teniso kortų Tauragėj, reikia pasidomėti. O čia savivaldybės tik žemė. Privatininkas daug investavo, – svarstė klubo atstovas.

Išnuomojo iki 2027 metų

Tauragės savivaldybės administracija „Tauragės kurjerį“ informavo, kad teniso kortai Vytauto stadione 2007 metais buvo išnuomoti IĮ „Suktukas“. Sutartis galioja iki 2027 metų rugpjūčio 22 d.

Paprašytas detalizuoti, kokį nuomos mokestį įmonė moka savivaldybei ir kokie yra sutartiniai įsipareigojimai dėl kortų naudojimosi visuomenei, atstovas spaudai Kasparas Bertašius atsiuntė sutarties ištrauką, kurioje nurodoma, kad „nuomos sutartis buvo sudaryta 2007 m. rugpjūčio 9 d. dvidešimties metų laikotarpiui, kurioje nuomotojas įsipareigoja perduoti nuomininkui savivaldybės ilgalaikį materialųjį turtą – teniso kortus Tauragėje, Vytauto g. 140A ir jį naudoti pagal paskirtį. Nuomotojas gali savo lėšomis atlikti turto kapitalinio remonto arba rekonstravimo darbus. Nuomininkui draudžiama be nuomotojo rašytinio sutikimo subnuomoti turtą arba kitaip leisti kitiems asmenims juo naudotis“.

Ar toks rašytinis sutikimas dėl kortų pernuomojimo teniso klubui yra, K.Bertašius kol kas nepatikslino, kaip ir neatskleidė kortų nuomos kainos. Jei savivaldybė patikslinimus pateiks, skaitytojus ir sporto mėgėjus, informuosime.
Šita dalis nebe į temą, bet smagus požiūris Lietuvoje :mrgreen: :evil:
Martyno Mažvydo progimnazijos stadione sportuoti gali visi, tačiau teniso žaidėjams tokios galimybės nėra

Nors Tauragės teniso klubo atstovas ir patarė tauragiškiams tenisą žaisti Martyno Mažvydo progimnazijos stadione, tačiau ironiška – nors teniso aikštelė ten teoriškai yra, tačiau praktiškai ne – nėra jokios įrangos, nei stovų, nei tinklo.

Progimnazijos direktorius Remigijus Masteika sako, kad tinklo pirkti kol kas neketinama – mokyklai tokio poreikio šiuo metu nėra, mat progimnazijų ugdymo programoje lauko tenisas nenumatytas. O pirkti tinklą miesto visuomenės reikmėms – jau ne mokyklos reikalas, be to, direktorius net nežino, kiek toks tinklas galėtų kainuoti.
Tai kam tada jie tą aikštelę projektavo ir už jos įrengimą sumokėjo papildomai dešimtis tūkstančių???

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Tauragės Vytauto stadionas

2024 Kov 02 21:43

Mačiau pranešimą, kad Tauragėje planuojama Aerodromo gatvės stadiono (antro stadiono greta Vytauto) rekonstrukcija ir lygtai planuojama padaryti formalią jungtį tarp jų ar tai jungti juos į vieną kompleksą.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Tauragės Vytauto stadionas

2024 Kov 02 22:54

Savivaldybė pritarė ir pačio Vytauto stadiono atnaujinimo projekto finansavimui, lygtai bėgimo takų atnaujinimui. Skirti €250 tūkst.

Buvo kalbėta ir apie planus ateityje vykdyti skaitmeninės švieslentės įsigijimą, galimai ir apšvietimo įrengimą.

Grįžti į