gdrs
Pranešimai: 800
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 11:26

Tauragės Vytauto stadionas

2010 Geg 11 13:45

Praėjusią savaitę paaiškėjo, kas rekonstruos Tauragės miesto Vytauto stadioną. Stadiono rekonstrukcijos ir aplinkos sutvarkymo darbų projektą laimėjo Kauno bendrovė „Projektų centras“. Projekto metu bus įrengta nauja 2400 vietų tribūna, suoliukai, šeši klasikiniai bėgimo ir šuolių į tolį takai bei praėjimo takeliai, paklota nauja futbolo veja, rekonstruotos rankinio, tinklinio bei krepšinio aikštelės, atnaujintos apšvietimo sistemos, sutvarkytos persirengimo bei higienos patalpos, įrengta nauja automobilių stovėjimo aikštelė. Darbų baigtis numatyta šių metų lapkritį. Projekto sąmata – apie 3 milijonus litų.

http://www.taurageszinios.lt/lt/aktualijos/item/137

Greenas
Pranešimai: 647
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 12:05
Palaikoma komanda: Kybartų Sveikata

Re: Tauragės Vytauto stadionas

2010 Geg 11 15:14

Kaip tiek daug darbų, tai labai mažai pinigų. Ir darbams skiriamas laikas, taip pat neįtikėtinai mažas, pagal LT standartus ;)

gdrs
Pranešimai: 800
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 11:26

Re: Tauragės Vytauto stadionas

2010 Geg 11 15:53

Kaip tiek daug darbų, tai labai mažai pinigų. Ir darbams skiriamas laikas, taip pat neįtikėtinai mažas, pagal LT standartus ;)
Lyg anksciau buvo rasyta, kad apsvietimas numatomas antram etape, tai gal jis i ktuos 3mln neineina...

name

Re: Tauragės Vytauto stadionas

2010 Geg 25 23:19

Prasidejo rekonstrukcija stadiono.

Svečias

Re: Tauragės Vytauto stadionas

2010 Geg 26 09:05

kokie darbai atliekami dabar?

Bombardier
Pranešimai: 113
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 13:33
Palaikoma komanda: FK TAURAS

Re: Tauragės Vytauto stadionas

2010 Geg 26 09:15

viskas griaunama :D

Svečias

Re: Tauragės Vytauto stadionas

2010 Geg 26 14:41

svarbiausia kad kai nugriaus nesustotu darbai:D

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: Tauragės Vytauto stadionas

2010 Bir 24 19:48

Tauragė - ne Barselona, bet stadioną irgi turės puikų

Kaip praktiškai visi ES struktūrinių fondų finansuojami projektai įgyvendinami, geriausiai žino savivaldybės Statybos skyriaus vedėjas Romas Nevardauskas. Pamenu, kaip dar pirmaisiais atkurtos Nepriklausomybės metais, kai buvo išrinkta pirmoji Tauragės rajono taryba, suformuota vykdomoji valdžia, tuometinis rajono valdytojas Vytautas Pečiulis pakvietė dar jauną, bet jau perspektyvų statybų specialistą Romą Nevardauską dirbti savivaldybėje. Šiandien jį kalbinu apie konkrečių projektų įgyvendinimą. Pradedu nuo Vytauto gatvės stadiono rekontrukcijos. Beje, jo darbo kabinete, atviroje spintoje, kur sudėti visokie projektai, dydžiu išsiskiria aplankas ,,Vytauto stadiono statyba“. Romo akys kaip mat nušvinta. Pasirodo, tai jo mylimiausias objektas. Gal ir ne visiškai taip pasakiau. Tiesiogiai jis štai ką pasakė:
- Man stadionas yra didelis objektas, įdomus objektas. Pirmą kartą savo gyvenime statau stadioną ir daugiau nebestatysiu. Tarkim, mokyklų renovuota jau daug. Kiekvienai naujai daug kūrybos nebereikia. O stadionas visai kas kita - visai kitos technologijos, kitos medžiagos. Tai kūryba, ieškojimai, ir tai įdomu. Tarkim, kad ir veją atvežti, ją pakloti. Ar ją atvežti iš Olandijos, ar ieškoti arčiau. Kaip kovoti su kurmiais po ta veja? Atrodo, smulkmena, bet labai svarbi.
- Mačiau, ten jau ne tik kurmių išrausta, statybininkai jau yra iškasę gilias tranšėjas.
- Taip, klojami vandens nuvedimai nuo aikštės, takų. Jau išardytos senosios tribūnos stadiono pakrašty. Ten bus perkeltos tribūnos iš šios stadiono pusės, o pastarųjų vietoje iškils milijono litų vertės pastatas su šiuolaikiškomis tribūnomis, persirengimo kambariais, kitomis patalpomis.
- Žodžiu, Tauragės stadionas atitiks europinį lygį?
- Jis tenkins Futbolo federacijos keliamus reikalavimus. Tam tikrą, nors ne visai europinį. Vieną stadioną, atitinkantį visus reikalavimus, esu matęs gyvenime – Barselonoje. Bet ir mūsų stadionas bus šaunus. Beje, aš galvoju, kad stadioną savivaldybė, naudodama ES pinigus, stato ne vienai ,,Tauro“ futbolo komandai, o tam, kad čia galėtų žaisti mūsų vaikai, kad turėtų kur sportuoti lengvaatlečiai. Juk tai - miesto stadionas. Žaisti jame nori ir vaikai, paaugliai. Į mano kiemą dabar suvažiuoja nemažai Tauragės vaikų ir žaidžia, net mano paties sūnus paauglys.
- Kiek tas stadionas ,,suvalgys“ pinigų?
- Rangovų ten daug, konkursuose dalyvaujančių daug. Todėl kaina ,,numušta“ beveik perpus.
- O ar neatsilieps tai darbų kokybei?
- Kontrolės sistema yra patikima. Tikrina Europa, atvažiuoja, atlieka patikras, mes patys tikriname. Per metus, kol projektavome, tą projektą išmokau mintinai. Su projektuotojais keturias susirašinėjimų knygas prirašėme. Yra techninė priežiūra, kitokios priežiūros. Manau, kad galutiniu rezultatu pasidžiaugsime visi.
- Kadangi maketo nėra, nupieškite tą vaizdą žodžiais.
- Pirmiausia bus nauji praėjimo vartai, trinkelėmis iškloti takai, įvažiavimas autobusui ten, kur dabar stovi estakada, nauja švieslentė, šuolių sektoriai, pati futbolo aikštė, šeši bėgimo takai ir pagaliau pats 2400 vietų dengtas statinys su tribūnomis, kuriame bus persirengimo kambariai, dušai, tualetai, teisėjų kambariai. Visa stadiono rekonstrukcijos suma - 3,5 milijono litų.
Dar 1,5 milijono litų skirta Sporto mokyklos ,,Modulio“ salei atnaujinti. Tad sporto mėgėjai ir sirgaliai gaus šiemet tikrai puikių dovanų.

http://www.tauragiskis.lt/

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Tauragės Vytauto stadionas

2010 Bir 24 21:56

O pagrindiniame apšvietimas bus?

Bombardier
Pranešimai: 113
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 13:33
Palaikoma komanda: FK TAURAS

Re: Tauragės Vytauto stadionas

2010 Bir 25 10:13

Turetu buti.Bet tai jau ieina i 2 statybu etapa.Tad ar jis kitamet bus kaskodel abejiojiu

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: Tauragės Vytauto stadionas

2010 Bir 28 11:42

Paveikslėlis

Paveikslėlis


Jusc

Re: Tauragės Vytauto stadionas

2010 Lie 14 15:05

http://www.taurageszinios.lt/lt/sportas/item/319

Rekonstruotas stadionas skatins aktyvų poilsį

„Tauragės žinios“ tęsia temą apie Europos Sąjungos struktūrinių fondų naudą rajonui. Skaitytojus supažindiname su vienu reikšmingiausių pastaruoju metu įgyvendinamų projektų – Vytauto stadiono rekonstrukcija. Šiųmetę vasarą futbolo tema itin aktuali.

Siekiama gerinti aktyvaus poilsio kokybę

Iki šiol Vytauto stadiono būklė neatitiko sporto šakų federacijų, asociacijų ir lygų keliamų reikalavimų. Maža to, Tauragės miesto ir aplinkinių kaimų gyventojai neturėjo galimybių pamatyti aukštesnio lygio masinių renginių ir sporto varžybų. Todėl vienas projekto tikslų – sudaryti sąlygas aktyviam poilsiui ir gerinti gyvenamąją aplinką.

Projektas pradėtas įgyvendinti šių metų gegužės pradžioje. Jo vertė – 2,5 mln. Lt. ES struktūriniai fondai dengia 2,125 mln. Lt projekto vertės, valstybė ir savivaldybė – po 187,5 tūkst. Lt. Projektą vykdo Kauno bendrovė „Projektų centras“. Darbų baigtis numatyta 2011 metų vasarį.

„Turėsime gražų stadioną už priimtiną kainą“

Pasak Tauragės rajono savivaldybės Plėtros, investicijų ir turto valdymo skyriaus vyriausiojo specialisto Žilvino Majaus, atsakingo už šio projekto įgyvendinimo koordinavimą, iškeltiems tikslams pasiekti numatyta daugybė priemonių.

– Bus įrengta nauja 3000 individualių vietų tribūna su vietomis neįgaliesiems, žiniasklaidai ir VIP žiūrovams. Po tribūnomis bus įrengtos pagalbinės patalpos, kuriose veiks tualetai, bus įkurti sportininkų persirengimo kambariai ir higienos patalpos. Bus pastatyti nauji suoliukai, įrengti šeši klasikiniai bėgimo takai su lengvosios atletikos sektoriais, nukloti praėjimo takeliai, paklota nauja futbolo veja, rekonstruotos rankinio ir krepšinio aikštelės, atnaujintos apšvietimo sistemos, įrengta nauja automobilių stovėjimo aikštelė, – vardijo specialistas.

Ž. Majus patikino, kad darbai vyksta sklandžiai ir pagal nustatytus terminus, todėl jau kitų metų pradžioje greičiausiai turėsime gražų stadioną už priimtiną kainą.

Tikisi darbo sąlygų pagerėjimo

Būsimomis permainomis Vytauto stadione džiaugiasi ir Tauragės futbolo komandos „Tauras“ treneris Gedeminas Jarmalavičius.

– Visi jausimės patogiau. Tikiuosi, kad stadione bus daugiau tvarkos, galbūt ir kultūros. Iki šiol dirbome prastomis sąlygomis: keblumų kildavo ir su persirengimu, ir su nusiprausimu, vejos būklė buvo prasta. Tikimės darbo sąlygų pagerėjimo ir viliamės, kad jau kitą sezoną treniruotis galėsime naujame stadione, – sakė G. Jarmalavičius.

Nori atskiros tribūnos

Stadiono rekonstrukcijos darbus stebi ir Tauragės „Tauro“ sirgalių klubas „Tauragai“. Vienas aktyviausių „Tauro“ fanų Rolandas Valančius pastebi ir teigiamų, ir neigiamų stadiono rekonstrukcijos elementų.

– Žinoma, labiausiai džiugina, kad bus pakeista futbolo aikštės veja, žiūrovams bus patogiau stebėti varžybas, kadangi įrengta daugiau sėdimųjų vietų, tribūna bus dengta stogu, todėl varžybas galėsime stebėti ir per lietų, ir šviečiant kaitriai saulei. Džiugu ir dėl naujos automobilių stovėjimo aikštelės. Tačiau, deja, sirgalių tribūna planuojama įrengti nelabai apgalvotai, kadangi ji mums bus per ankšta – juk į ją turi tilpti abiejų besivaržančių komandų sirgaliai. Planuojame miesto valdžios prašyti, kad mums įrengtų atskirą tribūną, – sakė pašnekovas.

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: Tauragės Vytauto stadionas

2010 Lie 16 15:40

Planuojame miesto valdžios prašyti, kad mums įrengtų atskirą tribūną, – sakė pašnekovas.
CVel nesamoniu prirase Taurages zinios

sss

Re: Tauragės Vytauto stadionas

2010 Lie 18 16:52

VYTAUTO STADIONO STATYBAI ATMINTI – ĮMŪRYTA KAPSULĖ

http://www.taurage.lt/index.php?2040310750

Liepos 15 dieną Tauragės rajono savivaldybės meras Pranas Petrošius, administracijos direktorius Algirdas Mosėjus bei UAB ,,Projektų centras“ generalinis direktorius Aidas Lisonka į Vytauto stadiono statybvietės pamatus įmūrijo simbolinę atminimo kapsulę, žyminčią šio svarbaus objekto statybą mieste. Laiške, kurį pasirašė Savivaldybės meras Pranas Petrošius bei darbus atliekančios organizacijos vadovas Aidas Lisonka perduodami geriausi ketinimai ir linkėjimai ateinančioms kartoms, sportininkams, gerbėjams, linkima sportinės sėkmės, vilties, tikėjimo.

Vytauto stadionas rekonstrukcijos darbai pradėti i šių metų balandžio 21 dieną ir turi būti baigti 2011 metų sausio 21 dieną.

Rekonstruojamame stadione jau atlikta nemažai darbų – nugriautas nenaudojamas pastatas, nutiestos komunikacijos, elektros tinklai, taip pat į naują vietą perstatyta senoji žiūrovų tribūna.

Stadiono rekonstrukcijos metu bus įrengti bėgimo takai, lengvosios atletikos sektorius, futbolo aikštėje patiesta nauja veja, įrengtos dvi krepšinio ir viena rankinio aikštelė, 3000 tūkstančiai individualių sėdimų vietų tribūna žiūrovams, sportininkų persirengimo kambariai, tualetai, dušai, sutvarkyti pėsčiųjų takai, įrengtas jų apšvietimas, stadiono teritorijoje įrengta automobilių stovėjimo aikštelė. Vytauto stadiono rekonstrukcijos darbų vertė – 2 mln.978 tūkst. Lt

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Grįžti į