matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Tauragės senasis stadionas

2010 Bir 02 17:58

Rytoj jau Tauragei prades deti dirbtine danga Taurages senajam stadione :shock:

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: Tauragės Vytauto stadionas

2010 Bir 24 19:51

Tvarkomas senasis stadionas Senajame futbolo stadione verda pirmieji rekonstrukcijos darbai

Pradėti senojo Tauragės stadiono rekonstrukcijos darbai. 1,5 milijono litų vertės projektas numato dirbtinės dangos aikštyną su visa infrastruktūra.

Tarp garažų ir kapinaičių įsispraudusiame stadione vykdavo futbolo mėgėjų 7x7 pirmenybės. Savivaldybei pagal panaudos sutartį perleidus aikštelę viešajai įstaigai „Tauragės futbolas“ pastaroji ėmėsi gaivinti apleistą stadioną. Projekto darbų suma siekia 1,5 milijono litų. Lietuvos futbolo federacija Tauragei dovanojo apie pusės milijono litų vertės dirbtinę dangą, Kūno kultūros departamentas skiria 200000 litų.

„Tauragės futbolo“ direktorius Egidijus Katauskas sako, kad tauragiškiai įsipareigojo atlikti projekto paruošimo darbus. Vietos verslininkų pinigais pradėti aikštelės platinimo darbai: kertami medžiai, tiesiamos komunikacijos. Iš Vytauto stadiono bus atvežtas sportininkų namelis.

Stadiono rekonstrukcijos darbai vyks keliais etapais. Planuojama, kad dirbtinės dangos aikštelė turėtų būti paruošta iki gruodžio 1 dienos.

http://www.taurageszinios.lt

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: Įvairios bazės

2010 Spa 25 14:42

Iš stadiono liko plynas laukas

Vasaros pradžioje ekskavatorių rausiama senojo stadiono teritorija ruošėsi permainoms. Viešoji įstaiga „Tauragės futbolas“ nutarė atgaivinti sporto mėgėjų pamėgtą kampelį: įrengti dirbtinės dangos futbolo aikštelę su visa infrastruktūra. Į pagalbą tauragiškiams atskubėjo Lietuvos futbolo federacija bei Kūno kultūros ir sporto departamento Rėmimo fondas. Pastarosios institucijos „Tauragės žinias“ tikina, kad paramą suteikė, tačiau kol kas senasis stadionas – tik plynas laukas, jokių darbų ten nevyksta.

Gruodžio pabaigtuvės miglotos


Tauragės senojo stadiono rekonstrukcijos darbai prasidėjo vasaros pradžioje. Pagal panaudos sutartį iš savivaldybės išsinuomotą žemės plotą administruoti nusprendė VšĮ „Tauragės futbolas“. Ketinta pastatyti stiprią jaunųjų futbolininkų sporto bazę. Vietos verslininkų paramos dėka birželį stadione pradėjo dirbti traktoriai ir ekskavatoriai. Buvo kertami medžiai, tiesiama lietaus kanalizacija, pradėti pilti pamatai.

Tuomet „Tauragės žinioms“ viešosios įstaigos direktorius Egidijus Katauskas teigė, kad gruodžio 1-ąją Tauragė turės naujutėlaitę Lietuvos futbolo federacijos dovanotą dirbtinę futbolo dangą, kurios vertė – apie 700000 litų. Prie pusantro milijono litų vertės projekto prisidėjo ir Kūno kultūros ir sporto departamento Rėmimo fondas, „Tauragės futbolui“ skyręs 200000 litų.

Tačiau senajame stadione ekskavatoriai nebedirba. Tauragės savivaldybės administracijos direktorius Algirdas Mosėjus informavo – pritrūko pinigų. „Tauragės futbolas“ kreipėsi į valdininkus su prašymu, kad savivaldybė laiduotų 350000 litų vertės kreditą, be kurio statybos neprasidės.

Ar „nenuplauks“ dirbtinė danga?

– Baigti darbams trūksta 350 tūkstančių litų. Į mus kreipėsi „Tauragės futbolo“ atstovai, jie jau susirado banką, kuris suteiktų jiems paskolą, tačiau reikia laiduotojo, kuriuo galėtų būti savivaldybė, – situaciją apibūdino A. Mosėjus.

Savivaldybės administracijos direktorius teigė, kad artimiausiu metu kels šį klausimą. A. Mosėjus pridūrė, kad jei darbų šiemet atgaivinti nepavyks, Futbolo federacija gali nebeduoti žadėtos dangos.

„Tauragės futbolo“ direktorius, paklaustas, kas atsitiko su stadiono darbais, ar jie šiemet bus tęsiami, slapukavo.

– Ar čia spaudai? Nekomentuoju. Pakalbėsime kitą savaitę, – telefonu „Tauragės žinioms“ sakė E. Katauskas.

Redakcijai pavyko susisiekti su Lietuvos futbolo federacijos atstovais, kurie apie sustojusius stadiono darbus teigė nieko nežinantys.

– Situacija tokia: iš federacijos pusės danga skiriama. Mūsų tikslas – kad Tauragė turėtų geresnes sąlygas sportuoti ir žaisti futbolą. Ar situacija pasikeis, jei statybų darbai šiemet nevyks? Manau, kad ne, mūsų pozicija –padėti, ne drausminti. Juo labiau, kad danga skiriama iš septynių milijonų litų futbolo federacijos projekto, skirto nuošalesnių regionų futbolo plėtrai. Žinau, kad „Gargždai“ tokią pat dangą jau pasiėmė. Kai tik Tauragė bus pasiruošusi tai padaryti, iškart vykdysime įsipareigojimus, – kalbėjo Futbolo federacijos Komunikacijos skyriaus koordinatorė Jurga Chomskytė-McGeever.

Pinigų trūksta visiems

200000 litų paramą, skirtą senojo stadiono dirbtinės dangos futbolo aikštelei įrengti, skyrė Kūno kultūros ir sporto departamento Rėmimo fondas. Fondo Bendrojo skyriaus vedėjo Liudviko Skrobockio teigimu, pinigai viešajai įstaigai „Tauragės futbolas“ buvo skirti antrąjį ir trečiąjį metų ketvirčiais.

– Pajudinkit, pajudinkit, tegul jie ten greičiau dirba, – „Tauragės žinioms“ kalbėjo L. Skrobockis.

Lietuvoje ir Tauragėje jau tapo įprasta, kad statyboms pinigų pritrūkstama. „Tauragės žinios“ jau rašė, kad Vytauto stadiono rekonstrukcijai vietoj numatytų 2,5 milijono litų prašoma skirti beveik 700000 litų daugiau. Pagrindinė padidėjusios kainos priežastis – nesugebėta apskaičiuoti tikslio

Paveikslėlis

šiaip
Pranešimai: 3829
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 17:49

Re: Įvairios bazės

2010 Spa 25 14:57

Šiais metais Tauragėje dirbinės dangos nebebus. Norint pakloti, reikia mažiausiai +6 laipsnių ir bent poros savaičių be lietaus. Lietuvoje tokių stebulų spalio ir lapkričio mėnesiais nebebūna.

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: Įvairios bazės

2010 Lap 08 17:04

Stadionas nebus paliktas likimo valiai

Tauragės ,,Tauro“ futbolo klubas - vienas seniausių šalyje. 2012 metais jis ruošiasi švęsti 70 metų sukaktį. Vytauto gatvėje, buvusiame sovietų kariškių dalinyje, viešoji įstaiga ,,Tauragės futbolas“ rekonstravo 15 metrų pločio ir 29 metrų ilgio sporto salę su Lietuvos futbolo federacijos dovanota dirbtine danga. Iki jubiliejaus tikimasi įkurti šlovės galeriją.

Tačiau kitas VšĮ ,,Tauragės futbolas“ siekis - turėti tokią pat dirbtinę dangą, taip pat pažadėta Lietuvos futbolo federacijos, ,,stringa“. Senasis Tauragės stadionas, kuriame iki metų pabaigos turėtų būti baigti rekonstrukcijos darbai ir paklota minėta danga, šiandien atrodo tarsi ,,pusiau skustas, pusiau luptas“. Jame sustoję bet kokie darbai. O juk būtent jame ilgus metus buvo ,,kalamos“ tauragiškių futbolininkų pergalės, rašoma mūsų miesto futbolo istorija. Koks šio stadiono likimas? Į šį ,,Tauragiškių balso“ klausimą sutiko atsakyti Tauragės rajono savivaldybės administracijos direktorius Algirdas Mosėjus. Štai ką jis atsakė:
- Užpernai minėtas stadionas pagal panaudos sutartį perduotas viešajai įstaigai ,,Tauragės futbolas“, tačiau tai nereiškia, kad senasis stadionas rajono savivaldybei nerūpi. Savivaldybė, beje, yra ir minėto klubo dalininkė. Visos mūsų pastangos nukreiptos tam, kad Tauragėje futbolas klestėtų, toliau būtų rašoma garbinga jo istorija, kad mūsų jaunimas turėtų kur užsiiminėti sportu, lavinti sportinį meistriškumą. Stadionas rekonstruojamas iš Lietuvos futbolo federacijos lėšų. Deja, visiems numatytiems darbams atlikti jų neužtenka. Štai ir dabar jie sustoję būtent dėl lėšų stokos. Kad senasis miesto stadionas neliktų ,,pusiau skustas, pusiau luptas“, o būtų užbaigtas iki galo, dar trūksta maždaug 350 tūkstančio litų. Futbolo klubas stengiasi šią sumą gauti iš banko, prašo savivaldybės šios paskolos laidavimo. Manau, tokį žingsnį turėsime žengti. Tam ruošiami dokumentai, derinami juridiniai aspektai. Dalykas tas, kad atsiranda kliuvinių dėl laidavimo viešajai įstaigai. Lapkričio 17 dieną turėtų įvykti rajono savivaldybės Tarybos posėdis, jame kartu ir bandysime rasti optimalų sprendimą dėl senojo Tauragės miesto stadiono rekonstrukcijos užbaigimo. Mat jei rekonstrukcija pernelyg užsitęs, mažėja garantijų, jog Lietuvos futbolo federacija šiai aikštei skirs dirbtinę dangą. Jos prarasti tikrai nederėtų.

sss

Re: Įvairios bazės

2011 Bal 02 13:56

atrodo po poros metu nebe tokia ir baisi bus lietuvoje padetis su stadionais (nors man ir darbar ji neatrodo baisi)
Ekranas (treniruociu aikste ir planuose naujo stadiono statyba)
Suduva (stadionas ir maniezas)
Zalgiris (sportima, ir lff turetu sutvarkyti vetros stadiona)
Tauras (rekonstruojamas stadionas)
Siauliai (normalus stadionas, treniruociu aikste ir ruosiamasi statyti manieza)
Banga (sutvarkytas stadionas)
Kruoja (yra sioks toks stadionas)
Klaipeda (tuscia)
Mazeikiai (tvarkosi atrodo stadiona)
Fbk (D&G alygai puikiai tinkamas, nfa treniruociu aikstes)
Dainava (naujas stadionas ir rengiama treniruociu aikste)
Atlantas (nieko)
Tauras ir treniruociu aikste tures su dirbtine danga. Be to dabar dar turi ir krepsinio sales dydzio aikste ssu dirbtine danga po stogu (foto: http://v2.fktauras.lt/saitui/vaikai3.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;), nors tie pastata ir apleisti dabar. Bet jei pavyks gauti Europos Sajungos parama, ten isikurs visa baze klubo: bus administracines patalpos, vaiku futbolo akademija, persirengimo kambariai, pirtis, komandos viesbutis, kuriame gales gyventi is kitur atvyke zaidejai, akademijos aukletiniai is kitu miestu, Tauro kavine, kur po varzybu gales rinktis sirgaliai (baze yra salia stadiono).

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: Įvairios bazės

2011 Lie 29 10:07

Senojo stadiono statybos darbai juda į priekį
http://www.fktauras.lt/index.php?option ... juda-priek" onclick="window.open(this.href);return false;
Paveikslėlis

Daugeliui tauragiškių turbūt vis daugiau klausimų kyla dėl vis dar tebevykstančių Tauragės futbolo stadionų statybų: tiek ir Vytauto, tiek ir Senojo. Dėl Vytauto stadiono rekonstrukcijos daug komentarų nereikia ir pakankamai gerai situacija yra nušviesta Tauragės laikraščiuose ir informaciniuose portaluose, o apie Senojo stadiono stringančius darbus bei esamą situaciją maloniai sutiko papasakoti VšĮ "Tauragės futbolas" dalininkas Jaunius Šetkus.
Nors stadioną buvo tikimąsi jau pradėti naudoti bent FK "Tauras", FK "Tauriukai" komandų treniruotėms dar šių metų birželio mėnesį, taip toli gražu neįvyko. Prieš savaitę besilankant stadione ten jokie darbai nevyko, buvo matoma tik visame aikštės plote išpilta skalda, susmeigtos gairelės ir pakraštyje teritorijos jau pergabentos ir pastatytos anksčiau Vytauto stadione buvusios persirengimo kabinos.
Pasak Jauniaus Šetkaus darbai neplanuotai buvo sustoję, kadangi statybininkai negalėjo naudotis reikalinga technika tolimesniems aikšės įrengimo darbams vykdyti, bet jau nuo ateinančio pirmadienio darbus planuojama atnaujinti. Darbus šiuo metu vykdo Tauragėje įsikūrusi G.Grikšo statybų IĮ.
Per ateinančias dvi savaites aikštė bus pilnai paruošta kloti elastiniam dangos sluoksniui ir dirbtinės žolės patiesimui. O planuojamos pastatyti 500 vietų tribūnų metalinės konstrukcijos yra gaminamos ir šiandien. Jos į stadiono teritoriją bus atvežamos jau pagamintos ir surenkamos vietoje iš atskirų konstrukcinių blokų.
Dalininkas Jaunius Šetkus apgailestavo, kad dar šiandien tiksliai pasakyti kada bus gauta dirbtinės žolės danga ir stadiono aikšte bus galima pradėti naudotis, tikrai negali. Tikimąsi, kad aikštėje šį rudenį jau išvysime pirmąsias mūsų sportininkų treniruotes.

http://www.fktauras.lt" onclick="window.open(this.href);return false;

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: Įvairios bazės

2011 Rgp 11 21:46

Senajame stadione pilama skalda
http://www.taurageszinios.lt/lt/aktualijos/item/1257" onclick="window.open(this.href);return false;

Po beveik metų pertraukos senajame miesto stadione vėl važinėja sunkiasvorė technika. Jei oro sąlygos nesutrukdys, artimiausiu metu tikimasi užpilti paskutinę skaldos dangą.

Senojo stadiono rekonstrukcijos darbai buvo pradėti praėjusią vasarą. Lietuvos futbolo federacija pažadėjo Tauragei skirti 700 tūkst. litų vertės dirbtinės žolės dangą, Kūno kultūros ir sporto departamento rėmimo fondas – 200 tūkst. litų. Viešoji įstaiga „Tauragės futbolas“ įsipareigojo atlikti paruošiamuosius statybų darbus.

Pasak futbolo klubo „Tauras“ komercijos direktorės Lauros Zaleckienės, jei oro sąlygos nesutrukdys, per artimiausias dvi savaites planuojama baigti kloti paskutinį skaldos sluoksnį. Vėliau prasidės elastinės dangos sluoksnio dengimas, bus tiesiama dirbtinė žolė. Senajame stadione planuojama pastatyti 500 vietų sirgalių tribūnas, kurios jau gaminamos.

– Mes tikimės ir norime, kad stadione rudenį būtų galima pradėti sportuoti, – „Tauragės žinioms“ teigė klubo atstovė L. Zaleckienė.

VšĮ „Tauragės futbolas“ priklausančiame stadione treniruosis „Tauro“ komandos sportininkai.

mozambikas
Pranešimai: 123
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 08:57
Palaikoma komanda: FK Plikių Sakuona

Re: Tauragės Vytauto stadionas

2011 Rgp 12 10:06

tai "Tauras " ruosia ir antrą stadioną:
http://www.taurageszinios.lt/lt/aktualijos/item/1257" onclick="window.open(this.href);return false;

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: Įvairios bazės

2011 Rgp 17 13:02

http://www.tvk.lt/video.php?id=2274" onclick="window.open(this.href);return false;

šiaip
Pranešimai: 3829
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 17:49

Re: Įvairios bazės

2011 Rgp 17 14:05

Toks įspūdis, kad darę du dalykus tauragiškiai neturės artimiausiu metu nei vieno tinkamo naudoti. Iš to vaizdelio, kuris matėsi, aišku, kad ne viskas tvarkingai su drenažu ir dirbtinės dangos aikštėje. Tokių pelkikių, kurias matom vos ne aikštės viduryje, neturėtų būti.
Tikimybė, kad aikštė bus šiemet baigta labai maža. Elastiniam sluoksniui pakloti reikia nelietingo oro. Kuo toliau, tuo tokių nelietingų dienų bus mažiau. O klojimas, jei neforsuoti kaip LFF stadione, gali užtrukti apie tris savaites (čia tik gero oro dienas skaičiuojant). O po to dar ir "žolei" priklijuoti reikia gerų dienų.

rymka
Pranešimai: 123
Užsiregistravo: 2010 Bir 20 20:59
Palaikoma komanda: Tauras

Re: Įvairios bazės

2011 Rgp 17 20:54

o man atrodo, kad dalis pinigų, skirtų šio stadiono darbams, praplaukia kažkur pro šaly.
gavo 200 00 lt, po to paskola su savivaldybės laidavimu 300 00 lt dar 80 000 kedems skirta.
gaunasi 580 000 lt tai kodėl tik tiek darebų tepadaryta...sako sąmata beveik 2 mln? gali būt nebent su apšvietimu ir visa infrastruktūra...
o čia gavus pusę mln ir dar kazkiek savų skyrus nesuprantama, kodėl visi metai užstrigo darbai.


Gal kas geriau žino kiek kainuoja parengti pagrindą dirbtinei aikštei?

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: Įvairios bazės

2011 Rgs 14 22:14

„Tauragės futbolas“ iš biudžeto prašo ketvirčio milijono
http://www.taurageszinios.lt/lt/aktualijos/item/1362" onclick="window.open(this.href);return false;
Savivaldybės biudžetą renovuojami svarbūs miesto objektai purto kaip reikiant. Ne kartą papildomų renovacijos lėšų prireikė Vytauto stadionui, autobusų stočiai. Šįkart papildomų pinigų senojo Tauragės miesto stadiono rekonstrukcijai savivaldybės prašo viešoji įstaiga „Tauragės futbolas“. Prašoma suma nemenka – ketvirtis milijono litų.

Investavo 700 tūkstančių litų savo lėšų


Senąjį miesto stadioną panaudos teise 99-eriems metams rajono savivaldybė 2009-aisiais perdavė VšĮ „Tauragės futbolas“. Pasišovusi savo jėgomis atgaivinti sportui svarbų miesto objektą ši įstaiga pernai birželį pradėjo stadiono renovaciją.

Kreipdamasi pagalbos į savivaldybę „Tauragės futbolo“ komercijos direktorė Laura Zaleckienė tikina, kad į stadiono remonto darbus „Tauragės futbolas“ jau investavo per 700 tūkstančių litų. L. Zaleckienės teigimu, Lietuvos futbolo federacija „Tauragės futbolui“ dovanojo dirbtinę dangą, kurios vertė – 580 tūkstančių litų. Tačiau federacija nepadengia elastinio dangos sluoksnio patiesimo darbų išlaidų. Šiems darbams atlikti esą reikia 470 tūkstančių litų.

„2010 m. rugsėjo 23 ir 24 d. Ukrainos bendrovei „Fortera“, su kuria „Tauragės futbolas“ pasirašė statybų rangos sutartį, pervedėme avansą – 114 tūkstančių litų medžiagoms įsigyti. Tačiau šiuo metu trūkstama pinigų suma, kad darbai būtų užbaigti, yra 356 tūkstančiai litų“, – kreipimesi į rajono merą rašo L. Zaleckienė.

L. Zaleckienės tikinimu, „Tauragės futbolas“ jau yra numatęs, iš kur galima gauti 116 tūkstančių litų, tačiau vis dar trūkstama suma – 250 tūkstančių litų.

„Tauragės futbolas“ prašo šias lėšas skirti iš rajono biudžeto.

Ketvirtis milijono – nedideli pinigai?

„Tauragės futbolo“ direktorius Egidijus Katauskas sako, kad darbai senajame miesto stadione vyksta su vėjeliu.

– Liko tik dangą pakloti ir aptverti, – „Tauragės žinioms“ sakė E. Katauskas.

E. Katausko teigimu, kas savaitę į Tauragę apžiūrėti, kaip vyksta stadiono renovacija, atvyksta UEFA atstovai. Esą didelių priekaištų rangovams jie neturi, nors UEFA reikalavimai ypač aukšti. Renovacijos darbus planuojama baigti dar šiemet.

Paklaustas, ką atsakytų į argumentą, kad futbolą Tauragės savivaldybė ir taip stipriai remia – iš biudžeto šiemet „Tauragės futbolui“ jau skirta 200 tūkstančių litų, renovuotas Vytauto stadionas, o dabar dar prašoma ketvirčio milijono, kai kitų sporto šakų atstovai paliekami beveik už borto, E. Katauskas atsakė:

– Futbolas – pasaulio sporto šaka numeris vienas, jis svarbiausias, Tauragei turėtų būti prestižas, kad jos komanda pripažinta Europoje. Nemanau, kad 250 tūkstančių litų tokiam miestui, kaip Tauragė, dideli pinigai.

„Nei lupta, nei nelupta“

Aptarti „Tauragės futbolo“ prašymo rinkosi savivaldybės Tarybos Finansų komiteto nariai. Prie vienos nuomonės neprieita – aišku tik, kad „laisvo“ ketvirčio milijono litų savivaldybės biudžete nėra.

Praėjusią savaitę laikinai rajono mero pareigas ėjęs vicemeras Silverijus Statkus (meras buvo išvykęs į Gruziją) sako, kad lemiamą žodį, skirti ar ne 250 tūkstančių litų „Tauragės futbolui“, tars savivaldybės Taryba.

– Šiandien kaip tik apie tai kalbėjausi su savivaldybės Finansų skyriaus vedėja Irma Jurkšiene. Pinigų biudžete tam reikalui nėra, be to, neaišku, kokiu būdu juos reikėtų „Tauragės futbolui“ perduoti, kaip juos įforminti. Nesame nei už, nei prieš, bet stadioną reikia užbaigti. O dabar nei lupta, nei nelupta. Suprantu, kad futbolui ir taip daugiausiai lėšų skiriama, bet ką padarysi. Manau, kad tame stadione galės treniruotis ne tik futbolininkai, bet ir badmintonininkai, krepšininkai pabėgioti, – svarstė S. Statkus.

Jo teigimu, ketinama svarstyti galimybė prašyti darbus atliekančios bendrovės pakloti stadiono dangą kreditan. Tuomet prašomą paramą būtų galima skirti iš kitų metų biudžeto.

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: Įvairios bazės

2011 Spa 03 19:48

Tauragej senajam miesto stadione tiesemas elastinis sluoksnis...
Paveikslėlis
Busima 500 vietu tribuna
Paveikslėlis

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: Įvairios bazės

2011 Spa 05 15:31

Spartėja darbai senajame Tauragės miesto stadione
http://www.tvk.lt/index.php?m=1&nid=2346" onclick="window.open(this.href);return false;
Paveikslėlis
Tauragės miesto senajame stadione apsilankęs UEFA įgaliotasis atstovas vykdė atliktų žemės darbų inspektavimą. Pripažinus, jog šie darbai atlikti tinkamai, stadione prasideda darbymetis - tiesiamas elastinis sluoksnis. Tikimasi, kad spaliui dar nesibaigus čia bus paklota ir dirbtinė aikštės danga.

Artėja diena kurios su nekantrumu laukia ne tik „Tauro“ komandos treneriai, žaidėjai, jaunieji „Tauriukai“, bet ir šio Futbolo klubo vadovai.
Taigi, praėjusią savaitę senajame Tauragės miesto stadione apsilankęs UEFA įgaliotasis atstovas tikrino stadione atliktų darbų kokybę. „Greenfields“ specialistas Davidas Vokačas (David Vokač) didžiausią dėmesį skyrė stadione atliktiems žemės darbams. Laikantis Europos futbolo federacijų asociacijos reikalavimų, aikštėse, kuriose įrengiama dirbtinė danga, tokie inspektorių vizitai privalomi. Mat dirbtinė danga turi būti klojama tik ant tinkamai įrengto ir minėtos asociacijos priimtus standartus atitinkančio aikštės pagrindo. Įvertinus atliktus darbus, pripažinta, kad jie atlikti tinkamai ir komisijos atstovas „uždegė žalią šviesą" tolimesniems darbams stadione.
Futbolo klubo „Tauras“ vadovai nedelsiant tų darbų ir griebėsi. Išvykus UEFA atstovui, jau sekančią dieną stadione plušėjo UAB „Fortera“ darbuotojai. Šios įmonės (beje įrengusios Lietuvoje ju ne vieną dirbtinės dangos aikštę) specialistai tiesia būsimoje futbolo aikštėje vadinamąjį elastinį sluoksnį. Tai sudėtingas ir kruopštaus darbo reikalaujantis procesas.
"Forteros“ darbuotojai ne tik paklos dirbtinę dangą, bet ir pastatys vartus, ant vejos "nubraižys“ futbolo aikštei privalomus ženklinimus, aikštės kampuose įrengs vėliavėles. Senajam Tauragės miesto stadionui skirta dirbtinė danga jau pagaminta ir turėtų greitu metu į mūsų miestą atkeliauti. Jei vyraus palankūs orai, laiku bus atgabenta danga, stadiono aikštė visiškai bus baigta įrengti dar spaliui nesibaigus.
Futbolo klubui „Tauras“ priklausančioje aikštėje dabartiniu metu vyksta ir tribūnų žiūrovams montavimas. Na o aikštės apšvietimas, kiti gerbūvio darbai stadione bus vykdomi jau ateinančiais metais.
Dirbtinės dangos aikštės nekantraudami laukia „Tauro“ ekipos žaidėjai bei treneriai. Mat ant dirbtinės dangos intensyvios treniruotės gali vykti kad ir visą dieną, septynias dienas per savaitę. O štai treniruotis kasdien ant natūralios dangos nėra galimybių. Tai lemia tokios dangos priežiūros ypatumai. Belieka priminti, kad treniruočių tinkamomis sąlygomis „Tauro“ komandai šiame sezone išties trūko.
video: http://www.tvk.lt/video.php?id=2346" onclick="window.open(this.href);return false;

Grįžti į