Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Teisėjavimas

2021 Lie 01 20:55

Manfredas Lukjančiukas siautėja, jau kelintose rungtynėse rodo krūvas kortelių. Matyt taip bando pakelti savo "autoritetą", bet rezultate komandos pradės žiūrėti į jį kaip į pavojingą psichopatą :)

Kalinauskas
Pranešimai: 3261
Užsiregistravo: 2014 Sau 25 23:44

Re: Teisėjavimas

2021 Lie 02 13:52

Na nežiūrėjau pilnai rungtynių, bet tiek Matulevičiaus geltona tiek Jankausko antra geltona pelnytos

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Teisėjavimas

2021 Lie 09 16:10

Jonas Erikssonas, milijonierius teisėjas švilpęs pasaulio futbolo čempionate ir UEFA Čempionų lygos finale, pareiškė, jog geriausi arbitrai dabar neįtraukiami į Europos pirmenybių svarbiausius mačus
https://www.15min.lt/sportas/naujiena/f ... 24-1532338

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Teisėjavimas

2021 Lie 10 23:08


Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Teisėjavimas

2022 Sau 25 17:13

FIFA kategorijos teisėjų licencijas pelnė 21 Lietuvos atstovas
https://lff.lt/news/13124/fifa-kategori ... -atstovas/

2022 metams FIFA suteikė tarptautinės kategorijos licencijas 21 teisėjui iš Lietuvos. Šiemet pripažintų lietuvių būrį papildė salės futbolo teisėjas Dominykas Norkus.

FIFA kategorija buvo patvirtinta šešiems aikštės teisėjams – ji suteikta Donatui Rumšui, Rasai Grigonei, Justinai Lavrenovaitei-Perez (pirma grupė), Manfredui Lukjančukui, Robertui Valikoniui, Jurgitai Mačikunytei (antra grupė).

Teisėjų asistentais tarptautinėse varžybose galės dirbti Aleksandr Radiuš, Dovydas Sužiedėlis, Vytenis Kazlauskas, Vytis Snarskis, Edgaras Bučinskas, Gevork Arakelian, Ieva Ramanauskienė, Ugnė Šmitaitė, Gerda Eidinzonaitė ir Irina Pozdejeva.

Salės futbolo teisėjų gretas papildė Dominykas Norkus, prisijungdamas prie Manto Pomeckio ir Šarūno Tamulyno. Lietuva tapo pirmąja tarp Baltijos šalių, turinti tris FIFA kategorijos salės futbolo teisėjus. Paplūdimio futbolo teisėjų licencijos suteiktos Laurynui Aržuolaičiui ir Vitalijui Gomolko.

FIFA licencija galioja visus kalendorinius metus ir leidžia dirbti FIFA ir UEFA vykdomų tarptautinių varžybų rungtynėse.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Teisėjavimas

2022 Sau 26 00:29

Rasa G., mergautine pavarde I. :roll: Atminties lavinimo pratimai.... :P

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Teisėjavimas

2023 Vas 27 16:35

Šiurkščiai suklydusiems teisėjams ruošiama bausmė: „Pailsės mėnesiuką“
https://www.15min.lt/sportas/naujiena/f ... 24-2014836

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Teisėjavimas

2023 Rgs 24 15:38

Garsiai skambančių futbolo teisėjų vadas siuntė žinutes treneriams ir klubams
https://www.15min.lt/sportas/naujiena/f ... 24-2115012

– Po LFF Supertaurės ir po Vilniaus „Žalgirio“ neįskaityto įvarčių į „Šiaulių“ vartus buvo platinami vieši pranešimai apie teisėjų klaidas. Ar toliau naudosite tokią praktiką? O galbūt yra mintis komunikuoti kiek kitaip – viešai aiškinti daugiau teisėjų sprendimų?
– Aš tikrai nevengiu pripažinti ir atsiprašyti. Jei išliksiu savo poste, tik taip ir matau šitą dalyką.

Ateityje? Kalbamės ir tarpusavyje, kad turime būti atviresni mūsų futbolo bendruomenei. Kaip ir dabar, jūs skambinate man, kad sužinotumėte nuomonę, o daugelis norėtų, kad visa tai išeitų iš mūsų ir mes nelauktume tokių klausimų. Aš „už“.

Yra idėja galbūt vieną kartą per mėnesį padaryti analizę, laidą, gal futbolo federacijos svetainėje pateikti pagrindinius įvykius, kurie sukėlė diskusijas. Domėjomės dėl tarptautinės praktikos. Jei mums to reikia, jei mūsų futbolo bendruomenei to reikia, jei federacija sutinka, galėsime tą daryti ir būsime dar atviresni.

Yra šalių, kur teisėjai duoda ir interviu po rungtynių, yra šalių, kur rodo klipus iškart. Tam tikros instancijos tokius dalykus turi patvirtinti. Pažadu, kad ateityje būsime dar atviresni ir greičiau reaguosime į tokius dalykus iš savo pusės.

– Vokietijoje visai neseniai po „Bayern“ ir „Bayer“ rungtynių teisėjas Schlageris viešai pakomentavo kertinę baudinio situaciją ir visiems viskas tapo aiškiau. Kažką tokio įsivaizduojate ir Lietuvoje ar žvalgotės link kitokios formos?
– Apie tai ir kalbu, tik mums reikėtų pasinaudoti kitų šalių patirtimi. Pats buvau teisėjas, suprantu, kad tai psichologiškai yra sunku, bet gyvename XXI amžiuje, viskas keičiasi, atsiranda technologijos, VAR, tampame vis pastebimesni. Turime keistis. Ateityje kažkas panašaus bus ir Lietuvoje. Tikiuosi, kad jau kitame sezone.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Teisėjavimas

2023 Gru 24 01:26

Patvirtinti Lietuvos teisėjai, gavę tarptautines FIFA kategorijas 2024-iesiems
https://www.lff.lt/patvirtinti-lietuvos ... 4-iesiems/

FIFA oficialiai patvirtino, kuriems Lietuvos teisėjams buvo skirtos tarptautinės kategorijos ir kurie iš jų kitais metais galės dirbti tarptautinėse varžybose.

Didelę dalį arbitrų sudaro teisėjai, jau anksčiau turėję tarptautines FIFA kategorijas, tačiau yra ir keli nauji veidai. Tai yra aikštės teisėja Ugnė Šmitaitė bei teisėjo asistentai Benas Kikutis, Aleksandras Stepanovas ir Guostė Jonikaitė – šiuos arbitrus nuo kitų metų bus galima išvysti ir tarptautinėse varžybose bei turnyruose.

Iš viso tarptautinė kategorija skirta septyniems Lietuvos aikštės teisėjams, dešimčiai teisėjo asistentų, trims futsal teisėjams bei dviems paplūdimio futbolo arbitrams. Tarptautinę FIFA kategoriją turintys arbitrai turi galimybę sulaukti kvietimo dirbti tarptautinėse rungtynėse ar turnyruose.

Visas tarptautinę FIFA kategoriją gavusių Lietuvos teisėjų sąrašas 2024-iesiems

Aikštės teisėjai:
Donatas Rumšas
Manfredas Lukjančukas
Robertas Valikonis
Rasa Grigonė
Jurgita Mačikunytė
Ugnė Šmitaitė (nauja)
Justina Lavrenovaitė-Perez

Teisėjo asistentai:
Aleksandr Radiuš
Dovydas Sužiedėlis
Mangirdas Mirauskas
Vytenis Kazlauskas
Benas Kikutis (naujas)
Aleksandras Stepanovas (naujas)
Ieva Ramanauskienė
Irina Pozdejeva
Guostė Jonikaitė (nauja)
Gerda Eidinzonaitė

Futsal teisėjai:
Dominykas Norkus
Mantas Pomeckis
Irmantas Kaprašovas

Paplūdimio futbolo teisėjai:
Vitalij Gomolko
Laurynas Aržuolaitis

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Teisėjavimas

2024 Kov 13 15:00

Seniena

Šilutiškiui Edmundui Mieliuliui – ordinas už nuopelnus šalies futbolui
https://www.silaineskrastas.lt/sportas/ ... -futbolui/
2016-10-03

Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos (LFTA) sekretoriui, Klaipėdos krašto futbolo teisėjų koordinatoriui Edmundui Mieliuliui rugsėjo 28 dieną sukako 60. Asmeninės šventės proga jubiliato laukė ne tik nuoširdūs sveikinimai, gėlės, šilutiškių futbolininkų dovanojamos jų iškovotos pačios įspūdingiausios taurės, bet ir staigmena: LFTA prezidentas Sergejus Sliva kartu su kolegų delegacija įteikė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) III laipsnio ordiną.

E.Mieliulis pasveikintas namuose. Jis – pirmas šilutiškis, nusipelnęs tokio apdovanojimo. Rugsėjo 28 dieną Lietuva praturtėjo devintuoju šio ordino kavalieriumi, kuriuo tapo E.Mieliulis. Jį sveikino, linkėjo sveikatos LFTA prezidentas, kaunietis S.Sliva, asociacijos atstovai E.Zėnius, A.Žuta, Klaipėdos apskrities futbolo federacijos sekretorius M.Jackus, nacionalinės kategorijos teisėjas E.Gaigalas, šilutiškiai, futbolo teisėjai V.Petkus ir L.Gedvila. Abu pastarieji – buvę E.Mieliulio auklėtiniai, jo paskatinti futbolo teisėjo karjerai. Diena anksčiau jubiliatą aplankė buvęs „Šilutės“ futbolo klubo rezultatyviausias žaidėjas R.Šmitas, šiandien jau Lietuvos futbolo A lygos teisėjas. Jam tobulėti kaip futbolo teisėjui padėjo Edmundas, niekam negailėjęs patarimų.

Pats E.Mieliulis yra teisėjavęs apie 1000 rungtynių. Aikštės teisėjo vaidmenyje pirmą kartą pasirodė 1976-aisiais, Juodkrantėje. Vietos „Neringos“ varžovu buvo Skuodo „Šarūnas“. Atoki futbolo veja neturėjo nei tribūnų, nei žiūrovų. Nebuvo plojančių, nebuvo švilpiančių fanų. Laimėjo žemaičiai. E.Mieliulis vadovavo rungtynėms pabuvęs tik viename futbolo teisėjų seminare Palangoje. Susitvarkė. Futbolininkai jam neturėjo priekaištų, o jis žinojo, kad vieną klaidą padarė: parodęs skuodiškiui dvi geltonas korteles užmiršo pašalinti iš aikštės taisyklių pažeidėją.

E.Mieliulis dėkingas daugeliui žmonių, palaikiusių bei skatinusių jį tapti geru futbolo teisėju. Tam jį ragino tuometinis Šilutės sporto vadovas J.Grigonis, o teisėjavimo subtilybių mokėsi iš a.a.futbolo teisėjo S.Orento, kitų. Dideliu pavyzdžiu jam buvo Lietuvos futbolo autoritetai J.Muliuolis, R.Juška, beje, anksti patikėję šilutiškio gebėjimais valdyti situaciją aikštėje. E.Mieliulis įsitvirtino ne tik teisėjų gretose, bet ir rungtynių inspektoriumi. Dar viena svarbi veiklos kryptis: dėjo pastangų, kad Šilutėje, Pagėgiuose augtų futbolo teisėjų gretos. Nesvetimas jam organizacinis darbas. Yra triūsęs rajoninėje žiniasklaidoje. Žurnalistinė patirtis pravertė dirbant LFTA sekretoriumi. Šias pareigas eina beveik 20 metų. Jo iniciatyva įkurtas LFTA tinklalapis, įsteigta „linksmojo švilpuko“ nominacija. E.Mieliulis diplomatiškas, santūrus, draugiškas, padedantis bręsti jauniems futbolo teisėjams, pastebintis novatoriškas iniciatyvas. Tiesa, LFTA sekretoriaus pareigų ketina atsisakyti nuo gruodžio vidurio, nes nebe ta sveikata.

--------------
Netekome Edmundo Mieliulio
https://www.silaineskrastas.lt/gyvenima ... mieliulio/
2017-01-06

Sausio 5 dieną netekome Šilutės ir Pagėgių rajonų visuomenės veikėjo, žurnalisto, futbolo teisėjo Edmundo Mieliulio.

Praėjusių metų, rugsėjo 28 dieną, minint jo 60 – metį, E.Mieliuliui už nuopelnus šalies futbolui buvo įteiktas LFF federacijos III laipsnio ordinas. Taip buvo įvertintas jo 40 metų nuoširdus darbas teisėjaujant bei dirbant Lietuvos futbolo federacijos sekretoriumi.

Edmundas Mieliulis – pirmasis pamariškis, susilaukęs tokio aukšto įvertinimo už savo triūsą LFF. Jis daug nuveikė augindamas futbolo teisėjų kadrus, koordinuodamas jų darbą. Labai rūpinosi, kad futbolo teisėjų gretose būtų kuo daugiau šilutiškių, pagėgiškių. Edmundas Mieliulis buvo diplomatiškas, santūrus, mokėjo pastebėti novatoriškas kolegų iniciatyvas ir joms pritarti, jas įgyvendinti. Pats futbolo teisėju tapo 1976-aisiais. Yra teisėjavęs beveik visose Lietuvos stadionuose apie 1000 rungtynių. Kitas karjeros laiptelis – rungtynių inspektorius, LFF sekretorius.

Ne tik futbolu gyveno E.Mieliulis. Jis taip pat įgijo nacionalinę bokso teisėjo kategoriją, mielai eidavo krepšinio rungtynių techninio sekretoriaus pareigas. Net sunkios ligos kamuojamas nepasidavė, matydavome jį Šilutės stadione stebintį I lygos komandų rungtynes, teisėjų darbą. E.Mieliulis dirbo rajoninėje žiniasklaidoje, rašydamas įvairiomis temomis.

E.Mieliulis – devintasis LFF ordino kavalierius Lietuvoje. Apdovanojimą praėjusiųjų metų rugsėjo 28 dieną, lydimas kolegų ir šilutiškių, įteikė Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos prezidentas S.Sliva. Gaila, šviesią ir džiugią ceremoniją jau ribojo kambario sienos. Kartais žmogaus pasaulis ima ir susitraukia, sutelpa į lango rėmą, televizoriaus ekraną. Bet mums, pamariškiams, Edmundas Mieliulis ir išėjęs Anapilin liks įsimintinas savo pakiliu noru dirbti, kurti.

Velionis pašarvotas Šilutės Verdainės laidojimo namuose.
Ryt, šeštadienį, 12 valandą šv. Mišios katalikų bažnyčioje. Laidotuvės 13.30 Šilutės kapinėse.

Grįžti į