Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Televizijos transliacijos

2020 Spa 06 17:26

„Kauno diena“ su G. Muižiu: pašnekovas – transliacijų režisierius T. Skamaročius
https://www.diena.lt/naujienos/kaunas/m ... ius-988888

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Televizijos transliacijos

2021 Vas 11 20:17

NENT Group obtains top football rights for Baltics
https://www.broadbandtvnews.com/2021/02 ... r-baltics/

NENT Group has secured a comprehensive package of international football for its Viaplay service in the Baltic countries.

As a result, English Cup-tournaments and South American National Team football will join UEFA Champions League, UEFA Europa League and UEFA Conference League, for which it recently obtained exclusive rights.

Commenting on the development, Anders Jensen, NENT Group president and CEO, said: “We are looking forward to launch Viaplay on 9 March and we want to have the strongest sports offer across the Baltic countries. This acquisition of English Cup-football and South American national team football together with our previous announcements of Bundesliga and all European club football gives our viewers a lot of sports. We are looking forward to getting Viaplay launched and continue to strengthen our sports offering”.

Viaplay will launch in the Baltic countries on March 9 with a single package (including sports) priced at €9.99 per month.

NENT Group has already secured the exclusive Baltic rights to Formula 1 motorsport, NHL ice hockey, UEFA Champions League, UEFA Europa League, UEFA Conference League and Bundesliga football.

NENT Group gets key football rights for Baltics
https://www.broadbandtvnews.com/2020/12 ... r-baltics/

Nordic Entertainment Group (NENT Group) has secured the exclusive rights to show UEFA Champions League, UEFA Europa League and UEFA Europa Conference League in Estonia, Latvia and Lithuania from the 2021/2022 season up to and including the 2023/2024 season.

NENT Group will launch its Viaplay streaming service in the Baltic Republics on March 9, 2021 and every season it will show 138 UEFA Champions League matches and 141 matches from the UEFA Europa League live in the three countries. In addition, Viaplay will offer 141 live matches from the new UEFA Europa Conference League, for which teams from all three countries will enter qualifying in 2021. Selected matches from all competitions will be shown with local language commentary.

NENT Group to show FIFA World Cup 2022 African qualifiers
https://www.broadbandtvnews.com/2020/12 ... ualifiers/

130 qualifying matches featuring African nations will be shown live on Viaplay in the Nordic and Baltic countries, and in Poland.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Televizijos transliacijos

2021 Kov 17 16:17

AFC expands broadcast footprint with TV Start in Russia and CIS
http://www.insideworldfootball.com/2021 ... ussia-cis/

The AFC is continuing to advance its global footprint with the addition of a new broadcaster in Europe for its national team and club competitions.

New pay TV broadcaster – TV Start – has picked up rights for the 2021-24 cycle for Russia and the CIS territories including Ukraine, Latvia, Estonia, Lithuania, Belarus, Moldova, Armenia, Azerbaijan and Georgia.

The rights include the AFC Asian Qualifiers – Road to Qatar Final Round, the AFC Asian Cup China 2023, as well as the AFC Champions League and AFC Cup from the 2021 season. It is the first time AFC competitions will be shown in Russia and across certain CIS territories.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Televizijos transliacijos

2021 Lie 10 20:46

V. Ivanauskas: tapęs treneriu turi užmiršti, kad buvai žaidėjas
https://kauno.diena.lt/naujienos/sporta ... as-1033083

"Į rungtynes žiūriu kaip specialistas, o ne kaip sirgalius. Matyti labai daug psichologinių momentų, ypač kritinėse situacijose", – sako vienas geriausių visų laikų Lietuvos futbolininkų, šiandien profesionalus treneris Valdas Ivanauskas, kuris specialiose UEFA "EURO 2020" čempionatui skirtose LNK televizijos laidose "Laisvas smūgis" rungtynes aptaria kaip ekspertas. Jis sako, kad futbolas jo gyvenime atsirado atsitiktinai – galėjo būti ir geru krepšininku.

Staigmenos ir sirgaliai

Svarbiausius įvairių futbolo varžybų momentus televizijos žiūrovams V.Ivanauskas komentuoja ir analizuoja ne pirmą kartą – tai kadaise darė ir Vokietijoje.

"Nelengva. Buvę profesionalai, buvę treneriai varžybas, jų momentus mato truputį iš kito kampo. Bet žinant, kad televiziją daugiausia žiūri sirgaliai, televizijos žiūrovams įdomu pagrindiniai įvykiai, pavyzdžiui, įvarčiai, manau, kad "Laisvas smūgis" eteryje viskas vyksta sklandžiai. Dirba labai profesionali komanda su Martynu priešakyje – tai tikrai pavykusi premjera", – minėdamas laidos vedėją Martyną Starkų, kalba sportininkas.

Įsibėgėjusį čempionatą jis vertina labai gerai ir nors sako, kad daug didelių staigmenų nepamatė, netikėtumų vis dėlto būta – vienu iš pavyzdžių galėtų tapti Vengrijos žaidimas. "Vengrija, vadinamojoje mirtininkų grupėje surinkusi tašką ir vos iš šio čempionato neeliminavusi Vokietijos, tikrai kažkiek nustebino. Bet jie žaidė namuose, pilname sirgalių stadijone, o tai šiuo metu tikrai yra retenybė, ir jiems pasisekė. Pačiai šaliai tai buvo didžiulis įvykis", – įsitikinęs V.Ivanauskas.

"Bendras čempionato vaizdas yra labai labai geras. Visi pasiilgę tikro futbolo – su žiūrovais, kad ir ribotu sirgalių skaičiumi. Patiems žaidėjams tai yra stimulas, ne tik žiūrovams. Čempionatas vyksta vienuolikoje Europos šalių, kuriose vyko ir vis dar vyksta tikros šventės, o jų visi pasiilgo per karantino laikotarpį, jų trūko. Pagrindinės komandos, kurių tikėjomės, ir pateko į aštuntfinalį, o dabar prasidėjo labai labai įdomios atkrintamosios varžybos", – tęsia jis.

Kardinalūs pokyčiai

V.Ivanauskas sako, kad žaisti futbolą yra kur kas lengviau, nei jį komentuoti ar juolab užimti trenerio poziciją.

"Būdamas treneriu jauti atsakomybę už komandą, už klubą, už sirgalius, todėl tai yra sunkiausio darbo reikalaujanti pozicija. Komentuoti taip pat nelengva, darome klaidų, ypač kai laikas ribotas, bet profesionalų komanda ir Martynas padeda, pašalina stresą", – šypsosi patyręs futbolo žinovas.

Laikas, kai žiūrint varžybas norėdavo išbėgti į aikštelę, jau praėjo. V.Ivanauskas sako, kad nuo tos minutės, kai gauni aukščiausio lygio trenerio licenciją, turi užmiršti, kad buvai žaidėjas. "Jeigu nepamirši, padarysi didžiausią klaidą. Todėl į rungtynes žiūriu kaip specialistas, o ne kaip sirgalius. Matyti labai daug psichologinių momentų, ypač tokiose kritinėse situacijose, kurių patyrė Vokietijos komanda varžybose su Vengrija. Tokiu momentu stebiu, kaip reaguoja treneris, kaip priešininkų komanda reaguoja – žiūriu visai kitomis akimis nei sirgalius", – neslepia treneris.

Pasak jo, futbolas nuo tų laikų, kai pats pradėjo jį žaisti, pasikeitė kardinaliai. "Mąstymo ir žaidimo greitis, žymiai geresnė kamuolio valdymo technika, fizinė žaidėjų būklė. Kiekvieno žaidėjo pasiruošimas yra neįtikėtino lygio. Mūsų laikais nebuvo tokių jėgų susigrąžinimo, regeneracijos sąlygų, reikėdavo improvizuoti, nebuvo tokių technologijų – šiais laikais viskas yra labai aukšto lygio. Tie pokyčiai labai matyti, ir su kiekvienais metais jie vis gerėja. Visa tai pasiekti nelengva, bet tai yra įgūdžiai ir juos reikia lavinti nuo pat mažens", – dalijasi V.Ivanauskas.

Ir krepšinis, ir rankinis

Vienas geriausių Lietuvos futbolininkų 1966 m. gimė Kaune. Kaip pats sako, visi tikėjosi, kad bus krepšininkas. "Vienu metu teko lankyti ir futbolą, ir krepšinį, ir rankinį – man tuo metu buvo gal vienuolika metų. Visos sporto šakos sekėsi tikrai gerai. Į futbolo treniruotes atėjau visiškai atsitiktinai – vienas trejais metais vyresnis kiemo vaikas iš vadinamosios Brazilkos žaidė futbolą, treniravosi pas Aleksandrą Oniščiuką ir pasiūlė man kartu pas jį nueiti. Mano amžiaus grupės tada nebuvo, teko dvejus metus treniruotis su vyresniais – taip ir pamėgau futbolą", – prisiminimais į vaikystę grįžta jis.

"Po trijų mėnesių nuo momento, kai pradėjau lankyti visas šias treniruotes, taip jau sutapo, kad reikėjo žaisti ir futbolo, ir krepšinio varžybose vienu metu, o tėvai net nežinojo, kad aš lankau tris skirtingas sporto šakas. Tada turėjau apsispręsti ir pasirinkau futbolo varžybas. Taip viskas išsisprendė – pasibaigė krepšinis ir rankinis", – pasakoja V.Ivanauskas.

Žaidęs įvairiose Rusijos, Austrijos ir Vokietijos futbolo komandose, jis pats sako, kad šiandien asmeninis santykis su futbolu – tik profesionalus. "Tai darbas – jis suteikia malonumą, nors, aišku, yra ir aštresnių situacijų, bet be jų nebūtų įdomu gyventi. Į futbolą žiūriu labai filosofiškai… Tai darbas, kurį turiu gerai atlikti. Kiek sveikata leis, stengsiuosi tą futbolo gyvenimą prailginti", – atvirauja pašnekovas.

"Gali būti įvairių pokyčių, todėl gyvenu realistinėmis mintimis, kurios, tikiuosi, artimiausiu metu pasitvirtins. Viskas susiję su futbolu ir su trenerio, daugiau administraciniu darbu. Esu ne tokio amžiaus, kad galvočiau apie kokią nors kitą veiklą. Futbolas mane vedė visą gyvenimą ir manau, kad kartu su juo teks ir pabaigti", – sako legendinis Lietuvos futbolininkas.

Futbolininkas prabilo apie darbą naktį

"Pirmą nakties kalbėti tiesioginiame eteryje, kai tokiu laiku įpratęs miegoti, yra iššūkis, įtampa, stresas, bet nieko nepadarysi, jei toks varžybų tvarkaraštis", – sako vienas garsiausių visų laikų šalies futbolininkų Edgaras Jankauskas, per šį Europos futbolo čempionatą dirbantis laidoje "Laisvas smūgis", kuri transliuojama LNK ir BTV kanalais.

"Miegas yra praeities atgyvena, – šypsosi laidos vedėjas Martynas Starkus. Martynas visai nesureikšmina fakto, kad vėlyvosios varžybos baigiasi vidurnaktį, po kurių į eterį jungiasi tiesioginė laida "Laisvas smūgis". – Mes gyvename futbolu ir jau liūdime, kad artėja pabaiga. Tai labiau likimo dovana dirbti darbą, kuris susijęs su gyvenimo pomėgiu ir aistra".

Laidos ekspertu tapęs E.Jankauskas sako, kad kol kas čempionate – tik geri įspūdžiai ir geros emocijos. Aišku, kai laida tiesioginė, klaidų nepataisysi, bet Edgaras juokiasi, kad nieko gėdingo kol kas neįvyko.

"Tiesą pasakius, labai džiugina kolegos futbolininkai. Apsipratę su tiesioginiu eteriu jie tapo tokie laisvi, įtraukiančiai vertina situacijas, komentuoja. Privilegija dirbti kartu su visa šia nuostabia komanda, kurių didelės dalies nematyti, bet visi jie tokie svarbūs", – sako M.Starkus.

E.Jankauskas nesiryžta prognozuoti, kuriai iš rinktinių bus sėkmingas šis čempionatas, bet išskiria keletą UEFA "EURO 2020" momentų. "Pastebėjau, kad komandos įmuša nemažai įvarčių į savo vartus. Ir tai vyksta ne netyčia, o priešininkai priverčia įsimušti. Tai rodo atakų kokybę ir meistriškumą. Portugalai įsimušė sau į vartus du įvarčius, arti buvo iki trečiojo, bet žaidėjas sugebėjo po savimi įtraukti koją", – įdomius čempionato momentus vardija E.Jankauskas.

"Kantar" duomenimis, pasižiūrėti UEFA rungtynių jau buvo įsijungę beveik pusė Lietuvos gyventojų – 1 mln. 242 tūkst. Kol kas populiariausios rungtynės – Prancūzija–Vokietija, kurias stebėjo 301 tūkst. žmonių, t.y. kas ketvirtas tuo metu prie ekrano buvęs žiūrovas.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Televizijos transliacijos

2021 Lie 23 02:02

NENT Group wins Premier League rights in the Netherlands, Poland, Estonia, Latvia and Lithuania from 2022 to 2028
https://www.nentgroup.com/news/news-rel ... latvia-and

Viaplay to show 380 live Premier League matches every season in the Netherlands, Poland, Estonia, Latvia and Lithuania

Nordic Entertainment Group (NENT Group) has secured the exclusive media rights to show the Premier League, the world's best and most popular national football league, live on its Viaplay streaming service in the Netherlands, Poland, Estonia, Latvia and Lithuania from 2022 to 2028. The groundbreaking six-season deal expands NENT Group's long-term partnership with the Premier League to nine European countries, and will accelerate Viaplay's position as the home of premium streamed sports in NENT Group's newest markets.

NENT Group and Bundesliga agree historic two-cycle, nine-market deal until 2029
https://www.nentgroup.com/news/news-rel ... until-2029

Viaplay to show more than 300 live Bundesliga matches every season

Nordic Entertainment Group (NENT Group), the Nordic region’s leading streaming company, and Bundesliga International, a subsidiary of the DFL Deutsche Fußball Liga, have extended their media rights partnership until 2029 in nine European markets in an historic agreement. Football fans in Sweden, Norway, Denmark, Finland, Iceland, Estonia, Latvia, Lithuania and Poland will be able to follow global superstars and local heroes in the Bundesliga and Bundesliga 2 every week on NENT Group’s Viaplay streaming service, along with studio programming and local language commentary.

NENT Group will show more than 300 live Bundesliga and Bundesliga 2 matches every season. The deal also includes the exclusive rights to the German Supercup and the Bundesliga relegation play-offs.

NENT Group's Viaplay to show South American football in nine countries
https://www.nentgroup.com/news/news-rel ... es-1924522

Nordic Entertainment Group (NENT Group) has acquired the exclusive media rights to show the 2024 edition of the Copa América, South America's premier international football tournament, along with the South American FIFA World Cup 2022 qualifiers and Brazil and Argentina's friendly matches between 2022 and 2024. All games will be shown live on NENT Group's streaming service Viaplay. The agreement has been brokered by Pitch International.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Televizijos transliacijos

2021 Lie 31 14:06

„Euro 2020“ finalas pranoko lemiamas Lietuvos krepšinio rinktinės rungtynes
https://www.elta.lt/api/v1/pressreleases/217309

Europos futbolo čempionato finalines rungtynes tarp Italijos ir Anglijos rinktinių žiūrėjo net daugiau žmonių nei lemiamas olimpinės krepšinio atrankos rungtynes tarp Lietuvos ir Slovėnijos, rodo „Telia TV“ statistika. Tiesa, kitos futbolo rungtynės prie ekranų pritraukė kuklesnius žiūrovų skaičius.

Remiantis „Telia TV“ žiūrimumo statistika, krepšinio rungtynes tarp Lietuvos ir Slovėnijos rinktinių, kurias pralaimėjusi Lietuvos rinktinė nepateko į Tokijo olimpines žaidynes, žiūrėjo apie 105 tūkst. „Telia TV“ žiūrovų. Tuo tarpu Europos futbolo čempionato finalą, kuriame Italija įveikė Anglijos rinktinę, įsijungė per 110 tūkst. „Telia TV“ žiūrovų. Taigi, nors ir nedideliu skirtumu, svarbiausias futbolo metų renginys pritraukė daugiau žiūrovų nei lemiamos Lietuvos rinktinės varžybos.

Tiesa, kitos futbolo čempionato rungtynės buvo ne tokios populiarios. Pusfinalio kovas žiūrėjo trečdaliu mažiau, o kitas kovas – perpus ir dar mažiau žiūrovų.

Atmetus pusfinalius ir finalą, tarp populiariausių futbolo kovų pateko Šveicarijos-Ispanijos, Belgijos-Italijos, taip pat Ukrainos-Anglijos, Belgijos-Portugalijos, Slovakijos-Ispanijos, Šiaurės Makedonijos-Nyderlandų ir dar pačioje čempionato pradžioje vykusios Nyderlandų-Ukrainos rungtynės.

Ir nors sporto varžybas tikri aistruoliai labiau mėgsta žiūrėti gyvai, vasarą ši taisyklė galioja ne visada – V. Kibildė pastebi, kad kone pusė transliacijų buvo žiūrimos ne tiesiogiai, o naudojantis „Telia TV“ įrašų paslauga, atsukant ar pakartojant įdomius momentus ar tiesiog žiūrint žiūrovui patogiu metu.

Išmaniosios „Telia TV“ paslaugomis Lietuvoje naudojasi 254 tūkst. namų ūkių.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Televizijos transliacijos

2021 Lie 31 14:08

Po televizijos transliacijų padarė išvadą: vyrai rinkosi futbolą, o moterys – krepšinį
https://www.lrytas.lt/sportas/futbolas/ ... -20154574/

Susumavus galutinius konsoliduotus „Kantar“ duomenis, paaiškėjo, kad žiūrimiausia liepos mėnesio televizijos programa Lietuvoje tarp vyrų buvo LNK grupės transliuotas Europos futbolo čempionato finalas. Rungtynes tarp Italijos ir Anglijos rinktinių stebėjo 14 proc. Lietuvos vyrų, net pusė tuo metu įsijungusių televiziją (48,9 proc.).

Tuo metu žiūrimiausia programa tarp moterų buvo Tokijo olimpiados vyrų krepšinio atrankos finalo rungtynės Lietuva – Slovėnija, kurias žiūrėjo 11,2 proc. šalies moterų.

Įspūdingai pasibaigęs UEFA EURO 2020 buvo rekordinis ir eteryje – čempionatą iš viso buvo įsijungę net 1 mln. 529 tūkst. žiūrovų.

Praėjus savaitei po finalinių UEFA EURO 2020 rungtynių Italija – Anglija ir nurimus aistroms, laidos „Laisvas smūgis“ vedėjas Martynas Starkus, futbolo ekspertai Deividas Šemberas, Edgaras Jankauskas, Valdas Ivanauskas, Arūnas Klimavičius ir prodiuseris Mykolas Adamavičius dalijasi mėnesį trukusio futbolo maratono įspūdžiais ir akimirkomis iš filmavimo užkulisių.

Nuo birželio 11-osios iki liepos 11-osios buvo parodytos 51 Europos futbolo čempionato rungtynės ir daugiau nei 100 laidų „Laisvas smūgis“. Specialiai UEFA EURO 2020 skirtoje laidoje, kurios vedėju tapo Martynas Starkus, futbolą komentavo Lietuvos futbolo žvaigždės. Specialius reportažus iš vienuolikoje Europos miestų vykusių rungtynių ruošė LNK sporto žinių vedėja Asta Žukaitė ir laidos „Labas vakaras, Lietuva“ vedėjas Aurelijus Bezekavičius. Po Lietuvą keliavo, konfliktus tarp futbolą norinčių žiūrėti ir to daryti neleidžiančių sprendė bei stebėjo, kaip šalis švenčia futbolo čempionatą, humoristas, laidų vedėjas Paulius Ambrazevičius.

Tai ne visa projektą kūrusi komanda – prodiuseris Mykolas Adamavičius atskleidė, kad mėnesį futbolu kvėpavo beveik penkiasdešimt komandos narių.

„Toks, kokį visą mėnesį stebėjote, EURO 2020 projektas, gimė 2018 metais, kai mano idėją įspūdingoje studijoje turėti buvusius geriausius Lietuvos futbolo žaidėjus, kurie rungtynes analizuos profesionalia įranga, palaimino LNK kanalų grupė.

Nors startas tikrai buvo nelengvas, buvo be galo malonu stebėti galutinį išties aukšto lygio rezultatą. Mano tikslas buvo parengti žiūrovui vakarietišką produktą, todėl, pradedant studija bei futbolą analizavusių ekspertų komanda ir baigiant jų drabužiais, viskam kėliau aukštus reikalavimus. Esu be galo dėkingas visai komandai, kurie mėnesį laiko gyveno šiuo projektu – nuo vedėjo Martyno Starkaus iki grimo dailininkių“, – džiaugėsi laidos „Laisvas smūgis“ prodiuseris M.Adamavičius.

Futbolo ekspertai choru tvirtino, kad džiaugiasi tapę precedento Lietuvoje neturinčio projekto dalimi.

„Esu tikras, kad netradicinis laidos formatas ir interaktyvūs sprendimai futbolą Lietuvoje pakėlė į aukštesnį lygį. Visi kartu dirbę komandos nariai – savo srities profesionalai ir į kiekvieną detalę buvo žiūrima ypač atsakingai“, – pasakojo A.Klimavičius.

Martynas Starkus – eterio profesionalas, tačiau futbolo ekspertų ketveriukei užduotis dirbti tiesioginiame eteryje teko pirmą kartą.

„Nors sugrįžti į profesionalią futbolo aplinką buvo tikrai įdomu, reikia pripažinti, kad darbas tiesioginiame eteryje kupinas streso. Turbūt būtent streso suvaldymas ir tapo didžiausiu iššūkiu, mat visa kita buvo vienas malonumas“, – šypsojosi D. Šemberas, tapęs vienu „Laisvo smūgio“ ekspertų.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Televizijos transliacijos

2021 Rgp 06 15:00

„Real“ ir „Barcelona“ komandos pasisakė prieš „La Liga“ gautą 2.7 mlrd. eurų injekciją
https://www.sportas.lt/naujiena/438186/ ... -injekcija

„Šis susitarimas buvo pasiektas nedalyvaujant ir apie tai nieko nežinant Madrido „Real“ komandai. Šiandien pirmą kartą „La Liga“ suteikė mums ribotą prieigą prie susitarimo sąlygų. Jos leidžia pasisavinti net 10.95% klubo audiovizualinių teisių per artėjančius 50 metų, tai pažeidžia įstatymus. Derybos vyko be konkurencijos, finansinės sąlygos, dėl kurių buvo susitarta su šia įmone, suteiks jiems galimybę turėti kasmetinę grąžą, kuri bus didesnė nei 20%. Šis fondas yra tas pats, kuris bandė ir kuriam nepavyko pasiekti panašaus susitarimo su Italijos bei Vokietijos lygomis.

Madrido „Real“ negali palaikyti įmonės, į kurios rankas atiteks 42 komandų ateitis, nekalbant apie tai, jog ir tų klubų, kurie pateks varžytis į aukščiausias lygas per artėjančius penkiasdešimt metų“,- skelbiama „Karališkojo“ klubo pranešime.

Katalonai taip pat pasmerkė „La Liga“ pasiektą susitarimą su privačia „CVC Capital Partners“ įmone.

„Barcelona“ mano, kad nebuvo pakankamai diskutuota su klubais (televizijos teisių savininkais) apie paskelbtą operaciją. Suma neatitinka metų trukmės, šis sandoris paveiks visų klubų audiovizualines teises artėjančius penkiasdešimt metų. „Barcelona“ mano, kad nedera pasirašyti sutarties tokiam laiko tarpui atsižvelgiant į neaiškumus, kurie visada supa futbolo pasaulį. Sutarties sąlygos, kurias įvardija „La Liga“, pasmerkia „Barcelonos“ transliavimo teises.

LaLiga announces an agreement in principle with CVC that will inject 2.7 billion euros into the competition and its clubs
https://www.laliga.com/en-GB/news/lalig ... -its-clubs

Real Madrid to sue La Liga, CVC over $3.2 bln deal - El Independiente
https://www.reuters.com/article/soccer- ... SL1N2PC22F

The Spanish football league’s Executive Committee, which includes the bosses of Atletico Madrid and Sevilla but not those of Real Madrid or FC Barcelona, approved the planned CVC deal on Wednesday and it will now be put to a vote by all league members.

Torino FC boss urges Serie A to reconsider private equity deal
https://www.reuters.com/article/idUSL8N2PB65Q

“I think we should reconsider it, given the current circumstances,” Urbano Cairo told Reuters in a phone interview. “It was a good idea and it’s a pity that someone has arrived before us,” he added.

Cairo, a media businessman who has been the owner of Torino since 2005, said La Liga’s deal with CVC was the right way to respond to the dramatic revenue fall which soccer clubs are facing.

“La Liga’s deal shows that it is right to make a deal like this, because soccer is living through a very delicate phase due to the lack of revenue, from ticket sales to sponsorships”, Cairo said. He said Spain’s La Liga had been able to develop its business in recent years, boosting its media revenue abroad. “(La Liga president Javier) Tebas has proven to have very clear in mind how to generate more value from the soccer business,” Cairo said.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Televizijos transliacijos

2021 Rgp 21 06:09

Exact figures are closely guarded but the worst-performing live TV matches from the Bundesliga regularly draw in the range of 4,000-5,000 viewers. In Germany, every single match in the top two divisions is available to watch live, which further dilutes viewership.

<Bundesliga 2> TV rights are only worth about a quarter of those generated by their top-flight peers. Schalke, for example, are set to take home about €23 million as the second division’s best-paid club while Bayern will make about €90 million in the top flight. The same ratio is evident at the bottom of both ladders: Bundesliga 2 new boys Hansa Rostock are projected to take home €7.2 million whereas Greuther Furth should make just over €28 million in the Bundesliga.

https://theathletic.com/2722523/2021/07 ... iga-2-ever

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Televizijos transliacijos

2021 Rgp 29 02:25

Čia ta citata apie 2020 metų A Lygos žiūrimumą:

Kolegijos posėdyje dalyvavęs LFF prezidentas Tomas Danilevičius teigė, jog šie metai LFF ypatingi, nes A lyga sugrįžta su dešimčia klubų (pernai lygoje varžėsi 6 klubai). „Jeigu kalbėsime apie lygos matomumą – rungtynės transliuojamos per „Delfi TV“, „Youtube“ kanalus. Pasiekiamumas – nuo 27 000 iki 50 000 žiūrovų, – pasakojo T. Danilevičius. – Šiemet deramės su TV3 grupe. Greičiausiai pagrindiniai mačai bus transliuojami ir per nacionalinę televiziją.“
https://tzinios.lt/kolegijos-posedyje-a ... komandoms/

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Televizijos transliacijos

2021 Rgp 29 20:13

Šiaip jeigu tokie skaičiai būtų tolygūs ir laikytųsi ir šiemet per TV3play, tai galėtume sakyti, kad situacija yra šiaip visiškai nebloga futbolo surenkamumo - kažkur tarp 0,95 ir 1,8 procento nuo LT populiacijos. Palyginimui pvz JAV MLS visų žvaigdžių savaitgalis tesurinko 0,5% auditorijos, kai jų populiariausias sportas – NFL dirba vidutiniškai su 5,1% auditorija... Tas pasakymas, kad LT televizijos neduoda eterio dėl auditorijos trūkumo, ypatingai kalbant apie Europines varžybas, tiesiog absoliučiai netektų pagrindo tokiu atveju...

Bet realybėje aišku viskas nėra taip gražu - aš darau prielaidą, pagrįsta pagal keletą šio sezono antro turo YT transliacijų, ir pagal tas transliacijas kai Delfi nupirkdavo LT klubų rungtynes Europoje ir pritaikydavo lokacijos apribojimą tik LT rinkai, kad realus Lietuvių skaičius yra kažkur tarp 10-20 tūkstančių žiūrovų per rungtynes, ir realiai kažkur per vidurį apie 15,000 – nukeliantis realią auditoriją į tuos pačius 0,5% gyventojų, apie kuriuos yra ir MLS, ir dėl kurių jie yra jau kone dešimtmetį kritikuojami kaip transliuotojams kažkoks nesusipratimas, kuris turėrų realiai traukti gerokai daugiau (nora jie ir sugeba tokius procentus parduoti ir gauti į klubų biudžetus pinigus už transliacijų teises. Na, praktiškai juk ir LFF buvo pardavusi teises už €100,000 tam Radarui.) O likusi dalis prisijungusių būdavo visokie užsieniečiai prisijungdavę prie transliacijų, dažniausiai lažybininkai...

P.S. Nors šio sezono Sūduvos – Rakow abiejas rungtynes YT žiūrėjo vidutiniškai vos po 5,000 LT žiūrovų, aišku dar dalis per TV kanalą, kuris dabar populiaresnis. Likusių klubų transliacijos sukosi apie ar iki 10,000 žiūrovų irgi.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Televizijos transliacijos

2021 Rgs 01 16:53

Dienos naujiena (nors dienq paskelbti tai tikrai pasirinko šūdiną) – Viaplay įsigijo visas Lietuvos nacionalinės rinktinės transliavimo teises UEFA turnyruose 2022–28 ciklams. LRT eilinį sykį už futbolą mokėti nesutiko.

Lietuvos futbolo rinktinės rungtynių transliacijos – per mokamą platformą
https://www.elta.lt/lt/pranesimai-spaud ... iju-218673

Europos futbolo federacijų asociacija (UEFA) pranešė pasiekusi susitarimą su „Nordic Entertainment Group“ dėl Lietuvos, Latvijos ir Estijos futbolo rinktinių rungtynių transliacijų. Nuo 2022 iki 2028 metų visi šių komandų mačai bus tiesiogiai rodomi per internetinių transliacijų „Viaplay“ platformą.

Skelbiama, kad „Viaplay“ platformoje sporto aistruoliai per šešerius metus galės mėgautis net šešiasdešimčia tiesioginių kiekvienos Baltijos šalies rinktinės rungtynių transliacijų, tuo metu iš viso iki 2028 metų platformoje bus parodytos virš 1,200 įvairių nacionalinių rinktinių rungtynių.

Per ateinančių šešerių metų laikotarpį Lietuvos futbolininkai varžysis dėl patekimo į 2024 metų ir 2028 metų Europos čempionatus bei 2024 metų Pasaulio čempionatą. UEFA ir „NENT Group“ sutartis taip pat apims ir 2022, 2024 bei 2026 metų UEFA Tautų lygą, 2023, 2025 ir 2027 metų Tautų lygos finalus bei visas draugiškas komandų varžybas.

„Viaplay“ žiūrovai jau galėjo mėgautis daugybe įsimintinų sporto akimirkų, todėl nekantraujame sporto mėgėjams Baltijos šalyse padovanoti jų dar daugiau. Šiaurės Europos šalyse jau transliuojame rankinio ir ledo ritulio rinktinių mačus, todėl puikiai žinome, kokią atsakomybę prisiimame prieš Baltijos šalių futbolo rinktines“, - teigė „NENT Group“ sporto skyriaus vadovas Peteris Norrelundas. „Norime, kad šių puikių komandų žaidimą išvystų kuo įmanoma daugiau sirgalių, todėl pasitelksime visą savo patirtį, inovacijas bei aistrą stebėti sportą gyvai ir kad užtikrintume geriausias tiesiogines transliacijas“, – pažadą Lietuvos sporto aistruoliams davė P. Norrelundas.

Naujausiu FIFA sprendimu, nuo 2026 metų Pasaulio futbolo čempionato turnyre dalyvaus 48 rinktinės, kas yra šešiolika komandų daugiau negu įprastai, todėl Lietuvos futbolininkai turės daugiau šansų patekti į čempionatą. Primename, kad Europos futbolo čempionato dalyvių skaičius buvo padidintas 2016 metais, kuomet Prancūzijoje vykusiame turnyre pirmąkart dalyvavo nebe 16, o 24 rinktinės.

„Toliau investuojame į patraukliausią sportą visose savo rinkose, todėl labai džiaugiamės ir didžiuojamės tapsiantys Lietuvos, Latvijos ir Estijos futbolo rinktinių UEFA transliacijų namais iki 2028 metų. Laikas mums taip pat yra idealus, nes tiek Europos, tiek Pasaulio čempionatai padidino dalyvaujančių komandų skaičių, tad mažesnės komandos turės daugiau progų sužibėti“, – teigė „NENT Group“ vadovas Andersas Jensenas.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Televizijos transliacijos

2021 Rgs 11 00:50

Ne apie Lietuvą, bet iš panašios situacijos ir puikiai atskleidžia tą patį apie ką ir aš čia įvairiose temose rašau. Nenoriu dublikuoti dar ir TV3 temoje... Concafac viceprezidentas apie Kanadą.
Nuo 11:23
https://youtu.be/wFHUfABP4Jc?t=683


O čia atskiras interviu apie jų NT.
“I remember listening to radio feeds of games—it used to be a whole ordeal just to find a feed. Now it’s super easy. You know where it’s going to be. You know they’re going to have a dedicated show built around these games. To me, that’s what grows the game: it’s having these conversations and giving these games what they deserve in terms of treatment, versus potentially just having a game simulcast on TSN or Sportsnet.”

“It’s not ‘where is the game?’ Likes it’s some kind of eternal mystery. There’s an answer to the question. And you know the answer to the question. So at least be honest. And then when people are saying ‘why can’t I get it for free?’ — well that’s flawed logic because it’s not free on Sportsnet and TSN.”
https://www.wakingthered.com/2021/3/31/ ... r-mouth-is

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Televizijos transliacijos

2021 Rgs 24 06:57

Why do La Liga want to do the deal with CVC?

Although the proposed buyout is worth €2.1 billion, Tebas was insistent that the agreement was not solely motivated by economics.

He told the summit: "People think it's an operation for financing and it's not. With this operation, we're not mortgaging the broadcasting rights of any clubs. With this operation, CVC assumes the risk. If we go down in revenues then they'll receive less or not earn money. If revenues go up then they'll earn money."
https://theathletic.com/news/barcelona- ... TF2JxSVtpi

O jūs Venslovaitienę kaltinote, kas nenori terliotis Lietuvoje su televizijos teisėmis.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Televizijos transliacijos

2021 Spa 22 07:21

Šiaip įdomybės. La Liga, turinčią nuosavą lygos TV kanalą, tam tikra prasme daro tą patį ką ir Motiejūnas krepšinyje parduoti Žalgirio rungtynes - inovuoja + neša madas iš JAV, ir turbūt parodo artimiausias madas TV rinkoje, ypatingai kai UČL agentūra šiuo metu draskoma.

How La Liga is selling the Clasico: Fan events around the world, holographic interviews and Gary Lineker
https://theathletic.com/2900752/2021/10 ... the-world/

Grįžti į