Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Telšių miesto stadionas

2022 Sau 22 05:28

Ne­mo­ka­mas be­lai­dis in­ter­ne­tas jau vei­kia 15-oje vie­šų­jų vie­tų
https://tzinios.lt/nemokamas-belaidis-i ... uju-vietu/

Nuo šiol gy­ven­to­jai ir mies­to sve­čiai ga­lės in­ter­ne­te nar­šy­ti Tel­šių cent­ri­nio sta­dio­no te­ri­to­ri­jo­je. Vi­sos ne­mo­ka­mo be­lai­džio in­ter­ne­to pri­si­jun­gi­mo zo­nos pa­žy­mė­tos „WiFi4EU“ ženk­lu.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Telšių miesto stadionas

2022 Vas 08 19:26

Tel­šIų ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bos val­dan­čio­sios dau­gu­mos (LSDP, DP, TS-LKD) siū­ly­mai dėl 2022 me­tų biu­dže­to. Kvie­čia­me su­si­pa­žin­ti
https://tzinios.lt/telsiu-rajono-saviva ... -2022-met/

13. Siū­lo­me skir­ti fi­nan­sa­vi­mą Tel­šių mies­to cent­ri­nio sta­dio­no inf­rast­ruk­tū­rai ge­rin­ti:
• 30 tūkst. eu­rų – „Ska­te“ par­ko da­liai įren­gi­nių keis­ti nau­jais ir ap­švie­ti­mui įreng­ti;
• 10 tūkst. eu­rų – gim­nas­ti­kos tre­ni­ruok­liams įreng­ti;
• 57,5 tūkst. eu­rų – pri­si­dė­ti prie cent­ri­nio sta­dio­no ap­švie­ti­mo įren­gi­mo (vi­sa pro­jek­to ver­tė – 303 tūkst. eu­rų).

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Telšių miesto stadionas

2022 Vas 23 15:02

Telšiuose aptarta futbolo infrastruktūros plėtra
https://lff.lt/news/13216/telsiuose-apt ... os-pletra/

Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Tomas Danilevičius ir Lietuvos futbolo federacijos pirmasis viceprezidentas Mindaugas Bondauskis lankėsi Telšiuose, kur susitiko su Telšių rajono savivaldybės meru Kęstučiu Gusarovu bei administracijos direktoriumi Tomu Katkumi.

Susitikimo metu buvo aptarta futbolo infrastruktūros situacija Telšiuose. „Optibet A lygoje“ rungtyniauja Žemaitijos sostinę atstovaujantis klubas „Džiugas“, tad buvo aptarti reikalingi stadiono gerinimo darbai.

„Su Telšių savivaldybės meru aptarėme būtinybę gerinti stadiono apšvietimą, kad jis pilnai atitiktų A lygos licencijavimo kriterijus ir, kad „Džiugo“ ekipa turėtų galimybę namų rungtynes žaisti ir tamsesniu paros metu“, – pasakojo T. Danilevičius.

Po susitikimo LFF prezidentas taip pat džiaugėsi, kad Telšių rajono savivaldybė skiria didelį dėmesį jaunimo ugdymui regione.

„Savivaldybė investuoja tikrai nemažas lėšas į jaunųjų futbolininkų ugdymą, tad aptarėme ir kaip federacija galėtų prisidėti, kad šiame regione augtų futbolo lygis ir jaunieji futbolo talentai turėtų pilnavertes galimybes tobulėti“, – teigė T. Danilevičius. 

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11747
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Telšių miesto stadionas

2022 Bal 27 11:48

Parodė, kaip atrodo rekonstruotas Telšių stadionas: per futbolo rungtynes renka sausakimšas tribūnas
Lietuvos Respublikos finansų ministerija, Saulė Bakšė
2022 m. balandžio 21 d. 14:21
https://www.delfi.lt/uzsakomasis-turiny ... d=90025715

Miesto stadionas sportu nesidomintiems ir patiems nesportuojantiems tėra paprastas objektas. Tačiau iš tiesų tai – gyvas organizmas, pritraukiantis tiek kamuolį į krepšį pamėtyti norinčius jaunuolius, tiek namuose nenorinčius sėdėti senjorus. O kur dar prestižas miestui, turinčiam futbolo komandą ir galinčiam rengti svarbias varžybas? Rekonstruotas Telšių stadionas – būtent toks miesto gyvybės simbolis.

Telšių futbolo klubo „Džiugas“ direktorius Martynas Armalis sako, kad atnaujintas Telšių stadionas padeda netgi pritraukti futbolo žaidėjus, mat futbolininkams aplinka, kurioje jie žaidžia, yra itin svarbi ir padeda vidinei komandos motyvacijai.

„Rinkdamasis komandą žaidėjas vertina ne tik finansinę naudą ir kokioje lygoje klubas žaidžia, bet ir visą klubo infrastruktūrą – aikštę, rūbines ir pan. Dar 2016 metais ruošdamiesi LFF taurės rungtynėms įsirengėme rūbines žaidėjams ir ant spintelių pritvirtinome futbolininkų nuotraukas, kaip kad yra visoje Europoje. Tai žaidėjams padarė tokį įspūdį, kad jie net fotografavosi prie spintelių, nes Lietuvoje daugiau niekur to nėra. Vėliau šį faktą pradėjau naudoti kaip kozirį kalbėdamasis su žaidėjais ar jų agentais“, – dalijasi jis.

Natūrali veja – didžiausias privalumas

Telšių miesto stadionas naujam gyvenimui prikeltas ES lėšomis. Jame įrengta futbolo aikštė su 8 takelių bėgimo takais, lengvosios atletikos varžybų sektorių zona, lauko krepšinio ir badmintono aikštelės, lauko tinklinio aikštynas, riedutininkų sporto aikštynas, rekonstruotos žiūrovų vakarų ir rytų tribūnos. Vakarinėje tribūnoje įrengta iki 2000 žiūrovų vietų, rytų tribūnoje – 320.

„Turėdami sutvarkytą stadioną galime priimti svečius, lengviau prisikviesti kitas komandas į turnyrus. Iki pandemijos pas mus atvykdavo ir užsienio komandos, vykdavo tarptautiniai turnyrai“, – apie atsivėrusias galimybes kalba M. Armalis.

Antras miesto stadiono privalumas, pasak jo, yra natūrali veja. Tuo pasigirti gali tik Alytaus, Marijampolės ir Telšių stadionai, net nacionaliniame stadione futbolininkai žaidžia ant dirbtinės vejos.

„Žinoma, ja naudotis galime tik ribotą laiką – nuo gegužės iki lapkričio. Turime labai kruopščiai ją prižiūrėti, mat žolės negalima nuolat trypti. Aikšte naudojasi ne tik mūsų reprezentacinė „Džiugo“ komanda, čia žaidžia ir jaunimo komanda, taip pat vyksta turnyrai vaikams. Be to, pas mus vyksta ir vasaros vaikų stovyklos, kurių metu organizuojame futbolo treniruotes“, – priduria futbolo klubo vadovas.

M. Armalis prisimena stadiono atidarymo dieną, kai šia proga buvo žaidžiamas futbolo varžybos. Į šias rungtynes susirinko virš 2 tūkst. žmonių – atvyko ne tik futbolo fanai, bet ir smalsuoliai, norintys pamatyti naująjį stadioną.

„Telšių stadione Lietuvos jaunimo rinktinė yra žaidusi su Farerų salomis, o Šiaulių moterų futbolo klubas „Gintra“ varžėsi su švedėmis. Tarptautinių renginių nebūtume pritraukę į seną stadioną, stadiono rekonstrukcija suteikė įkvėpimo vietiniam futbolui“, – teigia jis.

Mėgstama vaikų laisvalaikio vieta

Telšių sporto ir rekreacijos centro vedėja ugdymui Valerija Sungailienė pasakoja, kad stadionas atvėrė daug galimybių miestui.

„Iki stadiono prikėlimo naujam gyvenimui dėl netinkamų sąlygų nebuvo galimybės vykdyti tarptautinius reikalavimus atitinkančius sporto renginius, tarptautines varžybas, kukliomis sąlygomis buvo vykdomas vaikų sportinis ugdymas. Tačiau šios erdvės nebuvo patrauklios rajono gyventojams, jaunimui ir neįgaliesiems. Dabar patekimas į stadioną ir aikštynus yra pritaikytas neįgaliesiems, todėl jie mielai renkasi šias erdves ir jose sportuoja“, – akcentuoja ji.

Šiandien Telšių centriniame stadione ir šalia esančiuose aikštynuose vaikams vyksta lengvosios atletikos, šiuolaikinės penkiakovės, krepšinio treniruotės ir varžybos, organizuojami kiti sportiniai renginiai ir Lietuvos čempionatai. Stadione taip pat rengiamos šalia įsikūrusių mokyklų ir darželių fizinio ugdymo pamokos bei fizinio aktyvumo užsiėmimai. Be to, stadionas susilaukė ir vyresnių Telšių gyventojų susidomėjimo – jie čia mankštinasi individualiai. Stadiono bėgimo takai telšiškiams yra labai patraukli vieta pasivaikščiojimui ir tai vyksta ištisus metus, mat žiemos metu yra valomas sniegas. Stadione taip pat organizuojamos įvairios nemokamos mankštos.

„Šalia stadiono esančiame aikštyne yra tinklinio ir krepšinio aikštelės, kuriose labai mėgsta sportuoti jaunimas. Dar viena erdvė prie stadiono yra riedlentininkų ir riedutininkų parkas, jis labai mėgstamas vaikų, tačiau dabar laikinai uždarytas ir laukia remonto“, – dalijasi V. Sungailienė.

Ji tęsia sakydama, kad įrengtas apšvietimas prailgino galimybę ilgiau leisti laiką stadione ir aikštynuose. Be to, po stadiono rekonstrukcijos buvo pagerintas sportininkų, teisėjų, pagalbinio renginių personalo, žiūrovų komfortas ir renginių kokybė.

„Dėl to šios erdvės šiandien yra patrauklios sportinių, masinių kultūros ir laisvalaikio renginių organizavimui ne tik miesto ar regiono, bet ir visos Lietuvos ar net tarptautiniu mastu. Be to, šioje teritorijoje turime ir nemokamą WIFI ryšį“, – vardija vedėja ugdymui.

Pasak jos, vaikai labai džiaugiasi rekonstruotu stadionu ir jo aikštynais, čia praleidžia daug laiko, pavyzdžiui, po treniruočių jie pasilieka aikštyne, kuriame susitinka su draugais, bendrauja ir smagiai leidžia laiką.

Jai antrina ir 15-metis Rokas, kuris atsiradus riedlenintininkų parkui prie stadiono, išmoko važiuoti riedlente ir nuo to laiko jos nepaleidžia iš rankų.

„Skeitinu“ jau 6 metus nuo pat stadiono atidarymo. Gyvenu visai šalia, tai mėgdavau ateiti kas vakarą. Šitame parke išmokau važiuoti riedlente ir atlikau pirmuosius savo šuolius – su draugais net filmuodavome triukus ir dalindavomės jais instgrame. Kol rampos tvarkomos, dabar su draugais laikinai nebegalime ten lankytis, todėl neturime, kur patogiai važinėti“, – apie atrastą meilę riedlentėms pasakoja Rokas.

Jis priduria, kad iki pandemijos dar lankė ir futbolo treniruotes, tačiau po to nebeužteko laiko abiem pomėgiams ir mokslams.

„Bendraklasiai gal daugiau krepšinį žaidžia, bet Telšiuose yra ir pakankamai futbolo gerbėjų. Aš jau nebesu toks užkietėjęs fanas, gal „išaugau“, tai futbolo pats nebežaidžiu, bet pasaulio čempionatą su tėčiu visada žiūriu. Bet iš kitų miestų atvažiavusios mokyklų komandos visada mums pavydėdavo stadiono ir tikros žolės“, – prisimena paauglys.

V. Sungailienės nuomone, modernus stadionas motyvuoja vaikus judėti, siekti sportinio rezultato. Vaikai turi kur sveikai ir turiningai praleisti laisvalaikį po pamokų bei atostogų metu.

„Sukurta trūkstama infrastruktūra netgi pagerino rajono ekonominę padėtį ir prisidėjo prie aukštesnės gyventojų gyvenimo kokybės“, – pažymi ji.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Telšių miesto stadionas

2023 Lap 19 09:25

Kad jau montuojamas stadiono apšvietimas, čia kiek senienų:

Sta­dio­no ap­švie­ti­mas kai­nuos ge­ro­kai bran­giau
https://tzinios.lt/stadiono-apsvietimas ... -brangiau/
19 balandžio, 2023

Tel­šių mies­to cent­ri­nio sta­dio­no ap­švie­ti­mo įren­gi­mas mo­kes­čių mo­kė­to­jams kai­nuos be­maž 160 tūkst. Eur bran­giau. Po ke­le­to ne­sėk­min­gų ban­dy­mų su­ras­ti dar­bus at­lik­sian­tį ran­go­vą (ke­le­tas iš ei­lės pir­ki­mų bu­vo ne­sėk­min­gi) Tel­šių ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ta­ry­ba pa­di­di­no Sa­vi­val­dy­bės pri­si­dė­ji­mo prie pro­jek­to su­mą nuo 64 841 Eur iki 221 865 Eur. Bend­ra pro­jek­to su­ma išau­go nuo 514 841 Eur iki 671 865 Eur. Li­ku­sias lė­šas – 450 000 Eur – yra įsi­pa­rei­go­ju­si skir­ti LR švie­ti­mo, moks­lo ir spor­to mi­nis­te­ri­ja.

Tel­šių ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ta­ry­ba dar 2021 m. bir­že­lio mė­ne­sį pri­ta­rė 514 841 Eur ver­tės pro­jek­tui „Tel­šių mies­to cent­ri­nio sta­dio­no ap­švie­ti­mo įren­gi­mas“, o jam įgy­ven­din­ti nu­ma­tė 64 841 Eur ra­jo­no biu­dže­to lė­šų. Li­ku­sius pi­ni­gus skir­tų Švie­ti­mo, moks­lo ir spor­to mi­nis­te­ri­ja.

Pa­ren­gus tech­ni­nį dar­bo pro­jek­tą ir vie­šo­jo pir­ki­mo me­džia­gą, do­ku­men­tai bu­vo pa­teik­ti VšĮ Cent­ri­nei pro­jek­tų val­dy­mo agen­tū­rai ir 2022 m. rugp­jū­čio mė­ne­sį pa­skelb­tas pir­ma­sis pir­ki­mas. Ta­čiau dėl pa­reng­to tech­ni­nio dar­bo pro­jek­to ki­lo daug klau­si­mų. Pa­siū­ly­mų pa­tei­ki­mo ter­mi­nas dėl tie­kė­jų pa­teik­tų klau­si­mų bu­vo per­kel­tas du kar­tus. Ga­liau­siai dėl tech­ni­nio dar­bo pro­jek­to nea­ti­ti­ki­mų pir­ki­mas bu­vo nu­trauk­tas.

Iš­nag­ri­nė­jus gau­tas pa­sta­bas ir at­li­kus tech­ni­nio pro­jek­to pa­kei­ti­mus, 2022 m. spa­lio mė­ne­sį bu­vo su­reng­tas ant­ras pir­ki­mas. Gau­tas vie­nin­te­lis pa­siū­ly­mas, ta­čiau jis nea­ti­ti­ko ke­lia­mų rei­ka­la­vi­mų ir bu­vo at­mes­tas. Lapk­ri­čio mė­ne­sį neat­si­ra­dus dau­giau no­rin­čių da­ly­vau­ti pir­ki­me – jo pro­ce­dū­ros bai­gė­si.

Pa­tiks­li­nus tie­kė­jui ir spe­cia­lis­tui ke­lia­mus kva­li­fi­ka­ci­jos rei­ka­la­vi­mus, 2022 m. gruo­dį pir­ki­mas pa­skelb­tas tre­čią kar­tą. Vėl­gi bu­vo pa­teik­tas vie­nas pa­siū­ly­mas. Bet ir šis at­mes­tas dėl tie­kė­jo ir jo siū­lo­mų spe­cia­lis­tų kva­li­fi­ka­ci­jos nea­ti­ti­ki­mo kon­kur­so są­ly­gas. Šių me­tų pra­džio­je pir­ki­mas pa­si­bai­gė at­me­tus vie­nin­te­lį pa­teik­tą tie­kė­jo pa­siū­ly­mą.

Pa­tiks­li­nu­si tie­kė­jui ke­lia­mą kva­li­fi­ka­ci­jos rei­ka­la­vi­mą, pa­ko­re­ga­vu­si kon­kur­so są­ly­gas pa­gal nau­ją Vie­šų­jų pir­ki­mų įsta­ty­mo re­dak­ci­ją, Sa­vi­val­dy­bė pir­ki­mą pa­skel­bė ket­vir­tą kar­tą. Vėl – gau­tas vie­nas pa­siū­ly­mas, ku­ris bu­vo at­mes­tas, nes ver­tė bu­vo di­des­nė, nei pro­jek­te nu­ma­ty­ta.

Ga­liau­siai pa­di­di­nus pir­ki­mo ver­tę, pir­ki­mas šių me­tų va­sa­rio pa­bai­go­je pa­skelb­tas dar kar­tą. Gau­tas vie­no tie­kė­jo pa­siū­ly­mas, ir tar­si vis­kas ge­rai: bū­tų ga­li­ma pa­si­ra­šy­ti ran­gos dar­bų su­tar­tį. Ta­čiau kas pri­si­dės lė­šo­mis prie pa­bran­gu­sio pro­jek­to? Pro­jek­to ver­tė pa­di­dė­jo ga­nė­ti­nai ženk­liai – be­maž 160 tūkst. Eur. Tad Tel­šių ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­ja krei­pė­si į pa­sku­ti­nį kar­tą su­si­rin­ku­sius 2019–2023 m. ka­den­ci­jos Tel­šių ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bos na­rius, kad šie pa­di­din­tų Sa­vi­val­dy­bės pri­si­dė­ji­mą: nuo 64 841 Eur iki 221 865 Eur.

Ko­vo mė­ne­sį svars­tant klau­si­mą Tel­šių ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bos po­sė­dy­je Al­man­tas Lu­ka­vi­čius pa­brė­žė, kad šį pro­jek­tą Sa­vi­val­dy­bė yra įsi­pa­rei­go­ju­si įgy­ven­din­ti per šiuos me­tus. „Šian­dien – ko­vo pa­bai­ga. Prak­tiš­kai li­ko va­sa­ra, o dar nie­kas nė­ra pra­dė­ta, dar nė­ra net nu­pirk­ti dar­bai. Kaip ke­ti­na­te tą pro­jek­tą per šiuos me­tus įgy­ven­din­ti?“ – klau­sė po­li­ti­kas.

Anot Tel­šių ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riaus To­mo Kat­kaus, pir­ki­mus Sa­vi­val­dy­bė yra at­li­ku­si, tik pir­ki­mo są­ly­go­se nu­ro­dė, jog su­tar­tis su ran­go­vu bus pa­si­ra­šy­ta, jei­gu Ta­ry­ba pri­tars šiam spren­di­mui. „Pa­tys že­mės dar­bai, be­to­na­vi­mo dar­bai, pa­ma­tų pa­sta­ty­mas – va­sa­rą pa­ts ge­riau­sias lai­kas. Il­giau­siai bus ga­mi­na­mos me­ta­li­nės at­ra­mos. Bet vi­sa tai pa­da­ry­ti iki me­tų pa­bai­gos yra rea­lu, – tei­gė T. Kat­kus bei įvar­di­jo prie­žas­tis, ko­dėl už­si­tę­sė vi­sas pro­ce­sas. – Il­giau­siai už­tru­ko­me su pro­jek­ta­vi­mu, ka­dan­gi bu­vo­me nu­ma­tę 40 met­rų aukš­čio at­ra­mas. Pa­da­rę vi­zua­li­za­ci­ją pa­ma­tė­me, kad tos at­ra­mos yra su­lig Ka­ted­ros bokš­tais. Tad kul­tū­ros pa­vel­das ne­de­ri­no to­kio pro­jek­to. Me­tus ieš­ko­jo­me bend­ro spren­di­mo, ko­kio aukš­čio tu­rė­tų bū­ti at­ra­mos. Priė­jo­me prie su­ta­ri­mo įreng­ti 30 met­rų aukš­čio sta­cio­na­rias at­ra­mas.“

Ta­ry­bos na­rys Al­gir­das Ba­ce­vi­čius pa­si­do­mė­jo, ar rei­ka­lin­gi pri­si­dė­ti 160 tūkst. Eur prie pro­jek­to yra nu­ma­ty­ti ra­jo­no biu­dže­te, ir iš­gir­dęs nei­gia­mą at­sa­ky­mą bei tai, kad jų rei­kės ieš­ko­ti pa­pil­do­mai, pa­si­pik­ti­no: „Tai iš kur paim­si­te tas lė­šas? Tai di­de­lė su­ma. Pa­si­ro­do, jūs ne­tu­ri­te pi­ni­gų, bet vis­ką per­ka­te. Ta­ry­ba tu­rės skir­ti lė­šas, ar jūs tuo tik­ri, kad taip ir pa­da­rys? Duo­dat už­sa­ky­mus, skel­biat pir­ki­mus, kal­ba­tės su ran­go­vais, nors pi­ni­gų ne­tu­ri­te. Ar tai nor­ma­li pra­kti­ka? Aš į par­duo­tu­vę ne­pa­siė­męs pi­ni­gi­nės nei­nu.“

T. Kat­kus su­ti­ko su Ta­ry­bos na­riu, jog to­kia pra­kti­ka nė­ra nor­ma­li. „To­dėl ir pir­ki­mą da­rė­me, kad ne­temp­tu­me lai­ko, – tei­gė Sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­rius. – Lė­šų ieš­ko­si­me, nes jų rei­kės me­tų pa­bai­go­je. Per me­tus ne kar­tą Ta­ry­ba biu­dže­tą tiks­li­na ir lė­šas per­skirs­to. Ži­no­me, kiek rei­kia pi­ni­gų, tad iki me­tų pa­bai­gos juos nu­si­ma­ty­si­me.“

Pas­kel­bus bal­sa­vi­mą, bal­sų dau­gu­ma Tel­šių ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ta­ry­ba nu­spren­dė 160 tūkst. Eur pa­di­din­ti Sa­vi­val­dy­bės pri­si­dė­ji­mą prie pro­jek­to „Tel­šių mies­to cent­ri­nio sta­dio­no ap­švie­ti­mo įren­gi­mas“ įgy­ven­di­ni­mo.

Zemaitiss
Pranešimai: 964
Užsiregistravo: 2014 Vas 06 15:36
Palaikoma komanda: Džiugas

Re: Telšių miesto stadionas

2023 Lap 19 09:53

Kad jau montuojamas stadiono apšvietimas, čia kiek senienų:
ne kad montuojamas,o jau viskas sumontuota...jau stovi stulpai su sviestuvais...

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Telšių miesto stadionas

2023 Lap 19 10:21

Kad jau montuojamas stadiono apšvietimas, čia kiek senienų:
ne kad montuojamas,o jau viskas sumontuota...jau stovi stulpai su sviestuvais...
Ačiū.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Telšių miesto stadionas

2023 Lap 29 17:20

Telšių centrinis stadionas bus apšviestas galingais šviestuvais
http://www.kalvotoji.lt/2023/11/25/tels ... iestuvais/

Telšių centriniame stadione montuojami apšvietimo stulpai. Savivaldybės administracija teigia, kad apšvietimo sistema leis stadionu ir šalia jo esančia sporto infrastruktūra gyventojams naudotis ilgiau. Be to, apšvietus futbolo aikštę, vėliau bus galima rengti futbolo ar kitas varžybas, renginius.

„Kalvotoji Žemaitija“ paprašė Savivaldybės administracijos pateikti informaciją apie šiuos galingus šviestuvus. Mums atsakė Savivaldybės administracijos Statybos ir urbanistikos skyriaus vyr. specialistas (laikinai einantis Statybos ir urbanistikos skyriaus vedėjo pareigas) Mindaugas Norkus.

– Kiek kainuoja Centrinio stadiono šviestuvai ir kokia jų pastatymo (įrengimo) su visa būtina įranga kaina?
– Sutarties kaina yra 648 tūkst. 67 eurai su pridėtinės vertės mokesčiu (PVM), iš kurių PVM sudaro 112 tūkst. 474 eurus. Sutartis dalinai finansuojama Sporto rėmimo fondo lėšomis (450 tūkst. eurų), kurias administruoja Nacionalinė sporto agentūra prie Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos. Iš minėtos sumos elektrotechnikos darbai kainuoja 449 tūkst. 66, konstrukcijų dalies darbai – 57 tūkst. 620, sklypo plano dalies darbai – 27 tūkst. 307, statinių ir žemės sklypo kadastrinių duomenų tikslinimas – 800, statybos darbų užbaigimo dokumento gavimas – 800 eurų.

– Kuri bendrovė atlieka darbus, kada jie bus baigti?
– Darbus atlieka UAB „Mazgas“. Darbų atlikimo terminas – 7 mėnesiai nuo sutarties įsigaliojimo dienos (su galimybe pratęsti 2 kartus po vieną mėnesį). Statybos darbų rangos sutartis pasirašyta 2023 metų balandžio 17 dieną. Taigi darbai turi būti baigti šį mėnesį.

– Kas pagamino šviestuvus? Koks šviestuvų galingumas?
– Įrengti LED tipo šviestuvai LUXUN (Kinija), 1 592 W.

– Koks prognozuojamos suvartotinos elektros energijos kiekis?
– Deja, šiandien atsakyti į klausimą, koks elektros energijos kiekis bus suvartotas negalime. Viskas priklausys nuo rungtynių, varžybų skaičiaus bei kaip dažnai bus naudojamas stadiono apšvietimas. Apšvietimo elektros galingumas numatytas – 108 kW. Galimas apšvietimo metinis elektros energijos suvartojimas – 40 MWh.

Stadiono futbolo aikštės apšvietimas atitiks 2 kategoriją pagal UEFA klasifikaciją. („KŽ“ inf.)

Grįžti į