bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11747
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Tomas Švedkauskas

2012 Sau 20 16:36

2020/2021 Lommel SK (Belgija) Proximus league - 17 rungtynių;
2019/2020 Lommel SK (Belgija) Proximus league - 28 rungtynės;

2017/2018 UTA Arad (Rumunija) Liga II - 4 rungtynės;
2016/2017 Catanzaro (Italija) Siere C - 1 rungtynės (16 sedėjimų ant suolo);
2016/2017 Lupas Roma (Italija) Siere C - 16 rungtynių;
2015/2016 Ascoli (Italija) Siere B - 9 rungtynės;
2014/2015 Olhanense (Portugalija) Segunda Liga - 13 rungtynių;
2013/2014 Pescara (Italija) Siere B - 1 rungtynės (52minutės);
2013/2014 Paganese (Italija) Siere C - 9 rungtynės, 1 raudona kortelė;
2012/2013 Roma (Italija) Siere A - 0 rungtynių, (17 sedėjimų ant suolo);

Tomas Švedkauskas
1994 06 22
Vartininkas
________________________________________________________________

U-18 rinktinės vartininkas debiutavo "Fiorentina" jaunimo komandoje
2012-01-20 16:22
http://www.lff.lt/lt/article/u-18_rinkt ... _komandoje" onclick="window.open(this.href);return false;
Valdas Kasperavičius, fksuduva.lt

Paveikslėlis

Lietuvos U-18 rinktinės ir buvęs Marijampolės „Sūduvos" dublerių komandos vartininkas Tomas Švedkauskas jau penktą mėnesį futbolo paslapčių mokosi Italijoje. Jis atstovauja Florencijos „Fiorentina" jaunimo (dublerių) komandai.

Fksuduva.lt pasidomėjo, kaip T.Švedkauskui sekasi Italijoje.

- Iš Marijampolės į Florencijos „Fiorentina" klubą išvykai praėjusių metų rugpjūčio pabaigoje. Ar lengvai pripratai prie naujos aplinkos? - Fksuduva.lt pradėjo pokalbį su T.Švedkausku.
- Iš pradžių buvo sunku. Patekau į nepažįstamą aplinką, susidūriau su kitokia kultūra, nemokėjau kalbos. Galų gale ir futbolas čia kitoks, skiriasi nuo lietuviško. Tačiau po truputį apsipratau, viskas eina geryn. Ypač džiaugiuosi, kad pagaliau gavau žaisti.

- Kur tave klubas apgyvendino, kokios buities, treniruočių sąlygos?
- Sąlygos tiesiog puikios. Jos kur kas geresnės nei tų Italijos klubų, kurių peržiūrose anksčiau esu dalyvavęs. „Fiorentina" klubas išnuomavęs namą, kuriame gyvena futbolininkai iš kitų šalių. Treniruotėms turime gerą aikštę, maitinamės restorane. Tikrai nėra kuo skųstis

- Kokią mokyklą lankai Florencijoje? Labai sunku mokytis ne gimtąja kalba?
- Italijoje pagal įstatymus visi iki 18 metų privalo eiti į mokyklą. Iš komandos mes į mokyklą einame dviese. Kartu su manimi mokyklą lanko futbolininkas iš Ganos. Jis man labai padeda, nes moka kalbėti ir itališkai, ir angliškai. Pats mokymasis šioje mokykloje daugiau formalus, iš tiesų aš dar rimtai mokausi internetu.

- Florencijoje gyveni jau beveik penkis mėnesius. Gal jau pramokai itališkai?
- Taip, pramokau. Aš ir vienas futbolininkas iš Brazilijos iki Naujųjų metų lankėme italų kalbos kursus. Tad suprantu, ką sako treneris. Jei ko nors nesuprantu, išverčia mokantys anglų kalbą. Dėl kalbos nekyla jokių problemų.

- Kokiai „Fiorentina" klubo komandai atstovauji?
- Esu „Fiorentina" dublerių ekipos narys.

- Ilgai su komanda tik treniravaisi, tačiau per varžybas į aikštę neišbėgdavai. Per oficialias rungtynes aikštėje pasirodei tik sausio viduryje...
- Keturis mėnesius tik treniravausi, bet nežaidžiau. Tokia čia yra žaidėjų perėjimų sistema. Pirmąsias Italijos jaunimo (dublerių) čempionato rungtynes žaidžiau išvykoje su Turino „Juventus" komanda. Jos baigėsi 2:2. Praėjusį trečiadienį su šia ekipa namuose žaidėme jau Italijos taurės pusfinalio mačą, kuris baigėsi be įvarčių. Per pastarąsias rungtynes susirinko keli tūkstančiai žiūrovų, jos vyko labai įdomiai.

- Išsaugojai vartus „sausus". Kiek kartų teko gelbėti komandą nuo įvarčio?
- Bent du kartus tai tikrai. Per šį mačą man sekėsi žaisti. Po rungtynių futbolininkų pasirodymas buvo vertinamas balais. Iš „Fiorentina" komandos aukščiausius įvertinimus gavau aš ir vienas puolėjas. Nepaisant to, man dar reikia labai daug dirbti ir tobulėti. To atkakliai ir sieksiu.

- Pagaliau gauni žaisti. Tikriausiai tikiesi tapti pagrindiniu dublerių komandos vartininku?
- Žinoma. Dėl to aš ir atvykau. Noriu kuo daugiau rungtyniauti, įgyti žaidimo praktikos.

- Ar tuo metu, kai negaudavai žaisti, aplankydavo niūrios mintys?
- Buvo labai pikta. Trenerio vis paklausdavau, kada žaisiu. O jis visada atsakydavo tą patį - „po savaitės". Tačiau nenuleidau rankų, atkakliai dirbau ir kantriai laukiau savo šanso. Labai džiaugiuosi, kad pagaliau sulaukiau.

- Kaip apibūdintum Italijos dublerių čempionato lygį?
- Pats dar žaidžiau tik dvejas rungtynes su stipriu varžovu. Tačiau galiu teigti, kad lygis aukštas. Smagu, kad šiuo čempionatu domimasi, jam skiriamas didelis dėmesys, į rungtynes ateina daug žiūrovų. Ir jie ne šiaip sau stebi varžybas, o aktyviai palaiko savo mėgiamą komandą. Trečiadienio dvikovą tarp mūsų ekipos ir „Juventus" stebėjo daugiau nei 5000 žmonių.

- Ką veiki laisvalaikiu, ar susidraugavai su kuo nors iš komandos?
- Iš tiesų laisvalaikio nelabai yra. Šiokiadieniais visada tas pat: treniruotės, mokykla, kompiuteris. Šeštadieniais vyksta varžybos, o sekmadienis - laisva diena. Tada kartais išeinu į miestą, o kai kada paprasčiausiai ilsiuosi. Su visais komandos žaidėjais sutariu gerai, tarp jų yra nemažai užsieniečių, daugiausia brazilų. Visi jie kalba itališkai, nes atvykę kur kas anksčiau už mane.

- Kada apsilankysi Lietuvoje, ar buvai atvykęs į namus per šventes?
- Nuo tada, kai išvykau į Italiją, Lietuvoje lankiausi du kartus. Spalio mėnesį tėvynėje viešėjau dvi dienas, o per Kalėdas Lietuvoje praleidau visą savaitę. Dabar nežinau, kada bus galimybė grįžti į namus. Gal tik pasibaigus sezonui.



http://www.fksuduva.lt/index.php/naujie ... -savo-anso" onclick="window.open(this.href);return false;

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11747
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: įvairūs

2012 Lie 04 11:50

Marijampolietis T.Švedkauskas pasirašė sutartį su AS „Roma“
http://www.fksuduva.lt/index.php/naujie ... su-as-roma" onclick="window.open(this.href);return false;

Paveikslėlis

Marijampolės „Sūduvoje“ futbolininko karjerą pradėjęs vartininkas Tomas Švedkauskas keliasi į vieną iš elitinių Italijos ekipų - AS „Roma“. 18 metų žaidėjas antradienį su naujuoju klubu pasirašė penkerių metų sutartį. Į Italiją T.Švedkauskas persikėlė dar praėjusių metų rugpjūtį – „Sūduva“ žaidėją vienam sezonui išnuomojo „Fiorentina“ klubui. Italijos jaunimo čempionate lietuvis galėjo debiutuoti tik šių metų pradžioje ir iš karto paliko įspūdį rungtynėse prieš Turino „Juventus“ bendraamžius. Vasario mėnesį T.Švedkauskas sužibėjo viename iš prestižiškiausių jaunimo futbolo varžybų pasaulyje - tarptautiniame Viaredžo turnyre, kuriame buvo išrinktas geriausiu vartininku. Pusfinalio rungtynėse „Fiorentina“ susitiko būtent su „Roma“ klubu. Praėjusią savaitę T.Švedkauskas atstovavo Lietuvos U-19 rinktinei Baltijos taurės turnyre Estijoje, o šią savaitę atvyko į Italijos sostinę ir pasitreniravęs „Roma“ gretose sudarė kontraktą su klubu.

AS „Roma“ tris kartus yra tapęs Italijos čempionus ir devynis kartus laimėjo šalies taurę. Klubas nuolat dalyvauja Europos taurių varžybose, tačiau praėjusiais metais šalies čempionate liko septintas ir šios teisės neiškovojo.
Jaunam lietuviui „Roma“ komandoje veikiausiai teks trečiojo vartininko vaidmuo. Treniruotėse T.Švedkauskas mokysis iš dviejų patyrusių ir žinomų žaidėjų – Olandijos rinktinės vartininko Maarteno Stekelenburgo ir ilgamečio Rumunijos vartų sargo Bogdano Lobonto.

Romoje marijampolietis sutiks ir tėvynainių, tačiau - mirtino „Roma“ priešo „Lazio“ stovykloje. Pastarojo klubo jaunimo ekipai atstovauja metais vyresnis U-21 rinktinės gynėjas Aurimas Vilkaitis ir nacionalinės rinktinės gynėjas Marius Stankevičius.

Rimtas iššūkis T.Švedkausko laukia ir kitąmet - vartininkas turės galimybę su Lietuvos U-19 rinktine dalyvauti mūsų šalyje vyksiančiame Europos U-19 čempionato finaliniame etape.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11747
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: įvairūs

2012 Lie 11 19:27

Italai jau klipą apie Švedkauską susuko:


slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: įvairūs

2012 Lie 11 20:41

belieka laukti pagrindinių vartininkų traumų ir šanso Švedkauskui.

...

Re: įvairūs

2012 Lie 20 10:20

Švedkauskas jau debiutavo ROMA`os klube. 8-)

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: įvairūs

2012 Spa 08 14:19

Švedkauskas sėdėjo ant AS Roma atsarginių suolelio, kai tuo tarpu fašistų klube tarp atsarginių nebuvo nei Stankevičiaus, nei Vilkaičio.

...

Re: įvairūs

2012 Spa 08 14:35

Stankė žaizdas laižėsi, visas traumas kol išsigydys, tol nesirodys...

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11747
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Tomas Švedkauskas

2013 Vas 10 12:30

„Roma“ ekipos vartininkas T. Švedkauskas: „Tenka gerbėjams ir autografą suraityti“
Paulius Jurkevičius („Lietuvos rytas")
2013-02-10 11:46
LR korespondentas Romoje ir Vatikane
http://www.lrytas.lt/-13604891321359286 ... mpaign=rss" onclick="window.open(this.href);return false;

Banguotai šį sezoną rungtyniaujančios „Roma” ekipos vartininkas Tomas Švedkauskas Italijoje retai gauna progą parodyti meistriškumą per rungtynes, bet 18-metis kantriai kaupia patirtį ir gludina charakterį. Futbolininko T. Švedkausko karjerą galima vadinti ne šuoliu, o neįtikėtinu skrydžiu. Per dvejus metus jis iš Marijampolės „Sūduvos” atsidūrė Florencijos „Fiorentina”, o dabar yra trečiasis elitinio Italijos „Serie A” klubo „AS Roma” vartininkas. Aštuoniolikametis dar negauna pakankamai progų pasireikšti, bet Italijos sostinės klube stropiai mokosi futbolo paslapčių. Nuoširdžiame interviu „Lietuvos rytui” jis nė vienu žodžiu neužsiminė apie didžiulę įtampą, kuri lydi kiekvieną „Serie A” ekipą ir jos žaidėjus.

Prieš savaitę „Roma” liko be vyriausiojo trenerio – klubo vadovybė atleido 65 metų Italijos pilietybę turintį čeką Zdeneką Zemaną. Vienas prieštaringiausiai Italijoje vertinamų futbolo trenerių turėjo garsią komandą vesti į pergales po ne itin sėkmingo sezono: pernai katalono Luiso Enrique vadovaujama „Roma” užėmė septintąją vietą „Serie A” pirmenybėse. Tačiau Z. Zemanas stebuklo nesukūrė. Atvirkščiai: šiuo metu „Roma” su 34 taškais užima aštuntąją vietą: 10 pergalių, 4 lygiosios, 9 pralaimėjimai. Italijos futbolo apžvalgininkai jau kurį laiką baksnojo Z.Zemano pusėn ir tvirtino, kad komanda stipri, bet jai blogai vadovaujama. Pagrindinis čeko trūkumas – bendravimas su žaidėjais. Buvęs „Juventus” vadovas Luciano Moggi taip atsiliepė apie Z.Zemaną: „Jis nemoka treniruoti, labai lėtas, nesugeba kalbėti, žaidėjai jo nesupranta.” Už šį pareiškimą dienraštyje „La Gazzetta dello Sport” garsus futbolo specialistas padavė į teismą L.Moggi ir laikraščio redaktorių, bet nieko nelaimėjo.

Romos dienraščio „Corriere dello Sport” nuomone, Z.Zemanas nesugebėjo rasti bendros kalbos su garsiausiais klubo žaidėjais, o didžiausi nesutarimai „Roma” ekipoje kilo dėl vartininko. Z. Zemanas pradėjo nebepasitikėti pagrindiniu komandos vartininku 30-mečiu Maartenu Stekelenburgu. Vietoj patyrusio olando vartuose vis dažniau pasirodydavo 24 metų urugvajietis Mauro Goicoechea. Olandas viename interviu pareiškė ketinimą atsisveikinti su „Roma”, tačiau jo noras nebuvo patenkintas. Kita vertus, jaunajam Lietuvos talentui T. Švedkauskui čekų specialisto išvijimas kažin ar bus naudingas. Romos spauda ne kartą tvirtino, kad Z.Zemanas nori matyti T.Švedkauską pagrindinėje ekipos sudėtyje kaip trečią vartininką. Dėl šios priežasties Tomas žaidė ne visus Italijos dublerių čempionato „Primavera” (dalyvavo 12 rungtynių, praleido 10 įvarčių) mačus. Bent jau kol kas sukrėtimai „Roma” trenerių štabe, matyt, neturės didesnės įtakos T.Švedkausko pozicijoms Italijos sostinės ekipoje. Jo meistriškumas ir rinkos vertė turėtų augti kiekvieną sezoną. Jau dabar specializuoti Italijos futbolo tinklaraščiai vertina lietuvio sugebėjimus. „Jis nėra labai aukštas, tačiau vaikinui būdingi puikūs refleksai, jis jaučia teisingą poziciją. Tai vartininkas, išsiskiriantis beprotiška sprogstamąja kojų reakcija”, – tvirtino futbolo agentas Ulisse Savini.

– Tomai, jeigu prieš dvejus metus jus kas nors būtų naktį pažadinęs ir pasakęs, kad vilkėsite geltonus-raudonus „Roma” marškinėlius, ar būtumėte patikėjęs? – „Lietuvos rytas” paklausė T.Švedkausko.
– Ne. Tikrai nebūčiau patikėjęs tuo žmogumi. Gal būčiau smagiai pasijuokęs. Aišku, svajonių buvo, tačiau nesitikėjau, kad jos virs realybe. Dabar jau šiek tiek apsipratau – juk Romoje esu jau pusę metų. Iš pradžių viskas buvo nauja, kaip pasakoje. Visiškai kitoks lygis. Nors kai bandau retsykiais vėl pažvelgti į viską iš šono, realybė man vis dar atrodo kažkokia neįtikėtina.

– O kaip iš „Sūduvos” patekote į „Fiorentina”?
– Florencijoje atsidūriau po kelių Italijos klubų peržiūrų. Buvo peržiūra ir „Fiorentina” ekipoje, matyt, mano lygis tenkino vadovus, jie nutarė mane išbandyti. Pasirašiau sutartį. Tiesa, Florencijos klube žaidžiau dublerių ekipoje, su pagrindine sudėtimi neturėjau nieko bendra. „Fiorentina” lygis iškart pasirodė kur kas aukštesnis. Skyrėsi pats futbolo stilius.

– Nuo Florencijos iki Romos – apie 300 kilometrų. Bet „Fiorentina” ir „Roma” turbūt yra skirtingos „Serie A” komandos. Ar sunku buvo priprasti?
– Atvykęs į „Roma” iškart pradėjau treniruotis su pagrindine komanda. Teko pereiti nuo vaikų prie suaugusiųjų futbolo. Pokyčių tikrai buvo.

– „Roma” – garsus italų klubas. Kaip jaučiatės tarp futbolo žvaigždžių?
– Atmosfera ekipoje puiki. Komandos draugai linksmi, draugiški, daug juokauja. Bet per treniruotes, žinoma, visi sunkiai dirbame. Ir su garsiais futbolininkais pabendrauti tenka. Kiekvieną dieną rengiamės toje pačioje drabužinėje, treniruojamės toje pačioje aikštėje.

– Kurios iš Italijoje sužaistų rungtynių jums buvo svarbiausios?
– Pernai „Fiorentina” gretose prieš dabartinį mano klubą „Roma”. Jos man buvo lemtingos. Šįmet buvo įsimintinos Italijos supertaurės finalo rungtynės, jose iškovojome taurę. Tai buvo pirmasis mano trofėjus Italijoje.

– Ar jau teko ginti pagrindinės sudėties „Roma” vartus?
– Prieš sezoną du kartus buvau įtrauktas į pagrindinę sudėtį draugiškų rungtynių metu.

– Kas yra jūsų vartininko idealas?
– Vieno išskirtinio neturiu. Gal labiausiai simpatizuoju Ikerui Cassilasui. Man visi komandos draugai, kuriuos matau kasdien, atrodo tarsi idealai.

– Kaip sekasi bendrauti su kitais „Roma” vartininkais M.Stekelenburgu, M.Goicoe- chea, Bogdanu Lobontu?
– Visi vartininkai linksmi, per treniruotes vyrauja gera nuotaika. Ir visi yra tikrai verti susižavėjimo. Ir M.Stekelenburgas, ir ypač B.Lobontas man negaili patarimų, padeda, pamoko. Dirbti šalia tokių garsių ir labai patyrusių vartininkų – malonumas. Turiu iš ko pasimokyti.

– Ką labiausiai teko tobulinti Romoje?
– Reikėjo visko mokytis iš naujo. Pamiršti, ką buvau išmokęs, ir iš naujo tapti vartininku. Turiu labai reiklų trenerį, jis kiekvieną dieną iš manęs reikalauja maksimumo, moko ir išmoko vis naujų dalykų.

– Su kuriuo „Roma” treneriu tenka daugiausia bendrauti?
– Visi treneriai griežti. Z.Zemanas kalbėjo nedaug, sakė tik svarbiausius dalykus. Man, kaip vartininkui, daugiausia tenka bendrauti su vartininkų treneriu.

– Ar jau vargina gerbėjų dėmesys? Juk Romos žmonės mėgsta savo klubą?
– Man, jaunuoliui, laimė, kai autografo paprašo. Susidurti su gerbėjais tenka ir autografą suraityti ar nusifotografuoti. Malonu, kad žmogus žino tavo vardą ir daug kitų dalykų. Taip, „Roma” yra mėgstamas klubas, turime daug puikių aistruolių.

– Ar pajutote dviejų sostinės klubų „Roma” ir „Lazio” priešpriešą? Ar tai tik legenda?
– Aš asmeniškai jokios priešpriešos nejaučiu. Italijos sostinės derbyje buvau antrasis „Roma” vartininkas, bet žaidėjams, manau, tai buvo eilinės rungtynės. Tiesiog kova dėl taškų. Derbis gal labiau vyksta už aikštės ribų, rūpi žiniasklaidai, sirgaliams.

– Jau pusmetis esate Romos gyventojas. Ar jums patinka šis miestas?
– Roma man asmeniškai nėra tas miestas, kuris labai patiktų. Vien todėl, kad jis labai didelis. Kad nusigautum iš vieno miesto galo į kitą, reikia važiuoti kelias valandas. Judėjimas labai intensyvus. Kita vertus, tai gražus, gausiai turistų lankomas miestas.

– Pasiilgstate Lietuvos?
– Žinoma. Kasdien svajoju apie namus. Man ten geriausia. Ir lietuviškos virtuvės pasiilgstu, tikrai nusibosta tas pats per tą patį. Tačiau ką darysi?

– Kokios perspektyvos įsitvirtinti pagrindinėje ekipos sudėtyje?
– Nemanau, kad būtų įmanoma atsakyti į šį klausimą. Laikas parodys. Juk šiame klube rungtyniauju pirmą sezoną. Esu dar tikrai jaunas, manau, kad viskas man prieš akis. Tereikia sunkiai dirbti ir laukti savo šanso.

„Roma” klubui trūksta pergalių Europoje

Prieš 86 metus įkurtas klubas „Associazione Sportiva Roma” Italijos futbolo istorijoje pasižymėjo ne kartą. Ši Italijos sostinės ekipa laimėjo 3 Italijos „Serie A” čempionatus, 9 Italijos taures, 2 supertaures. Aukščiausias laimėjimas tarptautinėje arenoje – 1984 metais pasiektas Europos čempionų taurės finalas, kurį italai pralaimėjo „Liverpool” tik po 11 m baudinių serijos. Italijos sostinės klubo emblemoje – Amžinojo miesto įkūrėjus dvynius Romulą ir Remą maitinanti vilkė. Marškinėlių spalva – geltona ir raudona. Šis klubas viena iš keturių šalies ekipų, kurių akcijos kotiruojamas Milano biržoje. T.Švedkauskas – pirmasis Lietuvos futbolininkas, užsivilkęs „Roma” marškinėlius. Tinklalapio „Transmarkt” duomenimis, šiuo metu jo vertė rinkoje – 400 tūkst. eurų. Kitų klubo vartininkų rinkos vertė: rumunas B.Lobontas – 300 tūkst. eurų, urugvajietis M.Goicoechea – 1,3 mln., olandas M.Stekelenburgas – 5,5 mln. Vasaros žaidėjų rinkoje „Roma” išleido apie 40 mln. eurų.

...

Re: U-19

2013 Lie 16 14:14

Lietuvos U-19 rinktinėje turime ne tik Turino „Juventus“, bet ir „Roma“ atstovą – vartininką Tomą Švedkauską. Nepaisant to, kad futbolininkas atstovauja elitiniam klubui, jo teigimu, tai vienos startinėje sudėtyje negarantuoja. Jūsų dėmesiui – video interviu su Tomu!
T. Švedkauskui atstovavimas „Romos“ klubui vietos startinėje sudėtyje negarantuoja
2013-07-16

LINK: http://www.futbolo.tv/lietuvos-futbolas ... garantuoja" onclick="window.open(this.href);return false;

The Miz

Re: įvairūs

2013 Lie 25 13:05

„Lietuvos ryto“ televizija vakar rodė intrviu su Švedkausku, tai jis kalbėjo, kad domisi juo kažkokie Portugalijos klubai ir kad noretu, kad ji isnuomotu tam, kad gautu daugiau laiko pazaisti. Atsibodo jam dubleriai, nori uz pagrinda zaisti, bet Romos AS tai sunku padaryti, todel apie portugalus masto.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11747
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: įvairūs

2013 Rgp 13 14:42

„Roma“ vartininką Tomą Švedkauską išnuomojo trečiojo diviziono „Paganese“ klubui
http://www.15min.lt/naujiena/sportas/fu ... gn=rssfeed" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos jaunimo U-19 ir U-21 futbolo rinktinėms atstovaujantis 19-metis Italijos „Roma“ klubui priklausantis vartininkas Tomas Švedkauskas išsiųstas stažuotis į trečiąją pagal pajėgumą Italijos lygą. T.Švedkauską „Roma“ išnuomojo „Paganese“ klubui, kuris praėjusį sezoną „Serie C C1“ B grupėjė finišavo devintoje vietoje tarp šešiolikos komandų. „Paganese“ klube be T.Švedkausko yra dar du vartininkai, kuriems yra 21 ir 22 metai. Lietuvis bus vienintelis legionierius šioje komandoje. „Roma“ ekipos pagrindinėje sudėtyje praėjusį sezoną T.Švedkauskas nepasirodė nė vienose „Serie A“ rungtynėse, nors 16 sykių buvo įtrauktas į komandos paraišką. 20 mačų lietuvis sužaidė Italijos jaunimo pirmenybėse („Primavera C“) – per juos T.Švedkauskas praleido 16 įvarčių, o komandos vartus sausus išlaikė 8 kartus. „Roma“ ekipoje po sezono vartininkų linijoje įvyko nemažai pasikeitimų: komandą paliko Maartenas Stekelenburgas (išvyko į „Fulham“), o Mauro Goicoechea, Gianluca Curci ir T.Švedkauskas išnuomoti kitiems klubams. Vietoj jų komandą papildė „Napoli“ veteranas Morganas de Sanctis ir 22 lenkas Lukaszas Skorupskis, be to, komandoje yra dar du veteranai – 35-erių Bogdanas Lobontas ir metais jaunesnis Julio Sergio.

Matas
Pranešimai: 2787
Užsiregistravo: 2012 Bal 04 15:28

Re: įvairūs

2013 Rgp 13 15:53

tai čia trečia pagal pajėgumą lyga?

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11747
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: įvairūs

2013 Rgp 13 16:03

tai čia trečia pagal pajėgumą lyga?
Tomas Švedkauskas išsiųstas stažuotis į trečiąją pagal pajėgumą Italijos lygą

...

Re: įvairūs

2013 Rgp 13 16:11

tai čia trečia pagal pajėgumą lyga?
Tomas Švedkauskas išsiųstas stažuotis į trečiąją pagal pajėgumą Italijos lygą
Tomukas svajojo, kad leis jį į elito divizioną Portugalijoje, bet pakrito.. skaudžiai... Tikiuosi neužsidepresuos ten... :roll:
Paskutinį kartą redagavo 1 .... Iš viso redaguota 2013 kartus.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11747
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: įvairūs

2013 Rgp 13 16:12

Portugalijoje?

Grįžti į