UCCM
Pranešimai: 602
Užsiregistravo: 2010 Vas 11 06:57

Re: Treneriai

2011 Rgp 15 19:44

Varė jie ten varė vieni ant kitų (Duse, kaip jam įprasta daugiausia: a la - jūs iš pnvz neišvažiuosit), tai parodė jiems V.S. negražų žestą, anot mano inf. šaltinių.

Ten iš viso juokinga. Šeimininkų antras treneris sako - "jūs neišvažiuosit", policija Žalgirio fanams atviorkščiai: "jei čia dar bardakus darysit, daugiau "Žalgiriui" į pnvz neleisim atvažiuot" - gana sakyčiau nesuderinti panevėžiečių veiskmai :)

komodo varanavičius
Pranešimai: 323
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 21:36
Palaikoma komanda: VFMD Žalgiris

Re: Treneriai

2011 Rgp 16 17:44

Varė jie ten varė vieni ant kitų (Duse, kaip jam įprasta daugiausia: a la - jūs iš pnvz neišvažiuosit), tai parodė jiems V.S. negražų žestą, anot mano inf. šaltinių.

Ten iš viso juokinga. Šeimininkų antras treneris sako - "jūs neišvažiuosit", policija Žalgirio fanams atviorkščiai: "jei čia dar bardakus darysit, daugiau "Žalgiriui" į pnvz neleisim atvažiuot" - gana sakyčiau nesuderinti panevėžiečių veiskmai :)
:D:D Joa, europinio lygio treneris, įsivaizduoju kaip pas tokį atsiskleidinėja koks nors jaunas talentas: - tu @#$%^ tik pamėgink #$%%^ nepataikyt/neapsigint/nepapasuot, Eriškėse tave tvariau pakasiu, ****** tu

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: Treneriai

2011 Rgp 16 22:03

Joa, europinio lygio treneris, įsivaizduoju kaip pas tokį atsiskleidinėja koks nors jaunas talentas: - tu @#$%^ tik pamėgink #$%%^ nepataikyt/neapsigint/nepapasuot, Eriškėse tave tvariau pakasiu, ****** tu
Tai jis gal, kaip vyr. trenerio torpedos statusą užsitarnavęs. Sprendžiant iš Ekrano kadrų politikos, jam tokie žmonės naudingi.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Treneriai

2012 Vas 24 15:46

Gyvenimas dėl futbolo
2012 vasario 24d.
http://www.fkekranas.lt/naujienos/gyvenimas-del-futbolo" onclick="window.open(this.href);return false;

Miesto legendiniam futbolo treneriui Algimantui Balilioniui praėjusį savaitgalį, vasario 19-ąją, sukako 70 metų. Pateikiame „Panevėžio balso“ publikaciją apie trenerį bei, žinoma, sveikiname futbolo specialistą!

"Treneris nėra pratęs kalbėti apie save. Kuklumas – vienas jo asmenybės bruožų. Už ilgametį futbolo akademijos trenerį kalba jo nuopelnai šalies futbolui. Išugdytos beveik dvi dešimtys šalies čempionų ir aibė talentingų futbolininkų, garsinusių ne tik Panevėžį, bet ir visą šalį. Dalis jų vėliau tapo žinomais treneriais.

A. Balilionis gali ištisas valandas kalbėti apie paskutines Čempionų lygos varžybas, analizuoti žaidimo eigą ar išsamiai pasakoti apie Panevėžio apskrities futbolo turnyrą, jame rungtyniaujančias ekipas ir atskirus žaidėjus. Jis turi savo favoritus, gali pasakyti, kas tikrai nelaimės čempionato ir kas turi daugiausia šansų. Futbolo fanatikas. Besidomint trenerio biografija ne vienas jo auklėtinis ar bičiulis tai pabrėžė.

Vaikystė – prie Baikalo ežero

Sutikus A. Balilionį futbolo maniežo patalpose, nejučia kalba pakrypo apie tolimus kraštus šalia Baikalo ežero. Vėliau paaiškėjo, kodėl tokie ryškūs trenerio prisiminimai apie juos, mažai ką bendro turinčius su Lietuva ir futbolu. Futbolo specialistas atėjo kiek anksčiau prieš treniruotę pasikalbėti apie bėgantį laiką.

„Trenerio darbas – ugdyti jaunus žaidėjus, vaikus – pats įdomiausias. Ateina niekam nežinomi, o vėliau, jei jie labai motyvuoti, yra noro, tampa garsiais futbolininkais. Atrasti talentą, išugdyti geriausias vaiko savybes – mano tikslas“, – į klausimą, kodėl pasirinko futbolo trenerio specialybę, atsakė A. Balilionis.

„Nuo pat mažens spardydavome kažką panašaus į kamuolį, taip ir susidomėjau futbolu. Dabar kamuolių neverta lyginti su tais, kuriuos gainiodavome vaikystėje. Ką galėdavome paspirti, tą ir spardydavome“, – šypsosi treneris.

A. Balilionis gimė prie Šeduvos, tačiau vaikystė bėgo ne Lietuvoje. Po Antrojo pasaulinio karo visa šeima buvo ištremta, anot A. Balilionio, į „kurortą“ prie Baikalo ežero. „Palinkėčiau ten nuvykti“, – mįslingai šypsojosi treneris.

Svajojo apie mediciną

A. Balilionis tremtyje baigė vidurinę mokyklą. Vėliau šeima grįžo į Lietuvą ir devyniolikos metų vaikinas įstojo į aukštąją mokyklą. „Norėjau studijuoti mediciną, tačiau buvo didžiulis konkursas, manęs nepriėmė. Pasirinkau Kaune kūno kultūros pedagogo specialybę. Ji turi šiek tiek bendro su medicina – fiziologija, sportuojančiųjų sveikata.“ Anot A. Balilionio, jam studijos patiko, o motyvacijos mokytis netrūko. „Buvau kaimo vaikas, nuolat judantis, sportuojantis. Ir dabar, galima sakyti, aktyviai gyvenu“, – kalbėjo A. Balilionis.

Futbolo specialistas pamena, jog studijų metu dėstytojams jis atrodė rimtas ir stropiai, atsakingai studijuojantis vaikinas. Šalia mokslų, žinoma, buvo ir futbolas. „Žaidžiau už Kauno „Atleto“ jaunimo komandą, išbandžiau visas pozicijas – nuo gynėjo iki puolėjo, tik vartuose nestovėjau.“

Baigęs studijas, būsimasis futbolo treneris turėjo atlikti pirmą profesinę praktiką Mažeikiuose. „Ten vienas pažįstamas treniravo futbolo komandą. Turėjau įrodyti, jog esu suprantantis ir kvalifikuotas pedagogas, kitaip sakant, futbolo treneris. Tik tada man įteikė diplomą Kaune. Beje, mano baigiamasis darbas buvo susijęs su futbolu. Tačiau Mažeikiuose neužsibuvau, turėjau atlikti karinę tarnybą“, – šypsosi treneris. „Ją galėjau atlikti po pirmo arba antro kurso, tačiau norėjau be pertraukų baigti studijas. Kadangi buvau pedagogas, tarnavau trumpiau – tik metus“. Tačiau A. Balilioniui toli keliauti į Rusijos platybes nereikėjo, karinę tarnybą jis atliko Kaliningrado srityje. „Pusę dienos žygiuodavome, kilnodavome kojas, kitą pusę sportuodavome, žaisdavome futbolą. Armijos komanda žaidė Kaliningrado regione. Joje netrūko meistrų iš visos Sovietų Sąjungos.“

Šeima palaikė

Į Panevėžį A. Balilionis atvyko po karinės tarnybos bei trumpos darbo praktikos Kaune. „Kuriais metais, tiksliai nepamenu. 1964 ar 1965 metais“, – atsakė treneris, pabandžius išsiaiškinti, kada tiksliai jis atvažiavo į Aukštaitijos sostinę. Kodėl Panevėžys, gal meilė atvedė į šį miestą? „Ne! Jos neturėjau, buvau labai rimtas vyras. Tiksliau pasakius, turėjau simpatiją Kaune, ta draugystė ir liko ten. Mūsų santykiai buvo platoniški, nieko konkretaus.“ Tikrąją gyvenimo meilę A. Balilionis sutiko Panevėžyje. Ji – matematikos mokytoja Lina. Su žmona jau 30 metų kartu, užaugino sūnų bei dukrą. „Žmona man niekada netrukdydavo dirbti. Kaip pedagogė, ji mane suprato. Vienas kitą gerbiame, mylime. Ir vaikus užauginome kultūringais piliečiais“, – džiaugiasi A. Balilionis.

„Manęs bijojo kaip velnias kryžiaus“

Panevėžyje praėjusio amžiaus aštuntajame dešimtmetyje futbolininkus ruošė internatinė sporto mokykla. Joje tobulėjo geriausi, perspektyviausi šalies jaunieji žaidėjai. Veikė ir miesto sporto mokyklos futbolo grupė, kurioje dirbo A. Balilionis. „Manęs bijojo kaip velnias kryžiaus“, – taip treneris pradėjo kalbėti apie Panevėžio sporto internatinę mokyklą. „Internatas buvo didžiausias mano „draugas“. Jis pavogdavo geriausius mano auklėtinius, pavyzdžiui, vykdavome į finalą, o mano žaidėjus paimdavo į kokį nors turnyrėlį. Buvo nelengva, bet buvau kantrus, reikėjo su visais sugyventi. Tai jau istorija.“ Tačiau, pasak A. Balilionio, jo treniruojami berniukai pranokdavo internato auklėtinius.

Treneris turi savo nuomonę apie futbolo akademiją, apie ateinantį sportuoti dabartinį jaunimą. „Pirmenybę teikiu gatvės vaikams. Yra turtingų tėvelių atžalų, į treniruotę susirenkančių gerai praleisti laiką. Gatvės vaikas yra kovotojas. Tačiau tokie dažniausiai neturi pinigų susimokėti už treniruotes. Gaila, jog jie dažniausiai ir lieka gatvėse.“

Pasak trenerio, vaikai, kurie dar papildomai be futbolo tobulėja kitoje srityje, pavyzdžiui, dainuoja ar groja muzikos instrumentu, gali pasiekti daugiau, nes yra koordinuoti, mokantys planuoti. „Yra emocinių lyderių, komandos gyvenimą praskaidrinančių pokštais ar gera nuotaika, yra aikštėje lyderių, savo protu ir mąstymu galinčių vesti komandą į priekį. Tokius žaidėjus reikia ruošti. Aš visada žinojau, kaip dirbti, ir dabar nekeisčiau savo sistemos.“

Protas ir technika

Nuo 1969 iki 1976 metų A. Balilionis ugdė buvusį „Ekrano“ vartininką, puikiai žinomą šalies futbolo trenerį Virginijų Liubšį: „Visų pirma – tai labai įdomus, savotiškas, geras specialistas. Įsiminė tai, jog sugebėjo suprantamai perteikti tai, ką reikėjo. Pirmenybę teikė protingiems, mąstantiems žaidėjams. Manau jis, kaip treneris, man davė labai daug“, – apie savo pirmąjį trenerį A. Balilionį kalbėjo V. Liubšys. „Treneris daug dėmesio skyrė taktikai, ypač akcentuodavo žaidimo technikos elementus. Trenerio auklėtiniai, žaidę aukščiausiu lygiu, pasižymėjo protu ir technika“, – prisiminė dabartinis Marijampolės „Sūduvos“ strategas.

Valdemaras Šteinas, FK „Ekrano“ technikos direktorius, taip pat puikiai pamena vaikystės futbolo pamokas pas trenerį A. Balilionį: „Ateidavo į salę nuo ryto ir iki vakaro treniruodavo visas grupes iš eilės. Labai atsidavęs savo darbui žmogus. Taktiškas, protingas, gal kartais pernelyg atviros širdies. Jis turi savo braižą. Pamenu, ateiname į treniruotę, treneris duoda kamuolius ir liepia atlikti technikos pratimus, judesius, o mes norėdavome futbolą žaisti. Tik treniruotės pabaigoje jis suskirstydavo į komandas ir galėdavome pažaisti“, – apie pirmąsias futbolo pamokas kalbėjo V. Šteinas. „Per treniruotes akcentuodavo ne jėgą, o taktiką, žaidimo techniką. Nuo pat savo darbo pradžios treneris jaučia simpatijas braziliškam futbolo stiliui.“

Kartu su A. Balilioniu futbolą žaidė ir dabartinis Lietuvos futbolo federacijos (LFF) generalinis direktorius Julius Kvedaras: „Kartu kurį laiką spardydavome kamuolį Kaune, šalia sporto halės buvusioje futbolo aikštelėje. Kai jis atvyko į Kauną, mažai kas manė, jog jis ką nors pasieks šioje sporto šakoje. Bet jis pasiekė savo tikslą. A. Balilionis su kamuoliu nesiskirdavo nuo ryto iki vėlumos. Tikras futbolo fanatikas. Viską pasiekė per juodą darbą, kantrybę ir atkaklumą“, – taip A. Balilionį apibūdino vienas LFF vadovų.

A. Balilionio auklėtiniai, tapę Lietuvos futbolo čempionais: V. Liubšys, G. Juzelėnas, V. ir G. Abramavičiai, V. Laniauskas, E. Balvočius, A. Mykolaitis, V. Deveikis, A. Petrauskas, A. Klimavičius, G. Rimkus, R. Vilėniškis, „Žalgirio“ žymus žaidėjas, treneris S. Danisevičius; metus laiko treniravo dabartinį „Ekrano“ strategą V. Urboną.

Vyresniosios kartos žinomi krašto futbolininkai, A. Balilionio auklėtiniai: V. Šnioka, broliai Šteinai, A. Šarkis, R. Tamašauskas, A. Likas, V. Putė, V. Niurka, A. ir K. Brazdžiūnai, J. Jaroškė, V. Stankūnas, S. Ribokas, V. Fadejevas, R. Gardzijauskas, A. Šlikas, E. Matulevičius, R. Frolovas, R. Kuzma, A. Markevičius, S. Pusvaškis, A. Pušnys, M. Sokolnikovas, žymus Panevėžio aktorius A. Keleris.

Linas JOCIUS

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Treneriai

2012 Kov 16 19:53

G.Jarmalavičius: Futbolas žaidžiamas ant tikros vejos
http://www.futbolas.lt/naujiena/gjarmal ... kros-vejos" onclick="window.open(this.href);return false;

Žinomam Lietuvos futbolo treneriui Gedeminui Jarmalavičiui šis pavasaris - neįprastas ir visiškai kitoks, nei ankstesnieji. Nebereikia rengtis varžyboms, kurpti taktinių schemų ir nervintis prieš kiekvieną savaitgalį. "Atostogauju", - paklaustas, ką veikia šiuo metu, kvatojasi G.Jarmalavičius. Po praėjusio sezono palikęs Tauragės "Tauro" komandą, treneris kol kas vis dar bedarbis. "Tokia trenerio dalia - dirbdamas nežinai, kada būsi laisvas. O nedirbdamas nežinai, kada vėl turėsi užsiėmimą. Lietuva maža šalis, čia labai siauria trenerių rinka", - sakė G.Jarmalavičius. Tačiau nuo Lietuvos futbolo reikalų treneris nenutolo. Juos tebeseka labai atidžiai. Portalas Futbolas.lt su G.Jarmalavičiumi kalbėjosi apie šalies futbolo sezono pradžią...

- Kodėl pernai palikote Tauragės "Taurą"?
- Atėjo toks metas. Sezono pabaigoje kartu su vienu "Tauro" vadovu Jauniumi Šetkumi susėdome ir gražiai viską aptarėme. Yra įvairių priežasčių ir niuansų, tačiau galima sakyti, noras skirtis buvo abipusis.

- Šį sezoną "Tauras" strigo pasirengimo sezonui etape, nykiomis rungtynėmis su Pakruojo "Kruoja" startavo A lygoje. Kur problema? Prasta komandos komplektacija? Silpnas treneris?
- Klausimas labiau tiktų klubo vadovams. Bet aš manau, kad "Tauras" turi rezervų. Netrukus prisijungs Marius Kižys - jis komandai duos labai daug naudos. Prisidės ir du italai, nespėję sutvarkyti dokumentų, tad prieš rungtynes su "Sūduva" komanda sustiprės. Klubas žiemos metu rinkosi pigesnius žaidėjus. Bet tam yra priežastis. Dar pernai buvo aišku, kad biudžetas šiemet sumažės, nes buvo tvarkomas stadionas. Kaip besisuktum, viską nusprendžia pinigai. "Tauras" - ne iš tų komandų, kurios gali pasigirti solidžiu biudžetu.

- Jūsų nenustebino solidus "Sūduvos" komandos startas?
- Mačiau 5-6 marijampoliečių draugiškas rungtynes prieš sezoną ir jie man paliko didelį įspūdį. Jau tada treneriui Virginijui Liubšiui sakiau, kad jo komanda atrodo puikiai. Seniai bemačiau taip gerai žaidžiantį Ričardą Beniušį, ypač gerai atrodo Karolis Chvedukas, Povilas Leimonas, Valdemaras Borovskis. Komanda išsprendė vartininkų problemą, o kai prisijungė Rafaelis Ledesma su Craigu Thomsonu, "Sūduva" apskritai tapo įspūdinga. Tai jautėsi rungtynėse su "Ekranu", kur žaidimas buvo, kaip aš sakau, linksmas.

- Bet ką daryti, kad komanda tokią formą išlaikytų visą sezoną?
- Šiuo klausimu man minate ant mozolio (juokiasi). 2009 metais, kai treniravau "Sūduvą", dar neturėjome tokio žaidėjų pasirinkimo, koks yra dabar, tačiau labai gerai pradėjome sezoną, laimėjome Lietuvos taurę, o vėliau kritome į duobę. Žinoma, atsakomybę prisiimu tik sau, nes padariau klaidų... Šiemet čempionatas ilgas, net 36 turai ir negali vienodu tempu pražygiuoti jų visų. Matau, kad penkios komandos - be favoritų trejeto, dar ir "Šiauliai" su "Kruoja" - suprato tai ir sudėtį surinko tokią, kad turėtų užtektinai keitimų. Sezono viduryje atsiranda traumos, diskvalifikacijos dėl kortelių, nuovargis, karščiai, kitos problemos ir tampa sunku išlaikyti formą, žaidėjų motyvaciją. O motyvuoti labiausiai padeda žaidėjų tarpusavio konkurecija.

- Kas dar jus nustebino A lygos starte?
- Po pirmų rungtynių sunku spręsti, bet neblogai pasirodė Gargždų "Banga". Jie labai atkakliai priešinosi vienam pretendentų į auksą Vilniaus "Žalgiriui" ir sužaidė neprastai. "Šiaulių" žaidime jautėsi nusiteikimas ir susikaupimas.

- O "Žalgiris" tikriausiai nuvylė - žaidimas dviem atraminiais saugais ir vienu puolėju Gargžduose ko gero nepriminė čempioniškų ambicijų turinčios komandos?
- Būtent. Tik pats "Žalgirio" treneris žino, ką daro. Tačiau kai tu deklaruoji kovą dėl pirmosios vietos ir keli tikslą laimėti taurę, atrodo keistai, kai su 6-ąją lygos komanda žaidi tokia taktika. Neabejoju, kad "Žalgiris" su "Banga" pajėgus žaisti ir dviem puolėjais. Vėlgi, tai tik pirmasis mačas ir spręsti apie komandos braižą dar anksti.

- Ar "Atlanto" priėmimas į A lygą paskutinę minutę yra adekvatus?
- Toks jau mūsų tas futbolas... Žinant, ką pernai išdarinėjo "Atlantas" ir kas vyksta šiame klube, tai atrodo keistai. Bet kita vertus, paklauskime savęs: ar gerai, kad Kaunas dabar neturi futbolo komandos? Ir jeigu tokia pati situacija taptų Klaipėdoje? Man apskritai keista padėtis šiame mieste. Gilios futbolo tradicijos, ekonominės galimybės, o komanda merdi. Matyt, kažkas kažko neatranda. Nežinau, kaip situaciją pakeis tas kėdžių perstumdymas "Atlante". Bet jei klube atsiras tvarka, žmonės ims dirbti efektyviai, ši komanda, patikėkite manimi, dar parodys ką gali. Žaidėjai surinkti neblogi, tik pasiruošimo jie normalaus neturėjo.

- Dabartinę A lygos stadiją galima apibūdinti klasikine kliše "Pavasarinis futbolas". Kaip manote, kada komandos ims demonstruoti tikrąjį savo veidą ir įsibėgės?
- Esame priklausomi nuo gamtos. Kuo greičiau atsiras galimybė žaisti ant tikros žolės, tuo komandos greičiau įsivažiuos. Sakykite ką norite - futbolas vistiek žaidžiamas ant tikros dangos. Manau, kad po 3-4 turų ekipos turėtų pradėti rodyti tikrąjį savo veidą ir išsipančioti iš to "pavasariško futbolo". O tada bus dar įdomiau.

...

Re: Treneriai

2012 Gru 31 11:02

Jaunumi
Virginijus Liubšys - jaunais komandas galvenais treneris!
http://www.daugavariga.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
27 decembris 2012

Leišiai susirado trenerį. Ne bet kokį, o patį geriausią iš visų.
FC DAUGAVA RIGA liko devinta 2012 metų Virsligoje, o su Virgio pagalba kils aukštai... iki pirmos lygos 2014. :mrgreen:
Ar tikite tulpiniais stebuklais??? :mrgreen:

mafia7
Pranešimai: 7309
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: Treneriai

2012 Gru 31 15:21

Klausyk tu baik ant kiekvienos temos kalbas apie tulpinius šnekėt Ekranas, Žalgiris ir Sūduva yra ir bus pagrindiniai klubai Lietuvoje, bent jau penkis metus, jei su tuom nesutinki, tai apsišik.Laimingu naujų metų mielasis.

...

Re: Treneriai

2012 Gru 31 16:44

Klausyk tu baik ant kiekvienos temos kalbas apie tulpinius šnekėt Ekranas, Žalgiris ir Sūduva yra ir bus pagrindiniai klubai Lietuvoje, bent jau penkis metus, jei su tuom nesutinki, tai apsišik.Laimingu naujų metų mielasis.
Klausyk, visų pirma čia laisva šalis, o Virgis, kaip visi žinome, vienas iš los tulpanos :mrgreen:
Nesvarbu, kad jo išsižadėjo, pametė ir davė snukin... :mrgreen:

Bus???? Ateinančius 5 metus??? Eiliniai poeto kliedesiai.
Liks VMDF ŽALGIRIS iš tos trijulės, SŪDUVA turėtų grįžti į I-ąją lygą. O FKE šviesia ateitimi aš netikiu... 8-)
FBK KAUNAS išnyko kaip dūmas, dar FC VILNIUS, FK ŽALGIRIS, FK VĖTRA tai nebūčiau toks tikras dėl tavo dievinamų FKE...
Manau, kad jie paseks FK KRUOJOS ožiukų pėdutėm. :mrgreen:
tačiau esu geros nuotaikos, tai kai darysiu pertraukėlę, tai nukratysiu už FKE 5 čempionų titulus penkis kartus.... :mrgreen:
Tai bus mano kilniadvasiška akcija už FKE... gerumo diena, vienžo... :mrgreen:

Ir nevadink manęs mieluoju:
ne žydro gaidžio metais gimiau, o kai prisimenu, kad tu, mafijyte, Ražanauską po REO iširimo į savo lovą kvietei, tai tyliu...

Paveikslėlis

mafia7
Pranešimai: 7309
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: Treneriai

2013 Sau 01 00:19

Nevadink manęs pediku, aš ožkos metais gimiau

...

Re: Treneriai

2013 Sau 02 10:45

Nevadinu juk. :mrgreen: Bet, kai mane koks PYPT`ukas mieluoju ima vadinti, tai pasidarau teisingas išvadas. :ugeek:
O dar tas noras, kad Ražanauskas tau šildytų lovą, tai ką man galvoti???

P.S. Tai Kalėdų Senelis išpildė tą norą??? Ar radai Ražanauską po eglute ir jis pašildė tau lovą??? :mrgreen:

...

Re: Treneriai

2013 Sau 02 10:52

Nevadinu juk. :mrgreen: Bet, kai mane koks PYPT`ukas mieluoju ima vadinti, tai pasidarau teisingas išvadas. :ugeek:
O dar tas noras, kad Ražanauskas tau šildytų lovą, tai ką man galvoti???

P.S. Tai Kalėdų Senelis išpildė tą norą??? Ar radai Ražanauską po eglute ir jis pašildė tau lovą??? :mrgreen:

mafia7
Pranešimai: 7309
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: Treneriai

2013 Sau 02 18:27

Žinoma, kad radau, smarkiai pašildė

Graborius

Re: Treneriai

2013 Sau 03 11:10

Nevadink manęs pediku, aš ožkos metais gimiau
tai ozis esi

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Treneriai

2013 Sau 18 11:40

V. Ivanauskas - į Gruziją?
http://www.sportas.info/naujienos/15351 ... uzija.html" onclick="window.open(this.href);return false;
2013 m. sausio 18 d. 10:33

Anot Gruzijos žurnalistų, Gorio komandą "Dila" netrukus turėtų pradėti treniruoti lietuvis Valdas Ivanauskas. Gruzijos internetinė žiniasklaida praneša, kad šios dėl šios šalies čempionato aukso kovojantis Gorio klubas "Dila" derasi su Lietuvos futbolo treneriu Valdu Ivanausku. Anot Gruzijos žurnalistų, derybos eina į pabaigą ir neilgai trukus lietuvis turi atvykti į Gruziją pasirašyti sutarties. "Dila" Gruzijos pirmenybių turnyro lentelėje yra antra. Ji trimis taškais atsilieka nuo lyderės Tbilisio "Dinamo" komandos. Šiuo metu Gruzijos čempionate yra žiemos pertrauka. Šįryt V. Ivanauskui prisikambinti nepavyko - jo telefonas buvo išjungtas.

Legendinis sovietmečio "Žalgirio" futbolininkas nuo 2003-iųjų dirba treneriu. Tačiau jo trenerio karjera yra banguota ir dažnai trūkinėjanti. V. Ivanauskas yra dirbęs Gruzijos kaiminystėje - Azerbaidžane. Ten jis kurį laiką treniravo Sumgaito "Standard" klubą. Be Azerbaidžano ir Lietuvos, V. Ivanauskas yra dirbęs Škotijoje ir Vokietijoje (treniravęs Edinburgo "Heart of Midlothian" ir Jenos "Carl Zeiss" klubus). Pernai trumpą laiką V. Ivanauskas dirbo Vilniaus REO klubo konsultantu. Vasarą tam klubui pasitraukus iš Lietuvos čempionato, jis netreniravo jokios komandos.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Treneriai

2013 Vas 08 14:30

V. Ivanauskas: „Manęs Vokietija neužmiršo, tik lietuviai gali tą padaryti“
http://www.lrytas.lt/sportas/futbolas/v ... daryti.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
2013-02-08 14:02

Valdo Ivanausko trenerio kelias neprimena jo svaiginančios žaidėjo karjeros, kai vienas geriausių visų laikų Lietuvos futbolininkų greitai užkariavo lietuvių, o vėliau ir austrų bei vokiečių širdis. 2004 metais V. Ivanauskas tapo šalies čempionu treniruodamas FBK „Kauną“, o nuo 2006 metų vadovavo pagrindinei Edinburgo „Hearts“ ekipai. Lietuvis vyriausiojo trenerio poste išbuvo dvylika mėnesių ir per šį laikotarpį jo treniruojama komanda laimėjo Škotijos taurę, o nacionalinėse pirmenybėse iškovojo antrąją vietą. Po šių pergalių treneris pakeitė ne vieną klubą - vadovavo Vokietijos II „Bundesliga“ klubui „Carl Zeiss Jena“, tačiau dėl prastų rezultatų buvo atleistas. Vėliau Gargždų „Banga“, Azerbaidžano „Standard Sumgayit“, „Šiauliai“ - nė vienoje ekipoje treneris neužsibuvo ilgiau nei vieną sezoną. Šių metų pradžioje futbolo specialistas persikėlė į Gruziją, kur pradėjo treniruoti praėjusių metų taurės laimėtojų Gorio „Dila“ klubą. Buvęs Lietuvos futbolo rinktinės puolėjas neslepia, kad jaučiasi neįvertintas tėvynėje, bet yra gerbiamas vokiečių ir reikalingas gruzinams.

Sąlygomis Gruzijoje patenkintas

- Kaip atsidūrėte Gruzijoje? - portalas lrytas.lt paklausė V. Ivanausko
- Sausio mėnesį buvau išvykęs į Vokietiją stažuotis vienoje iš „Bundesliga“ ekipų, vėliau kartu su ta pačia komanda išvykau į pasiruošimo stovyklą Turkijoje. Skambino buvę draugai, vienas bičiulis turi futbolo akademiją Tbilisyje. Jis manęs paprašė kartu su vokiečių specialistais padėti ugdyti Gruzijos futbolo pamainą. Taip susiklostė situacija, kad Gorio „Dilos“ komandos vyriausiasis treneris išvyko dirbti į Rusijos aukščiausiosios lygos klubą, taigi, kaip būna gyvenime, draugai mane rekomendavo klubo vadovams, o jie paprašė vadovauti klubui iki sezono pabaigos. Be to, kaip tik klube rungtyniauja keturi tos Tbilisio futbolo akademijos auklėtiniai. Viskas sutapo. Vienai dienai grįžau į Lietuvą pasiimti svarbiausių daiktų. Sausio pabaigoje iškart grįžau į Tbilisį. Šiuo metu esame Turkijoje, ruošiamės antrajai sezono pusei, sužaidėme vienerias draugiškas rungtynes. Pasirašiau kontraktą iki sezono galo, iki gegužės pabaigos. Taip pat bendradarbiausiu su Tbilisio jaunimo futbolo akademija. Man padės fizinio parengimo specialistas iš Vokietijos

- Ar jau spėjote įsikurti Gruzijoje?
- Visa komanda gyvena Tbilisyje, Gorio mieste žaidžiame tik namų rungtynes. Treniruosimės taip pat Tbilisyje, tik kartą per savaitę surengsime pratybas Gorio stadione. Iki jo nuo Tbilisio - valanda kelio.

- Goryje nėra tinkamų sąlygų treniruotėms?
- Pačiame miestelyje futbolo bazės nėra, todėl klubas treniruojasi šalia Tbilisio. Tiesą pasakius, toje bazėje, kur klubas paprastai treniruojasi, dar nebuvau, neturėjau laiko. Tbilisyje praleidau tik dvi dienas ir skridome į Turkiją. Taip pat su pačiu Gorio miesteliu dar nespėjau susipažinti.

- Kokio lygio jūsų naujoji ekipa, ar galėtų laimėti Lietuvos pirmenybes?
- Komandos lygis yra aukštas. Nenoriu nieko įžeisti, manau, Lietuvoje būtų pirmaujanti komanda.

- Kokia kalba bendraujate su žaidėjais, administracija?
- Įvairiai. Su kai kuriais rusų kalba, su kitais anglų, nes jaunesni gruzinai, kaip ir jaunimas Lietuvoje, nemoka rusiškai. Su fizinio pasirengimo treneriu - vokiškai. Problemų nėra, administracijoje dirba išsilavinę žmonės, mokantys anglų kalbą.

- Ar Gruzijos futbolo bazės, klubų galimybės yra geresnės nei Lietuvos ekipų?
- Tikrai taip. Ne visi klubai gali tuo pasigirti, bet Tbilisio „Dinamo“ ir „Zestafoni“ turi europinio lygio sąlygas, geromis galimybėmis gali pasigirti Kutaisio „Torpedo“, Batumo „Dinamo“. Be to, naujoji Gruzijos vyriausybė nusprendė skirti daugiau dėmesio futbolui, stiprinti sporto šakos pozicijas. Žmonės myli futbolą, tai populiariausias sportas Gruzijoje.

Lietuvoje nemato perspektyvų

- Ką veikėte iki sausio mėnesio, iki šių permainų?
- Iš futbolo pasaulio niekur nebuvau dingęs. Manęs Vokietija neužmiršo, tik lietuviai gali tą padaryti. Bendradarbiavau su viena Vokietijos futbolo kompanija. Turėjau galimybę dirbti viename iš lyderiaujančių „Bundesliga“ klubų skautu.

- Gal jus kvietė „Hamburger SV“, kuriam atstovavote ketverius metus?
- Taip, sulaukiau skambučio ir iš Hamburgo. Tačiau ne su šiuo klubu buvau Turkijoje, nes ji stovyklavo Jungtiniuose Arabų Emyratuose.

- Ar nejaučiate apmaudo, kad negalite savo žinių pritaikyti gimtojoje šalyje?
- Ne, nėra jokio nusivylimo. Paprasčiausiai nesimato perspektyvos, pakanka pasidomėti federacijos veikla, taip pat nėra nuoseklios jaunimo ugdymo programos. Nestovėsime vietoje, bet ir toliau risimės žemyn. Situacija tokia, kokią matome. Lietuvos futbolo problemų šaknys slypi vaikų ugdymo procesuose. Nežinau, kodėl federacija mažai kreipia dėmesio į tai, gal nenori, gal negali, nežinau. Kol nepakeisime bendros vaikų treniravimo sistemos, tol Lietuvoje nematysime gerų rezultatų.

Nori dirbti Gruzijoje

- Per ligšiolinę trenerio karjerą ilgai neužsibūdavote vienoje komandoje. Galbūt Gruzija bus ilgesnė trenerio karjeros stotelė?
- Paprasčiausiai toks trenerio gyvenimas, niekada nežinai, kur gali atsidurti kitą sezoną, ką treniruosi kitais metais. Dėl to aš nesijaudinu. Žinoma, norisi kažkokio stabilumo. Treneris žino, kad kažkada turės palikti klubą. Dirbu tą darbą, kuris man patinka, ir jam skiriu visą dėmesį, ką galiu, tą atiduodu.

- Kuri pergalė įsimintiniausia per jūsų trenerio karjerą?
- Nėra jokių abejonių, tai Vladimiro Romanovo valdomame „Hearts“ klube, kai užėmėme antrąją vietą, aplenkėme Glazgo „Rangers“, laimėjome šalies taurę. Turiu būti dėkingas V. Romanovui už suteiktą galimybę treniruoti Edinburgo komandą. Šie pasiekimai su „Hearts“ yra patys įsimintiniausi.

- Ar šią žiemą sulaukėte pasiūlymų treniruoti kurią nors Lietuvos futbolo ekipą?
- Taip, buvo skambučių. Tačiau nemačiau jokios perspektyvos dirbti Lietuvoje. Žinau mūsų šalies realybę, kokiomis sąlygomis ruošiasi klubai. Daugeliui klubų žiemos mėnesiai iki sezono pradžios yra kančios. Nėra galimybių Lietuvoje tinkamai pasiruošti sezonui. Išvykti į užsienį gali Lietuvos čempionai, gal dar viena, kita komanda. Turėjau pasiūlymų dirbti Lietuvoje, bet juos atmečiau.

- Ar norėtumėte likti Gruzijoje ilgesniam laikui, treniruoti komandą ir kitą sezoną?
- Tai priklausys nuo rezultatų. Konkuruoti su Tbilisio „Dinamo“ bus tikrai sunku, jų biudžetas gerokai didesnis. Pagrindiniai varžovai - Kutaisio „Dinamo“, „Zestafoni“, su šia ekipa žaisime supertaurės rungtynes. Komandai iškelti aukšti tikslai, tą iššūkį aš priimu. Čia matau perspektyvų. Noriu dirbti Gruzijoje.

- Jums tai nauja šalis, nežaidėte šios šalies klube, netreniravote nė vieno klubo. Nebijojote bėgdamas nuo vilko užšokti ant meškos?
- Žinojau, kad Gruzijos situacija nelengva, ypač po karo su Rusija. Pastaruosius dvejus metus šalis gyvena ramiai. Naujoji vyriausybė siekia, kad futbolas augtų. Šalis turi talentų, galimybių taip pat, jai reikalinga sistema. Manau, mano ryšiai su Vokietija padės Gruzijos futbolui. Pasikartosiu, šioje šalyje yra perspektyvų.

- Kokį įspūdį per pirmas kelias dienas paliko Gruzija, Tbilisis, žmonės? Kaip jus sutiko Gruzijoje?
- Tbilisyje man teko būti prieš ketverius metus, čia gyvena nemažai draugų. Manau, miestas keičiasi kiekvieną dieną, jis gražesnis, tvarkingesnis. Gruzinų svetingumas ir draugiškumas ribų neturi, bet, kaip jau minėjau, atvykau ne gruzinų tautos pažinti ir ne Tbilisio pamatyti, o dirbti. Gruzijoje buvau dvi dienas, dabar esame Turkijoje, pasiruošimo stovykloje. Vasario 22 dieną laukia pirmosios oficialios rungtynės. Man atvykus dirbti į klubą buvo surengta spaudos konferencija, iš žiniasklaidos susidomėjimo, gausybės kamerų galima spręsti, kad futbolas užima svarbią vietą gruzinų gyvenime. O futbolo specialistai mane pažįsta, prisimena.

Grįžti į