bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: U-17

2010 Bal 01 18:04

Jaunių rinktinė Baltarusijoje dar kartą pralaimėjo šeimininkams
lff.lt, http://www.delfi.lt/news/sport/abroad/a ... slink=true
2010 balandžio mėn. 1 d. 17:12

Antroji kontrolinė dvikova Baltarusijoje Lietuvos jaunių vaikinų iki 17 m. amžiaus (U-17) futbolo rinktinei baigėsi itin nesėkmingai – ketvirtadienį Pinske rezultatu 0:4 pralaimėta vietos bendraamžiams. Pirmus tris įvarčius baltarusiai pelnė pirmajame kėlinyje – 11, 35 ir 40 minutėmis. Dar vieną įvartį nugalėtojai įmušė 64 min. Antradienį komandų rungtynės buvo atkaklesnės ir lietuviai tik mačo pabaigoje nusileido varžovams 1:3.

Lietuvos U-17 rinktinės treneris Romualdas Lavrinavičius pasakojo, kad varžovai išnaudojo beveik visus šansus, tačiau nusipelnė nugalėti.

„Mes turėjome dvi šimtaprocentes progas, tačiau dėl meistriškumo trūkumo abiejų neišnaudojome. Baltarusiai turėjo apie penkis šansus ir įmušė keturis kartus. Vis dėlto tenka pripažinti, kad varžovai buvo ir staigesni, ir greitesni, laimėjo dvikovas ir diktavo savo sąlygas.

Pralaimėjome tiek fiziniu pasiruošimu, tiek taktiniu. Bet vaikinams pretenzijų neturiu, jie stengėsi ir sąžiningai atidirbo. Geriau sužaisti neleidžia meistriškumas“, – lff.lt svetainei teigė treneris.

Jaunių rinktinei ši išvyka buvo vienas pirmųjų komandos komplektacijos etapų. Pasiruošti UEFA U-17 Europos čempionato atrankos varžyboms lietuviai dar turi laiko – pirmosios rungtynės numatytos rugsėjo 22-ąją.

Lietuvos U-17 rinktinės sudėtis: Tomas Švedkauskas, Julius Aleksandravičius, Lukas Artimavičius, Martynas Banevičius, Mykolas Krasnovskis, Ervinas Chvesko, Lukas Narbutas, Džiugas Petrauskas, Donatas Kazlauskas, Edvardas Tamulevičius, Tomas Galdikas. (Po keitimo žaidė Almantas Rybelis, Gvidas Jarašius, Armandas Breivė, Povilas Kiselevskis, Rokas Stanulevičius, Titas Burba.)

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: U-17

2010 Geg 31 15:37

http://www.lff.lt/news.php?news_id=7832

Lietuvos jaunimo treneriams - specialistų iš Anglijos ir Olandijos patarimai
2010-05-31 15:17

LFF

Lietuvos futbolo federacijos kvietimu į Nacionalinėje futbolo akademiją Kaune pasidalinti savo patirtimi į atvyko du žinomi užsienio specialistai – FIFA instruktorius iš Anglijos ir Olandijos jaunių (U-17) rinktinės vyriausiasis treneris.

FIFA instruktoriaus patarimai – visą savaitę

LFF pirmą kartą organizuojamuose tokio tipo FIFA trenerių kursuose gegužės 31 – birželio 5 dienomis teorinius ir praktinius užsiėmimus nuo pirmadienio vykdo anglas Stephenas Constantine‘as.

47 metų specialistas per savo trenerio karjerą dirbo su JAV, Kipro ir Anglijos komandomis, tarp jų – antrojo diviziono Londono „Milwall“ - taip pat vadovavo Indijos, Malavio ir Sudano nacionalinėms rinktinėmis.



UEFA Pro licenciją turinčio S.Constantine‘o vedamuose kursuose dalyvauja 30 jaunimo futbolo trenerių iš visos Lietuvos. Šiam projektui FIFA skyrė visą mokomąją medžiagą, sportinę aprangą pratyboms, o LFF kursų dalyvius aprūpina nakvyne ir maitinimu.

„FIFA instruktorius teorinių užsiėmimų metu pateiks medžiagą apie jaunųjų futbolininkų rengimo struktūrą, apšilimo ir atvėsimo, vartininkų rengimo metodiką, gynybos ir spaudimo veiksmus, varžybų analizę, komandos gynybos taktiką bei apžvelgs įvykusių bei ateinančio pasaulio futbolo čempionatų tendencijas“, - LFF.lt sakė Nacionalinės futbolo akademijos direktorius Raimondas Statkevičius.

Jo teigimu, praktinėse pratybose bus akcentuojama gynyba 1x1, 2x2, 3x3, klaidinantieji veiksmai 1x1 situacijose, komandinės atakos pradžia, perdavimai ir atakos užbaigimas, gynyba nuo perdavimų, gynyba keturių gynėjų linijoje, spaudimas puolimo zonoje, smūgiavimas įvairiose situacijose bei įvairūs futbolo mokomojo žaidimo akcentai.



Treniruotėse – ilgametis olandų jaunimo treneris

Praėjusią savaitę Nacionalinėje futbolo akademijoje lankėsi ir dar vienas žinomas treneris – puikia jaunimo futbolo mokykla garsėjančios Olandijos U-17 rinktinę treniruojantis Albertas Stuivenbergas.

Beveik 20 metų jaunimo treniravimo patirtį turintis specialistas yra dirbęs Roterdamo „Feyenoord“ jaunimo akademijos vadovu. Nuo 2006 metų treneris yra Olandijos U-17 rinktine, su kuria tris kartus iš eilės pateko į Europos čempionato finalinį etapą ir pernai tik finale po pratęsimo šeimininkams nusileido vokiečiams.



Treneris stebėjo ir vykdė praktinius užsiėmimus su Nacionalinės futbolo akademijos auklėtiniais, surengė tris treniruotes, kuriose buvo akcentuojami gynybiniai veiksmai, atakos užbaigimas ir atakos pradžia iš gilumos.

Teorinėje dalyje A.Stuivenbergas taip pat pasakojo apie Olandijos futbolininkų atranką, rengimo specifiką bei taktiką mūsų jaunimo rinktinių treneriams, atsakė į klausimus.

Anot LFF techninio-metodinio skyriaus asistento Maksimo Bechterevo, olandų specialistas paliko labai daug naudingos medžiagos: „Treniruotėse jis akcentavo gynybos ir puolimo veiksmus, pasidalino savo futbolo filosofija. Visas pratybas filmavome, o gautas žinias treneriai ruošiasi panaudoti savo treniruotėse. Olandui teigiamą įspūdį paliko ir mūsų akademijos auklėtiniai bei jiems sudarytos sąlygos.“

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: U-17

2010 Rgp 23 15:43

Palangoje ir Kretingoje vyks tarptautinis LFF U-17 rinktinių turnyras
2010-08-23 15:25
http://www.lff.lt/news.php?news_id=8133" onclick="window.open(this.href);return false;

Antradienį Palangoje ir Kretingoje startuoja tarptautinis Lietuvos futbolo federacijos (LFF) U-17 taurės turnyras, kuriame rungtyniaus aštuonių šalių jaunučių rinktinės. Šiemet turnyre dalyvaus Lietuvos, Latvijos, Ukrainos, Gruzijos, Azerbaidžano, Baltarusijos, Kazachstano ir Moldovos U-17 rinktinės. Lietuvos U-17 rinktinei šiame turnyre vadovaus treneris Antanas Vingilys. Jo teigimu, šios varžybos bus paskutinė repeticija prieš rugsėjo mėnesį Marijampolėje vyksiančias UEFA U-17 atrankos turnyro kovas. „Bandysime ir modeliuoti žaidimą atrankai, ir pasiekti kuo geresnį rezultatą. Iš anksto vertinti varžovų pajėgumą ir komandų galimybes sunku, nes kiekvieno amžiaus rinktinės skiriasi. Pranašumą gali turėti anksčiau subrendę pietiečiai“, - svarstė treneris. Lietuviai neseniai stovyklavo Lenkijoje, žaidė treniruočių pobūdžio kontrolines rungtynes su viena vietine komanda. „Komanda atrodo gerai pasiruošusi, bet neišvengėme nuostolių. Dėl orų kaitos keli futbolininkai peršalo. Tikimės, kad juos pakeisiantys pasirodys ne blogiau“, - sakė A.Vingilys. Komandoms atstovaus 1994 metų gimimo žaidėjai. Kaip ir visuose U-17 turnyruose, bus žaidžiama du kėlinius po 40 minučių. Ekipos suskirstytos į dvi grupes sužais tarpusavyje, o paskutinę turnyro dieną, rugpjūčio 28-ąją, pagal pozicijas grupėse žais dėl galutinių vietų. Lietuvos ir Latvijos rinktinių dvikovos bei trys iš keturių finalinės dienos rungtynių vyks Palangos miesto stadione, o kitos bus žaidžiamos Kretingos miesto stadione. Penkias dienas truksiančios tradicinės varžybos Palangos kurorte rengiamos jau 17-ąjį kartą, o pirmą kartą vyko 1993 metais. Pernai varžybas laimėjo Rusijos futbolininkai, kurie finale įveikė Azerbaidžaną.
LFF U-17 taurės grupės

A grupė
Lietuva
Baltarusija
Kazachstanas
Azerbaidžanas

B grupė
Ukraina
Latvija
Moldova
Gruzija

LFF U-17 taurės tvarkaraštis

Rugpjūčio 24 d. (antradienis)
11:30 Moldova – Gruzija (Kretinga)
14:00 Kazachstanas – Azerbaidžanas (Kretinga)
15:00 Ukraina – Latvija (Palanga)
17:15 Atidarymo ceremonija (Palanga)
18:00 Lietuva – Baltarusija (Palanga)

Rugpjūčio 25 d. (trečiadienis)
12:00 Baltarusija – Azerbaidžanas (Kretinga)
12:00 Latvija – Moldova (Palanga)
18:00 Gruzija – Ukraina (Kretinga)
18:00 Kazachstanas-Lietuva (Palanga)

Rugpjūčio 27 d. (penktadienis)
12:00 Moldova – Ukraina (Kretinga)
12:00 Gruzija – Latvija (Palanga)
18:00 Baltarusija – Kazachstanas (Kretinga)
18.00 Lietuva – Azerbaidžanas (Palanga)

Rugpjūčio 28 d. (šeštadienis)
11:30 Rungtynės dėl 7 vietos: A grupės 4 vt. – B grupės 4 vt. (Kretinga)
14:00 Rungtynės dėl 5 vietos: A grupės 3 vt. – B grupės 3 vt. (Palanga)
15:00 Rungtynės dėl 3 vietos: A grupės 2 vt. – B grupės 2 vt. (Palanga)
17:00 Finalas: A grupės 1 vt. – B grupės 1 vt. (Palanga)
18:45 Uždarymo ceremonija (Palanga)

Lietuvos U-17 rinktinės sudėtis LFF U-17 taurės turnyrui:
Eilės nr., vardas, pavardė, miestas

Vartininkai:
1. Tomas Švedkauskas (Marijampolė)
2. Dovydas Lastauskas (Marijampolė)

Gynėjai:
3. Julius Aleksandravičius (Jonava)
4. Lukas Artimavičius (Tauragė)
5. Lukas Čerkauskas (Panevėžys)
6. Paulius Lapa (Palanga)
7. Klaidas Jaškus (Kaunas)

Saugai:
8. Gabrielius Judickas (Marijampolė)
9. Povilas Kiselevskis (Marijampolė)
10. Gvidas Jarašius (Vilnius)
11. Karolis Strolys (Marijampolė)
12. Gratas Sirgėdas (Panevėžys)
13. Edvardas Tamulevičius (Panevėžys)
14. Donatas Kazlauskas (Kretinga)
15. Tomas Galdikas (Kretinga)
16. Mykolas Krasnovskis (Trakai)

Puolėjai:
17. Armandas Breivė (Marijampolė)
18. Deimantas Petravičius (Trakai)
19. Titas Burba (Vilnius)

Vyr. treneris – Antanas Vingilys
Trenerio asistentas – Gintaras Krasauskas
Trenerio asistentas – Gracijus Girdauskas
Vartininkų treneris – Algirdas Surgautas

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: U-17

2010 Rgp 24 22:58

LFF U-17 taurės turnyrą Lietuvos rinktinė pradėjo pergale prieš Baltarusiją
2010-08-24 21:48
http://www.lff.lt/news.php?news_id=8140" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos U-17 rinktinė pergalingai pradėjo tarptautinį Lietuvos futbolo federacijos taurės turnyrą Palangoje. Pirmose rungtynėse lietuviai 2:1 nugalėjo Baltarusijos futbolininkus. Pirmose savo rungtynėse Lietuvos komanda kontroliavo žaidimą nuo pradžios ir 25 minutę įmušė pirmąjį įvartį – smūgiu iš baudos aikštelės prieigų pasižymėjo Mykolas Krasnovskis. Panašus įvartis krito ir antrojo kėlinio pradžioje 44 minutę – šį kartą tikslus buvo Tito Burbos smūgis. Vėliau lietuviai nepasinaudojo dar keliomis progomis, pataikė į virpstą, o baigiantis rungtynėms praleido įvartį. Paulius Lapas už paskutinės vilties pražangą buvo pašalintas iš aikštės ir 11 metrų baudinį realizavo Mikita Miatlitskis - 2:1. „Pirmajame kėlinyje žaidimas buvo tikrai geras, išsiveržėme į priekį. Po pertraukos padarėme nemažai keitimų ir žaidimas kiek išsiderino“, - sakė Lietuvos U-17 rinktinei vadovaujantis Antanas Vingilys.

Iš kitų rungtynių dieną treneriui didžiausią įspūdį paliko Gruzijos rinktinė, kuri B grupėje net 6:0 sutriuškino Moldovą. Kitame B grupės mače Ukraina 2:1 įveikė Latviją. A grupėje, kur žaidžia ir Lietuvos komanda, Azerbaidžanas 3:1 privertė pasiduoti Kazachstano atstovus.

Trečiadienį lietuviai susitiks su kazachstaniečiais, o penktadienį išbandys jėgas su Azerbaidžanu
LFF U-17 taurės pirmosios dienos rezultatai:

A grupė:

Palangos miesto stadionas,
Teisėjas – Donatas Rumšas
Lietuva – Baltarusija 2:1 (1:0)
Įvarčiai: 25 min. Mykolas Krasnovskis, 44 min. Titas Burba (Lietuva); 80+3 min. Mikita Miatlitski (Baltarusija)
Pašalinimai: 80+3 min. Paulius Lapas (Lietuva)

Kretingos miesto stadionas
Teisėjas – Audrius Jagintavičius
Kazachstanas 1:3 Azerbaidžanas
Įvarčiai 26 min. Vladislav Morozov (Kazachstanas); 14 ir 53 min. Elshan Abdullajev, 49 min. Javid Mukhtarzade (Azerbaidžanas).
69 min. Serik Kalabayev (Azerbaidžanas) nerealizavo 11 m. baudinio

B grupė:

Kretingos miesto stadionas,
Teisėjas – Audrius Statkevičius
Gruzija - Moldova 6:0 (2:0)
Įvarčiai: 11 ir 27 min. Bachana Arabul, 46 min. Sandro Chigvaria, 52 min. Temo Markozashvili, 70 min. Giorgi Sarjvekadze, 71 min. Nika Kacharava (Gruzija).

Palangos miesto stadionas,
Teisėjas – Dainius Grėviškis
Ukraina - Latvija 2:1 (0:1)
Įvarčiai: 34 min. Maksym Banasevich, 69 min. Yuriy Yastrub (Ukraina); 2 min. Valerijs Šabala (Latvija)

LFF U-17 taurės trečiadienio rungtynių tvarkaraštis:
12:00 Baltarusija – Azerbaidžanas (Kretinga)
12:00 Latvija – Moldova (Palanga)
18:00 Gruzija – Ukraina (Kretinga)
18:00 Kazachstanas-Lietuva (Palanga)

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: U-17

2010 Rgp 25 23:26

U-17 rinktinė sužaidė lygiosiomis su Kazachstanu ir liko grupės lydere
2010-08-25 21:26
http://www.lff.lt/news.php?news_id=8142" onclick="window.open(this.href);return false;

Antrąją tarptautinio LFF U-17 taurės turnyro dieną Lietuvos rinktinė sužaidė lygiosiomis 1:1 su Kazachstano komanda ir išliko savo grupės lydere. Kitose rungtynėse Latvija 1:3 pralaimėjo Moldovai, Baltarusija 3:1 įveikė Azerbaidžaną, o Ukraina 3:0 nugalėjo Gruziją.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: U-17

2010 Rgp 26 13:31

U-17 rinktinė sužaidė lygiosiomis su Kazachstanu ir liko grupės lydere
2010-08-25 21:26
http://www.lff.lt/news.php?news_id=8142" onclick="window.open(this.href);return false;

Antrąją tarptautinio LFF U-17 taurės turnyro dieną Palangoje Lietuvos rinktinė sužaidė lygiosiomis 1:1 su Kazachstano komanda ir išliko savo grupės lydere. Pirmąjį įvartį lietuviai įmušė 49 minutę. Po Grato Sirgėdo perdavimo Donatas Kazlauskas krašte suklaidino gynėją ir permetė kamuolį per varžovų vartininką. Tačiau likus devynioms minutėms iki rungtynių pabaigos kazachstaniečiams pavyko su fortūnos pagalba rezultatą išlyginti – po rikošeto kamuolys baudos aikštelėje atšoko Vladislavui Morozovui ir šis smūgiavo tiksliai – 1:1. „Pirmajame kėlinyje kontroliavome kamuolį, žaidėme geriau už varžovus, tačiau buvo sunku prasibrauti pro galingų kazachų gynybą, pritrūko sėkmės puolime. Kai įmušėme toliau turėjome žaidimo vadžias savo rankose, tačiau praleidome apmaudų įvartį. Toks jau futbolas. Komandos žaidimu likau patenkintas. Tačiau taisytinų dalykų yra – reikia tiksliau užbaigti atakas ir geriau bendradarbiauti ginantis“, - teigė Lietuvos U-17 rinktinės treneris Antanas Vingilys. Iškovotas taškas leido Lietuvos komandai likti A grupės lydere, nes kitose rungtynėse Baltarusija 3:1 įveikė Azerbaidžaną. Abi pastarosios komandos dabar turi po tris taškus, lietuviai – keturis.

B grupėje antrąją pergalę iškovojo Ukraina, kuri 3:0 nugalėjo Gruziją, o antrą nesėkmę patyrė latviai. Jie turėjo pripažinti Moldovos pranašumą 1:3.

Ketvirtadienį komandos turės poilsio dieną, o penktadienį žais trečiąsias grupės rungtynes. Lietuvos rinktinė susitiks su Azerbaidžano ekipa.
LFF U-17 taurės antrosios dienos rezultatai:

A grupė
Palangos miesto stadionas,
Teisėjas - Audrius Kancleris
Kazachstanas - Lietuva 1:1 (0:0)
Įvarčiai: 49 min. Donatas Kazlauskas, 71 min. Vladislav Morozov

Lietuva: Tomas Švedkauskas, Klaidas Jaškus, Lukas Artimavičius, Lukas Čerkauskas, Mykolas Krasnovskis, Povilas Kiselevskis (41 min. Gratas Sirgėdas), Deimantas Petravičius (50 min. Karolis Strolys), Edvardas Tamulevičius (76 min. Titas Burba), Gvidas Jarašius (52 min. Julius Aleksandravičius), Donatas Kazlauskas, Tomas Galdikas.

Baltarusija - Azerbaidžanas 3:1

B grupė
Gruzija - Ukraina 0:3
Latvija - Moldova 1:3

LFF U-17 taurės penktadienio rungtynių tvarkaraštis:
12:00 Moldova – Ukraina (Kretinga)
12:00 Gruzija – Latvija (Palanga)
18:00 Baltarusija – Kazachstanas (Kretinga)
18.00 Lietuva – Azerbaidžanas (Palanga)

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: U-17

2010 Rgp 27 19:48

Lietuvos U-17 rinktinė 1:0 nugalėjo Azerbaidžaną ir LFF U-17 turnyre A grupėje užėmė pirmą vietą

http://twitter.com/ltfutbolas" onclick="window.open(this.href);return false;

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: U-17

2010 Rgp 28 18:49

U-17 turnyro rezultatai: (dėl 7 vt.) Kazachstanas 0:1 Latvija , (dėl 5 vt.) Azerbaidžanas 0:3 Moldova , (dėl 3 vt) Baltarusija 1:5 Gruzija

http://twitter.com/ltfutbolas/statuses/22356719131" onclick="window.open(this.href);return false;

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: U-17

2010 Rgp 28 20:59

LFF U-17 turnyro finale Lietuvos U-17 rinktinei nedaug trūko iki pergalės
2010-08-28 18:58
http://www.lff.lt/news.php?news_id=8161" onclick="window.open(this.href);return false;

Tradicinio tarptautinio Lietuvos futbolo federacijos (LFF) U-17 taurės turnyro finale Palangoje Nacionalinės futbolo akademijos auklėtinių pagrindu sudaryta Lietuvos U-17 rinktinė iškovojo antrąją vietą. Lietuviai du kartus pirmavo ir buvo arti pergalės, tačiau Ukrainos rinktinė dukart išlygino rezultatą ir nugalėjo po dramatiškos baudinių serijos.

Į Karolio Strolio įvartį 7 minutę ukrainiečiai atsakė dar įpusėjus pirmajam kėliniui. Įsibėgėjus antrajam Gabrielius Judickas vėl išvedė Lietuvos komandą į priekį nuo 11 metrų žymos, bet likus kelioms minutėms iki pagrindinio laiko pabaigos ukrainiečiai išlygino rezultatą.

„Pirmajame kėlinyje turėjome nežymią iniciatyvą. Tačiau jautėsi, kad tai finalo rungtynės – buvo daugiau įtampos, daugiau kovos ir mažiau gražaus futbolo. Rungtynių pabaigoje pritrūko dėmesio ir fortūnos. 11 metrų baudiniai – tai jau loterija, kurioje šį kartą sudalyvavo visi 11 žaidėjų. Nepaisant tokios apmaudžios pabaigos, rungtynės patiko. Tokios dvikovos daug duoda žaidėjų tobulėjimui“, - teigė Lietuvos U-17 rinktinės vyriausiasis treneris Antanas Vingilys.

Lietuviai šiuo turnyru baigė vieną paskutinių pasiruošimo etapų prieš vyksiančias Europos čempionatas atrankos varžybas. „Nors norėjome būti pirmi, galima sakyti, kad šis pasiruošimo etapas – sėkmingas. Tačiau gerai suprantame, kad atrankoje laukia dar sunkesnės kovos“, - sakė A.Vingilys.

UEFA U-17 čempionato atrankos etapo 8 grupės turnyras bus žaidžiamas rugsėjo 22-27 dienomis Kaune ir Marijampolėje. Su Lietuvos rinktinėje vienoje grupėje rungtyniaus Belgijos, Velso ir Danijos komandos.
Finalas
Lietuva - Ukraina 2:2 (1 kėl., 1:1, 11 m. b. 8:9)
Įvarčiai: 7 min. Karolis Strolys, 57 min. Gabrielius Judickas (iš 11 m. b.) (Lietuva); 24 min. Viktor Kovalenko 75 min. Oleg Sytenkyy (Ukraina).
11 m. baudiniai: Edvardas Tamulevičius 1:0, Artem Babelok 1:1, Klaidas Jaškus neįmušė, Yuryy Tkachuk neįmušė, Lukas Artimavičius 2:1, Roman Lazarovich 2:2, Tomas Galdikas 3:2, Eduard Sobol 3:3, Gabrielius Judickas 4:3, Bogdan Sarnavskyy 4:4, Mykolas Krasnovskis neįmušė, Vasylyy Sagaydak neįmušė, Armandas Breivė 5:4, Yuryy Yastrub 5:5, Lukas Čerkauskas 6:5, Dmytryy Bilonob 6:6, Karolis Strolys 7:6, Taras Kacharaba 7:7, Julius Aleksandravičius 8:7, Oleg Sytenkyy 8:8, Tomas Švedkauskas neįmušė, Nikita Vetrov 8:9.

Lietuva: Tomas Švedkauskas, Klaidas Jaškus, Julius Aleksandravičius, Lukas Artimavičius, Lukas Čerkauskas, Karolis Strolys, Mykolas Krasnovskis, Povilas Kiselevskis (51 min. Gabrielius Judickas), Deimantas Petravičius (69 min. Edvardas Tamulevičius), Donatas Kazlauskas (79 min. Armandas Breivė), Tomas Galdikas.

Galutinė turnyro rikiuotė:
1. Ukraina
2. Lietuva
3. Gruzija
4. Baltarusija
5. Moldova
6. Azerbaidžanas
7. Latvija
8. Kazachstanas

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: U-17

2010 Rgp 28 21:02

Paskutinius baudinius turbūt mušė pasišviesdami fonarikais..

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: U-17

2010 Rgp 29 13:48

Pasirodo ten žaidė Ukrainos U-16:

U-16: трилер зі щасливим кінцем
28.08.2010, 20:00 | Інформ-служба ФФУ

Литва (U-17) − Україна (U-16) − 2:2 (пен. 8:9)

Голи: 1:0 Строля (7), 1:1 Коваленко (24), 2:1 Юдіцкас (57), 2:2 Ситенький (75).

http://www.ffu.org.ua/ukr/teams/teams_u16/6346/" onclick="window.open(this.href);return false;

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: U-17

2010 Rgs 21 12:13

U-17 rinktinę Kaune egzaminuos aukšto rango varžovai
2010-09-21 11:54
http://www.lff.lt/lt/article/u-17_rinkt ... o_varzovai" onclick="window.open(this.href);return false;

Rugpjūtį kontrolinį turnyro Palangoje testą puikiai išlaikiusios Lietuvos U-17 futbolo rinktinės laukia sunkus egzaminas. Trečiadienį Kaune ir Marijampolėje prasidės UEFA U-17 jaunimo čempionato atrankos turnyras, kuriame lietuviai varžysis su Danijos, Velso ir Belgijos komandomis.

Laukia aukšto rango varžovai

Šiemet atrankos cikle bus kaip reta jauna - trečdalis žaidėjų yra metais jaunesni (8 iš 23), o keturi iš jų greičiausiai žais startinėje sudėtyje. Komandos pagrindą sudaro Nacionalinės futbolo akademijos auklėtiniai. Trečiadienį lietuviai Kaune susitiks su Belgijos rinktine, kuri prieš pora metų Airijoje privertė mūsiškius patirti patyrė skaudžią nesėkmę. “Tose rungtynėse mums labai nepasisekė. Ši Belgijos rinktinė yra išties stipri, bet mes galime ir privalome kovoti dėl pergalės“, - teigė Lietuvos U-17 rinktinės vyriausiasis treneris Antanas Vingilys. Penktadienį lietuvių varžove bus Velso ekipa, kurios penki žaidėjai pernai jau pajautė pergalės skonį pirmajame U-17 atrankos etape žaisdami su vyresniais futbolininkais, o atrankos turnyrą Lietuvos futbolininkai baigs dvikova su Danija. U-17 rinktinių reitinge, kurį pagal pastarųjų metų pasirodymus UEFA sudaro prieš burtų traukimą, lietuviai gerokai atsilieka nuo būsimų varžovų (Belgija 8, Velsas 22, Danija 27, Lietuva 49). Vis tik A.Vingilys pabrėžė, kad tiki savo auklėtiniais: „Matau kad mūsų komanda turi charakterį ir yra nusiteikusi jį pademonstruoti. Nesiruošiame lengvai atiduoti pergalės ir esame nusiteikę pakovoti dėl kelialapio į kitą etapą.“ Į kitą etapą pateks po dvi pirmąsias atrankos grupių komandas, o taip pat dvi geriausios trečiosios ekipos.

Planus koregavo kelios netektys


Dar prieš pasiruošimo stovyklą lietuvių planus pakoregavo žaidėjų traumos ir ligos. Dėl įplyšusio raumens į stovyklą Palangoje negalėjo atvykti vienas perspektyviausių komandos saugų Gratas Sirgėdas, kuris savo kūrybingu ir brandžiu žaidimu prieš mėnesį jau spėjo sužavėti nemažai futbolo specialistų. Komandai taip pat gali tekti verstis be dar vieno gabaus žaidėjo Mykolo Krasnovskio, kurį užklupo liga. Visgi treneriai laukia gydytojų sprendimo ir tikisi, kad šis saugas prisidės prie rinktinės. Dar vienam rinktinės nariui Pauliui Lapui buvo diagnozuotas plaučių bronchitas, o rinktinės vartų sargą Tautvydą Zavicką kamuoja sinusitas. “Ypač skaudžios G.Sirgėdo ir M.Krasnovskio netektys, tačiau tai yra puikus šansas kitiems rinktinėms nariams įrodyti savo vertę”, - sakė rinktinės treneris Antanas Vingilys.

Lietuvos U-17 rinktinė visas rungtynes žais Kaune, S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadione, o varžovai tarpusavyje kausis Marijampolėje.
UEFA U-17 vaikinų atrankos 8 grupės rungtynių tvarkaraštis:

Rugsėjo 22 d.
12:00 Velsas - Danija (Marijampolės futbolo klubo stadionas)
16:00 Lietuva – Belgija (Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadionas)

Rugsėjo 24 d.
12:00 Belgija - Danija (Marijampolės futbolo klubo stadionas)
16:00 Lietuva – Velsas (Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadionas)

Rugsėjo 27 d.
12:00 Velsas - Belgija (Marijampolės futbolo klubo stadionas)
16:00 Lietuva – Danija (Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadionas)

Lietuvos U-17 rinktinės sudėtis:
(Vardas, pavardė, komanda - miestas)

Vartininkai:
Tomas Švedkauskas (Marijampolės „Sūduva“)
Marius Suvaizdis (Panevėžio „Ekranas”)

Gynėjai:
Gvidas Jarašius (Vilniaus FM „Granitas-Rotalis“)
Lukas Artimavičius (Nacionalinė futbolo akademija (NFA) - Tauragė)
Klaidas Jaškus (Kauno FM)
Tomas Galdikas (NFA - Kretinga)
Lukas Čerkauskas (Panevėžio FA)

Saugai:
Gabrielius Judickas (NFA - Marijampolė)
Povilas Kiselevskis (NFA - Marijampolė)
Karolis Strolys (NFA - Marijampolė)
Lukas Narbutas (NFA - Panevėžys)
Edvardas Tamulevičius (NFA - Panevėžys)
Simonas Stankevičius (NFA – Panevėžys)
Mykolas Krasnovskis (NFA - Trakai)

Puolėjai:
Titas Burba (NFA - Vilnius)
Donatas Kazlauskas (NFA - Kretinga)
Deimantas Petravičius (NFA - Trakai)

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: U-17

2010 Rgs 22 18:08

Lietuvos septyniolikmečiai atrankos turnyrą Kaune pradėjo nesėkme
2010 rugsėjo 22 d., trečiadienis
http://www.ivartis.lt/naujienos/new.253 ... sekme.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Triuškinančia nesėkme atranką į UEFA U-17 jaunimo čempionatą pradėjo Lietuvos septyniolikmečiai, šiandien Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadione net 2:5 (1:0) nusileidę bendraamžiams iš Belgijos. Jaunieji lietuviai pirmojo kėlinio pabaigoje, 41 minutę, išsiveržė į priekį, kuomet tiksliai smūgiavo Gabrielius Judickas. Antrąjį kėlinį pradėję pakilia nuotaika Antano Vingilio auklėtiniai greitai nuliūdo, kuomet vienas po kito į jų vartus skriejo belgų smūgiuoti kamuoliai. Jau 51 rungtynių minutę Umberto Carvalho rezultatą išlygino, o dar po trylikos minučių jis pats jį ir persvėrė. Dar po dešimties minučių Lietuvos septyniolikmečių žaidimas visiškai subyrėjo. 71 minutę Leandro Trossard pelnė trečią savo rinktinės įvartį, o po minutės Benito Raman ir ketvirtą. Iki mačo pabaigos likus kiek mažiau nei dviem minutėms tas pats B.Raman pelnė ir penktą Belgijos rinktinės įvartį. Tašką susitikime padėjo jaunųjų lietuvaičių kapitonas Lukas Artminavičius, antrą pridėto laiko minutę dar šiek tiek sušvelninęs rezultatą.

„Pirmajame kėlinyje kovojome tol, kol jėgų turėjome apylygiai. Tačiau antrajame kėlinyje išryškėjo varžovų fizinis pranašumas. Prisidėjo ir šiurkščios vartininko klaidos. Žaidžiant su tokiu pajėgiu varžovų negalime sau leisti tokių klaidų“, - po dvikovos kalbėjo Lietuvos U-17 rinktinės treneris A.Vingilys. Atrankos turnyrą lietuviai pratęs rungtynėmis su Velso futbolininkais penktadienį, o pirmadienį žais su Danijos ekipa „Dar ne viskas prarasta, liko dvi rungtynės. Reikia pamiršti šitą dvikovą atgauti jėgas ir pasiruošti kitoms rungtynėms“, - teigė lietuvių strategas.

Belgijos rinktinės treneris Ericas Abramsas sakė, kad jo auklėtinių pergalę lėmė agresyvesnis žaidimas po pertraukos: „Pirmajame kėlinyje nebuvome pakankamai agresyvūs ir mums pasižymėti nepavyko, o lietuviai įmušė grąžų įvartį. Antrajame kėlinyje išėjome į aikštę visai kitaip nusiteikę ir tai atsispindėjo mūsų žaidime.“

Kitose grupės rungtynėse Marijampolėje, Danijos septyniolikmečiai 1:0 (0:0) įveikė bendraamžius iš Velso. Sekančias rungtynes lietuviai žais penktadienį, kuomet 16:00 val. susikaus su Velso U-17 rinktine.
Lietuvos U-17 rinktinės sudėtis: Tomas Švedkauskas, Klaidas Jaskus, Julius Aleksandravičius, Lukas Artminavičius, Lukas Čerkauskas, Karolis Strolys (77 min. Gvidas Jarašius), Povilas Kiselevskis (57 min. Simonas Stankevičius), Deimantas Petravičius (60 min. Edvardas Tamulevičius), Gabrielius Judickas, Donatas Kazlauskas, Tomas Galdikas
Atsargoje likę futbolininkai: Marius Suvaizdis, Mykolas Krasnovskis, Lukas Narbutas, Titas Burba.

komodo varanavičius
Pranešimai: 323
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 21:36
Palaikoma komanda: VFMD Žalgiris

Re: U-17

2010 Rgs 22 19:13

Lietuvos septyniolikmečiai atrankos turnyrą Kaune pradėjo nesėkme
2010 rugsėjo 22 d., trečiadienis
http://www.ivartis.lt/naujienos/new.253 ... sekme.html" onclick="window.open(this.href);return false;
„Pirmajame kėlinyje kovojome tol, kol jėgų turėjome apylygiai. Tačiau antrajame kėlinyje išryškėjo varžovų fizinis pranašumas. Prisidėjo ir šiurkščios vartininko klaidos. Žaidžiant su tokiu pajėgiu varžovų negalime sau leisti tokių klaidų“, - po dvikovos kalbėjo Lietuvos U-17 rinktinės treneris A.Vingilys.
Lietuvos U-17 rinktinės sudėtis: Tomas Švedkauskas, Klaidas Jaskus, Julius Aleksandravičius, Lukas Artminavičius, Lukas Čerkauskas, Karolis Strolys (77 min. Gvidas Jarašius), Povilas Kiselevskis (57 min. Simonas Stankevičius), Deimantas Petravičius (60 min. Edvardas Tamulevičius), Gabrielius Judickas, Donatas Kazlauskas, Tomas Galdikas
Atsargoje likę futbolininkai: Marius Suvaizdis, Mykolas Krasnovskis, Lukas Narbutas, Titas Burba.
Tai labai blogai, kad visada išryškėja fizinis pranašumas. O kada išryškės mūsų fizinis pranašumas, suprantu, kad daug pagal pavardes turėtų būti pietietiško gymio ir anksčiau subrendę, bet kažkur matyt yra ir trenerio klaidų. Lietuvoje fizinio rengimo specialistų mokykla, o tiksliau sakant LKKA, išleidžia tikrai gerus kadrus, ką liudyja ir vienos čia neminimos sporto šakos pasiekimai.O kas ruošia jaunuosius futbolystus? Bet kokiu atveju sėkmės tolesnėse varžybose.
Nu va, tik dabar radau, kad turnyro Palangoje metu trenerio asistentu buvo Gracijus Girdauskas, todėl atsiimu savo žodžius dėl fizinio rengimo trūkumų, matyt, trūkumai pačiuose žaidėjuose arba trūkumų nebuvimas belgų žaidėjuose

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: U-17

2010 Rgs 23 15:06

Velso U-17 rinktinės treneris: „Lietuvos komanda bus rimta varžovė“
2010-09-23 14:03
http://www.lff.lt/lt/article/velso_u-17 ... ta_varzove" onclick="window.open(this.href);return false;

Penktadienį Lietuvos U-17 futbolo rinktinės laukia antroji atrankos į UEFA U-17 čempionatą pirmojo etapo turnyro dvikova. Mūsiškių varžovais bus Velso jaunieji futbolininkai. Trečiadienį Kaune lietuviai 2:5 pralaimėjo belgams, o Marijampolėje vykęs susitikimas tarp Velso ir Danijos baigėsi pastarosios šalies atstovų pergale 1:0.

Būsimų lietuvių varžovų strategas Brianas Flynnas teigė, kad Lietuvos komanda – rimta varžovė visoms atrankos mini-turnyro ekipoms: „Rungtynėse su Belgija lietuviai sužaidė neblogą pirmąjį kėlinį, bet jiems pritrūko jėgų antroje mačo dalyje. Paskutinės dvidešimt minučių Lietuvos komandai buvo nesėkmingos, tačiau matėsi kad ši komanda turi charakterį ir kovoja iki galo. Rytoj laukia nelengvos rungtynės.“

B.Flynno teigimu, po pirmųjų pralaimėtų rungtynių Danijai bus sunku komandą nuteikti kitoms turnyro dvikovoms: „Gaila, kad nepavyko laimėti, nes mano nuomone pirmoji dvikova yra pati svarbiausia tokiuose turnyruose.“ Treneris taip pat pagyrė turnyro organizatorę Lietuvos futbolo federaciją už puikų priėmimą ir suteiktas sąlygas. „Mano atsiliepimai patys geriausi – puikus stadionas, puiki organizacija, nuostabus viešbutis.“

Lietuvos U-17 rinktinės treneris Antanas Vingilys po rungtynių belgais pabrėžė, kad dabar svarbiausia – atsigauti po pirmosios nesėkmės: „Dar ne viskas prarasta, liko dvi rungtynės. Reikia pamiršti šitą dvikovą atgauti jėgas ir pasiruošti kitoms rungtynėms“

Rungtynes su Velso jaunimo rinktine lietuviai žais penktadienį, Kaune, S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadione. Susitikimo pradžia – 16 val. Marijampolėje keturiomis valandomis anksčiau prasidės Danijos ir Belgijos rinktinių dvikova. 8-osios atrankos grupės turnyras finišuos pirmadienį.
UEFA U-17 vaikinų atrankos 8 grupės rungtynių tvarkaraštis:

Rugsėjo 24 d.
12:00 Belgija - Danija (Marijampolės futbolo klubo stadionas)
16:00 Lietuva – Velsas (Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadionas)

Rugsėjo 27 d.
16:00 Velsas - Belgija (Marijampolės futbolo klubo stadionas)
16:00 Lietuva – Danija (Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadionas)

Grįžti į