slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

U-21 EURO 2011 atranka

2010 Lie 07 19:01

Lietuvos jaunimo (U-21) futbolo rinktinės 2010 m. rungtynių tvarkaraštis

Rugpjūčio mėn. 11 d. (trečiadienis)
Marijampolės futbolo klubo stadionas, 21 val.
Lietuva U-21 – Portugalija U-21 (U-21 EURO 2011 atranka)

Rugsėjo mėn. 7 d. (antradienis)
Norvičo „Carrow Road“ stadionas
Anglija U-21 - Lietuva U-21 (U-21 EURO 2011 atranka)

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: U-21 EURO 2011 atranka

2010 Lie 29 07:24

Jaunimo futbolo rinktinėje dvikovai su portugalais ruošis 20 žaidėjų
http://www.lff.lt/news.php?news_id=8030

Į Lietuvos jaunimo (U-21) futbolo rinktinę priešpaskutinėms 2011 metų Europos jaunimo čempionato atrankos rungtynėms žais su Portugalijos futbolininkais pakviesta 20 žaidėjų.

Rugpjūčio 11 dieną Marijampolėje vyksiančiose rungtynėse Lietuvos U-21 rinktinės vyriausiasis treneris Vitalijus Stankevičius remsis panašia sudėtimi, kuri birželio mėnesį laimėjo Baltijos jaunimo taurės turnyrą.

Nuo to laiko ekipoje pagausėjo legionierių. Vartininkas Vytautas Černiauskas pasirašė sutartį su Rumunijos, o gynėjas Vytautas Andriuškevičius – su Lenkijos klubu. Iš viso komandas pakeitė net trečdalis rinktinės narių, nemažai jų atsisveikino su iširusia „Vėtros“ ekipa.

„Svarbiausia, kad žaidėjai treniruojasi, o ne ilsisi. Kai kuriems klubų pakeitimas buvo žingsnis į priekį. Pavyzdžiui, Vytautas Černiauskas labai gerai sužaidė UEFA Čempionų lygoje „Ekrano“ gretose ir galės toliau tobulėti Rumunijoje, kur jau spėjo debiutuoti“, - sakė V.Stankevičius.

Į komandą pakviestas ir kol kas oficialiose rungtynėse nežaidęs FBK „Kauno“ gynėjas Marius Miškinis, kuris jau atstovavo rinktinei vasarį draugiškose rungtynėse su Estija. „Marius aikštėje pasižymi savo mąstymu ir pastaruoju paliko gana neblogą įspūdį ne tik man, bet ir nacionalinės rinktinės treneriui Raimondui Žutautui. Stengsimės jį ruošti kitam atrankos ciklui, nes šis jau baigiasi“, - aiškino V.Stankevičius.

Jo teigimu, kai kurie iš pakviestų žaidėjų pranešė apie smulkius sužeidimus ir konsultavosi su rinktinės gydytojais. Dėl traumų U-21 rinktinėje ir toliau nebus puolėjų Deivydo Matulevičiaus, Luko Kochanausko, Ramūno Macežinsko, Tado Špuko, dar neatsigavo vartininkai Armantas Vitkauskas ir Šarūnas Jurevičius.

Lietuvos U-21 rinktinė į treniruotes rinks rugpjūčio 9 dieną Marijampolėje ir po dviejų dienų žais su Portugalija Marijampolės futbolo klubo stadione, pradžia – 21 valandą. Bilietus į rungtynes galima įsigyti BILIETAI.lt sistemoje.

Rugsėjo 3 dieną jaunimo rinktinė taip pat žais draugiškas rungtynes su Danijos bendraamžiais, o atrankos ciklą po keturių dienų baigs dvikova Anglijoje.
Lietuvos U-21 rinktinės kandidatų sąrašas rungtynėms su Portugalija:

Vartininkai:
1. Vytautas Černiauskas (FC „Vaslui“,Rumunija)
2. Povilas Valinčius (Marijampolės „Sūduva“, Lietuva)

Gynėjai:
3. Mantas Fridrikas (FBK „Kaunas“, Lietuva)
4. Vytautas Andriuškevičius (Gdansko „Lechia“, Lenkija)
5. Linas Klimavičius (Kryvyj Riho „Kryvbas“, Ukraina)
6. Karolis Urbaitis (Gargždų „Banga“, Lietuva)
7. Egidijus Vaitkūnas (Vilniaus „Žalgiris“, Lietuva)
8. Marius Miškinis (FBK „Kaunas“, Lietuva)

Saugai:
9. Povilas Krasnovskis (Pakruojo „Kruoja“, Lietuva)
10. Eivinas Zagurskas (Lenčnos „Gornik“, Lenkija)
11. Karolis Chvedukas (Marijampolės „Sūduva“, Lietuva)
12. Audrius Brokas (Marijampolės „Sūduva“, Lietuva)
13. Marius Papšys (FC „Klaipėda“, Lietuva)
14. Artūras Žulpa (Pakruojo „Kruoja“, Lietuva)
15. Paulius Janušauskas (FK „Šiauliai“, Lietuva)
16. Edgaras Mastianica (Vilniaus „Žalgiris“, Lietuva)
17. Tadas Eliošius (Pakruojo „Kruoja“, Lietuva)

Puolėjai:
18. Arvydas Novikovas (Edinburgo „Hearts“, Škotija)
19. Tautvydas Švelna (Pakruojo „Kruoja“, Lietuva)
20. Fedor Černych (Mogiliovo „Dnepr“, Baltarusija)

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: U-21 EURO 2011 atranka

2010 Rgp 10 10:39

Marijampolėje išvysime Portugalijos futbolo atstovus
Pirmadienis, 09 Rugpjūtis 2010 17:51
http://www.fksuduva.lt/index.php/naujie ... o-atstovus

Rugpjūčio 11 d. Marijampolės futbolo klubo stadione Europos jaunimo (U-21) čempionato atrankos rungtynes žais Lietuvos ir Portugalijos rinktinės. Rungtynių pradžia 21:00.

Bilietais į šias rungtynes stadiono kasose bus prekiaujama pagal tokį tvarkaraštį:
rugpjūčio 10d. (antradienį) 16.00 - 19.00val.
rugpjūčio 11d. (trečiadienį) nuo 18val.
Bilieto kaina - 10,00Lt

Antradienį, rugpjūčio 10 d. nuo 18:00 Portugalijos rinktinė treniruosis Marijampolės stadione. Pusvalandį prieš treniruotę (17:30) stadiono administracinėse patalpose rengiama spaudos konferenciją, kurioje dalyvaus Portugalijos jaunimo rinktinės treneris.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: U-21 EURO 2011 atranka

2010 Rgp 11 12:25

V.Stankevičius: „Dvikovoje su portugalais norime pradžiuginti žiūrovus“
2010-08-11 11:59
http://www.lff.lt/news.php?news_id=8077

Lietuvos jaunimo (U-21) rinktinė šiandien Marijampolėje nuo 21 valandos žais paskutines UEFA U-21 čempionato atrankos ciklo namų rungtynes su Portugalijos jaunimo rinktine. Lietuvių treneris Vitalijus Stankevičius teigė, jog komanda nori pradžiuginti žiūrovus, o portugalų stovykloje visi pabrėžė rungtynių svarbą.

Po pirmųjų rungtynių padarė išvadas

Pernai vykusias atrankos ciklo rungtynes Portugalijoje Lietuvos jaunieji futbolininkai pralaimėjo varžovams rezultatu 1:4. Vis tik šį kartą, anot trenerio V.Stankevičiaus, lietuviai jau bus geriau pasirengę dvikovai. Strategas pasakojo, kad artėjant dvikovai visa komanda peržiūrėjo pirmąsias rungtynes su portugalais ir išgirdo trenerių štabo patarimus.

„Varžovai labai gerai valdo kamuolį, yra techniški. Portugalijoje jie mus paspausdavo, todėl nepavykdavo surengti greitų kontratakų. Sakiau žaidėjams, kad turime to išvengti. Labai svarbu, kad daugiau kontroliuotume kamuolį. Portugalai su kamuoliu jaučiasi gerai, o be jo – daug sunkiau. Jei pavyks tai padaryti – viskas bus gerai. Dabar jau vaikinams reikės visą teoriją įgyvendinti aikštėje. Norime pradžiuginti žiūrovus ir nepralaimėti paskutinių rungtynių namie. Kausimės dėl teigiamo rezultato, tačiau bus sunku, nes portugalams šios rungtynės – žūtbūtinės“, - kalbėjo V.Stankevičius.

Prieš stovyklą atsiliepė traumos

Lietuvos U-21 rinktinė prieš treniruočių stovyklą patyrė dvi netektis saugų linijoje – A lygos rungtynėse susižeidė Artūras Žulpa, dėl traumas komandai nepadės ir Karolis Chvedukas. Juos rinktinėje pakeitė broliai Aivaras ir Deividas Lukošiai iš „Klaipėdos“. Dėl sužeidimų pirmadienį nesitreniravo Mantas Fridrikas, o Vytautas Andriuškevičius sportavo individualiai.

„Pasitarėme su daktaru ir nusprendėme pirmadienį jiems leisti pailsėti. Antradienį jie abu jau treniravosi su komanda. Tikiuosi, kad jie galės rungtyniauti. Svarbu, kad visi būtų sveiki, nes komanda susižeidusi ir būtų sunku ką nors keisti“, - aiškino treneris V.Stankevičius.

Pozityviau rinktinės trenerius nuteikė komandos legionieriai. „Tie žaidėjai, kurie rungtyniauja užsienio klubuose jau yra geresnėje formoje nei birželį. Tiek Arvydas Novikovas, tiek Linas Klimavičius atrodo gyvesni, dar daugiau pasitikėjimo įgavo Eivinas Zagurskas, Vytautas Černiauskas, V.Andriuškevičius. Tačiau po poros treniruočių vertinti nelengva. Viską pamatysime rungtynėse“, - dėstė V.Stankevičius.

Iš Gdansko „Lechia“ klubo atvykęs gynėjas V.Andriuškevičius prieš dvikovą teigė, jog nori atsigriebti už nemalonią nesėkmę Portugalijoje. „Prieš dvi dienas atstovaudamas klubui gavau per kojas, todėl vakar negalėjau intensyviau treniruotis. Dar truputį skauda, tačiau tai ne problema. Portugalijoje buvome skaudžiai nubausti, tačiau padedami savų sienų bandysime pasirodyti geriau. Visi portugalų žaidėjai pajėgūs, net sunku kažką išskirti“, - kalbėjo futbolininkas.

Kovoja su anglais dėl antrosios vietos

Į Lietuvą atvykusioje portugalų jaunimo komandoje nuo pirmų rungtynių su mūsiškiais pasikeitė nemažai – ekipoje liko šeši minėtoje dvikovoje rungtyniavę žaidėjai. Tiek jie, tiek komandos treneris Oceano prieš trečiadienio rungtynes su portugalais kalbėjo apie tai, kaip svarbu iškovoti tris taškus, kurie leistų U-21 čempionato atrankos grupėje toliau pakovoti dėl antrosios vietos. Ją užimantys anglai lenkia portugalus keturiais taškais, nors yra sužaidę rungtynėmis daugiau.

„Mūsų padėtis komplikuota. Reikia laimėti ne tik rytoj (trečiadienį – aut. past.), bet ir „Wembley“ stadione prieš Anglijos rinktinę. Prieš Lietuvą stengsimės parodyti sau įprastą žaidimą, atakuoti kraštais, daug smūgiuoti. Tai mūsų stiprybės ir jas stengsimės išnaudoti. Žaidėjams sakiau, kad žaisti su Portugalijos marškinėliais yra garbė ir jie turi tai suprasti“, - kalbėjo Oceano, kuris būdamas žaidėjas Portugalijos nacionalinėje rinktinėje rungtyniavo per pusšimtį kartų.

Gerbia Lietuvos jaunimo rinktinę

Komandos kapitonas, Lisabonos „Sporting“ gynėjas Danielis Carriço tikino laukiantis sunkių rungtynių: „Mūsų laukia trys finalai, vieną iš jų turime sužaisti rytoj. Žinome, kad būtina laimėti ir esame tam pasiruošę. Žinome, kad nebus taip lengva kaip Portugalijoje. Lietuvos jaunimo rinktinė namuose gerai žaidė su Anglijos, Graikijos komandomis.“

Vicekapitonas, saugas André Castro iš „Porto“ klubo sakė, kad komanda neretai atsiduria tokiose situacijose, kad nebėra kur trauktis: „Praradome brangius taškus rungtynėse su Makedonija, Graikija, todėl atsipalaiduoti nebegalime. Sunku būtų sirgaliams paaiškinti, kodėl pralaimėjome, todėl atvykome nugalėti. Žaisti prieš lietuvius bus sunku, nes ši komanda ne tik gerai ginasi, bet ir turi gerų puolimo grandies žaidėjų. Gerbiame priešininkus ir žinome, jog lengva nebus.“

Bilietai į Lietuvos ir Portugalijos jaunimo rinktinių dvikovą parduodami BILIETAI.lt sistemoje. Rungtynių tiesioginė transliacija nuo 20.45 val. planuojama per „Lietuvos Ryto“ televiziją.

samots

Re: U-21 EURO 2011 atranka

2010 Rgp 11 12:53

Galejo biletus nemokamus padaryti tai vel bus labai mazai ziurovu...

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: U-21 EURO 2011 atranka

2010 Rgp 11 12:59

Rungtynių tiesioginė transliacija nuo 20.45 val. planuojama per „Lietuvos Ryto“ televiziją.
kaip čia taip protingai pavyko padaryt. Grįžus iš stadiono, galėsim ir šitą mačą pažiūrėt, kuris jaučiu bus įdomesnis.

samots

Re: U-21 EURO 2011 atranka

2010 Rgp 11 13:13

Rungtynių tiesioginė transliacija nuo 20.45 val. planuojama per „Lietuvos Ryto“ televiziją.
kaip čia taip protingai pavyko padaryt. Grįžus iš stadiono, galėsim ir šitą mačą pažiūrėt, kuris jaučiu bus įdomesnis.
Slasher tempk visa Kauna i stadiona, o A tribuna perpildykit

komodo varanavičius
Pranešimai: 323
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 21:36
Palaikoma komanda: VFMD Žalgiris

Re: U-21 EURO 2011 atranka

2010 Rgp 11 13:23

Rungtynių tiesioginė transliacija nuo 20.45 val. planuojama per „Lietuvos Ryto“ televiziją.
kaip čia taip protingai pavyko padaryt. Grįžus iš stadiono, galėsim ir šitą mačą pažiūrėt, kuris jaučiu bus įdomesnis.
O kai kas ir į tas ir į kitas pavėluos. Nors visiškai pritariu, kad atrankinės yra žymiai svarbiau, draugiškos yra skirtos ne žiūrovams, o trenerių štabui.

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: U-21 EURO 2011 atranka

2010 Rgp 11 13:57

O kai kas ir į tas ir į kitas pavėluos.....
Iš Kauno į Marijampolę labai norint galima per 45min nulėkt ir nepavėluoti :)

bananero
Pranešimai: 312
Užsiregistravo: 2010 Vas 11 15:36
Palaikoma komanda: Žalgiris Vilnius
Miestas: Vilnius

Re: U-21 EURO 2011 atranka

2010 Rgp 11 14:08

O kai kas ir į tas ir į kitas pavėluos.....
Iš Kauno į Marijampolę labai norint galima per 45min nulėkt ir nepavėluoti :)
Su didele galimybe policiją paremti... (:
Paveikslėlis

komodo varanavičius
Pranešimai: 323
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 21:36
Palaikoma komanda: VFMD Žalgiris

Re: U-21 EURO 2011 atranka

2010 Rgp 11 14:20

O kai kas ir į tas ir į kitas pavėluos.....
Iš Kauno į Marijampolę labai norint galima per 45min nulėkt ir nepavėluoti :)
Su didele galimybe policiją paremti... (:
Tai jo, kartą vienas veikėjas iš Vilniaus į Panevėžį ant Suzuki Hayabusa per pusvalandį nukeliavo

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: U-21 EURO 2011 atranka

2010 Rgp 11 14:36

O kai kas ir į tas ir į kitas pavėluos.....
Iš Kauno į Marijampolę labai norint galima per 45min nulėkt ir nepavėluoti :)
Su didele galimybe policiją paremti... (:
kad ne. Neviršijant greičio per tiek nuleki. Nebent kokia fūrų kolona pasimaišytų.

samots

Re: U-21 EURO 2011 atranka

2010 Rgp 11 22:27

kaip tokio neimust tai nesuprantu niekaip . :O

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: U-21 EURO 2011 atranka

2010 Rgp 12 12:55

V.Stankevičius: „Po antrojo kėlinio mums žiūrovai jau paplojo“
2010-08-12 00:08
http://www.lff.lt/news.php?news_id=8081

Lietuvos jaunimo (U-21) rinktinė priešpaskutinėse UEFA U-21 čempionato atrankos ciklo rungtynėse tik po atkaklios kovos minimalia persvara turėjo pripažinti Portugalijos futbolininkų pranašumą.

Lietuvos U-21 rinktinės vyriausiasis treneris Vitalijus Stankevičius po rungtynių pažymėjo, kad buvo du skirtingi kėliniai. „Pirmajame varžovai buvo geresni, daugiau kontroliavo kamuolį. Mūsiškiai buvo kaip nesavi. Tačiau per pertrauką nuraminau žaidėjus, sakiau, jog reikia daugiau kontroliuoti kamuolį ir vis tiek turėsime šansą. Taip ir buvo. Po antrojo kėlinio mums žiūrovai jau paplojoi.“

Įvartį Portugalijos rinktinė įmušė sužaidus trečdalį pirmojo kėlinio – po kampinio smūgiu galva pasižymėjo Ukra, kuris du kartus lietuviams įmušė ir pirmose tarpusavio rungtynėse Portugalijoje. Lietuvos rinktinei išsaugoti viltis pirmajame kėlinyje padėjo puikus vartininko Vytauto Černiausko žaidimas.

Po pertraukos į darbą jau kibo portugalų vartininkas Rui Patricio, kuris du kartus puikiai atmušė lietuvių smūgius – iš pradžių Manto Fridriko smūgį galva po kampinio, o netrukus Fedoro Černycho iš arti spirtą kamuolį. „Jei būtume išnaudoję bent vieną iš šių progų, rezultatas galėjo būti ir 1:1. Tada liūdėtų Portugalija. Tačiau nieko nebegalime pakeisti. Atakuoti buvo sunku, nes dėl traumų jau ne pirmą kartą neturėjome kelių puolėjų. Teko puolime nuolat keistis saugams. Lietuva – nedidelė šalis ir žaidėjų pasirinkimas taip pat mažas“, - svarstė V.Stankevičius.

Jis teigė, kad nemažai jaunimo rinktinės žaidėjų gali papildyti ir nacionalinę rinktinę: „Durys atviros visiems. Tikrai gerai pasirodė vidurio gynėjai Mantas Fridrikas ir Linas Klimavičius, pagelbėjo vartininkas Vytautas Černiauskas, saugų grandyje – Eivinas Zagurskas, Povilas Krasnovskis, Tadas Eliošius. Debiutinėse rungtynėse pozityviai nustebino Fedoras Černychas. Daug vilčių dedame ir į Arvydą Novikovą, nors jis dar ruošiasi sezonui ir šiandien sužaidė ne geriausias rungtynes. Jei jie bus pakviesti į nacionalinę rinktinę – bus labai malonu. Reiškia, kad metai darbo praėjo ne veltui.“

Portugalijos jaunimo rinktinės strategas Oceano pripažino, kad antrajame kėlinyje sąlygas diktavo lietuviai. „Pirmajame kėlinyje žaidimą kontroliavome mes, tačiau antrajame komandai turbūt pritrūko jėgų. Noriu padėkoti žaidėjams už laimėtas svarbias rungtynes, vieną iš trijų finalų. Mums dar liko du. Ši pergalė labai svarbi ir turėtų pridėti žaidėjams pasitikėjimo savimi. Lietuvos komanda mums nėra naujiena. Matėme lietuvių žaidimą ankstesnėse rungtynėse ir jie jau parodė, kad yra pajėgūs priešininkai.“

Portugalai rugsėjo 3 dieną susitiks su Anglija tiesioginėje dvikovoje dėl antrosios vietos grupėje, o Lietuvos rinktinė tą dieną laukia draugiškos rungtynės Danijoje. Atrankos ciklą lietuviai užbaigs dvikova su anglais svečiuose.
Rungtynių statistika

Marijampolės futbolo klubo stadionas, 2000 žiūrovų
Teisėjas – Daniele Orasto (Italija)
Lietuva U-21 – Portugalija U-21 0:1 (0:1)
Įvarčiai: 16 min. Andre Monteiro „Ukra“ (Portugalija)
Įspėjimai: 15 min. Povilas Krasnovskis, 78 min. Mantas Fridrikas, 90 min. Audrius Brokas (Lietuva), 59 min. Fabio Faria, 74 min. David Simao, 78 min. Mantas Fridrikas (Portugalija).

Lietuva U-21: Vytautas Černiauskas, Linas Klimavičius, Mantas Fridrikas, Vytautas Andriuškevičius, Povilas Krasnovskis, Marius Papšys, Egidijus Vaitkūnas, Fedor Černych, Tadas Eliošius, Eivinas Zagurskas (86 min. Audrius Brokas), Arvydas Novikovas (82 min. Edgaras Mastianica). Atsarginiai: Povilas Valinčius, Marius Miškinis, Ernestas Biskys, Karolis Urbaitis, Edvinas Jasaitis.

Portugalija U-21: Rui Patricio, Fabio Faria (67 min. Joao Aurelio), Andre Pinto, Daniel Carrico, Joao Goncalves, David Simao (81 min. Miguel Granja), Andre Santos, Daniel Candeias (72 min. Andre Almeida), Andre Pereira, Orlando Sa, Andre Monteiro “Ukra”. Atsarginiai: Diego Silva, Rui Ramalho, Joao Silva, Luis Fernandes.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: U-21 EURO 2011 atranka

2010 Rgs 01 19:46

P.Krasnovskis: „Galime anglams sugadinti nuotaiką“
2010.09.01, 19:34
http://penalty.lt/p-krasnovskis-%E2%80% ... %E2%80%9C/" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos U-21 rinktinė įtemptai rengiasi paskutinėms atrankos ciklo rungtynėms su Anglija. Penktadienį Aarhuse lietuviai žais kontrolinį mačą su Danijos ekipa. Saugas Povilas Krasnovskis dėl traumos su rinktine vakar treniruotis dar negalėjo.

- Pirmas dvi treniruočių dienas praleidai. Kas atsitiko? – paklausėme P.Krasnovskio.
- Esu patyręs galinio raumens mikrotraumą, bet tikiuosi iki rungtynių pasveikti. Susižeidžiau atstovaudamas „Kruojai“ LFF taurės turnyre. Maniau, kad trauma lengvesnė, bet pasidariau tyrimus ir paaiškėjo, kad ji sunkesnė. Tikiuosi, kad gydytojas Saulius Antanavičius mane pastatys ant kojų.

- Kas nepavyko, ko pritrūko rungtynėse su Portugalija?
- Pirmajame kėlinyje išėjome į aikštę kaip nesavi. Varžovą įvertinome, bet gal truputį pervertinome. Per pertrauką pakalbėjome su treneriu, jis mus nuramino, pasakė kaip žaisti. Stengėmės pildyti tas užduotis. Tai pavyko ir turėjome neblogų progų mušti įvarčius.

- Kaip vertini beveik prabėgusį atrankos ciklą?
- Toks jausmas, kad surinkome mažokai taškų. Nors žaidėme neblogai, turėjome ir progų. Apmaudu dėl tų rungtynių, kurias pralaimėjome 0:1. Galėjome bent jau po taškelį įsirašyti į savo sąskaitą.

- Su Anglija namuose sužaidėte 0:0. Ar galite pakartoti tokį rezultatą svečiuose?
- Prieš artėjančias rungtynes netekome kelių pagrindinių žaidėjų, todėl treneriui dabar teko galvos skausmas kaip užkamšyti tas skyles. Be abejo, dabar bus daug sunkiau nei tada, kai rungtyniavome Lietuvoje. Bet su portugalais antrajame kėlinyje parodėme, kad galime žaisti. Esu nusiteikęs optimistiškai. Galime varžovams įkasti ir sugadinti nuotaiką.

- Vasarą pakeitei klubą – iš subyrėjusios Vilniaus „Vėtros“ persikėlei į „Kruoją“. Ar esi patenkintas sąlygomis, savo vaidmeniu ir sportine forma naujoje komandoje?
- „Kruojos“ klube esu patenkintas. Visos sąlygos ir savininkų požiūris į mus tenkina, atlyginimai nevėluoja – ne taip, kaip buvo Vėtroje. Žinoma, gaila, kad taip išsibarstėme, nes su „Vėtra“ būtume ką nors pasiekę. Su „Kruoja“ uždaviniai kiti. Bet tikimės patekti į penketuką. Savo sportine forma buvau patenkintas tol, kol nepatyriau traumos. Sekėsi žaisti, pelniau kelis įvarčius, visada žaidžiau. Bet koją pakišo trauma. Tikiuosi kuo griečiau pasveikti.

- Kokie tavo ateities planai? Galbūt jau bandei laimę užsienio klubų peržiūrose?
- Peržiūrose nedalyvavau, bet kaip ir kiekvienas futbolininkas norėčiau išbandyti laimę užsienyje. Tačiau bet kur žaisti nesinorėtų. Manau, kad reikėtų iš pradžių užsirekomenduoti A lygoje. Kai būsiu čia pastebimas žaidėjas ir pakankamai sustiprėjęs, kad galėčiau sustiprinti kitą komandą, tada norėtųsi išvažiuoti.

Grįžti į