...

U-21 treneris (trenerių štabas):

2015 Rgp 07 10:36

Lietuvos jaunimo (iki 21 metų) vaikinų rinktinė rudenį pradės vadovaujama naujo trenerio – iš savo posto pasitraukusį Arminą Narbekovą pakeis Antanas Vingilys.
Pasitraukė po starto

A. Narbekovas U-21 rinktinei vadovavo nuo 2013 metų gegužės. Praėjusiame atrankos cikle jo treniruojama iškovojo 2 pergales, 2 lygiąsias ir patyrė 6 pralaimėjimus ir užėmė 5 vietą grupėje. Po birželį vykusių nesėkmingų naujo atrankos į 2017 metų Europos čempionatą ciklo rungtynių Andoroje treneris priėmė sprendimą atsistatydinti iš posto. Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomojo komiteto sprendimu naujuoju rinktinės treneriu paskirtas A. Vingilys.

Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/sportas/futbolas/na ... d=68674680" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: U-21 treneris (trenerių štabas):

2015 Rgp 07 11:12

Arminas Narbekovas pasitraukė, naujas jaunimo rinktinės treneris – Antanas Vingilys
http://www.15min.lt/sportas/naujiena/fu ... -24-520328" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos jaunimo (iki 21 metų) vaikinų rinktinė rudenį pradės vadovaujama naujo trenerio – iš savo posto pasitraukusį Arminą Narbekovą pakeis Antanas Vingilys.

Pasitraukė po starto

A. Narbekovas U-21 rinktinei vadovavo nuo 2013 metų gegužės. Praėjusiame atrankos cikle jo treniruojama iškovojo 2 pergales, 2 lygiąsias ir patyrė 6 pralaimėjimus ir užėmė 5 vietą grupėje.

Po birželį vykusių nesėkmingų naujo atrankos į 2017 metų Europos čempionatą ciklo rungtynių Andoroje treneris priemė sprendimą atsistatydinti iš posto.

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomojo komiteto sprendimu naujuoju rinktinės treneriu paskirtas A.Vingilys.

Sutiks gerai pažįstamus žaidėjus

50 metų A. Vingilys futbolo visuomenei geriausiai pažįstamas kaip treneris, kuris vadovavo Lietuvos vaikinų rinktinei per Europos U-19 čempionato (gimę 1994 metais ir jaunesni žaidėjai) finalinio etapo varžybas.

Šio specialisto vadovaujama U-17 rinktinė (g. 1995 m. ir jaunesni) 2011 m. pirmą kartą pateko į Europos čempionato „Elitinį" atrankos etapą. Po dviejų metų to paties amžiaus rinktinė analogišką rezultatą pasiekė U-19 amžiaus grupėje.

Būtent šių minėtų amžiaus grupių futbolininkai šiame atrankos cikle atstovaus U-21 rinktinei.

„Su šios amžiaus grupės žaidėjais esu dirbęs kelerius metus, su kai kuriais – nuo 12-13 metų amžiaus. Tai buvo vienas iš motyvų, kodėl nutariau priimti pasiūlymą dirbti rinktinėje. Paskutinius dvejus metus nebuvau pernelyg atitolęs, visuomet sekiau šių žaidėjų progresą. Tikiuosi, kad tai padės sklandžiam darbui naujose pareigose", – teigė treneris.

Ilgą jaunimo trenerio patirtį sukaupęs A. Vingilys yra anksčiau dirbęs Marijampolės futbolo centre, FC „Vilniaus" klube ir susijusiose komandose, treniravo įvairaus amžiaus jaunimo rinktines, Kaune – Nacionalinės futbolo akademijos žaidėjus, o pastaruoju metu dirbo Vilniaus futbolo mokykloje.

Marijampolėje trenerio auklėtiniais buvo būsimi nacionalinės rinktinės nariai Armantas Vitkauskas, Giedrius Slavickas, Tomas Radzinevičius, o Vilniuje ir Kaune – būrys esamų nacionalinės ir U-21 rinktinės žaidėjų.

Laukia nenuspėjama grupė

Europos čempionato atrankos 2 grupėje Lietuvos U-21 rinktinės varžovais yra Italijos, Serbijos, Slovėnijos Airijos bei Andoros komandos.

„Mano nuomone tai labai pajėgi grupė. Sunku būtų pasakyti, kuri komanda taps nugalėtojais, kuri iškovos antrąją vietą. Italijos futbolo lygis gerai žinomas, o apie Serbijos komandą kalba titulai – Lietuvoje jie tapo Europos U-19 čempionais, dalis žaidėjų neseniai laimėjo ir U-20 planetos pirmenybes. Slovėnija ir Airija – taip pat šalys su geromis futbolo tradicijomis", – vertino A. Vingilys.

Rugsėjo 4 dieną Lietuvos komanda išvykoje žais su Slovėnijos atstovais, o po keturių dienų Serbijoje susitiks su vietos bendraamžiais.

Kalinauskas
Pranešimai: 3261
Užsiregistravo: 2014 Sau 25 23:44

Re: U-21 treneris (trenerių štabas):

2015 Rgp 07 13:01

tas pats per tą patį

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: U-21 treneris (trenerių štabas):

2017 Vas 02 17:18

U-21 rinktinei vadovaus specialistas iš Danijos
http://lff.lt/news/1555/u-21-rinktinei- ... s-danijos/" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos jaunimo (iki 21 metų, U-21) rinktinės vyriausiuoju treneriu pirmą kartą paskirtas specialistas iš užsienio – danas Caritas Falchas. Jo kandidatūrą ketvirtadienį patvirtino LFF Vykdomasis komitetas (LFF VK).
Į U-21 rinktinės trenerio postą kandidatavo beveik 40 specialistų iš užsienio ir Lietuvos. LFF trenerių taryba bei techninis skyrius iš jų atrinko 3 kandidatus. Jie buvo kviečiami į susitikimą su darbo grupe, kuri įvertinusi kandidatų prisistatymus, pateikė LFF Vykdomajam komitetui C. Falcho kandidatūrą kaip tinkamiausią.

Pristatydamas kandidatą LFF VK nariams LFF generalinis direktorius Nerijus Dunauskas pažymėjo, jog treneris iš Danijos ir pateikė savo viziją bei planus, kurie susiję ne vien su U-21 rinktine, tačiau ir su kitomis jaunių rinktinėmis, akademijų projektais ir kitais aspektais jaunųjų talentų ugdymo srityje.

Pats C. Falchas, kuris Lietuvoje lankosi ne pirmą kartą, išsamiai pristatė savo viziją, strategiją, tikslus bei motyvaciją. Po LFF VK narių balsavimo C. Falcho kandidatūra buvo patvirtinta.

40 metų C. Falchas jis dirbo „Hidovre“ ir „Nordsjaelland“ klubuose jaunimo treneriu, taip pat analitiku ir skautu, Danijos futbolo asociacijos talentų vystymo programos vadovu, „HB Koge“ klubo jaunimo treneriu, buvo „Bronshoj BK“ komandos vyriausiuoju treneriu, o paskutiniais metais vadovavo talentų vystymui „Helsingor“ klube.

Lietuvos U-21 rinktinė (gimę 1996 m. ir jaunesni žaidėjai) 2019 m. Europos čempionato atrankos grupėje rungtyniaus kartu su Danija, Lenkija, Suomija, Gruzija ir Farerų Salomis. Pasiruošimą turnyrui rinktinė numato pradėti kovo pabaigoje.

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: U-21 treneris (trenerių štabas):

2017 Vas 02 19:10

pozityvus žingsnis manyčiau :)

mafia7
Pranešimai: 7309
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: U-21 treneris (trenerių štabas):

2017 Vas 02 19:14

Kaip specialistas tai aišku, kad ne šūdmalys peržiūrėjus dosjė

Matas
Pranešimai: 2787
Užsiregistravo: 2012 Bal 04 15:28

Re: U-21 treneris (trenerių štabas):

2017 Vas 02 22:32

Tikėkimės neišmes po pirmo atrankos ciklo.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: U-21 treneris (trenerių štabas):

2017 Vas 03 13:41

Naujasis U-21 rinktinės treneris C. Falchas: „Turiu aukštus reikalavimus žaidėjams“
http://www.sportas.lt/naujiena/222019/n ... -zaidejams" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos jaunimo (U-21) rinktinės treneriu paskirtas danas Caritas Falchas pasidalindamas pirmaisiais įspūdžiais apie savo pareigas teigė, kad yra nusiteikęs įnešti šviežių vėjų į visą šalies jaunųjų talentų ugdymą, jog jie būtų tinkamai paruošti nacionalinei vyrų rinktinei ir klubams.

Pastaruoju metu „Helsingor“ klubo talentų vystymu vadovavusio 40 metų specialisto kandidatūra ketvirtadienį oficialiai patvirtinta Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomojo komiteto posėdyje.. Prieš išvykdamas į Daniją sutvarkyti ankstesnių įsipareigojimų treneris pasidalino savo mintimis interviu Futbolo.TV svetainei.

Anot C. Falcho, kuris Lietuvoje yra buvęs ir anksčiau, dalyvauti LFF konkurse U-21 trenerio pareigoms užimti jį paskatino lietuvis Aurelijus Skarbalius, kuris jau ilgą laiką prisideda prie šios Skandinavijos šalies jaunųjų futbolininkų ugdymo.
„Apie atsilaisvinusią poziciją LFF sužinojau iš Aurelijaus Skarbaliaus, mes kartu dirbome Danijoje. Kalbėjausi su juo apie futbolą ir jis užsiminė, kad nori gerinti šalies futbolo lygį. Kai pirmą kartą buvau čia anksčiau, stebėjau kelių klubų rungtynes, taip pat lankiausi Nacionalinėje futbolo akademijoje Kaune ir mačiau jaunų bei gerų žmonių, kurie nori gerinti Lietuvos futbolą ir auginti talentus. Tai man paliko įspūdį. Aurelijus mane paragino siųsti prašymą užimti jaunimo rinktinės postą. Tuomet viskas įvyko greitai - sulaukiau skambučio, atvykau į pokalbį. Sužinojęs, kad esu pagrindinis kandidatas, šiandien prisistačiau Vykdomajam komitetui“, – pasakojo C. Falchas.

Buvęs Danijos futbolo sąjungos specialistas ir šalies klubų jaunimo komandų treneris turės vaidmenį ne tik U-21 rinktinės vyriausiojo trenerio pareigose, bet dirbs ir su kitomis Lietuvos jaunių rinktinėmis, prisidės prie akademijų veiklos koordinavimo. „Didžioji dalis mano patirties sukaupta kuriant ir organizuojant talentų ugdymo sistemos Danijoje. Per paskutinius 10-15 metų ten padarėme nemažą progresą, kuris yra matomas išleidžiant žaidėjus į klubus bei futbolininkų pasirodymuose už rinktinę. Noriu įnešti savo indelį ir čia“, - sakė C. Falchas.

„Lietuvoje sutikau žmones, kurie yra labai atviri ir draugiški. Viskas įvyko labai greitai, bet jau sulaukiau daug informacijos ir mačiau rungtynių vaizdo įrašus. Netrukus užbaigsiu darbą savo ankstesniame klube ir pradėsiu darbuotis su Lietuvos jaunimo rinktine“, - kalbėjo danas, kuris nuo kito mėnesio ketina apsistoti Lietuvoje.

C. Falchas atskleidė, kad jam svarbu bendruomeniškumas ir vienybė aplink komandą ir tai įtraukia ne tik komandos narius, bet ir trenerius, techninį personalą bei kitus darbuotojus: „Svarbu turėti komandą ne tik aikštėje, bet ir savo štabe ir už aikštės ribų. Esu komandinis žmogus. Taip pat turiu aiškią strategiją – turiu aukštus reikalavimus žaidėjams, bet kartu juos ir suprantu. Man labai svarbu, kad žaidėjai visada suprastų, jog visada turi tobulėti. To paties prašysiu ir savo kolegų“.

„Kalbant apie žaidimo stilių, turėsime būti lankstūs ir sumanūs. Sieksime laikyti kamuolį ir žaisti perdavimais grįstą futbolą, atakuoti. Kai reikės kontroliuoti žaidimą, kontroliuosime, kai reikės atakuoti, atakuosime. Dirbsime, kaip komanda – su protingais ir greitais sprendimais ir greitu žaidimu. Taip įsivaizduoju mūsų žaidimą. Dirbau žaidimo analitiku ir žinau, kaip svarbu parodyti gerą žaidimą, jog išgauti rezultatą, todėl tai bus mano darbo dalis", – dėstė strategas.

2019 metų Europos čempionato atrankos grupėje Lietuvos U-21 rinktinė susitiks su Lenkijos, Suomijos, Gruzijos, Farerų salų ir gimtosios naujojo trenerio šalies Danijos komandomis.

Anot C. Falcho, komandos prioritetas - ne greiti rezultatai atrankoje, bet žaidimo kokybės gerinimas bei futbolininkų ruošimas vyrų rinktinei.
„Mums svarbiausia yra užauginti futbolininkus nacionalinei rinktinei. Kalbėsimės su Edgaru Jankausku, bendrauti ir keistis informacija bus svarbu. Tai bus pirmas atrankos ciklas man ir jame turėsime būti kantrūs. Prireiks laiko, kol prisitaikysime prie naujos sistemos ir suprasime vienas kitą. Bet tai nereiškia, kad nesieksime gerų rezultatų. Dirbsime ir bandysime gerai pradėti atranką, bet reikia suprasti, jog tai nauja pradžia ir viskas neateina per vieną naktį. Kitame atrankos cikle komanda turėtų pademonstruoti geriausią savo žaidimą, tačiau jau šiame atrankos cikle mums reikės tobulėti ir būti kokybiškiems“, – kalbėjo Danijos specialistas.

Rinkdamasis trenerių štabą jis teigė teiksiantis prioritetą vietos specialistams. „Turime vystyti lietuvišką futbolą, todėl pirmiausia žiūrėsime į lietuvius. Aišku, jie turės būti pakankamai kvalifikuoti ir motyvuoti“, - teigė C. Falchas.

Rinktinė pradės pasiruošimą atrankos varžyboms kovo mėnesį, kuomet planuoja sužaisti dvejas kontrolines rungtynes. Pirmosios atrankos rungtynės vyks birželį namuose prieš Farerų salų atstovus.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: U-21 treneris (trenerių štabas):

2017 Vas 10 14:00

Interviu su U-21 rinktinės treneriu C.Falchu: "Futbole niekada nieko nebijau"
http://www.futbolas.lt/naujiena/400168/ ... ko-nebijau" onclick="window.open(this.href);return false;

Vasario pradžioje Lietuvos jaunimo U-21 rinktinės vyriausiuoju treneriu buvo paskirtas danas Caritas Falchas, kuris tapo pirmuoju šios rinktinės treneriu iš užsienio. Geras Aurelijaus Skarbaliaus draugas yra puikiai žinomas gimtojoje šalyje - 40-metis strategas yra dirbęs „Nordsjaelland“ jaunimo ekipos treneriu, o pastaruoju metu darbavosi „Helsingor“ ekipoje.

Pirmasis C.Falcho išbandymas su Lietuvos U-21 rinktine bus 2019 m. Europos čempionato atrankos turnyras. Vienoje grupėje mūsų šalies rinktinė rungtyniaus kartu su Danija, Lenkija, Suomija, Gruzija ir Farerų salomis.

Į Lietuvą iš Danijos strategas atvyks tik kovo mėnesį, tačiau net ir būdamas Danijoje naujasis Lietuvos U-21 rinktinės treneris sutiko pasikalbėti su portalu futbolas.lt.

Kai buvote pristatytas kaip naujasis Lietuvos U-21 rinktinės treneris, teigėte, kad jūsų sprendimui siūlyti savo kandidatūrą įtakos turėjo Aurelijus Skarbalius. Kaip ilgai esate pažįstami ir kokie jūsų santykiai?
Su Auri esame pažįstami dar nuo tada, kai dirbau jo sename klube HB "Køge" ir nuo tada, kai buvome varžovai Danijos pirmajame divizione. Per daugybę metų užmezgėme labai profesionalius santykius. Auri yra tikras profesionalas ir puiki asmenybė. Jis yra pasišventęs dėl Lietuvos futbolo ir nori jam viso ko geriausio. Prieš tapdamas rinktinės treneriu kartu su juo keletą kartų buvau atvykęs į Lietuvą ir lankiausi Kauno akademijoje, taip pat buvome Utenoje, kur sutikau dar vieną puikų žmogų - Artūrą (Gimžauską– red. pastaba).

Danijoje esate vadinamas vienu geriausių jaunų futbolininkų treneriu. Kokie yra jūsų svarbiausi pasiekimai Danijos futbole?
Didžiausias mano nuopelnas turbūt yra kultūros ir bendro supratimo skiepijimas elitiniams Danijos klubams. Taip pat buvau Danijos futbolo federacijos plėtros dalimi bei ruošiau aukščiausio lygio futbolininkus nacionalinei komandai. Dirbdamas vyriausiuoju treneriu atvedžiau savo komandą į Danijos taurės ketvirtfinalį, o lygoje pasiekėme du klubo rekordus. Nepralaimėjome 10 rungtynių iš eilės ir 8 rungtynes iš eilės nepraleidome įvarčio. Beje, buvome jauniausia komanda visoje lygoje. Taip pat, dirbdamas analitiku su klubu laimėjau Danijos pirmenybes ir patekau į UEFA Čempionų lygą.

Dirbsite ne tik su U-21 rinktine, tačiau ir su kitomis jaunimo komandomis. Kokio pobūdžio darbas tai bus?
Dirbsiu trijose srityse - vyriausiuoju U-21 rinktinės treneriu, Lietuvos futbolo plėtros konsultantu bei lietuvių, rungtyniaujančių užsienyje skautu. Kalbant apie antrą sritį, bandysiu būti įkvėpimu visiems geriems žmonėms, kurie dirba su jaunaisiais lietuviais. Dalinsiuosi patirtimi kaip užauginti aukščiausios klasės žaidėjus nacionalinei komandai. Dirbsiu ne tik su LFF, bet ir su klubais. Man labai svarbu komandinis darbas su atsidavusiais žmonėmis. Svarbu dirbti ne tik su aukščiausia valdžia, bet su visais, kurie nori kažką keisti ir pasiekti. Visose trijose srityse dirbsiu labai sunkiai.

Ar prieš tapdamas rinktinės treneriu federacijai kėlėte kažkokius specialius reikalavimus?
Norėjau gero ir kvalifikuoto trenerių štabo su gerais žmonėmis. Noriu gero asistento, fizinio pasirengimo trenerio, vartininkų trenerio, analitiko ir profesionalios komandos vadybos. Norėjau dirbti tik su profesionalais. Man buvo labai svarbu pajausti, kad vadovai tikrai nori turėti kokybę, struktūrą ir viziją, kaip modernizuoti Lietuvos futbolą ir ruošti talentus taip, kaip tai yra daroma Europoje. Visi turės prie to prisidėti.

Ar jau teko bendrauti su nacionalinės komandos treneriu Edgaru Jankausku?
Taip, su Edgaru turėjome labai malonų pokalbį. Žinau tiek apie jo futbolininko karjerą, tiek apie trenerio. Vos atvykęs čia girdėjau labai daug gerų atsiliepimų apie jį. Pasikalbėjome apie patirtį, rinktinių vadybą, Lietuvos futbolo plėtrą bei mūsų bendradarbiavimą. Susidariau įspūdį, kad jis yra puikus žmogus bei savo srities profesionalas, taip pat, labai atviras ir pozityvus žmogus. Laukiu, kol pradėsime darbą su juo.

Kokio futbolo galime tikėtis? Ar ši rinktinė žais tipinį danišką futbolą, ar stengsitės pritaikyti kažką specialiai mūsų šaliai?
Nenorėčiau susieti mūsų žaidimo stiliaus su viena šalimi, tačiau galiu pasakyti, kad dirbdamas su komanda visų pirma žiūri į tai, kokios yra mano futbolininkų savybės. Man yra labai svarbu, kad turėtume tuo metu geriausius futbolininkus ir juos išnaudotume maksimaliai pagal jų galimybes. Dirbdamas visada remiuosi šiais metodais: mano komanda kartu ginsis ir puls, būsime kompaktiški. Būsime greiti tranzicijoje į abi puses - visa komanda turės greitai judėti tiek kai perimsi kamuolį, tiek kai jį prarasime. Būsime inteligentiška komanda, kuri sugebės kontroliuoti rungtynes, atakuoti bei spausti varžovus kai to reikės.

Kokie yra jūsų darbo metodai? Ar jūs griežtas treneris?
Visada remiuosi bendravimu ir kokybe. Noriu, kad mano žaidėjai ir trenerių štabas suprastų savo vietą komandoje. Jei žaidėjai man, savo komandos draugams ir trenerių štabui parodys norą ir atiduos širdį, aš padarysiu viską, kad padėčiau jiems pasiekti jų tikslus. Tačiau, jei jie blogai elgsis arba tinginiaus - su manimi jie niekada nedirbs. Galiu būti tiek geras, tiek griežtas - viskas priklauso nuo žaidėjų elgesio ir požiūrio. Noriu, kad komanda būtų kultūringa ir suprastų, kad reiks sunkiai dirbti. Komandoje privalo būti gera atmosfera. Skirsime daug dėmesio detalėms aikštėje, tačiau taip pat ir video peržiūroms bei analizėms.

Kada pradėsite formuoti savo trenerių štabą?
Jau dabar deriname šitą reikalą su LFF. Svarbu atrinkti tinkamus žmones.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: U-21 treneris (trenerių štabas):

2017 Kov 21 18:01

Trenerių štabą papildė A. Skerla
http://lff.lt/news/2715/treneriu-staba- ... -a-skerla/" onclick="window.open(this.href);return false;

Prie Lietuvos jaunimo (iki 21 metų, U-21) rinktinės trenerių štabo prisijungė buvęs ilgametis šalies rinktinės gynėjas, sužaistų rungtynių rekordininkas Andrius Skerla.

Gausią patirtį per savo žaidėjo karjerą sukaupęs 39 metų A. Skerla pastaruosius ketverius metus dirba Vilniaus „Žalgirio“ trenerių štabe, su šia komanda ketverius metus iš eilės tapo šalies čempionu.

A. Skerlą į U-21 rinktinę pakvietė specialistas iš Danijos Caritas Falchas, kuris rinktinės vyriausiuoju treneriu paskirtas vasarį. Gavęs „Žalgirio“ sutikimą A. Skerla derins trenerio asistento darbą jaunimo rinktinėje ir klube.

„Kaip kiekvieno žaidėjo svajonė atstovauti rinktinei, taip ir kiekvienas treneris norėtų būti rinktinėje - nors tai ir jaunimo komanda, - apie paskyrimą kalbėjo A. Skerla. – Į šią rinktinę atvyko treneris iš futbolo šalies, tad įdomu pažiūrėti į jo darbo metodus ir kaip jis valdo visą procesą. Manau, kad man, kaip jaunam treneriui, tai bus į naudą.“

Naujam ciklui suformuota U-21 rinktinė (gimę 1996 m. ir jaunesni žaidėjai) šios savaitės pradžioje susirinko į treniruočių stovyklą Vilniuje.

C. Falcho suburtame trenerių štabe taip pat dirba jauni treneriai lietuviai – vartininkų treneris Mantas Tamulionis, fizinio rengimo treneris Šarūnas Bičiušas - bei specialistas iš užsienio Peteris Feheris, kuris atsakingas už treniruočių ir rungtynių, varžovų analizę.

Šeštadienį 18 val. sostinės LFF stadione U-21 rinktinė žais pirmąsias kontrolines rungtynes su kaimyninės Baltarusijos bendraamžiais, o antradienį, kovo 28-ąją, išbandys jėgas su latviais.

Europos čempionato atranką Lietuvos jaunimo rinktinė pradės birželį rungtynėmis namuose su Farerų salų atstovais.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: U-21 treneris (trenerių štabas):

2018 Gru 04 14:42

Lietuvos futbolo krizė: jaunimo rinktinės treneris jau dirba Kipre, bet apie tai – nė žodžio
https://www.15min.lt/sportas/naujiena/f ... 24-1069400" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) komunikacinė krizė tęsiasi. Lietuvos jaunimo (U-21) rinktinę treniravęs Caritas Falchas prieš keletą savaičių paliko mūsų šalį ir jau turi naują darbą Kipre, bet apie išsiskyrimą su šiuo Danijos specialistu taip ir nepranešta.

Lapkričio 29-ąją Kipro aukščiausiame divizione žaidžiantis Paralimnio „Enosis“ klubas paskelbė apie sutarties su naujuoju treneriu pasirašymą. Juo tapo būtent 41-erių metų C.Falchas, nuo 2017-ųjų vasario vadovavęs Lietuvos jaunimo rinktinei. Pirmadienį danas jau vadovavo savo naujam klubui ir Kipro pirmenybių mače namuose padėjo 2:1 laimėti prieš Larnakos AEL.

Visgi, nors treneris jau kuris laikas dirba saulėtoje Viduržemio jūros saloje, LFF apie nutrūkusius ryšius su specialistu nėra užsiminusi nė žodžiu. C.Falcho sutartis su LFF galiojo iki kitų metų vasario.

15min šaltinių teigimu, su C.Falchu LFF nebendravo jau kuris laikas. Neapsikentęs danas praėjusią savaitę pats kreipėsi į LFF ir pranešė, kad nori nutraukti sutartį, nes ant stalo turi kitą pasiūlymą. Visgi LFF reakcijos į tai kelias dienas irgi nebuvo jokios.

Panaši situacija – ir su nacionalinės rinktinės vyriausiuoju treneriu. LFF prezidentas Tomas Danilevičius ir generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius apie Edgaro Jankausko ateitį žadėjo pranešti gruodžio 2-ąją, tačiau ir toliau viskas skendi tirštoje migloje.

Pagal pirminį LFF vadovų sumanymą, C.Falchas Lietuvoje turėjo rūpintis ne vien U-21 komanda, tačiau ir kitomis jaunių rinktinėmis, akademijų projektais bei jaunųjų talentų ugdymu. Visgi rasti bendrą kalbą su už jaunimo ugdymą atsakingais ilgamečiais LFF darbuotojais danui sekėsi sunkiai. Trintis nesumažėjo ir po Lietuvos jaunimo rinktinės pasirodymo 2019 metų Europos čempionato atrankoje. Joje šešių komandų grupėje lietuviai su 8 taškais aplenkė tik Farerų salas (7), bet į priekį praleido Daniją (23), Lenkiją (22), Sakartvelą (12) bei Suomiją (9).

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: U-21 treneris (trenerių štabas):

2018 Gru 05 18:17

C.Falchas atsistatydino iš trenerio posto
https://lff.lt/news/5521/cfalchas-atsis ... rio-posto/" onclick="window.open(this.href);return false;

jekode
Pranešimai: 1
Užsiregistravo: 2019 Sau 03 11:16
Palaikoma komanda: Dinamo

Re: U-21 treneris (trenerių štabas):

2019 Sau 03 11:18

geras ar blogas?

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: U-21 treneris (trenerių štabas):

2019 Sau 26 12:07

D.Šemberas: "Į U-21 ateis įdomus treneris. Aš žinau, tačiau paliksiu federacijai paskelbti."

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: U-21 treneris (trenerių štabas):

2019 Vas 05 15:11

Šiandien spaudos konferencijoje buvo pristatyti visi naujieji Lietuvos jaunimo rinktinių treneriai. Donatas Vencevičius treniruos U-21, Valdas Trakys U-19, Audrius Statkevičius U-17 ir Darius Žindulis U-15. Sutartys sudarytos 2 metams (iki 2020 m. pabaigos).

Paskirti Lietuvos jaunimo futbolo rinktinių treneriai
https://lff.lt/news/5653/paskirti-lietu ... treneriai/" onclick="window.open(this.href);return false;

Grįžti į