ziedas
Pranešimai: 256
Užsiregistravo: 2010 Bal 01 13:24
Palaikoma komanda: Kruoja

Re: UEFA Tautų lyga

2022 Bir 11 21:51

mes jau seniai turejome buti D grupeje, kazkokio stebuklo deka vis dar C grupeje

Zemaitiss
Pranešimai: 961
Užsiregistravo: 2014 Vas 06 15:36
Palaikoma komanda: Džiugas

Re: UEFA Tautų lyga

2022 Bir 11 23:38

Ot atejo laikai.. cia kaip blogas sapnas is kurio neimanoma pabust.. man neina suprast ant kiek sudinai ugdom savo futbolininkus, kad valstybe kurios dydis kaip 2 Telsiai ugdo geresnius futbolininkus nei mes.. absurdas... Man vietoj tu klerku butu tiesiog geda,bet kadangi jie gedos neturi,tai...

spirdulys
Pranešimai: 86
Užsiregistravo: 2018 Vas 23 20:37
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: UEFA Tautų lyga

2022 Bir 15 19:41

2022.06.14 09:05
LRT Aktualijų studija. Kokią ateitį turi Lietuvos futbolas ir ko reikia imtis skubiai?
https://www.lrt.lt/mediateka/irasas/200 ... is-skubiai

Lietuvos futbolo rinktinė išgyvena ilgalaikę krizę, kai nacionalinę komandą daužo ir Europos vidutiniokai, ir nykštukai. Ekspertai sako, kad tai jau formuoja blogą valstybės įvaizdį pasaulyje.

Futbolo federacija galynėjasi su reputaciniais iššūkiais. O klubinis futbolas be pavienių blykstelėjimų daugiausia laikosi ant legionierių. Kritikos susilaukia ir jaunimo parengimas.

Kokią ateitį turi Lietuvos futbolas ir ko reikia imtis skubiai?

Laidoje dalyvauja buvęs Lietuvos futbolo rinktinės vyr.treneris Algimantas Liubinskas, 15min.lt futbolo žurnalistas Marius Bagdonas, Lietuvos futbolo federacijos generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius, buvęs Lietuvos futbolo rinktinės kapitonas Edgaras Jankauskas, Vilniaus “Žalgirio” komandos vadovė Vilma Venslovaitienė.

Ved. Marius Jokūbaitis

Nuoroda į mp3 failą: https://api.spreaker.com/download/episo ... 423836.mp3
Paveikslėlis

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: UEFA Tautų lyga

2022 Rgs 20 19:24

Rinktinės vairą pačiupęs vokietis užsibūti nežada, bet įpėdinio dar neieško
https://www.15min.lt/sportas/naujiena/f ... 24-1933910

Reinholdas Breu pirmadienio popietę sukvietė Lietuvos rinktinę į pirmąją treniruotę. Iš Valdo Ivanausko komandos vairą perėmęs vokietis, visų pirma, yra LFF techninis direktorius, tačiau nuo klausimų apie galimo įpėdinio paieškas jis sukosi į aikštę – pasak jo, dabar svarbiausios yra Tautų lygos kovos.

Jau ketvirtadienį R.Breu treniruojama rinktinė susidurs su pirmuoju iššūkiu – Farerų salų rinktine, kuriai 1:2 pralaimėjo pirmąjį susitikimą Torshaune. Tuomet komandai dar vadovavo V.Ivanauskas.

Farerų salų komanda jau yra Lietuvoje, nors įprastai komandos į išvykos rungtynes vyksta dieną prieš kovą. Vis dėlto būsimi varžovai pasirinko pratybas rengti Vilniuje, treniravosi jie Farerų ekipa LFF stadione ir pirmadienį.

„Dar trūksta dviejų ar trijų žaidėjų, – prieš treniruotę 15min sakė R.Breu. – Nuo rytojaus pradėsime rimtus darbus, dabar dar turime patikrinti žaidėjų būklę po savaitgalio turų vietiniuose čempionatuose, yra ir smulkių traumų. Esu įsitikinęs, kad visi bus pasirengę.“

Arvydas Novikovas savaitgalį žaidė Turkijos antrosios lygos rungtynes, Džiugas Bartkus rungtyniavo Izraelyje, tad prie nacionalinės komandos jie prisijungs kiek vėliau.

„Žinote, nėra taip lengva atkeliauti iš Turkijos į Lietuvą. Čia nėra Frankfurtas. Tokia situacija, bet nieko čia blogo“, – sakė laikinas nacionalinės komandos strategas.

Jis teigė per keletą mėnesių išsiryškinęs Lietuvos rinktinės privalumus ir trūkumus.

„Jei nuoširdžiai, turiu gerą nuojautą, – šypsojosi 52-jų vokietis. – Mūsų žaidėjų kokybė nėra bloga. Turime rasti idėją, kaip norime nugalėti Farerų salas. Tai nėra lengvas varžovas. Gal šalis ir maža, bet komanda gera. Mes su trenerių štabu turime savo idėją, o svarbiausias uždavinys – laimėti rungtynes. Toks mūsų tikslas. Matysime, kaip tai pavyks. Noriu matyti 90 minučių kovos, gerą charakterį, kovotojų dvasią, komandinį darbą. 11 atskirų žaidėjų nieko nepadarys, reikia gero kolektyvo. Manau, viskas bus gerai.“

Trenerio kostiumą apsivilkęs techninis direktorius pripažįsta, kad Lietuvos nacionalinės komandos situacija nėra lengva.

„Pralaimėjome ketverias rungtynes Tautų lygoje, pralaimėjome daug rungtynių anksčiau. Tačiau nenoriu kalbėti apie tai, kas buvo, noriu kalbėti apie tai, ką norime pasiekti. Žaisime namuose, norėsime žaisti su kamuoliu. Bus tikrai labai įdomu, ką žaidėjai parodys. Aš jais pasitikiu. Tai geri vaikinai, turime patirties ir jaunystės miksą“, – teigė R.Breu.

Specialistas teigė, kad iš viso su trenerių štabu analizavo 40 futbolininkų, iš kurių galiausiai pasirinko sudėtį artėjančioms dviem rungtynėms su Farerais ir Liuksemburgu.

„Norime žaisti atakuojantį futbolą. Noriu, kad daug žaistume paskutiniame atakos trečdalyje, priimtume sprendimus ten“, – drąsiai teigė treneris, pridūręs, jog į Lietuvos rinktinę durys nėra uždarytos niekam.

Jis dėstė, kad komanda privalės būti gerai organizuota ir dirbti gynyboje.

„Ne penki ar šeši žaidėjai, o visa komanda. Jei turėsime kamuolį, bet kas yra įmanoma. Noriu matyti žaidėjus, žaidžiančius su šypsena veide, besimėgaujančius“, – sakė R.Breu. „Mano nuomone, sėkmingas gali būti tik tuo atveju, jei žaisi su kamuoliu, – tęsė mintį laikinasis treneris. – Jei esi geras tik be kamuolio – gerai, tai irgi naudinga. Bet jei nesi geras su kamuoliu, tarptautiniame futbole nelabai turi šansų. Esu iš Vokietijos, aš esu mokytas žaisti futbolą su kamuoliu. Buvau puolėjas, dėl to mėgstu turėti žaidėjus, kurie pasitiki savimi, kurie yra geri žaidžiant vienas prieš vieną, kurie priima gerus sprendimus.“

Vokietis pasakojo, kad buvo susitikęs ir su keliais rinktinės futbolininkais, tačiau galiausiai pasitikėjimą savimi, jo nuomone, gali atnešti tik rezultatai aikštėje.

Kai R.Breu buvo paskirtas vadovauti rinktinei, jis buvo įvardijamas laikinuoju treneriu, tačiau LFF vadovai užsiminė, jog, jei rezultatai tenkins, galbūt specialistas galėtų prie vairo likti ir ilgesniam laikui.

„Visų pirma, esu čia dirbti techniniu direktoriumi, pakelti Lietuvos futbolą ne tik aikštėje, bet ir kitose srityse. Sprendimas buvo paskirti mane treneriu kitoms ketverioms rungtynėms, nes Liuksemburge visada ir dirbau techniniu direktoriumi, ir treniravau. Turiu daugiau nei 200 tarptautinių rungtynių patirtį. Žinoma, galiausiai noriu būti tik techniniu direktoriumi“, – 15min tikino R.Breu.

Techninis direktorius, pagal darbo specifiką, turėtų užsiimti ir trenerio paieška. Tad 15min klausė, ar vokietis jau ieško savo įpėdinio?

„Dabar, šiuo momentu, neieškome, – patikino specialistas. – Šiuo metu svarbiausia yra Tautų lyga. Turime šansą pasiekti trečią vietą, tai yra mūsų noras. Po visko susėsime, išdiskutuosime viską. Ne aš vienas, mūsų federacijoje yra kompetentingų žmonių.“

Lietuvos ir Farerų salų rungtynės ketvirtadienį startuos 21:45 val. Tuomet lietuvių lauks išvyka į Liuksemburgą, kur sekmadienį bus užbaigtos Tautų lygos kovos.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: UEFA Tautų lyga

2022 Rgs 22 20:33

Pagal tai, kad iš taip drąsiai Ticketmasterio stiliumi rezervuotų "liko tik 1000 bilietų", ~850 taip visiškai niekas eksliuzyviai ir nepasiėmė, sakyčiau įmonė puikiai susitvarkė... Įdomu kiek apskritai bus ateinančių žiūrovų?
https://kakava.lt/renginys/uefa-tautu-l ... /2768/6918

geriantis
Pranešimai: 1450
Užsiregistravo: 2010 Geg 25 21:59

Re: UEFA Tautų lyga

2022 Rgs 22 22:35

Įdomu, kelintą vietą A lygoje užimtų rinktinė? Ar patektų į top3?

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: UEFA Tautų lyga

2022 Rgs 22 22:49

Paskelbus sudėtis stebėjausi dviem pavardėmis - ypatingai Girdvainiu, dėl man atrodusio prasto žaidimo klube, ir dar Mėgelaičiu. Šiandien abu starte ir kalbant apie keitimus būtent juos norisi pakeisti per pertrauką: pirmasis apskritai prastai - per lėti pasai, netikslūs pasai, leidžiantys Farerams persigrupuoti, neatsidengia, nevietoje, neaišku ką daro... Linas kažkiek geriau, bet irgi norisi jį keisti, nes kažkaip neatrodo naudingai judantis, pasai irgi netinkamai planui - per lėti man bent pasirodė.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: UEFA Tautų lyga

2022 Rgs 23 01:16

Pats nežinau ar Farerų komanda turi specialistą vien standartinių situacijų trenerį, o jeigu taip, tai tiek Lietuvos federacijai, tiek mūsų klubams turėtų kilti noras tokiam žiemą permokėti ir atsivežti, nes standartai laisvų smūgių buvo apskritai iš tokios kūrybiškos srities, kur netgi Čeburinas gali įsirašęs pirmą kėlinį nusirašyti visą namų darbų lapą, bet ne tik jie - sakykim išmetimai iš užribių ir tie buvo plano dalis, dėl kurių žaidime stengiamasi, ir gražiai atrodydavo.

Gal ten LFF kontraktams pasibaigus ir visam štabui gali panorėti kokią užklausą išsiųsti. O kai rinktinės geriausiu žaidėju aikštėje buvo Slivka, kuris be įvarčio dar ir kartą apsaugojo nuo vieno, ir visur stengėsi būti, ir rodė tą Ivanausko norėtą naglumą, tai nežinau ką sako pakeitimas rungtynėse valandai nepraėjus. Novikovas #2, bet šiandien herojumi netapo.

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: UEFA Tautų lyga

2022 Rgs 23 09:55

Tragiškas grajus ksip ir ankstesni, tik db sugebėjom fuksą įspirti...

Che
Pranešimai: 205
Užsiregistravo: 2019 Vas 07 17:41
Palaikoma komanda: Lietuva

Re: UEFA Tautų lyga

2022 Rgs 23 10:25

Musu didis strategas Breu rungtynes ivertino kaip "gera pirma zingsni". KA JISAI RUKO????

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: UEFA Tautų lyga

2022 Rgs 23 10:42

Kam Černychas puolime reikalingas, kai jam bandoma tolimus pasus mėtyti, jis ir geriausiais laikais ne tokio tipo puolėjas buvo...

kompaktas
Pranešimai: 382
Užsiregistravo: 2018 Rgp 20 09:23
Palaikoma komanda:

Re: UEFA Tautų lyga

2022 Rgs 23 11:07

Musu didis strategas Breu rungtynes ivertino kaip "gera pirma zingsni". KA JISAI RUKO????
Kaip paziuresi. Visgi pirmas taskas grupeje :lol:

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: UEFA Tautų lyga

2022 Rgs 24 16:35

Lietuvos rinktinė atvyko į Liuksemburgą
https://lff.lt/news/17055/lietuvos-rink ... ksemburga/

Lietuvos rinktinė šeštadienio popietę atvyko į Liuksemburgą, kur sekmadienio vakarą užbaigs savo UEFA tautų lygos kampaniją. Paskutinėse rungtynėse lietuviai susitiks su Liuksemburgo komanda, dvikovos startas – 21.45 val. Lietuvos laiku, rungtynes tiesiogiai rodys VIAPLAY.

Po ketvirtadienio rungtynių su Farerų Salų komanda lietuviai penktadienį VIlniuje dar surengė atstatomąją treniruotę, o šeštadienį tiesioginiu skrydžiu iškeliavo į Liuksemburgą.

Dvikovoje rungtyniauti dėl surinktų kortelių negalėsiantys Justas Lasickas ir Linas Klimavičius, trenerių sprendimų, pakeisti kitais futbolininkais nebuvo, tad rungtynėms registruotas bus 21 žaidėjas.

Sekmadienio rungtynės turnyrine prasme abiems komandoms nieko nebelems – jau po praėjusio turo mačų paaiškėjo, kad Liuksemburgo komanda grupėje bus antra, o lietuviai turės tenkintis ketvirta pozicija.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: UEFA Tautų lyga

2022 Rgs 24 21:46

Prieš kovą su buvusiais bendražygiais – R.Breu žvilgsnis į FIFA reitingą
https://www.15min.lt/sportas/naujiena/f ... 24-1936276

Reinholdas Breu Liuksemburge jaučiasi lyg vietinis. Vos nusileidęs oro uoste jis šiltai sveikinosi su Lietuvos rinktinės laukusiu vietos federacijos darbuotoju, vėliau stadione vardais kvietė kitus. Dešimt metų šios šalies futbole dirbęs laikinasis Lietuvos rinktinės treneris pažįsta kiekvieną kampelį būsimoje mūšio vietoje, bet net ir gilios žinios jam neleidžia savo auklėtinių vadinti favoritais.

Šilto sutikimo aikštėje sekmadienio vakarą tikėtis vokiečiui nereikėtų. Ir jis tą supranta.

Naujutėlaičiame, 80 mln. eurų kainavusiame stadione, dar kvepia dažais – jo durys buvo atvertos tik pernai. Ir nors beveik 10 tūkst. sirgalių talpinantis „Stade de Luxembourg“ visiškai naujas, jo išplanavimas klaidus. Kaip ir Lietuvos žaidimo paieškos pastaraisiais metais.

Tą jau spėjo pajusti ir R.Breu.

Debiutavo prie Lietuvos rinktinės vairo vokietis ketvirtadienio vakarą, kuomet jo pirmas blynas prisvilo – rungtynės su Farerų salomis baigėsi lygiosiomis 1:1, o tai palaidojo lietuvių viltis nelikti paskutinėje savo grupės vietoje Tautų lygoje. Dabar teks laukti papildomo etapo, kuriame Lietuvos rinktinė bandys išlikti C divizione ir neiškristi į žemiausiąjį.

„Trumpas laikas kažką įdiegti, – apie pirmąsias naujojo trenerio dienas prie komandos vairo kalbėjo Džiugas Bartkus. – Manau, tikrai reikia laiko, nereikia kažko didelio laukti, stebuklų nebūna. Tai procesas, treneris nori, kad kiekvieną dieną būtume geresni, dėtume žingsnius į priekį.“

Liuksemburgas yra įsitvirtinęs antroje grupės vietoje, pirmoje pozicijoje esančios Turkijos jau nepavys, o ir žemiau nenusileis. Tad abiem komandoms turnyrinė situacija papildomu dirgikliu būti neturėtų.

„Nesijaučiu namuose, namai būtų Miunchenas, bet čia praleidau nuostabius 10 metų, turiu gerų draugų, patinka ši šalis“, – 15min Liuksemburge kalbėjo R.Breu.

Jis teigė esantis laimingas sugrįžęs į 630 tūkst. gyventojų šalį, kurioje praleido dešimtmetį.

„Startinės pozicijos rytojui aiškios. Žaidžiame prieš 93-čią FIFA reitingo komandą, mes esame 142-tri. Liuksemburgas yra favoritas“, – patikino R.Breu, nors tikino darysiąs viską, kad rezultatas būtų pozityvus.

Specialistas teigė, kad po keturių pralaimėjimų iš eilės, kuriuos Tautų lygoje patyrė Valdas Ivanauskas, lygiosios su Farerų salomis buvo „mažas žingsnis pirmyn“.

„Vakar vaikinams pasakiau, kad reikia žvelgti pirmyn. Dabartinis produktas yra 12 metų darbo rezultatas, tad reikia žiūrėti pirmyn. Žaidėjai gerai dirba, tikiu, kad jie visas 90 minučių žais gerai, pasieks rezultatą. Pasitikiu futbolininkais. Bus gražus renginys“, – dėstė R.Breu.

Jis neslėpė, kad apie Liuksemburgo komandą žino daugiau nei apie bet kurią kitą rinktinę, tad patikino, kad suteiks nemažai informacijos savo auklėtiniams.

„Bet esu treneris, labiausiai noriu žiūrėti kaip žaisime mes, – kalbėjo R.Breu. – Mūsų žaidimas man svarbiausias. Būsime gerai pasiruošę. O tada pažiūrėsime, kaip viskas pavyko.“

15min paprašytas papasakoti, kas nepavyko rungtynėse su Farerų salomis, laikinasis treneris dar kartą pabrėžė, kad tai buvo „mažas žingsnis į priekį“.

„Taip, tai ne pergalė, o lygiosios, pasiektos labai sunkiose rungtynėse. Analizavome savo žaidimą, visi žino, ką turime patobulinti, ką reikia daryti geriau. Kai kuriose fazėse žaidėme tikrai gerai. Jei matėt statistiką, daugumoje komponentų esame priekyje, – teigė R.Breu. – Galiausiai ir visi stadione jautė, kad Farerų komanda yra gera, žaidžianti su aistra, žiūrėdamas į juos jauti vikingų dvasią.“

„Norėjom būti truputį agresyvesni, duoti daugiau kovos, laimėti pirmus, antrus kamuolius, palaikyti kamuolį, įnešti daugiau ramybės. Esame pakankamai protingi ir suprantame patys, ką galėjome padaryti geriau“, – kalbėjo Lietuvos rinktinės vartininkas Džiugas Bartkus.

Paklaustas, koks rezultatas bus teigiamas sekmadienį, R.Breu skambiais pareiškimais nesimėtė.

„Nesakysiu, kad laimėsime. Visi, kas čia yra, kas žaidžia futbolą, nori laimėti. Bet turime būti šaltakraujiški“, – dėstė treneris.

O štai R.Breu oponentas, tačiau jam puikiai pažįstamas Liuksemburgo strategas Lucas Holtzas yra pasirengęs kaip reikiant kibti į atlapus Lietuvai.

Jis aiškino, kad pergalė LFF stadione vasaros pradžioje jam įsiminė kaip nekokybiška.

„Nepasirodėme gerai Lietuvoje, žaidėme blogai, buvome laimingi tik todėl, kad pelnėme du įvarčius. Tai geras rezultatas. Pasirodymas buvo vienas blogiausių per visą Tautų lygos turnyrą. Rytoj tikimės pasirodyti geriau, pasiimti tris taškus, nes, jei tai pavyks, pasieksime geriausią rezultatą Liuksemburgo istorijoje“, – 15min sakė nuo 2010 rinktinę treniruojantis L.Holtzas.

Varžovų treneris neslėpė, kad gerai pažįstą R.Breu, tačiau pabrėžė, kad ne treneriai, o žaidėjai sekmadienį aiškinsis santykius ant vejos.

„Žinau Breu labai gerai, žinau jo viziją, jo vokišką mentalitetą. Jis tikrai stengsis sukurti gerą mentalitetą, gal bandys taikyti aukštą spaudimą. Bus įdomu, kur jis nuves komandą rytoj“, – teigė Liuksemburgo strategas.

Lietuva ir Liuksemburgas sekmadienį į dvikovą stos 21:45 val.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: UEFA Tautų lyga

2022 Rgs 25 15:25

Mes po dviejų naujųjų Kovą žaisime įkrintamosiose su Baltarusija.

Nebent šiandien labal, labai gėdingu rezultatu specialiai pralaimėtų Liuksemburgui, arba nebent draugiškai Sakartvelo FA būtų informuota, kad jie rytoj atžaistų bent jau lygiosiomis, o mūsų rinktinė pralaimėtų šiandien (kas jiems patiems visiškai neapsimokėtų, dėl reikalingumo vietos reitinge).

Grįžti į