Makenzis
Pranešimai: 7345
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

V (5) turas:

2017 Bal 01 15:47

V (5) turas

2017-04-04 18:00
Atlantas - Trakai
Klaipėdos dirbtinės dangos stadionas

2017-04-05 18:00
KŽ/Spyris - Stumbras
NFA stadionas

2017-04-05 20:00
Žalgiris - Jonava
Sportima

2017-04-09 13:00
Utenis - Sūduva
Visagino dirbtinės dangos stadionas

Makenzis
Pranešimai: 7345
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: V (5) turas:

2017 Bal 04 15:47

KETURIOS V-OJO A LYGOS TURO INTRIGOS (ANONSAS)
http://alyga.lt/naujienos/informacija/k ... os-anonsas" onclick="window.open(this.href);return false;
2017-04-04 | Martynas Pocius

A lygos čempionato pirmasis ratas peržengė pusiaukelę. Pateikiame keturias šiandien prasidėsiančio V-ojo turo intrigas.

Kuri Kauno komanda yra stipresnė?

Jei praėjusiame sezone šis intriga liko neatskleista, nes komandos pasidalino po pergalę ir dusyk sužaidė lygiosiomis, tai šiemet Kauno derbis prasideda iš naujo. Po tragiškų rungtynių Jonavoje, „Kauno Žalgiris“ bus kupinas noro reabilituotis. Ne pačios geriausios nuotaikos šį mačą pasitiks ir „Stumbras“, iškovojęs pirmąjį tašką, tačiau nesugebėjęs įveikti Utenos „Utenio“, nors didžiąją rungtynių dalį buvo neabejotinai geresnė komanda.

Pasak Kauno derbių istorijos, jie visada būna principiniai ir nepriklausomi nuo komandų demonstruojamos formos ar užimamos vietos, todėl dvikovos baigtį prognozuoti sunku. Šį kartą taškų kaina yra labai didelė. „Kauno Žalgiris“ jais pasigirti dar negali, „Stumbras“ savo taupyklės dugno irgi neuždengė. Akivaizdu, jog abi apatinėje turnyro lentelės dalyje esančios kaimynės tikėsis ženkliai pagerinti savo turimą kraitį ir neleisti dar labiau atitrūkti aukščiau esantiems varžovams.

Ar „Jonava“ nuliūdins ir čempioną?

Po keturių turų kiek netikėtai trečioje vietoje įsikūrusi „Jonava“ jau pamažu gali sau klijuotis „milžinų žudiko“, etiketę. Ties šios Aukštaitijos komandos barjeru suklupo ir bronzinė Marijampolės „Sūduva“, ir vicečempionai „Trakai“. Šiame ture jonaviškiai tikėsis taškų ir rungtynėse prieš šalies čempioną Vilniaus „Žalgirį“. Tokiam žygdarbiui įkvepia „Utenio“, sugebėjusio iš Vilniaus parsivežti tris taškus, pavyzdys. Vilčių tai padaryti yra, nes kol čempionato lyderis užtikrintu žaidimu savo gerbėjų nedžiugina.

Jei gynyboje „Žalgirio“ siena yra sunkiai pramušama, tai didžiausia problema yra kitoje aikštės pusėje – progų realizavime. Žalgiriečiai yra mažiausiai įmušusi komanda iš pirmojo A lygos ketvertuko. Tačiau, kurį laiką dėl traumų turėjusi sudėties problemų atakos grandyje, sostinės ekipa šių problemų atsikrato. Praėjusiame ture debiutavo pasveikęs Komnenas Andričius, o į komandą sugrįžęs Serge Nyuiadzis prie pergalės prieš riterius prisidėjo rezultatyviu perdavimu. Suprantama, kad tokių klaidų prie savo vartų, kaip mače prieš „Kauno Žalgirį“, jonaviškiai daryti negalės. Pernai per paskutines tris tarpusavio rungtynes „Jonava“ iš vartų kamuolį traukdavo po 4 kartus. Laikai keičiasi?

Ar nuskriaus „Atlantą“ buvęs jo žaidėjas M.Maksimovas?

Tik šeštoje vietoje šiuo metu esantys „Trakai“ apie tokį „svajonių“ startą čempionate tikrai negalvojo. Jei gynyboje situacija yra išlaikyta ir nesiskiria nuo praėjusio sezono, ekipai per ketverias rungtynes praleidus vos du įvarčius, tai situacija puolant yra kardinaliai pasikeitusi. Vos pora tikslių smūgių į varžovų vartų tinklą yra pagrindinė priežastis, kodėl riteriai praranda savo užkariautas pozicijas. Todėl nieko keista, kad komandos vadovai ieško sprendimų ir savo žvilgsnius nukreipė į pernai „Atlante“ žibėjusį rusą Maksimą Maksimovą.

Kurį laiką pasitreniravęs „Trakuose“ legionierius įtikino būsimus darbdavius savo reikalingumu bei su naująja komanda gali debiutuoti jau šiame ture. Ir ne prieš bet ką, o prieš savo buvusius komandos draugus Klaipėdoje. Belieka spėlioti, ar M.Maksimovui pavykus įmušti, jis švęs savo įvartį uostamiesčio gerbėjų akivaizdoje, nes dveji „Atlante“ praleisti metai vis tik turėjo palikti futbolininko karjeroje žymę. O ta žymė savyje talpina ir tris įvarčius į „Trakų“ vartus.

Ar „Sūduva“ yra svečiuose geriau rungtyniaujanti komanda?

Suvalkiečių vyr. treneris Vladimiras Čeburinas po praėjusio turo liūdnai šypsojosi kalbėdamas apie tai, kad jo auklėtiniai yra pernelyg dosnūs varžovams, žaisdami savo žiūrovų akivaizdoje – „Sūduva“ visas namų rungtynes baigė lygiosiomis, tuo tarpu vienintelę pergalę iškovojo svečiuose. Šiame ture marijampoliečiai vėl keliauja į išvyką, kur, nugalėjusi iki šiol pralaimėjimo skonio dar neragavusį „Utenį“, žengtų pirmą žingsnį į „svečių“ komandos titulą.

Verta užsiminti ir tai, kad praėjusiame ture „Sūduva“ pirmą sykį sezone aikštę paliko be įvarčio. Jų neįmušus iki tol išskirtinai mušusiems gynėjams Vaidui Slavickui ir Andro Švrljugai, kitų tai padaryti galinčių futbolininkų neatsirado. Jei jų neatsiras ir šįkart, tuomet Marijampolės ekipą teks krikštyti nauju vardu.

karys
Pranešimai: 9153
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: V (5) turas:

2017 Bal 05 09:25

komentatorius futbolo.tv gerą naujadarą sugalvojo "laikinosios sostinės riteriai", beveik kaip kokie sudegusio teatro aktoriai

geriantis
Pranešimai: 1450
Užsiregistravo: 2010 Geg 25 21:59

Re: V (5) turas:

2017 Bal 05 09:42

komentatorius futbolo.tv gerą naujadarą sugalvojo "laikinosios sostinės riteriai", beveik kaip kokie sudegusio teatro aktoriai
Čia geras pavyzdys, kai ieškoma visokių sostinių su skambesniais pavadinimais (senoji, laikinoji, vasaros ir t.t.), tai ir pasimesti nesunku :D Va Vakarų fronto skanduotė geresnė - bomžai riteriais netampa :)

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: V (5) turas:

2017 Bal 05 14:23

f.tv komentatoriai tai apskritai apverktina tema, atrodo ateina tik rungtynių laiką prastumti.

Geriausiu atveju išmoksta žaidėjų pavardes ir gali jas parėkauti(kartais su klaidomis), dar pagirti, kai kamuolys atsiduria netoli vartų ir mestelėti keletą bendro pobūdžio frazių. 8/10 kartų nepataiko, bet kėlinio/rungtynių gale to neprisimena ir visada dar sugeba kažką paburbėti apie tai, kaip "to ir buvo galima tikėtis", "taip ir turėjo būti", "pranašavo" ir taip toliau... Jokios žaidimo analizės nebūna, jokių įžvalgų(nebent įžvalgomis laikytume atsarginių suolelio perpasakojimą ar kokio straipsnio nupasakojimą).

O po to tiems patiems žmonėms kyla klausimai kodėl lietuviškas futbolas nėra populiarus ar kodėl už jų "profesionalias" paslaugas žmonės užmokėti nenori...

Makenzis
Pranešimai: 7345
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: V (5) turas:

2017 Bal 05 14:41

Pirmos lygos tarp "Stumbro B" ir "Džiugo" nekomentavo niekas, tai žinovai ilgai galvojo, kuri komanda, kokiomis aprangomis žaidžia. :roll: Manęs klausia, kas yra kas. Sms parašo, pasiklausia: juodai balti ir baltai juodi. :D Komentatoriai bent jau pasako, kas žaidžia. Analizių, įžvalgų nesitikėčiau. O tai ir žiūrovai pas mus tokie, kad youtube kanalu žiūri rungtynes ir klausia, kokia apranga "Sūduva" žaidžia. :D Į tokią terpę investuoti nekyla minčių. :D Mano tetulytė ir ta Naymaro biografiją žino, o dėl A lygos, tai ką žinau. :roll: Žaidėjai prasti, komentatoriai prasti, orai prasti (net rūkas, dūminių šakių net nereikia) ir alus prastas. ;)

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: V (5) turas:

2017 Bal 05 16:12

Žiūrovus kaip ir visus reikia šviesti. Prielaidos apie kažkokį lygį nė trupučio nereiškia, kad reikia ten nuleisti kartelę, nes neva bus gerai...
Aišku kai būna vienas komentatorius tai gal truputėli apmažini lūkesčius, bet visgi ne iki buko lygio.

Makenzis
Pranešimai: 7345
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: V (5) turas:

2017 Bal 06 11:43

Yra manančių, kad tokios varžybos, kai per 90 min. neatliekamas nei vienas padorus smūgis į vartų plotą yra tipiškas fiksas. :roll:

O Pietų IV gali girtis, kad net devyniese galėtų apžaisti visokias jonavas. Vienintelis neįkandamas varžovas lieka "Utenis". :roll:

Tobex
Pranešimai: 10884
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: V (5) turas:

2017 Bal 09 20:15

Sūduva atakuojant šiemet įvairiai atrodo.
Atrodė, kad bus labiau gynybinė komanda atrodė bus, bet kol kas būtent gynyba ir kiša koją.

Makenzis
Pranešimai: 7345
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: V (5) turas:

2017 Bal 10 12:31

ATLANTAS 1 : 1 TRAKAI
http://alyga.lt/live/atlantas-trakai-4" onclick="window.open(this.href);return false;
[1-0] 79' Andrejus Paniukovas
[1-1] 87' Maksimas Maksimovas

2017-04-04 18:00
5 Turas
Klaipėdos dirbtinės dangos stadionas
Žiūrovai: 600

Teisėjai:
Jurijus Paškovskis
Vitalijus Gomolko
Aleksandras Radiušas
Edmundas Gaigalas

DEBIUTINIS M.MAKSIMOVO ĮVARTIS IŠPLĖŠĖ „TRAKAMS“ TAŠKĄ KLAIPĖDOJE
http://alyga.lt/naujienos/informacija/d ... klaipedoje" onclick="window.open(this.href);return false;

Du A lygos sezonus Klaipėdoje rungtyniavęs Maksimas Maksimovas savo debiutą „Trakuose“ pažymėjo įvarčiu dvikovos pabaigoje, padovanojusiu komandai lygiąsias uostamiestyje. Nors rezultatyviausias lygos žaidėjas Andrejus Paniukovas išvedė „Atlantą“ į priekį, persvaros klaipėdiečiams išsaugoti nepavyko – 1:1 (1:1).

Išplėšę tašką „Trakai“ turnyro lentelėje aplenkė dvejomis rungtynėmis mažiau sužaidusį Utenos „Utenį“ ir pakilo į penktąją vietą. Antroje vietoje esantis „Atlantas“ iki minimumo sumažino atsilikimą nuo lyderio Vilniaus „Žalgirio“, kuris turo rungtynes žais rytoj.

Po rungtynių su čempionu treneris Olegas Vasilenka žadėjo, kad „Trakai“ daug dirbs, siekdami pagerinti komandos žaidimą puolime. Tačiau specialisto pažadas liko neištesėtas pirmajame kėlinyje, o riteriams niekuo nepadėjo ir starto vienuolikėje mačą pradėjęs M.Maksimovas. Iki pat pertraukos visos „Trakų“ atakos subyrėdavo tarsi atsitrenkusios į sieną, šeimininkų vartininkui Deividui Mikelioniui darbo praktiškai nebuvo.

Riterių vartininkas taip pat neturėjo progų demonstruoti savo meistriškumo, tačiau „Atlanto“ greiti išpuoliai po svečių klaidų aikštės viduryje turėjo kelti nerimo komandos gerbėjams. Pirmasis pavojaus signalas prie „Trakų“ vartų kilo 18-ą minutę, kai Olegas Dmitrijevas įmetė kamuolį Jurijui Vereščiakui, tačiau ukrainietį pavedė technika ir laiku atskubėjęs Ignas Plūkas pavojų užgesino.

Kėlinio pabaigoje dusyk trakiškius gelbėjo Arūnas Klimavičius. Vienas labiausiai patyrusių „Trakų“ žaidėjų ištaisė grubias aikštės viduryje suklydusių komandos draugų klaidas. Sykį jis paskutiniu momentu krisdamas sugebėjo blokuoti prieš vartus išbėgusio Andrejaus Paniukovo smūgį. Vėliau jis sugebėjo pavyti varžovų puolėją ir išmušti kamuolį iš už nugaros.

Po pertraukos į aikštę riteriai grįžo nusiteikę kur kas aktyviau. Jie ilgiau kontroliavo kamuolį, bet progas smūgiams sukurti nesisekė. Tačiau būtent „Trakai“ privalėjo išsiveržti į priekį, sužaidus valandą, kai už galvos griebėsi Deividas Česnauskis iš kelių metrų atstumo įsigudrinęs nepataikyti į vartus, kai, gynėjams bandant sustabdyti Tadą Labuką, jam atiteko kamuolys. Netrukus, krisdamas galva visai šalia virpsto mušė Oscaras.

Link savo vartų didesnėmis pajėgomis atsitraukęs „Atlantas“ laukė progų greitoms atakoms, tačiau priekyje žaidusį A.Paniukovą perdavimai pasiekdavo retai. Vis tik, pavojingiausi1 komandos žaidėją perdavimu iš aikštės gilumos surado Linas Pilibaitis, o rusas, prasprūdęs pro porą gynėjų, įveikė ir I.Plūką, išvesdamas klaipėdiečius į priekį 79-ą minutę bei pelnydamas savo penktąjį įvartį čempionate.

Simboliška, bet „Trakus“ išgelbėjo ne kas kitas, o M.Maksimovas. Legionierius iš Rusijos laimėjo oro dvikovą po perdavimo iš krašto ir nukreipė kamuolį į savo buvusios komandos vartus, likus žaisti vos tris minutes, ir išlygino rezultatą.

***

Įvarčiai: https://www.youtube.com/watch?v=P6VPhZ_aCBs" onclick="window.open(this.href);return false;


santrauka: https://www.youtube.com/watch?v=ohILMwWt8t8" onclick="window.open(this.href);return false;


Rungtynės: https://www.youtube.com/watch?v=1EPX3DqJuz0" onclick="window.open(this.href);return false;


K. Sarsaniia: „Mes buvome verstesni pergalės“ https://www.youtube.com/watch?v=Mei5aOV72ik" onclick="window.open(this.href);return false;


O. Vasilenko: „Ruošiamės gintis prieš „Atlantą“, o ne prieš vieną Paniukovą“ https://www.youtube.com/watch?v=_9AYBZee6mA" onclick="window.open(this.href);return false;

Makenzis
Pranešimai: 7345
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: V (5) turas:

2017 Bal 10 12:31

KAUNO ŽALGIRIS 0 : 0 STUMBRAS
http://alyga.lt/live/kauno-zalgiris-stumbras-3" onclick="window.open(this.href);return false;
2017-04-05 18:00
5 Turas
NFA stadionas
Žiūrovai: 300

Teisėjai:
Saulius Dirda
Vytis Snarskis
Arūnas Dapkus
Gediminas Mažeika

„KAUNO ŽALGIRIS“ ATIDARĖ TAŠKŲ SĄSKAITĄ KAUNO DERBYJE
http://alyga.lt/naujienos/informacija/k ... no-derbyje" onclick="window.open(this.href);return false;

Pirmasis A lygos sezone Kauno derbis stipresnės komandos neišaiškino. Be įvarčių 0:0 pasibaigusiame mače netrūko kietos kovos, o arčiau įvarčio buvo Kauno „Stumbras“, tačiau kelis sykius „Kauno Žalgirį“ gelbėjo vartininkas Nemanja Bjelanas, bene labiausiai prisidėjęs prie to, kad turnyro lentelės dugne esantys žalgiriečiai išlaikytų sausus vartus bei iškovotų pirmąjį tašką čempionate. Vienu laipteliu aukščiau įsikūrusio „Stumbro“ taupyklėje – 2 taškai.

Iki šiol turėjęs problemų gynyboje, „Kauno Žalgiris“ į aikštę nuo pirmųjų minučių metė komandą papildžiusį gynėją iš Japonijos Yohei Iwasakį. Legionieriui debiutas vos neapkarto. Dvikovos pradžioje po neatsargaus jo perdavimo prie kamuolio atsidūrė varžovų puolėjas Nasro Boucharebas. Žalgiriečių laimei, prancūzas mušė virš vartų.

Vėliau progą smūgiui turėjo Alexandre’as Kore. Standartinės situacijos metu prie nominalių aikštės šeimininkų vartų kilo gaisras, kamuolys nukrito „Stumbro“ legionieriui, mušusiam netiksliai.

Sužaidus ketvirtį valandos, „Kauno Žalgiris“ patikrino Rodrigo Josviako budrumą, kai iš toli šovė brazilas Brunno. Vartininkas pavojingą smūgį palydėjo šuoliu.

Jei mačą aktyviau pradėjo „Stumbras“, tai kėlinio viduryje iniciatyva priklausė žalgiriečiams. Sykį kampinio metu galva šalia vartų mušė Y.Iwasakis, vėliau M.Duques bandymą blokavo gynėjai.

Prieš pertrauką „Kauno Žalgirio“ treneriams teko atlikti priverstinį keitimą, nes rungtynių tęsti nebegalėjo traumą patyręs vienintelių sezone komandos įvarčių autorius Rokas Krušnauskas.

Antrajame kėlinyje, nepatenkintas rungtynių eiga, „Stumbro“ treneris Mariano Barreto į aikštę metė Danielį Romanovskį ir Levaną Mačarašvilį. Jie akivaizdžiai suaktyvino svečių atakas. Sužaidus kiek daugiau nei valandą, būtent legionierius iš Gruzijos iššoko prieš vartus, tačiau įveikti jį pasitikusio N.Bjelano nesugebėjo, puikiai sužaidęs aikštės šeimininkų vartininkas smūgį atrėmė.

Netrukus „Kauno Žalgirio“ serbui dar sykį teko įsijungti į žaidimą ir gaudyti aikštėje pasirodžiusio Donato Koniko smūgį iš baudos aikštelės krašto.

Artėjant mačo pabaigai, ėmė daugėti pražangų, abi komandos nevengė kiečiau stabdyti varžovų atakas dar jų užuomazgoje. Pernelyg didelėmis pajėgomis į priekį nuskubėjęs „Stumbras“ vos nebuvo nubaustas. Jų varžovai surengė žaibišką išpuolį, pasibaigusį aštriu Luko Sendžiko perdavimu link vartų, kurį paskutiniu momentų už galinės linijos sugebėjo nukreipti Andre Almeida.

Tai „Stumbro“ entuziazmo neatvėsino. Puikią progą įmušti turėjo ir D.Romanovskis. Saugas įsiveržė į baudos aikštelę tačiau pasiuntė kamuolį visiškai šalia vartų. Jau per arbitro pridėtą laiką dar sykį komandą išgelbėjo N.Bjelanas. Žalgiriečių vartininkas sugebėjo viena ranka virš vartų nukreipti be priežiūros baudos aikštelėje palikto L.Mačarašvilio smūgį.

***

Santrauka: https://www.youtube.com/watch?v=utIsDgErcoQ" onclick="window.open(this.href);return false;

Rungtynės: https://www.youtube.com/watch?v=qertX-3InP8" onclick="window.open(this.href);return false;

M.Baretto: „Tai buvo tipinės žiemiškos rungtynės“ https://www.youtube.com/watch?v=BjepnZMlfLo" onclick="window.open(this.href);return false;

V.Stankevičius: „Rezultatas dėsningas“ https://www.youtube.com/watch?v=tnlnNPXGkcY" onclick="window.open(this.href);return false;

Makenzis
Pranešimai: 7345
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: V (5) turas:

2017 Bal 10 12:32

ŽALGIRIS 2 : 1 JONAVA
http://alyga.lt/live/zalgiris-jonava" onclick="window.open(this.href);return false;

Įvarčiai:
[1-0] 57' Elivelto
[2-0] 65' Elivelto
[2-1] 94' Davidas Makaradze

FUTBOLO SPEKTAKLIS VILNIUJE BAIGĖSI „ŽALGIRIO“ PERGALE
http://alyga.lt/naujienos/informacija/f ... io-pergale" onclick="window.open(this.href);return false;
2017-04-05 | Meda Piečytė

Iki šiandien A lygoje nepralaimėjusios „Jonavos“ sėkmingą kelionę V ture apkartino čempionai. Rezultatyviausią komandą Vilniaus „Žalgiris“ namuose įveikė 2:1 (1:0).

4–ąją minutę jonaviečiai surengė kontrataką ir atliko pirmą smūgį į vartų plotą. Maksimas Marusičius prasiveržė arčiau vartų, kamuolys atiteko Tautvydui Eliošiui, kuris nuo 16 metrų linijos mušė į Armantą Vitkauską.

Vilniečiai tuoj pat atsakė savo ataka. Po įžaisto baudos smūgio iš toli pažeme smūgiavo Donovanas Slijngardas, bet kamuolys skriejo pro šalį. 13–ąją minutę prie svečių vartų standartinės situacijos metu vėl kilo pavojus. Mantas Kuklys perdavė kamuolį į baudos aikštelę, o nuo oponento atitrūkęs Mamadou Mbodjis mušė kiek netiksliai.

Intriga prasidėjo 20–ąją minutę, kai A.Vitkauskas už baudos aikštelės ribų sužaidė ranka ir teisėjas jam parodė raudoną kortelę. Tuomet Bahrudiną Atajičių pakeitė Saulius Klevinskas.

Žalgiriečių netikėtai susiklosčiusi situacija iš vėžių neišmušė – kamuolys ir toliau buvo jų rankose. Vilniečiai surengė gražią ataką dešiniuoju kraštu, bet Egidijaus Vaitkūno perdavimas link Elivelto buvo kiek per stiprus.

35–ąją minutę aikštės šeimininkai turėjo puikią progą: po Martyno Dapkaus klaidos Elivelto perėmė kamuolį, įsiveržė į baudos aikštelę ir stipriai smūgiavo. Deja, kamuolys skriejo visiškai greta virpsto.

Netrukus prieš save geltoną kortelę išvydo G. Freidgeimas.

44–oji minutė. Ir vėl vilniečiai, ir vėl standartinė situacija. Šį kartą M. Kuklio perdavimą sugavo Karolis Salikas.

Prieš pat pertrauką jonaviečiai atsakė pavojinga kontrataka. Andrejus Čuchlejus baudos aikštelėje surado M. Marusičių, kurio smūgis iš arti buvo blokuotas. Po pirmojo kėlinio švieslentėje degė du nuliai.

Iš rūbinių grįžę aikštės šeimininkai toliau kūrė momentus. Po kilusio susistumdymo netrukus buvo įspėtas K. Andričius bei Tomas Salamanavičius.

57–ąją minutę žalgiriečiai išsiveržė į priekį. Elivelto laiku sulaukė perdavimo iš Vytauto Lukšos ir smūgiu vienu lietimu nuginklavo K. Saliką. Tuoj pat rezultatyvaus perdavimo autorių V. Lukšą pakeitė Matija Ljujičius. Iš toli M. Dapkaus spirtą kamuolį sugavo S. Klevinskas.

Čempionai atsakė stipriai ir padvigubino rezultatą! 65–ąją minutę Elivelto apsikeitė perdavimais su M. Kukliu ir iš arti dar kartą nuginklavo Jonavos ekipos vartininką.

Du smūgius atliko varžovų ekipoje po keitimo pasirodęs Klaudijus Upstas. Pirmame epizode komandą išgelbėjo S. Klevinskas, o antrame jonavietis mušė virš vartų.

80–ąją minutę už pražangą prieš Elivelto buvo įspėtas A. Čuchlejus. Netrukus vietoje K. Andričiaus ant žaliosios vejos žengė po traumos atsitiesęs Darvydas Šernas.

Rungtynėms artėjant prie pabaigos, rezultatą tiksliu smūgiu pažeme sušvelnino varžovų komandos saugas Davidas Makaradzė.

Vis tik, laiko išsigelbėti „Jonavai“ neužteko. Dvikova baigėsi aikštės šeimininkų pergale.

***

Įvarčiai: https://www.youtube.com/watch?v=79JxgI046XA" onclick="window.open(this.href);return false;

Santrauka (resiume): https://www.youtube.com/watch?v=X8Q8s9Hg8ec" onclick="window.open(this.href);return false;

Makenzis
Pranešimai: 7345
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: V (5) turas:

2017 Bal 10 12:41

UTENIS 2 : 4 SŪDUVA
http://alyga.lt/live/utenis-suduva-3" onclick="window.open(this.href);return false;

Įvarčiai:
3` Henris Junioras Ndongas
12' Karolis Laukžemis
49' Algis Jankauskas
54` Ovidijus Verbickas
57' Edvinas Baniulis
78' Edvinas Baniulis

2017-04-09 13:00
5 Turas
Visagino dirbtinės dangos stadionas
Žiūrovai: 250

Teisėjai
Mindaugas Jackus
Mantas Lešinskas
Edgaras Bučinskas
Manfredas Lukjančukas

UŽVEDUSI PUOLIMO MAŠINĄ „SŪDUVA“ KYLA Į ANTRĄJĄ VIETĄ
http://alyga.lt/naujienos/informacija/u ... raja-vieta" onclick="window.open(this.href);return false;

Po du greitus įvarčius kiekvieno kėlinio pradžioje pelniusi Marijampolės „Sūduva“ į savo taupyklę įsidėjo antrąją pergalę A lygos čempionate. Nors dviejų Edvino Baniulio įvarčių dėka Utenos „Uteniui“ pavyko perpus sumažinti atsilikimą, tačiau Suvalkijos ekipa pergalės iš rankų nepaleido – 4:2 (2:0).

Ji „Sūduvai“ leido pakilti į antrąją turnyro lentelės vietą. Tuo tarpu pirmąjį pralaimėjimą sezone patyrę uteniškiai lieka šešti.

Dvikovos pradžia „Uteniui“ susiklostė katastrofiškai. Kampinio prie savo vartų metu ranka baudos aikštelėje sužaidė Jevgenijus Morozas. Arbitrui skyrus baudinį, jį šaltakraujiškai realizavo gynėjas Henris Ndongas, išvesdamas svečius į priekį jau 3-ią minutę.

Tuo nemalonumai uteniškiams nesibaigė. Toliau varžovų vartus užgulusi „Sūduva“ netrukus padvigubino persvarą. Po perdavimo iš aikštės gilumos Ernestas Veliulis numetė kamuolį Karoliui Laukžemiui, kuris atidarė savo įvarčių sąskaitą sezone.

Vėliau jau pats E. Veliulis turėjo kelias puikias progas įmušti, bet sykį nepataikė į vartus smūgiu galva iš kelių metrų, o šūvis įsiveržus į baudos aikštelę buvo per aukštas.

Po nokdauno „Utenis“ atsigavo tik kėlinio viduryje, tačiau Ivanui Kardumui savo komandą gelbėti teko tik prieš pat pertrauką, šuoliu už galinės linijos nukreipiant Takuya Matsunagos smūgį vienu lietimu. Kiek anksčiau aukštaičiams pavyko pasiųsti kamuolį į vartus greitos atakos metu, bet Kirilas Levšinas tai padarė pažeisdamas nuošalės taisyklę, įvartis įskaitytas nebuvo.

Po pertraukos pasikartojo pirmojo kėlinio greitų įvarčių scenarijus. Sužaidus vos keturias minutes, „Sūduva“ įmušė trečią kartą, kai pasižymėjo kampinio metu galvą kyštelėjęs Algis Jankauskas. Netrukus į statistikos protokolą savo pavardę įrašė ir be priežiūros baudos aikštelėje paliktas Ovidijus Verbickas, kuriam perdavimo nepagailėjo Povilas Leimonas..

Susikrovę didžiulę persvarą, svečiai kiek atsipalaidavo ir netrukus buvo nubausti. „Utenis“ surengė greitą išpuolį. Jo smaigalyje atsidūręs į aikštę antrajame kėlinyje mestas Edvinas Baniulis „uždarė“ Gabrieliaus Zagursko perdavimą.

O.Verbickas privalėjo atstatyti keturių įvarčių persvarą, tačiau, nevykusiai kamuolį išmušus Casperui Bruunui, iš puikios pozicijos nepataikiusiam į vartų stačiakampį saugui beliko griebtis už galvos.

Likus žaisti kiek daugiau nei 10 minučių, aikštės šeimininkams sužibo nedidelė viltis išgelbėti rungtynes, kai po pražangos G.Zagurskui pasiuntus kamuolį link vartų darsyk buvo tikslus E.Baniulis.

Per likusį laiką aikštės šeimininkai sukėlė keletą gaisrų prie varžovų vartų standartinių situacijų metu, bet sumažinti atsilikimo iki minimumo nesugebėjo.

***

Įvarčiai: https://www.youtube.com/watch?v=HhPI79fajRk" onclick="window.open(this.href);return false;

santrauka: https://www.youtube.com/watch?v=aAMv4C9I7nY" onclick="window.open(this.href);return false;

Rungtynės: https://www.youtube.com/watch?v=MBuWIoi-yKE" onclick="window.open(this.href);return false;

Z.Miloševičius: „Pradėjome žaisti, kai rungtynės jau buvo baigtos“ https://www.youtube.com/watch?v=9iZYcrITav0" onclick="window.open(this.href);return false;

V.Čeburinas: „Pavyko viskas, ką buvome sutarę“ https://www.youtube.com/watch?v=MYa1_yw9Iec" onclick="window.open(this.href);return false;

Grįžti į