Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Vaikų futbolas

2022 Rgs 23 13:28

Klaipėdoje planuoja net kelias „Barça Academy“ stovyklas
https://www.atviraklaipeda.lt/2022/09/2 ... stovyklas/

Trečiadienį Klaipėdoje surengta diskusija „Vaikų futbolo ateitis Klaipėdoje – 100-mečio galimybė“, kurios metu buvo aiškinamasi dėl nemažai aistrų iki šiol kėlusios „Barça Academy“ regiono padalinio atvėrimo.

Šiuo metu tokiam projektui įgyvendinti trūksta trenerių, tačiau „Barca Academy Baltic“ organizacijos atvedimo į Klaipėdą iniciatorius Romualdas Jonaitis tikina, kad trenerių mokymo programos jau yra paruoštos. Pasak jo, optimistiškiausia akademijos starto data – kitų metų rugsėjis. Akademijai darbą pradėjus iki šios datos ir atsirinkus trenerius, pastarieji būtų paruošti darbui iki 2024 m. kovo. Mokymus atliktų pati „Barça Academy“.

„Man nepatiko, kad atvažiavus pasaulinio lygio kompanijai aš nemačiau futbolo federacijos. Baisi nepagarba. <…> Išgirdau keletą replikų trenerių atžvilgiu. Aš jokiu būdu jų nekaltinu, reikia žiūrėti į sistemą. Priešingai, dar yra gerai, kad mes turime trenerių“, – federaciją kritikavo Klaipėdos miesto tarybos narys Arvydas Vaitkus.

Panašios nuomonės buvo ir dalis kitų susirinkimo dalyvių –akcentavo visos futbolo infrastruktūros pertvarkymo svarbą bei bendruomeniškumo trūkumą.

Žinia, dar šį balandį Lietuvos futbolo federacijos vadovas Tomas Danilevičius tiesiai šviesiai išsakė nepalankią nuomonę „Barcelonos” atžvilgiu. Klaipėdos miesto valdžios bandymus megzti ryšius su šiuo Ispanijos futbolo klubu futbolo vadas vadino spekuliacija, kuri jam labai nepatinka. LFF vadovas tada priminė, kad šis klubas buvo vienas iš Superlygos kūrėjų. Tai, anot T. Danilevičiaus, turėjo tapti tokia pat uždara lyga kaip NBA, kurioje nėra integralumo ir niekas kitas negali gauti pinigų, skirtingai nei Čempionų lygoje. „Tai nėra geras partneris Klaipėdos futbolo mokyklai”, – teigė T. Danilevičius.

Stovyklose, kurias rengia „Barca Academy Baltic“ organizacija, vaikus futbolo paslapčių moko „FC Barcelona“ futbolo klubo sistemoje dirbantys specialistai ir treneriai. Dalyviams taip pat organizuojamos ir įvairios laisvalaikio pramogos bei edukaciniai užsiėmimai, kurie apima ne tik sportinio ugdymo, bet ir asmeninių savybių tobulinimo sritis. Be to, talentingiausiems vaikams suteikta galimybė vykti ir į „Barca Academy“ peržiūras Ispanijoje.

Šią vasarą Klaipėdoje buvo surengtos dvi tokios stovyklos, trukusios po penkias dienas. Jose dalyvavo 153 vaikai, didžioji dalis jų – klaipėdiečiai. Po stovyklos buvo surengta apklausa, į kurios klausimus atsakė 74 asmenys. 9 iš 10 vaikų buvo patenkinti stovykla, panašūs skaičiai vyravo ir tarp tėvų. Daugelis atsakiusiųjų rekomenduotų tokią stovyklą kitiems bei vestų savo vaikus čia ir kitąmet.

„Man yra duota užduotis, kad kitais metais Pabaltyje įvyktų 6-7 stovyklos, iš jų 3-4 norėčiau padaryti Klaipėdoje“, – planus atskleidė „FC Barcelona“ klubo atstovas Baltijos regionui Benas Renatas Baltusis.

Visame pasaulyje jau veikia beveik pusšimtis „Barca Academy“ padalinių, organizuojama daugiau nei 180 stovyklų, o po akademijos vėliava sportuoja per 45 tūkstančius vaikų penkiuose pasaulio žemynuose.

čia senesnis
Kaip pasiimti 60 000 Eur iš klaipėdiečių?
https://www.atviraklaipeda.lt/2022/06/1 ... ipedieciu/
Edmundas Kvederis, Klaipėdos miesto tarybos narys

Patarlė sako: „Įsileisk kiaulę į bažnyčią, tai ir ant altoriaus užlips“.

Ilgai miestas laukė, kol Klaipėdoje bus pastatyta šiuolaikiška ir patogi infrastruktūra futbolo bendruomenei, kur bus galima Klaipėdos vaikams patogiai mokytis žaisti futbolą, treniruotis, varžytis. Ir tai tapo realybe – puiki Futbolo mokykla P. Komunos gatvėje nuo 2021 m. rugsėjo. Miestas išlaiko infrastruktūrą, samdo pakankamai trenerių, noriai renkasi vaikai.

Taip jau nutiko, kad Futbolo mokyklai atrinktas ir dalininkas, kuris nieko nenuveikė, kad tokia infrastruktūra atsirastų, bet kaip ja naudotis idėjų turi.

Štai atsirado iniciatyva, kad Klaipėdos mieste futbolo žaidimo išmokys garsioji FC „Barcelona“ vėliava. Kiek straipsnių, kiek nuotraukų padaryta, kad tuo įtikintų ir štai pagaliau pasirodo „džiugios“ žinios, kad „Barca-academy-camps“ vyks Klaipėdoje. NET 5 dienas TIK už 690-830 Eur vaikas galės žaisti futbolą ir tai darys kitaip nei vakar su savo treneriu, o su vyruku, vilkinčiu FC „Barcelona“ marškinėlius. WOW!

Na, nepigu kaip už 5 dienas. Tačiau ir to nepakanka. Štai Klaipėdos miesto tarybos narius pasiekė stovyklos organizatorių laiškas, kad tokia stovykla tai DOVANA ir reikia iš miesto biudžeto 60 000 Eur.

Vyks dvi stovyklos po 5 d. reiškia miestiečiams reikia susimesti po 600 Eur dienai. Kažkodėl stovyklos organizatoriai nusprendė (o gal kas ir leidimą davė), kad stovykla tas dienas vyks naujoje, miesto pastatytoje, Futbolo mokykloje ir labai tikėtina, kad už jos nuomą niekas nemokės (bent jau tokios info nėra).

Dar įdomiau skamba, kad šioje stovykloje dalyvaus Latvijos, Estijos vaikučiai, o mestis reikia klaipėdiečiams.

Toliau prasideda stebuklai. Toks stovyklos organizatorių prašymas atsiranda dienos pradžioje, o po pietų Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitetas (praktiškai sporto) daugumos balsais sako – imkite tuos 60 000 Eur, juk klaipėdiečių vaikai ir taip vasaros stovyklose „paskendę”, o sporto iniciatyvoms (klaipėdiečių visuomenininkams) jau pinigų nebereikia.

Esu Klaipėdos miesto tarybos narys, davęs priesaiką, kad ginsiu viešą interesą ir šioje situacijoje matau, jog privalau tai daryti, nes negalima tyčiotis iš Klaipėdos sporto bendruomenės, kuri savo projektams gauna 1000 ar 2000 Eur, skiria savo lėšas, dalyvauja konkursuose. Negalima tyčiotis iš Klaipėdos Futbolo mokyklos trenerių, kuriems pasakoma, kad jūsų darbas yra niekinis, o vyrukas su FC „Barcelona“ marškinėliais per penkias dienas stebuklus daro. Tikiu, kad už 60 000 Eur, Klaipėdos futbolo mokyklos treneriai visą liepą klaipėdiečiams vaikams stovyklą surengtų.

O politikams, kurie siūlo lengva ranka atiduoti 60 000 Eur, siūlau nueiti į Klaipėdos imtynių salę (kurioje pelėsis ir antisanitarinės sąlygos) ir pasakyti: „Kol kas FC „Barcelona”, vėliau gal ir jums bus”.

Lietuva siekia tapti nuolatiniu „Barca Academy“ sporto organizacijos centru Rytų Europos ir Skandinavijos regione
https://ve.lt/sportas/lietuva-siekia-ta ... europos-ir
Pasak ilgamečio Lietuvos nacionalinės rinktinės futbolininko R. Poškaus, šių metų [2022] „Barca Academy Baltic“ organizuojamų stovyklų biudžetas turėtų siekti daugiau nei 200 tūkst. eurų.

Dalį šio biudžeto lėšų tikimąsi gauti iš Klaipėdos miesto savivaldybės. Remiantis pateiktu projektu, savivaldybės parama turėtų sudaryti vos 28 proc. viso biudžeto, o likusią sumą ketinama surinkti iš rėmėjų, dalyvių mokesčių ir kitų privačių bei socialinių iniciatyvų.

Pasak „Barca Academy Baltic“ atstovo, 120 tūkst. eurų biudžeto lėšų šiemet bus skirta įsigyti „Barca Academy“ prekinio ženklo panaudos ir metodikos platformos licenciją.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Vaikų futbolas

2022 Rgs 28 01:55

Klaipėdiečių delegacija vyks į centrinę FC „Barcelona“ būstinę
https://ve.lt/sportas/klaipedieciu-dele ... na-bustine
Paulius Matulevičius

Jau kitą savaitę, spalio 4 dieną, klaipėdiečių delegacija vyks į centrinę „Barcelonos“ būstinę aptarti tolesnio bendradarbiavimo ir „Barca Academy“ įkūrimo Klaipėdoje galimybių.

Tą „Vakarų ekspresui“ atskleidė vienas iš šio projekto iniciatorių, buvęs ilgametis Klaipėdos miesto ir apskrities futbolo federacijos prezidentas Romualdas Jonaitis.

Jis teigė, kad klaipėdiečių dalegacijos dalyvių sąrašas dar yra derinamas, tačiau jau gautas oficialus „Barcelonos“ kvietimas.

„Gavome gerus “Barcelonos" įvertinimus už vasaros stovyklų organizavimą Klaipėdoje ir vykstame aptarti tolesnio bendradarbiavimo galimybių. Bus tariamasi dėl trenerių rengimo, kitų metų vasaros stovyklų. 2023 metų vasarą yra planuojamos 4 „Barca Academy“ stovyklos Klaipėdoje. Mūsų tikslas, kad 2023 metų rugsėjį Klaipėdoje duris atvertų nuolatinis „Barcelonos“ futbolo akademijos padalinys„, - “Vakarų ekspresui" sakė R. Jonaitis.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Vaikų futbolas

2022 Spa 15 16:45

Ketvirtadienį startuoja „Bodesa Cup-2022“ vaikų futbolo turnyrai
http://saff.lt/index.php?pg=naujienos&nid=1820
Rugpjūčio 10

Šį ketvirtadienį startuoja tradicinis Šiaulių apskrities futbolo federacijos bei futbolo akademija „Šiauliai" organizuojamas vaikų futbolo turnyras „Bodesa CUP-2022".

Šiemet turnyras vyks Šiaulių miesto stadione. Pirmajame turnyre ketvirtadienį varžysis 2010 metais gimę jaunieji futbolininkai, kurie rungtyniaus 11x11 formatu.

Penktadienį turnyre į aikštę išbėgs 2011 metais gimę vaikai, o šeštadienį Šiaulių miesto stadione jau varžysis 2012 metais gimę futbolininkai.

Bus organizuojami dar trys „Bodesa Cup-2022“ turnyrai
http://saff.lt/index.php?pg=naujienos&nid=1828

2014 m. gim. (5x5, 2022-09-25)
2015 m. gim. (5x5, 2022-09-25)
2016 m. gim. (3x3, 2022-09-25)

Saulės mieste prabėgo vaikų futbolo turnyrai „Bodesa Cup-2022“
http://saff.lt/index.php?pg=naujienos&nid=1845

2022 metams peržengus į antrąją kalendorinių metų pusę - Šiaulių miesto ir apskrities vaikų futbolas turi kuo pasidžiaugti. Šiaulių apskrities futbolo federacija ir futbolo akademija „Šiauliai" šiemet surengė penkis skirtingų amžiaus grupių vaikų futbolo turnyrus - „Bodesa CUP-2022". Turnyras jau ne pirmus metus pavadintas bendru ŠAFF ir FA „Šiauliai" rėmėjo UAB „Bodesa" vardu.

Gražia, kasmetine tradicija po mažu vis tampantis turnyras šiemet iš viso vyko du kartus. Rugpjūčio mėnesį Šiaulių miesto stadione varžėsi 2010 metų, 2011 metų ir 2012 metų gimimo jaunuoliai, o rugsėjį 2014 metų bei 2015 metų gimimo vaikai. Susumavus statistiką - iš viso šis turnyras į saulės miestą sukvietė net 48 jaunųjų futbolininkų komandas, kurių garbę iš viso gynė per 500 vaikų.

Šio turnyrų maratono tikslas - suburti kuo daugiau futbolą žaidžiančių vaikų į vieną vietą Šiaulių apskrityje, jog jie galėtų konkurencingai varžytis ir įgyti ne tik naudingos žaidybinės patirties aukščiausiomis futbolo sąlygomis, bet ir skatinti vaikų užimtumą bei sąžiningo žaidimo suvokimą aikštėje.

ŠAFF prezidentas Gintautas Mirauskas džiaugiasi tokiu Lietuvos fubolo bendruomenės įsitraukimu: „Buvo smagu matyti tiek vaikų žaidžiančių ir tėvų mylinčių futbolą, ypač daug dalyvių sutraukė pačių mažiausiųjų turnyrai. Verta paminėti, kad vyresnieji ne visada sulaukia galimybės pasivaržyti pagrindiniame Šiaulių miesto stadione, todėl jiems taip pat buvo sukurta šventinė atmosfera. Norime visos futbolo bendruomenės vardu padėkoti UAB „Bodesa" atstovams už pagalbą organizuojant šį turnyrą ir sukurtą šventę vaikams."

braske988
Pranešimai: 2
Užsiregistravo: 2022 Spa 24 10:38
Palaikoma komanda: Riteriai

Re: Vaikų futbolas

2022 Spa 24 10:42

Sveiki, vaikas nori būti futbolistu.. Kur Vilniuje geriausia leisti mokytis/žaisti?

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Vaikų futbolas

2022 Spa 24 11:11

Sveiki, vaikas nori būti futbolistu.. Kur Vilniuje geriausia leisti mokytis/žaisti?
Klimavičius sakė, atrodo leisk ten kur arčiausiai namų treniruotės yra. o kai sueis 10-12m tada jau matysis kažkiek ar yra perspektyvos ar daugiau tik būrelis ir fiinis aktyvumas.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Vaikų futbolas

2023 Vas 09 11:25

Kupiškis
Pasauliniai ir vietiniai futbolo džiaugsmai
https://kmintys.lt/2022/12/27/pasaulini ... ziaugsmai/
Banguolė Aleknienė-Andrijauskė

Apie futbolą, jo magiją ir ateitį pasikalbėjome su Irmantu Šap, Kupiškio rajono kūno kultūros ir sporto centro futbolo treneriu, kuris dar ir pats rungtyniauja.

„Rimčiau užsiimti futbolu paskatino ir juo sudomino amžinatilsį kūno kultūros mokytojas Vytautas Starkus, dirbęs Skapiškio mokykloje. Jis ir pats buvo futbolininkas.

Futbolas labai emocingas žaidimas. Emocijos pasiekia apogėjų, kai įmuši įvartį. Tai kiekvieno futbolininko svajonė. Tokiomis akimirkomis pamiršti viską ir labai džiaugiesi.

Geras futbolininkas pasižymi greitu mąstymu, reakcija, sugeba žaisti komandoje. Taip pat turi būti psichologiškai atsparus, kad nesugniužtų po pralaimėtų rungtynių ir vėl būtų motyvuotas iš naujo rungtyniauti, siekti pergalės“, – teigė pašnekovas.

Irmantas apgailestavo, kad pastaruoju metu nesiseka Lietuvos futbolininkams. Nebėra nė vieno ryškaus žaidėjo, tokio kaip buvo Edgaras Jankauskas, kuris žaistų geriausių komandų čempionų lygoje.

Ar Kupiškyje vaikai mėgsta žaisti futbolą?

Į šį klausimą Irmantas atsakė optimistiškiau. Mat šiais mokslo metais jam pavyko suburti į treniruotes pirmos klasės mokinius ir priešmokyklinukus. Iš viso 18 vaikų. Treniruotes kartu lanko ir berniukai, ir mergaitės. Pasak trenerio, iki paauglystės jų fizinis pajėgumas panašus. Iš pradžių net ir rekomenduojama, kad pradinių klasių komandose kartu žaistų berniukai ir mergaitės. Tik vėliau sudaromos atskiros berniukų ir mergaičių komandos.

„Prieš keletą dienų jau vyko pirmos futbolo varžybos salėje. Kupiškis nedidelis miestas. Sunku suburti reikiamo dydžio vienmečių vaikų komandą. Tad komanda buriama iš vaikų, tarp kurių dvejų metų skirtumas.

Labai tikiuosi, kad tėvams užteks kantrybės savo atžalas vežioti į treniruotes. Nuo tėvų pastangų irgi daug priklauso. Jei vaikas, pavyzdžiui, praleis pusmetį treniruočių, jam bus sunku pasivyti toliau pažengusius treniruočių draugus“, – apie darbo subtilybes pasakojo treneris.

Irmantas ir pats dar žaidžia Kupiškio „Narjantos“ komandoje lauko, salės ir pliažo futbolą. Sakė, kad nori palaikyti fizinę formą. Dabar rengiasi Utenos apskrities salės futbolo pirmenybėms. Čia rungtyniaus su Zarasų, Visagino, Rokiškio komandomis (žaidžia septyni žaidėjai prieš septynis žaidėjus).

Dalyvauja ne Panevėžio apskrities čempionatuose dėl to, kad Kupiškiui, kaip ir kitiems mažiems miestams, sunku suburti 11 žaidėjų komandą. Kupiškis tokią komandą turėjo gal prieš penkerius metus.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Vaikų futbolas

2023 Vas 15 16:03

NVŠ krepšeliu naudosis beveik 3500 panevėžiečių
https://aina.lt/nvs-krepseliu-naudosis- ... evezieciu/

Daugiau kaip 3480 Panevėžio vaikų užimtumu rūpinsis 47 NVŠ teikėjai, kurie pasiūlė 110 programų. Gausiausiais būrys panevėžiečių pasirinko lankyti VšĮ Futbolo akademijos „Panevėžys“ treniruotes (380), <> VšĮ „Aukštaitijos krepšinio mokyklą“ (163)
Tarp viso sąrašo linke nėra jokio kito futbolo klubo. O kur yra Ekrano grupės?
Per mėnesį vienam mokiniui bus skiriama 20 Eur, vidutinių, didelių ir labai didelių specialiųjų ugdymosi poreikių turintiems vaikams bus skiriamas dvigubas NVŠ krepšelis.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Vaikų futbolas

2023 Geg 19 22:52

„Barca Academy“ projektui iš miesto biudžeto - nauja injekcija
https://ve.lt/sportas/barca-academy-pro ... -injekcija

Klaipėdos savivaldybė siūlo VšĮ Klaipėdos futbolo mokyklai didinti dalininko kapitalą. Iš miesto biudžeto planuojama atriekti 50 tūkstančių eurų.

Paanalizavus Klaipėdos savivaldybės parengtą projektą, aiškėja, kad šie pinigai planuojami panaudoti tęstiniam projektui - „Barca Academy“ stovyklų organizavimui, įsigyjant licenciją šių tarptautinių stovyklų organizavimui.

Šiais metais Klaipėdoje norima suorganizuoti dvi stovyklas - birželio 26-30 d. ir liepos 3-7 d. Teigiama, kad jose dalyvautų apie 240 (8-14 metų) berniukų bei (10-16 metų) mergaičių.

50 tūkst. eurų vertės konkursas – tik dėl akių
https://www.atviraklaipeda.lt/2023/05/1 ... -del-akiu/

Uostamiesčio savivaldybė lošia nepralošiamą žaidimą: nori perduoti 50 tūkstančių eurų Klaipėdos futbolo mokyklai tam, kad ši paskelbtų viešojo pirkimo konkursą, kurį laimės privatus asmuo. Toks sumanymas net neslepiamas – apie tokias procedūras viešai diskutuota trečiadienį vykusio miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu.

Komitetai šiuo metu svarsto Klaipėdos mero Arvydo Vaitkaus teikimą dėl Futbolo mokyklos dalininko kapitalo didinimo 50 tūkst. Eur. Šie pinigai būtų nukreipti „tęstiniam projektui – „Barca Academy“ stovyklų organizavimui, įsigyjant licenciją šių tarptautinių stovyklų organizavimui”.

Šiais metais planuojamos dvi stovyklos – birželio 26-30 d. ir liepos 3-7 d. Jose turėtų dalyvauti apie 240 8-14 metų berniukų bei 10-16 metų mergaičių.

Pernai vieno vaiko tėvams vieta „Barca Academy“ stovykloje kainavo 250 – 500 eurų. Už Klaipėdos savivaldybės pinigus joje dalyvavo ir užsienio šalių vaikai.

Pasak Savivaldybės administracijos Turto skyriaus vedėjo Edvardo Simokaičio, teisę užsiimti „Barca Academy“ stovyklų organizavimu turi tik vienas privatus asmuo – Klaipėdos futbolo mokyklos dalininkas. Tokiu dalininku yra Robertas Poškus. Tad gavusi iš savivaldybės pinigus, Futbolo mokykla skelbs viešojo pirkimo konkursą, nustatydama tam tikras sąlygas, ir vargu bau, kas kitas tą konkursą, išskyrus minėtą įstaigos dalininką, gali laimėti.

Kai komiteto narys Vidas Karolis paklausė, ar ir kitais metais savivaldybė vėl taip įneš 50 tūkstančių, jam buvo atsakyta, kad taip ir bus, jei to reikės.

„Ta stovykla atrodo kreivokai”, – tarstelėjo liberalas Saulius Budinas ir paklausė, ar Futbolo mokykla tikrai pirks paslaugą iš savo privataus dalininko. Jam buvo atsakyta, kad tas asmuo yra vienintelis, kuris turi licenciją ir šansus Futbolo mokyklos skelbiamą konkursą laimėti.

„Ar čia nėra korupcijos apraiškų? – nerimo S. Budinas. – Juk savivaldybė savo įnašą padaro, o privatus asmuo – ne…”.
„Mes neatitikimų teisės aktams nematome”, – atsakė E. Simokaitis.

Tuo metu konservatorius Andrius Dobranskis tikino, kad reikia nepamiršti ir socialinio aspekto: stovykloje pernai dalyvavo ir neįgalieji, ir ukrainiečių, pabėgusių nuo karo, vaikai. Jie sportavo, treniravosi nemokamai. Tačiau S. Budinas atkreipė dėmesį, kad iš viso vaikų užsiėmimams vasarą savivaldybė skiria 200 tūkstančių eurų, o vien „Barca Academy“ stovyklų organizavimui atitenka 50 tūkst. Eur.

Komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius sakė, kad jam šis sprendimas irgi kelia daug klausimų, ir pasiūlė diskusiją pratęsti miesto Tarybos posėdžio metu.

Balsuojant keturi komiteto nariai sprendimo projektui pritarė, trys – susilaikė. Tarp pastarųjų – ir valdančiosios daugumos atstovai.

Sprendimo rengėjai teigia, kad savivaldybės turto investicija leis užtikrinti tinkamą kūno kultūros ir sporto plėtojimą, viešojo intereso tenkinimą, kokybiškų paslaugų teikimą visuomenės nariams sporto, kultūros ir pramogų organizavimo srityse, sukurti pridėtinę vertę, Futbolo mokyklos veiklos ilgalaikį tvarumą, bei užtikrinti veiksmingesnį savivaldybės funkcijų atlikimą. Neigiamų pasekmių nenumatoma.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: FK Ekranas

2023 Rgs 17 17:59

LVJUFA PIRMOS LYGOS U14 DIVIZIONO PIETŲ-RYTŲ REGIONO A POGRUPIS 2023/2024
https://lietuvosfutbolas.lt/rungtynes/f ... -15820812/
FK ATAKA 30:0 FK EKRANAS

vaikučiai pabiručiai garsina ekrano vardą... :D eitų jie geriau prie kompo zombių šaudyti, nes futbolininkai iš jų šiaip sau.. kokioje našlaičių prieglaudoje tokius talentus augina?

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Vaikų futbolas

2023 Spa 27 20:46

Kaišiadorys savo futbolo įžymybes pagerbė vaikų turnyru
https://sportas24.lt/futbolas/kaisiador ... u-turnyru/

Nepaisant permainingo oro, lietaus ir stipraus vėjo, Kaišiadorių švietimo ir sporto centro stadione buvo surengtas antrasis tradicinis vaikų futbolo 8×8 turnyras „E. G. R. Freidgeimų taurė”.

Varžybos buvo skirtos pagerbti įžymius Kaišiadorių krašto futbolo trenerius ir žaidėjus Eugenijų, Georgą ir Robertą Freidgeimus.

Broliai Georgas ir Robertas Freidgeimai – profesionalūs futbolininkai. Georgas atstovavo Vilniaus „Žalgiriui“ ir nacionalinei Lietuvos futbolo rinktinei (2010-2019 m.), žaidė Lenkijos ir Kazachstano klubuose, o neseniai dalyvavo FIFA ir Lietuvos futbolo legendų rungtynėse.

Dvejais metais už brolį jaunesnis R. Freidgeimas rungtyniavo Lietuvos, Latvijos, Lenkijos klubuose, o dabar dirba ir žaidžia Islandijoje.

Meilę futbolui su treneriu Romu Jankausku jiems skiepijo ir tėvas Eugenijus Freidgeimas, treniravęs savo sūnus. 2006 metais žinomų futbolininkų tėvas išvyko gyventi į Angliją ir 2020 m. ten mirė. E. Freidgeimas palaidotas Lietuvoje.

Pasak Kaišiadorių švietimo ir sporto centro direktoriaus Dainiaus Tamulevičiaus, pirmasis vaikų futbolo turnyras, pagerbiant garsiuosius kraštiečius, buvo surengtas praėjusiais metais po stadiono rekonstrukcijos.

Komandoms medalius įsteigė Kaišiadorių švietimo ir sporto centras, o taures nugalėtojams ir prizininkams bei geriausių visų komandų žaidėjų prizus – G. Freidgeimas.

„Šis turnyras buvo skirtas daugiau mūsų tėčiui atminti. Esame dėkingi Kaišiadorių švietimo ir sporto centrui, kuris ėmėsi iniciatyvos surengti šias gražias varžybas. Džiaugiamės, kad turnyre gausėja komandų: pirmajame dalyvavo šešios, o dabar dviem daugiau. Viliamės, kad trečiasis turnyras bus dar didesnis, stengsimės pritraukti ir suaugusiųjų komandas“, – sakė 36-erių G. Freidgeimas, dabar dirbantis Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės atletinio rengimo treneriu.

Grįžti į