bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Vaikų futbolas

2010 Bal 19 11:17

2010-04-19, 10:45
Ignaliniečių šeimoje auga būsimos futbolo žvaigždės
http://www.diena.lt/naujienos/sportas/i ... n=rss_feed

Turbūt kiekviena jauna šeima, susilaukusi palikuonių tikisi, kad jiems nuo mažumos skiepijama meilė ir dėmesys taps jų gyvenimo džiaugsmo ir pasididžiavimo pamatu. Bet neretai augantys vaikai, patekę į gyvenimo sūkurius, tėvams atsilygina nelauktais rūpesčiais ar net nusivylimo kartėliu.

Ignaliniečių Astos ir Rimanto Golubickų jauna šeima iš savo atžalų šito nejaučia.
Visi keturi vaikai gerai mokosi ir padoriai elgiasi, o tėvams atsidėkoti stengiasi savo gamtos padovanotais talentais.

Treneriai aikčioja iš nuostabos

Abu šie berniukai mokosi Ignalinos Č. Kudabos pagrindinėje mokykloje. Deivydas aštuntokas, o Paulius ketvirtokas. Matyt iš mamos medikės paveldėję judrumą, neliko nepastebėti Moksleivių namų futbolo trenerio Tado Bernoto. Pastarasis į savo mažamečių auklėtinių treniruotes pirmuoju pasikvietė Deivydą ir juo nenusivylė. Berniukas per trumpą laiką įvaldė šio žaidimo abėcėlę ir tapo tarp savo bendraminčių aiškiu lyderiu. Jau užpernai žaisdamas Lietuvos seniūnijų mokyklų „Ežiobolo“ žaidynių finalinėse rungtynėse jis pelnė rezultatyviausio žaidėjo prizą, savo talentingu žaidimu atkreipęs visų komandų trenerių dėmesį. Ir dabar, dalyvaudamas įvairiose varžybose, jis savo žaidimu džiugina žiūrovus.

Neseniai pasibaigusiame Ignalinos futbolo sporto klubo iniciatyva surengtame salės futbolo taurės turnyre su Moksleivių namų sporto centro komanda Deivydas tapo žiūrovų numylėtiniu. Drąsiai kovodamas su daug vyresniais ir augalotais varžovais iš Utenos bei Švenčionių, pelnė net 6 įvarčius.

Savo vyresniojo broliuko pavyzdžiu seka ir ketveriais metais jaunesnis Paulius. Jį treneris T. Bernotas į bendraamžių treniruotes pasikvietė dar besimokantį pirmoje klasėje ir iš karto pastebėjo, jog berniukas yra net talentingesnis už brolį. Pasak trenerio, šis žemaūgis vaikinukas yra tikra gamtos dovana. Ne pagal savo amžių jis aikštelėje jaučiasi tarsi žuvis vandenyje. Jo žaidimo maniera, veržlumas, kamuolio valdymo technika ir kamuolio perdavimai komandos draugams – neįtikėtini ir nenuspėjami. Pernai, kai „Drūtūnų“ sporto aikštyne jaunieji T. Bernoto auklėtiniai rungtyniavo su viešėjusiais Sankt Peterburgo futbolininkais, jų treneris, pamatęs Pauliaus žaidimą, net aiktelėjo iš nuostabos. Jo teigimu, ne tik Sankt Peterburge, bet ir Rusijoje, kur šis žaidimas gana populiarus, tarp jaunųjų futbolininkų nėra matęs tokių talentų žaidėjo. Jeigu ir toliau jis taip žais, tai bus antrasis Pelė, kuris būdamas tokio amžiaus dar net taip nežaidė, kaip Paulius.

Futbolo tėvynėje – Anglijoje

Be abejo, kad šis berniukas savo virtuozišku žaidimu nustebino ir kitų šalių, kur žaidė ignaliniečiai, futbolo trenerius. Ir Lietuvos futbolo treneriai jau ne kartą atkreipė dėmesį į Pauliaus žaidimą. Jis kviečiamas žaisti į Visagino jaunųjų futbolininkų komandą, kur pernai dalyvaudama Lietuvos salės futbolo pirmenybėse, užėmė prizinę trečiąją vietą. Pastaruoju metu Pauliaus žaidimu susidomėjo ir Alytaus miesto jaunųjų futbolininkų treneris Rimas Kantrimavičius, kuris kviečia jį į savo auklėtinių treniruotes ir varžybas. Neseniai alytiškiai kartu su ignaliniečiu buvo išvykę į futbolo tėvynę Angliją, kur dalyvavo treniruočių stovykloje ne tik garsaus „Čelsio“, bet ir kitų žinomų klubų bazėse.

Ir šioje išvykoje Paulius Golubickas susilaukė aukšto įvertinimo, parsiveždamas į namus „Čelsio“ futbolo sporto klubo padovanotą naudingiausio žaidėjo prizą. Tokio dėmesio turbūt nėra sulaukęs nė vienas Lietuvos futbolininkas, ypač tokio amžiaus.

Šis jaunasis futbolo virtuozas MI prisipažino, kad ši išvyka į Angliją jam paliko nepamirštamų prisiminimų visam gyvenimui. Ten jis pamatė ne tik kaip žaidžia pasaulyje gerai pažįstamos futbolo žvaigždės, bet ir laisvalaikiu aplankė labiausiai lankomas Londono vietas, tarp jų – ir karalienės rūmus. Parsivežtos dovanos iš Anglijos yra pačios brangiausios ir vertingiausios jo bei brolio sukauptoje gausioje kolekcijoje, kuri vos telpa spintoje.

Beje, Paulius, po pamokų daug laiko praleisdamas Ignalinos stadione vykstančiose treniruotėse, dar suspėja dalyvauti ir dailės studijos užsiėmimuose. Ir kaip jis visur suspėja? Pasak jo, jaunystėje ir jo tėtis mėgo žaisti futbolą. Bet tuo metu Ignalinoje dar nebuvo tokio trenerio, kaip T. Bernotas, o ir stigo normalios aikštelės, tad aukštų rezultatų pasiekti nepavyko.

Brolis ir sesuo neatsilieka

Nuo jaunųjų futbolo virtuozų neatsilieka ir vyriausias brolis bei jauniausioji sesutė. Vyriausias Mindaugas, kuris mokosi Ignalinos gimnazijos antroje klasėje, futbolu nesidomi. Jis baigęs Muzikos mokyklą, neretai užsėda ant dviračio, taip pat dalyvauja „Lelijėlės“ šokių kolektyve. Astos ir Rimanto Golubickų šeimoje jau spėjo pasireikšti ir pirmokė sesutė Samanta.

Jos hobis – piešimas, todėl ji noriai dalyvauja Moksleivių namų Dailės studijos vadovės Nijolės Trinkūnienės užsiėmimuose ir jau spėjo susilaukti gero įvertinimo. Samanta kartu su strigailiškiete Singrida Steponianaite dalyvavo Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 20-mečiui paminėti surengtame piešinių konkurse „Lietuva ir aš“, kur abi tapo jo laureatėmis ir buvo apdovanotos Švietimo ir mokslo ministro Pagyrimo raštais ir asmeninėmis dovanomis.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Vaikų futbolas

2010 Geg 20 22:54

Priekulėje atgimė futbolas
http://www.fkbanga.lt/index.php/naujien ... e-futbolas

Po dvejų metų pertraukos Priekulėje berniukai vėl turi galimybę lankyti futbolo treniruotes. Sukomplektuotos dvi naujos 1996-1999 m. gimimo ir 2000-2003 m. gimimo berniukų futbolo grupės.

Treniruotes lanko su entuziazmu

Treniruotes Priekulėje vedantis treneris Tadas Karinauskas sakė, kad vaikų susidomėjimas atnaujintomis futbolo grupėmis didžiulis. 1996-1999 m. gimimo futbolo grupę lanko 15 vaikų, o 2000-2003 m. gimimo grupę - net 26 berniukai. Į jas vis dar registruojasi ir nauji jaunieji futbolininkai. „Dirbame jau trečia savaitė ir kol kas sekasi puikiai. Vaikai su didžiuliu noru ir entuziazmu lanko treniruotes. Priekulėje nėra itin daug užsiėmimų, tad berniukai labai laimingi, kad gali mokytis žaisti futbolą“, - pasakojo treneris T. Karinauskas, kuriam darbas „Bangos“ klube mielas, mat šiam klubui jis jaučia sentimentus. Prieš maždaug dešimt metų jis pats žaidė „Bangos“ pagrindinėje komandoje.
Atnaujintomis futbolo treniruotėmis Priekulėje džiaugėsi Priekulės Ievos Simonaitytės vidurinės mokyklos direktorius Antanas Alčauskis. „Futbolas Priekulėje nebuvo miręs ir kai profesionalios treniruotės nevyko, vaikai savo iniciatyva spardydavo kamuolį mokyklos stadione. Tačiau labai džiugu, kad vėl sudaryta galimybė lankyti specialisto vedamas treniruotes“, - kalbėjo jis.

Svajoja žaisti „Bangoje“

VšĮ „Gargždų futbolas“ direktorius Nerijus Galvanauskas teigė, kad futbolo grupių atnaujinimą Priekulėje inicijavo šiai sporto šakai neabejingų vaikų tėvai: „Priekulės bendruomenė itin rūpinosi, kad mieste vėl vyktų futbolo treniruotės vaikams, tad atsižvelgėme į daugybės žmonių prašymus.“
Labiausiai galimybe vėl lankyti futbolo treniruotes džiaugiasi Prekulėje ir aplink ją gyvenantys berniukai. Dauguma jų - tikri futbolo entuziastai, tad futbolo nebuvo pamiršę ir tada, kai Priekulėje treniruotės nevyko. Nuo septynerių metų futbolą žaidžiantis trylikametis priekuliškis Aurimas Barauskis džiaugėsi, kad po pertraukos vėl gali lankyti futbolo treniruotes Priekulėje. „Per tą laiką, kol treniruotės nevyko, futbolo nebuvome pamiršę. Su draugais nuolat žaisdavome mėgėjiškai, rengdavome įvairias varžybas, tačiau daug maloniau, kai treniruoja treneris“, - sakė pašnekovas.
Nuo darželio laikų futbolo treniruotes lankantis dvylikametis Marius Smaguris pasakojo, kad per porą metų, kol Priekulėje nevyko futbolo treniruotės, jis jas lankė Klaipėdoje. „Važinėti nebuvo labai patogu, todėl labai džiaugiuosi, kad dabar futbolą vėl galiu žaisti Priekulėje“, - sakė jaunasis futbolininkas. Marius pasakojo, kad ateityje svajoja žaisti pagrindinėje „Bangos“ komandoje. Iš visų jos žaidėjų berniukui labiausiai patinka Aurelijus Staponka. Planus ateityje žaisti „Bangoje“ puoselėja ir keturiolikmetis Vladas Kuzmickas iš Venckų. Vaikinas įsitikinęs, kad norint tapti profesionaliu futbolininku reikia ne tik talento, bet ir įdėti daug darbo. „Stengiuosi sąžiningai lankyti treniruotes. Juk tikrai netaps futbolininkais tie, kurie ateina vos kartą per mėnesį“, - svarstė jis.
Visi norintieji lankyti trenerio Tado Karinausko Priekulėje vedamas futbolo treniruotes gali registruotis telefonu 8 614 88655.

Straipsnio autorė Milda Judelytė

Valiukas
Pranešimai: 372
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:43
Palaikoma komanda: "Ekranas"

Re: Vaikų futbolas

2010 Rgp 16 18:39

Legendinis „AC Milan“ klubas Lietuvoje dairosi jaunųjų talentų

Talentų visame pasaulyje ieškantis legendinis „AC Milan“ (Italija) futbolo klubas nepraleido ir Lietuvos. Pirmadienį Klaipėdoje prasidėjo šio Italijos superklubo organizuojama stovykla vaikams „AC Milan Junior Camp“.
Pirmą kartą Lietuvoje vykstančioje Italijos futbolo milžino stovykloje sportuoja 39 vaikai iš visos Lietuvos. Per dieną vyksta po dvi treniruotes – ryte ir vakare.
Su jais dirba viena geriausių vaikų trenerių Italijoje Elisabet Spina. Jai talkina du asistentai iš Lietuvos.
Penktadienio vakarą paaiškės geriausi stovyklos žaidėjai. Du iš jų šį rudienį keliaus į Milaną, kur kartu su 400 vaikų iš viso pasaulio dalyvaus „AC Milan“ klubo organizuojamame turnyre.

http://www.15min.lt/naujiena/sportas/fu ... -24-111580

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Vaikų futbolas

2010 Rgp 26 22:19

Savaitgalį Vilniaus "Vingio" stadione vyks vaikų globos namų auklėtinių turnyras „MTG futbolas taikai“
2010-08-26 21:22
http://www.lff.lt/news.php?news_id=8150" onclick="window.open(this.href);return false;

Rugpjūčio 28–29 d. pirmą kartą Lietuvoje vyks vaikų globos namų auklėtinių futbolo turnyras „MTG futbolas taikai“. Šį tarptautinį renginį, vieną iš Nobelio Taikos Premijos teikimo ceremonijos renginių, organizuoti ėmėsi skaitmeninė televizija VIASAT ir TV3.

Turnyro tikslas – įrodyti, kad kartu galima pasiekti daugiau. Todėl į Vingio parką nuo pat šeštadienio ryto 11.30 val. rinksis ne tik jaunieji futbolininkai, bet ir jų palaikymo komandos, tarp kurių – ne vienas gerai žinomas veidas. Per iškilmingą turnyro atidarymą Džiugas Siaurusaitis, tarsi vienos didelės futbolo šeimos tėtis, linkės visoms komandoms būti vieningoms, o ryžto kovoti įkvėps Renata Šakalytė, pažadėjusi iš visos širdies užtraukti Tautišką giesmę.

Jai pritars ir žaidimo eigą burtais keliu nulems nebe pirmą kartą su vaikų namų globotiniais bendraujančios įžymybės grupės „69 danguje“ narės, balsingasis Alanas Chošnau, „Tu gali šokti“ projekto nugalėtojas ir „Šok su manimi“ dalyvis Tomas Uroška ir kiti žymūs pramogų pasaulio atstovai, prijaučiantys futbolui.

„Žiniasklaidos kompanija ,Modern Times Group‘ (MTG), kuriai priklausančios VIASAT ir TV3 organizuoja šį renginį, sportą vertina kaip vieną prioritetinių sričių ir skiria jam daug dėmesio ne tik televizijos ekrane, bet ir darbuotojų kolektyve. Kompanija kasmet rengia tarptautinį MTG futbolo turnyrą, į jį įsitraukti skatinami tiek vyrai, tiek moterys. Nesvetima kompanijai ir socialinė veikla bei bendravimas su vaikų globos namais. Todėl įgytą patirtį bei aistrą sportui nuspręsta sujungti ir panaudoti organizuojant šį renginį“, – sako naują vaidmenį renginyje išbandysianti TV3 Žinių vedėja Renata Šakalytė.

Savaitgalį organizuojamo specialaus vaikų globos namų auklėtinių futbolo turnyro nugalėtojų komanda atstovaus Lietuvai Tarptautiniame šio turnyro renginyje Osle, Norvegijoje. Ten vaikai turės galimybę dalyvauti įvairiuose mokymuose, apie pasaulinės taikos ir tolerancijos svarbą su jais kalbės Nobelio Taikos Centro ir Raudonojo Kryžiaus atstovai bei tarptautinio lygio žvaigždės – Taikos ambasadoriai.

Lietuvoje renginys organizuojamas bendradarbiaujant su Lietuvos Futbolo Federacija, Vilniaus apskrities futbolo federacija, Kūno kultūros ir sporto departamentu prie LR Vyriausybės.

„Futbolas – unikali sporto šaka, ne tik vienijanti vienuolika aikštės žaidėjų, bet ir suteikianti galimybę suburti socialiai aktyvius bendraminčius. Buvimas kartu, draugiškumas, pasitikėjimas ir vienybė – futbolo šeimos pagrindas. Tad šiuo turnyru siekiama paskatinti vaikus žengti tvirtus žingsnius naujų atradimų, galimybių ir socialiai aktyvaus gyvenimo link“, – teigė Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Klemensas Rimšelis.

„MTG futbolas taikai“ prasidės rugpjūčio 28 d. 11.30 val. Vilniaus Vingio parko stadione ir baigsis rugpjūčio 29 d. 14.00 val. apdovanojimų ceremonija. Turnyre dalyvaus 10 komandų, suburtų iš įvairių Lietuvos vaikų namų 12–14 metų globotinių.

Specialus futbolo renginys, skirtas vaikų globos namų auklėtiniams, – jau šį savaitgalį su „MTG“ ir futbolui neabejingomis Lietuvos žvaigždėmis.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Vaikų futbolas

2010 Rgs 01 13:24

Jaunieji futbolininkai varžėsi dėl ŪBIG taurės
2010 rugsėjo 01 d., trečiadienis.
http://www.ivartis.lt/naujienos/new.252 ... aures.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Rugpjūčio 26-27 d., Kaune, vyko antrasis tarptautinis vaikų futbolo turnyras ŪBIG taurei laimėti. Turnyrą organizavo akademija „Futbolo legionas“, jame varžėsi 24 berniukų komandos (360 vaikų) suskirstytos į trys amžiaus grupes (U-8, U-10, U-12). Aštuonmečių turnyro nugalėtojais tapo Salaspilio „Kengaroos“ (Latvija) finale tik po baudinių serijos palaužusi Kazlų Rūdos jaunuosius futbolininkus, trečiąją vietą iškovojo svečiai iš Jūrmalos. Dešimtmečių berniukų grupėje nugalėjo Vilniaus FM „Žaibas“, antroji vieta atiteko FC „Jurmala“ ekipai, treti liko Rygos „Super Nova“ klubo atstovai. Dvylikamečių grupėje triumfavo Panevėžio FA „Ekrano“ ekipa, finale nugalėjusi kazlųrūdiečius, trečioji vieta atiteko Pasvalio futbolo centro auklėtiniams.

Nugalėtojai, prizininkai ir kiti dalyviai buvo apdovanoti gausiomis rėmėjų įsteigtais prizais ir atminimo dovanomis. Turnyro dalyvius pasveikinę, Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius V.Gudėnas ir ŪBIG valdybos narys S.Fedotovas, palinkėjo jauniesiems futbolininkams sėkmės siekiant sportinių aukštumų ir visokeriopo tobulėjimo, bei daugybės naudingų žinių įgijimo naujais mokslo metais.

Turnyro organizavusio „Futbolo legiono“ direktorius M.Babianskas ir jame dalyvavusių komandų vadovai atsisveikinant sakė vieni kitiems -„iki pasimatymo“. ŪBIG taurės tarptautinis vaikų futbolo turnyras tampa tradicine naujų mokslo metų išvakarėse vykstančia futbolo švente jauniesiems futbolininkams ir sulaukia vis daugiau norinčiųjų joje dalyvauti.
ŪBIG CUP 2010 turnyrinės lentelės :
U-8
1. Salaspilio „Kengaroos 02“
2. Kazlų Rūdos „STIHL“
3. FC „Jurmala“
4. Salaspilio „Kengaroos03“
5. Kauno raj. FK „Fanatas“
6. Pasvalio FC
7. Vilniaus FM“Žaibas“
8. Kauno „Purienai“
Geriausi žaidėjai: Daniel Adukis (Kengaroos02), Saulius Vikertas (STIHL), Edži Samcharadze (Kengaroos03), Agris Glaudars (Jurmala), Rokas Mieliauskas (Fanatas), Martynas Kivėnas (Pasvalys), Titas Rysevas (Purienai).
Naudingiausias turnyro žaidėjas - Nikita Dolgov (Kengaroos02)

U-10
1. Vilniaus FM “Žaibas“
2. FC „Jurmala“
3. Rygos „Super Nova“
4. Jurmalos PBLC
5. Vievio „Futbolo legionas“
6. Pasvalio FC
7. Kauno „Futbolo legionas“
8. Kauno FM „Tauras“
Geriausi žaidėjai: Augustas Tyla (Žaibas), Kristoper Minaev (Jurmala), Konstantin Dorondo (Ryga), Emils Zalc (PBlC), Danas Šniūtė (Vievis), Deividas Jaras (Pasvalys), Klaudijus Kregždė (Tauras), Gytis Vitkauskas (Legionas).
Naudingiausias turnyro žaidėjas: Deividas Bludnickis (Vilnius)

U-12
1. Panevėžio FA „Ekranas“
2. Kazlų Rūdos „STIHL“
3. Pasvalio FC
4. Kauno FM „Tauras-Astra“
5. Kauno „Futbolo legionas-FBK“
6. Kėdainių FK „Autara“
7. Kauno raj. FK „Garliava“
8. Kauno „Legionas“
Geriausi žaidėjai: Lukas Jasinskas (Kazlų Rūda), Titas Viščiovas (Panevėžys), Nerijus Tabokas (Pasvalys), Gvidas Kaziūnas (Tauras-Astra), Gustas Paulauskas (Kėdainiai), Mantas Kalaušis (FBK), Dylanas Vaznonis (Legionas).
Naudingiausias turnyro žaidėjas - Svajūnas Čižas (Panevėžys)

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Vaikų futbolas

2010 Rgs 07 12:11

„Ateities“ komandos vaikų triumfas Taline
2010-09-06 12:31
http://www.lff.lt/news.php?news_id=8195" onclick="window.open(this.href);return false;

Vilniaus „Ateities“ futbolo mokyklos komanda, kuriai atstovavo 2000 ir 1999 metais gimę futbolininkai, Estijos sostinėje Taline laimėjo tarptautinį turnyrą.

Grupės varžybose trenerio Dainiaus Gudaičio auklėtiniai įveikė keturias Estijos komandas. Prieš Talino „Flora“ laimėta 3:0, prieš „Lutseum“ - 2:0, prieš Talino „Levadia“ - 2:1, prieš Saku „Sporting“ - 1:0. Pusfinalyje kovota su dar viena Estijos ekipa - „Legion“. Pagrindinis varžybų laikas baigėsi lygiosiomis 1:1, o per 9 metrų baudinių seriją mūsiškiai nugalėjo 3:2. Lemiama dvikova žaista su Suomijos TuNL futbolininkais, kurie savo šalies šiemet iškovojo trečiąją vietą. Per šį mačą įvarčių neįmušta - 0:0. Per baudinių seriją „Ateities“ komandos žaidėjai triumfavo rezultatu 2:1.

Matui Gudaičiui pripažintas geriausiu turnyro puolėju, o Tomui Čepuliui atiteko pajėgiausio vartininko prizas.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Vaikų futbolas

2010 Rgs 17 10:14

Vaikų futbolo kamuolio žongliravimo konkurse užfiksuotas oficialus rekordas
2010-09-16 21:04

Ketvirtadienį Nacionalinėje futbolo akademijoje vykusiame pirmajame vaikų futbolo kamuolio žongliravimo konkurse užfiksuotas ir pirmasis rekordas - kaunietis Lukas kamuolį į orą išmušė 2625 kartus iš eilės.

Konkurse dalyvavo 1999 metais gimę ir jaunesni vaikai iš Kauno, Babtų, Plungės, Šiaulių ir Mažeikių. 31 dalyvis varžėsi dėl Lietuvos futbolo federacijos bei „Hummel" prizų ir teisės tapti vaikų Lietuvos žongliravimo rekordininku. Jauniausias dalyvis buvo septynmetis Matas, o konkurse su vaikinais išdrįso varžytis ir vienuolikmetė Justina iš Kauno. Konkurso metu skaičiavimo komisijai, kurią sudarė Nacionalinės futbolo akademijos auklėtiniai, vadovavo FIFA kategorijos arbitras Gediminas Mažeika bei A lygos inspektorius Gintautas Ratkevičius.

Pirmuoju oficialiu rekordininku, stebint kelioms dešimtims tevėlių ir futbolo trenerių, tapo kaunietis Lukas Laurinavičius, kuris vieninteliu bandymu kamuolį į orą išmušė 2625 kartus. „Esu be galo patenkintas savo pasiektu rezultatu, nes iki tol man kamuolį pavyko išmušti tik 2300 kartų" - po konkurso švytėdamas kalbėjo Lukas. Nugalėtojas prisipažino, kad pats nebūtų išdrįsęs pats dalyvauti tokiame konkurse ir yra be galo dėkingas savo treneriui Vytautui Vaškūnui bei savo tėveliui, kurie paskatino ryžtis šiam žingsniui.

Antroji vieta konkurse atiteko šiauliečiui Dominykui Kubilinskui, kuris kamuolį išmušinėjo 1493 kartus. Trečią vietą iškovojo dar vienas kaunietis Klaudijus Midveris (1374).

Vienintelė konkurse dalyvavusi mergina Justina kamuolį išmušinėjo 33 kartus. Jaunoji futbolininkė teigė, jog jai koją pakišo jaudulys ir patikino, kad kitą kartą stengsis pasirodyti geriau ir šiam konkursui treniruosis papildomai.

Lietuvos futbolo federacijos projektų skyriaus vadybininkas Vaidotas Rastenis išreiškė viltį, kad tokie renginiai taps tradiciniais ir išplis visoje Lietuvoje: „Kadangi turime oficialų atspirties tašką, tikimės kad kiti miestai užsikrės šio pavyzdžiu ir stengsis pagerinti jaunųjų futbolininkų Kaune pasiektą rekordą."

Linas
Pranešimai: 206
Užsiregistravo: 2010 Vas 14 21:57
Palaikoma komanda: Fk Mažeikiai
Miestas: Londonas/Mažeikiai

Re: Vaikų futbolas

2010 Spa 11 16:02

Vaikų futbolas
http://www.fkmazeikiai.lt/index.php/new ... omment1272


Paveikslėlis
Lietuvos futbolo federacija pirmą kartą surengė pirmenybes patiems jauniausiems – šešiamečiams futbolininkams, kurie dar tik žengia pirmuosius žingsnius į futbolo pasaulį.

Vaikams surengtas turnyras, kuriame žaidžiamas vienas dešimties minučių kėlinys, penki prieš penkis be vartininko, o vartai yra tik vieno kvadratinio metro dydžio. Pirmasis etapas apskrities lygiu vyko Telšiuose, kur rungtyniavo trys Telšių ir dvi Mažeikių sporto mokyklos futbolo komandos (plungiškiai ir rietaviškiai tokio amžiaus futbolininkų neturi).

Sėkmė turnyre lydėjo mažeikiškius: jie 5:0 nugalėjo savo miesto antrąją ekipą, 2:0 – „Germantą“, 4:0 – „Atžalyną“ ir sužaidė lygiosiomis be įvarčių su Telšių V. Borusevičiaus gimnazijos futbolininkais. Pirmąją vietą užėmusi Mažeikių ekipa apdovanota apranga ir futbolo kamuoliais. Rezultatyviausiu žaidėju tapo keturis įvarčius pelnęs Ugnius Survila, geriausiu – Gvidas Gineitis.

„Vaikai kartu treniruojasi nuo gegužės, jiems tai pirmasis futbolo turnyras. Pavasarį, antrajame jo etape, jiems teks susigrumti su Šiaulių apskrities nugalėtoju. O lapkritį vyksime į Rygoje startuosiantį tarptautinį „Macron“ taurės turnyrą“, – „Santarvei“ pasakojo jaunųjų futbolininkų treneris Algirdas Mika.

Nuotr. iš asmeninio archyvo.: Patys jauniausi rajono futbolininkai kartu su treneriu Algirdu Mika ruošiasi siekti sporto aukštumų.



Vidas Stankus, straipsnis iš "Santarvės" laikraščio
Mėlynai baltas
Mažeikių "Romar" - Vilniaus "Žalgiris" http://www.youtube.com/watch?v=ugb-hGP44lo

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Vaikų futbolas

2010 Lap 08 15:53

Šiaulių futbolo akademija pradėjo vykdyti bendrą projektą kartu su SK "Liepojos Metalurgs"
2010-11-08 13:05
http://www.lff.lt/lt/article/siauliu_fu ... _metalurgs" onclick="window.open(this.href);return false;

Futbolo akademija „Šiauliai" ir SK „Liepojos Metalurgs" pradeda vykdyti bendrą projektą, kurio vienas iš pagrindinių tikslų, vesti bendras Lietuvos ir Latvijos vaikų treniruotes. Įgauta patirtis naudinga ne tik vaikams, didelę naudą ji atneša ir treneriams, kurie užsiėmimus turi vesti jau nebe savo gimtąja kalba, o perteikti savo žinias anglų kalba.

Jungtinė Baltijos futbolo mokykla. Kas tai?

Pasinaudodami bendra Vokietijos-Čekijos futbolo mokyklos sukurta sistema ir modeliu, Liepojos „Metalurgs" ir FA „Šiauliai" susitarė paįvairinti treniruočių pobūdį ir pritaikyti naujus treniravimo metodus. Spalio 30-31 dienomis įvyko pirmosios jungtinės stovyklos, skirtos 2000 m. gimusiems vaikams. Pirmąją dieną šiauliečiai vyko į Latviją, Priekulės miestelį, kur susitiko su „Metalurgo" komanda. Iš abiejų Pabaltijo valstybių į stovyklą susirinko 28 vaikai. Stovyklų esmė paprasta: visi Latvijos ir Lietuvos vaikai yra padalinami į keturias mišrias komandas, kurios nesikeičia per visą kelių dienų stovyklą. Stengiamasi, jog komandose būtų vienodas skaičius lietuvių ir latvių.

Nauja patirtis: treniruotės ir teoriniai užsiėmimai anglų kalba

Užsiėmimai vyko sporto salėje, kuri buvo padalinta į ketvirčius. Kiekviename iš jų vykdomos skirtingo pobūdžio treniruotės: gynybos, perdavimų, smūgiavimo bei technikos tobulinimo. Vaikų komandos dirba treniruočių grafiku ir kas numatytą laiką keičiasi ketvirčiais. Šitokiu būdu komandos žaidėjai kaskart susiduria vis su kitu treneriu, o tai jauniesiems futbolininkams labai nauja ir neįprasta, nes kol kas, visi yra pripratę klausyti ir dirbti tik su savuoju komandos vadovu. Emocijų dar labiau prideda tai, jog savo komandoje visi futbolininkai žaidžia kartu su kitos šalies vaikais ir turi išmokti su jais ne tik susižaisti, bet ypač svarbu ugdyti sugebėjimą bendrauti ir priimti bendrus sprendimus komandos labui. Tai labai svarbi detalė šiuolaikiniame, internacionaliniame futbole. Nors šio žaidimo taisyklės vienodos visame pasaulyje, tačiau vien perdavinėti vienas kitam kamuolį neužtenka. Reikia išmokti reikšti savo mintis komandos draugui, suprasti jį bei duodamus trenerio nurodymus. Dėl šios priežasties, stovykloje vykdomos ne vien praktinės treniruotės, o taip pat vedamos teorinės pamokos, kuriose jie mokosi futbolo terminų, išsireiškimų bei kitos šalies kalbos. Būtent pirmosios dienos teoriniuose užsiėmimuose vaikai mokėsi pasisveikinti latviškai ir lietuviškai. Pasakyti „ačiū", „viso gero" bei panašių terminų. Nors tai kažkiek panašu į mokyklą, bet čia sistema kiek kitokia. Didžioji dalis medžiagos perteikiama žaidimų stiliumi, todėl vaikai nenuobodžiauja, o aktyviai dalyvauja ir reiškiasi. Taip pat visa tai vykdoma atskirai dviems grupėms- kol vieni mokosi, kiti pietauja ir atvirkščiai. Taip sutaupomas laikas, o ir „klasė" nebūna perpildyta, tad visi gauna galimybę parodyti savo žinias ir sugebėjimus. Po teorijos, dar kartą grįžtama į salę, kur žaidžiamas futbolas ir visos keturios komandos rungiasi tarpusavy. Pasibaigus rungtynėms visi dalyviai apdovanojami atminimo prizais ir kartu su treneriais vykdoma paprasta visos dienos analizė.

Antrąją dieną - sudėtingesni pratimai ir užduotys

Pirmosios dienos vakare, visa komanda kartu išvyko į Šiaulius, kur sekančią dieną panašia sistema vyksta treniruotės ir teoriniai užsiėmimai, tik jau kitoje salėje ir mieste. Žinoma skiriasi pratimai ir teorinė medžiaga. Užsiėmimai Šiauliuose vyko „Saulės" sporto salėje, o teorinės pamokos Šiaulių futbolo akademijos patalpose. Dienotvarkės laikas toks pat kaip ir prieš tai dieną, bet vaikai gauna sudėtingesnius pratimus, taip pat pradeda mokytis taktinių išsidėstymų ir žaidėjų pozicijų pavadinimų, kūno dalių pavadinimų bei panašių terminų. Po teorinių pamokų visa komanda vėl kartu vyko į sporto salę, kur dar kartą visi futbolininkai varžosi tarpusavyje. Be abejonės pasibaigus rungtynėms vyko žaidėjų apdovanojimas: visiems dalyviams buvo įteikti dalyvio sertifikatai ir atminimo prizai. Baigiamuoju žodžiu „Metalurgs" treneris D.Kazaks palinkėjo vaikams toliau tobulinti anglų kalbos žinias, nes profesionaliam futbolininkui kalba ir bendravimas lygiai tiek pat svarbūs, kaip ir gera kamuolio valdymo technika. Dviejų dienų bendra Latvijos-Lietuvos stovykla baigiasi, trumpa ekskursija po Šiaulių miestą: aplankomas vienas žymiausių Šiaulių simbolių „Saulės berniukas", vaikai apžiūri ir fotografuojasi su „Geležine Lape".

Stovyklos tęstinumas ir jungtinė Baltijos komanda

Šiaulių futbolo akademijos treneriai M.Gurskis ir R.Vestartas stovykla nenusivylė. Tai jiems visiškai nauja patirtis, dirbant komandoje su kitos šalies specialistais. Trenerių auklėtiniams šitokia patirtis taip pat pirmoji, bet buvo labai įdomu stebėti, kaip greitai vaikai adaptuojasi prie visiškai kitokių, nei jiems įprasta, sąlygų ir užduočių. Lietuvoje futbolas dar labai jaunas, bet tuo pačiu galime nustatyti savo prioritetus ir jų siekti. Bendros stovyklos su užsienio komandomis teikia daug patirties abiem šalims: iš karto užmezgami nauji ryšiai tarp trenerių, matoma kitos šalies futbolo strategija, treneriai dalinasi savo metodais ir mintimis. Planuojama, kad panašias stovyklas pavyks rengti ir toliau, o į jas būtų galima kviesti ne tik šiauliečius, bet ir jaunuosius futbolininkus iš aplinkinių regionų. Pasimačius pirmiesiems rezultatams, bus galima surinkti jungtinę Baltijos komandą, kuri atstovaus Latvijos-Lietuvos regioną dideliuose tarptautiniuose turnyruose Vokietijoje, kur jungtinė komanda susirungs su didžiųjų futbolo grandų, tokių kaip Miuncheno „Bayern" ar FC „Porto" ekipomis.

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: Vaikų futbolas

2010 Lap 13 19:02

FK "Tauriukai" rinktinių turnyras

http://v2.fktauras.lt/index.php?option= ... i-turnyras" onclick="window.open(this.href);return false;

Linas
Pranešimai: 206
Užsiregistravo: 2010 Vas 14 21:57
Palaikoma komanda: Fk Mažeikiai
Miestas: Londonas/Mažeikiai

Re: Vaikų futbolas

2011 Sau 08 21:16

Iš tarptautinio turnyro – su prizine vieta ir švelniu pavydu
http://fkmazeikiai.lt/index.php/compone ... niu-pavydu" onclick="window.open(this.href);return false;

Paveikslėlis

Nors mažeikiškiai šešiamečiai futbole dar tik žengia pirmuosius žingsnius, jie jau stengiasi įgyti tarptautinės patirties ir vyksta į varžybas Latvijoje.

IKI KETVERTO – VIENAS ŽINGSNIS

Pirmuosius futbolininkų karjeros žingsnius žengiantys mažeikiškiai jau spėjo paragauti ir tarptautinių kovų patirties: dvi šešiamečių Sporto mokyklos futbolo komandos, treniruojamos trenerio Algirdo Mikos, dvi dienas rungtyniavo „Super Nova Cup“ turnyre. Netoli Rygos esančiame Inčiukalns sporto komplekse varžėsi trylika komandų iš Latvijos, Estijos ir Lietuvos.
„Nustebino jau vien tai, kad tokioje atkampioje vietovėje, kur artimiausias vienkiemis už septynių kilometrų, iškilęs šiuolaikiškas, pavydą mums keliantis maniežas: su balkonais, persirengimo kambariais, dušais ir kitais patogumais. Jeigu pas mus įvairūs turnyrai pradedami tik kai sportininkai jau mokosi trečioje klasėje, tai čia tokie tarptautiniai turnyrai vyksta vos ne kas du mėnesius“, – stebėjosi mažeikiškių treneris.
Turnyre buvo žaidžiama penkiese prieš penkis, tik vieną kėlinį, kuris truko aštuoniolika minučių. Pirmoji Mažeikių SM komanda pogrupyje žaidė vien su Latvijos ekipomis ir iškovojo jame trečiąją vietą: dvi ekipas įveikė rezultatais 1:0 ir 3:0, sužaidė lygiosiomis 0:0 ir pralaimėjo dvejas rungtynes 1:4 ir 0:3 žinomo Liepojos klubo „Metalurgo“ pamainai. Antroji mažeikiškių ekipa pralaimėjo visas šešerias rungtynes.

IMA ŠVELNUS PAVYDAS

Iš pirmosios ekipos treneris pažymėjo gerai sužaidusius Gvidą Gineitį ir Ugnių Survilą, iš antrosios – Adrijų Kontenį.
„Apmaudu dėl pirmosios komandos pasirodymo: vienintelės lygiosios lėmė, kad likome treti, o tik dvi pirmosios pogrupio komandos tęsė kovas finalinėje ketveriukėje dėl medalių. Tačiau vaikams tai į naudą: įgyta taip būtinos tarptautinės patirties, organizatoriai kiekvieną žaidėją apdovanojo dideliu šokolado prizu“, – sakė treneris.
Jaunieji futbolininkai nenusimena: jau vasarį jie vėl vyks į tų pačių organizatorių rengiamą turnyrą Rygoje.
Treneris pastebėjo, kad tiek Estijoje, tiek Latvijoje į augančią futbolininkų pamainą žiūrima atsakingiau nei mūsų šalyje.
„Šešiamečių turnyrai šiose šalyse rengiami jau dabar, kai tuo tarpu pas mus – tik nuo trečios klasės (mažeikiškiai kol kas dar – darželinukai). Estų ir latvių šešiamečiai jau metus dedasi į galvą futbolo subtilybes, o mes pradėjome burtis į komandas tik rudenį. Jie treniruojasi keturis kartus per savaitę po dvi valandas, tuo tarpu mes – dukart mažiau. Kaimyninių šalių sporto mokyklose ekipų praktiškai nebėra, visą futbolą globoja klubai, kurių sąrašuose – po keliasdešimt rėmėjų“, – pasakojo treneris.


Nuotrauka iš komandos archyvo.: Jaunieji mažeikiškiai futbolininkai ne kartą bėgo pas trenerį patarimo.

Vidas Stankus, straipsnis iš "Santarvės" laikraščio
Mėlynai baltas
Mažeikių "Romar" - Vilniaus "Žalgiris" http://www.youtube.com/watch?v=ugb-hGP44lo

Papis

Re: Vaikų futbolas

2011 Gru 07 12:03

Jaunieji Palangos futbolininkai – vėl nugalėtojai
2011-11-18 vakarinepalanga.lt http://www.vakarinepalanga.lt/lt/laikra ... s/?id=1813

Jaunieji kurorto futbolininkai, gimę 2001 m., ir toliau skina pergales. Praėjusį sekmadienį jie dalyvavo vienos dienos turnyre ir, nugalėję visus varžovus, laimėjo taurę. Palangiškiai įveikė išties pajėgias komandas: Šilutės (4:1), Šiaulių (11:0), Tauragės (3:1), Klaipėdos (7:0), Kėdainių (3:1) bei Telšių (2:0).

Rezultatyviausiai Palangos komandoje žaidė V.Paulauskas, pelnęs 12 įvarčių, J.Petkus ir A.Vaizgėla – po 6, G.Jonušas ir M.Vitkauskis – po 2, J.Aleksandravičius ir L.Liubertas – po 1. Geriausiu turnyro vartininku pripažintas Dominykas Čepys. Techniškiausio ir vikriausio žaidėjo vardą pelnė Valdas Paulauskas.

...

Re: Vaikų futbolas

2012 Bir 25 11:20

Jauniesiems futbolininkams – pirmasis trofėjus

Žinomo rajono futbolininko treniruojami futbolo klubo „Atmosfera“ dvylikamečiai turnyre Plungėje iškovojo pirmąjį trofėjų.

Nugalėtojų taurė išsprūdo iš rankų

Futbolo klubo „Atmosfera“ dvylikamečiai ir vienuolikmečiai auklėtiniai, susibūrę į vieną komandą, kurią treniruoja žinomas mažeikiškis futbolininkas Antanas Bulošas, buvo pakviesti į Plungėje vykusį futbolo klubo „Žiogeliai“ turnyrą.
Turnyre rungtyniavo šešios komandos. Vaikai žaidė po vieną pusvalandžio trukmės kėlinuką devyni prieš devynis.
Jaunieji mažeikiškiai vienodais rezultatais 1:0 privertė pasiduoti akmeniškius ir „FK Žiogelius“, sužaidė lygiosiomis su Plungės sporto mokyklos ir Palangos SM auklėtiniais bei rezultatu 0:2 nusileido kretingiškiams.
„Vietas turnyrinėje lentelėje lėmė mūsų dvikova su plungiškiais. Pergalės atveju mes būtume tapę turnyro nugalėtojais, tačiau nepavyko tinkamai sužaisti puolime ir užfiksuotos nulinės lygiosios. Varžovai tapo turnyro nugalėtojais, o mums atiteko trečiosios vietos taurė“, – pasakojo treneris.
Geriausio turnyro vartininko prizu apdovanotas mažeikiškis vartų sargas Liutauras Juška, geriausiu komandos žaidėju pripažintas Tomas Mišejevas. Dviem įvarčiais turnyre pasižymėjo trenerio sūnus Simas, vieną pelnė Benas Anisas.

Vasara – komandai atgaivinti

Prie vienuolikmečių ir metais vyresnių klubo sportininkų komandų vairo futbolininkas A. Bulošas stojo vasario mėnesį.
„Manau, kad pavyko rezultatus pagerinti: vienuolikmečiai, kurie rungtyniauja Lietuvos sporto mokyklų ir klubų čempionato Klaipėdos zonoje tarp septynių komandų, pirmajame rate patyrė daug pralaimėjimų, tuo tarpu antrame rate nusileido tik kartą. Nesėkmingas startas lėmė, kad užėmėme tik penktąją vietą, tuo tarpu metais vyresni futbolininkai savo amžiaus grupėje buvo treti“, – sakė treneris.
Pasak A. Bulošo, vaikų laukia vasara be atostogų: norisi atgaivinti komandas, patempti jas techniniu atžvilgiu ir tinkamai paruošti jau rugpjūčio viduryje prasidedančiam naujam čempionatui. Kiekvieną sezoną pirmenybės vis sudėtigesnės: vienuolikmečiai jau žais devyni prieš devynis, tuo tarpu dvylikamečiai rungtyniaus tokiu pat žaidėjų skaičiumi, tačiau čia jau bus fiksuojamos ir nuošalės.
________________________________
http://www.santarve.lt/aktualijos/sport ... -trofejus/

...

Re: Vaikų futbolas

2012 Lie 09 12:31

"Nevėžio" berniukai FINALE!!!

CITY CUP JELGAVA 2012 "Nevėžio" vaikams klostosi fantastiškai. Šiandien liepos 8 d. "Nevėžio" vaikai pusfinalyje 4:1 įveikė Jelgavas BJSS (Latvija) ir pateko į finalą!

Kitoje pusfinalio poroje susitiko FC Parus (Rusija) - SK Liepājas Metalurgs-1 (Latvija).Nugalėjo latviai 7:2.

Tad šiandien 16 val. CITY CUP JELGAVA 2012 U-9 FINALAS:
Kėdainių "Nevėžis" : SK Liepājas Metalurgs-1 (Latvija)
___________________________________________________
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

...

Re: Vaikų futbolas

2012 Lie 11 10:21

FK Kėdainių "Nevėžis"
Puikus kėdainiečių pasirodymas Latvijoje


Liepos 6-8 dienomis, Kėdainių "Nevėžio" 2003m. gimimo komanda, treniruojama R.Šležio, lankėsi kaimyninėje Latvijos Respublikoje, kur dalyvavo didžiausiame 2012m. Latvijoje organizuojamajame tarptautiniame vaikų futbolo turnyre CITY CUP JELGAVA 2012. Kėdainiečiai puikiai pasirodė šiame futbolo turnyre ir pergalingai nužingsniavo net iki turnyro finalo!

"Nevėžio" komanda antrus metus iš eilės dalyvauja šiame turnyre. Šiemet į šį turnyrą Jelgavoje suvažiavo dar daugiau dalyvių - 80 komandų iš 6 valstybių (Latvijos, Lietuvos, Rusijos, Estijos, Baltarusijos, Lenkijos).

Kėdainių "Nevėžio" komanda dalyvavo U-9 amžiaus grupėje, kurioje komandos buvo suskirstytos į trys pogrupius:

"A" pogrupis
Jelgavas BJSS (Latvija)
SK Liepajas "Metalurgs"(Latvija)
Rygos FS "METTA/2003" (Latvija)
FK "Iecava" (Latvija)

"B" pogrupis

Kėdainių "Nevėžis"
JFC "Jelgava-1" (Latvija)
JFC "Dobele" (Latvija)
LBFK "Daugava" (Latvija)

"C" pogrupis

Bialystoko "Jagiellonija" (Lenkija)
FC "Parus" (Rusija)
Rygos "Dinamo" (Latvija)
JFC "Jelgava-2" (Latvija)


"B" pogrupyje "Nevėžio" komandos vaikai 4:1 įveikę JFC "Dobelę", 5:1 LBFK "Daugavą" ir lygiosiomis 2:2 sužaidę su JFC "Jelgava-1"užėmė 1-ąją vietą. Turnyro ketvirtfinalyje kėdainiečiai 3:1 palaužė galingą Bialystoko "Jagiellonija" (Lenkija) komandą. Turnyro paskutinąją dieną pusfinalyje "Nevėžis" susitiko su šeimininkų Jelgavas BJSS (Latvija) komanda ir įveikė juos rezultatu 4:1. Nukeliavę iki pat finalo kėdainiečiai jame susitiko su SK Liepajas "Metalurgs"(Latvija) jaunaisiais futbolininkais. Šį kartą teko pripažinti Latvijos futbolininkų pranašumą 4:1.

Sveikiname žaidėjus, trenerį ir palaikiusius tėvelius su puikiu komandos pasirodymu!


Galutinė komandų rikiuotė:
1. SK Liepajas "Metalurgs"(Latvija)
2. Kėdainių "Nevėžis" (Lietuva)
3. Jelgavas BJSS (Latvija)
4. FC "Parus" (Rusija)
5. Rygos "Dinamo" (Latvija)
6. Bialystoko "Jagiellonija" (Lenkija)
7. LBFK "Daugava" (Latvija)
8. FK "Iecava" (Latvija)
9. JFC "Jelgava-1" (Latvija)
10. JFC "Dobele" (Latvija)
11. Rygos FS "METTA/2003" (Latvija)
12. JFC "Jelgava-2" (Latvija)

Paveikslėlis
___________________________________
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

Grįžti į