Doggas
Pranešimai: 12
Užsiregistravo: 2010 Kov 24 11:03
Palaikoma komanda: Atlantas

Vakarų Frontas

2010 Kov 24 17:42

Prikabinti failai
logo_phpBB.gif
logo_phpBB.gif (10.02 KiB) Peržiūrėta 12571 kartus(ų)

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: Vakarų Frontas

2012 Geg 26 19:21

Lietuvos futbolo čempionate – sirgalių ir apsaugos darbuotojų muštynės
http://www.15min.lt/gallery/show/lietuv ... ynes-25436" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: Vakarų Frontas

2012 Geg 28 10:39

Lietuvos futbolo čempionate – sirgalių ir apsaugos darbuotojų muštynės
http://www.15min.lt/gallery/show/lietuv ... ynes-25436" onclick="window.open(this.href);return false;
20 prieš 2 apsauginius... spėju, kad apsauga juos sukruvino kaip reikalas. :twisted:

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Vakarų Frontas

2013 Sau 31 12:58

Per „Žalgirio“ ir „Atlanto“ rungtynes policininką užpuolęs sirgalius: nesu buvęs toks girtas
http://sportas.delfi.lt/futbolas/per-za ... slink=true" onclick="window.open(this.href);return false;
Dainius Sinkevičius
2013 m. sausio 31 d. 12:17

Per Vilniaus „Žalgirio“ ir Klaipėdos „Atlanto“ futbolo rungtynes policininką sužalojęs ir „mušti mentus“ raginęs klaipėdietis Darius Bieliauskas pripažintas kaltu dėl pasipriešinimo pareigūnui. Vilniaus miesto apylinkės teismas paskelbė, kad bausmės tikslai bus pasiekti 36 metų anksčiau neteistam D. Bieliauskui skiriant 13 MGL dydžio (1 690 Lt) baudą.

Ikiteisminio tyrimo metu nuteistasis nukentėjusiajam policininkui Maksimui Grišinui sumokėjo 5 tūkst. Lt už padarytą neturtinę žalą. Dar 141 Lt jis turėjo sumokėti Valstybinei ligonių kasai už pareigūno gydymą. Bylos duomenimis, D. Bieliauskas praėjusių metų liepos 22-ąją, apie 20 val., Vilniaus „Vėtros“ stadione panaudodamas fizinį smurtą pasipriešino Vilniaus policijos vyr. patruliui M. Grišinui. Kai šis bandė numalšinti tarp sirgalių kilusį konfliktą, D. Bieliauskas kartą pareigūnui sudavė smūgį galvą, be to, kitus rungtynes stebėjusius sirgalius ragino daužyti policininkus. Už „Atlantą“ sirgęs D. Bieliauskas buvo sulaikytas, kai pareigūnai prieš jį panaudojo specialius kovinių imtynių veiksmus. Policijos pareigūnas M. Grišinas aiškino, kad budint stadione tarp sirgalių kilo muštynės, apsaugos darbuotojai paprašė sutramdyti viešąją tvarką pažeidusius asmenis.

„Su kolegomis bandėme išskirti konfliktuojančias puses, tačiau vienas iš Klaipėdos sirgalių, kaip vėliau sužinojau D. Bieliauskas, ėmė garsiais raginti mušti policijos pareigūnus, sakydamas pizdinkit mentus, – pasakojo policininkas. – Kadangi stovėjau netoli jo, jis man ranka sudavė vieną smūgį į veidą. Bandžiau jį sulaikyti, bet sirgalius priešinosi, stumdėsi, bandė išvengti sulaikymo. Sulaikymo metu D. Bieliauskas nukrito nuo laiptų ir prasikirto antakį, nusibrozdino veidą, tada jam buvo uždėti antrankiai ir nuvestas į tarnybinį policijos automobilį.“

Savo kaltę pripažino ir „Atlanto“ komandos į Vilnių palaikyti atvykęs D. Bieliauskas. „Vykdamas į rungtynes gėriau alkoholinius gėrimus, kadangi buvau neblaivus, visko gerai nepamenu, – vėliau per apklausą sakė D. Bieliauskas. – Atsimenu, kad rungtynių metu susistumdžiau su kitais sirgaliais, į susistumdymą pateko ir nežaidžiantys futbolo žaidėjai. Kas toliau vyko, nepamenu, nes buvau girtas“. Jis aiškino, kad pareigūnui galėjo suduoti sulaikymo metu, taip pat neneigė, jog galėjo raginti mušti grumtynes bandžiusius sutramdyti pareigūnus. „Šiaip nesu agresyvus, bet turbūt čia kaltas alkoholis – anksčiau tiek daug jo nesu vartoję“, – sirgalius aiškino, kad labai gailisi dėl savo elgesio „Vėtros“ stadione.

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: Vakarų Frontas

2013 Sau 31 13:05

Bylos duomenimis, D. Bieliauskas praėjusių metų liepos 22-ąją, apie 20 val., Vilniaus „Vėtros“ stadione panaudodamas fizinį smurtą pasipriešino Vilniaus policijos vyr. patruliui M. Grišinui.
ir susigaudyk dabar žmogau, kuris čia stadionas. Ech, tie žurnaliūgos....

...

Re: Vakarų Frontas

2013 Vas 01 12:10

Kiek girdėjau, dar ten buvo kelios girtos ciocės. :mrgreen: bet tos gavo kelis šimtus litų baudos, niekas jų netampė kaip Darelio (Bieliausko).

...

Re: Vakarų Frontas

2013 Kov 07 12:50

Laukia komandos atgimimo
Sportas.info

Klaipėdos „Atlantas“ pastaraisiais laikais žvaigždžių nuo dangaus neraškė. Jo ištikimuosius fanus „Vakarų frontą“ ilgus metus džiugino ne komandos užimtos vietos, bet tai, kad klubas dar gyvuoja. Šią žiemą situacija Klaipėdos futbole ėmė keistis radikaliai. „Atlantas“ surado naujus investuotojus ir pasikeitė tiek, kad kalbama apie jo galimybes kovoti dėl A lygos prizų.

„Komandos sudėtis leidžia galvoti, kad šiemet kilsime. Turėtume būti aukščiau negu pernai. Šiaip mus iš dalies tenkintų net ir septinta vieta – vis būtų pakilimas, palyginus su pastaraisiais metais. Bet iš tiesų iš šiemetinės komandos tikimės kur kas daugiau. Galvojame apie stipriausiųjų ketvertą ir patekimą į taurės finalą. Ir pagaliau patekti į tą išsvajotąją Europos lygos atranką,“ – „Vakarų fronto“ narių viltis viešino „Atlanto“ ultra Osvaldas Deringis.

Klaipėdos klubo fanai šiuo metu rūpinasi A lygos startu. Pirmenybės „Atlantui“ prasidės Marijampolėje.

„Kažko ypatingo pirmam mačui neruošėm. Organizuojam į jį kelionę ir tiek,“ – kalbėjo O. Deringis.

„Vakarų fronto“ aistruoliai, nepalikę komandos ir tada, kai ji žaidė antrojoje lygoje, tikisi, kad 2013-ieji bus jų pagausėjimo metai. Ir sieja tai su tais pagerėsiančiais komandos rezultatais, kuriais tiki ne tik jie, bet ir daugelis futbolo žinovų.

...

Re: Vakarų Frontas

2013 Bal 19 11:57

Mirusio sirgaliaus vardas netyla teismuose
2013-04-18, Valdas PRYŠMANTAS http://www.ve.lt/naujienos/kriminalai/m ... se-958017/" onclick="window.open(this.href);return false;
BANDYMAI. Trečias kartas nemelavo - Laima ir Vidmantas Lučiūnai bylą prieš policiją laimėjo.
Prieš 9 metus mirusio futbolo sirgaliaus tėvams vis dėlto pavyko teismą įtikinti, kad policija paskleidė žeminančią informaciją apie jų atžalą ir už tai klaipėdiečiams turi atsilyginti.

Trečiadienį tokį verdiktą priėmė Lietuvos apeliacinis teismas. Teisėjų kolegija nurodė Vidmantui ir Laimai Lučiūnams iš Policijos departamento bei Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato priteisti po 7 tūkst. litų neturtinei žalai atlyginti bei padengti per 5 tūkst. litų bylinėjimosi išlaidų. Klaipėdiečių šeima ieškinyje moralinę žalą įvertino po 75 tūkst. litų.

Ankstesni jų bandymai buvo nesėkmingi - Vilniaus apygardos teismas 2008 metų liepą ir 2010-ųjų lapkritį V. ir L. Lučiūnų 150 tūkst. litų ieškinius valstybei atmetė. Jie siekė įrodyti, jog velionis sūnus Arūnas buvo apšmeižtas, kai, vykstant tyrimui, policijos atstovas pareiškė, kad vaikinas galėjo mirti užspringęs skrandžio turiniu ir būdamas neblaivus.
Arūnas Lučiūnas.

A. Lučiūnas mirė po 2004 metų birželio 27-ąją vykusių UEFA "Intertoto" turnyro rungtynių tarp Klaipėdos "Atlanto" ir Maskvos "Spartak" kilusių sirgalių riaušių, kurias numalšino policininkai. Tėvų teigimu, pareigūnai panaudojo fizinį smurtą prieš vaikiną ir dėl to jis mirė.

Dėl to klaipėdiečiai iš valstybės reikalavo beveik milijoną litą, bet teismas jų moralinę žalą dėl sūnaus netekties įvertino ir priteisė 100 tūkst. litų.

...

Re: Vakarų Frontas

2014 Kov 10 10:03

Šeštadienį žmona buvo ATLANTO varžybose su DAINAVA, tai sakė, kad prie VF sėdėjo ir atėjo girtų diedų šutvė. Buvo gerai įkalę, erzinosi ir visaip išsiPYPT`inėjo jie. Paskui tarpusavyje susimušė... kažkaip užkliuvo jiems VF vėliavą ir suplėšė netyčiomis gal, už tai nuo vieno VF aktyvisto gavo galvon tasai PYPT.... o paskui atvaživavo mentūra ir išsivežė tuos latrus.

Vienžo, į futbolą įleidžia tokius "aistruolius". Kadangi suplyšo VF vėliava, tai suprantu tą VF žmogutį, kuris kalė galvon tam.. o iš šalies galėjo atrodyti, kad VF su kažkuo mušėsi ir, aišku, liktų kalčiausi dėl incidento. Bet VF čia niekuo dėti.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Vakarų Frontas

2014 Kov 10 12:11

Lietuvos stadionuose - parama Ukrainai
Ingvaras Butautas
2014 m. kovo 9 d. 23:32
http://www.sportas.info/naujienos/20368 ... ainai.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Paveikslėlis
Kristinos Černiauskaitės nuotr.

Bene visos A lygos klubų aktyviųjų aistruolių grupės per pirmą čempionato turą pasistengė ne tik negailėti gerklių, bet ir paruošti ką nors išskirtinio savo tribūnose sezono pradžios proga. Tačiau sostinėje ir uostamiestyje iš aktyviųjų fanų tribūnų sklido ne vien futbolo pareiškimai. "Atlanto" ir "Žalgirio" fanai surengė palaikymo Rusijos užpultai Ukrainai akcijas. "Ukraina, mes su tavimi", - ukrainietiškai skelbė Klaipėdos "Vakarų fronto" šūkis, priderintas prie didžiulės Ukrainos nacionalinės vėliavos. Taip pat klaipėdiečiai, kartu su "Dainavą" palaikyti iš Alytaus atvykusiais "Dzūkų tankais" skandavo kovojant prieš šalies prezidento Viktoro Janukovyčiaus režimą labai išpopuliarėjusį ukrainiečių pokario partizanų šūkį "Šlovė Ukrainai, didvyriams šlovė". Vilniuje skambėjo ne vien šis šūkis. Solidarumui su ukrainiečiais "Pietų IV" skyrė gerą "Žalgirio" ir "Šiaulių" rungtynių antro kėlinio dalį. Tuo metu aistruoliai mojavo Lietuvos, Ukrainos ir ukrainiečių nacionalinio pasipriešinimo vėliavomis, skandavo "Ukraina". "Žalgirio" fanai prieš porą savaičių rinko lėšas nukentėjusiųjų per Ukrainos revoliuciją, gydymui, o per mačą su "Šiauliais" iškėlė audeklą su padėka visiems prisidėjusiems finansiškai.

...

Re: Vakarų Frontas

2014 Lie 29 15:47

"Pasijutau sugrįžęs į 1989-uosius"
http://www.sportas.info/naujienos/22424 ... osius.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Karagandos stadione atsidūrusiam vieninteliam "Atlanto" fanų grupės "Vakarų frontas" atstovui policija atitvėrė 500 vietų sektorių ir nieko ten nebeleido

Ir tolimosios Karagandos, tiesiu keliu iki kurios nuo Klaipėdos būtų 3478 kilometrai, stadione kabojo „Atlanto“ fanų vėliava.

Į Europos lygos antrojo atrankos etapo atsakomąsias rungtynes Kazachstane išsiruošė vienas aktyviausiųjų „Atlanto“ fanų grupės „Vakarų frontas“ atstovas – jos patriarchu vadinamas 41 metų Romanas Korolčukas, Lietuvos futbolo tribūnose geriau žinomas Šokolado pravarde.

Šiemet jis nėra praleidęs nė vieno "Atlanto" mačo, nesvarbu kur komanda bežaistų.

„Atlantas“ nepajėgė nudžiuginti vienintelio jį atlydėjusio aistruolio ir pralaimėjo vietos „Šachtior“ komandai 0:3, visus įvarčius pralaidęs antrą kėlinį. Kadangi namuose klaipėdiečiai su kazachais sužaidė be įvarčių, į trečiąjį Europos lygos atrankos etapą iškopė Karagandos komanda.

Šokoladas į Karagandą skrido kartu su „Atlanto“ komanda reisiniais lėktuvais per Ukrainos sostinę Kijevą.

Prieš savaitę Klaipėdoje apsilankę kazachų žurnalistai, „atrado“ Lietuvos uostamiestyje „sovietinę atmosferą“. R. Korolčukas sako, kad Sovietų laikus jam kaip tik priminė apsilankymas Kazachstane.

Kazachstane buvai vienas. Daugiau niekas iš „Atlanto“ fanų nesiryžo tokio kelio važiuoti?
Iš pradžių buvo pasiryžę keliauti daugiau žmonių ir tai galėjo būti metų išvyka, bet paskutiniu momentu visi vienas po kito ėmė atsisakinėti. Liko dar vienas vyrukas, bet tuo metu, kai reikėjo paduoti dokumentus vizai, jis su „Žalgiriu“ buvo Zagrebe. Taip ir teko keliauti vienam.

Kaip Karaganda?
Pasijutau, kaip laiko mašina sugrįžęs į 1989-uosius. Viskas ten priminė Sovietų laikus. Aplinka – visiškas šiukšlynas. Gatvės nesutvarkytos, šaligatviai – išdaužyti. Tiesiog toks – sovietinis stilius.

Dar kas įsiminė, tai kelias iš Astanos oro uosto į Karagandą. Tuos 200 km važiavome tris su puse valandos. Daugiau nei pusė kelio buvo remontuojama ir teko sukti apvažiavimais. Ir kaip rusiškuose filmuose apie banditus, kas kiek kelio – ginkluotas autoinspekcijos postas. Stoti dėl to teko dažnai, bet sužinoję, kad autobusu važiuoja „Atlanto“ komanda, netikrindavo, iš karto praleisdavo.

Sutikai vietos lietuvių?
Vienas lietuvis buvo. Kai stovėjau sektoriuje, jis praeidamas prisistatė ir... nuėjo toliau.

Keista. Per Kazachstano televizijos transliaciją lyg ir girdėjosi ne vienu balsu skanduojama „Atlantas“.
Tikrai to nebuvo. Kažką panašaus vietiniai ten iš centrinio sektoriaus skandavo, bet kažkokią savo skanduotę, ne lietuvius palaikančią.

O kaip jie reagavo į varžovų faną, atvykusį į jų miestą?
Priėmė šiltai ir draugiškai. Kiekvienas vietos ultra, matyt, laikė asmenine pareiga prieiti, paspausti ranką ir išreikšti pagarbą, kad atvykau tokį kelią.

Vietiniai gyventojai – kazachai ar rusai?
Ultros – praktiškai visi buvo kazachai. Šiaip mieste kazachų – gal 80 procentų. Bet kas nustebino, kad jie visi tarpusavyje kalbasi ne kazachiškai, o rusiškai.



Teko bendrauti su vietos aistruoliais daugiau nei rankos paspaudimai?
Vietos ultros pasakojo apie savo fanų judėjimą, sužinojau su kuo jie draugauja, su kuo kariauja. Jų grupė susikūrė vos prieš penkerius metus, visi – dar labai jauni. Man priminė Klaipėdos „Neptūno“ aktyviuosius krepšinio fanus.

Kai sužinojo, kad skridau per Kijevą, vis klausinėjo – kaip ten Ukrainos sostinė: ar neapgriuvo, ar nedega? Kažkodėl jie įsivaizduoja, kad Kijevas yra nuniokotas revoliucijos, karo gaisrų.

O pačiame stadione policija atitvėrė man vienam 900 vietų sektorių. Bet po to pareigūnai, matydami, kad ten vietiniai žmonės nelabai kur sutelpa, šiek tiek susiaurino mano valdas. Iki kokių 500 kėdžių. Niekam neleido ten sėstis.

Buvo labai karšta?
Mačo metu buvo tik 18 laipsnių. Jiems visiems tai atrodė labai šalta. Visas rungtynes stovėjau su vienais marškinėliais, tai antrą kėlinį apsauginis paklausė: „Negi tau nešalta?“

Kiek pinigų suplojai už kelionę?
Galima buvo nukeliauti už 2000 litų. Bet vienas keliauti nenorėjau, teko skristi tais lėktuvais, kuriais skrido komanda. Už jų bilietus sumokėjau 2330 litų.

Ir kiek laiko praleidai Karagandoje?
Šiek tiek mažiau nei dvi paras.

Prieš rungtynes tikėjaisi pergalės?
Absoliučiai visa komanda tikėjo, kad praeisime šį varžovą. Aš irgi. Ir pirmą kėlinį turėjome pranašumą. Kad įmuštume trūko vos vos. Ir tikrai jie būtų palūžę.

Nenusivylei antruoju kėliniu ir trimis įvarčiais į „Atlanto“ vartus?
Mano pareiga yra važiuoti palaikyti komandos, nepriklausomai ar ji laimi, ar pralaimi. O kad ir nebūtų ką blogo žaidėjams sakyti. Tiesiog viskas taip kvailai susiklostė. Iš pradžių įvartis pirmą antro kėlinio minutę, po to kazachai visą mačą daužę Tadą Eliošių, sulaužė jam ranką. Išvežė greitoji į vietinę ligoninę. Sugrįžo jau į viešbutį. Ir šiek tiek Europos turnyrų patirties kai kuriems žaidėjams pritrūko. O pirmą kėlinį komanda žaidė kur kas geriau nei antrą ir geriau, nei namų mače Klaipėdoje. Jautėsi kovingumas, atsidavimas.

Po skaudaus pralaimėjimo komanda pribėgo prie tavęs, pagerbė tuo vienintelį faną?
Futbolininkai, kaip visada, po rungtynių pribėgo ir padėkojo. Ir nesvarbu, kad buvau tik vienas, o ne visas „Vakarų Frontas“, kaip Klaipėdoje.

...

Re: Vakarų Frontas

2014 Lap 10 10:24

FC ŠIAULIAI 0 - 3 ATLANTAS
34 turas / Lap 09, Šiauliai


- Lietuvos žiniasklaida nepaminėjo to fakto, kad Šiauliuose įvyko "riaušės", kurias sukėle Atlanto fanai, kurie išbėgo į aikštę švęsti pergalingo antrojo įvarčio ir užsipuolė apsaugos darbuotoją ir jį prilupo. To pasekmėje į stadioną atvyko 5 (ar kiek ten) policijos ekipažai ir supakavo 4-5 Atlanto fanus. jau įprasta, kad VF prisidirba, o vėliau moka baudas už savo žygius.


matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: Vakarų Frontas

2015 Bal 27 16:07

Netradicinis nutikimas įvyko šeštadienį per A lygos rungtynes Vilniuje tarp “Trakų” ir Klaipėdos “Atlanto” komandų.

Rungtynių metu girdėjosi “Atlantą” palaikančios ultrų grupuotės “Vakarų frontas” skanduotės, tačiau stadione klaipėdiečių nebuvo. Komandą jie palaikė už stadiono tvoros, ten pasikabinę ir savo vėliavą.

Policija ir apsaugos darbuotojai neįleido klaipėdiečių į rungtynes motyvuodami tuo, kad dauguma sirgalių buvo neblaivūs.

Rapolas255
Pranešimai: 80
Užsiregistravo: 2018 Spa 22 21:52
Palaikoma komanda: Polonia Varšuva
Miestas: Varšuva

Re: Vakarų Frontas

2020 Vas 06 11:54

Ar čia yra kas nors iš Vakarų Fronto? Man reiktų šiek tiek informacijų.

Grįžti į