Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Valdas Dambrauskas

2021 Vas 07 20:02

Naujo puolėjo sulaukęs V.Dambrauskas: „Turime tobulėti kiekvieną dieną“
https://www.sportas.lt/naujiena/428211/ ... iena-diena

Po treniruočių stovyklos iš Turkijos sugrįžęs Valdas Dambrauskas sulaukė ir pirmojo komandos naujo. Razgrado „Ludogorec“ treneris turi naują puolėją – Kipro nacionalinės rinktinės narį Pieros Sotiriou.

P.Sotiriou už Kipro rinktinę jau yra sužaidęs 44 rungtynes ir įmušęs 10 įvarčių. Per savo karjerą žaidėjas gynė tokių klubų kaip Nikosijos „Olympiakos“, APOEL, „Copenhagen“ ir „Astana“ klubu. Būtent iš pastarojo puolėjas ir persikėlė į Bulgariją. Kaip skelbia šaltiniai, „Ludogorec“ už savo naują puolėją sumokėjo 1,2 mln. eurų.

„Pieros Sotiriou pristatinėti nereikia. Jis yra žaidęs Čempionų lygoje ir Europos lygoje. Esu tikras, kad savo žaidimu jis pradžiugins „Ludogorec“ fanus. Mums reikėjo naujo puolėjo, kad galėtume iškovoti 10 čempionų titulą ir pasiektume kitus iškeltus tikslus. Mums reikėjo būtent tokio tipo puolėjo, kad užpildytume priekyje esančią skylę“, – spaudos konferencijoje apie savo naują komandos narį kalbėjo V.Dambrauskas.

„Pieros nesitreniravo visą savaitę. Su „Astana“ klubu jis buvo spėjęs sužaisti dvi kontrolines rungtynes. Pirmadienį jis pradės treniruotis su visa komanda, o kada jis žais, priklausys nuo jo rodomos formos treniruotėse“, – akcentavo treneris iš Lietuvos.

„Komandos selekcijos procesas visada yra atviras. Jis nesibaiga, kuomet užsidaro perėjimų langas, o tęsiasi visą sezoną. Turime nepaprastai gerą skautų bazę, kurie atliks savo darbą. Kalbant apie naujus žaidėjus, tai jų tikslas bus suteikti komandai kažko daugiau nei turime dabar. Manau, kad Turkijoje turėjome gerą treniruočių stovyklą. Žaidėme prieš didelius klubus, o tokios rungtynės yra svarbus akcentas, komandos tobulėjimo link. Tačiau pasiruošimas sezonui nesibaigė Turkijoje. Turime tobulėti kiekvieną dieną“, – tęsė V.Dambrauskas.

„Nežiūrime per daug į priekį ir galvojame tik apie ateinančias kelias dienas, todėl apie ateities varžovus kalbėti nenoriu. Turime išlikti susikaupę ir ruoštis kiekvienoms rungtynėms atskirai. Ką galiu pasakyti apie „Ludogorec“ sporto bazę? Kiekvienas treneris ir žaidėjas turi džiaugtis, kad turi tokias sąlygas. Kai 2017 metais su „Žalgiriu“ buvau Razgrade, jau tada mačiau, kokius tikslus turi šis klubas ir matau, kaip jie pildosi“, – užbaigė V.Dambrauskas.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Valdas Dambrauskas

2021 Vas 08 20:51

https://www.facebook.com/futbolodetales ... 3230524291

Per žiemos pertrauką PFC Ludogorets klubo vairą perėmė lietuvis Valdas Dambrauskas. Treneris iškarto kartu su komanda išvyko į pasiruošimo stovyklą Turkijoje, kurioje sužaidė kelias draugiškas rungtynes.

Pristatome Jums trumpą Futbolo Detalės rungtynių analizę prieš Dinamo Kiyv komandą, kuriose komanda iš Razgrado laimėjo 2:1.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Valdas Dambrauskas

2021 Vas 11 19:35

Oficialiai prie „Ludogorec“ vairo debiutavęs Dambrauskas įveikė pirmąjį Bulgarijos taurės barjerą
https://www.lrt.lt/naujienos/sportas/10 ... es-barjera

Valdas Dambrauskas oficialiai debiutavo prie Razgrado „Ludogorec“ komandos vairo. 44-erių pakruojiškis su Bulgarijos čempionais sužaidė pirmąsias oficialias rungtynes po du mėnesius trukusios žiemos pertraukos.

Sausį naujuoju „Ludogorec“ treneriu paskirtas V. Dambrauskas pirmąjį iššūkį turėjo įveikti Bulgarijos taurėje. Razgrado ekipa šešioliktfinalio rungtynėse rezultatu 3:1 įveikė antroje lygoje rungtyniaujančią Svogės „Sportist“ vienuolikę.

„Ludogorec“ 18-ąją minutę įgijo persvarą, tačiau varžovai iškart po pertraukos sugebėjo atstatyti lygybę. Visgi 57-ąją minutę vėl svečius į priekį išvedė antrą kartą pasižymėjęs Bernhardas Tekpetey, o po trijų minučių pergalę užtvirtino Claudiu Keseru.

Turnyro aštuntfinalyje „Ludogorec“ laukia akistata su Sofijos „Carsko Selo“ klubu. Šias rungtynes šalies čempionai taip pat žais išvykoje.

Pirmąsias rungtynes Bulgarijos čempionate V. Dambrauskas su „Ludogorec“ žais artėjantį pirmadienį. Jų laukia akistata su turnyrinės lentelės autsaideriu Veliko Tirnovo „Etar“ klubu.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Valdas Dambrauskas

2021 Kov 21 23:55

V.Dambrauskas: „Labai greitai „Ludogorec“ laukia šviesi ateitis“
https://www.sportas.lt/naujiena/430413/ ... si-ateitis

Šįvakar Razgrado „Ludogorec“ klubo, kurį treniruoja Valdas Dambrauskas, laukia dar vienos Bulgarijos lygos rungtynės. Šįkart V.Dambrausko auklėtiniai susirems su „Tsarsko Selo“ ekipa, bet prieš šią dvikovą „Ludogorec“ taip pat sužinojo, kad Bulgarijos taurės pusfinalyje žais su Sofijos CSKA klubu.

„Nesvarbu su kuo žaisime taurėje, aš galvoju tik apie „Tsarsko Selo“. Atsakant į klausimą, tai visos komandos norės laimėti taurę, mūsų laukia įdomios rungtynės, bet šiuo metu aš galvoju tik apie „Tsarko Selo“, - spaudos konferencijoje į pirmą klausimą atsakė V.Dambrauskas.

„Po šio vakaro rungtynių turėsime rinktinių pertrauką, todėl mes daug dirbsime su žaidėjais, kurie nėra iškviesti į rinktines. Mes pagerinsime kai kuriuos dalykus, nes kai tiek daug rungtynių dažnai būna sunku dirbti įprastu būdu. Pergalės ateina viena po kitos, tad einame teisingu keliu. Pertraukos metu turėsime mini stovyklą ir dvi treniruotes per dieną. Gali būti, kad po šios pertraukos vėl žaisime kaip “, - toliau spaudos konferencijoje kalbėjo lietuvis.

Gali būti, kad dar kartą žaisime kaip po stovyklos Turkijoje. Nei aš, nei Akrapovičius neturime burtų lazdelės. Viskas daroma daug dirbant ir labai atsidavus. Nuo pat antrosios sezono dalies turime nemažai problemų su traumomis, bet aš turiu per 20 žaidėjų ir mes keičiame schemas, kad prisitaikytume prie situacijos. Mes būsime pasiruošę rungtynėms su „Tsarsko Selo“, - akcentavo strategas iš Lietuvos.

„Pertraukos metu daugiausia dirbsime prie svarbiausių dalykų, nepaisant pasiekiamų pergalių. Pasiilgau mūsų žaidimo stiliaus. Pasiilgau norimo žaisti futbolo, pasiilgau to, ką parodėme Turkijoje. Paskutinėse rungtynėse demonstravome komandos dvasią ir tvirtus ryšius. Turime tobulinti stilių, spaudimą. Noriu dominuojančio stiliaus, kartais to pasiilgstu. Praleidę įvartį žaidžiame geriausią savo futbolą. Kai mes pirmaujame, mes prisitaikome, kad išlaikytume rezultatą, pamatytume, kiek laiko liko. Man tai nepatinka. „Ludogorec“ yra pereinamasis momentas. Tikiu, kad einu teisingu keliu“, - sakė V.Dambrauskas.

„Dauguma komandų Bulgarijoje žaidžia gynybinį futbolą. „Tsarsko Selo“ pirmiausia bando pelnyti įvartį, o tada ieškoti būdų, kaip tą persvarą išlaikyti. Aš žaviuosi tokiu žaidimo būdu, „Tsarsko Selo“ treneriu. Šią savaitę jau žaidėme 120 minučių prieš „Lokomotiv“, tačiau visi žaidėjai yra pasiruošę. Noriu matyti, kaip mano žaidėjai žaidžia dominuojančiai, azartiškai“, - pridūrė V.Dambrauskas.

Pabaigai V.Dambrauskas pakomentavo Zagrebo „Dinamo“ klubo pergalę UEFA Europos lygoje prieš Londono „Tottenham“ rezultatu 3:0.

„Sveikiname „Dinamo“. Mes visi stebėjome rungtynes. Mes matėme, kaip mažos komandos, turinčios mažą biudžetą, gali drąsiai žaisti prieš dideles komandas Vakaruose. Viena komanda norėjo žaisti, o kita gulėjo ant senų laurų. Tai, ką parodė Zagrebo „Dinamo“, buvo drąsa ir galiausiai atnešė jiems sėkmę. Mes norime pasiekti jų lygį. Tačiau nepamirškime, kad prieš metus „Ludogorec“ buvo geresnės formos nei jie, žaidė Čempionų lygoje ir pateko į Europos lygos grupes, iš kurių žengė į kitą etapą. Dabar turime į viską žiūrėti realistiškai. Pažiūrėkime, kokius veiksmus turime atlikti. Manau, kad labai greitai „Ludogorec“ laukia šviesi ateitis“, - užbaigė V.Dambrauskas.


V.Dambrauskas: „Prasmingą futbolą žaisti buvo neįmanoma“
https://www.sportas.lt/naujiena/430453/ ... -neimanoma

Razgrado „Ludogorec“ klubas vakar išvykoje prarado du taškus. Rungtynės su „Tsarsko Selo“ klubu pasibaigė lygiosiomis 1:1, bet vyriausiasis „Ludogorec“ treneris Valdas Dambrauskas pabrėžė prastas oro sąlygas, kurios abejoms komandoms neleido žaisti ir tikrai parodyti, ką sugeba.

„Sunku paaiškinti šias rungtynes, nes jos neturėjo nieko bendro su taktikomis. Šiomis sąlygomis sunku žaisti. Sniegas futbolo aikštelę pavertė mūšio lauku ir buvo tik klausimas, kuriai komandai pasiseks ir privers kitą suklysti. Padarėme klaidų, bet nepavyko užsikabinti už turėtos persvaros“, - sakė V.Dambrauskas.

„Prieš rungtynes turėjome planą, o tada apšilimo metu pradėjo snigti ir buvo sunku žaisti prasmingą futbolą, net neįmanoma. Gali pats sau susikurti problemų, bandydamas žaisti, nes gali prarasti kamuolį pavojingoje zonoje. Tad mes stengėmės išnaudoti greitį ir taip susikurti savuosius šansus“, - tęsė lietuvis.

„Jei praleidi įvartį po kontratakos, pasakysiu, kad turėtume būti atsargesni. Mums reikia patobulinti žaidimą skirtinguose etapuose. Statiškos pozicijos yra viena iš jų. Kartais mes taip laimime, kartais praleidžiame įvarčius“, - toliau kalbėjo V.Dambrauskas.

Vienintelį „Ludogorec“ įvartį pelnė puolėjas Pieros Sotiriou, kuriam tai buvo antrosios rungtynės iš eilės, kuriose jis įmušė įvartį.

„Visiems reikia laiko prisitaikyti. Pieros čia atvyko neseniai. Jis jau daugiau supranta, ko reikalaujama iš komandos ir tik laiko klausimas, kada jis pradės rodyti savo tikrąsias savybes. Tam reikia tik laiko. Noriu, kad visi žaidėjai pasirodytų kuo geriau. Mes nežiūrime į vasarą, kuri dar toli. Turime sutelkti dėmesį į pasirengimą. Turime du puikius vartininkus, o kas bus vasarą? Kalbėsimės tada“, - apibendrino V.Dambrauskas.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Valdas Dambrauskas

2021 Bal 14 23:09

V.Dambrausko ekipos žygis Bulgarijos taurėje baigėsi ties pusfinaliu
https://www.sportas.lt/naujiena/431682/ ... pusfinaliu

JonasPetraitis
Pranešimai: 271
Užsiregistravo: 2018 Lap 04 21:23
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Valdas Dambrauskas

2021 Bal 16 08:09

Iš žaidėjų interviu ir fanų komentarų susidaro įspūdis, kad komanda dabar yra psichologinėje duobėje, kuri gal prasidėjo po tragiškos kampanijos Europoje - Valdui deja vu...

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Valdas Dambrauskas

2021 Bal 19 06:26

V.Dambrausko komanda išvykoje šventė užtikrintą pergalę
https://www.sportas.lt/naujiena/431901/ ... ta-pergale

Bulgarijos aukščiausioje lygoje dar vieną pergalę iškovojo Valdas Dambrauskas ir jo treniruojamas Razgrado „Ludogorec“ klubas. „Ludogorec“ išvykoje 3:0 nugalėjo Sofijos „Levski“ klubą.

Po jos persvara prieš antroje vietoje esantį Plovdivo „Lokomotiv“ išlieka 9 taškai, o persvara prieš trečioje vietoje esančią Sofijos CSKA ekipą išaugo jau iki 14 taškų.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Valdas Dambrauskas

2021 Geg 05 09:03

Dambrauskas su „Ludogorec“ užsitikrino istorinį Bulgarijos čempionų titulą
Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/sportas/futbolas/d ... d=87109009

Valdo Dambrausko vadovaujama Razgrado „Ludogorec“ antradienį vakare namuose 3:1 (1:1) pranoko Stara Zagoros „Beroe“ bei likus keturiems turams iki sezono pabaigos užsitikrino 10-ąjį Bulgarijos čempionų titulą.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Valdas Dambrauskas

2021 Geg 06 14:07

Į Bulgarijos futbolo viršūnę įkopęs V.Dambrauskas: „Brangią mašiną privalau gerai vairuoti“
https://www.15min.lt/sportas/naujiena/f ... 24-1498180

Geriausias Lietuvos futbolo treneris Valdas Dambrauskas toliau kryptingai žengia link savojo tikslo. Antradienio vakarą lietuvio vadovaujamas Razgrado „Ludogorec“ dešimtą kartą iš eilės užsitikrino Bulgarijos čempionų titulą. „Šis klubas – tarsi graži ir brangi mašina, bet ją privalau gerai vairuoti“, – šypsosi treneris. Apie pergalės svarbą, priežastis bei patiriamą spaudimą Bulgarijos klube – išsamus 15min pokalbis su V.Dambrausku.

Kai sausio pradžioje V.Dambrausko karjeros kreivė netikėtai šoktelėjo iš Velika Goricos miestelio Kroatijoje į Bulgarijos šiaurės rytuose įsikūrusį miškingą Razgradą, treneris neslėpė, jog leidžiasi į Čempionų lygos medžioklę.

„Mano svajonė yra kiekvieną savaitę žaisti Čempionų lygoje. Tikiu, kad šis karjeros etapas leis prie jos priartėti“, – tuomet ambicingai kalbėjo talentingiausias savo kartos treneris.

Antradienį iškovotas Bulgarijos čempionų trofėjus buvo tarsi užtvirtinimas, kad V.Dambrauskas – teisingame kelyje.

Čempionų lygos kovas Bulgarijos čempionai, kaip ir stipriausia Lietuvos komanda Vilniaus „Žalgiris“, vasarą pradės nuo pirmojo atrankos etapo.

Sausį lietuviui perėmus komandos vairą „Ludogorec“ pirmavo Bulgarijos čempionate ir šešiais taškais lenkė Plovdivo „Lokomotiv“ ir Sofijos CSKA. Nors pirmosios savaitės naujajame darbe nebuvo lengvos, V.Dambrausko vairuojamas klubas iš pirmosios pozicijos taip ir nenusileido, o sezono finiše netgi padidino apsukas. Čempionų titulą „Ludogorec“ užsitikrino likus keturiems turams iki čempionato pabaigos.

Tai yra pirmas kartas, kai komanda šalies Bulgarijos pirmenybėse triumfuoja dešimt kartų iš eilės. Ankstesnis rekordas – devyni titulai paeiliui – priklausė Sofijos CSKA. V.Dambrausko kolektyvas antradienį tapo išskirtiniu klubu ir visos Europos kontekste. Dešimt sezonų iš eilės – serija, kokios šiuo metu neturi nė viena kita komanda Senajame žemyne. Iki šio sezono po devynis kartus iš eilės savo šalių čempionais buvo tapę ir Glazgo „Celtic“ bei Turino „Juventus“, tačiau Škotijoje šiemet triumfavo Glazgo „Rangers“, o „Senosios Sinjoros“ dominavimą Apeninuose nutraukė Milano „Inter“.

Šaukštu deguto debiutinėje lietuvio medaus statinėje tapo nebent pralaimėjimas Bulgarijos taurės pusfinalyje, tačiau, anot trenerio, šis kluptelėjimas kaip tik sutelkė komandą bei davė jai neįkainojamą pamoką.

„Užsitikrinti titulą visada yra malonu. Tikėjomės laimėti ir smagu, kad tai padarėme. Tai buvo pirmosios rungtynės, kai po pertraukos į stadionus sugrįžo žiūrovai, tad buvo malonu šiomis akimirkomis dalintis su jais. Po rungtynių šiek tiek pasidžiaugėme stadione, o tikroji šventė bus šeštadienį po rungtynių su Plovdivo „Lokomotiv“. Tuomet bus įteikta taurė, gausime medalius. Ten jau bus rimtesnis vakarėlis su šou elementais ir muzikantais“, – 15min pasakojo V.Dambrauskas.

– Ar vyrams skyrėte laisvų dienų?
– Trečiadienis – laisvas, bet ketvirtadienį ir penktadienį jau treniruosimės. Čempionatas nesibaigė, laukia keturios rungtynės. Šie mačai mums svarbūs dėl įvairių priežasčių – norėtume išlaikyti tą persvarą ir tą pačią žaidimo kokybę, taip pat yra noras tobulėti, eiti į priekį, šiek tiek paeksperimentuot, suteikti šansų kai kuriems mažiau laiko gavusiems futbolininkams, kuo geriau pasiruošti Čempionų lygos atrankai.

– Razgrado komandos dominavimas Bulgarijoje trunka jau dešimtmetį, o ir šiemetinis titulas iškovotas gana anksti. Ar „Ludogorec“ atotrūkis nuo likusių „Parva liga“ komandų tikrai yra toks didelis?
– Galiu kalbėti tik apie tai, ką pamačiau čia per tuos maždaug pusę metų – nuo sausio dirbu, bet nuo spalio jau stebėjau visus „Ludogorec“ mačus. Svarstau, kad pergalė likus keturiems turams, galbūt ir neparodo tikrojo Bulgarijos klubinio futbolo paveikslo. Kiekviename čempionate ir kiekvienam čempionui sezono metu būna momentų, kai krenti į vienokią ar kitokią duobę, kai šiek tiek pradedi abejoti. Kai žvelgi atgal, matai, kur tie „persilaužimo“ mačai buvo.

Šiemet išskirčiau du momentus – pralaimėjimą Plovdivo „Lokomotiv“ iš karto po žiemos pertraukos. Tuomet prieš artimiausius persekiotojus buvo likę trys taškai ir eidami į mūšį su Sofijos CSKA žinojome, jog nesėkmės atveju krisime laipteliu žemiau. Tuomet kova dėl titulo būtų prasidėjusi visiškai iš naujo. Bet svarbiausiose sezono rungtynėse pavyko mobilizuotis, parodyti gerą žaidimą ir laimėt. Kitas lūžio taškas – iškritimas iš taurės varžybų. Šis mačas paliko nemalonų kartėlį. Dabar jau matau, kur padarėme klaidas ir neabejoju, kad jei gautume dar vieną šansą, tą mačą sužaistume kur kas geriau. Bet gyvenime iš klaidų visada išmoksti daugiau nei iš pergalių. Po šio mačo labai svarbu buvo nesugriūt ir neišskyst. Krizės išvengėme, nuvažiavome į Sofiją ir „Levski“ nugalėjome 3:0. Šis laimėjimas davė stiprų impulsą ir dabar turime keturių pergalių atkarpą su įvarčių santykiu 12:1.

– Ar labai apmaudu, kad prie čempionų titulo nepavyko pridėti ir taurės trofėjaus? Kas nutiko tame atsakomajame pusfinalyje su Sofijos CSKA?
– Apie pralaimėjimo priežastis nemėgstu kalbėti ir noriu pasilikti jas sau. Visgi manau, kad mūsų reakcija į tą nesėkmę rodo, kad tuos žingsnius galėjome padaryti ir kur kas anksčiau bei išvengti tos klaidos. Galbūt kažkiek suvėlavome, bet dabar jau nieko nepakeisi. Reikia žiūrėt į priekį ir tikėt, kad šis pralaimėjimas išmokė tikrai nemažai.

– Žvelgiant iš laiko perspektyvos, gal galite pasakyti, ar stipriai „Ludogorec“ pasikeitė per šiuos kelis mėnesius? Ar jaučiate, kad pavyko realizuoti savo idėjas?
– Pastarąsias dvi rungtynes jau žaidėme taip, kaip norėčiau, kad žaistume kiekvieną kartą. Labai svarbu, kad rungtynių kontrolę išlaikome nuo pirmos iki pat paskutinės minutės. Ankstesniuose mačuose blogų atkarpų vis dar pasitaikydavo. Pagal tai, kokias sąlygas ir kokius žaidėjus turime, manau, kad erdvės tobulėjimui dar yra labai daug. Privalome žaisti dar geriau ir dar labiau dominuojantį futbolą. Tačiau visoms idėjoms reikia laiko. Ši komanda turi tikrai daug potencialo. Tikiu, kad vasarą pasistiprinus dar keliais žaidėjais, galime dar pasitempti ir patekti į Čempionų lygos grupių etapą. Toks tikslas mums ir keliamas.

– Treneri, darbas Bulgarijoje yra sunkiausias, lyginant su tuo spaudimu, kuris tekdavo Lietuvoje, Latvijoje ar Kroatijoje?
– Vienareikšmiškai. Čia spaudimo tikrai daugiau, žurnalistai kur kas tiesesni ir nevynioja nieko į vatą. Turi būti stiprus, neskaityti nieko, arba atsiribot nuo viso to, įtikinti žmones, su kuriais dirbi kiekvieną dieną. „Ludogorec“ klube dirba apie 150 žmonių, tai yra didžiulis aparatas ir vyriausiasis treneris yra tas sraigtas, kuris atsako už rezultatą. Man tai yra didelė atsakomybė, nėra lengva, bet visų sugebėjimas susitelkti sunkiomis akimirkomis, man atrodo, kad parodė, jog einame teisingu keliu.

– Metų pradžioje Bulgarijos žiniasklaida jus pasitiko priešiškai. Ar jaučiatės įrodęs skeptikams, kad gerų rezultatų gali pasiekti ir treneris iš Lietuvos?
– O kaip aš buvau priimtas „Žalgiryje“? Kaip buvau sutiktas Velika Goricoje? (šypsosi). Bet kurioje kitoje būsimoje darbovietėje taip pat greičiausiai būsiu sutiktas panašiai. Bet, mano nuomone, šie dalykai yra geriausia, kas gali nutikti mano darbe. Mane jie veda į priekį, stumia ir motyvuoja. Vienintelis klubas mano karjeroje, kur spaudimo buvo mažiau – Rygos RFS. Ši komanda neturėjo didelės fanų bazės, buvau priimtas šiltai ir galėjau ramiai dirbti. Visur kitur spaudimo buvo daug, tad ir Razgrade nebuvo kažko naujo. Man šis iššūkis netgi patinka.

– Jaučiate, kad žiniasklaidos ir fanų požiūris dabar pasikeitė?
– Iš tikrųjų stengiuosi nuo visko kiek įmanoma atsiriboti. Bulgarijos žiniasklaidą skaitau minimaliai. Visi mes esame žmonės ir, kad ir kaip sugebėtume nuo visko atsiriboti, bet kokia žinia ar kritika gali paveikt ir sąmonėje trukdyt. Todėl stengiuosi kuo mažiau skaityti naujienų ir žiūrėti, kas vyksta aplinkui, nedaug laiko skiriu ir socialiniams tinklams. „Žalgirio“ laikais dėmesį į visa tai kreipdavau labiau, bet dabar jau esu išmokęs to nepaisyti.

Svarbiausia yra susitelkt į artimiausias rungtynes, į savo futbolininkus. Žinau, ko noriu ir kokia kryptimi einu. Žinau, kaip noriu, kad mano komanda žaistų. Bet puikiai suvokiu ir tai, kad turėdamas gražią ir brangią mašiną aš taip pat turiu tinkamai ir teisingai vairuot. Visos karjeros metu man buvo svarbus ne tik rezultatas, bet ir kad mano komanda žaistų gerą futbolą. Šie standartai mano karjeroje turbūt niekada nepasikeis. Kita vertus, žinau, kad jeigu tu laimi, prieš daugelį kitų dalykų yra užmerkiamos akys. Jei tu pralaimi, kritikos bus – kad ir kaip bežaistum, treniruotum ar ką bedarytum.

– Dirbdamas Kroatijoje ne kartą esate pastebėjęs, jog šioje šalyje futbolininkai ir treneriai visuomet yra po padidinamuoju stiklu. Ar dėmesys Bulgarijoje yra kitoks?
– Pirmiausia reikėtų pasakyti, kad gana stipriai skiriasi kontekstas. Kroatijoje nebuvau žinomas, o ir „Gorica“ buvo kuklus klubas, kuris man ateinant buvo šeštoje vietoje. Taip, tai buvo agresyvus ir besikandžiojantis debiutantas, bet tai nebuvo flagmanas. Kroatijoje man daug padėjo ir nemažai spaudimo „sugerdavęs“ Mindaugas Nikoličius. Ten buvome mažiau įdomūs, čia viskas yra kitaip. „Ludogorec“ yra čempionų klubas, tad natūralu, kad ir futbolininkų žingsniai čia vertinami visai kitaip. Jei pralaimėdavau su „Gorica“, didelės problemos nebūdavo, jei pralaimiu čia – visur skamba pavojaus skambučiai.

Bulgarijos žiniasklaida yra daug agresyvesnė ir ūkiškesnė, bendravime jaučiasi kur kas mažiau pagarbos ir daugiau karinio nusiteikimo. Bendraujant su žurnalistais tu visada pabrėži, kad esame stiprūs, nuvažiuosime, laimėsime, varžovas mūsų bijo ir t.t. Kroatijoje tarpusavio pagarbos kur kas daugiau – pradedant treneriais, žaidėjais ir baigiant žurnalistais. Kiekviena šalis turi savo tradicijas, savo kultūrą. Reikia priimti tai ir prisitaikyti. Nesu čia tam, kad keisčiau tuo dalykus, esu čia tam, kad laimėčiau ir mano klubas žaistų gerai. Priimu tai natūraliai ir kalbu tai, kas atitinka mano moralės normas.

– Bulgarijos futbolo stipriausiame ešelone dirba tik trys užsienio specialistai. Ar šioje giliomis futbolo tradicijomis galinčioje pasigirti šalyje vietiniams specialistams dirbti dar yra kur kas lengviau nei legionieriams?
– Tas pats yra ir Lietuvos klubuose, juk norime, kad klubus treniruotų lietuviai treneriai ir žaistų kuo daugiau vietinių žaidėjų. Kroatijoje yra lygiai tas pats, Bulgarijoje – irgi. Taip yra kiekvienoje šalyje ir čia nėra nieko naujo. Į legionierių visada žiūrima kitomis akimis ir nuo to niekur nepabėgsi. Bet man atrodo, kad taip yra teisinga. Jei esi kitoje šalyje, tu turi duoti geresnį rezultatą. Atvykęs į bet kurią svetimą šalį sakau sau ir štabo nariams, kad noriu, jog dirbtume daugiau nei vietiniai specialistai. Futbole yra nemažai atsitiktinumų. Kartais kamuolys atsimuša į skersinį, o kartais nuo jo įskrieja į vartus. Gali sakyti, kad tai nulėmė futbolo dievai, o galbūt kaip tik tos kelios papildomos darbo valandos?

Bulgarija turi labai gilias futbolo istorijas. Čia yra gimęs „Auksinio kamuolio“ laureatas (Hristo Stoichkovas – aut.past.), rinktinė yra iškovojusi pasaulio čempionato medalius (1994 m. – aut.past.), klubai sėkmingai žaidė Europoje. Dabar šios šalies futbolas galbūt ir nėra aukštumoje, tačiau palaikymas, susidomėjimas ir dėmesys Bulgarijoje yra didžiulis. Natūralu, kad tokioje futbolo šalyje specialistų tikrai yra nemažai. Iš kitos pusės, dirbti tokioje aplinkoje taip pat yra didelis malonumas. Nesu treneris iš futbolo šalies, kaip Ispanija ar Portugalija, tad viskas, ką atsinešu ir galiu duoti – žinios. Dėl to stengiuosi nesidairyti aplinkui ir susitelkiu tik į darbą.

– „Ludogorec“ yra didžiausią piniginę turintis Bulgarijos klubas. Ar klubo bazė taip pat yra išskirtinė?
– Tai, ką mes turime čia, nepalyginama su jokiu kitu Bulgarijos klubu. Savo komandoje turiu žaidėjų, kurie žaidė Ispanijos „La Liga“, Anglijos „Premier“ lygoje, Prancūzijos „Ligue 1“, Nyderlandų „Eredivisie“ ar tapo Danijos čempionais. Visi jie vienareikšmiškai sutinka, kad „Ludogorec“ sudarytos sąlygos yra išskirtinės net tų stipriausių Europos lygų kontekste. Visame klube taikomi aukščiausi standartai, Bulgarijoje netgi juokaujama, kad Razgradas yra futbolo oazė Europos žemėlapyje. Todėl kiekvieną dieną klubo žaidėjams ir darbuotojams kartoju, kad turime tai vertinti.

– Viso to priežastis – klubo savininkas ir vienas turtingiausių Bulgarijos žmonių Kirilas Domuščievas. Koks jis ir kiek aktyviai dalyvauja klubo veikloje?
– Bendrauti tenka ir gana dažnai. Smagu jausti jo palaikymą. Galiu pasakyti, kad tai žmogus, kuris Bulgarijos futbole sukūrė stebuklą. Manau, kad tuo viskas pasakyta. Jei ne jis, sunku būtų įsivaizduoti tokį „Ludogorec“, koks jis yra dabar. Tai yra žmogus, kuris sukūrė ne vieną tūkstantį darbo vietų ir kalbant ne tik apie futbolą ir Bulgariją, bet ir kitas šalis. Didžiausia pagarba jam, smagu, kad jaučiame jo begalinį palaikymą kiekvieną dieną.

– 50 tūkst. gyventojų turintis Razgradas, palyginus su sostinė Sofija, yra kuklus Bulgarijos žemėlapio taškas...
– Profesionaliam futbolo žaidėjui svarbiausia yra turėti ryšį su žmonėmis. Jeigu tu juos džiugini savo žaidimu, jie tave mėgsta, myli ir palaiko. Razgrado provincijos žmonėms „Ludogorec“ ir yra tas identitetas, kuris leidžia nuvykti į Sofiją, vaikščioti sostinės gatvėmis iškėlus galvą ir sakyti: „Jūs turite čia viską, geriau gyvenat, bet futbolas vis tiek pas mus geresnis. Mes esame čempionai“. Smagiausia, kad galime žmonėms suteikti tą jausmą. Profesionalui irgi sunku surasti geresnę vietą sportuoti – jokių kamščių, viskas arti, dvi minutės ir tu jau treniruočių bazėje. Dabar pavasaris, sužaliavo medžiai, tai išvis gražiausiais miestas pasaulyje! Ypač kai laimi (juokiasi).

– Kalbant apie ateitį, ar stipriai pasikeis komanda prieš Čempionų lygos atranką?
– Futbolininkų paieška – nuolat besitęsiantis procesas. Žaidėjų ieškome ir sezono metu. Kol kas dar anksti kalbėti apie konkrečias pavardes, bet stebime, žiūrime ir čia tikrai nėra taip, kaip Lietuvoje ar Latvijoje, kad pasibaigus sezonui su sutartimis liktų dešimt žaidėjų. Čia daugelis futbolininkų turi sutartis 2–4 metams į priekį, todėl selekcijos dalykai taip pat daromi labai atsargiai, nenorint, kad nukentėtų kitų interesai. Žinoma, kai kurias pozicijas norėtume sustiprinti, kai kur noriu turėti kitokio stiliaus žaidėjus.

– Metų pradžioje į štabą pasikvietėte tautietį Marių Skinderį. Gal yra minčių turėti ir daugiau padėjėjų iš Lietuvos?
– Priimdamas bet kurį naują iššūkį visada noriu turėti geriausius žmones aplinkui. Man sekasi, kad tiek Razgrade, tiek Goricoje dirbau su tikrai nuostabiais žmonėmis. Čia mane supa labai profesionalūs ir geri žmonės. Su Mariumi esame pažįstami dešimt metų ir noriu pasakyti, kad negaliu įsivaizduoti geresnio asistento. Jis visada palaiko, duoda labai daug ne tik man, bet ir klubui. Visi kiti specialistai irgi yra puikūs ir paties aukščiausio lygios profesionalai.

Lietuvius trenerius taip pat stebiu, tačiau kai tu eini į tokio lygio klubą, jo vadovai visada tavęs klausia: kur prieš tai dirbo tavo asistentai, ką yra laimėję ir kokia jų kompetencija? Tikiuosi, kad ateityje lietuvių štabe turėsiu daugiau. Kitas dalykas, kad fizinio rengimo trenerius ar analitikus Lietuvoje galima suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Valdas Dambrauskas

2021 Geg 20 00:04

IT specialistas ar futbolo treneris? Dambrauskas Bulgarijoje užsitarnavo pagarbą, bet išlieka karštoje kėdėje
https://www.delfi.lt/sportas/futbolas/i ... d=87217179

Kaip V. Dambrausko darbą vertina vietos futbolo žurnalistai? Kokius pokyčius komandoje jie įžvelgia atvykus treneriui iš Lietuvos? Ir ką Bulgarijos futbolo ekspertai mano apie V. Dambrausko tolimesnes perspektyvas „Ludogorec“ klube?

Delfi+ straipsnis.

JonasPetraitis
Pranešimai: 271
Užsiregistravo: 2018 Lap 04 21:23
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Valdas Dambrauskas

2021 Geg 20 10:06

Kas neturi prieigos: nelabai daug kas ten parašyta, jeigu trumpai: 3 pakalbinti Bulgarijos sporto žurnalistai Valdo darbą šiai dienai vertina 7-8 balais (daugiausia dėl nesėkmės taurėje ir keleto prastų rungtynių), bet kartu sutinka, kad tai vienas įdomiausių trenerių šalyje ir Ludogorets nesuklydo bei, atrodo, juo šiai dienai pasitiki. Tačiau aišku - viskas pastatyta ant rezultatų Europoje, kurių nepasiekus (minimum planas - grupės Europos lygoje), greičiausiai bus pasakyta viso gero kaip ir visiems kitiems n trenerių.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Valdas Dambrauskas

2021 Bir 22 01:11

Ludogorets sumokėjo 2 milijonus eurų, kad išpirktų Kiril Despodov iš Cagliari ir sudarė trejų metų sutartį.
https://www.centotrentuno.com/news/cagl ... ska-sofia/

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Valdas Dambrauskas

2021 Lie 14 16:20

Pirmą Čempionų lygos atrankos etapą įveikęs Dambrauskas: likome kantrūs ir laukėme savo progų
https://www.delfi.lt/sportas/futbolas/p ... d=87697565

Pasirodymą Čempionų lygos atrankos varžybose tęs Valdo Dambrausko treniruojama Razgrado „Ludogorets“ ekipa. Atsakomosiose rungtynėse Bulgarijos čempionai 1:0 (0:0) nugalėjo Salihorsko „Šachtior“ ekipą iš Baltarusijos. Vienintelį įvartį nugalėtojams 71 min. pelnė Kirilas Despodovas. 8-)

Pirmosios rungtynės taip pat baigėsi Razgrado ekipos pergale 1:0. Antrame Čempionų lygos atrankos varžybų etape V. Dambrausko auklėtiniai susitiks su Murska Sobotos „Mura“ ekipa iš Slovėnijos.

„Rungtynės buvo panašios į tas, kurias sužaidėme Razgrade. Čempionų lygoje nėra lengvų rungtynių. Žinome, jog kiekviename mače turime žaisti maksimaliai, kad pasiektume mums palankų rezultatą. Kartais šiame mače mums buvo sunku ties paskutiniu perdavimu. Žaidimo idėja buvo likti kantriems ir esant palankiai situacijai atakuoti. Būtent po greito išpuolio pavyko pasižymėti. Po K. Despodovo įvarčio rungtynių baigtis tapo aiški. Ruošdamiesi šiam mačui daug dėmesio skyrėme taktikai. Futbole turi gebėti keisti savo žaidimą, turėti skirtingą kiekvienos situacijos planą. Nemanau, kad buvome pernelyg gynybinio pobūdžio ekipa. Jau turime informacijos apie būsimus varžovus. Tai organizuota, gerai sukomplektuota komanda“, – po įveikto pirmojo Čempionų lygos etapo kalbėjo V. Dambrauskas.

Pirmasis mačas liepos 20 d. vyks Slovėnijoje, liepos 27 dieną – atsakomoji dvikova Razgrade.
-------
OT, bet Baltarusių namų rungtynės vyko Belgrade, čia tas skrydžių banas tai nulėmė ar kaip įvyko?

Kalinauskas
Pranešimai: 3261
Užsiregistravo: 2014 Sau 25 23:44

Re: Valdas Dambrauskas

2021 Lie 15 13:51

UEFA uždraudė rungtynnes daryt Baltarusijoje

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Valdas Dambrauskas

2021 Rgp 01 15:24

V.Dambrauskas: „Olympiacos“ nėra ta komanda, kurios turime bijoti, nes tokios komandos išvis nėra“
https://www.sportas.lt/naujiena/437681/ ... isvis-nera

Razgrado „Ludogorec“ treneris Valdas Dambrauskas buvo labai patenkintas savo komandos triumfu rezultatu 3:1 prieš Slovėnijos „Mura“ klubą. Po šios pergalės Bulgarijos čempionai žengė į UEFA Čempionų lygos atrankos trečiąjį etapą ir bet kuriuo atveju jau yra užsitikrinę vietą UEFA Konferencijų lygos grupių etape. Čempionų lygos atrankoje „Ludogorec“ toliau laukia akistata su Pirėjo „Olympiacos“, bet lietuvis pabrėžė, kad „Ereliai“ nejaučia jokios baimės.

„Buvo labai sunku. Čempionų lyga yra būtent tokios rungtynės. Mes gerai reagavome po praleisto įvarčio. Mes įmušėme gerus įvarčius, ypač antrąjį, kuris viską persvėrė mūsų naudai. Tikėjomės, kad jie atsivers, žais agresyviau ir taip įvyko. Manau, kad tai buvo dvi labai geros rungtynės iš mūsų pusės. Manau, kad „Mura“ šiandien atvyko organizuota ir su planu. Tai privertė mus jaustis nejaukiai. Nors pirmajame kėlinyje pirmavome, jie tikrai sukūrė didelį pasipriešinimą ir turėjo progų. Gal mums trūko šiek tiek energijos, aštrumo, ryžto. Jei žiūrėtume į fizinių rodiklių statistiką ir žaidėjų rodiklius, tai tikrai paveikė. Dėl to buvo sunku dažniau keisti pozicijas ir būti lankstesniems priekyje. Visgi, pavyko laimėti ir galime drąsiai sakyti, kad iki gruodžio mums pavyko užsitikrinti Europos futbolą bei turime dar vieną galimybę žengti kitą žingsnį kelyje į Čempionų lygos grupes“, - sakė V.Dambrauskas.

„Rungtynėse mes įmušėme labai anksti. Turėjome situacijų, kai mums nesisekė gerai pereiti iš gynybos į puolimą. Kituose momentuose tai pavykdavo gerai. Svarbu mokėti gerai valdyti šiuos procesus. Buvo situacijų, į kurias vartininkas Kahlina turėjo įsikišti. Tai buvo ir sėkmės akimirkos. Tokie dalykai nutiko todėl, kad daugiau galvojome apie ataką ir kaip pelnyti antrą įvartį. Buvome įsitikinę, kad tai padarysime. Jei būtume pirmavę turėdami du įvarčius, tai būtų buvę daug lengviau. „Ludogorec“ DNR yra įmušti kuo daugiau įvarčių“, - pabrėžė lietuvis.

„Svarbiausia ne nuimti kojas nuo akseleratoriaus, kai įmušame pirmąjį įvartį, o ieškoti daugiau įvarčių. Dominavimas su kamuoliu prie savų kojų ir kamuolio valdymas apie 70% mums yra geras dalykas. Būdami su kamuoliu, einame pro varžovų duris, jaučiame, kad kontroliuojame rungtynes. Džiaugiuosi, kad įmušėme tris įvarčius “, - tęsė V.Dambrauskas.

„Norime suburti gerą žaidėjų grupę, kuri dominuos su kamuoliu. Manau, kad atitikome reikiamą lygį, bet Čempionų lygos rungtynėse turime būti protingesni. Jokiu būdu negalima ignoruoti klaidų ir nuo rytojaus pradėsime su jomis dirbti bei ruoštis kitoms rungtynėms, kurios yra ne mažiau svarbios“, - akcentavo treneris.

„Mes tikrai turime sudėties gylio ir kokybės. Mes turime gerai parinktą komandą, kuria galime pasikliauti atlikdami įvairius dalykus. Turime gerai išanalizuoti savo oponentus, o Galų gale mes pasitikime savimi. Tą patį padarėme šiandien ir džiaugiamės, kad einame į priekį. Svarbu ir tai, kad turėjome žmonių, kurie pasirodė paskutinėmis rungtynių minutėmis ir pakeitė rungtynių baigtį. Mums svarbu, kad tokie žmonės kaip Manu eitų į aikštę ir suprastų, ką turi duoti. Šiandien jam pavyko įmušti antrąjį įvartį. Džiaugiuosi, kad turime žmonių, kurie daro įtaką rungtynėms“, - tęsė V.Dambrauskas.

„Nemanau, kad galime vertinti ar „Olympiacos“ yra didelė kliūtis ar ne tokia didelė. Jūs visi žinote, koks didelis tai klubas. Svarbiausia mums čia, Razgrade, yra pasiruošimas šeštadienio rungtynėms - fiziškai ir taktiškai. Nėra komandos, kurios turėtume bijoti ir bijoti su ja žaisti. Mes norime kontroliuoti kamuolį ir parodyti, kokie mes geri, jaudindami savo sirgalius žaidžiamu futbolu. Laimingas žaidėjas yra geras žaidėjas“, - užbaigė V.Dambrauskas.

Grįžti į